Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Hakkari'de çatışma 7 şehit 15 yaralı..! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=162995)

HaArP 06-20-2012 23:53

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012148)
Bu memleketin adı Türkiye.. Bilmem ne birleşik devletleri vesaire değil.. Örnek verilen Avrupa ülkelerinde en yumuşak denilenlerinde bile SAFKAN IRK kelimesi geçmektedir..

İsteyenler Alman Anayasasını araştırabilir..

Türkiye Cumhuriyet'i Anayasası Türk'lüğün tanımını ;

Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür.

Bir sıkıntı göremiyorum.. Eğer ki zoruna giden varsa zaten bu Memlekette durmasının bir anlamı yoktur.. TÜRKİYE diyoruz bakın TÜRKiye..

Tarihi iyi incelemek lazım ideolojik bakış ve görüşler sadece nefsi azdırır ! Türkiye'de yalnız Türk mü yaşar ?! Müslüman olmayan Türk'ün ne önemi var ???

Blur 06-20-2012 23:58

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012149)
Tarihi iyi incelemek lazım ideolojik bakış ve görüşler sadece nefsi azdırır ! Türkiye'de Türk yaşar ! Müslüman olmayan Türk'ün ne önemi var ???

İdeolojik falan bakmıyorum olaya..

Dinsel bir kaygım yok merak etmeyin..

Müslüman'ım çok şükür.. Bununla gurur duyarım.. Türk'lüğümle onur duyduğum gibi.. İslamsız bir Milliyetçilik bana göre boştur.. Türkeş'in dediği gibi Ruhsuz beden ceset olur.

Vatan kavramı farklıdır.. Şer'i kurallara göre yönetilen Osmanlı İmparatorluğunda herkes Osmanlı Vatandaşı idi değil mi ? Ama Osmanlı İmparatorluğu savaşa giderken TÜRK MİLLETİ , AŞK İLE SEV MİLLİYETİ...

Edalarıyla gidiyordu değil mi ? O Dönem ki Osmanlı Ordusuna mensup , Kürt'ler, Arap'lar veyahut her hangi bir Irk.. Yok muydu ? Vardı.. Bunlar padişaha dilekçe yazdılar mı padişahım kusura bakmayın biz Kürt'üz ya da Laz'ız da savaşa giderken şu marşı söylemesek olur mu diye..

Benim için Türkiye Cumhuriyet'i üzerinde yaşayan etnik kimliği , dini , konuştuğu lisanı , sünnetsiz olup olmaması, mensup olduğu mezhep , siyasi görüş hiç farketmez...

Bu Vatanı , Bayrağı seviyor mu kardeşim... Bu Vatan için, bu emanet için ölmeye hazır mı kardeşim...

Bitti yahu.. Bitti.. Aradığımız şey budur.. Özlemlediğimiz Türkiye budur.. Araya nifak tohumlarını ekenler bellidir... Gaza gelenlerde bellidir.. Gaza gelenlere ÇANAK tutanlarda bellidir...

HaArP 06-21-2012 00:05

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012150)
İdeolojik falan bakmıyorum olaya..

Dinsel bir kaygım yok merak etmeyin..

Müslüman'ım çok şükür.. Bununla gurur duyarım.. Türk'lüğümle onur duyduğum gibi.. İslamsız bir Milliyetçilik bana göre boştur.. Türkeş'in dediği gibi Ruhsuz beden ceset olur.

Vatan kavramı farklıdır.. Şer'i kurallara göre yönetilen Osmanlı İmparatorluğunda herkes Osmanlı Vatandaşı idi değil mi ? Ama Osmanlı İmparatorluğu savaşa giderken TÜRK MİLLETİ , AŞK İLE SEV MİLLİYETİ...

Edalarıyla gidiyordu değil mi ? O Dönem ki Osmanlı Ordusuna mensup , Kürt'ler, Arap'lar veyahut her hangi bir Irk.. Yok muydu ? Vardı.. Bunlar padişaha dilekçe yazdılar mı padişahım kusura bakmayın biz Kürt'üz ya da Laz'ız da savaşa giderken şu marşı söylemesek olur mu diye..

Benim için Türkiye Cumhuriyet'i üzerinde yaşayan etnik kimliği , dini , konuştuğu lisanı , sünnetsiz olup olmaması, mensup olduğu mezhep , siyasi görüş hiç farketmez...

Bu Vatanı , Bayrağı seviyor mu kardeşim... Bu Vatan için, bu emanet için ölmeye hazır mı kardeşim...

Bitti yahu.. Bitti.. Aradığımız şey budur.. Özlemlediğimiz Türkiye budur.. Araya nifak tohumlarını ekenler bellidir... Gaza gelenlerde bellidir.. Gaza gelenlere ÇANAK tutanlarda bellidir...

Bunlar slogan kelimeleridir... Kıymeti harbiyesi yoktur ! Bizler Muhammed s.a.v. Ümmetiyiz... Beldemizi Dinimizin emriyle sever Dinimizin emriyle koruruz ! Din Yoksa Toprak Bayrak Irk gibi kavramlar Manası olmayan sözlerdir !

