Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   Saadet Partisi: Faizci Kapitalist Sistem Değişmeli (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130315)

unnamed 06-20-2010 01:55

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756226)
sayın unnamed;

hadi bakalım sende cevap ver:

TKPYE GİT, TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ, İYİ KOŞTURURSUNUZ ne demek?

TKP komunist bir parti, DİN KONUSUNDAKİ DURUŞLARINI umarım biliyorsunuzdur.

Dinsiz bir partiye git demekle ne demek istediniz?

Kimsenin imanı senin lafına bakmıyor demişsin arkadaşa, haklısın, peki senin lafına bakıyor mu ki sen insanı dinsiz bir partiye gönderiyorsun, birbirinizin tam adamısınız diyebiliyorsun?

hadi bakalım sıra sende.

Abi gerekli açıklamayı yaptım kemdi fikirlerini çamur atmadan söylesin bir laf üzerimede curcuna yapmasın

zilzal 06-20-2010 01:55

KENDİNİ KURTARMAK İÇİN AK PARTİ DEME,BEN SENİNLE KONUŞUYORUM.MİLLETİ GAZA GETİRME.:hmm

unnamed 06-20-2010 01:57

[QUOTE=zilzal;756235][QUOTE=unnamed;756233]
Alıntı:

zilzal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756222)
Ben senin soruna cevap berceğim sende bizimkilere.
Ak parti hakkında açılan eleştirilere pusuda bekleyip çamur atmak adına yorum yaparsan hakkettiğin her yere layık görülürsün merakın gittimi şimdi?

SENDE HAKETTİĞİN CEVABI ALIRSIN.SENİN MERAKIN GİTTİMİ?:güzel:

Adamakıllı cevap ver münafıktan kastın neydi onu söyle içiden geçeni çok iyi biliyorum ben senin şahsiyetli olup lafının arkasında dur.

Mavera 06-20-2010 01:58

olayi kisisellige kaydirmadan, konuya dönsek.. sonucta herkesin özgür fikri vardir ve isteyen, istedigi yorumu yapar..
hakaret, karalama, yalan icermedigi sürece ütopikte olsa fikirler savunalabilir yok fikirler cok sacma geliyorsa cürütmek zor olmasa gerek!

redyellow 06-20-2010 02:00

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756228)
abi yanlis anlama ama sonucta burasi ak parti forumu önce candir sonra canan yani her ne kadar objektif olsakta, duygusalligimizda ön plandadir..
biraz empati yapip, ayni durumun mgf de oldugunu düsünsen tepkiler arasinda cok büyük fark olurmuydu?

ben mgf forumda birisi bir üyeye TOP OL diye yazarsa önce onu görürüm.

empati yaptım samimi olarak bunu gördüm.

saadete bir şey yazmışlarsa ve o arada bir üyeye durup dururken TOP OL demişlerse saadetten önce bu kötü lafı görürdüm.

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756221)
hocam sp nin siyaset argümanlarina bakalim hep din üzerindendir bakiniz ben buna yanlis yada dogru demiyorum ama su anda türkiye de hükümete dini konulardan en fazla yüklenen ve bu konuda elestiren parti sp dir..
sp siyasetini daha cok dini söylemlere oturtmustur bunu en son mavi marmara olaylarindada gördük herkes hükümete destek cikarken mavi marmara sehitlerine destek mitinglerinde bile hükümete yüklenmek ne kadar etikdir, buyrun yorumlayin..
bana sp ile tkp arasinda din disinda 3 tane büyük fark söyler misiniz..
ikiside ak partiye karsi, ikiside özelestirmeye karsi, ikiside liberal ekonomiye karsi, ikiside ab ye karsi, ikiside israil ve abd karsiti, ikiside millici..

:)

Mavi marmara konusunda hükümete tavsiyelerde bulunmak DİNİ SÖYLEM Mİ oluyor?

Hükümet din oldu da haberimiz mi yok?

Mavi marmara konusunda hükümete tavsiyelerde bulundular, siz istiyorsunuz ki saadet kayıtsız şartsız hükümet ne yaparsa yapsın alkışlasın, el çırpsın istiyorsunuz.

halbuki bu iyi bir şey değildir, saadet doğruya doğru yanlışa yanlış diyor, o konuda şu eksiklikleriniz var diyor.

bu kötü bir şey değildir.

hele hele DİNİ SÖYLEM hiç değildir:)

Tkp ile saadet arasındaki 3 farkı sayamıycam, çok zor soruyorsun:)

Saadet özelleştirmeye karşı mıymış:)

tkp ve saadet için "ikiside israil ve abd karsiti, ikiside millici." demişsin, kendinizi dışarda tutuğunuza göre siz İSRAİL VE ABDYE KARŞIT değilsiniz, MİLLİCİ DEĞİLSİNİZ öyle mi?

Erbakan hocanın deyimiyle: aboooooooo!

