Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Şeyh Said`i Anma Etkinliğine On Binler Katıldı- Foto (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=150533)

Blur 07-08-2011 05:23

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913173)
bu en son mesaj içindi ben ilk mesajdan şimdiye kadar yazdım. etki tepki bey... biz etki tepki meselesini çok iyi biliriz tank top kurşun sesleri ile uyanan sen değilsin. mercimeği buğdaya buğdayı arpaya sonra hepsi bir birine karıştırılan sen değilsin. sabaha damında keskin nişancı ile uyana da sen değilsin. evlerinin her yeri kazına da sen değilsin. babaları günlerce iskence çekende sen değilsin dedeleri ( koruyucu idi sözde ) iskenceden ölende dayısı ( kesinlikle Kürdçü değidir ) iskenceden ölende

onun için etki tepkiyiz siz öğrenseniz daha mantıklı olur diye düşünüyoru-m-z

Ülkücü gelenekten geliyorum..

Sana babamın yaşadığı bir olayı anlatırsam ağlarsın..

Sadece kürt'ler mi işkence gördü bu ülke de ne saçmalıyorsun sen..

Ülkücüler yapılan işkenceler sonucu ayaklandılar mı ?

Muhsin Yazıcıoğlu 7 seneye yakın hücrede kaldı çıktı ne dedi biliyor musun ?

Ne kaderime küstüm ne devletime !Çünkü inanmak iman etmek varsa birşeye bedel neyse katlanıp,Yarabbi kahrında hoş lütfunda dedik

Blur 07-08-2011 05:24

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913174)
bana baştan sona yalan dolan olan resmi tarihi okumasan sevinirim bi kaç mesaj öncesinden yazdım. çanakkale şehitlerinin kemikleriniz sızlatan varsa kendinizi bi gözden geçirin derim.

Bak sen yalan dolan tarihmiş..

Tarihimizin doğrusu nerede anlatılıyor acaba..

Bdp ilçe gençlik kollarında mı ! İşinize geldiği gibi tarih yazmayada bayılırsınız siz..

EZEL 07-08-2011 05:25

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913173)
bu en son mesaj içindi ben ilk mesajdan şimdiye kadar yazdım. etki tepki bey... biz etki tepki meselesini çok iyi biliriz tank top kurşun sesleri ile uyanan sen değilsin. mercimeği buğdaya buğdayı arpaya sonra hepsi bir birine karıştırılan sen değilsin. sabaha damında keskin nişancı ile uyana da sen değilsin. evlerinin her yeri kazına da sen değilsin. babaları günlerce iskence çekende sen değilsin dedeleri ( koruyucu idi sözde ) iskenceden ölende dayısı ( kesinlikle Kürdçü değidir ) iskenceden ölende

onun için etki tepkiyiz siz öğrenseniz daha mantıklı olur diye düşünüyoru-m-z

:) yer zaman sebep olarak anlatınca etki ile tepkinin külahları değişeceği içinmi bu şekilde genelleme yapıp üstünden geçiyorsun daha koruyucu nun kimi kimden korduğunu düşünmeden yazıyorsun ;D

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913176)
Bak sen yalan dolan tarihmiş..

Tarihimizin doğrusu nerede anlatılıyor acaba..

Bdp ilçe gençlik kollarında mı ! İşinize geldiği gibi tarih yazmayada bayılırsınız siz..

Hayır onlar sadece bağımsız kaynakları inceliyor biz hep tarihimizi genel kurmaydan öğreniyoruz sadece onlar tarihi irdeleyebiliyor biz sanki irdeleyemiyor karşılaştırma yapamıyor kendimiz araştırmıyor karşıt görüşleri aklımızlar yargılayamıyoruz çok basit bir şey anlatayım sana Ordu bazen kendi hatasından ölen askerini PKK ya yıkmıştı bununda çeşitli psikolojik savaş taktiklerine dayalı sebebleri vardır yarın bir gün bu gerçek açığa çıkınca ha bakın ordu burda yalan söylemiştir şu olaydada aynısı olmuştur ordu yalan söylemiştir diyerek bütün pislikleri orduya yıkmak adettir bu cenahlarda ama sadece kendilerini kandırırlar başka kimseyi kandıramazlar

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 05:29

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913166)
Bu kürtçülük dalgasına tutulan sözde Osmanlıcı arkadaşlara , Osmanlı mehteran marşlarından bir kaç alıntı yapayım..

Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu.
..

Türk oğluyuz
Ünvanlı, namlı, şanlıyız
Allah deyu harb ederiz
Var nusrete imanımız.

..

Sana selam ey şanlı Türk sancağı
Çırpınarak dalgalanır kanadın
Gökyüzüne çıkmak mıdır muradı

..

Askerlerin hâzır silah
Kuvvetlenir sûlh u salâh
Devlet bulur feyz ü felah
Meşhur olur bu istilâh.
Askerlerin kişver-küşâ
Türk devleti sen çok yaşa.

...

Şu kopan fırtına Türk ordusudur Ya Rabbi,
Senin uğrunda ölen o ordu budur Ya Rabbi,
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed-namın,
Galib et çünkü bu son ordusudur İslamın...

....

Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.

..

Budur, Peygamberin övdüğü Türkler
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber
Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi

...

OSMANLI'DA MİLLİYETÇİYMİŞ ARKADAŞLAR !!

VAY IRKÇI ATALARIMIZ VAY BE..

AŞK İLE SEV MİLLİYETİ DİYORLAR !!!!!!!

Kürtcülük dalgasina tutula sözde Osmanlici arkadaslara diye baslamissin ya...
Bu kadar yanilgiya pes dogrusu.
Bir Osmanli sevdalisi oldugum kesin...lakin kürtcülük zanninda yaniliyorsun kardesim...belkide bu forumda bu tür itham edebilecegin en son kisilerdenim. Ne Kürtcüyüm, nede Türkcüyüm...Müslüman Türküm.!

1. Yazimi alinti yapmissin ama espriyi anlamamissin..bundan ötürü yorum yapmiycam.
2. Bu kadar mehter marsini buraya yazmakla neyi ispat etmeye calisiyorsun anlamadim.
a. o marslarin cogunun bestekarlari cumhuriyet dönemi bestecilerdir.
b. Marsta Türk yazsamasindan en son gocunacak kisi benim...anca onur duyarim...cünkü Türk dendimi = Islam . Ancak Irkciliktan Allah'a siginirim.

