Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Usama bin Laden in öldürümlesi hakkinda ne düsünüyorsunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148429)

HaArP 05-04-2011 00:00

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 891484)
İşte kafamda soru işaretlerine sebeb olanda bu madem öldürüldü diyorsunuz doğru düzgün bir fotoğrafını bile yayınlayamıyorsunuz. olanda montaj çıktı ve denize atıldı deniyor hemen 'Kurtulduk bundan ' der gibi örtbas edilmeye çalışılıyor sanki

Evdeki hesap çarşıya uymaz kardeşim ! Nasıl ki Deccali Medyalarla İnsanları aldatıyor alay ediyorlarsa ! Aslında Rabbim onlarla istihza ediyor farında değiller ! O kısmı göremezler kördürler ! İslam'a ne kadar saldırırlarsa İslam o kadar güçlenir ! Onlar sanıyorlar mı ki Mücahidler Bin Ladin iöin cihad ediyor ! Maide 54 ! Rabbim yenilerini getirir ! Deccali oyunlarına boyun eğmeyecek toplum mutlaka olacaktır !!!

rizzelli 05-05-2011 10:56

HaArP,

El kaide nin hangi eylemlerini onaylayıp ta harici cihad ettiklerini öne sürebiliyorsun?

ayet ve hadislerle bunları açıklarsan sevinirim.

youtube dan bir kaç video izleyip Nebevi olmayan yöntemleri cihad diye kabuletmene çok şaşırıyorum.

cevap yazmadan önce emniyetin ,istihbarat birimlerinin terör uzmanlarının El kaide üzerine raporlarını gözden geçirmeni tavsiye ederim.

HaArP 05-05-2011 12:02

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892185)
HaArP,

El kaide nin hangi eylemlerini onaylayıp ta harici cihad ettiklerini öne sürebiliyorsun?

ayet ve hadislerle bunları açıklarsan sevinirim.

youtube dan bir kaç video izleyip Nebevi olmayan yöntemleri cihad diye kabuletmene çok şaşırıyorum.

cevap yazmadan önce emniyetin ,istihbarat birimlerinin terör uzmanlarının El kaide üzerine raporlarını gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Harici Cihad ettiklerini söyledim kardeşim 'eylemleri' deccali medya yalanlarıdır... Onlar Ceziretül Arapta savaşırlar ! Anlatmaya çalıştığım budur !

Ayrıca youtube'dan bir kaç video izleyipte konuştuğumu sanıyor iseniz suizan ettiğinizden esef ile karşılarım...

Ayrıca İstihbarat emniyet kavramlarında yeterince açıklamada bulunduğumu sanıyorum...

rizzelli 05-05-2011 12:14

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892199)
'eylemleri' deccali medya yalanlarıdır... Onlar Ceziretül Arapta savaşırlar ! Anlatmaya çalıştığım budur !

o zaman şu El kaidenin yaptığı eylemlerinin hangisinde ittifaksın?

mesela Londra'da ki metro bombalamalrını Bin Ladin'in yardımcısı Zerkavi üstlenip açıklaması vardı.

bunu onaylıyor musun? yoksa Zerkavi'nin figüranı mıydı o açıklamayı yapan?

HaArP 05-05-2011 12:21

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892205)
o zaman şu El kaidenin yaptığı eylemlerinin hangisinde ittifaksın?

mesela Londra'da ki metro bombalamalrını Bin Ladin'in yardımcısı Zerkavi üstlenip açıklaması vardı.

bunu onaylıyor musun? yoksa Zerkavi'nin figüranı mıydı o açıklamayı yapan?

Sanırım yazılarımı acizane okumuyor olmalısınız... Tekrardan belirteyim kardeşim...

1) Dahilde kılıç çekilmez...!

2) Masum insanlara yapılan bir saldırı var ise kınanmalıdır ve günahkar olduğu açıklanmalıdır İslami bir görevdir !

3) Deccali Medyaların hazırladığı sahte kasetlerden haberiniz var mı ?

