![]() |
Aç olan arkadaşlar, iftar yapamayacak halde olan arkadaşlar, en lüks yerlerden aşağısı sizi kurtarmıyor heralde. İşin içerisine hoşunuza gitmeyen bir hoca giriyor diye, demediğinizi bırakmıyorsunuz.
Sizin şu eleştirinizin, Müjdat Gezen'in, umre yapan çocuklar için "ailesi bot alamadığıiçin okula terlikle giden öğrencilerin ülkesinde Umre turu düzenleyenlerin ruh sağlığından şüphe ederim” eleştirisnden ne farkı var acaba! |
bunun nesi islami ?
yada islama uygun... şu otelmidir saraymıdır normal bi şekilde açılsa,insanlar gitse bu kadar tepki vermem... neymiş efendim dünya alimlerinin saygı duyduğu alim duasını etmiş,sonra orası fatih sultan mehmetin otağını kurduğu yermiş,pekte uygunmuş islama... oraya gidende bilinçli müslüman oluyormuşta Allah böyle yatırımların devamını getirsinmiş... Hurma dalından kaplı tavanlı mescit yaptıran peygamberimiz niye teşvik etmemiş böyle şeylere insanları mesela ? İslamı alet ederek lüks pazarlığı yapıyorlar... Hadi hepsine inanalım diyelimki müslümanlarında tatile ihtiyacı var canım milyarlar saçıp tatil yapmasınlar mı ? istanbul tatil beldesimi arkadaşlar ? 22 yıldır buradayım hiç tatil yapan görmedim burada ne iş ? kaplıcamı buldunuz,sahilmi keşfettiniz naptınız bayrampaşada ? efendim dindarlar için jet abimiz yavaşladı galiba tarikata girdi gireli... sonra hani bu tasavvuf dünyadan soyutlanmaktı,tevazu işiydi noldu tanımı mı değişti ? şu sarayda yaşayıp,üstüne bide burada iftar düzenlerler artık...Bunun adıda zengin müslümanlar oruç tutmuş olur... ruhsat var canım... zaten Allah verdiğini kulunda görmek ister... Mülkte Allahındır zaten bizimki nefsi terbiye etmek değil mi... Hakan Albayrakın Ebuzer kitabından bi paragraf geldi aklıma... saklıdır bende paylaşmak bugüne nasipmiş... Alıntı:
|
Zeten yüzme bilmiyorum la ;D
Çocuk havuzuna bile giremem ;ı: |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
öncelikle şunu söyliyim ben cübbeli ile bağlantılı eleştirmiyorum. onun için savunma durumuna geçip aklı selimi bıramayınız. ikincisi Hz.süleyman bir Hükümdardı. Etrafındaki Devletlere göçünü Allahın verdiği ile gösteriyordu ki Allah'tan istemişti Allah'da vermiştir. en önemli noktası. Hz. Süleyman Kendi çalıştığı ile geçiniyordu Devletin hazinesiden yemezdi. elinde zenginlik vardı diye gidipte tatil yapmıyordu ? tatil sarayları inşaa etmiyordu. cihad ediyor Allah'ın davasını yayıyordu bunda israf diyemezsiniz. tatil oteli demek israf demek günah demek acı demek körlük demek umursamazlık demek, fakiri görmemek demek ölümü unutmak demek demekte demek... |
Bir tatil yapmak ne büyük bir cürümmüs meger...
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Konunun haricinde, bu cümleyi nasil kurguladin pes yani...:) Allah'ta seni güldürsün. |
Alıntı:
|
hz.süleymanın ülkesinde ekonomik şartların çok iyi olduğunu,bolluk olduğunu biliyoruz...
şimdiki dönemle aynımı sizce? Peygamberimizin ölürken nesi vardı acaba maddi olarak ? 4 halife döneminde şaşalı saraylar varmıydı ? |
Yüce Yaradan fakiri yoklukla zengini varlıkla imtihan eder.
|
Bu ülkede zengin dindar insanlar yokmu ? Var ? Onların karısı kızının haramdan sakınarak tatil yapabileceği bir otel yapılması iyi bir olaymı kötü bir olaymı ?