Müslümanlar Ahir zaman bidayetinde algıları zehirlenmiş ! Bir pencere açmadan Din'e yaklaşamaz olmuş ! Türk İslam birliği, Kürt İslam birliği v.s. ! İslam Müslümanların birliği ! Çingene Teslim olursa almayacak mısın ?

Kelimeler ve ifadeleri Manaları ölçüsünde algı perspektifinde yer alırlar ! Türk dediğinde Gafil ne bilir neşve-i pür şevki vegayı ! Allah yoluna Cenk edelim ! Der Türk budur !

Alıntı:

Bu değil !

Blur 06-21-2012 00:17

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012151)
Bunlar slogan kelimeleridir... Kıymeti harbiyesi yoktur ! Bizler Muhammed s.a.v. Ümmetiyiz... Beldemizi Dinimizin emriyle sever Dinimizin emriyle koruruz ! Din Yoksa Toprak Bayrak Irk gibi kavramlar Manası olmayan sözlerdir !

Müslümanlar Ahir zaman bidayetinde algıları zehirlenmiş ! Bir pencere açmadan Din'e yaklaşamaz olmuş ! Türk İslam birliği, Kürt İslam birliği v.s. ! İslam Müslümanların birliği ! Çingene Teslim olursa almayacak mısın ?

Kelimeler ve ifadeleri Manaları ölçüsünde algı perspektifinde yer alırlar ! Türk dediğinde Gafil ne bilir neşve-i pür şevki vegayı ! Allah yoluna Cenk edelim ! Der Türk budur !

Bu değil !

Türk-İslam birliğinin amacı Müslüman bir Türk Devleti kurmaktır.. Osmanlı'da Müslüman bir Türk Devletiydi.. İçerisinde yalnızca Türk'ler mi yaşıyordu ????????

Biz Allah yoluna Cenk edeceğizde başımızda pek Allah yolunda Cenk'e ülkeyi sokabilecek potansiyelde birisini görmüyorum..

Çünkü Allah yoluna Cenk edebilecek olan birisi Peygamber Efendimize hakaret eden bir kişiye siyasi kaygıları yüzünden oy vermez.

Malesef dediğiniz şekilde politika uygulanırsa böyle yumuşak adımlar atılırsa bugün Lisan verirsin yarın başka bir şey verirsin ben diyorum ki bu Memlekette kimse bir hak iddia edemez kardeşim bu Vatan Türkiye'dir Türk ismi bu Ülkeye Gökten inmedi...!

Tutturmuşlar Kürtçe'de Kürtçe yahu Kürtçeyi alıp ne yapacak bu insanlar.. Daha Leyla Zana ile Selahattin Demirtaş denyoları kendi aralarında Alfabe çarpıklığı yüzünden anlaşamıyor tutturmuşlar lisanda lisan.. Şimdi ben bu istekleri samimi bulabilirmiyim ? Bulamam..

Diyarbakır'lı ve bir Trabzon'lu.. İstanbul'da yaşıyor ve okuyorlar.. Trabzon'lunun faydalandığı hangi haktan , Diyarbakır'lı faydalanamıyor.. Kim eziliyor kardeşim bu ülkede bana bunu gösterin bunu merak ediyorum.. Bizler birleştirici bütünleştirici davrandıkça birileri kaşıyorda kaşıyor.. Sonra bir olmak istediklerimiz o kaşıyan tarafa geçip bize cephe alıyor...

SONRA VAY EFENDİM FAŞİST..

HEEE FAŞİSTİM.. Türkiye Cumhuriyet'inde pkk ve onların DÜŞÜNCESİNDE OLAN HERKESİN YAKILMASI TARAFTARIYIM.

HaArP 06-21-2012 00:26

Türk kelimesi i k ö ökünden türetilmiş Gücün miğferi demektir ! Bu ismi verenler Düşman taifedir ! Çünkü onların perspektifinde algısı İslam'in miğferidir ! Irkın değildir ! AHir zaman bidayetinde kelimeler ve kavramlar manasını yitirdiği için ırksal konuşmalar dar bir mana ile açıklanır olmuş ! Ne yazık !

Pkk'ya Kürtlerin Müslümanlarıda düşman ! Lakin Türkler Dine düşman olan Türklere düşman olmaz sizin dediğiniz gibi bayrak, ırk, dini dili farketmez derseniz ! Kürdünde hakkı olur !

Ayrıca Osmanlı Hz. Osman r.a. isminin verildiği bir İslam Devleti idi ! Türkiye ismi ve Türklerin ırkından değilde Dininden bahsedenlerine bir kürt karşı çıkmaz ! Kürdün Dinden bahsedeninede Türk karşı çıkmaz !

Öyleyse sorun nedir ? Dinin bilinmemesi ! Irkın üstünlüğü yoktur ! Takvadır herşey ! Türk asil olmuş 600 yıla yakın Adalet dağıtmış ! Sonra yenilmiş ! Toprağın ne önemi var bu manada Kürt Adalet(İslam) dağıtırsa övmeyecek miyiz yani ???

Övülmesi gereken şey Manadır ! Slogan değil ! Mananın Aslı Silm yani Teslim olup Takvada Üstün olmaktır ! Irk değil !!! Yani Türk veya Kürt O asilliğin yanına eklenen bir tanımlamadan başka bir şey değildir !!!

