![]() |
Alıntı:
Ötelenen, kakalanan ve horlanan bir öğrenci hangi şartlarda okuyabilir ki?Ruhsal bunalıma giremeyeceğinden kim emin olabilir?. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lise ve dengi öğrencilerin serbest kıyafete geçmesini can-ı gönülden onaylıyorum.. Ama ilköğretimde asla.. İlköğretim çağında bir çocuk kişiliğini oluşturmaya başlayacaktır.. Kendini tanımaya,çevresindeki insanları sentezleyip kendini bir role konduracağı dönemdir..İlköğretimde ne alırsa hayatına öyle devam eder.. Mesela siz bir İçişleri bakanı olabileceğinizi düşünebiliyor musunuz?Yoksa ne alaka,ben kim İçişleri bakanlığı kim mi diyorsunuz? Heh..Bizim savunduğumuzda bu.. O çocuk ben kim polis olmak kim,ben kim öğretmen olmak kim demeyecek,dememeli.. Yanlış cümleler yada üzerime afiyet olmayan terimler kullandıysam af ola,saygılarımla.. Teşekkür ederim.. |
hiç bir seyin dogrulugunu denemeeden ögrenemezsiniz daha bismillah demeden hemen engellemeye çalisiyorlar önümüzdeki sene baslayinca eksilerini artilarini hep beraber görecegiz artilari fazlaysa devem edilir eksileri fazlaysa vazgeçilir tekrar önlük geri gelir sonuçda iktidarimiz halkin talepleriyle inatlasan CHP iktidari degil !
|
Alıntı:
Ak partili olmak Ak partinin her yaptığı doğrudur demek değil,yanlış varsa bir AK PARTİ'li olarak yanlışı engellemeye çalışmaktır.. CHP diye bir parti yoktur..M.Kemal zamanında CHP vardı..Şimdi bir siyasi parti vasfında mecliste bir tek AK PARTİ vardır.. |
esas vaz geçersek dedigin olur , bir anda AKP ye geri adim attirdik derler gerçi benim için ne dediklerinin önemi yok benim dedigim bu yeni yönetmelik uygulanir halk tutarsa devam eder tutmazsada vaz geçilir sonuçda halkin nabizina göre hareket edilir bunun tükürdügü yalamakla alakasi yok halkin istegine göre hareket etmis oluruz , esas tükürdügünü yalamayak chplilerin tutuklu illetvekillerini kurtarmak için asla yemin etmeyecegiz deyip tipis tipis gelip yemin etmeleridir :)
|
Bu konuda haklısınız..CHP konusunda da :D ama benim içime hiç sinmiyor ne yalan söyleyeyim,ilköğretim ve denginde asla..Ama Cenab-ı hak,yüzümüzü kara çıkartmasın..Aslında şöylede düşünüyorum..Tepkiler az değil,gereğinden fazla,iktidar bu tepkileri görüyordur..Serbest kıyafetinde bir ölçüsü olacaktır elbet diye düşünüyorum..
Kim bilir belki,muhalefetin iyice kudurmasını bekleyip,bir süpriz yapıp fakire kıyafet bizden,yada başka bir hamle yapıp,muhalefete; AH...Kapak olsun yapacaklardır :D :D |
belki giysi yardimi yapilabilir ilerde bekleyip görmek lazim
|
Bence yaparlar..Kitap,tahta,derslik,sıra,gıda,para,ayakk abı,tablet yardımı yapıldığını gördüm şahit oldum şimdiye dek..Bence bunuda yapacaklardır..
