![]() |
dinlerarası diyalog'un amacını hala kavrayamadıkları için normaldir :)
|
Yalcın abiyi mı izlemeliyim:)
|
Alıntı:
hem dansözde var o kanalda pavyon stayla falan filan :) stv izleme :) |
Alıntı:
|
İyisimi yumurcak Tv'yi izleyim..belki kurtarırız...
|
İslam bu konuya bakış,
Yanlış hatırlamıyosam hâdisti, Diğer dinlerdeki insanların yaptığı iyilikler onların çekecekleri azablarını hafifletir deniyordu. Bu konuda uyarlama yapan bir programdan dolayı ateş püsküren kişi veya kişiler; Cebraile vahiyleri Hz. Muhammed s.a.v yazdırdı diyerek, haşa efendimizi değişik bir kefeye koyabiliyor, bu tepki bile almıyor... Garip.. çok garip... |
Alıntı:
Fakat bu yanlislik, bazi aciklamalarindaki yaptigi vurgularin önemsiz oldugunu göstermez. iki durumuda ayri ayri kendi konumlarinda degerlendirmek gerekir. Sahsi kanaatim... söylediklerinde ilmi gerceklere dayali önemli uyarilar var....lakin uslubu bu gerceklerin, genelde toplum ve özelde diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan algilanmasini engelliyor gibi. |
Alıntı:
Aslında anlatılacak çok şey varda, Malesef ideolojik düşünme, arıtıcı tefekkürü engelliyor. Detaya inilse tahmin ediyorum ki Tekfir'in önüne geçemeyiz. O yüzden daha fazla yorum yapmak istemiyorum ama tek söyleyeceğim şüpheli olun, kötü oyunlar var ahir zamanda, çok yönlü bakmak lazım. |
Alıntı:
bu nedir ? |
Alıntı:
Peki...bu nedir? Alıntı:
Bunu aciklamalidir. En azindan cevresindekiler milleti aydinlatmali bu konuda. Öyle ideolojik ve taassuba dayali bir düsünce yapimiz olmadi bu güne kadar... Dogruya dogru dedik, yanlisa yanlis... Elbette haddimizi asmadan.! |
su cemaatler arasi tartismaya o kadar sinir oluyorum ki hele bir sadece kendilerini hak görüp, digerlerini batil ilan etmeleri yok mu..
sahsen ben gülen hocaefendiden de, cübbeli ahmet hocadan da, islamoglu hocadan da en üst seviyede faydalanmaya calisiyorum.. ümmetin derdi nedir onun üstüne egilmeliyiz!.. |
Her bir yorumu okudum tek tek ve oldukca sasirdim. Defalarca zada bulunulmus. En urkutucu yani ise camia liderlerinin atismasi. Ne yazik! Hepimiz pek âla biliyoruz ki medya olmayan nice ifadeler koyuyor onumuze olanlarin bazilarini da sisirerek sunuyor bizlere. Tum bunlari bilmemize ragmen nasil da goz ardi ediyoruz, saskinlik verici. Yine hepimiz biliyoruz ki Ahmet Mahmut Unlu Hocaefendi avam dili ile konusmakta. Elbette uslubunu elestirilmez kilmaz bu ama sirf boyle diye bilgisine hurmeten lakaid ifadelerden kacinilmasi gerekmez mi? Su da bir gercektir ki bir muslumani tekfir etmek oylesine 'gavur' denmesi gibi kolay degildir. Cok ince ve hassas bir meseledir bu. Hepsini bir kenara birakalim da Ismailaga Camiasi oylari Ak Parti'ye verin diye mesajlar atti vs gibi mesajlarin ne luzumu vardi aklim almiyor bir turlu. Her ne kadar iyi niyetle de olsa kullanilan bazi ifadelerle bazi kesimlere malzeme verdigimizin unutulmamasini hatirlatmak istedim. |
Menkıbeleri gerçek sanmamak gerek.Hoca Cebrail vahiyleri kimden alıyorsun diye sorunca Hz.Muhammed "bilmiyorum bir perdenin arkasından alıyorum" o halde bir daha ki sefer perdeyi kaldır arkasında ne var bak..