Blur 06-21-2012 00:35

Türk Milliyetçiliğinin fikriyatını siz anlayamamışsınız. Milliyetçilik = Irkçılık demek değildir , şayet Milliyetçilik ile Irkçılık aynı kefeye çıksa idi sözlüklerde eş anlamlı kelimeler olarak gözükürlerdi.

İspanyolca, İngilizce, Almanca, Fransızca bu kelimelerin hepsi ayrı ayrı yazmaktadır..

Milliyetçiyim dediğinde bir insan Irkçı damgası yiyor.. Gerçekten çok vahim bir durum..

Peygamber Efendimiz'in " Vatan sevgisi imandandır. " Hadisini hatırlayın.. Bu Ülkenin Milliyetçi kesimi bu hadis-i şerife uygun bir tabaka değilmidir ? Günümüz MHP Kadrosundan bahsetmiyorum onlar Ocaklarla alakası , ilişkisi olmayan insanlar.. Bakın eski Ülkücülere.. Milliyetçiyim diyen insanlara bakın..

İmzamda yer alan sözü söyleyen , bir Seyyid'dir ve Van'lıdır..

Muhsin Yazıcıoğlu'na bakın.. Nasıl bir imanı olduğunu anlatmama gerek var mı ? Şimdi M.Yazıcıoğlu benim katılmış olduğum bir Kurultay'da " VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. " derken Irkçı bir söylemde mi bulunmuştur..

Benimde derdim slogan değil.. İslamiyet'in yeryüzünde sancaktarlığını yapabilecek tek Millet biziz.. Bizim Milliyetçiliğimizde , İslam hassasiyeti vardır..

Seyyid Ahmed Arvasi ; " Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz " demiştir.. Ben Türk olmayı seviyorum kardeşim.. Osmanlı torunu olmayı seviyorum.. Padişahların bile Türk oldukları tartışılmıştır doğruluğunu bilemeyiz fakat ne olursa olsun onlar bir Türk İmparatorluğunun Padişahlarıdır ve etnik bir kaygıları olmuş mudur ?

Olmamıştır..

Ben olaya Memleketin bekaası gibi bakıyorum derdim ırkçılık , faşistlik yapmak değil... Bizim Milliyetçiliğimizi kimseye kanıtlama gibi bir derdimiz yok..

İstanbul Üniversitesi'nin kapısın " Muhammed'in P*çleri Giremez " afişleri asanlara karşı duran , Yaşasın Devlet diyen bir kesim ile karşısında ki terörist zihniyeti aynı şekilde gören ne cemaatler ne de kişiler bizim Milliyetçiliğimizi anlayamaz..

Yanımızda olmaya korkanlar anlayamaz..

HaArP 06-21-2012 00:43

Kavimlerle Millet kelimesi manasından çıkmış ! Kavim bir soydur ! Soy bir tanımlamadır ! Irktır !

Millet kelimesini bize öğreten Rahmandır ! İslam Milleti !!! Yani Müslümanlardır ! Arap, Rum, Türk farketmez ! Müslümansa Millettendir ! Bu konuda İmam-ı azam Ebu Hanifeyi inceleyiniz !

Bu Manada İslam'ı temsil edecek olan Millet yani Allah'a teslim olan manasındaki Millet olan Müslümanlardır ! Cennet kardeşlerimiz !!!

Kahrolsun Şeriat diyen ! Allah'ın hüküm ve emirlerine ağza alınmayacak sözler edenler ! Ne Türk Ne Kürt nede bir kavmiyeti vardır ! Onlar asılda Ölüdür !!! Ölü olanın kavmini tanımlamak isteyenlerde olsa olsa gafil olur ! Çünkü onlar şevk-i vegayı bilmezler ! Bilenler Türktür !!! Onlar aslanlar gibi övülür !!!

Blur 06-21-2012 00:44

Müslüman bir PKK'lının sizde ki değerini merak ettim şimdi ?

HaArP 06-21-2012 00:47

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012156)
Müslüman bir PKK'lının sizde ki değerini merak ettim şimdi ?

Din adına savaşmayan(cehd) nasıl Müslüman olabilir ki ???

Blur 06-21-2012 00:54

Millet kelimesini bize öğreten Rahmandır ! İslam Milleti !!! Yani Müslümanlardır ! Arap, Rum, Türk farketmez ! Müslümansa Millettendir ! ???????

HaArP 06-21-2012 00:59

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012158)
Millet kelimesini bize öğreten Rahmandır ! İslam Milleti !!! Yani Müslümanlardır ! Arap, Rum, Türk farketmez ! Müslümansa Millettendir ! ???????