Müslüman olsunda ister papua yeni gineli olsun...

Blur 07-08-2011 05:34

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913180)
Kürtcülük dalgasina tutula sözde Osmanlici arkadaslara diye baslamissin ya...
Bu kadar yanilgiya pes dogrusu.
Bir Osmanli sevdalisi oldugum kesin...lakin kürtcülük zanninda yaniliyorsun kardesim...belkide bu forumda bu tür itham edebilecegin en son kisilerdenim. Ne Kürtcüyüm, nede Türkcüyüm...Müslüman Türküm.!

1. Yazimi alinti yapmissin ama espriyi anlamamissin..bundan ötürü yorum yapmiycam.
2. Bu kadar mehter marsini buraya yazmakla neyi ispat etmeye calisiyorsun anlamadim.
a. o marslarin cogunun bestekarlari cumhuriyet dönemi bestecilerdir.
b. Marsta Türk yazsamasindan en son gocunacak kisi benim...anca onur duyarim...cünkü Türk dendimi = Islam . Ancak Irkciliktan Allah'a siginirim.

Müslüman olsunda ister papua yeni gineli olsun...

Osmanlıcılar, neden illede kürdüz kürtçüyüz bilmem ne gibi sürekli kürtçülüğü ön plana atıyor kardeşim..

Kabul edin şu anda üzerinizde yaşadığınız devletin ataları Türk'tü , Osmanlı'da bir Türk devletiydi..

Irkçılık yapmıyoruz , Milliyetçiliği ırkçılıkla karıştırıyorsunuz.. her milliyetçiyi nihal atsız gibi yargılıyorsunuz..

Müslüman olup ta benim devletime düşman kesilirse birisi yerim onun Müslümanlığını..

Ammar 07-08-2011 05:35

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913175)
Ülkücü gelenekten geliyorum..

Sana babamın yaşadığı bir olayı anlatırsam ağlarsın..

Sadece kürt'ler mi işkence gördü bu ülke de ne saçmalıyorsun sen..

Ülkücüler yapılan işkenceler sonucu ayaklandılar mı ?

Muhsin Yazıcıoğlu 7 seneye yakın hücrede kaldı çıktı ne dedi biliyor musun ?

Ne kaderime küstüm ne devletime !Çünkü inanmak iman etmek varsa birşeye bedel neyse katlanıp,Yarabbi kahrında hoş lütfunda dedik

ülkücü köklü olduğun belli oluyor.

türk iskence görmüşmüş. Kürtlerin yüzde 95 i iskenceden geçirilmiş PKK lısı dindarı hiç ayırım yapılmadan. hemde dili yasaklanarak dilini konuştuğu için. sen ve yazıcı oğlu türk olmayan bir ülkede iskence görün hemde dilinizi konuştuğunuz için. sonra çıkın ne kaderime ne devletime küstüm deyin.

bu dediğin neye benziyor biliyor musun ? komşunun çoçuğunu öldürüsiye dövüyorsun komşu karşı çıkınca neden yaptın deyince ben dün çocuğuma daha beterini yaptım bişey dmeden demek gibi birşey. biz burda birinin birne zülmünden bahsediyoruz çıkmış zülüm edende kendine zülüm etti diyor. yazıcıoğlu zülüme bir şey demdi diye bende halayla karşılayacak değilim değil mi ?

Blur 07-08-2011 05:40

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913184)
ülkücü köklü olduğun belli oluyor.

türk iskence görmüşmüş. Kürtlerin yüzde 95 i iskenceden geçirilmiş PKK lısı dindarı hiç ayırım yapılmadan. hemde dili yasaklanarak dilini konuştuğu için. sen ve yazıcı oğlu türk olmayan bir ülkede iskence görün hemde dilinizi konuştuğunuz için. sonra çıkın ne kaderime ne devletime küstüm deyin.

bu dediğin neye benziyor biliyor musun ? komşunun çoçuğunu öldürüsiye dövüyorsun komşu karşı çıkınca neden yaptın deyince ben dün çocuğuma daha beterini yaptım bişey dmeden demek gibi birşey. biz burda birinin birne zülmünden bahsediyoruz çıkmış zülüm edende kendine zülüm etti diyor. yazıcıoğlu zülüme bir şey demdi diye bende halayla karşılayacak değilim değil mi ?

Bak sen farkı anlayamıyorsun işte..

Bazı devlet adamlarının , siyasilerin yaptığı yanlıştan dolayı devletine belkide tarihine baş kaldırıyorsun..

Ülkücülerin %100 ' ü işkence gördü ama neden..

Yazıcıoğlu neden işkence gördü ??

Sadece Milliyetçilik için mi ? O zaman ülkücü adı altında sokağa inen kesim " Türk'lük , Kafatası " diye mi indi ? Yoksa " Kanımız Aksada Zafer İslam'ın Olacak ! " diye mi..

Senin söylediğinle aynı hesaba çıkıyoruz ben Kenan Evren'e kızıp dağa mı çıksaydım..?

Otobüs mü molotoflasaydım hakkımı aramak için..

Yoksa kaldırım taşlarını söküp kendi polisimimi jiletleseydim !

İntifada 07-08-2011 05:42

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913155)
Ben Develete karşı kim ayaklanırsa haindir diyourm kim desteklerse bu ayaklanmayı haindir diyorum ki Saidi Nursinin yaptığı ayaklanmaya bütün kürtler destek vermemiştir hatta yaptıkları şehir yağmalamalarını görünce biz ne yapıyoruz diyerek orduya destek vermişlerdir . Şeyh Said külden yünden sebeplerle isyan etmiş toplumu birbirine kırdıma noktasına getirmiştir . Din adamı devletin yanlışı varsa bunu cemaate anlatarak düzeltir silah kuşanıp ayaklanarak değil ..

devlet nedir kimdir ?
devlet kim ki halka zulmediyor...
halkına zulm edene isyan haktır...
sen ben dindarım diye,o adam kürt diye,diğeri ermeni diye zulm ediyorsan o adamda hakkı olarak isyan edecektir...
saidi nursi değildir o şeyh saittir ;)

Külden yünden dediğin sebep islamı hiçe saymalarıdır...
Alıntı:

Din adamı devletin yanlışı varsa bunu cemaate anlatarak düzeltir silah kuşanıp ayaklanarak değil
Allah Allah...
içtihate bakarmısınız...
sedat hoca fetva veriyor kim dedi bunu ?
yav bikere işin dini boyuruna girmeden fikri boyutuna gireyim adam devletin yanlışını cemaate anlatınca nasıl düzeliyor durum ? toplu zikir falanmı yapacaklar...

gelelim dini boyutuna...
Sizden kim bir münker görürse onu eliyle değiştirsin, gücü yetmezse diliyle değiştirsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle değiştirsin dşye buyuruyoz peygamberimiz...
sen o saçma sapan fetvayı kimsen aldın ?
dünyadan elinizi eteğinizi çekin cihatı unutun herşey kaderinizdir ahirette kazanırsınız diyen ultra tarikatçılardenmi ?