Aman bunları başka yerlerde yazma:)

tkp nasıl millici oluyor onu da anlamadım, ideolojisi bile ithal olan bir partiye millici demeniz hakkaten komik:)

unnamed 06-20-2010 02:03

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756241)
olayi kisisellige kaydirmadan, konuya dönsek.. sonucta herkesin özgür fikri vardir ve isteyen, istedigi yorumu yapar..
hakaret, karalama, yalan icermedigi sürece ütopikte olsa fikirler savunalabilir yok fikirler cok sacma geliyorsa cürütmek zor olmasa gerek!

Abim kişilğe saldırı yok.
Arkadaş fikrini adam akıllı açıklasın ona buna münafık demek kimseye düşmez.

redyellow 06-20-2010 02:03

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756241)

hatırlatma!

Teşekkürler galevara.

redyellow 06-20-2010 02:06

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756246)
Abim kişilğe saldırı yok.
Arkadaş fikrini adam akıllı açıklasın ona buna münafık demek kimseye düşmez.

sayın unnamed:

Kusura bakmayın kişiliğe saldırı yok diyorsun ama arkadaşa TKPYE GİT, TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ diyen sensin.

Sırayla bakınca ilk başlatan sensin be arkadaşım.

kişisel olarak sayın zilzala tkpye git demişsen de hoş olmamış genelleyip saadetcilerin tümüne (bende dahil:)) demişsen de hoş olmamış.

Kabul et be arkadaşım.

TKP komunist=dinsiz bir parti, din, iman konusunda bu kadar hassassızın madem (ki öyle olmalısınız) bunu yazmamalıydınız diye düşünüyorum.

İntifada 06-20-2010 02:08

redyellow o münafık sözünün yönünü bu adam açıklamadan ne yapsanız boş...
ortalıkta millete münafık vb.kelimeler söylemeyi kimden öğrendiniz

İntifada 06-20-2010 02:10

Alıntı:

mgf de gözler kör oluyor nedense...
hakaret serbest orada...
uyaranda görmedik...

unnamed 06-20-2010 02:11

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756249)
sayın unnamed:

Kusura bakmayın kişiliğe saldırı yok diyorsun ama arkadaşa TKPYE GİT, TAM BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ diyen sensin.

Sırayla bakınca ilk başlatan sensin be arkadaşım.

kişisel olarak sayın zilzala tkpye git demişsen de hoş olmamış genelleyip saadetcilerin tümüne (bende dahil:)) demişsen de hoş olmamış.

Kabul et be arkadaşım.

TKP komunist=dinsiz bir parti, din, iman konusunda bu kadar hassassızın madem (ki öyle olmalısınız) bunu yazmamalıydınız diye düşünüyorum.

Abim savunduğun arkadaşın ilk defa buraya gelipte yorum yapsa tanımasak dediğim doğrudur ama yaptığı yorumların merdeyse hepsi karalamaya dayanıyorsa lafı hakkeder.
Asl çoğul olarak konuşmadım tüm sp gitsin demedim farkımdaysamız oma git dedim sadece.

Mavera 06-20-2010 02:11

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756244)

empati yaptım samimi olarak bunu gördüm.

saadete bir şey yazmışlarsa ve o arada bir üyeye durup dururken TOP OL demişlerse saadetten önce bu kötü lafı görürdüm.

Mavi marmara konusunda hükümete tavsiyelerde bulunmak DİNİ SÖYLEM Mİ oluyor?

Hükümet din oldu da haberimiz mi yok?

Mavi marmara konusunda hükümete tavsiyelerde bulundular, siz istiyorsunuz ki saadet kayıtsız şartsız hükümet ne yaparsa yapsın alkışlasın, el çırpsın istiyorsunuz.

halbuki bu iyi bir şey değildir, saadet doğruya doğru yanlışa yanlış diyor, o konuda şu eksiklikleriniz var diyor.

bu kötü bir şey değildir.

hele hele DİNİ SÖYLEM hiç değildir:)

Tkp ile saadet arasındaki 3 farkı sayamıycam, çok zor soruyorsun:)

Saadet özelleştirmeye karşı mıymış:)

tkp ve saadet için "ikiside israil ve abd karsiti, ikiside millici." demişsin, kendinizi dışarda tutuğunuza göre siz İSRAİL VE ABDYE KARŞIT değilsiniz, MİLLİCİ DEĞİLSİNİZ öyle mi?

Erbakan hocanın deyimiyle: aboooooooo!