Yapmazlarsa eğer,yalın bir şekilde okulda kıyafet serbest,mini etek,askılı hariç ne kıyafetle gelirsen gel derlerse o zaman çok büyük bir yanlış olur... Ayrıca yapmış-yapıyor olduğum yorumlar ve cevaplandırmalar da en başta müslüman bir Türk,daha sonrada TARAFSIZ bir AK PARTİ'li olmanın bilincide haraket etmeye çalışıyorum..Ancak üzerime afiyet olmayan ifadeler kullandıysam,doğru bildiğim yanlışları savunuyorsam,her halûkarda af ola.. |
çok enteresan gerçekten,
bazı kesimler bu kıyafet serbestliğinden dolayı öğrencilerin daha abartı açık giyeceğinden endişe ederken, bazı kesimlerde tesettüre zemin hazırlanıyor diye endişe ediyor.... bazılarıda başörtü yasağı resmen yasalaştı diye düşünüyor... zannediyorum her kesimin kendine göre hükümete karşı bir güven problemi var... |
Problem güven meselesi değil elbette bir kesim idolojik sebeplerden dolayı hükümete güvenmeyecektir bir chpli ne kadar hükümete güvenebilir ki aynı şekilde tam tersi bir ak partili muhalefete ne kadar güvenebilir...
Sorun bu ülkenin insanında var kimseyi memnun edemezsin bu ülkede... Ben her konuda memnun olanına rastlamadım en azından... |
Evet malesefki herşeye şükretme hissimiz bazı zamanlar için kaybediliyor...
Fakat birisi çıkıp tesettürü yasalaştırıyorlar diyorsa, biriside çıkıp tesettüre zemin hazırlanıyor diyorsa, bu gerçekten hükümetin ne yapmak istediğini tanımlayamamaktır... |
Alıntı:
Dediğim gibi herkesi memnun etmek imkansın... Solcu kesimi malüm dine düşman oldukları için okullardaki sivilleşmeyi bile bunun sonu çarşaf diye düşünebiliyor ondan bu rahatsızlıkları... muhafazakar kesim ise yapılan sivilleşmenin tesettürün önünü kestiği düşüncesinde... muhafazakar bir kesim ise yetmez ama evetçiler onlar da sivilleşmeye doğru ama neden başörtüsü serbest bırakılmadı diye eleştirenlerden oluşuyor... Buradaki durumu kendimiz muhasebe edip haklı olanı belirlememiz gerekiyor benim de şahsi fikrim sivilleşme doğru ama başörtüsü de serbest olmalıydı yönünde... |
Alıntı:
Arkadaş sen değilmisin herkes istediği dinin inançlarını özgürce yerine getirebilir diyen..Tamam işte bırak herkes eşit olsun isteyen istediğini taksın giysin.. Bu güne kadar ki bir yanlıştır üniversiteye çeşit kılıkla bazısı insanlıktan çıkma derecesinde bir kılıkla giriyor,bazısı sırf başörtü var diye alınmıyor..Çok şükür ki bu yanlış kalktı ve başörtü serbest üniversitede.. Serbest olsun olmasın,okul kıyafetine uygun bir başörtü normal karşılanmalı.. Ayrıca benim M.Kemal'imin bir sözü var; ""Dinsiz bir devlet düşünülemeyeceği gibi,din dersinin verilmediği bir okulda düşünülemez.(G.M.Kemal Atatürk)"" Açılmaya gelince giyinme tarzları çok değişti,genç bir erkek olmama rağmen,abartının abartısına kaçıp,üzerine tüğlü yelek cinsi bir mont,ayaklarda vahşi bir bot,ve altta daracık bir tayt giyip dolaşan kızlardan hiç haz etmiyorum,hatta tiskiniyorum.. Serbest kıyafetin söz konusu edildiği bir okulda serbestliğinde bir sınırı olacaktır diye emin bir şekilde düşünüyorum.. |
İdeolojik bakışların duygusal sömürü yahutta alt daireleri yeteince oluşturulmaktadır...! Mesele çözüm müdür ? Yoksa bağcıyı dövmek midir ? Eğer çocukların ahlak, sınıfsal farklılıklar yaşayacağına yahutta daha kötü olacağına inananlar var ise sorunu çözmek isterler ise sözünde sadık iseler ! Meseleyi çözmek basittir..! İphone'larla, erkekli kızlı karışık, ahlak kurallarına aykırı bir öğrencilik istemiyorlar ise ! İslam bunu batıldan uzaklaştıracaktır...! Eğer mesele çözümse !!!
