Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Ülkücüler! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=12356)

fütüvvet 11-28-2007 20:22

ÜLKÜCÜLER!

Duygusalık elbetteki doğru sonuca götürmez.
Hatta, hata yapma oranı çok yükselir..
Duygusal bakmak iki tarafıda yanıltır..
Gerçekler duygusal değildir..
Duygusallık çok yönlüdür..
Taraf olan duygusallık,karşı-düşman olan duygusallık veya bu ikisi arasında olabilecek kendini anlatma gibi , fikrini yorumunu doğrulatmak için zorlama yorumlar yapmakta bir nevi duygusallıktır..
Peki duygusal bakıldığını kim tesbit edecek. taraflardan biri ise bu kişi o zaman yine duygusallıktan kurtulamayız.. tarafsız olsa o zamanda meseleden uzak birini tercih etmiş oluruz.. tarafsız konunun dışında demektir bir nevi..
o zaman iki tarafta empati ile yaklaşacak birbirlerine. gerçeği herşeyin ve dahi kendininde üstünde tutacakki o zaman birlikte doğruya ulaşılabilsin..

erenon 11-28-2007 20:37

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Duygusalık elbetteki doğru sonuca götürmez.
Hatta, hata yapma oranı çok yükselir..
Duygusal bakmak iki tarafıda yanıltır..
Gerçekler duygusal değildir..
Duygusallık çok yönlüdür..
Taraf olan duygusallık,karşı-düşman olan duygusallık veya bu ikisi arasında olabilecek kendini anlatma gibi , fikrini yorumunu doğrulatmak için zorlama yorumlar yapmakta bir nevi duygusallıktır..
Peki duygusal bakıldığını kim tesbit edecek. taraflardan biri ise bu kişi o zaman yine duygusallıktan kurtulamayız.. tarafsız olsa o zamanda meseleden uzak birini tercih etmiş oluruz.. tarafsız konunun dışında demektir bir nevi..
o zaman iki tarafta empati ile yaklaşacak birbirlerine. gerçeği herşeyin ve dahi kendininde üstünde tutacakki o zaman birlikte doğruya ulaşılabilsin..

duygusallıktan uzak olmak demek,arşivler neyi söylüyorsa onu yazmak demektir,nur cematinin lideri fetullah gülenin bir konuşmasında saatlerce güldüm niçin mi osmanlı padişahları 9. dereceden sahabi diyor ya fetullah gülen sahabi nedemek bunu bilmiyor yada osmanlı tarihini bilmiyor çünkü 9. dereceden sahabi dediği,osmanlı padişahlarından birisi fatihin oğlu bayezid içki düşkünlüğü ile ün salmış birisidir bu uydurmada değil, dönemin kaynaklarında geçiyor bakınız (şakaik tercümesi sayfa 308. ve bu topkapı sarayı vesikasi )hatta fatih oğlunu şiddetle azarlıyor içkiyi bırak diyor

gerçi beni bu ilgilendirmiyor ben padişahların özel hayatıyla ilgili tarih ancak hoş bir hobi olarak görürüm beni ilgilendiren osmanlının işleyen mekanizmasidır. bu örneği vermemin nedeni acı ama gerçek bu tip hocalar yüzünden bilimsel bilgiyi yakalamadık hep ortaya çıkıp ideolojilerimizi konuşturduk

kimisi çıktı osmanlı sosyalist dedi kimisi şeriatçı dedi baskın oranın ifadesi ile osmanlı hiçbiriydi osmanlı arşivlerde yazan neyse o idi ama biz bunu göremedik ve o yüzden osmanlı tarihiçiliği çalışmalarını ne yazikki bilimsel çerçeveye amerikalilar otturtu ve bu alanda bir çok hocamızı kaybettik kemal karpatlar,halil inalcıklar,ömer lütfiler,hepsi beyin göçünün kurbanı oldu ama onların açtığı bilimsel yol şimdi tüm ideolojileri yıkıp gelişiyor

fütüvvet 11-28-2007 20:47

ÜLKÜCÜLER!

"fetullah gulen" sizce doğrumu yazılmış..,
erzurumda chp mitinginde, biri eline pankart almış üzerinde "fetulah ın memleketine sizi sokmayız.. gibi" bi şey yazılı idi..görenlerde kahkahalarla gülmüşlerdi. .. sizde gülebilirsiniz.. şecaat arzeden merdi kıpti sirkatin söylermiş.. o protestcu zaten onlardanmış veya daha da aşağı biri imiş.. bunu görenler gülmüşler...

şimdi kalkıp osmanlı padişahlarını diline doluyorsun , araya bir örnek katarak meseleyi bitiriyorsun.. örnek içinde zaten hatası sırıtıyor.. illaki haklı çıkmak için bu kadar çırpınmak yırtınmak gerekmez.. bunlara gerenk yok yani.. konuya dönelim biz.. o ismi kullanmayan yokki..

bu yazdıklarımı meydan larosda bulamassınız..bakmanıza gerek yok..

erenon 11-28-2007 20:55

ÜLKÜCÜLER!

haklı çıkma isteyen yok ,sadece gerçekler ortaya çıksın

bakın fetullah güleni bile eleştirilmez görüyorsanız bilimsel bilgiye ulaşmanız çok zor ...siz sadece yıllardan beri yapılan ezberleri tekrarlayıp durursunuz.

ben karşımdakini insan olarak ele alırım mükemmel olarak ele almam ama malesef bizde şehyler hocalar,tarikatçılar,atatürk,ismet inönü ,hep mükemmel olarak ele alındı ve hiç eleştirilmediler sonuçta hem şeriatçı hem laik yobazlar yetişti bu ülkede

ak_mavish 11-28-2007 20:56

ÜLKÜCÜLER!

fethullah gülen siyaset yapmıyor ki sadece Allahı anlatıyor niye eleştirilsin ???

fütüvvet 11-28-2007 20:56

ÜLKÜCÜLER!

Fethullah Gülen hocaefendiyi karıştırman gerçeği ele veriyor..ve de ona iftira atmanda zaten her şeyi anlatıyor..

erenon 11-28-2007 20:58

ÜLKÜCÜLER!

siyasal islamın baş mimarı, saidi nursinin devamıdır fetullah gülen ve eleştirilecek o kadar çok yönü var ki....

ak_mavish 11-28-2007 21:00

ÜLKÜCÜLER!

neyse erenon bu konuya girmeyelim ben eleştirecek hiçbişey göremiyorum ama sana saygım sonsuz...

erenon 11-28-2007 21:02

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
neyse erenon bu konuya girmeyelim ben eleştirecek hiçbişey göremiyorum ama sana saygım sonsuz...

benimde sizlere saygım sonsuz aslında haklısın tartışmak boş bir şey kimse kimseye fikirlerini kabul ettiremez ve kimsede düşüncelerini tartışma sonunda hemen değiştirmez o yüzden dolayı ortak yolda buluşmak çok güzel

DURMAK YOK YOLA DEVAM ;)

ak_mavish 11-28-2007 21:05

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı

benimde sizlere saygım sonsuz aslında haklısın tartışmak boş bir şey kimse kimseye fikirlerini kabul ettiremez ve kimsede düşüncelerini tartışma sonunda hemen değiştirmez o yüzden dolayı ortak yolda buluşmak çok güzel

DURMAK YOK YOLA DEVAM ;)

Aynen ;)

murat kurt 11-29-2007 01:30

ÜLKÜCÜLER!