Aman bunları başka yerlerde yazma:)

tkp nasıl millici oluyor onu da anlamadım, ideolojisi bile ithal olan bir partiye millici demeniz hakkaten komik:)

abim abim güzel abim ben demiyorum ki sp elestirmesin ama sen o mitingde cikip israilde cok hükümete vurursan, issizlikten dem vurursan, ak partiye atilan oy ihanete atilmis oy dersen o zaman bende buna din üzerinden siyaset derim..
din bunun neresinde dersen din mavi marmarada, orada sehit olanlarda..
biz öyle körü körüne bir devlete karsi degiliz biz israile niye karsiyiz salt yahudi oldugundan dolayi degil aksine terör devleti oldugu icin, bölgenin, dünyanin güvenligini tehdit ettigi icin ama malesef sp israile karsi cikarken daha cok yahudilik üzerinden gidiyor yani daha cok din üzerinden hareket ediyor..
biz öyle körü körüne ab ve abd karsitligida yapmiyoruz ülkemizin cikarlarini gözetiyor ve ona göre hareket ediyoruz..
tkp nin ideolojisi disaridan ithal bu konuda hemfikiriz ama söylemler o kadar yakinki sp yle bazen ayni kalemden mi cikti denilecek kadar..
mesela ab karsitligi, abd karsitligi, özellestirme karsitligi, toprak satimi karsitligi, yabanci para karsitligi,azinliklar konusu...
zaten novek inde altini cizdigi nokta bu degil mi sp yi, tkp ye benzettigi icin takdir etmiyor mu!

İntifada 06-20-2010 02:14

Alıntı:

abim abim güzel abim ben demiyorum ki sp elestirmesin ama sen o mitingde cikip israilde cok hükümete vurursan, issizlikten dem vurursan, ak partiye atilan oy ihanete atilmis oy dersen o zaman bende buna din üzerinden siyaset derim..
zaten başka bir şey denilemez....

novek 06-20-2010 11:18

------------------------------------------------
ana sp ile tkp arasinda din disinda 3 tane büyük fark söyler misiniz..
ikiside ak partiye karsi, ikiside özelestirmeye karsi, ikiside liberal ekonomiye karsi, ikiside ab ye karsi, ikiside israil ve abd karsiti, ikiside millici..

-------------------------------------------------------------

işte budur :)

akpartiforumunda TKP yi komunizmi dinsizlikle allahsızlıkla suçluyorlar ama
dini kimligi ile tanınmış bir parti ile ortak ozellikleri var. hatta AK partiden bile daha fazla saadet partisi ile ortak özellikleri var TKP nin.
ne kadar ilginç degilmi.

novek 06-20-2010 11:22

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756244)

oncelikle ideoloji ithal olmaz. ona bakarsanız bazıların istedigi şeriatta arap ulkelerine aittir. oda ithal yani.
neyse asıl konuya geleyim.

TKP YILLAR ÖNCE şoyle bir laf etmiş.
türkiyenin "milli savunma sanayisi olmalı"
başlamışlar vay efendim TKP milliyetçimi oldu diye :)

novek 06-20-2010 11:23

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756262)
zaten başka bir şey denilemez....

adamlar dindar olmanın gereğini yapıyorlar işte sen neden rahatsız oluyorsun.

redyellow 06-20-2010 11:26

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756257)
Abim savunduğun arkadaşın ilk defa buraya gelipte yorum yapsa tanımasak dediğim doğrudur ama yaptığı yorumların merdeyse hepsi karalamaya dayanıyorsa lafı hakkeder.
Asl çoğul olarak konuşmadım tüm sp gitsin demedim farkımdaysamız oma git dedim sadece.

arkadaşı savunduğum yok yapma lütfen.

Ona da dedim ne demek istiyorsun açıkla diye sana da.

Sadece başlatanın sen olduğunu söylüyorum, yanlış ise yanlış de.

Yorumların hepsi karalama ise karalama yaptığı yoruma yazarsın be arkadaşım, burda karalama yapmadan sen ona tutup da TKPYE GİT, BİRBİRİNİZİN ADAMISINIZ dersen yanlış yapan sen olursun.

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756255)
mgf de gözler kör oluyor nedense...
hakaret serbest orada...
uyaranda görmedik...

ben görürsem uyarırım, başkasının gözünün hesabını benden sormayacaksın herhalde:)

çok fazla takılmıyorum, zaman zaman bakıyorum, buraya takıldığım kadar oraya takılsam mutlaka görürüm hakaretleri ve uyarırım, benim gözüm sağlam çünkü.)

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756258)

din bunun neresinde dersen din mavi marmarada, orada sehit olanlarda..
biz öyle körü körüne bir devlete karsi degiliz biz israile niye karsiyiz salt yahudi oldugundan dolayi degil aksine terör devleti oldugu icin, bölgenin, dünyanin güvenligini tehdit ettigi icin ama malesef sp israile karsi cikarken daha cok yahudilik üzerinden gidiyor yani daha cok din üzerinden hareket ediyor..
biz öyle körü körüne ab ve abd karsitligida yapmiyoruz ülkemizin cikarlarini gözetiyor ve ona göre hareket ediyoruz..
tkp nin ideolojisi disaridan ithal bu konuda hemfikiriz ama söylemler o kadar yakinki sp yle bazen ayni kalemden mi cikti denilecek kadar..
mesela ab karsitligi, abd karsitligi, özellestirme karsitligi, toprak satimi karsitligi, yabanci para karsitligi,azinliklar konusu...
zaten novek inde altini cizdigi nokta bu degil mi sp yi, tkp ye benzettigi icin takdir etmiyor mu!