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913164)

Bu adamın yapmak istedikleri doğru olsaydı , said nursi onun için yanlış yolda demezdi..

5000 Kişiyi alıp kendi ülkesinin toprağına saldırıyorsa bu adam soysuzun tekidir..

Kendi evladıyla çatışmış neymiş diyarbakır'ı ele geçirmiş..

Kürt Teali Cemiyet'inden destek gören bi adamı savunuyorsunuz burada.. Amacı Kürdistan'ı kurmak olan bir cemiyet.. Ama şaşırmaya gerek yok hep aynı insanlar.. Neymiş sağlam Müslümanmış..

Kendi devletine sıkan sağlam müslüman mı olurmuş.. pkk'lılar da müslümansa size göre haklılardır belkide.. Hatta öcalan'da !!!

akla bak akla...
sen birşeyin doğru yada yanlış olduğunu saidi nursiye bakarakmı karar veriyorsun ?

herhalde saidi nursinin bir sultanabdulhamit han muhalifi olduğunu biliyorsun baksana sıkı takipçisi gibi görünüyorsun...
abdulhamithandan damı şphe ediyorsun ?

Alıntı:

5000 Kişiyi alıp kendi ülkesinin toprağına saldırıyorsa bu adam soysuzun tekidir..
devlet milyonlarca insanı sen islamcısın,sen kürtsün,sen ermenisin,sen rumsun diye katlediyorsa buna ses çıkaran birileri olacaktır...
Allah kıyamından razı olsun şeyh saitin...

Alıntı:

Kendi devletine sıkan sağlam müslüman mı olurmuş.. pkk'lılar da müslümansa size göre haklılardır belkide.. Hatta öcalan'da !!!

o pkkyıda senin devletin kurdu...
o pkkyıda senin devletin güçlendirdi...
aynı ittihatçı ulusalcı kafa işte...

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913166)
Bu kürtçülük dalgasına tutulan sözde Osmanlıcı arkadaşlara , Osmanlı mehteran marşlarından bir kaç alıntı yapayım..

Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu.
..

Türk oğluyuz
Ünvanlı, namlı, şanlıyız
Allah deyu harb ederiz
Var nusrete imanımız.

..

Sana selam ey şanlı Türk sancağı
Çırpınarak dalgalanır kanadın
Gökyüzüne çıkmak mıdır muradı

..

Askerlerin hâzır silah
Kuvvetlenir sûlh u salâh
Devlet bulur feyz ü felah
Meşhur olur bu istilâh.
Askerlerin kişver-küşâ
Türk devleti sen çok yaşa.

...

Şu kopan fırtına Türk ordusudur Ya Rabbi,
Senin uğrunda ölen o ordu budur Ya Rabbi,
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed-namın,
Galib et çünkü bu son ordusudur İslamın...

....

Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel�un zilleti.

..

Budur, Peygamberin övdüğü Türkler
Ya Allah...Bismillah... Allahüekber
Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi

...

OSMANLI'DA MİLLİYETÇİYMİŞ ARKADAŞLAR !!

VAY IRKÇI ATALARIMIZ VAY BE..

AŞK İLE SEV MİLLİYETİ DİYORLAR !!!!!!!

askerler büyük oranda türklerden oluşuyordu bundan daha doğal ne olabilir...
osmanlı sosyal hayatında herhangi bir türke imtiyaz varmıydı ?
yada herhangi bir padişahtan türklüğü yücelten bir söz duydunmu?
aksine türkçülerin en büyük kinlerinden birisi osmanlıda türkmenlerin bir imtiyaz sahibi olmamalarıdır...

Ammar 07-08-2011 05:43

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913183)
Osmanlıcılar, neden illede kürdüz kürtçüyüz bilmem ne gibi sürekli kürtçülüğü ön plana atıyor kardeşim..

Kabul edin şu anda üzerinizde yaşadığınız devletin ataları Türk'tü , Osmanlı'da bir Türk devletiydi..

Irkçılık yapmıyoruz , Milliyetçiliği ırkçılıkla karıştırıyorsunuz.. her milliyetçiyi nihal atsız gibi yargılıyorsunuz..

Müslüman olup ta benim devletime düşman kesilirse birisi yerim onun Müslümanlığını..

yeni söyle yemezler ırkçılık ayrıymış milliyetçilik ayrıymış dikkat ediyorum kürd ırkçıları türk ırkçılarıda aynı söylemi kullanıyor. girin sitelerine eleştirin hemen milliyetçilik ayrı ırkçılık ayrı derler. bal gibi aynıdır. benden olmayanı yerim mantığı işte. müslümanım ve rejimi kesinlikle sevmiyor beğenmiyorum beni nasıl yiyeceksen artık. :)

toprak hakim olduğu rejimle değer kazanır. sınırları ile değil.

BeldeiTAYYIBe kardeşimin dediği gibi ithamlarda tosladınız. çünkü bizim ırkçılarla işimiz olmaz.

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 05:43

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913183)

Yaniliyorsun.
kürtcüyüz deyip ön plana atanmi var burda?
kimmis?

Osmanli, Selcuklu bunlarin hanedanlari Türktür. Bunu inkar edenmi var? Fakat Osmanli bir Türk hanedani olmasinin yaninda cok milletler toplulugudur. Gecelim Türkü Kürdü....gayrimüslimlerden yunanlilar, eflaklilar, sirplar, ermeniler...daha niceleri. bunlarin hepsi Osmanliydi.

