Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Coca Cola'ya Karşı Seferberlik / Ramazan'da hiçbir eve girmesin ... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=114345)

birisi01 09-01-2009 15:22

yazımı okumamışsın demişsin. okunacak birşey yokki hepsi slogan...
senin kullandığın limon kolonyasında ekmekte sirkede portakalda hepsinde alkol var. ne olacak şimdi. onlarıda yeme o zaman. kullanma. bi gönderiklerimi okuyup ondan sonra konuşsanız hic böyle ezber sloganlarla komik duruma düşmeyeceksiniz ama. hala SLOGAN hala SLOGAN
DURMAK YOK SLOGANA DEVAM..

xhidayet 09-01-2009 15:28

Alıntı:

Asuman Arslan İleri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662927)
İŞTE COCA COLA'NIN ZARARLARI

“Coca Cola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?" İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Coca Cola'nın zararlarını şu şekilde tespit etti. http://www.akpartiforum.com/resim/resim45519_2.jpg “Coca Cola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?"

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Kolaya ve tatlılara saldırırsınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.
barsakforum

Çok güzel bir yazı ama eksik tarafı "tüm Colalı içecekler":güzel: diye genelleyebiliriz...:saygılar:

redyellow 09-01-2009 15:38

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662953)
hem orda 10 tane içeçe var o colanın raporu deil inceledim ben onları. o 10 içeceğin içinde bütün meşrubatlar var sizin övdüğünüz savunduğunuz ülker dahil.
YA DELİ OLUYORUM BÖYLE EZBERE KONUŞANLARA....
bi okuyun ya...

:)

Bu kafayla daha çok deli olursun arkadaşım:)

Hala övdüğünüz diyorsun.

yahu baksana ülkerin gazozunda alkol varmış diye belge sunan benim:)

pes yani pes!

birisi01 09-01-2009 15:47

kafalar ortada...

depare 09-01-2009 18:16

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662789)
ya millet neler yapıyo siz daha neleri tartışıyosunuz. dünyanın hiçbiyerinde yok böyle bir zihniyet ya.hangi ülkede aman bu türk malı bu müslüman malı satın almayın diyorlar.
diyemiyorlar çünkü bizim millet böyle sacma sapan şeylere takılıp kalmaktan birşey üretemiyor ve dünyada türk malı satılamıyor. Allahınızı severseniz bırakın böyle ufak şeyleri...
ben nemi yapıyorum
inadına gidip siyonist kolası getirin bana diyorum gıcıklığına.... bırakın bu ufak şeyleri artık..

Sen rüya aleminde yaşıyorsan biz ne yapalım be kardeşim..
Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir zihniyet yokmuş dünyaya beynini kapatan arkadaş böyle söylemiş...
Sen git israile yanında'da Müslüman malı yahut Hristyan malı bir çikolata götür 10 yaşında bir yahudi çocuk bul eğer o çocuk yahudi malı olmayan o çikolatayı yerse gel yanıma...
Yediremez asla yemez çünkü ona göre eğitim alıyor malını yemezler ama şirketlerle ortak olup parayı çatır,çatır yemesinide iyi bilirler..

birisi01 09-01-2009 18:37

sen hergün israile gidip ordaki cocuklarla çikolata testi yapıyorsun değilmi?
bi tarafta israil cikolotası bi tarafta müslüman çikolotası tabi cocuk bilmiyo hangisi nerenin malı. gözü kapalı buluyo hemen israil cikolatasını çünkü öyle eğitildi değilmi...
sizlere kim ezberletiyor bunları...
komik ya...

birisi01 09-01-2009 18:38

birde acaba sizin kadar şu israili zikreden varmıdır. iki lafınızdan biri israil. israil dedğiniz kadar Allah deseniz evliya olmuştunuz şimdiye....

depare 09-01-2009 19:50

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663044)
sen hergün israile gidip ordaki cocuklarla çikolata testi yapıyorsun değilmi?
bi tarafta israil cikolotası bi tarafta müslüman çikolotası tabi cocuk bilmiyo hangisi nerenin malı. gözü kapalı buluyo hemen israil cikolatasını çünkü öyle eğitildi değilmi...
sizlere kim ezberletiyor bunları...
komik ya...

Boş konuşma üstadısın galiba sen...
Burada laf gebeliği yapacağına biraz araştırmacı olsaydın bilmeden sallamasyon konuşmazdın...
Bu eğitim israilin okul sistemin'de var komik miş..?
Asıl sen komiksin konuştukça saçmalıyorsun..
Yanı başında neler dönüyor haberin yok gelmiş burda bize hikaye okuyosun...

birisi01 09-01-2009 20:46

senmi düzenledin israilin eğtim sistemini. göster bana israil okullarının müfredatını.
sen benim gönderdiklerimi okudunmu ki karşıma geçmiş bana araştırmadan bashediyorsun.ben sizin gibi işkembeden konuşmam. bir şey hakında konuşuyorsam onu çok yönlü araştırıp delillerini bulmuşumdur ona göre konuşuyorumdur o delillerden bazılarınıda yayınladım dön önceki mesajlara bak.
sizin gibilerle anca böyle dalga gecilir.
ezberlemişsiniz 2 laf yok israil şöyle yok israil böyle
sen müslümansında ne yaptın islamiyet için slogan atıp fitne cıkarmaktan başka.
önce bi geriye dön oku öğren sonra gec karşıma konus. artislikte yapma. senin karşında boş adam yok.

