Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Mesliste kürtçe konuşması yapıldı ne dersiniz ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=144760)

münih 03-14-2011 01:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867222)
vay ne büyük lütuf verdiniz öyle evlerde konusuyorlar yetmiyormu!.. klasik fasist zihniyet ama senin almanyada yasayan bir gurbetci olman ve ayrimcilikdan dem vurmanda ayri bir ironi olsa gerek!.
Ne diyelim tanri türkün yaninda türkceyide korusun!

Konuyu taraflı çekme. Mavera kardeş,im. mecliste bdp harici kaç kişi kürtçe anlıyor? İnadınız niye , kime? illada kürtçe konuşacağız diye diretiliyor?

Resmi dilimiz türkçe ise, öyle, resmi dairelerde türkçe konuşulacak,konuşacaksınız. Resmi daire dışında hangi dili konuşuluyor diye soran, sorgulayan mı , yasak mı var. Kimse karışmıyor ne dili konuştun, konuşuluyor diye.
Öyle bilmeden fasistlik suçlaması da yapma. Üstelik imam hatibi bitirdim diyorsun, dinini diyanetini bilendensin. Bir imamhatipliye yakışmaz fasistsin suçlaması.

Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Pkk yı savuna milletvekilleri niye kürt kardeşlerimiz bölgesinden gönderiyor meclise? Barajı aşarsalar daha azlı pkk lılar mecliste olacak, inşAllah giremezler. Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?

Almanyada resmi dairede bir almanın almanca dışında bir dil kullandığını gördünüzmü? Ben görmedim.

İntifada 03-14-2011 01:12

türkiyede yaşayan herkes türkçe anlıyor yani öyle mi?

Mavera 03-14-2011 01:14

olayi kürt-türk boyutuna cekmissin.. öncelikle kürtle, pkk söyle kirmizi cizgiyle ayirman gerekiyor..
evet pkk, kürt kökenli bir örgüttür ama her kürt , pkk li degildir..
eger siz böyle dislayici konusur, hedef gösterir, haklarini görmezden gelirseniz pkk nin ekmegine yag sürersiniz..
kürtceden neden gocunuyorsunuz birakin konussunlar yok türkce konusuyorlar, anliyoruzda ne oluyor!..
bu kürtce ne menem birseymis bir anda ülkeyi bölüyor.. ülkemin her yeri ingilizce tabeladan gecilmiyor onlar medeniyet olarak gösterilyior ama kürtce gericilik, bölücülük geliyor!..
yersen yada wie du willst!

Beritan 03-14-2011 01:17

bu ülkeyi bölen kürt-türk değil..
bunun ırkçılığını yapan yada bilinçsiz bir şekiilde yapmaya çalışanlardı...
münihte biliyorki kürt-pkk değildir...ama neden bilmiyorum kendine yediremiyor..

Sevban 03-14-2011 01:17

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867564)
Konuyu taraflı çekme. Mavera kardeş,im. mecliste bdp harici kaç kişi kürtçe anlıyor? İnadınız niye , kime? illada kürtçe konuşacağız diye diretiliyor?

Resmi dilimiz türkçe ise, öyle, resmi dairelerde türkçe konuşulacak,konuşacaksınız. Resmi daire dışında hangi dili konuşuluyor diye soran, sorgulayan mı , yasak mı var. Kimse karışmıyor ne dili konuştun, konuşuluyor diye.
Öyle bilmeden fasistlik suçlaması da yapma. Üstelik imam hatibi bitirdim diyorsun, dinini diyanetini bilendensin. Bir imamhatipliye yakışmaz fasistsin suçlaması.

Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?

Biraz araştırma yaparsanız neden güneydoğunun bu kadar karışık bir yer olduğunu öğrenebilirsiniz... 10 milyon kürt seçmeninin sadece 1.800 bini bdp'ye oy veriyor... Ve o bahsettiğiniz olayları çıkaranların sayısı daha da az... Evde konuşsunlar diyorsun, valla hükümetimiz sizden daha vicdanlı TRT6'i açtı... Ben Akpartiliyim, Türkiyeliyim ve kürt kökenliyim kürtçeyi heryerde konuşabilmeliyim... Korkmayalım kimse zarar görmez... :) Bu ülke hepimizin...