İntifada 07-08-2011 05:50

yemişim türklüğünü,kürtlüğünü...
umrumda dahi değil...
benim için şirk ve tevhit zalim ve mazlum vardır...
zulmeden türk mazlum olan ermeni olsa ermeninin yanında yer alırım...
ha ırk diyorsanız bende türküm ama yemin ederim hiç bir önemi yok benim için...
ahirette sorguya beni türklükten çekmeyecekler...

Blur 07-08-2011 05:54

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913186)
devlet nedir kimdir ?
devlet kim ki halka zulmediyor...
halkına zulm edene isyan haktır...
sen ben dindarım diye,o adam kürt diye,diğeri ermeni diye zulm ediyorsan o adamda hakkı olarak isyan edecektir...
saidi nursi değildir o şeyh saittir ;)

Külden yünden dediğin sebep islamı hiçe saymalarıdır...

Allah Allah...
içtihate bakarmısınız...
sedat hoca fetva veriyor kim dedi bunu ?
yav bikere işin dini boyuruna girmeden fikri boyutuna gireyim adam devletin yanlışını cemaate anlatınca nasıl düzeliyor durum ? toplu zikir falanmı yapacaklar...

gelelim dini boyutuna...
Sizden kim bir münker görürse onu eliyle değiştirsin, gücü yetmezse diliyle değiştirsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle değiştirsin dşye buyuruyoz peygamberimiz...
sen o saçma sapan fetvayı kimsen aldın ?
dünyadan elinizi eteğinizi çekin cihatı unutun herşey kaderinizdir ahirette kazanırsınız diyen ultra tarikatçılardenmi ?

akla bak akla...
sen birşeyin doğru yada yanlış olduğunu saidi nursiye bakarakmı karar veriyorsun ?

herhalde saidi nursinin bir sultanabdulhamit han muhalifi olduğunu biliyorsun baksana sıkı takipçisi gibi görünüyorsun...
abdulhamithandan damı şphe ediyorsun ?

Bediüzzaman-Abdülhamid münasebetlerini kısaca özetlemekte yarar vardır:

1907'de İstanbul'a gelen Bediüzzaman, Meşrutiyetin ilanından evvel söylediği bir nutkunda, Sultan Abdülhamid'i, "Yaşasın yaraları tedavi etmek fikrinde olan halife-i Peygamberî" diye vasıflandırmaktadır. 1909 Mart'ında kaleme aldığı bir makalede ise, ona şu tavsiyelerde bulunmaktadır:

"Ömrünün zekâtını Ömer bin Abdülaziz gibi sarf et. Ta ki, bi'atın manası gerçekleşsin. Meşrutiyeti kansız kabul ettiğin gibi, Yıldız'ı da mahbûb-ı kulûb eyle. Zebaniler gibi hafiyeler yerine rahmet melekleri olan âlimlerle doludur; Yıldız'ı Dârül-Fünûn gibi yap."

devlet milyonlarca insanı sen islamcısın,sen kürtsün,sen ermenisin,sen rumsun diye katlediyorsa buna ses çıkaran birileri olacaktır...
Allah kıyamından razı olsun şeyh saitin...

Devlet milyonlarca insanıda solcu , sağcı diye ayırdı.. Bunlara ses çıkaran birileri oldu ama kendi evladına vurarak , vatanına zarar vererek , kin kusarak bölmeye çalışarak değil !

o pkkyıda senin devletin kurdu...
o pkkyıda senin devletin güçlendirdi...
aynı ittihatçı ulusalcı kafa işte...

pkk'yı benim devletim kurdu ama neden o bölge üzerinden kurdu karadeniz'de neden böyle bi örgüt barnıamadı..

askerler büyük oranda türklerden oluşuyordu bundan daha doğal ne olabilir...
osmanlı sosyal hayatında herhangi bir türke imtiyaz varmıydı ?
yada herhangi bir padişahtan türklüğü yücelten bir söz duydunmu?
aksine türkçülerin en büyük kinlerinden birisi osmanlıda türkmenlerin bir imtiyaz sahibi olmamalarıdır...

Aşk ile sev Milliyeti sözünden , orduda çok fazla Türk'ün olduğu sonucuna mı varmamız gerekiyor..

Padişahların Türk'lükle ilgili sözlerini bizzat içinde TÜRK kelimesiyle bulamassın ama araştırırsan aşağıda ki gibi çok sözle karşılaşabilirsin..

Zira Kürtler, ayrı ayrı kabile ve aşiret tarzında yaşamaktadırlar. Sadece Allah'ı bir bilip Muhammed ümmeti olduğumuzda ittifak halindeyiz. Diğer hususlarda birbirimize uymamız mümkün değildir. Sünnetullah bizde böyle cârî olmuşdur.”

Yavuz Sultan Selim.

.............................

Ammar 07-08-2011 05:59

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913185)
Bak sen farkı anlayamıyorsun işte..

Bazı devlet adamlarının , siyasilerin yaptığı yanlıştan dolayı devletine belkide tarihine baş kaldırıyorsun..

Ülkücülerin %100 ' ü işkence gördü ama neden..

Yazıcıoğlu neden işkence gördü ??

Sadece Milliyetçilik için mi ? O zaman ülkücü adı altında sokağa inen kesim " Türk'lük , Kafatası " diye mi indi ? Yoksa " Kanımız Aksada Zafer İslam'ın Olacak ! " diye mi..

Senin söylediğinle aynı hesaba çıkıyoruz ben Kenan Evren'e kızıp dağa mı çıksaydım..?

Otobüs mü molotoflasaydım hakkımı aramak için..

Yoksa kaldırım taşlarını söküp kendi polisimimi jiletleseydim !

çok şükür şuurluyuz.

sen ayırt edemiyorsun duyan pkk 150 yıllık oluşum sanacak. pkk 30 yıllık bir oluşum biz 150 yıllık zülümden bahsediyoruz. sen ülkücülerin çektikleriden bahsediyorsun topu topu 10 yıl çekmişler 150 yıla denk getirmeye çalışıyorsun. kenan evren sana zülüm ettiyse sen ey vallah dedin eyvallah etmeyenlerde var. sen ey vallah ettin diye benim ey vallah edek halim yok. Devlet Kutsal değildir bunu kafanıza sokun bana zülüm eden devlet islam devleti dahi olsa kutsal değildir hiç bir değeri yoktur. sizin bildiğiniz gibi ne yapsa yeridir demiyoruz.