[color=orange]
Alıntı:

siyasal islamın baş mimarı, saidi nursinin devamıdır fetullah gülen ve eleştirilecek o kadar çok yönü var ki....

[b]Cehaletiniz kendinizi ele veriyor.Bediüzzaman Said Nursiyi ve Muhterem Hocaefendi hakkında ne biliyorsunuz?Kaç kitap okudunuz?Yoksa bazı gazetelerden mi aldınız bu yalanları.Said Nursi siyasal İslamın baş mimarı imiş size sadece gülerim ben.Said Nursi siyasetten hiç hoşlanmazlar.Sadece imansızlıkla mücadele etmiştir.Tabi Kurtuluş Savaşına da destek olmuştur.Fethullah Gülen ise dünyaya hizmet etmiş nadir insanlardandır.Ha bu arada ben Nurcu,"Fethullahçı"da değilim ama objektif bakabiliyorum.Bu arada eleştiremiyormuşuz bir sürü insanı eleştirin siz bizim yerimize eleştirin ki gerçekleri söyleme fırsatını bulalım biz.Yoksa siz herkesi şeriatçı ,laik yobaz ilan edeceksiniz

erenon 11-29-2007 03:30

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
[color=orange]
Alıntı:

[b]Cehaletiniz kendinizi ele veriyor.Bediüzzaman Said Nursiyi ve Muhterem Hocaefendi hakkında ne biliyorsunuz?Kaç kitap okudunuz?Yoksa bazı gazetelerden mi aldınız bu yalanları.Said Nursi siyasal İslamın baş mimarı imiş size sadece gülerim ben.Said Nursi siyasetten hiç hoşlanmazlar.Sadece imansızlıkla mücadele etmiştir.Tabi Kurtuluş Savaşına da destek olmuştur.Fethullah Gülen ise dünyaya hizmet etmiş nadir insanlardandır.Ha bu arada ben Nurcu,"Fethullahçı"da değilim ama objektif bakabiliyorum.Bu arada eleştiremiyormuşuz bir sürü insanı eleştirin siz bizim yerimize eleştirin ki gerçekleri söyleme fırsatını bulalım biz.Yoksa siz herkesi şeriatçı ,laik yobaz ilan edeceksiniz

saidi nursi nin siyasal islam dalgasından gelmediğini idda etmek aslında onun hakkında hiçbirşey bilmemektir amaç bu nurcu örgütlenmeler ile devletin ele geçirilmesidir saidi nursi bu akımı başlatmıştır ve onun uzantısı gülenle sürmektedir ve işlerini o kadar ustalıkla yapıyorlar ki; kendilerini siyaset dışı gösterip tüm amaçlarıyla devleti ve tsk yi ele geçirme üzerine kuruyorlar.

ilk dönemde demokrat parti üzerine oynadı saidi nursi, sonra fetullah gülen özal ın anapı üzerine oyandı hatta bir ara ecevite yanaştı şimdide ak parti üzerine oyanamaya çalışıyorlar sonuçta bu beni rahatsız etmez ak partinin oy alması için biraz göz yummak bu harekete yerinde olabilir al -gülüm ver gülüm meselesi

murat kurt arkadaş unutma ayrıca tüm tarikat örgütlenmelerin siyasetle uzaktan yakından alakası vardır ,bu hangi şeyh derviş söylemiş ise büyük yalan söylemiştir

fetullah gülenin meşhur lafi her doğru her yerde söylenmez bunu müridleri sık sık tekrarlıyorlar bu bile nasil gizli amaçları var göstermeye yeter

MaU_95 11-29-2007 09:45

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
[color=orange]
Alıntı:

saidi nursi nin siyasal islam dalgasından gelmediğini idda etmek aslında onun hakkında hiçbirşey bilmemektir amaç bu nurcu örgütlenmeler ile devletin ele geçirilmesidir saidi nursi bu akımı başlatmıştır ve onun uzantısı gülenle sürmektedir ve işlerini o kadar ustalıkla yapıyorlar ki; kendilerini siyaset dışı gösterip tüm amaçlarıyla devleti ve tsk yi ele geçirme üzerine kuruyorlar.

ilk dönemde demokrat parti üzerine oynadı saidi nursi, sonra fetullah gülen özal ın anapı üzerine oyandı hatta bir ara ecevite yanaştı şimdide ak parti üzerine oyanamaya çalışıyorlar sonuçta bu beni rahatsız etmez ak partinin oy alması için biraz göz yummak bu harekete yerinde olabilir al -gülüm ver gülüm meselesi

murat kurt arkadaş unutma ayrıca tüm tarikat örgütlenmelerin siyasetle uzaktan yakından alakası vardır ,bu hangi şeyh derviş söylemiş ise büyük yalan söylemiştir

fetullah gülenin meşhur lafi her doğru her yerde söylenmez bunu müridleri sık sık tekrarlıyorlar bu bile nasil gizli amaçları var göstermeye yeter

Arkadaşım bol keseden nefret dağıtıyorsunuz bakıyorum. Sizin bildikleriniz de öyle görülüyor ki başkalarının ezberleri. Kendi düşüncelerinizden çok başkalarının ezberlerini pazarlamaya çalışıyorsunuz.

Bir kere şunu önce öğrenin; özel isim baş harfi büyük harfle yazılır.

Fettullah GÜLEN ne tarikat şeyhi ne de ortada sizin anlattığınız gibi bir tarikat var.
Sayın Fettullah GÜLEN ve onun öğrencileri tüm dünyada ve Türkiye'de göğsümüzü kabartan işler yapmaktadırlar. Azıcık ne yaptıklarını onlardan dinleyin onlardan araştırın. Çok fazla propoganda yüklenmişsiniz siz. Yada bu formada aynısını yapmaya çalışıyorsunuz. Amacınız nedir?????

Ülkücüler de faşist değildir. Aralarında bir çok çürük yumurta vardır aynı burda olduğu gibi.