İntifada 03-14-2011 01:19

Alıntı:

Almanyada resmi dairede bir almanın almanca dışında bir dil kullandığını gördünüzmü? Ben görmedim.

yani alman-türk ilişkileriyle kürt türk ilişkilerini bir mi tutuyorsunuz...

münih 03-14-2011 01:26

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867574)
olayi kürt-türk boyutuna cekmissin.. öncelikle kürtle, pkk söyle kirmizi cizgiyle ayirman gerekiyor..
evet pkk, kürt kökenli bir örgüttür ama her kürt , pkk li degildir..
eger siz böyle dislayici konusur, hedef gösterir, haklarini görmezden gelirseniz pkk nin ekmegine yag sürersiniz..
kürtceden neden gocunuyorsunuz birakin konussunlar yok türkce konusuyorlar, anliyoruzda ne oluyor!..
bu kürtce ne menem birseymis bir anda ülkeyi bölüyor.. ülkemin her yeri ingilizce tabeladan gecilmiyor onlar medeniyet olarak gösterilyior ama kürtce gericilik, bölücülük geliyor!..
yersen yada wie du willst!

Ben karşı değilim kürtçe konuşmaya. Mecliste diretiyorlar da illada kürtçe konuşacağız diye. Bu kasıtlı oluyor, diretme oluyor. benim kocunacak yaram yok. Bir kürt kardeşimizden Zarar da görmedim.
Kürt hakları diyorsunuz benimle sizin aynı hak, hukuk yokmu türkiyemizde?
Aynı hak var daha ne hak isteniyor?

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:26

Alıntı:

Almanya'da Almanca dışında bir dili konuşmanın yasaklandığı oldumu?

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:28

Alıntı:

Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Pkk yı savuna milletvekilleri niye kürt kardeşlerimiz bölgesinden gönderiyor meclise? Barajı aşarsalar daha azlı pkk lılar mecliste olacak, inşAllah giremezler. Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?

hakikaten saçmalıyorsun ne cevab yazacağımı sussam mı yoksa konussam mı bilemiyorum

Mavera 03-14-2011 01:29

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867590)
Almanya'da Almanca dışında bir dili konuşmanın yasaklandığı oldumu?

haci sana ilgincini anlatayim.. almanyada okullarda türkce secmeli dil, almanyacada tv lerde türkce program var, almanyada almanca bilmeyenler icin mahkeme gibi yerlerde tercümanlar var, almanya da cogu resmi dairede türkce formlar var, almanyada türk kökenli adaylar türkce afisler yapabiliyorlar, almanyada türkce isyeri ismi acabilyiorsun, almanyada ayyildiz diye telefon firmasi var, almanya da türkce yayin yapan gazeteler var, almanyada sadece türkce egitim veren egitim kurumlari var, almanyadaki camillerde türkce vaazlar var, türk imamlar var, almanyada türk futbol takimlari var...
yok bu liste uzarda uzar ama arkadasimiz yine tatmin olmaz!

münih 03-14-2011 01:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867581)
yani alman-türk ilişkileriyle kürt türk ilişkilerini bir mi tutuyorsunuz...

ilişkilerde fark nedir?

Mavera 03-14-2011 01:31

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867589)
Ben karşı değilim kürtçe konuşmaya. Mecliste diretiyorlar da illada kürtçe konuşacağız diye. Bu kasıtlı oluyor, diretme oluyor. benim kocunacak yaram yok. Bir kürt kardeşimizden Zarar da görmedim.
Kürt hakları diyorsunuz benimle sizin aynı hak, hukuk yokmu türkiyemizde?
Aynı hak var daha ne hak isteniyor?

neden samimi degilsiniz söyleyim.. bakin beni bile kürt yaptiniz oysaki ne kürdüm nede dogulu ama siz öyle sartlanmissinizki esitlikden, haktan, hukukdan bahsederken biz ve siz diyebiliyorsunuz!..
bu arada bizahmet burada türkce edebiyati yapana kadar türkce ögrenin o "kocunmak" degil "gocunmak" dir ;)..

İntifada 03-14-2011 01:33

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867598)
ilişkilerde fark nedir?

benim için bu tartışma bitmiştir...

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:34

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867596)
haci sana ilgincini anlatayim.. almanyada okullarda türkce secmeli dil, almanyacada tv lerde türkce program var, almanyada almanca bilmeyenler icin mahkeme gibi yerlerde tercümanlar var, almanya da cogu resmi dairede türkce formlar var, almanyada türk kökenli adaylar türkce afisler yapabiliyorlar, almanyada türkce isyeri ismi acabilyiorsun, almanyada ayyildiz diye telefon firmasi var, almanya da türkce yayin yapan gazeteler var, almanyada sadece türkce egitim veren egitim kurumlari var, almanyadaki camillerde türkce vaazlar var, türk imamlar var, almanyada türk futbol takimlari var...

Tanrı türkü korusun diğerlerine yaşama şansı verildiği için sadece şükretsinler der şimdi..