4) Zarkavi Arap Yarım Adasında savaştıklarını ısrarla söyler ! Ben Mücahidlerin hiç bir orjinal videosunda Arap Yarım Adası dışında bir izlenimi görmedim ! Her Komutan özellikle 'Haçlılara savaşıyoruz' Masum insanları öldürüyorlar yalanını Müslümanların inanması imkansız ! Açıklamalarını hemde defeatle biliyorum acizane...

5) Londra Patlamalarından sonra Rusya ve Fransız istihbaratlarının açıklamalarını araştırınız !

HaArP 05-05-2011 12:44

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

İntifada 05-05-2011 13:06

yahu arkadaşlar...
suriyeyi unuttuk
libyayı unuttuk
filistinde son günlerde olanları unuttuk görmedik herkes ladinden bahsediyor...
muhteşem bir gündem değiştirme taktiği

rizzelli 05-05-2011 13:09

Sevgili abim valla bu konuda net fikrin yok.cevapların hep bulanık.

verdiğin videoda ise eylemleri biz yapmadık gibi bir açıklaması veya sadece Arap yarımadasında yapıyoruz gibi bir açıklama da değil.

El Kaide nin üstlendiği eylemleri şu medyanın pohpohladığı haberler harici bize tek tek sayar mısın desem yine aynı cevapları vereceksin.

Zerkavi'nin ırak'ta şiilere yönelik bomba eylemlerini gördükçe hakikaten ürpermemek elde değil.

kamuoyundaki bilinen el kaide eylemleri üzerine hep bir gizem katıyorsun ama ispat edemediğin halde sivil halkın öldürülmesini kınamalıyız diyorsun.

bu mudur yani cihad diye sivillerin katledilmesinin bir kısmını kınayalım ama el kaidenin çizgisini Nebevi bir yöntem olarak kabul edip bunları cihad kahramanları yapalım.

.

HaArP 05-05-2011 13:21

Alıntı:

Sevgili abim valla bu konuda net fikrin yok.cevapların hep bulanık.

Bunu izah etmek hiç kolay değildir... Lakin yakında inşaAllah hakikatler ortaya çıkacaktır...

Alıntı:

verdiğin videoda ise eylemleri biz yapmadık gibi bir açıklaması veya sadece Arap yarımadasında yapıyoruz gibi bir açıklama da değil.
Afganistan, Irak ve Harici cihad ülkelerinde cihad ettiğini belirtmesi ve Mücahidlerin günaha girmemelerini belirttiği için aktardım... Elbette çok daha fazla videosu var ama bir çoğu silindi, kaybedildi ! Eylemleri sahip çıkanlar acizane dediğim gibi 'düşmanı caydırma stratejisi' kullanmaktalar... Buna aşırı taassup gösterenler eklenince ifade etmek çok zor olmaktadır...

Alıntı:

El Kaide nin üstlendiği eylemleri şu medyanın pohpohladığı haberler harici bize tek tek sayar mısın desem yine aynı cevapları vereceksin.
Bunlar zamanla ortaya çıkacaktır...

Alıntı:

Zerkavi'nin ırak'ta şiilere yönelik bomba eylemlerini gördükçe hakikaten ürpermemek elde değil.
Bu konuda Nasrallah ve Sadr'ın açıklamalarını röportajlarını okumanı öneririm...! deccali medyalar bu haberlerin izeetli açıklamaların ardından 'strateji geliştirirler' ! Sadr ve Nasrallah Şiilere yapılan saldırıların İngiliz Ajanlarının yaptığını açıkıladılar !

Alıntı:

kamuoyundaki bilinen el kaide eylemleri üzerine hep bir gizem katıyorsun ama ispat edemediğin halde sivil halkın öldürülmesini kınamalıyız diyorsun.
İspatlamak o kadar kolay değil... Ama masum insanlara da acımayın dedikleri bir delil bulabilirseniz durum değişir...! Ben acizane Türkiye ve medyada bunu öğrenmenizin mümkün olmadığını düşünmekteyim...