Kur’ân-ı Kerim’de Millet Kavramı “Millet” kelimesi, Kur’ân-ı Kerim’de 15 yerde geçer. (2/Bakara, 120, 130, 135; 3/Âl-i İmrân, 95; 4/Nisâ, 125; 6/En’âm, 161; 7/A’râf, 88, 89; 12/Yûsuf, 37, 38; 14/İbrâhim, 13; 16/Nahl, 123; 18/Kehf, 20; 22/Hacc, 78; 38/Sâd, 7). Bütün bu âyetlerdeki “millet” kelimesi “din” anlamında kullanılır. Din; yani inanç sistemi. "Milletlerine/dinlerine uymadıkça yahûdiler de hıristiyanlar da asla senden râzı olmayacaklardır...” (2/Bakara, 120) “Kendini bilmez beyinsizden, kendini aşağılık yapandan başka kim İbrahim milletinden/dininden yüz çevirir?!” (2/Bakara, 130) “Yahûdiler ve hıristiyanlar müslümanlara ‘yahûdi ya da hıristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız’ dediler. De ki (onlara): ‘Bilakis biz, hanîf olarak (dosdoğru) yaşamış İbrahim’in milletine/dinine uyarız. O, müşriklerden değildi.” (2/Bakara, 135) “De ki: ‘Allah doğruyu söylemiştir. Öyle ise, hakka yönelmiş olarak İbrahim’in milletine/dinine uyun. O, müşriklerden değildi.” (3/Âl-i İmrân, 95) “İşlerinde doğru olarak kendini Allah’a veren ve İbrahim’in hanîf (Allah’ı bir tanıyan) milletine/dinine tâbi olan kimseden dince daha güzel kim vardır?! Allah, ibrahim’i (kendine) halîl/dost edinmişti.” (4/Nisâ, 125) “De ki: ‘Şüphesiz Rabbim beni doğru yola, dosdoğru dine, hanîf (Allah’ı birleyen) İbrahim’in milletine/dinine iletti. O, (İbrahim hiçbir zaman Allah’a) şirk/ortak koşanlardan değildi.” (6/En’âm, 161) “Ey Şuayb, seni ve seninle birlikte iman edenleri ya ülkemizden sürüp çıkaracağız, veya mutlaka bizim milletimize/dinimize geri döneceksiniz. (Şuayb) dedi ki: ‘İstemesek de mi (bizi yurdumuzdan çıkaracak veya dinimizden döndüreceksiniz)? (Andolsun ki,) Allah bizi ondan (kâfirlikten) kurtardıktan sonra tekrar sizin milletinize/dininize dönersek, Allah’a karşı iftira etmiş oluruz...” (7/A’râf, 88-89) “... Ben Allah’a inanmayan bir kavmin milletini/dinini terk ettim. Onlar, âhireti inkâr edenlerin kendileridir. Atalarım İbrahim, İshak ve Ya’kub’un milletine/dinine uydum. Allah’a herhangi bir şeyi şirk/ortak koşmamız bize yaraşmaz...” (12/Yûsuf, 37-38) “Kâfirler, peygamberlerine dediler ki: ‘Elbette sizi, ya yurdumuzdan çıkaracağız, ya da mutlaka milletimize/dinimize döneceksiniz!’ Rableri de onlara, ‘zâlimleri mutlaka helâk edeceğiz!’ diye vaad etti.” (14/İbrâhim, 13) “Sonra da sana, ‘hanîf olarak (doğru yola yönelerek) İbrahim’in milletine/dinine uy, zira o, müşriklerden değildi’ diye vahyettik.” (16/Nahl, 123) “Çünkü onlar üzerinize çıkıp gelirlerse, sizi taşa tutarlar veya sizi milletlerine/dinlerine geri çevirirler; bu durumda ebedi olarak kurtuluş bulamazsınız.” (18/Kehf, 20) “Allah uğrunda, O’na yaraşacak şekilde cihad edin. Sizi O seçti; din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; babanız İbrahim’in milletinde/dininde (olduğu gibi). Peygamber’in size şâhit olması, sizin de insanlara şâhit olmanız için O, gerek bundan önce(ki kitaplarda), gerekse bunda (bu Kur’an’da) size ‘müslümanlar’ adını verdi. Öyle ise namazı kılın; zekâtı verin ve Allah’a sarılın. Ne güzel mevlâdır O ve ne güzel yardımcıdır!” (22/Hacc, 78) “(Kâfirlerden ileri gelenler:) ‘Son millette/dinde de bunu işitmedik. Bu, ancak bir uydurmadır’ diyerek kalkıp yürüdüler.” (38/Sâd, 7) Görüldüğü gibi Kur'ân-ı Kerim'de "millet" kavramı, hep din mânâsında kullanılmıştır. Hatta bir âyet-i kerimede; "kavim" ve "millet" bir arada kullanılmıştır. Hz. Yusuf (a.s.)'un kıssası beyan edilirken; "De ki; size rızıklanacağınız bir yemek gelecek oldumu, ben muhakkak onun ne olduğunu, size daha gelmezden evvel haber veririm. Bu Rabbim'in bana öğrettiği ilimlerdendir. Çünkü ben Allah'a inanmayan bir kavmin milletini (dinini) -ki onlar âhiret gününü inkâr edenlerin ta kendileridir- terkettim" (12/Yûsuf, 37) buyurulur. Bu âyette geçen "Allah'a inanmayan bir kavmin milletini terkettim" ibaresi, kavim ile milletin ayrı ayrı anlama sahip olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla "Türk kavmi" vardır, ama "Tür milleti (şeriatı) yoktur. Türk kavmine mensup insanlardan; mü'min olanlar bulunduğu gibi; olmayanlar da mevcuttur. Farklı dinlere tâbi olmaları, onların "Türk kavmi"nden olma özelliğini ortadan kaldıramaz. Çünkü insanlar, hangi kavimden olacaklarına bizzat kendileri karar veremezler. Ancak hangi milletten (dinden) olacakları konusunda irâde beyan etme hakları vardır. Ya iman ederek "İslâm milleti"nden olurlar; ya inkâr ederek "küfür milleti"ne geçerler. Millet, ortak bir itikada sahip olmakla birlikte, bir imam etrafında toplanmayan fertlerin durumunu beyan eder. Her müslüman, İslâm milletinin bir ferdidir. Eğer bir imama bey'at ederlerse, "ümmet" olarak anılırlar. Dünya üzerinde yüzlerce kavim vardır. Bu kavimlerin fertleri içerisinde "İslâm milleti"ne tâbi olanlar bulunduğu gibi, "küfür milleti"nden olanlara da rastlanabilir. Dolayısıyla yeryüzünde iki millet vardır. Birisi İslâm milleti, diğeri de küfür milletidir. Rasûl-i Ekrem (s.a.s.), Hz. Ebû Dücâne'yi mezara koyarken "Bismillâh! Alâ millet-i Rasûlillâh (Allah'ın ismiyle ve Rasûlullah'ın milleti/dini üzere)" (demiştir. Hangi kavimden olursa olsun; her mü'min mezara konurken aynı sözler tekrar edilir.[1] Hadis-i Şeriflerde de "millet" kelimesi, din anlamında kullanılır: "Kim ki İslâm'dan başka bir millet (din) adına yalan yere ve kasden yemin ederse, o kimse dediği gibidir. Kim de keskin bir âletle kendini öldürürse, bu kimse de Cehennem ateşinde o âletle azâb olunur." (Buhârî, Edeb, Cenâiz; Tecrîd-i Sarih Terc. c. 4, s. 558; Müslim, İman 176, 177 (110); Ebû Dâvud, Eymân ve'n-Nüzûr; Tirmizî, Eymân; Nesâî, Eymân; İbn Mâce, Keffârât) Millet, din mânâsınadır. Millet-i İslâmiyye, millet-i yahûdiyye, millet-i nasrâniyyet (İslâm milleti, yahûdi milleti, hıristiyan milleti) gibi İslâm'dan başka bir dine edilen yeminin sûreti, din-i Nasârâya, din-i yahûda, yahut milel-i kefereden (kâfir milletlerden/dinlerden) herhangi bir milletin nâmına yemin etmektir.[2]
[1] Yusuf Kerimoğlu, Kelimeler Kavramlar, s. 248-249 [2] S. Buhârî Muht. Tecrîd-i Sarih Terc. c. 4, s. 560