Blur 07-08-2011 05:59

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913187)
yeni söyle yemezler ırkçılık ayrıymış milliyetçilik ayrıymış dikkat ediyorum kürd ırkçıları türk ırkçılarıda aynı söylemi kullanıyor. girin sitelerine eleştirin hemen milliyetçilik ayrı ırkçılık ayrı derler. bal gibi aynıdır. benden olmayanı yerim mantığı işte. müslümanım ve rejimi kesinlikle sevmiyor beğenmiyorum beni nasıl yiyeceksen artık. :)

toprak hakim olduğu rejimle değer kazanır. sınırları ile değil.

BeldeiTAYYIBe kardeşimin dediği gibi ithamlarda tosladınız. çünkü bizim ırkçılarla işimiz olmaz.

Peki..

O Zaman başbakanımız da seni yemiş..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçiliğin kafatasçılık, ırkçılık olmadığını vatana hizmet etmek olduğunu söyledi.

http://www.sondakika.com/haber-basba...cilik-2758497/

Benim Milliyetçilik anlayışım ise ;

Milliyetçilik bir ırkçılık değil, milletimize, devletimize, vatanımıza, değerlerimize sahip çıkma duygusu, bağımsızlık şuuru, hem ekmeğin hem hürriyetin anlayışını geliştiren bir duygu olarak yükselecek ve yükselmeye devam etmelidir..

budur.

Blur 07-08-2011 06:02

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913192)
çok şükür şuurluyuz.

sen ayırt edemiyorsun duyan pkk 150 yıllık oluşum sanacak. pkk 30 yıllık bir oluşum biz 150 yıllık zülümden bahsediyoruz. sen ülkücülerin çektikleriden bahsediyorsun topu topu 10 yıl çekmişler 150 yıla denk getirmeye çalışıyorsun. kenan evren sana zülüm ettiyse sen ey vallah dedin eyvallah etmeyenlerde var. sen ey vallah ettin diye benim ey vallah edek halim yok. Devlet Kutsal değildir bunu kafanıza sokun bana zülüm eden devlet islam devleti dahi olsa kutsal değildir hiç bir değeri yoktur. sizin bildiğiniz gibi ne yapsa yeridir demiyoruz.

Ben Kenan Evren'e eyvallah etmedim..

Devletime , vatanıma , milletime , bayrağıma eyvallah ettim..

Sen hala bunu anlamıyorsun..

Ülkücüler 10 yıl işkence görmüş vay anasını arkadaş hangi 10 yıllar onlar ?

Biz ne yapsa yeridir demedik..

Mustafa'lar ölür , Allah davası ölmez dedik !

İntifada 07-08-2011 06:04

Alıntı:

ediüzzaman-Abdülhamid münasebetlerini kısaca özetlemekte yarar vardır:

1907'de İstanbul'a gelen Bediüzzaman, Meşrutiyetin ilanından evvel söylediği bir nutkunda, Sultan Abdülhamid'i, "Yaşasın yaraları tedavi etmek fikrinde olan halife-i Peygamberî" diye vasıflandırmaktadır. 1909 Mart'ında kaleme aldığı bir makalede ise, ona şu tavsiyelerde bulunmaktadır:

"Ömrünün zekâtını Ömer bin Abdülaziz gibi sarf et. Ta ki, bi'atın manası gerçekleşsin. Meşrutiyeti kansız kabul ettiğin gibi, Yıldız'ı da mahbûb-ı kulûb eyle. Zebaniler gibi hafiyeler yerine rahmet melekleri olan âlimlerle doludur; Yıldız'ı Dârül-Fünûn gibi yap."

nereden aldın bunu googleye saidi nursi abdulhamit han yazıp sorularla risaleden falan mı aldın ?
31 mart vakasına falan inselerdi keşke...

Alıntı:

Devlet milyonlarca insanıda solcu , sağcı diye ayırdı.. Bunlara ses çıkaran birileri oldu ama kendi evladına vurarak , vatanına zarar vererek , kin kusarak bölmeye çalışarak değil
işkence farklıdır asimilasyon farklıdır...
devlet seni hiçe sayıyor,dilini yasaklıyor,adını yasaklıyor,köyünü yağmalıyor,köyünden kovuyor öyle devlete çok bile dayanmışlar yarısını bizim türklere yapsalardı devlet koymazlardı ortada...
Alıntı:

Zira Kürtler, ayrı ayrı kabile ve aşiret tarzında yaşamaktadırlar. Sadece Allah'ı bir bilip Muhammed ümmeti olduğumuzda ittifak halindeyiz. Diğer hususlarda birbirimize uymamız mümkün değildir. Sünnetullah bizde böyle cârî olmuşdur.�
ulaa çok güldüm yemin ederim çok güldüm...
bunu yavuz sultan selim yazmış öylemi :D
puhaha :D
al oku tamamını bu zokayı sana kim yutturdu bilmiyorum ama fena yutturmuş...

"Can ü gönülden İslâm Sultânı'na bî'at eyledik, İlhâdları zahir olan Kızılbaşlar'dan teberri eyledik. Kızılbaşların neşrettiği dalalet ve bid'atleri kaldırdık ve Ehl-i sünnet mezhebi ve Şafii mezhebini icra eyledik. İslâm Sultânı'nın namı ile şeref bulduk ve hutbelerde dört halifenin ismini yâda başladık. Cihada gayret gösterdik ve İslâm Padişahı'nın yollarını bekledik."

"Bu muhlis ve size itaat eden bendelere yardım edesiniz. Bizim beldelerimiz Kızılbaş diyarına yakındır, komşudur ve hatta karışıktır. Nice yıllar bu mülhidler, bizim evlerimizi yıkmışlar ve bizimle savaşmışlardır. Sadece İslâm Sultânı'na muhabbet üzere olduğumuz için, bu inancı saf insanları o zâlimlerin zulümlerinden kurtarmayı merhametinizden bekliyoruz. Sizin inayetleriniz olmazsa, biz kendi başımıza müstakil olarak bunlara karşı çıkamayız. Zira Kürtler, ayrı ayrı kabile ve aşiret tarzında yaşamaktadırlar. Sadece Allah'ı bir bilip Muhammed ümmeti olduğumuzda ittifak halindeyiz. Diğer hususlarda birbirimize uymamız mümkün değildir. Sünnetullah bizde böyle câri olmuşdur."

mektubun aslı budur...
safevi devletine karşı sultan selimden yardım isteyen kürt beylerinin mektubudur...
hiç güleceğim yoktu

Ammar 07-08-2011 06:05

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913193)
Peki..