Alıntı:

bu mudur yani cihad diye sivillerin katledilmesinin bir kısmını kınayalım ama el kaidenin çizgisini Nebevi bir yöntem olarak kabul edip bunları cihad kahramanları yapalım.
Alıntı:

Cihad kahramanı yapmak gibi bir derdim yok Amacım Müslüman Mücahidlere atılan iftiraların görünmesini sağlamaktır... Amaç direnişi kırmaktır...! Unutmayalım ki Harici cihad beldelerinde cihad Farz-ı Ayndir... Onlar düşerse bize Farz-ı Ayn olur ???!

rizzelli 05-05-2011 13:36

cevapların tatmin edici değil.

zaten Ladin'in terörist veya kahraman olup olmaması değil mühim olan.

tehlikeli ve kabul edilemez olan ise,

sivil katliamları, abd israil vs terörist devletlerin müsluman topraklarında yaptıkları katliamlarla yarıştırıp bu canavarlığı islam diye kabul edip yine islam adına sevinilmesi.

İntifada 05-05-2011 13:38

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892236)
cevapların tatmin edici değil.

zaten Ladin'in terörist veya kahraman olup olmaması değil mühim olan.

tehlikeli ve kabul edilemez olan ise,

sivil katliamları, abd israil vs terörist devletlerin müsluman topraklarında yaptıkları katliamlarla yarıştırıp bu canavarlığı islam diye kabul edip yine islam adına sevinilmesi.

yahu ne acayip adam bu laden...
ben hiç bir eylemi faaliyeti olmadığı halde bu kadar büyük bir mücahitmiş gibi gösterilmesini sorguluorum...
Haarp büyük mücahit ama eylemleri yoktur diyor.
Sende eylemleri var ama mücahit değil diyorsun...
acayip...

Özgür Çağrı 05-05-2011 13:40

Adam amerikalıların amerikan askerlerinin canına :hihi2: yani
Bundan daha hayırlı eylemmi olur
Amerika birleşik devletleri terör örgütüyle baş etmek kolaymı ?

HaArP 05-05-2011 13:40

Alıntı:

Her kavramı kendi dairesinde incelemek gerekir... Cevaplarım sizi tatmin etmek üzerine değildir... Dilediğinize inanabilirsiniz... 'Ben El Kaide' savunması yapmıyorum... Kardeşlerimizin bazı hakikatleri deccali propagandaları farketmesini sağlamaya çalışıyorum... Ayrıca sivil katliamlara sevinenler kimler ?

HaArP 05-05-2011 13:42

Alıntı:

Haarp büyük mücahit ama eylemleri yoktur diyor.

Eylemleri yok demedim... Harici Cihad Alanı dışında eylemleri olmadığını söyledim acizane...

İnsanlar 11 Eylül ile tanıdı... Oysa 11 Eylül öncesini bilmiyorlar...

rizzelli 05-05-2011 13:46

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892243)

Ayrıca sivil katliamlara sevinenler kimler ?

ikiz kuleler yıkılınca hatta oradaki insanların öldüğünü duyunca ,oh olsun Amerika'ya dedim.

gençliğimin heyecanıyla sevinmiştim.

ama bu yolun islami yol olmadığını net anlayınca farkına vardım.

yapmayın Allah aşkına el kaide nin Bin Ladin'in neden kahraman gibi algılandığını sanıyordunuz.

HaArP 05-05-2011 13:49

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892248)
ikiz kuleler yıkılınca hatta oradaki insanların öldüğünü duyunca ,oh olsun Amerika'ya dedim.

yapmayın Allah aşkına el kaide nin Bin Ladin'in neden kahraman gibi algılandığını sanıyordunuz.

Öncelikle meseleleri daire daire incelemek gerekir... Ayrıca İslami hükümler ile sosyal ve sosyolojik davranışlar birbirinden ayrılmalıdır... Usame bin Ladin'i tam manası ile tanımamaktadır dünya acizane zaman diyorum hakikatler ortaya çıkacaktır...

İstihbaratların ve Devletlerin çıkar politikaları deccali şekilde hakikatleri örtmüştür... Ayrıca Kahraman olması Afgan-Rusya savaşına aittir... 11 Eylül ise Emperyalist zihniyete intikam gibi algılanan sosyolojik bir hadisedir !