Blur 06-21-2012 01:03

Kastettiğin şeyi anladım sen hala benim anlatmak istediğim Türk Milliyetçiliğini anlamadın ki böyle değişik değişik şeyler atıyorsun..

Ben şimdi size soruyorum..

Bir insan Müslüman ise ve Dağda pkk saflarında Türk Askerine mermi sıkıyorsa bu adam Millettenmidir ?

Yoksa.. Bir insan.. Hristiyan, Yahudi bilmem ne.. Eline silahı almış Vatan müdafası yapıyor.. Millettenmidir ?

Benim kastım budur.

HaArP 06-21-2012 01:09

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012161)
Kastettiğin şeyi anladım sen hala benim anlatmak istediğim Türk Milliyetçiliğini anlamadın ki böyle değişik değişik şeyler atıyorsun..

Ben şimdi size soruyorum..

Bir insan Müslüman ise ve Dağda pkk saflarında Türk Askerine mermi sıkıyorsa bu adam Millettenmidir ?

Yoksa.. Bir insan.. Hristiyan, Yahudi bilmem ne.. Eline silahı almış Vatan müdafası yapıyor.. Millettenmidir ?

Benim kastım budur.

Öncelikle ben sizin kastınızı çok iyi anlıyorum ! Lakin Asıl manayı anlamanızı istirham ediyorum !

Necip Fazıl mı ? Muhsin YAzıcıoğlu mu ? Onlar Türktür ! Kavimlerini övmek aslanlar gibi hakkıdır ! Onlar Millettendir !!! Dinin hakkını verenin Kavmini tanımlayıp övmek asilliktir ! Selahhaddin Eyyubi gibi Kürttür ! Onun kavmini övmek aslanlar gibi hakkıdır !

Yukarıda sorduğunuz iki soruda da eksiklik vardır !

Pkk ideolojisi herkesin malumudur ! Dini söylemler kullansada Milletten olamazlar !!!

Hristiyan ve Yahudiler Vatan savunması yapsalarda Milletten olmazlar ! Ta kİ Din'e teslim oluncaya kadar ! Vergi verirler ise Zimmetten olurlar !!! Buda onların Semavi manada Dinlerini yaşaması adına Canları ve Malları Haram olur !!!

onurcan 06-21-2012 01:16

Blur dağdaki PKK neyin müslümanıdır ? olsa olsa zerdüştlük diye bağırırlar islam dinine hakaret ederler onların millet anlayışı diye bir şeyi yoktur. yani bunlar dinle alakası olmayan varlıklardır....