Daha fazla uzatmanın alemi yok. Birlik olacağız bir olacağız. Bizi bölmeye, kutuplaştırmaya, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara inat.
AKP, CHP, DSP, v.s. ile, ülkücüsü ile, nurcusu ile, müslümanı, hiristiyanı, yahudisi ile en kuzeyinden en güneyine, en batısından en doğusuna. Vatan bizimdir hepsi de kardeşimizdir. Düşmanlık bize hiçbir şey kazandırmaz!

mavera 11-29-2007 11:20

ÜLKÜCÜLER!

arkadaslar bence böyle birbirimizi suclamakla birsey elde edemeyiz...dikkat ediyorum herkes eronon arkadasin yazdiklarindan sonra yalan söylüyorsun, iftira atiyorsun tarzi cümleler kuruyor..
bakiniz o arkadas kendi fikirlerini söylüyor katilirsiniz yada katilmazsiniz ayri bir olay ama saygi duyun eger yanlis söyledigine inaniyorsaniz bunu yazilarinizla cürütünüz..
ama burada arkadasin üstüne oynayarak birsey elde edemeyiz..
konu fethullah gülen hocaefendiye kaymis ve onun siyasetle alakasi tartisilmis..
yok ben burada eronon arkadasa sunu yöneltmek istiyorum..siyasetle dolaylida olsa alakasi olsa ne olacak..devlette ve askerde teskilatlansa ne olacak acaba bu ülkenin zararina mi olur?
evet cemaatlerin siyaset üzerindeki etkisi tartisilmaz..her parti secim zamani cemaatleri yanina cekmek icin caba sarfeder bazen bu terste tepebiliyor mesela son secimde süleyman hilmi tunahan hocanin torunu dp den aday olmasina ragmen kendi cemaati ona gereken destegi vermedi..

fütüvvet 11-29-2007 12:04

Bülent arınç burda yazılanlara ne der..

heralde Bülen arınç veya Başbakanımız veya Cumhurbaşkanımız burda yazılan iftira ve yalanları okusa birilerinin yüzüne tükürür.. yuh size der..
ak parti hükumetinde ve milletvekillerinde n hiç kimse o şahsın aleyhinde olmaz.. olmamıştır.. hatta canı gönülden sevmekte ve desteklemektedir..
siz kim oluyorsunuz.. yani ak parti nerde siz nerdesiniz.. kimi kandırıyorsunuz..

saygıyı insan yazıları ile kazanır.. sen iftira et yalan haberler ver..ve bide salakça yorumlar yap ondan sonra anlayış lı olalım öylemi..
biz anlayışlıyız.. kardeşim..

mavera 11-29-2007 12:07

Bülent arınç burda yazılanlara ne der..

Alıntı:

heralde Bülen arınç veya Başbakanımız veya Cumhurbaşkanımız burda yazılan iftira ve yalanları okusa birilerinin yüzüne tükürür.. yuh size der..
ak parti hükumetinde ve milletvekillerinde n hiç kimse o şahsın aleyhinde olmaz.. olmamıştır.. hatta canı gönülden sevmekte ve desteklemektedir..
siz kim oluyorsunuz.. yani ak parti nerde siz nerdesiniz.. kimi kandırıyorsunuz..

saygıyı insan yazıları ile kazanır.. sen iftira et yalan haberler ver..ve bide salakça yorumlar yap ondan sonra anlayış lı olalım öylemi..
biz anlayışlıyız.. kardeşim..

kardes bu yazi cok agir kacmis..hocaefendi kendini elestirenlere böyle mi cevap veriyor??
hocaefendi kendini fütursuzca elestirenlere, iftira atanlara karsi hic bir zaman hakaretvari konusmamis her zaman sükunetle karsilamistir..o halde bizler kim oluyoruz??
kaldiki arkadas bir tez ortaya sürmüs, bunu böyle kelimelerle yalanlamak yerine cürütmek daha dogru degil mi ;)

fütüvvet 11-29-2007 12:21

ÜLKÜCÜLER!

OOOOO

çürütülecek bir iddia olsa inan bana cevap verilirdi.. ama sadece ve sadece if ti ra.. 9. dereceden sahabe lafı varya ben bu lafın üzerine giderdim..ama çirkefleşir diye üstüne gitmedim.. yalan ötesi bir yalan bu laf.. aynı iftiraları ak parti yöneticilerede yapılıyor..

isbat etsin göreyimm. yüreği yetiyorsa isbatlasın.. hepside gelsin buraya.. onun çevreside vardır..çağırsın buraya ve isbatlasınlar..
hodri meydan.. yiğit se isbatlasın..sizde görün ..kim doğru söylüyor.. eğer doğru söz duymak istiyorsanız tabiki..

mavera 11-29-2007 12:29

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

OOOOO

çürütülecek bir iddia olsa inan bana cevap verilirdi.. ama sadece ve sadece if ti ra.. 9. dereceden sahabe lafı varya ben bu lafın üzerine giderdim..ama çirkefleşir diye üstüne gitmedim.. yalan ötesi bir yalan bu laf.. aynı iftiraları ak parti yöneticilerede yapılıyor..

isbat etsin göreyimm. yüreği yetiyorsa isbatlasın.. hepside gelsin buraya.. onun çevreside vardır..çağırsın buraya ve isbatlasınlar..
hodri meydan.. yiğit se isbatlasın..sizde görün ..kim doğru söylüyor.. eğer doğru söz duymak istiyorsanız tabiki..

bu ne sinir, bu ne asabiyet...ben arkadasin saygi sinirlarini astigini görmedim..
sadece kendi görüslerini güzel bir lisanla buraya aktardi..ben o arkadasla simdiye kadar bir cok kez tartistim ve bir kez bile cirkeflestigini görmedim..
cirkeflesmeyi geciniz bence cok güzel tartismalar oluyor..malesef sizin gibi sadece kisinin üstüne yapialn yorumlar nedeniyle bu konuda arkadasla konusamiyoruz..
ben fikirlerimi tartismak istiyorum, laf yarisina girmek degil kardes ;)..
bir arkadasin birde sizin yazdiklariniza bakar misiniz..

ak_mavish 11-29-2007 12:30

ÜLKÜCÜLER!

yazılanları okudum erenonun dediklerine katılmıyorum ama üslup açısından düşündüklerini ne güzel yazmış.aynı şekilde katıldığım yorumlara baktım üzüldüm açıkçası...işte biz bu yüzden hep kaybediyoruz hemen heycanlanıyoruz.ahmet abi gibi cevap vermek lazım diye düşünüyorum.

akzeinebu 11-29-2007 12:57

ÜLKÜCÜLER!

ARKADAŞLAR AÇIKÇASI KONUYA HAKİM DEĞİLİM ÇOK FAZLA AMA TAKİP ETTİĞİM ÖLÇÜDE BENDE YORUM YAPMAK İSTEDİM. ELEŞTİRİLERE SAYGIMIZ SONSUZ AMA ÖLÇÜYÜ KAÇIRMADAN YAPILAN ELEŞTİRİLERE. LÜTFEN KONUŞMALARIMIZA DİKKAT EDELİM ARKADAŞLAR SAYGI ÇERÇEVESİNDE TARTIŞALIM. BENİM KİŞİSEL FİKRİMİ SORACAK OLURSANIZ BEN HOCA EFENDİYİ ÇOK SEVİYORUM VE SAYGI DUYUYORUM. TÜM YAŞAMINI ALLAH RIZASI İÇİN HARCAMIŞ BİR İNSAN HAKKINDA YORUM YAPARKEN LÜTFEN DİKKAT EDİLSİN ARKADAŞLAR AYRICA ÖYLE NURCU ŞUCU BU CU DİYE KESİNLİKLE AYRIM YAPMAYIN. HOCA EFENDİ EĞİTİM ALANINLA ALLAH RIZASI İÇİN O KADAR ÇOK İŞ YAPIYORKİ... DİN VE İSLAM ADINADA TABİKİ ... DÜŞÜNCELERİDE BELLİ... DİNLEMEK İSTERSENİZ HERKÜL.COM DA VAAZLARI VAR BİR DİNLEYİN VE HAYATINI OKUMUŞ BİRİ OLARAKTAN SİNSİ İÇTEN PAZARLIKLI SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTEN CİNSTEN BİRİ OLDUĞUNA KESİNLİKLE İNANMIYORUM. ŞU BAŞLIKLI AÇILAN KONU NERDEN NEREYE GELMİŞ HAYRET ETTİM DOĞRUSU BU İŞEDE ;D SAYGILARIMLA...

fütüvvet 11-29-2007 12:58

ÜLKÜCÜLER!

bizde aynı şekilde konunun dışına çıkmadan cevap vermeye çalıştık..
ama konu ile ne alakası var şimdi o meselenin söyleyin..