Ak Asude 09-01-2009 23:36

İçmeyelim İçirtmeyelim.:kızdım:

birisi01 09-01-2009 23:45

sen iste yeterki asude
coca cola benim için artık bitmiştir.
durmak yok ayrana devam (ülker ayran ama :)
Alıntı:

Ak Asude Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663093)
İçmeyelim İçirtmeyelim.:kızdım:

redyellow 09-01-2009 23:55

Birileri için:

Durmak yok, colanın avukatlığına devam!!!

Birisinin İnadına colaya hayır!

birisi01 09-02-2009 00:04

işine gelmeyincede hemen avukat yaftasını vurun...coca cola bana para vermiyorki avukatlığını yapayım. coca colayıda savunmuyorum. ben kesinlikle sağlıklıdır içilmelidir demedim demiyorum.
ben sizin bu kalıplaşmış düşüncelerinize hayret ediyorum.
akıllının biri cıkıyor bir cok art niyeti için kola haramdır diyor ve bütün saflarda sorgulamadan buna inanıyor. ben bu zihniyete karşıyım. ben size kolanın neden haram olmadığını neden içilebilir olduğuna dair yazılar gönderdim. hiçbirinizde o yazılar hakkında yorum yapamadı birşey diyemedi. aynı slogan sözlere devam etti. edinde banane. ama bu kadar bağnaz olmayın. kaynağı belli olmayan nerden geldiği belli olmayan her bilgiye itimat etmeyin. akıllı zeki insanlarsınız araştırın biraz.
neymiş efendim kolada alkol varmış harammış.. ee ekmektede portakaldada sirkedede limon kolonyasındada alkol var onlardamı haram???
bunlara dair yazılar gönderdim lütfen tekrar okuyun elinizi vicdanınıza koyup konuşun. ha içmeyeceksiniz yine içmeyin çünkü gercekten sağlıklı değil. zifte benzer bişey ama bilip bilmeden "haram" demeyin.
çünkü helale haram, harama helal diyenin imanı gider buyruluyor.
birde işin ticari tarfı var neymiş israile yardımmış. bu söylentileri cıkartan diğer kola firmaları bunu herkes biliyor. onun bunun ticari oyunlarına alet olmayın...
konu israile gelince. eve lanetli illet bir millettir islamın ve müslümanların en büyük düşmanıdır. ama unutmayınki bu dünyada para ve yönetimi yahudilerde.bir insanı sevmek ayrı birşey iyi gecinmek ayrı birşey. yahudileri kesinlikle sevemeyiz yoksa imanımız gider. ama maalesef iyi gecinmek zorundayız yoksa ticaret yapamayız. akıllı olmak lazım. ülke duygularla yönetilmez. siz bu kafaylada devam ederseniz bu tartışmada bitmez. ben bi kac yazı gönderdim colaya dair daha önce arzu ederseniz yine gönderirim. onun dşında sloganlara muhattap kılmayın beni llütfen....
Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663099)
Birileri için:

Durmak yok, colanın avukatlığına devam!!!

Birisinin İnadına colaya hayır!

redyellow 09-02-2009 00:29

sayın birisi:

(ekmekte, portakalda vs.vs. alkol var demişsiniz ya, merak ettim)

"hava"da da alkol var mı?

Veya "terkos suyunda" alkol olabilir mi?

redyellow 09-02-2009 00:31

ha pardon iki de bir KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN diyorsunuz.

Ne olur beni bu kadar güldürmeyin yahu:)

Bakın verdiğim bütün bilgilerin altında kaynak var.

Hem de devletin resmi kurumları tarafından alınan raporlar var.

VE hala bu bilgi ve belgeler tüketiciler birliğinin sitesinde bulunuyor. (tükeciler birliği ne biliyorsunuz değil mi? sizin mahallede çocukların top oynarken kurdukları kulüp vs. değil haaaaa:))

Gece geç vakit oldu bu kadar gülmek belki sağlığıma zarar verebilir ne olur yapmayın:)

birisi01 09-02-2009 00:33

git bi araştır bakim varmıymış yokmuymuş...
Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663107)
sayın birisi:

(ekmekte, portakalda vs.vs. alkol var demişsiniz ya, merak ettim)

"hava"da da alkol var mı?

Veya "terkos suyunda" alkol olabilir mi?

birisi01 09-02-2009 00:35

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663108)
ha pardon iki de bir KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN diyorsunuz.

Ne olur beni bu kadar güldürmeyin yahu:)

Bakın verdiğim bütün bilgilerin altında kaynak var.

Hem de devletin resmi kurumları tarafından alınan raporlar var.

VE hala bu bilgi ve belgeler tüketiciler birliğinin sitesinde bulunuyor. (tükeciler birliği ne biliyorsunuz değil mi? sizin mahallede çocukların top oynarken kurdukları kulüp vs. değil haaaaa:))

Gece geç vakit oldu bu kadar gülmek belki sağlığıma zarar verebilir ne olur yapmayın:)

Gazoz ve kola içmek
Sual: Bazı kuruluşlar, bazı gazoz ve kolalarda alkol olduğunu tespit etmiştir. Alkolün damlası da haram olduğuna göre, böyle meşrubatları içmek haram değil midir?
CEVAP
Son zamanlarda yoğun bir şekilde, Tunus, Mısır gibi ülkelerde, Müslümanlar hakkında çeşitli şekilde karalayıcı bir kampanya ve saldırı furyası başlatılmıştır. Özellikle Tunus’da polis, sokaktaki kadınların eşarbını başından almaktadır. Mısır’da kola içmenin haram olduğuna dair haberler gelmektedir.

