Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tasavvuf (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=329)
-   -   Tasavvuf nedir? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=93159)

İntifada 09-19-2011 00:30

ohoo...
kardeş sapıtıyorsunda sapıtıyorsun meseleyi Allahtan kork...
sana yine bi dolu ayet yazarım ama sen yine benim söylediğimle alakasız bir ayet koyarsın...

Alıntı:

Biz, Allah'ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmetmen için hak üzere sana Kitab'ı indirdik. Hainlerin savunucusu olma!
nisa 105

Peygamberimiz Muhammedul Emin olduğu kadar Muhammedul emir di de...
yeri geldi cihatla yeri geldi anlaşmayla düzeni sağladı...
devleti içinde fakiri zengine,güçsüzü güçlüye,kadını erkeğe,çocuğu büyüğe ezdirmedi...
adaleti sağladı...

Alıntı:

Ve eğer antlaşmalardan sonra, yine yeminlerini bozarlarsa ve dininize hınç besleyip saldırırlarsa, bu durumda küfrün önderleriyle çarpışın. Çünkü onlar, yeminleri olmayan kimselerdir; belki cayarlar.
tevbe 12

benim tasavvuf konusunda ki yorumumla senin savunmuya çalıştığın şey arasında koca bir fark var...
2 sayfayı objektifçe okuyan herkes bunu görecektir...
sana daha cevap vermiyorum çünkü 4 mesajdır aynı şeyden yakarıyorum...
vesselam...

fican 09-19-2011 00:44

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 953357)

gözümü dikip islam coğrafyasına bakıyorum,3.dünya ülkelerine bakıyorum zulüm,kan,açlık,adaletsizlik,zorbalık...
ülkeme bakıyorum islam düşmanları,cebinden 1 lira çıkacak diye ödü kopan zenginler,cebine 1 lira girsin diye didinen fakirler,töre cinayetleri,kayıtsız çalışan mahvolan çocuklar,tinerciler,sokak çocukları...
bütün bunlar gözümün önünde olurken ben huzura kavuşamam...

Kardeş tartışma buradan başladı ve konuyu hiç saptırmadım.

Rabbin, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir resülü memleketlerin ana merkezine göndermedikçe, o memleketleri helâk edici değildir.
Zaten biz ancak halkı zalim olan memleketleri helâk etmişizdir.

Kasas 59

fican 06-03-2012 21:13

"Ey cin ve insan topluluğu, içinizden, size âyetlerimi anlatan ve bugününüzle karşılaşacağınıza dair sizi uyaran ELÇİLER gelmedi mi?" "Kendi aleyhimize şâhidiz." dediler. Dünyâ hayâtı onları aldattı ve kendilerinin kâfir olduklarına şâhidlik ettiler.
EN'ÂM suresi 130. ayet

Bu böyledir, çünkü Rabbin, halkı habersiz iken ülkeleri zulüm ile helâk edici değildir.
EN'ÂM suresi 131. ayet

fican 10-27-2012 22:38

İnsanın canı nasılsa işlerinden ve sözlerinden belli olur.
Tasavvuf hâl ilmidir, kâl değil.
Tasavvuf özdür, söz değil.
Tasavvuf sîrettir, sûret değil.

fican 10-30-2012 19:15

Pir-i Galibi H.Galip Hasan Kuşçuoğlu Diyor Ki :

Tasavvuf; dinin manası ve özüdür, ariflik ve irfaniyettir, sâlikinde bariz zuhuru görülen ehli zikirdir.
Kemâl-i aşkı ilâhidir.
"Yeryüzünde halifemi yaratacağım" hitabının tecelli ve zuhur mercii, tevhit dininin manası ve aslı, ilmi ledünninin giriş kapısıdır!..
Rical-i gaybın, mana ünüversitesi sâlikinin hazırlandırıldığı yerdir!..
Cümlesinin ismi "yol ehlidir" Arapça "tarik" cemi "tarikat"tır.

fican 10-31-2012 19:24

Kulun Yaratılışının Nedeni Aşktır.
Aşkı İlahinin öğrenim dalı ve kökü Tasavvuftur!..
Yol İsmi ise Tariktir.
Cem-i Tarikattır!..
Talebesinin yani salikinin ismi ise Derviştir.
Günlük dersi, o kuluna Hz. Allah’ın bahşettiği ihsan eylediği Aşk Rahmetidir!

PİR-İ GALİBİ
H.GALİP HASAN KUŞÇUOĞLU

fican 01-30-2013 15:00

Tasavvuf, maneviyatın yani fiziküstü metanın zuhurunun dünyada bariz maddi ve manevi görünümünün zuhur mercii ve aşk-ı ilâhiden Hazret-i insan olmanın manevi ilim kapısı.

PİRİ GALİBİ
H.GALİP HASAN KUŞÇUOĞLU

zülcenaheyn 01-31-2013 01:34

İslam hayatın her alanını açıklar ve her alanıyla ilgilenir.

İşte bu ilgiler arasında İslam'ın insanın nefsi ile ilgilenmesi ilmine tasavvuf denir.

İnsanın sadece kendi içindeki tekâmülü, gelişimi, dönüşümü ile ilgilenir.

Ama tasavvuf İslam'dan ayrı değildir.

Eğer sadece nefs ilmi ile ilgilenip de dinin geri kalan her şeyi çöpe atılırsa işte o vakit o budizm falan olur.

Tevhide benzer görüşler birçok inançta vardır fakat bu benzerlikten dolayı da tasavvuf budizm demek olmaz.

Her inançta benzer parçalar vardır fakat parçaların tamamı, mükemmel bir şekilde sadece İslam'da mevcuttur.

Ebu yahya 02-03-2013 00:30

İslama küfür,şirk,bidat bulaştıran en tehlikeli yollardan biridir tasavvuf.Ondan uzak durmak gerekir.

zülcenaheyn 02-03-2013 17:27

Alıntı:

Ebu yahya Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1034332)
İslama küfür,şirk,bidat bulaştıran en tehlikeli yollardan biridir tasavvuf.Ondan uzak durmak gerekir.

Mıy mıy mıy. Aman sen uzak dur zaten.

All times are GMT +3. The time now is 16:51.