önce iyi niyet gerekli.. hasımca yazılar döktürmek le olmaz..
isbatlayamayacağı bir mesele olduğunu sizde bal gibi biliyorsunuz..
yok eğer o konuda farklı düşünmüyorsanız o zaman bilemem..

mavera 11-29-2007 13:02

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

farkli düsünmek, düsünmemek..burada neyin ispatini yapmaya calisiyoruz??
yoksa burada hangimiz daha cok seviyoruz onumu göstermeye calisiyoruz..arkadas fikirlerini söylemis ispatlayamazsa müfteri olur ama birakinda arkadas meramini anlatsin..
hocaefendinin dokunulmazligi yok elestirilmeyecek diye bir kaide yok..arkadas kendince elestirisini yapar bizde ona bilgilerimiz dogrultusunda cevap veririz..
elimizde niyet ölcücü bir alet yok o yüzden niyetinin halis olup, olmadigini bilemeyiz ama böyle konusmasina izin vermemek, yazdiklarina cevap vermeden direkt kisiligine yorum yapmak bence cok ama cok yanlis..
burada yanlis yerlere kayacak diye hic birsey tartismayalim o zaman..;)

akzeinebu 11-29-2007 13:21

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

DEDİM YA HERKES DÜŞÜNCESİNİ BELİRTMEKTE ÖZGÜRDÜR SAYGI ÇERÇEVESİNDE BENDE BELİRTTİM KATILAN KATILIR KATILMAYANA EYV. AYRICA SİZİN YAZILARINIZADA HAŞİN BİR TAVIR HAKİM ;)

fütüvvet 11-29-2007 13:24

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

duygusallıktan uzak olmak demek,arşivler neyi söylüyorsa onu yazmak demektir,nur cematinin lideri fetullah gülenin bir konuşmasında saatlerce güldüm niçin mi osmanlı padişahları 9. dereceden sahabi diyor ya fetullah gülen sahabi nedemek bunu bilmiyor yada osmanlı tarihini bilmiyor çünkü 9. dereceden sahabi dediği,osmanlı padişahlarından birisi fatihin oğlu bayezid içki düşkünlüğü ile ün salmış birisidir bu uydurmada değil, dönemin kaynaklarında geçiyor bakınız (şakaik tercümesi sayfa 308. ve bu topkapı sarayı vesikasi )hatta fatih oğlunu şiddetle azarlıyor içkiyi bırak diyor

Alıntı:

bakın fetullah güleni bile eleştirilmez görüyorsanız bilimsel bilgiye ulaşmanız çok zor ...siz sadece yıllardan beri yapılan ezberleri tekrarlayıp durursunuz.

ben karşımdakini insan olarak ele alırım mükemmel olarak ele almam ama malesef bizde şehyler hocalar,tarikatçılar,atatürk,ismet inönü ,hep mükemmel olarak ele alındı ve hiç eleştirilmediler sonuçta hem şeriatçı hem laik yobazlar yetişti bu ülkede

Alıntı:

burda iyi niyet varmı size soruyorum ?
iddialarını isbatlaması gerekirmi değilmi soruyorum ?
biz birini seviyorsak onun kölesimi oluyoruz yani.veya onu masum günahsız hatasız peygamber üstümü görüyoruz. ?
ak partiyi erdoğanı sevenler in gözleri körmü.. eleştirme özürlüsümü onlar. sevenler yalan söyl,yor iftira atanlar doğrumu söylüyor yani.?
9.dereceden sahabe ne demek şimdi . burda ne kastediliyor ve bu nu ortaya atan zihniyeti iyi niyetli olarak alıgılayabilirmiyiz..?

fütüvvet 11-29-2007 13:28

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

akzeinebu Nickli Üyeden Alıntı
DEDİM YA HERKES DÜŞÜNCESİNİ BELİRTMEKTE ÖZGÜRDÜR SAYGI ÇERÇEVESİNDE BENDE BELİRTTİM KATILAN KATILIR KATILMAYANA EYV. AYRICA SİZİN YAZILARINIZADA HAŞİN BİR TAVIR HAKİM ;)

özrü dilerim.dostların eleştirisi beni ziyadesi ile üzer ..
ama kendimi anlatamamışım heralde. veya iyi tanınamamışım.. kendimi övdürecek uzuun tartışma deneyimim yok akparti forumda. o yüzden öncelikle hemfikir olduğum kardeşlerden özür dilerim..
konuya gelirsek.. yukarda sorduğum sorular hala geçerli.. vereceğiniz cevaplara çok önem veriyorum.. istişari bir konu.. ortak düşübceye saygılı olurum..

akzeinebu 11-29-2007 13:30

ÜLKÜCÜLER!

ELEŞTİRİNİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ BIRAKIN KİŞİSEL GÖRÜŞÜ NEYSE AÇIKLASIN BİZ KENDİSİNE İSPATSIZ SÖYLEMLERİ YAKIŞTIRIYORSA YORUMLARINI BU DOĞRULTUDA YAPSIN SÖYLEDİKLERİNİ KANITLAMAMASI ONUN İÇİN EKSİ BİR PUAN ;) AMA NE OLURSA OLSUN BİZ SAYGI ÇERÇEVEMİZİ ELDEN BIRAKMAYALIM ;) KAZANAN EMİN OLUN BİZ OLURUZ BEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN BU AÇIKLAMALARI SAVUNMUYORUM BENCEDE YANLIŞ DÜŞÜNÜYOR AMA HERKES SENİN BENİM GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİL ;) O YÜZDEN ÇABUK PARLAMAYALIM LÜTFEN ::)

mavera 11-29-2007 13:37

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

burda iyi niyet varmı size soruyorum ?
iddialarını isbatlaması gerekirmi değilmi soruyorum ?
biz birini seviyorsak onun kölesimi oluyoruz yani.veya onu masum günahsız hatasız peygamber üstümü görüyoruz. ?
ak partiyi erdoğanı sevenler in gözleri körmü.. eleştirme özürlüsümü onlar. sevenler yalan söyl,yor iftira atanlar doğrumu söylüyor yani.?
9.dereceden sahabe ne demek şimdi . burda ne kastediliyor ve bu nu ortaya atan zihniyeti iyi niyetli olarak alıgılayabilirmiyiz..?