İntifada 05-05-2011 13:51

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892248)

11 eylülde gerçekten el kaidye bağlı birilerinin eylem yaptığınımı düşünüyorsunuz ?

rizzelli 05-05-2011 13:56

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892251)

11 eylülde gerçekten el kaidye bağlı birilerinin eylem yaptığınımı düşünüyorsunuz ?

o olayın meydana geldiği anda tabii ki el kaide yaptı diye düşündüm ve gurur duydum.ama sonra

abd nin petrol ve silah tüccarlarının ,ullimunati vs vs. tezgahı olduğuna hem fikirim şuan.

mesele o değil ki sivilleirn öldüğüne sevinmem asıl tehlike değil miydi?

HaArP 05-05-2011 13:58

Buradaki en kritik hadise bilinmeyen deccali propagandanın başlama zamanlarıdır...

Usame 1979 yılında Afganistan'a cihad etmeye gidiyor... Pakistan'da, Sudan'da, Suudda Kahraman ilan ediliyor... Sonra Rusya çökünce Abd askeri 150.000 askeri Suuda yerleştirmek isteyince Suud ve Abd tarafından pasaportu yırtılıp 'Terörist' ilan ediliyor... O günlerde 'Armigate'in Suuda gidip yaptığı konuşmalar gözümün önünden gitmiyor !!!

Kritik nokta acizane burasıdır... Arap Yarım adasına Abd askerinin gelmesine karşı çıkınca Deccali propaganda başlıyor...!!!

rizzelli 05-05-2011 14:08

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892249)
Öncelikle meseleleri daire daire incelemek gerekir... Ayrıca İslami hükümler ile sosyal ve sosyolojik davranışlar birbirinden ayrılmalıdır... Usame bin Ladin'i tam manası ile tanımamaktadır dünya acizane zaman diyorum hakikatler ortaya çıkacaktır...

İstihbaratların ve Devletlerin çıkar politikaları deccali şekilde hakikatleri örtmüştür... Ayrıca Kahraman olması Afgan-Rusya savaşına aittir... 11 Eylül ise Emperyalist zihniyete intikam gibi algılanan sosyolojik bir hadisedir !

ya abicim işte benim o zaman ki ruh halimi sen ister sosyolojik ister dini kavramlar için de anlamaya çalış.

ben islami hassasiyetleri olan birisyken ikiz kuleler saldırısını islam adına seviniyorken,
solcu,komunitst biri de sadece abd karşıtlığı yüzünden sivillerin ölüp ölmemesini umursamadan el kaideye Laden e bu yaptığı işten dolayı kutlar,sevgi besler özenir vs vs.

11 eylül ü en büyük emparyalist güce karşı intikam olarak algılandı ama yanında kahraman olarak Laden gösterildi.

el kaide nin kamuoyunda bilinen bir çok eylemini cihad olarak kabul eden müslumanlar var. sen buna ister sosyolojik ister dini boyut de gerçek bu.

HaArP 05-05-2011 14:13

Alıntı:

el kaide nin kamuoyunda bilinen bir çok eylemini cihad olarak kabul eden müslumanlar var. sen buna ister sosyolojik ister dini boyut de gerçek bu.
Sıkıntı buradadır kardeşim... Bu deccali bir hale getirilmesi İlluminati stratejisidir... ! İstihbaratların, Devletlerin uygulamalarından kaynaklanmaktadır... Elbette insanlar dönen istihbari oyunları bilemediğinden kavram karmaşası yaşıyorlar... Dediğim gibi bir çok bilgiden uzaklar acizane...

rizzelli 05-05-2011 14:16

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892254)
Buradaki en kritik hadise bilinmeyen deccali propagandanın başlama zamanlarıdır...

Usame 1979 yılında Afganistan'a cihad etmeye gidiyor... Pakistan'da, Sudan'da, Suudda Kahraman ilan ediliyor... Sonra Rusya çökünce Abd askeri 150.000 askeri Suuda yerleştirmek isteyince Suud ve Abd tarafından pasaportu yırtılıp 'Terörist' ilan ediliyor... O günlerde 'Armigate'in Suuda gidip yaptığı konuşmalar gözümün önünden gitmiyor !!!