novekin tkpye benzetmesi bizi bağlar mı? saadeti bağlar mı? yoksa novek sp genel başkanı felan oldu da bizim mi haberimiz yok, bu nasıl mantık allah aşkına?

tkp ile sizin partinin de ortak özellikleri var:

1- Türkiye cumhuriyeti kanunlarına göre kuruldunuz!
2- TKPlilerde sizde yemek yiyorsunuz!
3- Her ikinizde oksijen soluyorsunuz!
4- Her ikinizde siyasi partisiniz
5-.....vs.vs

Daha sayayım mı?

bazı ortak özellikler olması iki partinin aynı düşünceye sahip olduğunu gösterir mi?

Göstermez, o zaman böyle yorumlara gerek yok.

SP bu ülkede hiç bir partiye aynı değildir, aynı olsa zaten tek parti olurlardı.

Bazı konularda tkp ile, bazı konularda sizin partiyle, bazı konularda bbp ile bazı konularda başka bir partiye paralel düşünebilirler. Bu da her parti için normaldir.

Mavi marmara olayından sonra düzenlenen mitingde AK PARTİYE ATILAN OY İHANETE ATILMIŞ OYDUR denmiş mi?

Buyrun bunu bana ispatlayın.

ben de sizinle beraber eleştireyim.

Diğer yazdıklarına cevap vermiyorum, bunu yazmışsın bunu ispatlamanı bekliyorum.

Evet yukardaki cümleyi ispatlamanı bekliorum, mavi marmara olayından sonra düzenlenen mitingde böyle mi denmiş?

Alıntı:

biz israile niye karsiyiz salt yahudi oldugundan dolayi degil aksine terör devleti oldugu icin, bölgenin, dünyanin güvenligini tehdit ettigi icin ama malesef sp israile karsi cikarken daha cok yahudilik üzerinden gidiyor yani daha cok din üzerinden hareket ediyor..

SP'nin israilin yönetimine, devletine karşıyız, yahudilik ile ilgili değil tepkimiz diye kaç defa söylediğini duymuyorsunuz, başka kızacak bir şeyi ise hiç unutmuyorsunuz:)

Alıntı:

Kurtulmuş "Mescid-i Aksa'yı savunmak, korumak herhangi bir partinin mensubu olmasak da vazifemizdir. İnsanlı ve müslümanlık vazifemizdir. Sorun Mescid-i Aksa'nın orada müslümanlarla Yahudilerin olması değildir. Sorun, oraya hakim olan zihniyettir. Osmanlı, orada Yahudiler ve Müslümanlar arasında adaletle hükmetti. Barış içerisinde yaşama ortama sağladı. Kimse kimseye karışmadı" dedi.

Alıntı:

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Teşkilatı tarafından Eyüp’te kurulan Kudüs Nöbeti Çadırı’nı ziyaret etti ve aynı saatlerde çadırı ziyaret eden Gazze’ye Özgürlük Konvoyu temsilcileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kudüs Nöbeti Çadırı’nın İsrail’in Mescid-i Aksa’yı yıkma girişimlerine, Filistin’de ihlal edilen insan haklarına dikkat çekme amacını taşıdığını dile getiren Kurtulmuş, “Biz insanlık için barış için kardeşlik için bu topraklarında birlikte yaşayan farklı dinlere mensup insanlar olarak yeniden bir araya geliyoruz. Burada Yahudi ve Hıristiyan arkadaşlarımızla kucaklaşırken sadece Filistin davasına sahip çıkmıyor yeryüzünde insanlık davasına sahip çıkıyoruz” dedi.

Alıntı:

Siyonist İsrail’in gücünün sanıldığı gibi askeri gücü olmadığını dile getiren Kurtulmuş, “En büyük güçleri dünya kamuoyunda yaptıkları propagandalar ve propagandalarla yapmış oldukları insan ayıplarını soykırımlarını örtmek ve gizleyebilmek başarısıdır. Dünya kamuoyunda kendilerini yardımcı olabilecek diplomatik yardımlardır. İsrail kendi etrafında yaldızlı bir yüz oluşturdu. Bugün burada bu yaldızlar dökülüyor. İsrail’in yaptığı saldırgan tutuma karşı söz söylenenler anti semitik olmakla suçlanıyor. Hemen, ‘bunu söyleyenler Yahudi düşmanıdır’ diyorlar. Bugün Yahudi oldukları halde anti Siyonist olan Yahudi arkadaşlarımız ve yine aynı dine mensup olmadığımız halde bizimle aynı dili konuşan ve burada kucaklaştığımız İngiltere’den gelen arkadaşlarımızla bu sır dökülüyor. Bizim yaptığımız burada Yahudiliğe karşı yapılmış bir mücadele değildir. Biz tüm dinlerin temsilcileri ile birlikte bu topraklarda yüzlerce yıldır beraber barış içerisinde yaşıyoruz. Sorun Ortadoğu topraklarında Filistinlilerin, Yahudilerin ve Hıristiyanların yaşaması değil, bunların bir arada yaşamasını istemeyen Siyonizmin işgal zihniyetidir” ifadelerini kullandı.
Demek biz yahudilik üzerinden gidiyoruz, bu da din üzerinden gitmek oluyor öyle mi?