kardes arkadasin niyeti artniyetli bile olsa yaklasimin yapici degil, yikicidir..eger artniyetliyse onu böyle suclayarak, dislayarak birsey elde edemezsin aksine yazdiklarini cürütür onu müfteri durumuan düsürürsün..
onun icin yorumlari sükunetle karsilayalim..hocaefendiye yapilan ifttiranin yaninda arkadasin yazdiklari devede kulak kalir kardes ;)..
burada bir cok sey elestiriliyor, partimiz ve basbakanimizda bizlerde elimizden geldigi kadar, bilgimiz yettigi kadar cevap veriyoruz ama onlara direkt suclama olayina girersek hakliyken, haksiz cikariz..

fütüvvet 11-29-2007 13:49

ÜLKÜCÜLER!

evet.tamam..doğru..dost dostca konuşur..kırılmayız. ama hakkımda yanlış bir düşünce oluşmuş.
veya konu beni biraz çizgi dışına çıkartmış. eyvallah.

konumuzu tekrardan ele almak gerekirse..
osmanlı şeyhülislamları konusu tamamen safsata ve dahi son dönemlerde olmuş bir konu..
bunun hakkında bi cevap alamadım. ve dahi konuyu ortaya atan kişi cevap verme yerine konunun dışına çıkarak bu günlere getirdi meseleyi.
olabilir muhakeme ve dahi muvazene her şahısta aynı olmayabilir..

bütün bu meselelerde tepki bombardumanına uğrayan malesef biz oluyoruz. karşıya bi tepki gösterilmiyor..
biz tepkiyi aldık ve tedbir lere başladık..
sadece bizmi hakettik bunca uyarıyı..?
başka bir başlık altında,ak parti konusunda, birisi laf attı diye hepimiz bir olup şahsa yüklenmedikmi.. o zaman tepkimizde , heyecanımızda veya yapıcı-yıkıcı tutumumzda bi yanlışlık görülmedi de şimdi bu konudamı çooook ehli kamil olduk, yapıcı ve olumluk olduk.
konuya göremi belirleniyor veya ölçülüyor tepki derecemiz..
bende bunu derim..

mavera 11-29-2007 13:54

ÜLKÜCÜLER!

kardes konu hakkinda yorum yapilacak demissin ama yine konuyu baska yerlere cekmissin..bakiniz bizler baskanimizi ve partimizi elestiren birini dislamiyoruz ki onlarin elestirilerine cevap veriyoruz..
ama onlar bizim elestirilerimizi görmezden gelip propaganda yapiyor ve tepkimizi bu yönde gösteriyoruz yoksa elestiri yapanlara kapimiz acik ama provoke edenlere acik degil..a
arakdaisn amaci provoke degil bu acik belli..o sadece kendi görüsünü yazmis, oda öyle biliyor ama direkt onun söyledigine afaki sekilde cevap verirsek hakliyken, haksiz cikariz..
ben bu arkadasla defalarca tartistik ve tartistigimiz konularda bazen tam anlamiyla zittik ama bir kere olsun tartismanin tadi kacmadi..
acikcasi arkadasin bilgi ve birikimi oldugu kanaatindeyim onun icin ben arkadasla fikir yarisina girerim, üstünlük ve söz yarisina degil ;)..
ama bilgi, birikimden mahrum sadece kiskirtma amacli yazilan mesajlarda son defa yaptigimiz gibi haddini bildiririz..;)

akzeinebu 11-29-2007 14:03

ÜLKÜCÜLER!

AHMET ABİİ MSNDE YOKSUN ;D NERDESİN

erenon 11-29-2007 14:15

ÜLKÜCÜLER!

maşallah birileri burada hocasına eleştiri getirildi diye linç kampanyasında bayrağı en önde taşımış ve örgütün en klasik silahı ile cevap vermeye başlamış;öncelikle hata yaptığımı kabul etmeliyim neden mi çünkü fetullah gülen ve saidi nursi birilerinin kafasdında kutsanmış kişiler o yüzden onlara yönelik eleştiri kabul edemezler. hatta okadar sinirlenmi ki bazı arkadaşlar yazımdaki büyük küçük harf ayrımına takılmışlar ,oysa bunlarla uğraşacaklarına bana bu örgütlenmeyi anlatabilirlerdi

ben iftar atmışım gülerim size; iftira atmak olmayan bir şeyi birilerine yakıştırmaktır ,ben iftira atmadım sadece izlemlerimi anlattım,emin olun anti fetullah gülen hareketleri ile hiçbir ilgim yok ve o tarz yaızlan kitapları şoven proğpaganda kitapları gördüğüm içinde okumadım hiç

1) saidi nursi ve siyasal islam geleneğinden gelmedi diyebilirsiniz çünkü her fırsatta biz siyasetle ilgisiz dedi ve bizim amacımız iman davasıdır dedi ,ümmetin imanın selamette görürsem cehennemde yanmaya razıyım söylemlerini vurguladı fakat ,geri planda ise demokrat parti ile doğrudan doğruya nursi nin kendisi ilgilenmedi isede ona çok yakın isimler ilgilendi her halde bunlar kendi kafasından demokrat parti ile ilişikiye geçmedi

2)devir hakikat devri tarikat devri değil diyor nursi;ancak tüm yaşamları bir tarikat hayatı nasil kurulmuşsa o şekilde geçmiştir evet kendileri tarikat olmayı red etmişler yaşamlarının her alanında tarikat izleri görülür

3)fetullah gülen meselesine gelince ben o konuda da anti gülen tarzı hiçbir kitap okumadı;sadece kendi gözlemlerimi sundum
hisar vaazını dinlemiştim (ayrıca bir çok kaset ve videosunu da izledim) orada ağlıyor bağrıyor gidecem filan diyor,ve onu dinleyenler kendini yerden yere atıyor gitmeyin diyor orada sadece şunu dedim ben olsam git hadi derdim ve biliyorum gitmeyecek blöf yapıyor ama kimse bunu diyemedi
çok ağlama meselesinede gelince bunun iki nedeni olur diyor doktorlar şeker hastalığının verdiği duygusallık yada pskolojik rahatsızlık bunu ifade ettim bunda bu kadar bağırıp çağrılcak ne vardı

4)ayrıca ışık evleri denilen evlerde çok sayıda tanıdığım oldu beni kaç defa misafir ettiler,orada gördüğüm konuşmalar da gülen için yakaza alemi denilen bir alemden bahsediliyor,burada manevi büyüklerle her perşembe görüştüğü söyleniyor hoca bunu basın açıklamalarında red ediyor ama cemaatin üyeleri buna o kadar inanmışlarki anlatılamaz ve buna benzer daha yüzlerce örnek sıralayabilirim ,bunlar olamaz demiyorum olabilir ama gülenin ve çevresindekileri örgütün finansmanı için yaptıkları kavgaları görünce bu kişiler yakaza alemi denilen maneviya nasil eriş diye soruyorum;gülenin yanından bugüne kadar onlarca sağ kolu halefi denilen isimler koptu kitaplar yazdılar sebep çok basit trilyonluk bir bütçenin yönetimi konusunda ki amansız kavgadır