Blur 06-21-2012 01:16

Tamam işte aynı kapıya çıkıyoruz diyorum..

Bende Muhsin Yazıcıoğlu gibi , İsmail Gaspıralı gibi , Necip Fazıl gibi fikir adamlarının yönettiği bir Ülke hayal ediyorum bunada Türk-İslam birliği diyorum..

Sizce bir sıkıntı doğurur mu ?

onurcan 06-21-2012 01:21

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

işte gerçek yüzleri....

HaArP 06-21-2012 01:34

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012166)
Tamam işte aynı kapıya çıkıyoruz diyorum..

Bende Muhsin Yazıcıoğlu gibi , İsmail Gaspıralı gibi , Necip Fazıl gibi fikir adamlarının yönettiği bir Ülke hayal ediyorum bunada Türk-İslam birliği diyorum..

Sizce bir sıkıntı doğurur mu ?

İşari manada aynı kapıdayız inş...

O zaman ben bir soru sorayım ! Necip Fazıl gibi kişiler olmazsa ! Selahaddin Eyyubi gibilerin yönettiği bir Kürt İslam birliğine karşı çıkar mısınız bu topraklarda ???

Blur 06-21-2012 01:41

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012168)
İşari manada aynı kapıdayız inş...

O zaman ben bir soru sorayım ! Necip Fazıl gibi kişiler olmazsa ! Selahaddin Eyyubi gibilerin yönettiği bir Kürt İslam birliğine karşı çıkar mısınız bu topraklarda ???

Sanırım aynı çatı altında birleşemezdik.. Çünkü bu topraklarda bir Kürt liderin ne derece etkin olacağı tartışılır fakat birleştirici unsurlar kastedilirse olabilir çünkü Dünya'da Kürt devletinin kapsayacağı toprak ile , Türk Devletinin kapsayacağı toprak aynı oranda olmayacaktır.

HaArP 06-21-2012 01:46

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012171)
Sanırım aynı çatı altında birleşemezdik.. Çünkü bu topraklarda bir Kürt liderin ne derece etkin olacağı tartışılır fakat birleştirici unsurlar kastedilirse olabilir çünkü Dünya'da Kürt devletinin kapsayacağı toprak ile , Türk Devletinin kapsayacağı toprak aynı oranda olmayacaktır.

Türk Unsuru yahutta Kürt unsuru Dinin önüne geçiyorsa Din manasındaki Milletten olamazlar !!!:utangaç:

وعن ابن عمر رضي اللَّهُ عنهما عَن النبي صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قال : « عَلى المَرْءِ المُسْلِم السَّمْعُ والطَّاعَةُ فِيما أَحَبَّ وكِرَهَ ، إِلاَّ أنْ يُؤْمَرَ بِمَعْصِيَةٍ فَإذا أُمِر بِمعْصِيَةٍ فَلاَ سَمْعَ وَلا طاعَةَ » متفقٌ عليه .
664. İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir müslümanın, günah işlemesi emredilmediği sürece, sevdiği veya sevmediği bütün konularda devleti yöneten kimseye itaat etmesi şarttır. Bir günah işlemesi emredildiği zaman ise kimseyi dinleyip itaat etmez.”
Buhârî, Ahkâm 4, Cihâd 108; Müslim, İmâre 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cihâd 87; Tirmizî, Cihâd 29; Nesâî, Bey’at 34; İbni Mâce, Cihâd 40

وعَن أنَسٍ رضي اللَّهُ عنه قال : قال رسُولُ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم : « اسْمَعُوا وأطيعوا ، وإنِ اسْتُعْمِل علَيْكُمْ عبْدٌ حبشىٌّ ، كَأَنَّ رَأْسهُ زَبِيبَةٌ » رواه البخاري .
667. Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Üzerinize tâyin edilen yönetici, başı kuru üzüm gibi siyah bir köle de olsa sözünü dinleyip kendisine itaat ediniz.”
Buhârî, Ezân 54, 56, Ahkâm 4. Ayrıca bk. Buhârî, Cihâd 39

JonTurk 06-21-2012 01:53

< - Irk davası güden bizden değildir - >
Hz. Muhammed (S.A.V.)

Blur 06-21-2012 01:54

Tamam ben faşistim siz hepiniz 4/4'lük safkan Cihadlık müminlersiniz.

HaArP 06-21-2012 01:59

Hani milliyetin İslâm idi, kavmiyet ne..
Sarılıp sımsıkı dursaydın a milliyetine
Arnavutluk ne demek var mı şeriatta yeri
Küfr olur başka değil, kavmini sürmek ileri
Arabın, Türk'e, Laz'ın Çerkez'e yahut Kürd'e
Acem'in Çinliye rüçhanı mı varmış nerde.
İslâmiyette anasır mı olurmuş ne gezer
Fikr-i milliyeti tel'in ediyor Peygamber
En büyük düşmanıdır ruh-u Nebi tefrikanın
Adı batsın onu İslâm'a sokan kaltabanın.”

Mehmet Akif Ersoy

Blur 06-21-2012 02:03

Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza, milletinize ve dininize fenalık edenleri affetmeyiniz..