Kritik nokta acizane burasıdır... Arap Yarım adasına Abd askerinin gelmesine karşı çıkınca Deccali propaganda başlıyor...!!!

Afgan güçleri Rus helikopterlerini,uçaklarıni hangi bazukalarla imha edip sovyetlerin çökmesini hızlandırdı.

sen de biliyorsun ki CİA nin sovyetleri yıkmak için orada nasıl çalıştığını.

sovyetler yıkıldıktan sonra abd nin düşmanı kim olmalıydı?islam..bunun için en iyi hedef yine kendilerinin yarattığı frankanştaynı kullanmaktı.

HaArP 05-05-2011 14:24

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892264)
Afgan güçleri Rus helikopterlerini,uçaklarıni hangi bazukalarla imha edip sovyetlerin çökmesini hızlandırdı.

sen de biliyorsun ki CİA nin sovyetleri yıkmak için orada nasıl çalıştığını.

sovyetler yıkıldıktan sonra abd nin düşmanı kim olmalıydı?islam..bunun için en iyi hedef yine kendilerinin yarattığı frankanştaynı kullanmaktı.

Şimdi konuları daire daire inceleyelim...!

Afgan-Rusya savaşında 5 Ülke Andlaşma yapmıştır... Abd bu andlaşmaya destek vereceğini sadece Suudi Arabistan'a söylemiştir... Çünkü Pakistan istihbaratı Rusya çökmeden önce Müslüman kimselerden oluşurdu Rusya çöktükten sonra tasviye edildi...!

Bu itibarla Stinger Füzelerini Mücahidlere veren Suudi Arabistan'dır... Mücahidler İslam ülkesinden aldıkları için sorun etmediler ! Mücahidleri o dönemler yetiştirenler Pakistan ISI idi... Ama Rusya çökünce tasviye edilince yerlerine Abd yanlıları getirilince deccali yalanların ifadeleri zor olmaya başladı...!

Suudi Arabistan Usame'ye kahraman kal Abd'ye karşı çıkma dedi ! O ise Suud kralına bize Müslüman olarak kafirlerin(Rusların) Afganistan'a girdiğinde harici cihad için Müslümanca destek verdiniz ! Şimdi niye Abd'ye boyun eğiyorsunuz... Suuda nasıl Amerikan askerlerini getirirsiniz diyerek bir video yayınladı ve Suud Halkını uyandırmak istedi ! Hatta Suud halkından gizli yapılıyor uyanın deyince işler değişti... Birde bunun üstüne Filistine sahip çıkmasın mı ? Abd-İsrail lobi ve devletlerin baskıları ile dünyaya hükmettiği ülkelerin 'Terörist' ilan etmeme gibi bir hakları var mı ???

Terennüm 05-05-2011 14:46

Ölmüşse hesabını Allaha verir..şayet ölmemişse ölmeden yargılamak bizim haddimize değildir..Bu insan sırf Abdnin düşmanı diye sevmemi kimse benden beklemesin..

HaArP 05-05-2011 14:53

Alıntı:

Ölmüşse hesabını Allaha verir..
Amenna...

Alıntı:

şayet ölmemişse ölmeden yargılamak bizim haddimize değildir..
Müslüman olarak bize yakışan budur... Vebal almamak gerekir...

Alıntı:

Bu insan sırf Abdnin düşmanı diye sevmemi kimse benden beklemesin..
Ayrıca Abd'nin Kafirlerin Haram topraklara girmesinin yasa olduğu alanlarda gizli bölgeleri var ise ! Bunuda açıklıyor ise ! Kimse benden sevmememi beklememeli...

HaArP 05-05-2011 14:58

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

AKcaabat 05-05-2011 17:16

ben öldügüne inanmiyorum

Terennüm 05-05-2011 17:23

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892284)
YouTube Video

nedir abi bu görüntü?

HaArP 05-05-2011 17:28

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 892353)
nedir abi bu görüntü?