O Zaman başbakanımız da seni yemiş..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçiliğin kafatasçılık, ırkçılık olmadığını vatana hizmet etmek olduğunu söyledi.

http://www.sondakika.com/haber-basba...cilik-2758497/

Benim Milliyetçilik anlayışım ise ;

Milliyetçilik bir ırkçılık değil, milletimize, devletimize, vatanımıza, değerlerimize sahip çıkma duygusu, bağımsızlık şuuru, hem ekmeğin hem hürriyetin anlayışını geliştiren bir duygu olarak yükselecek ve yükselmeye devam etmelidir..

budur.

başbakanın dedikleri ayet mi haşa ?? o dedi iş bitti mi oluyor. o hizmet diyor o geçmiş ülkücülerin yaptıklarını eleştirip söylüyor kafa tasçı değiliz diyor. ülkücülük sollogan atmakla olmuyor diyor. ayrıca başbakan milliyetçilik yaparak zülme başkaldıranları xain ilan ederse yavuz selim gibi asılmalı derse yerin onları derse bizde başbakanı yeriz bizim için fark etmez. bizim için şahıslar çok önemli değil. başbakan bi kaç yıl sonra orda olmayacak. ama değerlerimiz toplumla yaşayacak.

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 06:07

Saidi Nusinin Abdulhamid muhalifligi bi yanilgiydi ve o bunu daha sonra itiraf etti...bunu temcit pilavi yapmaya gerek yok.

Bugün gururla söyledigin istiklal marsimizin yazari Akif,
Saidi nursiden bin beter Abdulhamid düsmaniydi...istibdat adli siiri bir oku istersen.
Akifde Nursiyide Albulhamid muhalifligiyle ayri degerlendirmek gerekir...ama kötülemek asla.

Yavuz Sultan Selim hakkindaki görüsündede yaniliyorsun.
Yavuz Islam halifesidir...irkca ayrimcilik yapmakla itham edemezsin.

İntifada 07-08-2011 06:09

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913197)
Saidi Nusinin Abdulhamid muhalifligi bi yanilgiydi ve o bunu daha sonra itiraf etti...bunu temcit pilavi yapmaya gerek yok.

Bugün gururla söyledigin istiklal marsimizin yazari Akif,
Saidi nursiden bin beter Abdulhamid düsmaniydi...istibdat adli siiri bir oku istersen.
Akifde Nursiyide Albulhamid muhalifligiyle ayri degerlendirmek gerekir...ama kötülemek asla.

Yavuz Sultan Selim hakkindaki görüsündede yaniliyorsun.
Yavuz Islam halifesidir...irkca ayrimcilik yapmakla itham edemezsin.

haddimi bilirim kötülemem...
ama insanlarıda saidi nursiye göre değerlendirmem onu söylemeye çalışıyorum arkadaşa...
eğer öyle yapacaksa kendisi abdulhamithanada cephe alması gerekirdi bu arkadaşın...

arkadaş baksana yavuz sultan selime yazılan mektubu yavuz sultan selime ait bir söz gibi koymuş :D
Allah bilir çeşme olayınada inanıyordur...

unnamed 07-08-2011 06:12

saçmalığa bak...
osmanlıya kimse dil uzatamaz bu konuda...
osmanlı türk imparatorluğu değil islam imparatorluğuydu..
tek dertleri sizin gibi köhne milliyetçilik yapmanın tersine islam sancağını yükseltmekti...
iki tane marştan örnek veripte neyi ispatlamaya çalışıyorsun anlamış da değili ya...

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 06:12

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913198)
haddimi bilirim kötülemem...
ama insanlarıda saidi nursiye göre değerlendirmem onu söylemeye çalışıyorum arkadaşa...
eğer öyle yapacaksa kendisi abdulhamithanada cephe alması gerekirdi bu arkadaşın...

arkadaş baksana yavuz sultan selime yazılan mektubu yavuz sultan selime ait bir söz gibi koymuş :D
Allah bilir çeşme olayınada inanıyordur...

Anlamadigim bir sey var....sen niye üstüne alindin?
Ben bu iddialari ortaya atan arkadasa yazmistim.
Akinci cok hizli yapiyorsun akinlari...

Ammar 07-08-2011 06:13

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913200)
saçmalığa bak...
tek dertleri sizin gibi köhne milliyetçilik yapmanın tersine islam sancağını yükseltmekti...
iki tane marştan örnek veripte neyi ispatlamaya çalışıyorsun anlamış da değili ya...

gelde anlat kardeşim benim :) boşuna mı diyoruz ırkçılık milliyetçilik kadar menet bir şey yok diye...

Blur 07-08-2011 06:14

Asimilasyon yapılmak istenilseydi o zaman ki devlet bütün kürtler'i toplayabilirdi değil mi ?

Sen nasıl kimlik kontrolünde kimliğinde diyarbakır yazıyor diye alındıysan , Ülkücüler'de Alperen vb.. isimler yüzünden tutuklandılar.. Elbiselerinden dolayı bile suçsuz yere hapis yatan insanlar var bu ülkede !

Said Nursi'nin lemalarını okuyabilirsin yazdıklarımı aynen oralarda da bulabilirsin..

+

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim mektubu daha önce hiç araştırmamıştım kendi arşivimden çıkardım o sözü..

Fakat , Yavuz Sultan Selim'in Kürtler'e ettiği bedduasıda bulunmaktadır ben olayı buradan dolaylı olarak o sözü paylaştım..

Osmanlı TÜRK değilse siz ne idiniz?Biz kimiz?
Osmanlıyı inkar etmek Fatihin FETHİNİ
Yavuzun zaiyat vermeden çölü geçişini
Tek kelime ile İmparatorlukları tir tir titreten MUHTEŞEM SÜLEYMANı
Hezarfen Ahmedi
ve daha nicelerini inkar etmek demektir.

