![]() |
Alıntı:
Teşekkür ederim.. |
Noksan Sıfatlardan Münezzeh Olan Allah c.c.'den başka övülecek yoktur !!! Peygamberler yahutta Sahabeler arasında bir pastanın dilimi dışında aralarında üstünlük iddia edenler ifrat ve tefrit ölçülerinde sorun yaşarlar ! İman diliminde ;
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla 2:285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif3:144 - Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse, Allah'a hiçbir şekilde zarar veremez. Allah şükredenleri mükafatlandıracaktır.http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif3:179 - Allah, müminleri içinde bulunduğunuz şu durumda bırakacak değildir, pisi temizden ayıracaktır. Ve Allah sizi gayba vakıf kılacak da değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçip (gaybı bildirir). O halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder ve günahlardan korunursanız, sizin için büyük bir mükafat vardır. 4:152 - Allah'a ve peygamberlerine iman edenler ve onlar arasında ayırım yapmayanlara (Allah) pek yakında mükafatlarını verecektir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. 4:165 - Peygamberleri müjdeciler ve azab habercileri olarak gönderdik ki, peygamberlerden sonra insanların Allah'a karşı bir bahaneleri olmasın. Allah mutlak üstündür, yegane hikmet sahibidir. 5:109 - Allah, Resulleri topladığı gün:" Size ne cevap verildi? "der. "Bizim bilgimiz yok" derler, "gizlileri bilen yalnız sensin, sen!". |
Alıntı:
|
Alıntı:
HaArp, pek sahih olmayan hadisleri bazı konularda delil diye getiren sen, Sahihi Buhari'deki hadisleri inkar mı ediyorsun ? -.......Bize Abdulazîz ibnu Ebî Seleme el-Mâcişûn, Ubeydullah'tan; o da Nâfi'den; o da îbn Umer'den tahdîs etti ki, İbn Umer ®: "Bizler Peygamber'in hayâtı zamanında (sahâbîler arasındaki fazilet derecelerini görüşürdük de), sahâbîlerden hiçbirisini fazilette Ebû Bekr'e denk tutmazdık. Sonra Umer'e, sonra Usmân'a da mü-sâvî ve muâdil kimse bulmazdık. Bunlardan sonra Peygamber(S)'in diğer sahâbîlerini bırakırdık. Onların arasında fazilet farkı aramazdık" demiştir. Sahihi Buhari http://www.enfal.de/buhari/index.htm |
Werret her mahaldeki muhkemin derecesi muhalefete delil vermez !!! Allah c.c. doğru söylemiştir ! Bir Kısmını bir Kısmına üstün kılmıştır ! Aslında sen Müslüman olarak ne demen gerekir ! Yazdığım ayetleri tekrar oku !!!