|
Alıntı:
öyle bi yer yapılsın... ne bu 7 yıldız,lüks,şaşa vurgusu... ne bu parayla,malla övünme merakı ? üstelik istanbulda ne tatili abi ? biz yazın buradan kaçmak için yer arıyoruz... Allah aşkına islamı kullanarak lüks,şaşa vurgusu yapmanın nesi iyi ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
islam ticaret aracımı ? beleşemi kalınmayacak diye illa lüksmü lazım şaşamı lazım ? mekanın resimlerine baktın mi? ortada burjuvalara gel gel yapan bi durum var resmen... dünyanın herhangi bir yerinde yapılsa aynı tepkiyi verirdim... belki bulabilirsin araştırırsın milyon dolarlar verilerek yapılan dünyanın en büyükmü ne camisi yapılıyordu buraya ne tepki verdiysem orayada aynı tepkiyi verdim... |
Ula titanickte bile fakirler bulunuyordu,bu ötelde neden fakiri geçtim orta direk bizim gibi insanlar bulunamıyor veya bulunamıcak acep ? ;D Bunu bir düşünün hele.
Ayrıca tapu mapu ayakları var,kişi ev niyetine satın alıyor belli ki bazı odaları.Gerçi banane çokta umur ;D Burada halkın çıkarı,memnuniyeti yokken,günlerce mal mal tv de reklam yapmalarının amacı ne acaba ? ''Ay maşallah Allah arttırsın'' dedirtmek mi ? Ulan zengin olanın zaten haberi olur,ee alan kişiler zaten belli.Alacak olanlara zaten haber direk ulaşır. Madem herşey Allahtan,bir katını orta gelirliler için ayırın,onlara göre fiyat biçin görelim.Allah rıskını verir ne de olsa,inanncı bol insanlar ne de olsa,benim gibi yarı boyutta gezmiyorlar.Haa Allah diyip, rıskını Allahtan değil de zenginlerden gelecek paradan oluşuyorsa beklentin,benim dinim ile onların dini,benim Allah'ım ile onların Allah'ı bambaşka. Benim bildiğim bu dinde sınıfsal ayrılık falanı filanı yok,bunun olmadığını göstersinler cümle aleme kanıtlasınlar gideyim beleşe hizmette bulunayım bu kişilere,propagandalarını yapayım,hava alanında ömrüm boyunca reklamlarını yapayıım inen turistlere vs. ;D Açılışta jetpanın sahibi bir söz söylemiştim dikkatimi çekmişti baya,aklımın bir köşesine yazmıştım ama yarım akıllı olduğum için boş olan kısmına yazmışım silinmiş otomatik olarak unuttum gitti ;D Ama dikkat çekici bir söylemdi. |
Alıntı:
Hz. Süleyman'ı Oku da gel ikide bir örnek verme... ışıksız ! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bence önce sen peygamberimizin yaşam şekline, öğütlerine iyi bak, sonra konuş.. Ya da git Tevbe 34'e bak.. İsraf'ın ne olduğunu, İslamiyet'in konudaki hassasiyetini öğren.. Bak Allah Âli İmran Suresi 92. ayette ne buyuruyor: "Ey müminler, kendiniz için özenle ayırdığınız şeylerden başkaları için harcamadıkça gerçek erdeme ulaşamazsınız ve her ne harcarsanız kuşkusuz, Allah ondan tamamıyla haberdardır." |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sakallılar Capriss Reklamında yarışa tutuşmuş
Bu konuda eleştiri tam olarak anlaşılamamış sanırım Hz.Süleyman'dan girilmiş Fatihten Çıkılmış Hz.Süleyman zengindi güçlüydü muhteşemdi Ama Sarayını Ticareti için kullanmadı Hele dinini kullandığını hiç sanmıyorum Ortada bir işadamının yaptırdığı bir otel var Salt gerçek bundan ibaret Peki bu DİNİ atmosfer ne için ? Arap zenginlerini otele tıpıştırmak ve bitmemiş oteli satmak için ise zaten bunlara gerek yok. Hatta öyle ki, bu CİN işadamı daha oteli bitirmeden MİLLETE TAPU dağıtmaya başladı Yarın işler ters gitse Bu otel tamamlanamasa İnsanlar mağdur olsa Bu mağdurların parasını CÜBBELİ ÖDEYEBİLECEK mi? Biliyoruz BABASI zengin ama bakalım ne kadar zengin.. |
bu otel olayı ticari bir unsur,
hangi kesime hitab edeceğini adam kendince tayin etmiş malzeme de kullanmış.. bize ne demek düşer hayırlı olsun zengin olan varsa gitsin ne diyeyim... |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 09:04. |