Beni Hz. Ali anlamış.. Ben kimseden bir şey beklemiyorum.. Din, Vatan , Bayrak uğruna şehit düşen tüm Mehmetlerin ruhları şad olsun.

ali1986 06-21-2012 02:04

bence olaya akp penceresinden bakanların gözlerine perde inmiş görmüyorsunuz görmediğiniz şeyde siz diyosunuzki ne mutlu kürdüm yazalım bi deftere kimliklerindede kürt olsun bu sorun biter bunu inanarak söylediğiniz bile şüpheli bu olayın maddi boyutu var piskolojik boyutu var var oğlu var maddi boyutu pkk nın başlarının senede kazandığı 1 milyar dolar sen bu adamı nasıl vazgeçireceksin bu paradan ne mutlu kürdümlemi piskolojik boyutuda askerlerimiz şehit oldu gazi oldu pkklı da öldü gaziye git sor bakalım terör nasıl biter der adamın bacağı yok yada felçli ne dicek sana haklarını verelimmi der ben bu bacağımın hesabını istiyorummu der pkk lılarda aynı şekilde adamın kardeşi ölüş dağda adam bununda intikamını isticek bunun gerçek bir olayını anlatayam size şemdin sakık tam teröristlikten vaz geçecekken kız kardeşi yanına gelmiş dağa senin yanında olıyım diye daha sonrada kız kardeşi operasyonda ölmüş bunun hırsıyla 33 askerimizi kurşuna dizdi bu deyyus yani çok zor bişey bunun bitmesi bitirilmesi keşke bitse ama çok zor birde böyle şehit sayısı çok olduğunda çıkan adamlar var aklınıza gelebilecek tüm küfürlere layık olan insanlar efendim çözüm yaklaştı dış güçler devreye girdi şerefsizin evladı yemek yerken ölen polisi unuttun mayında giden 2 askeri unuttun daha sayamadığım ne şehitler unuttun çözüme yaklaştık diye yavşak ağzıyla salya saçıyor bu şerefsizler hemde akp ideolojisi altında çok yazık çok olayın dinle diyanetle alası yoktur boşuna çenenizi yormayın kendiniz kurun kafanızda eylenin

HaArP 06-21-2012 02:26

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012171)

Toprakları ayırmak yahutta Kürt Devleti Türk Devleti gibi algılanması yanlış ! Müslümanlar Kardeştirler ! islam'ı savunan kim varsa Lider olabilir takvasına bakılır !!! Kastedilen budur !

Siz hemen toprakları Devletleri hatta Davaları ayırdınız ???

Hür Beyan 06-21-2012 02:31

şu ölen çocukları bir haftada unutacaksınız biliyorum ateş yine düştüğü yeri yakacak yıllar boyu
ama ucuz kahramanlıklar sahte milliyetçi ayakları yapacaksınız anlık kin kusmalarınız olacak
kıytırıktan iki kahrolsun diyeceksiniz vatan millet sakarya edebiyatı yapacaksınız
sonra yetimleri unutacaksınız
sonra ölenleri unutacaksınız

30 senedir kana doymadınız ne gençler toprağın altına girdi sizin bu kan sevdanız ırk taassubunuz bitmedi.

siz toplum olarak önce içinizde kini ateşi söndürün taassuptan kurtulun ve iman edin o zaman her şey düzelir.

Allah diyor ya bir toplum nefislerini düzeltmedikçe Allah o toplumu değiştirmez.

Önce bu her şehit haberinden sonra takındığınız anlık milliyetçi gülünç durumdan kurtulun ondan sonra dönüşüm değişme bekleyin.

ali1986 06-21-2012 02:57

Alıntı:

Hür Beyan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012187)
şu ölen çocukları bir haftada unutacaksınız biliyorum ateş yine düştüğü yeri yakacak yıllar boyu
ama ucuz kahramanlıklar sahte milliyetçi ayakları yapacaksınız anlık kin kusmalarınız olacak
kıytırıktan iki kahrolsun diyeceksiniz vatan millet sakarya edebiyatı yapacaksınız
sonra yetimleri unutacaksınız
sonra ölenleri unutacaksınız

30 senedir kana doymadınız ne gençler toprağın altına girdi sizin bu kan sevdanız ırk taassubunuz bitmedi.

siz toplum olarak önce içinizde kini ateşi söndürün taassuptan kurtulun ve iman edin o zaman her şey düzelir.

Allah diyor ya bir toplum nefislerini düzeltmedikçe Allah o toplumu değiştirmez.

Önce bu her şehit haberinden sonra takındığınız anlık milliyetçi gülünç durumdan kurtulun ondan sonra dönüşüm değişme bekleyin.

hadi bıraktık milliyetçiliği ne değişecek eskiden milliyetçi olupta size oy verenler için ne değişti sadece zengin oldular cepleri falaln doldu evet yarın unutulacak hatta yarınada kalmaz bugün unutuldu bile polisten dayak yiyen adamı konuşuyoruz siz türkiyenin polyanaları bizi ırkçılıkla suçlar böyle durumlarda kandan beslendiğimizi söylerler ama iktidarda bu polyanalar var köşeye sıkıştıkça kandan beslenenler vb benzeri suçlamalar eğer şehit olunca tepki göstermek ırkçılıksa sapına kadar ırkçıyım mecliste ağlaya ağlaya şehit mektubu okuyanlar asıl kandan besleniyor farkında değilsin yoksa türkiyeyi nasıl göz yaşlarına boğacaktı

Fatih Hakan 06-21-2012 04:42

Selahuddin Eyubbi'nin soyu tam belli değil bazı kaynaklar Kürt diyor bazıları Türk veya Arap diyor.