bunlar Saadet Liderinin sözleri.

belki görmek istemezsiniz ama ne yapayım aktarayım dedim:)

novek 06-20-2010 11:29

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756152)
yeni gördüm konuyu bizim novek saadete ermiş helal sana novek ileriye gitmeye başladın

işte sizin sorununuz bu taraflı dusunuyorsunuz ben saadet partili degilim ama dogru sozu kim soylerse soylesin hatta akpde olabilir bu desteklerim. (sanırım benden siyasetçi olmaz çunku bazıları gibi ard niyetli olamıyorum.)

redyellow 06-20-2010 11:39

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756355)
oncelikle ideoloji ithal olmaz. ona bakarsanız bazıların istedigi şeriatta arap ulkelerine aittir. oda ithal yani.
neyse asıl konuya geleyim.

TKP YILLAR ÖNCE şoyle bir laf etmiş.
türkiyenin "milli savunma sanayisi olmalı"
başlamışlar vay efendim TKP milliyetçimi oldu diye :)

komunizm ithal değil mi?

Bu milletin, türk milletinin, bu toprakların insanlarının ne zaman komunizm diye bir ideolojisi olmuş tarihde?

TKP milli savunma sanayi olmalı demesi tkpnin millici olduğunu göstermez.

Önce ideolojisini millileştirsin.

novek 06-20-2010 11:56

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756361)
komunizm ithal değil mi?

Bu milletin, türk milletinin, bu toprakların insanlarının ne zaman komunizm diye bir ideolojisi olmuş tarihde?

TKP milli savunma sanayi olmalı demesi tkpnin millici olduğunu göstermez.

Önce ideolojisini millileştirsin.

olaya boyle duz mantık bakarsan bu milletin tarihte islam da olmadı (yani 1000 sene once islama geçmeden oncesinden bahsediyorum)
ozamankilerde bizim tarihimizde islam yoktu deyip islamı red etselerdi şuan musluman olmıycaktın sen.

sen bırak komunizmin ithalmi- ihracmı oldugunu
bugunun şartlarında en adaletli sistem mi bunu tartış.
:) :) :)

redyellow 06-20-2010 13:06

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756370)

olaya boyle duz mantık bakarsan bu milletin tarihte islam da olmadı (yani 1000 sene once islama geçmeden oncesinden bahsediyorum)
ozamankilerde bizim tarihimizde islam yoktu deyip islamı red etselerdi şuan musluman olmıycaktın sen.

sen bırak komunizmin ithalmi- ihracmı oldugunu
bugunun şartlarında en adaletli sistem mi bunu tartış.
:) :) :)

İyi de islam bir dindir, kişilerin oluşturduğu herhangi bir ideoloji değil.

Eğer islam ithal ise olsa olsa Cenabı Haktan ithal edilmiştir ki bu da başımızın gözümüzün üstünedir!

Ayrıca bizim tarihimizde islam yoktu lafı da yanlış, çünkü hazreti ademin dini de islam idi, bunu da unutma.

Bugünün şartlarında en adaletli sistem islam şeriatıdır.

Komunizm ile adalet kelimesinin yanyana anılması bile adalet kelimesine hakaret olur.

Dine tahammülü olmayan, dini afyon gören bir sistem nasıl adaletli olur, önce insan, önce insanın inancına saygı olacak, bu yoksa tartışmaya bile gerek yoktur.

Mavera 06-20-2010 13:39

abi merakla takip ediyorum sen mi komunist olacaksin yosa novekimi sp li yapacaksin diye ama novek sp oldu, olacak gibi.. :)
isin latifesi bir yana bazen asiri zit gibi görünen partiler bile ayni noktada bulusabiliyor bakiniz son anayasa degisikliginde chp, mhp ve bdp ortak cizgide bulusmustur cünkü menfaatleri örtüsmüstür!

redyellow 06-20-2010 14:36

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756394)
abi merakla takip ediyorum sen mi komunist olacaksin yosa novekimi sp li yapacaksin diye ama novek sp oldu, olacak gibi.. :)
isin latifesi bir yana bazen asiri zit gibi görünen partiler bile ayni noktada bulusabiliyor bakiniz son anayasa degisikliginde chp, mhp ve bdp ortak cizgide bulusmustur cünkü menfaatleri örtüsmüstür!