Gazozlardaki alkol yeni değildir. Bunu belli bir zamana getirmeleri maksatlıdır. Gayeleri, (Bakın Müslümanlar meşrubat bile içmiyorlar) yaygarasını yaygınlaştırmak, bu vesile ile (İşte Müslümanlık budur, bakın Müslümanlar ne hale gelmiş) dedirtmek. Belki de bazı provokatörler çıkıp, (Alkollü gazozlara hayır) sloganı ile, protestolar yapabilirler. Müslümanlar bu fitneye, Müslümanlığın kötülenmesine alet olmamalıdır.

Şarap, rakı gibi alkollü içkilerin damlası da haramdır. Fakat içki olarak değil de, başka sebeplerle bulunan alkoller bu hükme dahil değildir.

Birkaç örnek verelim:
1- Taze sirkelerde alkol bulunduğu kesin olarak tespit edilmiştir. Ama bu alkollü bir içecek olmayıp sirke olduğu için, içilmesi haram edilmemiştir. Şaraptan yapılan sirkenin fazileti hadis-i şeriflerle de övülmüştür.

2-
Hamurda, dolayısıyla ekmeklerde de alkol olduğu da bugün kesin olarak tespit edilmiştir. Ama Peygamber efendimiz ekmek yemeyi yasaklamamıştır.

3-
Portakal ve diğer meyvelerdeki alkol oranı gazozdakilerden az değildir. Bu da kesin olarak tespit edilmiştir. Ama dinimiz, içinde alkol olduğu halde meyve yemeyi, haram kılmamıştır.

4-
İlaçları ve kokuları ıslah için, içlerine konulan necis mayiler [alkol gibi sıvılar] affedilmiştir. (İslam Ahlakı, Ey Oğul İlmihali kısmı)

5-
S. Ebediyye’de diyor ki: Şafii’de, necis sıvıyı [mesela alkolü], ilaç ve ıtriyat ıslahı için kullanmak affedilmiştir. (Mezahib-i erbea, El-mafüvat)

6-
Necis olan sıvı, mesela ispirto, ilaç, koku gibi şeylere karıştırılınca, karışım temiz olur. Bunun için, tentürdiyot ve kolonya, hanefide temizdir. (İslam Ahlakı)

[Kolonya, tentürdiyot içilmez ama, elbiseye dökülünce temizlemeden onunla namaz kılmak caizdir. Temizlemek elbette evladır.]

7-
Necis yağlar sabun yapılınca, şarap sirkeye dönünce temiz olur. Bütün kimyasal değişmeler böyledir. (Redd-ül muhtar, Tahtavi, Menahic-ül-ibad, S. Ebediyye)

Gazoz meselesini merhum hocamıza da sormuştum. Hocamız, din âlimi olmanın yanında kimya ilmini de iyi bilen bir kimyagerdi. (Esansı alkolde eritip gazozlara koyuyorlar. İçmek caiz mi?) diye sual etmiştim. Bir kavle göre içmenin caiz olduğunu, ahir zamanda zayıf kaville bile amel etmenin, kuvvetli kavil ile amel etmek gibi sahih olduğunu bildirmişlerdi. İçine esans konan meşrubatların, kolaların hemen hepsinde az da olsa, alkol mevcuttur. Gazoz gibi bu tür meşrubatlarda esansı eritmek için kullanılan bu alkol affedilmiştir; böyle meşrubatları içmek caizdir.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3126

redyellow 09-02-2009 00:36

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662790)
yukarda bir belge sunmuşlar..
birinde yine bir meyve suyu için belge sunmuşlardı adını hatırlayamıyorum. altna birde professörün imazsını atmışlar.
takıldım o belgeye aradım buldum profu. belgeyi gönderdim hocam nette böyle birşey dolaşıyo gercekten sizinmi diye sordum.
adam benle hiçbir ilgisi yok diye cevap verdi. maili bulabilirsem paylaşırım sizle.
bu ülkede en kolay şey belge üretmek. ki bunu akpartililer daha iyi bilir. kendi adlarına ne belgeler düzenlendi..

gurban, hani profo mail atmışsın ya doğru mu değil mi diye.

Bak ben sana tüketiciler birliğinin linkini verdim.

onlarda tübiktan almışlar, devletin başka kurumlarından almışlar raporları.

Madem bu konuda bu kadar hassasın, hemen mail ile prof.dan bilgi isteyecek kadar da girişkensin, buyur İstersen tübitaka, devletin diğer kurumuna ve tüketiciler birliğini de mail at.

Yahu internetet böyle bir rapor var de, colada ve gazozlarda alkol varmış diyorlar de, ne olur yalanlayın de!!!!

Ordan gelenleri de bizle paylaş:)

birisi01 09-02-2009 00:38

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663113)
gurban, hani profo mail atmışsın ya doğru mu değil mi diye.

Bak ben sana tüketiciler birliğinin linkini verdim.

onlarda tübiktan almışlar, devletin başka kurumlarından almışlar raporları.

Madem bu konuda bu kadar hassasın, hemen mail ile prof.dan bilgi isteyecek kadar da girişkensin, buyur İstersen tübitaka, devletin diğer kurumuna ve tüketiciler birliğini de mail at.

Yahu internetet böyle bir rapor var de, colada ve gazozlarda alkol varmış diyorlar de, ne olur yalanlayın de!!!!