HaArp üstadım doğru söylüyorsun ama şunu bil ki Türklerin İslam dine büyük katkısı olmuştur, dunyanın en büyük İSLAMİ İMPARATORLUĞU TÜRKLER TARAFINDAN KURULDU

ALLAHU EKBER TÜRKLER GELİYOR

Fatih Hakan 06-21-2012 04:42

Selahuddin Eyubbi'nin soyu tam belli değil bazı kaynaklar Kürt diyor bazıları Türk veya Arap diyor.

HaArp üstadım doğru söylüyorsun ama şunu bil ki Türklerin İslam'a büyük faydası olmuştur, DÜNYANNIN EN BÜYÜK EN GÜÇLÜ İSLAMİ İMPARATORLUĞU TÜRKLER TARAFINDAN KURULDU

Fatih Hakan 06-21-2012 05:09

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012155)
Kavimlerle Millet kelimesi manasından çıkmış ! Kavim bir soydur ! Soy bir tanımlamadır ! Irktır !

Millet kelimesini bize öğreten Rahmandır ! İslam Milleti !!! Yani Müslümanlardır ! Arap, Rum, Türk farketmez ! Müslümansa Millettendir ! Bu konuda İmam-ı azam Ebu Hanifeyi inceleyiniz !

Bu Manada İslam'ı temsil edecek olan Millet yani Allah'a teslim olan manasındaki Millet olan Müslümanlardır ! Cennet kardeşlerimiz !!!

Kahrolsun Şeriat diyen ! Allah'ın hüküm ve emirlerine ağza alınmayacak sözler edenler ! Ne Türk Ne Kürt nede bir kavmiyeti vardır ! Onlar asılda Ölüdür !!! Ölü olanın kavmini tanımlamak isteyenlerde olsa olsa gafil olur ! Çünkü onlar şevk-i vegayı bilmezler ! Bilenler Türktür !!! Onlar aslanlar gibi övülür !!!

NERDEYDİ O MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ NEDEN MÜSLÜMAN ARAP KARDESLERİMİZ TÜRKLERE KARŞI İSYAN ETTİ?! NEDEN MÜSLÜMAN ARAP KARDEŞLERİMİZ MÜSLÜMAN TÜRKÜN YERİNE GÂVURU ŞEÇTİ??!! NERDE SENİN DEDİN MÜSLÜMAN KARDEŞLİĞİMİZ NERDE SENİN BAHSETTİN ÜMMET MÜSLÜMAN BİRLİĞİ !!??

HaArP 06-21-2012 15:26

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1012197)

HaArp üstadım doğru söylüyorsun ama şunu bil ki Türklerin İslam'a büyük faydası olmuştur, DÜNYANNIN EN BÜYÜK EN GÜÇLÜ İSLAMİ İMPARATORLUĞU TÜRKLER TARAFINDAN KURULDU

Sağlam kaynaklar Kürt olduğunu doğrulamaktadır ! Lakin bunun bir önemi yoktur ! Bu işari manada Takvanın üstünlüğünü izah edebilmek... Soyun övülmesi takvanın sahipliğiyle alakalı olduğunu zikredebilmek !

Türklerin İslam'a verdiğini sorgulamak ahmaklık olur...! Lakin bu onlarla övüne övüne olmaz ! Onların Ruh haline gelmeye gayretle olur...!

Alıntı:

NERDEYDİ O MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ NEDEN MÜSLÜMAN ARAP KARDESLERİMİZ TÜRKLERE KARŞI İSYAN ETTİ?! NEDEN MÜSLÜMAN ARAP KARDEŞLERİMİZ MÜSLÜMAN TÜRKÜN YERİNE GÂVURU ŞEÇTİ??!! NERDE SENİN DEDİN MÜSLÜMAN KARDEŞLİĞİMİZ NERDE SENİN BAHSETTİN ÜMMET MÜSLÜMAN BİRLİĞİ !!??
İşte o yüzden İslam Milleti ve Küfür Milleti diye genel manada iki Millet söz konusu ! Topyekün suçlamalar vebal aldırır ! Küfür ehlinin Mürted olanın, Dünya için Dinini satanın Arap, Türk, Kürt olmasının bir önemi yoktur !!!

İttihad-ı İslam İslam Birliğidir ! Müslümanların birliğidir ! Ayırmak isteyenlerin hedefi budur zaten !!!

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

barayev 06-21-2012 20:15

IRKÇILIK FİTNESİNE DÜŞMEYELİM...
Kafirler ve Münafıklar türkü,kürdü ,arabı değil MÜSLÜMANI SEVMEZLER

All times are GMT +3. The time now is 21:09.