5) benim ak partili olup olamıyacağıma bazı arkadaşlar karar vermişler;arkadaşlarım ben ak partinin burada ne kadar radika uzantılarını görsemde emin olun ak partiyi hiç bir zaman bırakmıycam çünkü parti bir piramitse tabanla tepe arasında korkunç bir uçurum var ama ve şayan-ı hayret bir olaydır ki tepe yönetim bu tabanı iyi tutabiliyor çünkü sadet partisi ve mhp ye kaymaya çok müsait sanırım buda erdoğanın karizmatik liderliği ile önleniyor

BURADANA MAVERA VE AKMAVİŞH SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM LİNÇ KÜLTÜRÜNE ALET OLMADINIZ;HER HALDE FETULLAH GÜLENİN HER FIRSATTA SÖYLEDİĞİ DİALOG VE HOŞGÖRÜ MESAJINI TEK DOĞRU ALGILIYANLAR SİZLER OLMUŞSUNUZ

bu sözü söylemek hiç bir zaman istemedim bu konuda da çevremde çok arkadaşla tartıştım ama şimdi bu sitede bazı gördüğüm durumlarda iyiki TSK var yoksa dindar bir hayata sahip olmayanların hali ne olurdu bu ülkede demekten kendimi alı koyamıyorum

erenon 11-29-2007 14:19

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

evet.tamam..doğru..dost dostca konuşur..kırılmayız. ama hakkımda yanlış bir düşünce oluşmuş.
veya konu beni biraz çizgi dışına çıkartmış. eyvallah.

konumuzu tekrardan ele almak gerekirse..
osmanlı şeyhülislamları konusu tamamen safsata ve dahi son dönemlerde olmuş bir konu..
bunun hakkında bi cevap alamadım. ve dahi konuyu ortaya atan kişi cevap verme yerine konunun dışına çıkarak bu günlere getirdi meseleyi.
olabilir muhakeme ve dahi muvazene her şahısta aynı olmayabilir..

bütün bu meselelerde tepki bombardumanına uğrayan malesef biz oluyoruz. karşıya bi tepki gösterilmiyor..
biz tepkiyi aldık ve tedbir lere başladık..
sadece bizmi hakettik bunca uyarıyı..?
başka bir başlık altında,ak parti konusunda, birisi laf attı diye hepimiz bir olup şahsa yüklenmedikmi.. o zaman tepkimizde , heyecanımızda veya yapıcı-yıkıcı tutumumzda bi yanlışlık görülmedi de şimdi bu konudamı çooook ehli kamil olduk, yapıcı ve olumluk olduk.
konuya göremi belirleniyor veya ölçülüyor tepki derecemiz..
bende bunu derim..

lütfen bu konuda islam ansiklopedisi milli eğtim yayınları kanunname maddesini okuyunuz maddeyi yazan ord prof ömer lütfi barkan eğer ömer lütfi kim onuda bilmiyorasanız onunda hayatını okuyun açıp okuyun ;belki bu iddaya safsata dediğiniz için o zaman utanırsınız

erenon 11-29-2007 14:20

ÜLKÜCÜLER!

maşallah birileri burada hocasına eleştiri getirildi diye linç kampanyasında bayrağı en önde taşımış ve örgütün en klasik silahı ile cevap vermeye başlamış;öncelikle hata yaptığımı kabul etmeliyim neden mi çünkü fetullah gülen ve saidi nursi birilerinin kafasdında kutsanmış kişiler o yüzden onlara yönelik eleştiri kabul edemezler. hatta okadar sinirlenmi ki bazı arkadaşlar yazımdaki büyük küçük harf ayrımına takılmışlar ,oysa bunlarla uğraşacaklarına bana bu örgütlenmeyi anlatabilirlerdi

ben iftara atmışım gülerim size; iftira atmak olmayan bir şeyi birilerine yakıştırmaktır ,ben iftira atmadım sadece izlemlerimi anlattım,emin olun anti fetullah gülen hareketleri ile hiçbir ilgim yok ve o tarz yaızlan kitapları şoven proğpaganda kitapları gördüğüm içinde okumadım hiç

1) saidi nursi ve siyasal islam geleneğinden gelmedi diyebilirsiniz çünkü her fırsatta biz siyasetle ilgisiz dedi ve bizim amacımız iman davasıdır dedi ,ümmetin imanın selamette görürsem cehennemde yanmaya razıyım söylemlerini vurguladı fakat ,geri planda ise demokrat parti ile doğrudan doğruya nursi nin kendisi ilgilenmedi isede ona çok yakın isimler ilgilendi her halde bunlar kendi kafasından demokrat parti ile ilişikiye geçmedi

2)devir hakikat devri tarikat devri değil diyor nursi;ancak tüm yaşamları bir tarikat hayatı nasil kurulmuşsa o şekilde geçmiştir evet kendileri tarikat olmayı red etmişler yaşamlarının her alanında tarikat izleri görülür

3)fetullah gülen meselesine gelince ben o konuda da anti gülen tarzı hiçbir kitap okumadı;sadece kendi gözlemlerimi sundum
hisar vaazını dinlemiştim (ayrıca bir çok kaset ve videosunu da izledim) orada ağlıyor bağrıyor gidecem filan diyor,ve onu dinleyenler kendini yerden yere atıyor gitmeyin diyor orada sadece şunu dedim ben olsam git hadi derdim ve biliyorum gitmeyecek blöf yapıyor ama kimse bunu diyemedi
çok ağlama meselesinede gelince bunun iki nedeni olur diyor doktorlar şeker hastalığının verdiği duygusallık yada pskolojik rahatsızlık bunu ifade ettim bunda bu kadar bağırıp çağrılcak ne vardı

4)ayrıca ışık evleri denilen evlerde çok sayıda tanıdığım oldu beni kaç defa misafir ettiler,orada gördüğüm konuşmalar da gülen için yakaza alemi denilen bir alemden bahsediliyor,burada manevi büyüklerle her perşembe görüştüğü söyleniyor hoca bunu basın açıklamalarında red ediyor ama cemaatin üyeleri buna o kadar inanmışlarki anlatılamaz ve buna benzer daha yüzlerce örnek sıralayabilirim ,bunlar olamaz demiyorum olabilir ama gülenin ve çevresindekileri örgütün finansmanı için yaptıkları kavgaları görünce bu kişiler yakaza alemi denilen maneviya nasil eriş diye soruyorum;gülenin yanından bugüne kadar onlarca sağ kolu halefi denilen isimler koptu kitaplar yazdılar sebep çok basit trilyonluk bir bütçenin yönetimi konusunda ki amansız kavgadır

5) benim ak partili olup olamıyacağıma bazı arkadaşlar karar vermişler;arkadaşlarım ben ak partinin burada ne kadar radika uzantılarını görsemde emin olun ak partiyi hiç bir zaman bırakmıycam çünkü parti bir piramitse tabanla tepe arasında korkunç bir uçurum var ama ve şayan-ı hayret bir olaydır ki tepe yönetim bu tabanı iyi tutabiliyor çünkü sadet partisi ve mhp ye kaymaya çok müsait sanırım buda erdoğanın karizmatik liderliği ile önleniyor