İfrat ve Tefrit ölçüsünü aşmaman naçizane öğüdümdür...! Ciddiye almak yahut almamak tefekkürün ve tercihindir...! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sahihi Buhari'nin içindeki hadisler sahihtir. Birçok ehli sünnet alimine göre; Sahih Buhari'deki bütün hadisler sahihtir. Üstte Ahmed bin Hanbel'den yaptığım alıntıda, Ahmed bin Hanbel, o hadisin sahih olduğunu belirtmiş... |
Alıntı:
üstelik müslim buharinin talebesi... |
Alıntı:
Bu iddianı ispatlayabilir misin ? ''İmam Buhari'' http://www.islam-tr.net/ehli-sunnet-...am-buhari.html |
Alıntı:
Senin yalan ve iftiralarından bıktım. Ben bu konuyu inancımızı sizinle paylaşmak için açtım, iftira atmanız için değil... Bu bahsettiğin sayfanın Nusayrilerle (Arap Alevilerle) bir ilgisi yoktur ve sadece isim kullanılmıştır. İçinde yazılanlarda bizimle bir ilgisinin olmadığının kanıtıdır. Bizler bu sayfayı şikayet ettik. Bunun dışında bizlerin de açmış olduğu grup ve sayfalar var neden onlara da bakmıyorsun? Linklerini veriyorum bir bak bakalım farkı görürsün inşallah... Arap Alevileri grubu: http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn...s/36223899798/ Sayfalar: http://www.facebook.com/aleviyyunismail http://www.facebook.com/aleviyyunism...72379079528668 |
|
''Sosyalist Nusayriler'' http://www.facebook.com/Nusayri Ebu'l Esved, bu sayfanının sahipleri sizden (Nusayrilerden/Arap Alevilerinden) değil mi yani ? Halbuki bu sayfayı yaklaşık 29 bin kişi beğenmiş... Senin üstte linkini verdiğin sayfaların beğeneni ise bu rakama göre çok az... Peki, aşağıdaki sayfanın kurucuları sizden mi ? ??? ''ARAP Alevi Gençliği'' http://www.facebook.com/Arap.alevi.gencligi |
Alıntı:
Alıntı:
Eğer bunlar dışında inançla ilgili sormak ve ya öğrenmek istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Ama lütfen dini konuyla alakalı olsun. Bu arada şu siteye de bakınız lütfen: http://www.ehlibeytforum.com/ |
ŞİMDİ ASIL KONUMUZA DÖNELİM....
Alevi İslam inancı, bilgisi, Hz. Muhammed tarafından vasiyet edilen Kuran-ı Kerim ve Ehli Beyt'e dayanmaktadır. Ehli Beyt'in 12 imamları tarafından aktarılan Hz. Muhammed'in hadisleri ışığı altında yol alınır. İslam dini Ehli Beyt'in velayetini içerir. Alevi İslam bilgisinin özü, marifet ve hakikattir. Merkezinde insan sevgisi ve değeri yer alır. Zulme ve zalimlere karşıdır. İlme, Adalete, sevgiye, güzelliğe, kardeşliğe, beraberliğe, paylaşmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya, hoşgörüye ve geri kalan tüm iyi değerlere, sıfatlara bağlıdır. Hz. Muhammed , Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki: “ İçinizde değeri biçilmez iki emanet bırakıyorum. Allah’ın kitabını (Kur'an-ı Kerim) ve zürriyetim olan Ehli Beytimi. İkisine tutunursanız asla doğru yoldan çıkmıyacaksınız. İkisi kıyamet gününe kadar, (kevser) havuzun başucunda bana varana dek asla birbirinden ayrılmıyacaklar. Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum, Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum, Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum !!!” Hz. Muhammed , Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki: “ Ehli Beytim içinizde Nuh (aleyhisselam)'un gemisi gibidir. Gemiye binen kurtulur ve gemiye binmeyen boğulur, ölür !!!” Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki: “ Ehli Beytim, İsrailoğulları’nın selamet kapısı gibidir. Her kim o kapıdan içeri geçerse mümin olur ve her kim dışında kalırsa kafir olur.” Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki: “ Âl-i Muhammed’e salavat (dua) edilmeden yapılan dualar kabul olmaz !!!” Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, abasının (hırkasının) altına Hz. Ali, Hz. Fatime, Hz. Hasan ve Hz. Huseyin’i alarak şöyle buyurdu: “ Ey Allah’ım ! Bunlar benim Ehli Beytim ve seçkinlerimdir. Onlardan her türlü pisliği gider ve onları tertemiz kıl !!!” EZAN VE İKAME Ezan: Namaz vaktini bildirmek için müezzinin yaptığı çağrı (Sözlük.) Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de: “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağırıldığı zaman Allah’ı anmaya koşun” (El- Cuma-9) Yüce Allah, Hz. Peygamberine İslam farizalarını vahiy ettikten sonra, namaz kılma vecibesini yerine getirmek için bir çağrının olacağını da vahyetti. Bu namaza olan çağrıya “ezan” denildi. Namaz kılma vaktinin geldiğini bildirecek güzel bir ses gerekiyordu. O ses Hz. Bilal Habeşi’de bulunuyordu. Hz. Peygamber, Bilal’a namaza bu şekilde çağrı yap, emrini verdi. Namaz vakitlerindeki çağrılar Bilal’ın sesiyle bu şekilde yankılanmaya başladı. Allahu Ekber-Allahu Ekber Allahu Ekber-Allahu Ekber Eşhedü Enla İlahe İllellah Eşhedü Enla İlahe İllellah Eşhedü Enna Muhammeden Resûllullah Eşhedü Enna Muhammeden Resûllullah Hayye alassalah - Hayye alassalah Hayye alel felah - Hayye alel felah Hayye ala hayril amel - Hayye ala hayril amel Allahu Ekber-Allahu Ekber La ilahe illellah - La ilahe illellah İkameyi ezandan sonra namaza başlamadan önce okumak farzdır. Kaynaklarımıza göre ezanda iki sefer okunan ezan sözlerinin ikamede bir sefer okunması yeterlidir. Okunuşu: Allahu Ekber - Allahu Ekber Eşhedü Enla İlahe İllellah Eşhedü Enna Muhammeden Resûllullah Hayye alassalah - Hayye alel felah Hayye ala hayril amel Kad kamet essalah Kad kamet essalah Allahu Ekber - Allahu Ekber La ilahe illellah |
Basit soru,her müslüman alevimidir,alevi olmayan müslüman değil midir ?
Veya,illa alevi sıfatı eklenmeli midir ? Eklenmezse ne olur ? Bilmekte fayda var,bu tür konular bana aşırı komik kaçar,ciddi takılmam,sinir sitemini alt üst edebilirim. |
Alıntı:
Her Müslüman Alevi değildir ama her Alevi Müslümandır. Hz. Ali (as)’nin yolunda giden ve onu peygamberden sonra imam bilen Müslümanlara, Hz. Ali (as)’nin taraftarları veya Aleviler denir. Müslümanların bir kısmı Hz. Ali’nin velayetini yadsıyınca, Hz. Ali’nin velayetine bağlı olan Müslümanlar, İslam adıyla birlikte ikinci bir ad olarak Alevi adını kullanmak zorunda kaldılar. |
Alevilik; Kaynağını Kuran’dan alan, Hz. Muhammed’in (s.a.a.v.) hadisleri ve Ehlibeyt imamlarının (a.s.) öğretileriyle şekillenen İslam’ın özüdür, sırat-ı müstakimdir. Yani doğru ve hak olan yoldur.
İslamın özü alevilik denmiş,bu ne demek ? Alevi olmayan İslama erişememiş mi oluyor ? Madem İslamın özüdür,alevi olmayan müslümanlar hangi konumda oluyor ? Münafık mıdır ? Eksiklik midir ? İslamın özü denmiş sonuçta. Hz. Ali alevimiydi ? Haliyle Hz. Muhammed alevi midir ? Hz. Ali ile Hz. Muhammed çekişme yaşamış mı ? Dini konularda cahalimde baya ondan soruyorum doğru veya saçma sorular eşliğinde. Alevilik diye bir şeyi madem türetmek zorunda hissettiler kendilerini,neden bunu yaptılar ne gereği var ? Resmen