Ordan gelenleri de bizle paylaş:)

Gazoz ve kola içmek
Sual: Bazı kuruluşlar, bazı gazoz ve kolalarda alkol olduğunu tespit etmiştir. Alkolün damlası da haram olduğuna göre, böyle meşrubatları içmek haram değil midir?
CEVAP
Son zamanlarda yoğun bir şekilde, Tunus, Mısır gibi ülkelerde, Müslümanlar hakkında çeşitli şekilde karalayıcı bir kampanya ve saldırı furyası başlatılmıştır. Özellikle Tunus’da polis, sokaktaki kadınların eşarbını başından almaktadır. Mısır’da kola içmenin haram olduğuna dair haberler gelmektedir.

Gazozlardaki alkol yeni değildir. Bunu belli bir zamana getirmeleri maksatlıdır. Gayeleri, (Bakın Müslümanlar meşrubat bile içmiyorlar) yaygarasını yaygınlaştırmak, bu vesile ile (İşte Müslümanlık budur, bakın Müslümanlar ne hale gelmiş) dedirtmek. Belki de bazı provokatörler çıkıp, (Alkollü gazozlara hayır) sloganı ile, protestolar yapabilirler. Müslümanlar bu fitneye, Müslümanlığın kötülenmesine alet olmamalıdır.

Şarap, rakı gibi alkollü içkilerin damlası da haramdır. Fakat içki olarak değil de, başka sebeplerle bulunan alkoller bu hükme dahil değildir.

Birkaç örnek verelim:
1- Taze sirkelerde alkol bulunduğu kesin olarak tespit edilmiştir. Ama bu alkollü bir içecek olmayıp sirke olduğu için, içilmesi haram edilmemiştir. Şaraptan yapılan sirkenin fazileti hadis-i şeriflerle de övülmüştür.

2-
Hamurda, dolayısıyla ekmeklerde de alkol olduğu da bugün kesin olarak tespit edilmiştir. Ama Peygamber efendimiz ekmek yemeyi yasaklamamıştır.

3-
Portakal ve diğer meyvelerdeki alkol oranı gazozdakilerden az değildir. Bu da kesin olarak tespit edilmiştir. Ama dinimiz, içinde alkol olduğu halde meyve yemeyi, haram kılmamıştır.

4-
İlaçları ve kokuları ıslah için, içlerine konulan necis mayiler [alkol gibi sıvılar] affedilmiştir. (İslam Ahlakı, Ey Oğul İlmihali kısmı)

5-
S. Ebediyye’de diyor ki: Şafii’de, necis sıvıyı [mesela alkolü], ilaç ve ıtriyat ıslahı için kullanmak affedilmiştir. (Mezahib-i erbea, El-mafüvat)

6-
Necis olan sıvı, mesela ispirto, ilaç, koku gibi şeylere karıştırılınca, karışım temiz olur. Bunun için, tentürdiyot ve kolonya, hanefide temizdir. (İslam Ahlakı)

[Kolonya, tentürdiyot içilmez ama, elbiseye dökülünce temizlemeden onunla namaz kılmak caizdir. Temizlemek elbette evladır.]

7-
Necis yağlar sabun yapılınca, şarap sirkeye dönünce temiz olur. Bütün kimyasal değişmeler böyledir. (Redd-ül muhtar, Tahtavi, Menahic-ül-ibad, S. Ebediyye)

Gazoz meselesini merhum hocamıza da sormuştum. Hocamız, din âlimi olmanın yanında kimya ilmini de iyi bilen bir kimyagerdi. (Esansı alkolde eritip gazozlara koyuyorlar. İçmek caiz mi?) diye sual etmiştim. Bir kavle göre içmenin caiz olduğunu, ahir zamanda zayıf kaville bile amel etmenin, kuvvetli kavil ile amel etmek gibi sahih olduğunu bildirmişlerdi. İçine esans konan meşrubatların, kolaların hemen hepsinde az da olsa, alkol mevcuttur. Gazoz gibi bu tür meşrubatlarda esansı eritmek için kullanılan bu alkol affedilmiştir; böyle meşrubatları içmek caizdir.

redyellow 09-02-2009 00:41

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663112)
Gazoz ve kola içmek
CEVAP

MÜSLÜMANLAR MEŞRUBAT BİLE İÇMİYORLAR dedirteceklermiş:)

Yahu bu kadar komik bir şey olabilir mi?

İçinde haram olan bir şey varsa evet müslümanlar meşrutabat da içmezler başka şeyde içmezler.

ve bunu yaparken de MÜSLÜMANLAR MEŞRUBAT BİLE İÇMİYORLAR diycek olan cahillerin ne dedikleri de müslümanların umurunda bile olmaz!

Haram konusunda başkalarının ne dediği mühim değildir.

Allahın dediği mühimdir.

Alıntı:

Böyle fetva olur mu yahu?

İçki olarak değil de başka sebeplerde bulunan alkoller bu hükme dahil değilmiş.

Bazı otellerde et kızartmasının üzerine alkol döküyorlar.

Eti yiyorsunuz, içmiyorsunuz.

peki bu haram olmuyor mu?

redyellow 09-02-2009 00:42

Ve son kelam olarak:

ŞÜPHELİ ŞEYLERE YAKLAŞMAYINIZ.

Vesselam.

birisi01 09-02-2009 00:44

o et haram olurmu ben bilmem sana site ismi verdim mail at sor. cevabı gelir. bak o yazıyı yazan kendi şahsi düşüncelerini yazmıyor. kafasından fetva vermiyor. orda kaynak vermiş hadis vermiş. onlara göre yazıyor. bu fetvayı kim vermişsin demişsin. orda bir sürü kaynak ismi var. tabi sen onları bilmiyorsan bişey diyemem.

birisi01 09-02-2009 00:46

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663119)
Ve son kelam olarak:

ŞÜPHELİ ŞEYLERE YAKLAŞMAYINIZ.