Mavera 03-14-2011 01:37

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867598)
ilişkilerde fark nedir?

türk-alman kardestir,ayrim yapan kallestir diyor musun ;)

unnamed 03-14-2011 01:38

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867602)
Tanrı türkü korusun diğerlerine yaşama şansı verildiği için sadece şükretsinler der şimdi..

bu cevabı verirse şükret yine ağabey...
ya sev ya terket derse ne yapacaksın;D;D;D

münih 03-14-2011 01:40

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867596)

Türkiyede belki çok yaşlılar belki kürtçe bilmeyebilir. Ama az kişi çıkar belki. Bizim almanyada yabancı olarak hakkımızvar. Yasalara göre. Türkiyemizde de yabancılara aynı haklar tanınıyor bu normal. Yasalar çerçevesinde.

Türkçe bilmeyenler arada olursa mahkemede tercuman getiriliyor,bu önceden de getiriliyormuştur. Türkçe bilmeyenler zaten askerde türkçe öğretiliyormuş.

Türkiyede de kiliseler açık karışan mı var. Çanları dışarda çalıyor, biz ise ezan'ı cami içinde duyuyoruz.

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:40

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867606)
bu cevabı verirse şükret yine ağabey...
ya sev ya terket derse ne yapacaksın;D;D;D

gidecek bir yerimiz kalmadıki yer herden kovdular be güneyde akdeniz kuzeyde karadeniz batıda ege var seç beğen birini artık :)

unnamed 03-14-2011 01:42

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867608)
gidecek bir yerimiz kalmadıki yer herden kovdular be güneyde akdeniz kuzeyde karadeniz batıda ege var seç beğen birini artık :)

abim verilen cevaplara baktım birde geri dönüşlere baktım..
kendinizi yorduğunuzu gördüm..
o yüzden espiri kattık araya...:saygılar::saygılar:

Mavera 03-14-2011 01:43

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867607)
Türkiyede belki çok yaşlılar belki kürtçe bilmeyebilir. Ama az kişi çıkar belki. Bizim almanyada yabancı olarak hakkımızvar. Yasalara göre. Türkiyemizde de yabancılara aynı haklar tanınıyor bu normal. Yasalar çerçevesinde.

Türkçe bilmeyenler arada olursa mahkemede tercuman getiriliyor,bu önceden de getiriliyormuştur. Türkçe bilmeyenler zaten askerde türkçe öğretiliyormuş.

Türkiyede de kiliseler açık karışan mı var. Çanları dışarda çalıyor, biz ise ezan'ı cami içinde duyuyoruz.

ama simdi kendinle celisiyorsun yabancilar, azinliklar icin istedigini ülkenin öz evlatlari, ülkenin sahipleri kürtler icin istemiyorsun gitsin evlerinde konussun diyorsun simdi bu ne perhiz, ne lahana tursusu oluyor!

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:44

eyvallah uykusuzluk ağır basıyor yanlış yazmamayım en iyi iyi geceler size ALLah rahatlık versin:) Ne yazacağımı düşünmekten başıma ağrı girdi ve susuyorum
Son söz ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma''

Sana değil sözüm adı güzel kardeşim :)

unnamed 03-14-2011 01:47

eyvallah abim..
mesaj alınmıştır..
hayırlı geecler sana...Allah rahatlık versin...

İntifada 03-14-2011 01:51

Türkiyede yaşayan kürt kardeşlerimizle almanyada ikamet eden türk hemşehrilerimizin aynı statüde olduğunu ileri süren münih mahlaslı arkadaşı esefle kınıyor kendisine teessüflerimi sunuyorum...

Ahmet Yasin 03-14-2011 01:55

Alıntı:

münih Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 864185)
Ben de varım Ak Parti milletvekili adaylığına

Ben de Ak Parti genel merkezine başvurumu yaptım ve Başbakanımıza özel mektup yazdım. Eline geçerse. yurt dışı veya mersin den demiştim. Zaten mersinm/ mut kazasındanım. Pek ihtimal dışı gibi ama bekliyorum.

YSk nın karaı düzelmezse yurt dışı az tehlikeye düştü, belki hiç dikkate alamyacak bilmiyorum.

Eğer başbakanımız mektubu alırsa ve adaylık başvurusunu da inceleyip olumlu veya olumsuz cevap yazması lazım bekliyorum.

Girersem çok iddialıyım güzel çalışmalara.
Web sitesi bende düşünüyorum da adaylık kabul olursa.

Adam bide Milletvekili aday adaylığına başvurmuş.

Mavera 03-14-2011 01:57

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 867617)
Adam bide Milletvekili aday adaylığına başvurmuş.

kardesim parasiyla degilmi bu adaylik o acidan abimizde basmis parayi, adayligini koymus :)...
ama yanlis basvurmus mhp iki sokak asagidaydi :)

All times are GMT +3. The time now is 19:29.