Ammar 07-08-2011 06:15

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913202)
Anlamadigim bir sey var....sen niye üstüne alindin?
Ben bu iddialari ortaya atan arkadasa yazmistim.
Akinci cok hizli yapiyorsun akinlari...

çünkü akıncı da demişti said nursi Abdulhamid muhalisidir diye :)

Blur 07-08-2011 06:18

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913200)
saçmalığa bak...

Osmanlı Devleti 3 kıtaya yayılmış, yaygın bir tabirler 72,5 milletin bir arada yaşadığı (buçuğu çingeneler) ,fakat asli unsurun Türkler , resmi dilin Türkçe ve hakim kültürün Türk kültürü olduğu bir devlettir.İmparatorluk bu kadar büyük ve farklı unsurlardan oluşsada bu durum net şekilde böyledir ve kuruluştan yıkılışa kadar bu durum böyle devam etmiştir.

Fakat nasıl ki Osmanlı millet sisteminde ,İslam dini esas olmasına rağmen diğer dinlere karşı bir zorlama ve baskı aracı olmuyorsa ,Türk’ün ve Türk kültürünün üstünlüğüde diğer azınlıklara karşı bir baskı ve eziyet aracı olmamaktadır.İslam dinide bunu emretmektedir.

Bizim kendimizi tanımımız şudur:Hz.Muhammed(sav)’in ümmetinden Türk Milletinin bir ferdiyiz.Bunların ikiside birbirini tamamlayan unsurlardır.İslam Türk’e dost, Türk İslam ‘ a kurbandır. Tarih buna şahittir.

Devşirme sistemi uygulanmasına rağmen ,bu durum devşirmeler tamamen Türkleşmiş olduklarından asli unsurun Türkler ve hakim kültürün Türk kültürü olması gerçeğini değiştirmez.

Osmanlılar millet sisteminde azınlıkları dinlerine göre cemaatler şeklinde sınıflandırmışlar ve hepsini eşit tutmuşlardır.Bu manada Kürtler ve diğer Müslüman unsurlar Türklükten hiçbir zaman ayrı düşünülmemiştir.

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 06:18

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913204)

Fakat , Yavuz Sultan Selim'in Kürtler'e ettiği bedduasıda bulunmaktadır

Yalan...
hemde kuyruklusundan.
Ispatla!

Blur 07-08-2011 06:20

Ve ayrıca Akıncı ;

Türk soyundan gelenlerin Osmanlı’da yönetim ve üst düzey bürokraside ezici çoğunlukta olduğunu ortaya koyuyor. Yöneticilerin Türk soyundan gelmesinin yanında, devletin karar verici kademesinde Türk olanların çokluğu ve dönem içinde yazılan hem diğer etnik kökenlilerin hem de diğer devletlerin Türklere övgüleri tarih kitaplarında yeralıyor” dedi.

İlber Ortaylı'nın kitaplarında kaynaklı bir şekilde bulabilirsin..

Ammar 07-08-2011 06:20

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913204)
Asimilasyon yapılmak istenilseydi o zaman ki devlet bütün kürtler'i toplayabilirdi değil mi ?

Sen nasıl kimlik kontrolünde kimliğinde diyarbakır yazıyor diye alındıysan , Ülkücüler'de Alperen vb.. isimler yüzünden tutuklandılar.. Elbiselerinden dolayı bile suçsuz yere hapis yatan insanlar var bu ülkede !

Said Nursi'nin lemalarını okuyabilirsin yazdıklarımı aynen oralarda da bulabilirsin..

+

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim mektubu daha önce hiç araştırmamıştım kendi arşivimden çıkardım o sözü..

Fakat , Yavuz Sultan Selim'in Kürtler'e ettiği bedduasıda bulunmaktadır ben olayı buradan dolaylı olarak o sözü paylaştım..

Osmanlı TÜRK değilse siz ne idiniz?Biz kimiz?
Osmanlıyı inkar etmek Fatihin FETHİNİ
Yavuzun zaiyat vermeden çölü geçişini
Tek kelime ile İmparatorlukları tir tir titreten MUHTEŞEM SÜLEYMANı
Hezarfen Ahmedi
ve daha nicelerini inkar etmek demektir.

osmanlı tabiki türk değildi. İSLAMDI yönetenleri türk olması türke şeref olur.( ki müslüman olmayan türkler yok olup gittiler başka ırklara dönüştüler islama minnetar olmalısınız islama minnet etmeyi bırakın.yöneticilerin türk olmaları islama şeref vermez. bunu anlamıyorsunuz. her şeyi türklüğe bağlamasanız olmuyor. sizin bu yağtığınız da türk olmayıp islam için canını veren osmanlı askerlerine saygıszlık etmektir ve inkar etmektir.

İntifada 07-08-2011 06:22

Heh :) bak demedimmi çeşme olayınıda gerçek zannediyordur diye :)
Hayır arkadaşım yine olmadı ortada ne çeşme var nede cesmede yazılı bir beddua yavuz sultan selim islam aşkıyla yanan bir insan...
Irk ayrımı yapacak kadar basit birisi değil...
Saidi nursi mehmet akif gibi elmalılı hamdi yazır gibi bir abdülhamit muhalifi idi ha sonradan pişman oldu eyvallah...
Ona bakarsan Allah dedi diye sarık taktı diyede insanlar hapislerde işkence gördü...
Devlet bir asimilasyon yaptı kürtlere hem kendisi zulmetti hemde kurdurduğu pkkya zulmettirdi
Dua edelimki kürt haklı dindar ve ecdadi unutmadı...
Allah devletede soracak sen halka hizmet için vardım kendini nasıl olduda efendi sandın diyecek elbet...

unnamed 07-08-2011 06:24

blur öyle şeyler yazıyorsun ki;
ülküceler hapislerde yatmış diyorsun?
ne için?
sağ ve sol gibi boş bir konu için..
neyse onu geçtik...
osmanlı senin dediğin gibi milliyetçilik sistemi olsaydı hiç kusura bakma 600 sene dünyaya hükmedemez di...
İslam dininin neresinde görülmüş milliyetçilik kavramı?
devlet aşkı diyorsan bunun adı devlet ve vatan aşkıdır...
milliyetçilik değil...
ikisi çok farklı kavramlar...