Vesselam.

Şüpheli gıdaları yemek
Sual: İçinde domuz yağı olma ihtimali olan gıdaları yemek caiz midir?
CEVAP
Bazı kimseler; piyasadaki gıda maddelerinde domuz yağı ve meşrubatlarda alkol olabilir, kasaptaki et besmelesiz kesilebilir düşüncesiyle vesveseye kapılıyorlar.

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
(Haram olmayan, fakat şüpheli olan şeylerden de sakınmalıdır! Hadis-i şeriflerde, (Şüpheli şeyi terk et, şüphesiz şeyi al), (Şüphelilerden sakınan; dinini, ırzını korumuş olur. Şüpheli etrafında dolaşan, harama düşebilir) buyuruldu. Fakat yiyecek ve içeceklerde şüphe edip yememek, takva değil, vesvesedir. Mesela dinimiz, “Haram olduğu bilinmeyen şeyleri yiyin” der. Resulullah efendimiz, müşrikin; Hazret-i Ömer Hıristiyanın testisinden abdest almıştır. Eshab-ı kiram, gayrı müslimlerin verdiği suyu içerdi. Halbuki pis, necis olan şeyleri yemek haramdır. Kâfirler ise ekseriya pis olur. Elleri, kapları şaraplı olur. Hayvanı Besmelesiz keserler. Eshab-ı kiram, bunlara rağmen, necis olduğunu kesin bilmedikleri için, vesvese etmeyip; et, peynir gibi gıdaları alıp yerlerdi.) [İhya]

İmam-ı Kastalani hazretleri buyurdu ki:
(Peygamber efendimiz, Hayber’de, eshab-ı kiramla bir Yahudinin zehirli kebabından bir lokma yedikten sonra, (Bu et, bana zehirli olduğunu söyledi) buyurup başka yemedi ve son hastalığında, (Hayber’de yediğim zehirli etin acısını hâlâ hissediyorum) buyurdu.) [Mevahib]

Resulullah efendimiz, bir Yahudinin ekmeğini ve tereyağlı yemeğini temiz mi diye sormadan yedi. Bu domuz yağı mı, koyun yağı mı, ekmeğin hamuru su ile mi, yoksa şarap ile mi yoğruldu diye sormadı. Müşrik kadının su kabından abdest aldı. Bunlar, araştırmanın gerekmediğine birer delildir. (Berika)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
(Kâfirlerin vücutları değil, inançları pistir. Kur’an-ı kerimde, (Ehl-i kitabın [Yahudi ve Hıristiyanın] pişirdiklerini [ve kestiklerini] yemek helaldir) buyuruldu. (Maide 5)

Kâfirlerle alış-veriş eden Müslümanları pis bilmemeli, bunların yiyecek ve içeceklerinden sakınmamalı! Bu hâl, ihtiyat değil, bu halden kurtulmak ihtiyattır.) [Mektubat 3/22]

Kâfirler, gıdalarımıza necaset katabilecekleri gibi, zehir de katabilirler. Nitekim Yahudi yemeğe zehir katmıştır. Peygamber efendimiz de, araştırmadan o yemeği yemiştir. Çünkü necis olduğu bilinmeyen şeyleri yememek takva değil, vesvese olur. Dinimiz de vesveseden kaçmayı emretmektedir. (Hadika)

Dinimizde, “Bir şeyin helal olması için delil aranmaz, haram olması için delil aranır” kaidesi vardır. Necis olduğuna bir delil bulunmazsa, temiz kabul edilir. (Usul-i Pezdevi)

Margarin, sucuk, meşrubat ve diğer gıdaların içine necaset katılsa, fakat katıldığı bilinmese yemek caiz olur. Bilmek, ya bizzat görmekle veya adil Müslümanların necaset katıldığını biz gördük demeleriyle anlaşılır. Katılıyormuş demekle haram olmaz. (Eşbah)

Sabunlara da domuz yağı katılabilir. Fakat necasetli yağ ve domuz yağı sabun yapılınca, şarap sirkeye dönünce temiz olur. Bütün kimyevi değişmeler böyledir. (Tahtavi)

Gıda maddelerine hile yapılabilir. Fabrikada içine çeşitli necasetler katılabilir. Yahut ihmal yüzünden necaset karışabilir. Reçelin, pekmezin içine fare düşüp ölebilir. İmalatçı, kazanı dökmeyebilir. Meşrubatlara konan esans, alkolde eritilebilir. Bunun gibi çeşitli necaset karışabilir. Fakat içinde necaset olduğu kesin olarak bilinmeyen bütün gıda maddeleri temiz kabul edilir, yenmesi günah olmaz. (Tahrir)

Gıdalarda ve E listeli katkı maddelerinde domuz kökenli yağ, et yazmıyorsa yenmesinde mahzur yoktur, yazıyorsa yenmez.

redyellow 09-02-2009 00:56

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663121)

../..
Gıdalarda ve E listeli katkı maddelerinde domuz kökenli yağ, et yazmıyorsa yenmesinde mahzur yoktur, yazıyorsa yenmez.

Tüketiciler birliğinin yaptırdığı inceleme sonucu hazırlanan raporda alkol bulunduğu YAZILI.

Alıntı:

Fakat içinde necaset olduğu kesin olarak bilinmeyen bütün gıda maddeleri temiz kabul edilir, yenmesi günah olmaz
BİLİNMEYEN.....

Colada alkol olduğu artık BİLİNMEYEN değil, BİLİNEN BİR GERÇEKTİR.