Usame bin Ladin'in yasaklı ve her yerden kaldırılmış videolarından sadece bir bölüm...
Alıntı:

Suudi Arabistan Usame'ye kahraman kal Abd'ye karşı çıkma dedi ! O ise Suud kralına bize Müslüman olarak kafirlerin(Rusların) Afganistan'a girdiğinde harici cihad için Müslümanca destek verdiniz ! Şimdi niye Abd'ye boyun eğiyorsunuz... Suuda nasıl Amerikan askerlerini getirirsiniz diyerek bir video yayınladı ve Suud Halkını uyandırmak istedi ! Hatta Suud halkından gizli yapılıyor uyanın deyince işler değişti...
Bahsettiğim kavramlarla ilgili döneme ait bir video... Bu videoların tamamını artık bulamıyoruz...

HaArP 05-06-2011 22:20

http://tevhidhaber.com/images/author/27_b.jpg
Ahmet Varol

Usame bin Ladin hakkında ilk olarak birinci ağızdan bilgileri 1991 yılında Sudan'ı ziyaret ettiğim sırada almıştım. Daha önce de ismini duyuyordum. Fakat 1991 Hartum ziyaretim esnasında görüştüğüm bazı kişilerden hakkında biraz daha yakın bilgiler aldım. Ancak kendisiyle gerek bu ziyaretim esnasında ve gerekse sonrasında şahsen görüşme imkânım hiç olmadı.
Aradan yirmi yıl geçti. Bu süre içinde dünyanın belki en çok konuşulan, en çok gündemde kalan isimlerinden biri oldu. Şimdi de öldürüldüğü söyleniyor. O konuda da şüpheler var. Öldürüldü mü, görüntüleri verilen operasyondan önce ölmüş müydü, verilen tüm bilgiler yalan mıdır? ABD dünya kamuoyunu Hollywood filmlerindeki kurgu görüntülerle aldattığı gibi "gerçek" diye piyasaya sürdüğü bilgilerin, görüntülerin çoğunda da aldattığı için bütün herkes iddialara şüpheyle yaklaşıyor. Kafalarda ABD'nin uzay seyahatleri hakkında bile ciddi tereddütler bulunduğunu düşünürsek Bin Ladin'in imha edilmesi operasyonuyla ilgili iddialara ve haberlere tereddütle bakma hakkının olduğunu da kabul ederiz. Kaldı ki bu tereddütleri haklı kılacak çok önemli çelişkiler, tutarsızlıklar ve birbirini nakzeden görüntüler önümüze kondu.
Ben bunların ayrıntısına girmeden 1991'in biraz da gerisine giderek gelişmelerin genel bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağım.
Bin Ladin benim Hartum ziyaretimden kısa bir süre önce Sudan'a yerleşmişti. Kendileriyle görüştüğüm Sudanlılar onun ülkelerindeki gönüllü eğitim çalışmalarına maddi katkıda bulunduğunu söylüyorlardı. Bu bilgi uydurma değildi. Çünkü Bİn Ladin'in buna imkânı vardı ve Sudan'da emperyalist kuşatmaya karşı ayaklarını oturtmaya çalışan yönetime destek veriyordu. Eğitim alanı da bu yönetimin ayaklarını oturtmasında en önemli alanlardan biriydi. Bu katkılarından dolayı Sudanlılar kendisinden övgüyle söz ediyorlardı. O zaman duyduklarım onun hakkında benim için olumlu bir intiba vesilesi oldu. Söylenenler Bin Ladin'in sadece silaha sarıldığı, tek araç olarak silahı kullandığı iddialarının doğru olmadığını gösteriyordu. Fakat sonrasında muhtelif dış ve iç etkenler onu silaha birinci derecede ağırlık vermeye yöneltmiştir diyebiliriz.
Usame bin Ladin, Sudan'a yerleşmeden önce Afganistan'daki işgale ve komünist diktatörlüğe karşı yürütülen savaşa destek amacıyla Arap dünyasından gelen mücahitler arasında yer alıyordu. Bu mücahitlerin organizasyonuyla da Abdullah Azzam ilgileniyordu. Bin Ladin zengin bir aileye mensup ve kendisi de büyük servete sahip olduğundan aynı zamanda mücahitlerin finanse edilmesine önemli miktarda maddi katkıda bulunuyordu. Katkısı ve konumu itibariyle Abdullah Azzam'ın yardımcılığını yapıyordu.
Arap mücahitleri organize etmesinin yanı sıra Afgan mücahitler arasındaki fitne ateşini söndürmek ve birliği sağlamak amacıyla yoğun çaba harcayan, karizmatik konumundan dolayı başarılı adımlar atan Dr. Abdullah Azzam 24 Kasım 1989'da şehit edildi. Ondan bir süre önce de Afgan cihadına en büyük desteği veren General Ziyaülhak uçağının düşürülmesi suretiyle şehit edilmişti. Her iki cinayetin arkasında da ABD eli olduğu tahmin ediliyordu. Bu insanların ortadan kaldırılmasının amacı ise Afgan mücahitlerin arasına sokulan fitne ateşini söndürebilecek kişilerin teker teker ortadan kaldırılmasıydı. Afgan cihadı artık Rus işgaline son vermiş ama ABD emperyalizminin kirli elinin sebep olduğu karanlık olaylarla çalkalanmaya başlamıştı. ABD, fitne ateşinin Afganistan'daki cihadın bir İslâmî hakimiyete dönüşmesini engellemesi için uğraşıyordu. Bu arada cihada büyük katkıda bulunan Arap mücahitlerin de dağılmalarını istiyordu. Bu amaçla onları yeniden örgütleyebileceğinden korkulan Bin Ladin'in Pakistan'ı terk etmesi için baskı yapıldı, o da Sudan'a yerleşti.
Bütün bu gelişmeler öncesinde Bin Ladin'in ve onun finanse ettiği Arap mücahitlerin hedefinde sadece Afganistan'daki işgal ve işgalin kukla rejimi vardı. Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir sivil hedefe yönelik eylemleri olmamıştır. Fakat sonrasında savaşın çizgisinin, stratejisinin ve hedefinin değişmesinde birinci derecede ABD'nin ikinci derecede de bugün Arap toplumlarının devirmeye çalıştığı kukla rejimlerin rolü olmuştur. Bu konudaki tespitlerimizi inşallah müteakip yazımızda dile getireceğiz.

