Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Üniversite Eğitimi, Üniversiteler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=131)
-   -   BOGAZICI UNIVERSITY (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=671)

serdary 01-18-2012 01:14

Boğaziçi'nde oku, okuduğun bölüm turizm otelcilik olsun boş kalmassın evelallah :)

O değilde sen sağlam bi öğrenci olduktan sonra her türlü ekmeğini bulursun. Bizim hoca anlatıyodu, mezun olmadan önce karnını doyurmak için cep telefonunu satan adam mezun olduktan 2 hafta sonra falan işe giriyo, 6-7 ay sonra bi karşılaşıyorlar altına sıfır araba çekmiş. En son bi avm'de müdürlük yaptığını duymuşlar daha da haber yok adamdan :)

Özgür Çağrı 01-18-2012 01:18

Alıntı:

nihani Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980413)
En son 5 yıl önce mesaj yazılmış konuda bi umut sormak isterim:)
İktisadi İdari bilimler fak. iş olanakları sağlıyorlar mı,yani bi Bilgi üni (%100 burslu) mu bana üni bitince kariyer olanakları sunar yoksa Boğaziçi mi?

İktisadi ve idari bilimler fakültesinde okuyacaksan bir kere bölümünü ingilizce okumalısın. Türkiye'nin iyi üniversitelerinde okumalısın. Mümkünse devlet üniversitelerinde okumalısın.
Ve okurken yatmamalısın.
iibf mezunlarıyla konuştuğum zaman ve okuldaki hocaların anlattığına göre durum buymuş :)

Hüdaverdi 01-18-2012 01:21

Salla boğazın içini,ben sana hiç bitmeyecek tükenmeyecek,savaşlarda dahi kapanmayan ve vurulmayan bir iş önereyim onun ünisi varsa oku ;D
Fırıncılık.Git pasta börek yapmayı öğren,sermayayi bul,fırın aç.Manyak para var bu işte demedi deme.
İnsanoğlu varolduğundan beri ekmeksiz yapamıyor bundan sonrada yapamaz zaten ;D

Supraliminal 01-18-2012 01:22

okuycağna çalış guzum çalış :D

Garibüzzaman 01-18-2012 01:39

Alıntı:

nihani Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980413)
En son 5 yıl önce mesaj yazılmış konuda bi umut sormak isterim:)
İktisadi İdari bilimler fak. iş olanakları sağlıyorlar mı,yani bi Bilgi üni (%100 burslu) mu bana üni bitince kariyer olanakları sunar yoksa Boğaziçi mi?

Bölümü bitirtikten sonra Mali Müşavirlik staj başlatma sınavını girmeni ve bu engeli aşıp 3 yıl stajerlikten sonra bitirme sınavını verip Mali Müşavir sertifikası alabilirsin. Mevzuatlar biraz ağır, gündemi takip etmek, şükrü kızılot gibi yazarları okumak zorunda kalabilirsin. Bu engelleri aşıp mali müşavir belgesini aldıktan sonra kendine özel bir büro açabilir veya bir şirkete bağımlı olarak da çalışabilirsin.

Uzun bir marotan azimli ve sebatlı biri isen öneririm. Mesleğimi yapıyorum fakat hala, başıma gelen bir takım müsibetlerden ötürü kısa bir süreliğini askıya almak durumunda kaldım.

nihani 01-18-2012 19:35

Alıntı:

serdary Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980483)
Boğaziçi'nde oku, okuduğun bölüm turizm otelcilik olsun boş kalmassın evelallah :)

O değilde sen sağlam bi öğrenci olduktan sonra her türlü ekmeğini bulursun. Bizim hoca anlatıyodu, mezun olmadan önce karnını doyurmak için cep telefonunu satan adam mezun olduktan 2 hafta sonra falan işe giriyo, 6-7 ay sonra bi karşılaşıyorlar altına sıfır araba çekmiş. En son bi avm'de müdürlük yaptığını duymuşlar daha da haber yok adamdan :)

Ciddi misin ya,ben de turizm sektöründe çalışmak istiyorum ama Boğaziçi de olsa turizm-otelcilk olunca iş bulmak çok sıkıntı diyorlardı.Puanı da yüksek değil zatn,o açıdan siyasal veya iktisat daha bi kendini geliştirmeye açık gibi duruyor.Ama iş alanın özel sektör olunca iş yine garanti değil,yurdum insanı çalışkan olunca çıta gittikçe yükseliyor.İşte 2 yabancı dil,yurtdışı eğitimi,bilmem kaç yıl tecrübe falandı filandı:)

nihani 01-18-2012 19:40

Alıntı:

NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980500)
Bölümü bitirtikten sonra Mali Müşavirlik staj başlatma sınavını girmeni ve bu engeli aşıp 3 yıl stajerlikten sonra bitirme sınavını verip Mali Müşavir sertifikası alabilirsin. Mevzuatlar biraz ağır, gündemi takip etmek, şükrü kızılot gibi yazarları okumak zorunda kalabilirsin. Bu engelleri aşıp mali müşavir belgesini aldıktan sonra kendine özel bir büro açabilir veya bir şirkete bağımlı olarak da çalışabilirsin.

Uzun bir marotan azimli ve sebatlı biri isen öneririm. Mesleğimi yapıyorum fakat hala, başıma gelen bir takım müsibetlerden ötürü kısa bir süreliğini askıya almak durumunda kaldım.

Meşakkatli iş...Allah yardım etsin;Dbu durumda Boğaziçi'nin farkı ne ki,sadece CV'de mi yazıyor

nihani 01-18-2012 19:42

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980493)
okuycağna çalış guzum çalış :D

Bana kalsa zaten çoktan kurmuştum holdingi de,hayat şartları naparsın;D

werret 01-18-2012 19:45

Alıntı:

boun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 2966)
Baktım kimse açmamış bisim ünivden, gelen arkadaşlar slm versin bakalım...gerçi ineklemekten pek fırsat bulamaslar ama ben genede şansımı deneyeyim :)

Selamun aleykum :)

nihani 01-18-2012 19:49

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 980487)
İktisadi ve idari bilimler fakültesinde okuyacaksan bir kere bölümünü ingilizce okumalısın. Türkiye'nin iyi üniversitelerinde okumalısın. Mümkünse devlet üniversitelerinde okumalısın.
Ve okurken yatmamalısın.
iibf mezunlarıyla konuştuğum zaman ve okuldaki hocaların anlattığına göre durum buymuş :)

İng hatta fransızca okumak zaten şart da,devlet üni kısmına takıldım ben.Tm bölümlerine baktığımızda en yüksek puanlı okullar %100 burslu Koç,Kadir Has,Fatih,Bilgi vs,devlet okullarından da Gs,Boğaziçi ve en fazla İstanbul.
Özeller daha fazla ve nitelikli öğrenci çekmek için daha öğrenciyken adamları patronlarla buluşturuyorlar.Koç,Kadir Has desen mezunların %30'unu kendi bünyesinde çalıştırıyor zaten.Rekabet arttıkça özeller daha cazip imkanlar sağlıyor,ama puanın iyiyken Bilgi yerine İst Hukuk a girdiğinde mezun olunca senin iş araman,özelde okusan kolayca girebileceğin şirketlere kendini beğendirmen gerekiyor.
Ben de bunu anlamıyorum işte,bu durumda neden devlet üni???

All times are GMT +3. The time now is 04:45.