Saygı ve muhabbetlerimle.

birisi01 09-02-2009 00:58

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663129)
Tüketiciler birliğinin yaptırdığı inceleme sonucu hazırlanan raporda alkol bulunduğu YAZILI.

BİLİNMEYEN.....

Colada alkol olduğu artık BİLİNMEYEN değil, BİLİNEN BİR GERÇEKTİR.

Saygı ve muhabbetlerimle.

BUNUN CEVABINI SİZE 3 KERE YOLLADIM BİR DAHA YOLLAMAYACAM. YUKARIDAKİ GÖNDERDİĞİM YAZILARA BAKARSINIZ.

Özgür Çağrı 09-02-2009 00:58

Coca cola içmeyen ??

Ford araba kullanmasın
Nokia telefon almasın
Ariel kullanmasın
Arko kullanmasın
Domestos kullanmasın
Mc Donalds dan yemek yemesin
Marlboro sigara içmesin
Carrefourdan alışveriş yapmasın

GERÇEKTEN BUNLARI YAPABİLİYORSA BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE

Ama meydanlarda coca cola içmeyerek dünyayı kurtardıgını sanan ama diğer bütün malları kullanan o kadar çok kişi varki ??

birisi01 09-02-2009 00:59

hay diline sağlık bende bunu demeye çalışıyorum. kurtulun artık şu sloaganlarda diyorum. anlamıyorlar..
Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663131)
Coca cola içmeyen ??

Ford araba kullanmasın
Nokia telefon almasın
Ariel kullanmasın
Arko kullanmasın
Domestos kullanmasın
Marlboro sigara içmesin

Ama meydanlarda coca cola içmeyerek dünyayı kurtardıgını sanan ama diğer bütün malları kullanan o kadar çok kişi varki ??

Enfal 09-02-2009 01:04

Şuraya bir açıklık getirelim önce :

Yahudiler, Kuran'da lanetlenmediler. Lanetlenen zihniyetlerdir. Bugün Allah'ı kandırmaya çalışan ve müslümanım diyen birisi de lanetlenmiştir. Hiç bir kavim, hiç bir ırk lanetli değil. Ayrıca Yahudiler'i sevmek insanın imanını götürmez. İsrail Gazze'yi bombalarken Amerika'da bir grup Yahudi en önde protesto etmişti İsrail'i. Onların içinde de iyi insanların olabileceği hiç bir zaman unutulmamalıdır. Ve biz Rasulullah'ın düsturuyla hareket ederiz bu konuda. Hiç bir milleti toptan lanetlemeyiz.

Konuya geri dönersek, coca cola markasının daha önce yaptığı açıklamalarda firmanın belirli aylarının gelirlerinin hepsini işgalci israil ordusuna bağışladıklarını söylediği vicdanlı kimselerin zihninde tazeliğini korumaktadır.

Tabi ki her markada aynı duyarlılığın gösterilmesi zordur. Ama coco cola bunun dışındadır. Vicdan ehli için öyle olmak zorundadır.

redyellow 09-02-2009 01:08

Alıntı:

Coca cola içmeyen ??

Ford araba kullanmasın
Nokia telefon almasın
Ariel kullanmasın
Arko kullanmasın
Domestos kullanmasın
Marlboro sigara içmesin

Sayın körfez:

Zararın neresinden dönerseniz kardır derler.

Bir de elinizden geldiği kadarını yapmak diye bir şey vardır.

Mesela ben cola içmiyorum.

Ford araba kullanmıyorum, yok.

Ariel hiç almıyorum.

Carrefoursadan alış veriş yapmam.

Migrosdan hiç alış veriş yapmam.

İçki satan hiç bir yerden alış veriş yapmam.

Mcdonalds denen yere şimdiye kadar tek kuruşum nasip olmadı.

Ama mesela 40 TL lik bir nokia telefonum var.

Şimdi bütün yukarda yazdıklarımı yaparken nokia kullanıyorsun diye bana hadi git öbürlerini de yap demek doğru olur mu?

Ne demek gerekir:

Diğerlerini yapmıyormuşsun ne güzel.. inşaallah öbürlerini de yapmazsın, dikkat edersin demek gerekmez mi?

malbro içiyorsun o zaman git içkili yerden alış veriş de yap!

Ford araba kullanıyorsun o zaman git içinde alkol olduğnu bile bilsen cola iç!

Bu yanlış bir davranış değil mi sizce?

Alıntı:

"O kadar çok kişi"ye cola içmiyorsun ne güzel, inşaallah diğer konularda da dikkatli olursun, duyarlı olsun demek gerekir, ulen diğer malları kullanıyorsun git cola da iç o zaman demek yanlıştır.

redyellow 09-02-2009 01:10

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663132)
hay diline sağlık bende bunu demeye çalışıyorum. kurtulun artık şu sloaganlarda diyorum. anlamıyorlar..

Şüpheli şeylere yaklaşmayınız emri bir slogan değildir, yazdıklarınıza dikkat edin.

Alkol konusu var ve bu konuda slogan değildir.

birisi01 09-02-2009 01:10

Yarrabim sen hakkı hak batılı batıl olarak öğrenip öyle amel etmeyi nasip et....

birisi01 09-02-2009 01:12

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663138)
Şüpheli şeylere yaklaşmayınız emri bir slogan değildir, yazdıklarınıza dikkat edin.

