![]() |
AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Alıntı:
|
arkadaşalr kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş...
bu konu başlığı altında ilk yazılan mesajlarda neden özelleştirmenin doğru olduğunu yaşanan bir örnekle verdim... en kolayı nedir biliyor musunuz? kartel medyanın söylediklerini tratmadan tartışmadan ve düşünmeden olduğu gibi buraya taşımakdır... en kolayı budur arkadaşlar! sizin söylemlerinizden öyle bir sonuca varıyorum ki sanki Tayyib erdoğan bu toprakların çocuğu değil, sanki bu adam gecesini gündüzünü bu ülke için harcamıyor... yapmayın arkadaşlar... adamın bir ilk başbakan olduğu fotoğrafa bakın... bir de şimdiki fotoğrafına bakın.... bir insan 5 yılda bu kadar yaşanır mı? iftira etmeyin, doğrusunu araştırın! |
arkadaslar niyeyse insanlar cok tedirgin ulke elden gitti diye nekadar disa donuk bir toplum olmadiigmiz acikca ortada ulkenin bir yere gittigi falan yok aslinda buna karsi cikanlar oturduklari yerden para kazanmayi adet edinmis kisiler.yani devlet baba diyip devlet kurumuna girmeyi marifet sanip sonradan yan gel yat fikrini savunan tembel toplum bunlara karsi cikanlar.
ancak yurtdisindada orneklerini gormekteyiz bir cok kurum ozellestiriliyor ornegin isvicre gibi buyuk ekonomisi gelismis bir ulkenin bile telefon sirketi ingilizlerin ve daha bir cok sey.ancak orada bildigim icin soluyorum cok calismak var turkiye gibi yan gel yat yok.parayi aliyorlar ama emin olun biz muslumaniz dimi haketmedigmizi yememeliyiz ama onlar parayi daha cok hakediyor turkiyede devlet dairelerinde bir kase basmayi bile marifet sayan okadar cok kisi varki vede bundan gurur duyan havalara giren sanki buyuk is yapiyormus gibi. 2.kata sola don orda sunu imzalat oraya gidersin alt katta surayi kase vurdur diye seni yollayanlar sadece kase basip cay iceip arkadaslariyla muhabbet edip devletten maas almayi hayat bicimi haline getirmis insanlar. heeeeee noldu artik bunlar bitiyor.e herkesede bir haller oluyor tabi.nolucak oturudgu yerden adam nasil para kazanicak.kalkinmis toplum olmak istiyorsak calisicaz her kademedeki insanalrin cok calismasi gerekiyor.devlete kapak attim olayi bitti artik aldiklari parayi damlasina kadar haketme donemi basladi he islerine gelmiyorsa bilemicem... saygilar |
%49 u geçmemeliydi. fakat özelleştirilecek kurumun konumuna göre değerlendirilmesi gerekir. en ii çıkar nasıl sağlanacaksa o şekilde karar verilmesi daha uygun olur...
|
Alıntı:
|
açıklamaları çok güzel yapmışsınız arkadaşlar kutlarım...
bende kızıyordum ne diye satıyorlar diye ama burda gayet açık herşey... anlamak isteyen çoktan anlamıştır zaten ben kendi adıma çok teşekkür ederim =) bu konu bana çok bilgi kazandırdı... |
bişe değil merve hanımablacım.görevimiz.milletimizn bazılarının senin kadar duyarlı olamamasıdır.
|
güzel bir yorum gerçekten...
benim kendi adıma kızdığım asıl şey şu ki, her özelleştirmeden sonra yok çok ucuza gitti, yok pahasına satıldı... evet devletimiz biraz küçüldü özelleştirmelerden sonra... ama devletin güçlü olması perifere dağılmasından ziyade santrale yoğunlaşmasıyla sağlanır... şu an devlet tamamıyle santrale yoğunlaşmış durumda... zira gerek iç siyasette gerek dış siyasi konjonktürde başarılı olabilmek için öncelikle merkezinizin sağlam olması gereklidir... tamam Atatürk ilke ve inkilablarında DEVLETÇİLİK vardır... ama devletçilik gerek görüldüğü durumlarda yapılmalıdır.. yani eğer ülkemizde ilk cep telefonu piyasaya çıktığı zaman GSM operatörleri özel sektör tafaından kurulmasaydı, devletin bu duruma el atıp Devletçilik ilkesi gereğince kurulması gerekirdi.. ancak GSM'ler piyasaya çıkınca Turkcell ve Telsim olaya eol attı ve devletin bu tarz bir yatırıma girmesine gerek kalmadı... ayrıca rekabet ortamını gerçek manada sağlanabilmesi için devletin ticaret yapmaması gerekir... rekabet ancak böyle gerçekleşir... ayrıca elden çıkarılan kurumların elden çıkmadan önceki ve elden çıktıktan sonraki dinamizimleri göz önünde bulundurulduğu zaman ÖZELLEŞTİRME'nin ne kadar faydalı olduğu görülecektir... |
Alıntı:
mesela sen TCDD'nin iyi bir hizmet verdiğine inanıyor musun? mesela TCDD özelleşirse ülkemizin ulaşım problemi neredeyse kökünden hallolur... ben tren yolculuklarını sevdiğim halde şu an trene binmiyorum.. NEDEN? çünkü 1- adam akıllı hizmet yok... 2- sürekli rötar yapıyor... 3- bilmem kaç yıllık vagonlarla çalışıyor... daha bir sürü sebep sayabilirim... yani özelleştirmelerin asıl sebebi bu! yıllarca devlet elinde köhnelenmiş, ilk açıldığı günden bu yana hiç yenileme, restore çalışması yapılmamış, ve restorasyonu yenisini yapmakdan daha pahalıya mal olacak olan devlet kurumlarının dinamizmini arttırmak bundan vatandaşımızın daha iyi hizmet almasını sağlamak, ayrıca oraların özelleşmesinden kaynaklanan gelirlede ülkeye diğer ülkelerden borç almadan daha iyi yatırım yapabilmek... ayrıca eğer biz merkezi sağlam tutarsak, gediklerini sağlam bir şekilde tamamlarsak yani herşeyi ile güçlü bir devlet olabilirsek o zaman yeni bir telekom yapabiliriz, yeni bir petkim, yeni bir etibank bunları merkezi sağlam olan bir devlet çok rahat bir şekilde yapabilir... daha önce aldığı borçların faizini ödemek için sürekli dışardan borç alan, görüntüsü ile aciz bir devlet zaten öyle yada böyle batmaya, başkalarının kuklası olmaya mecburdur.... biz önce borçlarımızı ödeyerek aciz bir devlet olmakdan kurtulalım, zaten ardından hepsini yeniden daha iyi bir teknoloji ile yaparız.. ama öncelikle sürünmekten kalkmalıyız... ayrıca ben desem ki ''ben kendimi çok iyi pazarlarım'' iyi niyetli birisi buradan kendini çok iyi reklam ediyor, kendisini çok iyi tanıtıyor anlamı çıkarır.. kötü niyetli birisinin ise ne mana çıkaracağı hepinizin malumudur... |
arkadaşlar zaman gösterir yapılanların sonucunu.önümüzü görmeden n kadar konuşursak konuşalım bişe değişmez.yararını görcez ilerde tahminime göre.
|
All times are GMT +3. The time now is 06:39. |