Ne ben komunist olurum ne novek spli.

Ben onun komunist olmasına rağmen doğru söylediği bir şeye doğru derim, o da spnin söylediği doğru bir şeye doğru diyebiliyor.

Spnin söylediği bir şeye onun doğru demesi niye sizin tepkilerinize yol açıyor anlamıyorum.

Ben eminim ki sizin partinin doğru yaptığı şeylere de doğru demekten çekinmez sayın novek:)

ne dersiniz sayın novek?

Tüm partiler, tüm insanlar zaman zaman bazı şeylerde ortak noktada birleşirler, bunu hemen menfaat örtüşmesi olarak algılamamak lazım, biz anayasa değişikliğini destekliyoruz biliyorsunuz, bu durumda saadet ile sizin partinin menfaat örtüşmesi mi var?

Bazılarının evet menfaat örtüşmesi, çıkar ilişkisi için bir araya geldiklerini söyleyebiliriz ama bunu genelleyerek tüm partilere tüm konulara şamil yaparsak yanlış olur.

novek 06-20-2010 14:39

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756379)

İyi de islam bir dindir, kişilerin oluşturduğu herhangi bir ideoloji değil.

Eğer islam ithal ise olsa olsa Cenabı Haktan ithal edilmiştir ki bu da başımızın gözümüzün üstünedir!

Ayrıca bizim tarihimizde islam yoktu lafı da yanlış, çünkü hazreti ademin dini de islam idi, bunu da unutma.

Bugünün şartlarında en adaletli sistem islam şeriatıdır.

Komunizm ile adalet kelimesinin yanyana anılması bile adalet kelimesine hakaret olur.

Dine tahammülü olmayan, dini afyon gören bir sistem nasıl adaletli olur, önce insan, önce insanın inancına saygı olacak, bu yoksa tartışmaya bile gerek yoktur.

yanlıs islamiyete geçmeden once turklerde goktanrı inancı mevcuttu.

redyellow 06-20-2010 14:51

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756409)
yanlıs islamiyete geçmeden once turklerde goktanrı inancı mevcuttu.

olabilir, hazreti ademin dini islamdı, yani tarihde islam vardı, insanla birlikte islam vardı... BİZİM tarihimiz (yani insanların) Hazreti Adem ile başlıyor.. Nokta.

novek 06-20-2010 22:02

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756411)
olabilir, hazreti ademin dini islamdı, yani tarihde islam vardı, insanla birlikte islam vardı... BİZİM tarihimiz (yani insanların) Hazreti Adem ile başlıyor.. Nokta.

islamda faiz varmı yoksa oda islamdan öncemi vardı?

redyellow 06-20-2010 22:20

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756518)
islamda faiz varmı yoksa oda islamdan öncemi vardı?

Ustam sende bi karar ver artık, islamda faiz yok diyen sen değilmiydin daha önce? İtiraz ettik mi?

Etmedik.

o zaman bu soruya gerek var mı?

Cihan_ŞümuL 06-20-2010 23:20

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquant...s/viewpost.gif
Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/hoiquant...s/viewpost.gif
Mavi marmara olayından sonra düzenlenen mitingde AK PARTİYE ATILAN OY İHANETE ATILMIŞ OYDUR denmiş mi?

Buyrun bunu bana ispatlayın.
:hmm??????

Mavera 06-20-2010 23:27

evet orada bir konusmaci tarafindan dile getirilmistir.. evet o kisi sp li degildir bir stk nin temsilcisidir ancak o miting sp tarafindan düzenlenmisti..
ayni sekilde orada atilan sloganlar, acilan pankartlar tamamen hükümeti elestiren yöndedir kendimde bu mitinglere katildigim icin hatta bu konuda tartistigim icin biliyorum..
mesela "vur vur inlesin, tayyib dinlesin" sloganin israille, israili kinamakla alakasini bir zati muhterem bana anlatabilir mi..
evet numan hocanin üslubu gayet yerinde olabilir ancak bana göre sp marjinal bir partidir ve bu marjinallegi yüzünden bütün kitleleri kucaklayamaz..
buldugu her platformda hükümete laf sokma derdinde olanlarin hedefleride malesef uzun vadede olmaz..

Cihan_ŞümuL 06-20-2010 23:33

Alıntı:

evet o kisi sp li degildir bir stk nin temsilcisidir
Kişisel merakımdan soruyorum.

Hangi stk nın idi?

Mavera 06-20-2010 23:42

Alıntı:

uranyum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756548)
Kişisel merakımdan soruyorum.

Hangi stk nın idi?