Blur 07-08-2011 06:25

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913207)
Yalan...
hemde kuyruklusundan.
Ispatla!

Seyahatname'de bile geçiyor neyini ispatlayayım.

İntifada 07-08-2011 06:26

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913208)
Ve ayrıca Akıncı ;

Türk soyundan gelenlerin Osmanlı’da yönetim ve üst düzey bürokraside ezici çoğunlukta olduğunu ortaya koyuyor. Yöneticilerin Türk soyundan gelmesinin yanında, devletin karar verici kademesinde Türk olanların çokluğu ve dönem içinde yazılan hem diğer etnik kökenlilerin hem de diğer devletlerin Türklere övgüleri tarih kitaplarında yeralıyor” dedi.

Hangi belgeler diyor :)
Devşirmeleri türk olarak sayıyorsan bu teorin gerçek olabilir :)
Türkler osmanlıda genelde askerlik yapardı...

Ammar 07-08-2011 06:26

Alıntı:

Ve ayrıca Akıncı ;

Yöneticilerin Türk olması padişahlık sisteminden ( o zaman konulan yasalrdan ) kaynaklanıyor olmasın kardeş.

"Hz.Muhammed(sav)’in ümmetinden Türk Milletinin bir ferdiyiz " biri Hz.Muhammed(sav)’in ümmetinden Kürt Milletinin bir ferdiyiz. dediğinde neden zıplıyorsunz siz müslümansanız onlarda müslüman.... sizin ne hakkınız varsa onlarında var. ( milliyetçi olarak düşünürsek )

Blur 07-08-2011 06:28

Buda uydurulmuş tarih.

Bitlis Kürt beyi Şeref Hân'ın "Şeref-nâme" adlı eserinin mukaddimesinde yer alan bir rivâyete göre; Âhir zaman Peygamberi gönderilip de, cihân hükümdarları biat etmek üzere ona elçilerini gönderince, asrın Türk hükümdârı Bayındır Hân Oğuz kaviminin elçileriyle birlikte "Kürt büyüklerinden ‘Bügdüz'" adında birini de göndermişti.(13) Resulullah Aleyhisselâm biatları kabul ettiği sırada kürt elçisini dikkatle inceleyip, onu "saçları kırkılmamış, bıyıkları alınmamış, tırnakları kesilmemiş" bir hâlde görünce,(14) Şeref Hân'ın ifâdesiyle; "bu korkunç yapıdaki elçinin hâline şaşarak, hangi kabîleden olduğunu suâl buyurdu. Elçi; "Kürt tâifesinden" olduğunu söyleyince, Peygamber -‘aleyhi's-selâm-:
‘Bu kavme hiçbir zaman devlet kurmak nasip olmasın, çünkü dünyanın başına belâ olurlar!' dedi." (15)
Şeref Han bu rivâyeti naklettikten sonra Resulullah'ın bu beddûası nedeniyle, kavmi olan Kürtler'in yeryüzünde hiçbir zaman devlet kuramadıklarına ve kurmalarının da mümkün olmadığına dikkati çekerek; "Onun için Kürtler'e büyük devlet kurmak ve saltanat sürmek nasip olmamıştır!" demişti.

İntifada 07-08-2011 06:29

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913212)

Yalan ;)
O beddua konusu kuyruklu yalan en çabuk ulaşabileceğin kaynak mustafa armağan
Bunun palavra olduğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştu :)
Ki yavuz gibi tüm şiirlerini divan edebiyatı ile yazmış müthiş şair o basit lise ulkucusu diliyle yazılmış yazıyı yazsın ha :)

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 06:29

Alıntı:

Ve ayrıca Akıncı ;

Hazreti Fatih döneminde yasamis Has Murat pasa ve Mesih pasalari arastir derim.
Mesih para sadrazamliga kadar yükselmis birisi...bu pasalarin ikiside bizans imparatoru konstantinin yegenleriydi...
Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.

Irk önemli degil be kardesim...müslümanmiI?...bitti.

Blur 07-08-2011 06:30

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913213)
Hangi belgeler diyor :)
Devşirmeleri türk olarak sayıyorsan bu teorin gerçek olabilir :)
Türkler osmanlıda genelde askerlik yapardı...

Devşirmelerin yalnızca %10 ' luk bir kısmı devlet kademelerinde görev yapmıştır kardeşim.

Ammar 07-08-2011 06:31

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913215)
Buda uydurulmuş tarih.

Bitlis Kürt beyi Şeref Hân'ın "Şeref-nâme" adlı eserinin mukaddimesinde yer alan bir rivâyete göre; Âhir zaman Peygamberi gönderilip de, cihân hükümdarları biat etmek üzere ona elçilerini gönderince, asrın Türk hükümdârı Bayındır Hân Oğuz kaviminin elçileriyle birlikte "Kürt büyüklerinden ‘Bügdüz'" adında birini de göndermişti.(13) Resulullah Aleyhisselâm biatları kabul ettiği sırada kürt elçisini dikkatle inceleyip, onu "saçları kırkılmamış, bıyıkları alınmamış, tırnakları kesilmemiş" bir hâlde görünce,(14) Şeref Hân'ın ifâdesiyle; "bu korkunç yapıdaki elçinin hâline şaşarak, hangi kabîleden olduğunu suâl buyurdu. Elçi; "Kürt tâifesinden" olduğunu söyleyince, Peygamber -‘aleyhi's-selâm-:
‘Bu kavme hiçbir zaman devlet kurmak nasip olmasın, çünkü dünyanın başına belâ olurlar!' dedi." (15)
Şeref Han bu rivâyeti naklettikten sonra Resulullah'ın bu beddûası nedeniyle, kavmi olan Kürtler'in yeryüzünde hiçbir zaman devlet kuramadıklarına ve kurmalarının da mümkün olmadığına dikkati çekerek; "Onun için Kürtler'e büyük devlet kurmak ve saltanat sürmek nasip olmamıştır!" demişti.

Allahını seven kopsun :))))) :w::w::w::w::w::w: :hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2:: hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::hihi2::h ihi2:

İntifada 07-08-2011 06:31

Abartma arkadaş...
Peygambere iftira edemezsin haddini bil !

BeldeiTAYYIBe 07-08-2011 06:32

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 913212)

Onu bi gec...baska.

All times are GMT +3. The time now is 00:21.