HaArP 05-06-2011 23:41

Rusya'nın çökmesinden sonra Taliban arasında Amerika ve Rusya istihbaratlarının da kışkırtmasıyla iç savaş yaşanmış ve buna çok üzülen Usame Afganistan'ı terk etmiştir...!

Geldiği Sudan'da çok yardım yapmıştır ! Devlet töreni ve Kahraman şekilde karşılanması !

YouTube Video

HaArP 05-11-2011 01:47

Bin Ladin hakkındaki yanlış bilinenler !

http://www.haber7.com/ (Foto Galeri Bölümü)

http://fotogaleri.haber7.com/album/1...8083648146.jpg

Ukbâ 05-12-2011 10:56

ABD yeni işgallere ihtiyaç duymuş olmalıki hem seçim öncesi hemde sonrası için tasarladığı şeyi yaptı. Bir dönemler islam adına cihat ettiğini düşünenleri kullanmak işi bittiği zaman onları düşman ilan ederek küresel sömürüye onları araç kılmak hep stratejik harekettir. Mutlaka yeni işgaller gündeme gelecek.

HaArP 05-12-2011 11:39

Alıntı:

ABD yeni işgallere ihtiyaç duymuş olmalıki hem seçim öncesi hemde sonrası için tasarladığı şeyi yaptı. Bir dönemler islam adına cihat ettiğini düşünenleri kullanmak işi bittiği zaman onları düşman ilan ederek küresel sömürüye onları araç kılmak hep stratejik harekettir. Mutlaka yeni işgaller gündeme gelecek.

Abd bildiğin üzere dünyadaki bütün hükümetleri kullanır ! Ama durum farklı bu defa... Afganistan'da yeniliyor ve kendi yerine yine kendisinin oluşturduğu kukla yönetim Pakistan ile Taliban'ın savaşmasını istiyor !