BURADANA MAVERA VE AKMAVİŞH SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM LİNÇ KÜLTÜRÜNE ALET OLMADINIZ;HER HALDE FETULLAH GÜLENİN HER FIRSATTA SÖYLEDİĞİ DİALOG VE HOŞGÖRÜ MESAJINI TEK DOĞRU ALGILIYANLAR SİZLER OLMUŞSUNUZ

bu sözü söylemek hiç bir zaman istemedim bu konuda da çevremde çok arkadaşla tartıştım ama şimdi bu sitede bazı gördüğüm durumlarda iyiki TSK var yoksa dindar bir hayata sahip olmayanların hali ne olurdu bu ülkede demekten kendimi alı koyamıyorum

mavera 11-29-2007 14:32

ÜLKÜCÜLER!

kardes uzun yazmissin emegine saglik..onlara insallah teker teker cevap verecegim..
sondan baslayalim önce ??
sende tsk bir dinamomudur, tsk nin görevi nedir din bekciligi yapmak mi, ülkeyi korumak mi, tsk nin siyasetin icine bu kadar sokulmasi ne kadar dogru?
acaba türkiyede bir islam devleti kurulma orani ne kadar fazla ve sayin fethullah gülenin böyle bir düsüncesi oldugu kanaatinde misiniz?
acaba islam devleti kurmak isteyen biriyse fethullah gülen, diyalog calismalari bu hedefe ters düsmüyor mu?

fütüvvet 11-29-2007 14:38

ÜLKÜCÜLER!

bu konuda veya önceki konudada istediğinkadar belge sunulabilir.
belge den çok ne var. isbat etmek konusuna gelince , iftiranın isbatı yapılamaz..

Hz Aişeye atılan iftira gibi Vahiyle ancak temize çıkartılabilir.. oda mümkün değil..

ne diyeyim.. dostlar düşmanlarla anlaşıp gitmiş..sözü aklıma geldi.

ak partinin yönetimi hocaefendiye aşık derecede bağlı. ve dahi seviyorlar.

ona rağmen burda akparti forumda bu konunun sadece bana kalması çok üzücü..

ak parti yöneticileri doğru insanlar oldukları için bu kadar oy aldılar..ve siz kalkıp onların sevdikleri bir şahsı karalıyorsunuz.. hem akpartiliyim deyipte bu şekilde iftiralara devam etmek ne demek bilemiyorum..
ve hala birileride zımni bir şekilde destekliyorlar.. nutkum durdu tek kelime ile..
o evlerde kaldığını söylüyor..ve orda neler olduğunu burda deşifre ediyor muş..
tuncay özkanın lafları na benziyor bunlar. ve onun avanelerinin.
daha çoook şey söylenirdi ama ben söyledikçe iftira nın dozu artıyor.. bari forum temiz kalsın adına bu kadarla iktifa ediyorum.

aslında cevap dahi vermeyecektim ama kaçtı denmesin diye,dostların hatrına bunları yazabildim..

murat kurt 11-29-2007 14:46

ÜLKÜCÜLER!

Sen bu herkesi bir örgüt içinde görme ile Said Nursi siyasal İslamın baş mimarı Fetullah Hoca gizlice siyasete karışıyor falanlarla bana pek sevmediğin Laik yobazları ve onun iftiralarını hihatırlatıyorsun.Söylediklerinin çbir değeri yok bende.Sana onu öven veya yeren kitapları değil.Kendi yazdıklarını tavsiye ederim.Bakalım baş mimar kitaplarında hiç siyaset yapmışmı?.Fethullah Hocaya gelince bence yabancılar onun hakkında ne düşünür ona bak sen.Ha sence hoca tüm dünyaya hükmediyorsa onu bilemem.

MaU_95 11-29-2007 14:47

ÜLKÜCÜLER!

Ne sayın Said-i Nursi ne de sayın Gülen siyasetle ilgilenmemiştir. Siyaset onlarla ilgilenmiştir ve ilgilenmeye devam etmektedir.
Tarikatın ne olduğunu iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.
Sayın Gülen'nin ağlamasına söylediklerinize de sadece gülüyorum. Ama şeker hastalığı ve psikolojik bozukluk lafı ise hakarettir uyarmış olayım.(belki bu şekilde olduğunu bilmiyorsunuzdur)
"gülenin yanından bugüne kadar onlarca sağ kolu halefi denilen isimler koptu kitaplar yazdılar sebep çok basit trilyonluk bir bütçenin yönetimi konusunda ki amansız kavgadır" bu bir iftiradır elinizde hiç bir delil yok(bütçenin yönetim kavgası). Artı eğer birileri öyle bir kavga içine girdiyse de iyi ki ayrılmışlar!
"biliyorum gitmeyecek blöf yapıyor " bir başka iftira.

Ak Parti nin tabanı hiç bir yere kaymıyor, kaymazda, herkes herşeyin farkında o yüzden AKP de sadece sayın Erdoğan için değildir. Sizin AKP'li oluşunuz beni rahatsız etmiyor. Biz bir aileyiz doğrumuzda olacak yanlışımızda.

Dialog ve hoş görüyü sadece kendinize istemeyin sayın Gülen farkındaysanız tüm dünya barışı için çalışmalarda bulunuyor. Dialog ve hoşgörü için acımasızca insanları eleştirmek yerine yapıcı olmayı denemenizi tavsiye ederim.

İyiki TSK var hep olacak ta. Ama bizi birbirimizden korumak için değil(zaten buna ihtiyacımız yok, kimse sizi vurmaya öldürmeye kalkmadı siz konuştunuz biz konuştuk özgürce) TSK vatanın müdaafası için her zaman olacaktır.

Tabii ben bu lafınızı(TSK) ortaya atarak nasıl tepkiler beklediğinizi ve ortamı nasıl germeye çalıştığınızı çok iyi anladım. Başından beri bunu diyorum da yeni olduğum için sanırım kimse anlamadı.

Çok sinsi gördüm bu hareketleri.

Bak..Bil ki domuzlarin önüne inciler serilmez.
Mücevherden sarraflar anlar ancak,başkası bilmez.
Ne fark eder ki kör insan için elmas da, bir cam da.
Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma.