saçmalıktan ibaret.Ha sağa sola bakıyorum,kimisi çıkıyor ''alevilik ırki durumdur'' diyor,gülmekten karın kaslarım yırtılıyor,kimilerin fotoğraflarla dolduruyor,sazlı türkülü danslı ibadet yaptıklarını sanıyorlar vs.Hz. Ali bu tür uygulamalar yapmış mı ? cm eviymiş dedeymiş vs.Hele şu düşkün müdür düşük müdür olayı varki günümüzde tam bir komediye dönüştü.Ufacık bebeleri geleceğin dedeleri ilan etmeler,ideolojise uymayanı düşük ilan etmek,senin gözünle ''islamın özünden'' defetmek sapıklık sapkınlık değil midir ? Aleviğin özü İslam mıdır yoksa İslamın özü alevilik midir ? İkisi arasında anlam farkı var haliyle. Şu da var ki,aleviler kendilerini ayrıştıra ayrıştıra sapa sap günümüzdeki halini aldılar.Bu yüzden çıkıp islamın özüdür,yok cart curt meseleleri harbi komik kaçıyor bana.Hele Hz. Alinin camii de öldürüldüğü olayını bahane etmeleri zaten yeterli.Hal böyleyken,bir insan ''ben bunlar gibi değilim onlar sapmış sapıtmış'' diyerek alevilik sıfatından kendisini temizlemesi lazım. |
Alıntı:
"Aleviliğin özü İslam'dır" demek istedim. Alıntı:
Bunu ancak cahil insanlar bahane ediyor. |
Güldüm ;D
Neyse Allah alevilik saplantısından kurtarsın seni. Amin. |
Orjinal Alevilik ile Günümüz Aleviliği ( Ataistliğe kayan ) arasındaki ayrımı yaparak açıklamaya gitsek konu ciddiye alınır.
Ben Aleviliğe inanmıyorum ama yinede dinlerim ne diyorlar. Fakat o daldanda bir temsilci olması forumda güzel birşey. |
Ebu'l Esved anladığım kadarıyla, sen ''Alevi'' olduğunu söyleyen bir Caferisin (şiisin). İran'ın Türkiye'deki Alevileri, Caferileştirmek istediğini biliyorum. Sen de forumlarda Caferiliği, Alevilik olarak tanıtıp bu amaç doğrultusunda progopanda yapıyorsun. Yanlış mıyım? ;;) |
Alıntı:
Ben Arap Aleviyim ve propaganda filan yapmıyorum. Biz sizin Anadolu Alevileri diye bildiğiniz Bektaşilerden farklıyız.;;) Neden anlamak istemiyorsunuz? Burada paylaştıklarım gerçek Alevi inancıdır. Alevilikte cem ve semah diye bir ibadet şekli yoktur. Bunu yapanlar da Alevi değildir. Ehlibeyt'e semah dönerek bağlı olunmaz. |
Namaz kılıyor musun? Kılıyorsan nasıl kılıyorsun? |
Yahu adam müslümanım ve iman ettim diyor adamı zorla kafir edeceksiniz lanet olsun şu sizin mezhepçi zihniyetinize yahu .
|
Alıntı:
Sünnilerden farklı olarak ellerimizi bağlamayız ve 2. rekatta kunuta dururuz. (Kunut: Ayakta, eller açık şekilde yüze karşı tutulur ve bilinen dualar okunur) |
Ebu'l Esved sen bir Caferisin (şiisin).. Yani İmamiye mezhebindensin... Neden ''Arap Alevisiyim'' deyip Caferi olduğunu gizledin ki? |
Alıntı:
Arap Alevilerle caferilerin çıkış noktası aynıdır, Yani Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt'tir. |
Alıntı:
Bu konuya yazdıklarından anladığıma göre; sen Arap olabilirsin ama Arap Alevisi yani Nusayri değilsin.. ''Arap Alevisi'' denilince ''Nusayri'' anlaşılır... Anladığım kadarıyla sen de bir Nusayri değilsin.. Sen caferisin (şiisin). Yani İran'daki şiilerle aynı mezhepdensin... Şöyle yazayım; sen Beşşar Esed gibi bir Nusayri değil , Hasan Nasrullah , Ali Hamaney gibi bir Caferisin (şiisin)... Daha önce de bu konuya eklediğim aşağıdaki linkte Nusayrilikten bahsedilmiş... ''Nusayrilik'' http://www.davetci.com/akaid_nusayri.htm |
Ebul Esved arkadaşımız benim açımdan müslümandır. Gerisi beni hiiiç enterese etmez ırkı mezhebi dili bilmem nesi falanı filanı .