Alkol konusu var ve bu konuda slogan değildir.

ben sana şüpheli şeyler konusunda ve alkol konusunda ilgili yazıları defalarca gönderdim. ama bilmiyorum o kalbin nasıl bağlanmış senin anlamamakta ısrar ediyorsun ve hala ezbere konuşuyorsun.
ne diyim Allah hidayet versin. başka sözüm yok.

redyellow 09-02-2009 01:17

Alıntı:

birisi01 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663140)
ben sana şüpheli şeyler konusunda ve alkol konusunda ilgili yazıları defalarca gönderdim. ama bilmiyorum o kalbin nasıl bağlanmış senin anlamamakta ısrar ediyorsun ve hala ezbere konuşuyorsun.
ne diyim Allah hidayet versin. başka sözüm yok.

Aminnnnn... canı gönülde amin!

Cenabı hak haram konusunda duyarlı eylesin.

Aminnnnn...amin...

Ben "içinde alkol var" diye rapor verilen bir içeceği içmem arkadaş.

Sen içeceksen buyur devam et.

Ben içmemekle ne kaybederim?

Hiç bir şey. Sadece cola içmemiş olurum.

Ama bu rapor doğruysa???????

Özgür Çağrı 09-02-2009 01:43

Bende elimden geldiğince içmemeye gayret gösteriyorum ama coca cola değil ben zaten cola pek içmem . Zararlı olduğu için

Ama kızdığım nokta coca colayı öne çıkarıp her şeyi ört bas etmeyelim .

birisi01 09-02-2009 01:47

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663143)
Aminnnnn... canı gönülde amin!

Cenabı hak haram konusunda duyarlı eylesin.

Aminnnnn...amin...

Ben "içinde alkol var" diye rapor verilen bir içeceği içmem arkadaş.

Sen içeceksen buyur devam et.

Ben içmemekle ne kaybederim?

Hiç bir şey. Sadece cola içmemiş olurum.

Ama bu rapor doğruysa???????

o rapor doğru olmasına rağmen kola da haram deilse...
helale haram dediğin için ne olur acaba????

rikopasa 09-02-2009 11:39

Alıntı:

Enfal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 663134)
Şuraya bir açıklık getirelim önce :
Konuya geri dönersek, coca cola markasının daha önce yaptığı açıklamalarda firmanın belirli aylarının gelirlerinin hepsini işgalci israil ordusuna bağışladıklarını söylediği vicdanlı kimselerin zihninde tazeliğini korumaktadır.

Yahu bunu daha öncede bu konuda belirttiğim halde hala aynı şeyi nasıl söyleyebiliyorsunuz anlayamıyorum.
Enfal arkadaşım bu haber bir şehir efsanesidir, böyle bir açıklama yapılmadı, bunu kafanıza sokun, yok böyle bir açıklama falan. Madem böyle bir açıklama yapıldı o zaman kaynak göstersenize.
Aynı şeyi söyleyen başka bir arkadaşta "yanılmıyorsam 2004 yılında CNN de ..." diye cümlesine başlayarak sanki açıklamayı CNN de kendisi izlemişcesine yorum yapabildi. Yani bu kadarmı hipnotize edilmişsiniz sizler, kendinizin görmediği duymadığı şeylere nasıl böyle kolayca inanıyorsunuz.

Bu arada yine belirteyim, benim kolayı veya yahudi malını koruduğum desteklediğim yok. Sizlerin böyle saçma sapan haberlere veya ne idüğü belirsiz bilmemne üniversitesinin söylemlerine böyle teslim olurcasına inanmanızı anlayamıyorum.
Üniversitenin biri "kolanın içinde domuz parçaları bulundu" diye hiçte bilimsel terminıoloji içermeyen bir açıklama yapıyor ve sizler bu açıklamayı buraya koyabiliyorsunuz, saçma sapan adamların saçma sapan işlerine inanmayı bırakın artık.

Supraliminal 09-02-2009 12:05

Alıntı:

İsrail’in finans kaynağı Coca Cola…Gazze’de yüzlerce Filistinliyi katleden, camileri, okulları ve evleri yerle bir eden İsrail’in en büyük finans kaynağı Coca Cola firması. İçerisinde türlü maddeler bulunan Coca Cola’yı her içtiğinizde, aynı zamanda İsrail ordusuna bomba teminatı sağlıyorsunuz.

Coca Cola’nın yaptığı reklamlardan birinde aynen şöyle deniliyor: “Coca Cola iç, İsrail’i destekle. Amerikan ürünlerini destekleyerek, İsrail’e destek verin’ Belçika’da, Sağlık Bakanlığı’nın bu ürünü içenlerde ciddi zehirlenmeler görüldüğünü ve bu içeceğin içerdiği maddeler nedeniyle alyuvarların eridiğini, dolayısıyla kansızlık meydana geldiğini bildirdiği Coca Cola, elde ettiği karının yüzde 50’sini de İsrail ordusuna aktarıyor.

Hindistan’ın geçtiğimiz yıl tamamen yasakladığı, Letonya’da ise okullardaki satışını tamamen, dışarıda ise çocuklara satışını yasakladığı Coca Cola firması, Filistin topraklarında katliam yapan İsrail’in de en büyük destekçisi.