MEVLANA

akzeinebu 11-29-2007 14:47

ÜLKÜCÜLER!

cemaatlerin kişilerin elbette eksik yönleri olacaktır sonuçta makine değiller gerçekten fettullah gülene karşı neden bu kadar nefret duyuyorsunuz bende anlamadım sizin görüpte bizim görmediğimiz ne var bunu çok merak ediyorum gerçekten bende uzun süre cemaat içinde bulundum hala vakit buldukça hizmet adına birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama sizin sezimlediklerinizi ben sezimlemedim açıkçası babam ünv yıllarında hoca efendiyle sohbet etme fırsatı bulmuş biri Babamların abisi ise bülent arınç birlikte sohbet etme imkanları olmuş ama ben babamdanda sizinki gibi bir düşünce duymadım bülent arınçtan da şuan da hala hoca efendiyle yakından iletişim fırsatı bulan dostlarım var onlardan da bu denli birşey duymadım bilmiyorum kusura bakmayın anlayamıyorum ben sizi

mavera 11-29-2007 14:55

ÜLKÜCÜLER!

arkadaslar herkesin yetistigi ortam, hayata bakis acisi farklidir..bu arkadasta kendi hayata bakis acisina göre konuyu ele aliyor..
tabiki bizler icin hocaefendi cok sey ifade ediyor ama arkadas icin birsey ifade etmiyor ki kendince yanlis gördüklerini elestiriyor..
ama eronon arkadasin hocaefendinin aglamsiyla ilgili bölümde yazdigi yaziyi saygisizlik görüyorum sanirim oradaki manevi ortami bilmedigi icin o aglamayi hastalikla alakali saniyor..
ama o gözyaslarinin degerini bilmen icin o havayi teneffüs etmen gerekiyor kardes bilmedigin icin kendince ya bu kadar insan nicin agliyor diye düsünür böyle asli, astari olmayan gerekceler söylersin..
kardesim her zümrede cürükler olur ama o cürükleri genele maledip büyük bir zümreyi zan altinda birakmak cok yanlis..
hocaefendinin yaptigi hizmeler ortadir, onun acmis oldugum ilim yolu bugün dünyanin dört bir yaninda hizmet vermektedir tabiki sen olayin maddi yönüne baktigin icin asil önemli olan maneviyati kaciriyorsun...

erenon 11-29-2007 15:02

ÜLKÜCÜLER!

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes uzun yazmissin emegine saglik..onlara insallah teker teker cevap verecegim..
sondan baslayalim önce ??
sende tsk bir dinamomudur, tsk nin görevi nedir din bekciligi yapmak mi, ülkeyi korumak mi, tsk nin siyasetin icine bu kadar sokulmasi ne kadar dogru?
acaba türkiyede bir islam devleti kurulma orani ne kadar fazla ve sayin fethullah gülenin böyle bir düsüncesi oldugu kanaatinde misiniz?
acaba islam devleti kurmak isteyen biriyse fethullah gülen, diyalog calismalari bu hedefe ters düsmüyor mu?

öncelikle şunu söyliyeyim ben tsk savunucu değilim ;tsk nin ülke üzerinde etkisinden bende rahatsızım, ben vicdani red hakkım olsa ilk başta kullanacak birisiyim;ancak tsk bu siteye gire gire yada buna benzer radikal söylemleri göre göre acaba bu ülkenin bir denge unsurumudur dedim çünkü tsk taraf oluyor bir tarafın baskı yolu ile sindirmeye çalıştığı bir kitlenin savunucu oluyor,malesef bu ülkede dindar olmayanlara,ateist olanlara karşı hükümetler eliyle destekli bir saldırı süreci 1970 lerden sonra gelişti ve devam ediyor işte bu konumda bu kitlelerin hakkını koruyan bir unsur olarak ortaya çıkıyor tsk

bakın ben 1998 de ünv deyi kazandığım sene başörtüsü eylemi nedeniyle fakültenin girşini tutmuşlardı ve derse girilmeyecek boykot var dediler bende hayır ben dersime girecem dediğim zaman işte başınaza bir şey gelirse sorumluluk alamayız dediler bu durumda ne rektör ne dekan nede polis teşkilatı derse giren öğrencilere koruma sağladı resmen hedef konumuna düşürüldük burada tek desteği veren tks oldu gerekirse okula 1 kamyon asker indiririz o dersi yaptırırız dediler buradaki benim tavrım başörtüsü eylemi için değildi ben daha sonra bir çok sol tandaslı boykot kararlarında da derse girdim yanlış anlaşılmasın

türkiyede bir islam devleti kurulma ihtimali yoktur ,bununda temel garantsini akp iktidari veriyor,yabancı sermaye ülkeye girdikçe ülke dışa açıldıkça iktisadi ve sosyal anlamda ab ile bütünleşme süreci sürdükçe bu tehdit hergün biraz daha bitiyor benim endişem mahalle baskısı denilen kurum sanırım bu sorunu da ak parti sivil bir anayasa ve daha disiplinel bir hukuk normu ile çözecek.burada tek sorunun ak partinin mehmet barlasın ifadesi ile altını tutup tutamaması meselesi yani ;işte okuldaki kızlara bacaklarınızı pergel gibi açmayın diyen,yada yatılı okulda zorla oruç tutmaları için kız öğrencilere baskı yapmaya çalışan ve ak parti tarafından atanmış yöneticilere sahip olup olamaması meselesi,bu konuda da umutluyum ak parti zafer üskülün başkanlığında bir komisyon hazırladı durumu incelemek için

fetullah gülen meselesine gelince evet devlet içerisinde örgütlenme hedefleri vardır,kendilerine örnek aldıkları iki süreç var 1) hudeybiye anlaşması süreci, orada anlaşmaya müslümanlar lehine öyle maddeler koyuluyor ki müslümanlar adeta kıskaca alınıyor,ve bu duruma çok fazla üzülüyorlar oysa bu anlaşmaya fetih deniliyor ...bu süreçte bir görüşme ortamı bir güçlenme ortamı başlıyor ve ardından mekkenin fethi geliyor,gülen cematide bu süreci çok iyi özümsemiş bir çok alanda ılımlı görünüyor,hoşgörü mesajları veriyor,toplumun zirve kişilerini yanlarına çekmeye çalışıyor ve kendileri için yapılan tüm dayatmaları şimdilik kabul ederek gerginlik yaratmadan halk içinde gelişiyorlar tsk -adalete-eğtime sızma çalışmaları bu süreçte hızla işliyor ve bunu yaparken uzlaşarak-hoşgörü altında yapıyorlar yani aslında örgüt uzlaşara büyüyen bir kurum.

2.beslendikleri nokta firavunun hz musayı bseleyip büyütmesi meselesi,örgüte bugün biliyoruz ki yahudi kökenli bir çok iş adamı yardım yapıyor,hatta çevremde orta asya ile iş yapan hiç bir dindar hayati olmayan hatta her zevk sefa içinde yaşayıp cemaate milyarlarca lira para yardımı yapanlar var bunlar cemaat tarafından hz musayı büyüten firavunlar olarak görülüyor ve bu maddi yardımı sağlayan kesimi ürkütmemek için farz üstü farz denilen bir kurum işletiliyor ve müritlere yeri geldiği zaman bayanlarla elde sıkışabilirsiniz,hatta içki de içebilirsiniz deniliyor fakat bunu cematte herkesin yapma yetkisi yok sadece çok üst rütbeli ağbiler yapabilir.

ayrıca ali kırcanın yayınladığı kasetleri bile izlemek nasil gizli bir gündemi olduğunu ortaya döküyor

sanırım bundan sonra fetullah gülenin siyasi bir amacı yok diyemezsiniz.

All times are GMT +3. The time now is 12:51.