|
dini ne hale getirdiler... yazık..
|
Alevi Müslümanlar hakkında daha ayrıntılı bilgi için sizlere Arap Alevilerinin kurmuş olduğu bir derneğin internet adresini veriyorum.
http://www.akadnet.com/index.php İnanç ve itikadımızı öğrenmek içinde; http://www.akadnet.com/inanc_ve_ibadetlerimiz.doc adresini tıklayabilirsiniz. Derneğin adı da, AKAD (Alevi Kültürünü Araştırma Derneği) HATAY / İskenderun Saygılar... |
Alevilerin 1936 yılında Kırdaha beldesinde yapmış oldukları kongrede aldıkları ve hem Fransız Dışişleri Bakanlığına hem de Paris'te bağımsızlık görüşmelerini yürüten Suriye temsilcisi heyetine ilettikleri kararları içeren tarihi belgeyi inceleyenler, Aleviler hakkında birçok doğru bilgi edinirler. Art niyetlilerin dışında kimsenin inkar edemeyeceği bu belge, Alevilerin hanif (Haktan sapmayan Arı-duru din) İslam dinine bağlı olduklarını, Hz. Muhammed (s.a.a.v)'e ve onun Ehlibeyt'ine saf bir sevgi beslediklerini, gerçek isimleri olan "Aleviler" ismine ısrarla sahip çıktıklarını ve Arap kökenli olduklarını kesin bir dille belirtir.
Övünçle belirtmemiz gereken bir diğer nokta da şudur ki Aleviler, İmam Hz. Ali'yi destekleyen Arap kabilelerinin torunlarıdır. |
Bizler Alevi müslümanlar (Arap Alevileri) olarak; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Nebevi ve Ehlibeyt üçgeninde İslam'a imanla bağlıyızhttp://www.islamseli.com/images/smilies/nokta.gif Bunlara aykırılık teşkil eden tanımlamaları inancımıza, değerlerimize müdahale ve saygısızlık olarak görüyor, bu tür yaklaşımlardan nemalanmayı düşünenleri de esefle kınadığımızı ilan ediyoruzhttp://www.islamseli.com/images/smilies/nokta.gif
|
Size göre islama giren ilk müslüman erkek kimdir ?
|
Lütfen kimse yanlış anlamasın , ama ben alevilik diye bir mezhebi tanımıyorum . Böyle bir mezhebi uydurma olarak görüyorum . Çevremden de gördüğüm kadarıyla islamiyetin bazı yönleriyle hiç bağdaşmayan adetleri var .
|
Alıntı:
|
Alevilik olsa olsa bi TARİKAT olabilir ve oda Alisiz ve Kitapsızdır.
Ebul Esved , sözüm seni ve Arap Alevilerini ve şiileri kapsamıyor bunu da not düşmek isterim |
Caferi mezhebindekilerde kendilerini alevi olarak tanimlar.
Alevilik günümüzde artik genel bir kavram oldu. Aleviligi yalnizca bir felsefe, yani bir düsünce ekolü olarak benimseysenler oldugu gibi, Siianin icindede kendisini alevi olarak tanimlayanlar var...hatta ehli sünnet oldugu halde, tasavvufi buyottu kadiri olarlardan kendilerini alevi olarak adlandiranlar bile var. |
Aleviler ne zamandan beri Müslüman oluyor :D :D
|
Türk ve Kürt Aleviyiz diyenlerin Alevilikle ve İslam ile uzak yakın hiç bi alakası yoktur ve aksine Arap düşmanlığı,İslam ve Müslüman düşmanlığı AYYUKA çıkmıştır..
Kitabı olmayan Kitapsızdır.. |
All times are GMT +3. The time now is 13:50. |