En fazla tüketenler müslüman ülkeler!
Yahudilerin yaşadığı alanlarda yaptığı reklamlarda, Coca Cola içenlerin aynı zamanda İsrail’e destek verdiği mesajı veren firma, elde ettiği karının büyük bir bölümünü ise Müslümanlardan karşılıyor. Yapılan araştırmalara göre Coca Cola içenlerin büyük bir bölümünü Müslüman ülkeler teşkil ediyor. Yani Müslüman ülkeler kendi elleriyle İsrail’e uçak, bomba, tank ve tüfek sevkiyatı gerçekleştiriyor!
buna ne demeli...

http://www.kralblog.net/coca-cola-ya...anin-yapilisi/

Supraliminal 09-02-2009 12:06

Alıntı:

Coca-Cola'nın yapılışı şirket tarafından formül gizli tutulduğu için tam olarak bilinmemektedir. Bu formül yıllarca birtakım değişikliklere de uğradığı söylenmektedir. Piyasada şirket adı altında yayınlanan tüm tariflerin gerçeği yansıtmadığı da söylenmektedir. Bu yüzden dolayı kola'nın tarifi kesin olarak bilinmemektedir. Aşağıda yer alan tarif eski Coca-Cola mucitlerinden John S. Pemberton'un ölümünden hemen önce bulunan bir sayfaya ait tarif şeklidir.
CocaCola Yapılışı
Malzeme:
1 kafein sitrat
3 sitrik asit
1 vanilya
1 litre kireç suyu
2 ½ tatlandırıcı
14 kg şeker
4 koka yaprak
9 Litre Su
Karamel
Tatlandırıcılar:
Portakal
Tarçın
Limon
Kişniş
Hindistan cevizi
Çiçek Yağı
http://coca-cola.yapilisi.com/

Supraliminal 09-02-2009 12:17

Alıntı:

http://www.ravda.net/rf/images/avatar/avatar_redeye.gif Kayıt Tarihi: 06.10.2008 En Son On: 02.09.2009 - 02:38 Cinsiyeti: ----- böcegin adi (kirmiz böcegi) Cochineal; Kanarya Adalari'nda ve Meksika'da yasayan bir böcektir. Dogal ortaminda çogaldigi gibi kültürel olarak da yetistirilmektedir..

crimson ve carmine olarak ingilizceye, kirmizi olarak türkçeye geçmis renge adini veren böcük (coccus ilicis).
larvasindan kirmizi boya elde edililen böcek.
bir tür kabuklu bit disisinden parlak bir kirmizi elde edilir. akdeniz bölgesi ve güneydogu avrupa’da yetisen, yapraklarini dökmeyen bir agaç olan kirmiz ya da kermez mesesi (latincesi: quercus coccifera) üzerinde yasar.
bu böcekler tanyeri agarmadan fener isiginda yapraklarin üzerinden toplanir, sonra kurutularak ögütülürdü.
kirmiz böcegi, tarihsel boyarmaddelerin en önemlilerinden biriydi
kirmizi savas rengi sayildigi için, eski misirlilar’dan baslayarak askerler hep bu renkte üniformalar giydiler.
asur belgelerinde, II. sargon'un mö 714’te armenia ’dan ganimet olarak çok sayida kirmizi renkli giysi aldigi bildirilmekteydi.
roma’ya ödenen verginin bir bölümünü kirmiz olustururdu
günümüzde, hayvansal kökenli kirmizi boyarmaddelerin elde edildigi tek karmenin ev sahibi.

Kaktüs bitkisine kene gibi yapisarak hayatini sürdürür..

... Bir Cochineal böcegi tarlasi...Bu böcekler ve larvalari Meksikali köylüler tarafindan toplanir...
... Pazarlama asamasindaki cochineal..
... Cochineal kurutulmus hali..
... Köylüler kendi ihtiyaçlari için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böcegin özütünden dünyanin en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..
... Aztekler ve Latinler böcekten elde edilen bu boyayi ip boyamada kullanirlar..
... Carmine pigmenti..

Aslinda bu böcege ve renge yabanci sayilmayiz... Pek asinayiz... Susadikça aç bir cola... Ister coca cola, ister cola turka, ister pepsi, ister digerlerinden...
Önce Hindistan yüksek mahkemesi coca-colanin sagliga zarali oldugu gerekçesi ile yasaklanmasi yönünde bir adim atti.
Arkasindan Letonyada ilkögretim okullarinda coca cola ve pepsi yasaklandi.
Geçenlerde Ukrayna’da bazi okullarda ve ingilterede bir okulda yasaklandi.
Yakin zamanda Istanbul gösteri sanatlari merkezi’nde yasaklandi..

hakiki yahudiler cola icmezler zira
Tevrat ve Talmut’ta geçtigi gibi domuz ve böcekler ile onlardan elde edilen gidalar, yahudiler için de haramdir.
Coca Cola hakkında gerçekler saklanıyor.Her yerde hakkında başka birşey söyleniyor.

LeyaL 09-02-2009 12:49

Alıntı:

Coca cola içmeyen ??

Ford araba kullanmasın
Nokia telefon almasın
Ariel kullanmasın
Arko kullanmasın
Domestos kullanmasın
Marlboro sigara içmesin

http://img37.imageshack.us/img37/521/boykot3ku1.jpg

Amaç elden geleni yapmak bu bir,
Daha önce de belirttik şüpheli bir ürün diye;
Efendimizin hadisine binaen bir "MÜSLÜMAN" olarak "şüpheden sakınıyoruz" bu iki,
Müslüman dediğin "DUYARLI" olur bu da üç güzel kardeşim..

Benim arabam bu marka,bilgisayarım şu marka..Yani diğerlerini de kullanıyım gitsin..demek..
kendi kendini avutmakdan öte geçmez..

Sadece bu kola değil, elimizden gelen bütün ürünlerde bunu uygulamaya çalışmakdır amacımz..

Siz bildiğinizi yapın, biz kan emicilere paramızın gitmesine,
boğazımızdan da şüpheli ( haram) lokma geçmesine izin veremeyiz..
Elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalarız..

Buyrunuz içiniz..
Buyrunuz savununuz..

Vicdanınz ne kadar da rahat..!

All times are GMT +3. The time now is 20:58.