Ukbâ 05-12-2011 11:48

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 895770)

Abd bildiğin üzere dünyadaki bütün hükümetleri kullanır ! Ama durum farklı bu defa... Afganistan'da yeniliyor ve kendi yerine yine kendisinin oluşturduğu kukla yönetim Pakistan ile Taliban'ın savaşmasını istiyor !

Pakistan üst düzey yetkilileri , operasyon için bizden izin alınmadı diye serzenişte bulunmuştu , gizli yürütülen bu eylem sonrasında pakistan yönetimi sorunlu durumdalar talibanın pakistan ile birbirine girmesini bilemem ama ABD nin pakistan üzerinden yönetim ile kavga halinde hatta savaş halinde olacağını düşünüyorum.

HaArP 05-12-2011 11:52

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 895776)
Pakistan üst düzey yetkilileri , operasyon için bizden izin alınmadı diye serzenişte bulunmuştu , gizli yürütülen bu eylem sonrasında pakistan yönetimi sorunlu durumdalar talibanın pakistan ile birbirine girmesini bilemem ama .

Başladı bile...

Alıntı:

ABD nin pakistan üzerinden yönetim ile kavga halinde hatta savaş halinde olacağını düşünüyorum

Tezgah bu ! Taliban'ı pakistan üzerine saldırmak için eksik ve hatalı bilgileri kamuoyuna veriyor böylece Taliban'ı ve Pakistan'ı birbirine kırdırmaya çalışıyor...!

Harzemşahlı 05-30-2011 12:56

Çok derin konular bence, sağ gösterip sol vuruyorlar... Belki gerçekten öldü, belki öldü süsü verildi, belki zaten yaşamıyorduki öldürülsün, belkide başından beri Amerikanın oyunuydu. Yorum yapamıyacam bu konu hakkında...

Terennüm 05-30-2011 12:59

Benim bildiğim USA, USAme'yi öldür(e)mez. USA için USAme başka masumları öldürme bahanesidir çünkü. Tıpkı bizim cuntacıların bize despotluk etmek için her daim bir Şeriatçı imajına ihtiyaç duyması gibi. Şeriatçılar yok olursa, elleri kolları bağlanır, bahane üretemezler. Demek ki şimdi de USA "USAme öldürüldü" imajıyla iş yapacak. Hayırdır! Bekleyelim, görelim. "Watchful waiting" derler buna.
senai demirci

HaArP 05-30-2011 13:07

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 899830)
Benim bildiğim USA, USAme'yi öldür(e)mez. USA için USAme başka masumları öldürme bahanesidir çünkü. Tıpkı bizim cuntacıların bize despotluk etmek için her daim bir Şeriatçı imajına ihtiyaç duyması gibi. Şeriatçılar yok olursa, elleri kolları bağlanır, bahane üretemezler. Demek ki şimdi de USA "USAme öldürüldü" imajıyla iş yapacak. Hayırdır! Bekleyelim, görelim. "Watchful waiting" derler buna.
senai demirci

Başka Masumları öldürmesi için bahaneye ihtiyacı var mı ki ? İstediği Ülkeye istediği güdümlü füzeyi gönderiyor ve canının istediğini medyada yayımlıyor ! İstediğini Öcü olarak ilan ediyor ve Ona cihad edenleride gafil müslümanların gözünde oyuncak yaptırıyor...! Siyaseten kullanmaya devam etmiyecektir çünkü son sahte videosuna bakınca desteklediği ''Arap baharı'' ve sözde ''Radikal adı altında'' Müslüman mücahidlerle savaşarak sistemine karşı çıkmayan ehil Müslüman yetiştirmektir... Siyaseti budur !

Terennüm 05-30-2011 13:20

işte bütün mesele de budur..usa yani senin deyiminle deccal sadece sadece silahla savaşmıyor..ona karşı kendi silahını kullanacak veya propagandasını yapacak ehli müslümanlar yani deccalin silahıyla silahlanan müslümanlar gerek..silahlanmak demek kılıç alıp cephe açmak değildir..hem gücünüz yok hemde düşmanınızın iştahını kabartmanın ne alemi var?

All times are GMT +3. The time now is 05:00.