Sp ye yakin kac tane stk varki?.. bu arada özgürlükten dem vuran sp li arkadaslar hic bir platformda bu kadar özgür olamazsiniz..
Buranin kiymetini bilin cünkü bakiyorum su konuya tkp liler ve sp liler var ve kendi fikirlerini özgürce savunabiliyor, partilerinin propandasini yapabiliyorlar..
gerci onlarda haklilar bir oyda bir oydur cünkü sp bir oya muhtac durumdadir!..
Bu arada buyrun mitingden bir anektod daha numan hoca birlik ve beraberlige en fazla ihtiyac duydugumuz zaman israili bir kenera birakip hükümeti sucluyor!
Kurtulmuş’tan Hükümete Suçlama: Diplomatik Ve Askeri İhmal Var, Konvoy Sahipsiz Bırakıldı!
Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş’tan hükümete İsrail saldırısı ile ilgili sert eleştiriler geldi: Yardım filosu, rotayı Mısır’a çevirmek istedi. Diplomatik ve askeri ihmal var, konvoy sahipsiz bırakıldı.
radikal

Mavera 06-20-2010 23:43

bu arada siz mitinge katildiniz mi orada atilan sloganlari ve konusmalari biliyor musunuz? gerci amaciniz bilgi edinmek degil akliniz sira acik yakalamak ama tabiki yerse..
klasik sp li iste ne yaparsin :)

Cihan_ŞümuL 06-20-2010 23:49

Sakin ol hocam.

Beni bilirsiniz cahilimimdir sizin akdar alim değilimdir.

Bu mesajlarınızı klasik bir savunma metodu olarak algılıyorum.

Yanılıyorsam cahilligime verin.

:):):

Alıntı:

Kurtulmuş’tan Hükümete Suçlama: Diplomatik Ve Askeri İhmal Var, Konvoy Sahipsiz Bırakıldı!
Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş’tan hükümete İsrail saldırısı ile ilgili sert eleştiriler geldi: Yardım filosu, rotayı Mısır’a çevirmek istedi. Diplomatik ve askeri ihmal var, konvoy sahipsiz bırakıldı.
Aynı fikirdeyim Kurtulmuş ile..

Mavera 06-20-2010 23:55

ben sakinim :) evet ben partimi, hükümetimi ve basbakanimi savunurum ama hakli oldugu davada..
sizin alim mi, cahil mi oldugunuzu bilemiyorum ama niyetinizde buram buram artniyetin koktugunu söyleyebilirim..
gerci farketmezde sizlerde savundugunuz partiyi, davayi her platformda savunmak durumundasiniz..
buyrun size agd nin düzenledigi bir mitingden bir kesit, israil mitinginde basbakani elestirecek kadar acizlesmek ne anlama geliyor buyrun siz söyleyin..
ama sizler körü körüne, bagnazca bir partiyi savundugunuz icin bizler ne desek bos hocam :)
İsrail'e tepki mitinginde Başbakan Erdoğan eleştirilince AK Parti Milletvekili tepki gösterdi

Balıkesir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının İsrail askerlerinin Filistin halkına insani yardım taşıyan gemilere saldırmasını protesto mitinginde, Anadolu Gençlik Derneği Üyesi Ersin Güçlü, hükümet ve Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunması mitinge katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş ve diğer partililerin tepkisine neden oldu.

Somali açıklarında korsanların ticari gemilere saldırısına karşı donanma gücünü görevlendiren Türkiye devletinin İsrail korsanlığı karşısında demeçle, beyanatla, kınama mesajı ile yetinmesi açık bir tutarsızlık olacaktır." dedi.
aa

redyellow 06-20-2010 23:57

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756546)
evet orada bir konusmaci tarafindan dile getirilmistir.. evet o kisi sp li degildir bir stk nin temsilcisidir ancak o miting sp tarafindan düzenlenmisti..
ayni sekilde orada atilan sloganlar, acilan pankartlar tamamen hükümeti elestiren yöndedir kendimde bu mitinglere katildigim icin hatta bu konuda tartistigim icin biliyorum..
mesela "vur vur inlesin, tayyib dinlesin" sloganin israille, israili kinamakla alakasini bir zati muhterem bana anlatabilir mi..
evet numan hocanin üslubu gayet yerinde olabilir ancak bana göre sp marjinal bir partidir ve bu marjinallegi yüzünden bütün kitleleri kucaklayamaz..
buldugu her platformda hükümete laf sokma derdinde olanlarin hedefleride malesef uzun vadede olmaz..

Allah selamet versin!

Mavera 06-21-2010 00:00

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756556)

Allah selamet versin!

sizin düzenlediginiz bir miting :).. ama sizde haklisiniz bu mitingler sizlerin tekelinde oldugu icin istediginizi elestirebilir, istediginize laf atarsiniz..
israile lanet mitinginde ak partiye, fethullah gülene laf atilmasi normaldir..
iste bu yüzden ben sp yi ve sp lileri bagnaz görüyor ve sp den ne köy, ne kasaba olacagini idda ediyorum :)
cünkü kendi disindaki bütün gruplari disliyor, kendi gibi düsünmeyenleri sucluyor, bazi terimleri kendi tekelinde görüyor..