bu gibi ifadeler GERÇEK değildir menkıbedir,dini çokça da menkıbelere boğmamak gerek.Perde mi var teşbih yoksa taç perdeyi sıyır falan olmaz. Bu da değil mesele hocanın ifadeleri bazan düşündürüyor,misal.. Alıntı:
|
sen nereden duydun
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sizi anlamaya calisiyorum Benhur fakat Bu soruyu mantikli bulmuyorum ben. Linkteki yaziyi henuz okumadim fakat Paris Hilton'u nereden duydun? sorunuz ne kadar yerinde? Her ne kadar ilgilenmiyorum dese de boyle bir konumdaki kisinin kayitsiz kalamayacagi bilgiler var. Yani secilirlik ya da yadirganilacak bir durum olmamali bu. Genis dusunmekte fayda var diyorum.
|
su birbirimizin acigini aramak yok mu isin en kolayi.. nedense kendi yanlislarimizi düzeltmek yerine karsimizdakinin hatalarini ariyoruz!
|
Alıntı:
|
kardeşim bırakın cüppeli hocamı benle uğraşın :) benim günahım daha çok:) belki sayenizde günahlarım hafifler:)
|
Alıntı:
sabiler gavur olurmu bilemem belki ordan yırtabiliriz ;D |
Alıntı:
|
kayu ah kayu :)
uykularımı mahveden kel velet... ben evdeyken kuzenim bizde kalınca hep odama geliyor ve onu açıp izliyor... ufacıkta kız gıkımı çıkartamıyorum :) |
katılıyorum mesela bende var birtane 3 yaşında ama kanal değiştirince içinde ki canavar ortaya çıkıyor:)
|
abi buda 5 yaşında ya...
bizde kalıyor ben istanbula gidince... geliyo açıyo o kayuyu sesini sona veriyor bide yatağıma yatıp beni kenara itiyor :D |
senimi kenara itiyor
onu nasıl beceriyor la :hihi2: |
Alıntı:
|
gık çıkaramadığım tek insan :D
itiyor abi kenara yat diyo bende mecbur duvara yapışıyom... |
hele benim oglan tam tv ye konsantre olmus mac, tartisma programi, dizi izliyorum baba callio ac bana :)
|
abi ben evdeki masaüstüne indirdim bi kaç bölüm...
oradan izliyor açıp... |
ben evdeki tek çocuk olduğum ve 9 yaşından itibaren tek çocuk büyüdüğüm için pek problem yok :)
az şımarıklık var tabi :p |
gen ben zaten tek çocuğumda işte kuzenler :)
abinin çocuğu olsun görürüm seni... yeminle önünde oynatır |
oynarız reyiz :)
valla eşşek gibi anıran dedeler bildiğimden oynamakta sıkıntı çekmem :hihi2: |
Alıntı:
Sormama gerek yok ki beni niye aramadı bunlar herhalde o yoğunlukta arada kaynadık :hihi2: Hepsi asparagas haber isteyen istediğine atar kimsen'in kimseyi aradığı yok.. |
Alıntı:
Bu konu falan hocayla filan hocayla atışma tartışma meselesi değil.Ben şahsen o noktada ki bir insanın saman tv , cehennem gittiler,kafir oldular,paris hilton..gibi sözleri gayet de rahat bir şekilde ifade etmesini normal bulmuyorum. Yoksa benzetmeye başladık mı sonu gelmez.Sen saman tv dersin bir başkası da gelir sana öyle bir şey der ki sakalını yolarsın.. ;D |
Alıntı:
Ahmet Mahmut Unlu Hocaefendi bu konuda eksik biraz ne yazikki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Asparagas değil anlayacağınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 09:47. |