ALmi´ 06-21-2010 00:03

Zilzal bir yerde yazmış ki : ''burada kimse akp'ye eleştiri de bulunamıyor'' diye.
Kendisine sadece şunu söylüyorum.
Önce kendinize sonra da etrafınızdakilere bakın. Eğer onca yazılanlara rağmen hala buradaysanız , hala banlanmamışsanız o zaman bir kez daha düşünün bu forumda her muhalif anında atılıyor mu atılmıyor mu?!

Bence az elinizi vicdanınıza koyun da öyle yazı şuraya.
Yazmak için yazmayın.
Eleştirmek için eleştirmeyin.
İlgi çekeceğim derken , size olan saygımızı da yitirmeyi başardınız sonunda.
Tebrik ediyorum sizi.

Şu saatten sonra sizin yazmış olduğunuz hiçbir cümle benim için değerli değildir.
Siz kendiniz , bu hale getirdiniz konumunuzu.

Cihan_ŞümuL 06-21-2010 00:05

Alıntı:

niyetinizde buram buram artniyetin koktugunu söyleyebilirim..
Kalbimi yarıp bakmadınız ve de günahımı aldınız.

Şimdi oturup size kendi kişisel görüşlerimi anlatcak değilim.

Alıntı:

gerci farketmezde sizlerde savundugunuz partiyi, davayi her platformda savunmak durumundasiniz..
yok öle bir düşüncem :)

konu gelirse bir kaç kelam ederiz.Reelde böyle.sanalda ise

ben genelde okumayı tercih ederim.

Sp liler hatasız kul değildir.Bir çok eksikleri ve hataları vardır.Ben bu camia içinde en cok eleştiri yapan biriyimdir burada yapmıyor olmam hataları savundugum anlamına gelmez.

redyellow 06-21-2010 00:06

Alıntı:

Galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756557)
sizin düzenlediginiz bir miting :).. ama sizde haklisiniz bu mitingler sizlerin tekelinde oldugu icin istediginizi elestirebilir, istediginize laf atarsiniz..
israile lanet mitinginde ak partiye, fethullah gülene laf atilmasi normaldir..
iste bu yüzden ben sp yi ve sp lileri bagnaz görüyor ve sp den ne köy, ne kasaba olacagini idda ediyorum :)
cünkü kendi disindaki bütün gruplari disliyor, kendi gibi düsünmeyenleri sucluyor, bazi terimleri kendi tekelinde görüyor..

Allah selamet versin dedim ya:)

Bu mitingler niye bizim tekelimizde olsun be hocam?

koskoca iktidar partisisiniz, siz miting yapmak istediniz de biz mi engel olduk, yapmayın lütfen!

boşver spden ne köy ne kasaba olmazsa siz sevinin be hocam, biz memnunuz, siz de mutlaka memnun olmalısınız ne de olsa ne köy ne kasaba olmazmış:)

ALLAH AŞKINA İSRAİLE LANET MİTİNGİ DÜZENLEYİN, BİZ KATILALIM, VARIN SİZ BİZE ORDA ELEŞTİRİ YAPIN.

tek kelime edersem namerdim:)

Ama ne olur bi de siz yapın miting be kardeş, biz yapıyoruz yaptığımıza pişman ediyorsunuz, buyrun siz yapın!

Mavera 06-21-2010 00:07

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756558)
Zilzal bir yerde yazmış ki : ''burada kimse akp'ye eleştiri de bulunamıyor'' diye.
Kendisine sadece şunu söylüyorum.
Önce kendinize sonra da etrafınızdakilere bakın. Eğer onca yazılanlara rağmen hala buradaysanız , hala banlanmamışsanız o zaman bir kez daha düşünün bu forumda her muhalif anında atılıyor mu atılmıyor mu?!

Bence az elinizi vicdanınıza koyun da öyle yazı şuraya.
Yazmak için yazmayın.
Eleştirmek için eleştirmeyin.
İlgi çekeceğim derken , size olan saygımızı da yitirmeyi başardınız sonunda.
Tebrik ediyorum sizi.

Şu saatten sonra sizin yazmış olduğunuz hiçbir cümle benim için değerli değildir.
Siz kendiniz , bu hale getirdiniz konumunuzu.

degerli kardesim öncelikle insanda "minnet" olacak.. en basiti su konuda bile bir cok sp li var ve burada alenen sp propagandasi yapiyorlar ama onlara sorsan ak partiyi elestiremiyorlar..
ak partiyi elestirmek icin hic bir firsati kacirmayanlar kalkmis burada demokrasi, özgürlük dersi veriyorlar!..
ak partiye laf atmak icin yeri geldiginde komunistle bile ortak noktada bulusan bu zati muhteremlere tkp den farkiniz yok deyincecede kabariyorlar :)

All times are GMT +3. The time now is 20:11.