|
Çözümün haktır, fakat ötekileştirilen kitlenin psikolojisini düzeltecek mahiyette değildir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer kendisnin bizim üzerimizde hayır olan hakkı varsa elbet Rabbimiz Rahmandır, Rahimdir onunla muamelesini bekleriz, Fakat kendisi aksine şerre vazife yaptıysa, o vakit bugün Ebu cehil bir münafık olarak nasıl dillerde Cehaletin, kötülüğün temsilcisi olarak anılıyorsa, İşte orda Şerrin, kötülüğün, fasıklığın yolunu açan devrimlere imza atmış şahısta o devrimleri sorgulayarak anılırki, aynı hata yapılmasın o tuzaklara hala düşülmesin diye.... İşte o vakitte Rabbimizden Adil ismini umarız, eğer ölürde hesaplaşmak söz konusu olursa :) Bu sizin zannettiğiniz gibi kötülemek değil efendim, emribilmaruf nehyianilmünkerin bir çeşit yöntemidir... |
Alıntı:
Ve der ki Eyüp Sultan Hazretleri;""O negüzel komutandır(F.S.M) İstanbul'u feth eden,o ne güzel ne iyi askerdir İstanbul'u feth eden.."" Ben bu hadislerden şerefli bir millete ait şerefli bir kul olduğumu biliyorum..Bunun dışında BEN MUSTAFA KEMAL'İ GÖRMEDİM.. Kimin derdi varsa öldüğü zaman ahirette bizzat kendisi ile mukayeseye geçer..Ben bu M.Kemal'i savunmam,kötülemem de.. Ancak şunu belirtmek isterim ki bu güne kadar Atatürk'ü kötüleyenler hep hacılar hocalar olmuştur.. Gerçeği hiç birimiz bilemeyiz.. ÖLDÜKTEN SONRA HEP BERABER GÖRECEĞİZ İNŞAALLAH |
Alıntı:
Peygamber efendimiz a.s.v. veda hutbesinde 'siyah tenlinin kırmızı tenli, kırmızı tenlininde siyah tenli üzerinde üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır buyurmuştur' bu hadis söylediğiniz hadis gibi uydurma değil, kati bir hadistir. Ben bu kati hadisi referans almayı tercih ederim, Eyüp sultan hz. nin sözü dediğiniz cümle, Efendmiz a.s.v. ın hadisi şerifidir. Ve bu övgüyüde türklüğe bir övgü olarak algılamak sapıklık olur. sadece yazdıklarınızın yanlışlarını düzeltmek istedim, onun dışındaki yazdıklarınıza yukarda verdiğim cevabı tekrar etmek istemem. |
Alıntı:
|
Aldık mı Başımıza Belayı
http://www.habervaktim.com/resim/resim276171_2.jpg Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda tek tip kıyafet uygulamasına son veren önergesi gündemdeki yerini korurken, yeni düzenlemenin faydadan çok zarar getireceği görüntüsü ağır basmaya başladı. Aldık mı Başımıza Belayı |
Aklıma sigara yasağı geldi ilk günlerinde ne kadar feryat figan muhabbeti ile ayyam yapanlar vardı şimdi ise herkes memnun bu kılık kıyafet muhabetindede aynısı olacak. çocuklar arkadaşlarının maddi imkanlarını sadece elbise ile bilmezler her gün kantinden yaptığı alışverişle bilir her gün kola içmesinden tost yemesinden kullandığı kaemden , kalem kutusundan, zaten bilir bu gün çocuğunuza alacağınız üniforma parası dışardada giyeceği pantolandan ikişer adet alabilirsiniz .
Bizim insanımız reformlara önyargı ve korku ile yaklaşıyor sağlıktata böyle doktorlara dendiki ya özelde çalış ya kamuda içimideki partizanlar çıktı karşıt propagandaya başladı yahu eskiden parasını verip özel muayene oluyorduk şimdi onuda olamıyoruz filan demeye başladılar . Yani hiç yanlışa direnme mücadele etme ruhu ve birliği yok bu yüzden halk olarak çok kullanıp eziliyoruz . |
Elbiselerin tek tip olmasi o kadar önemli degil önemli olan tek tip insan yetistirmemek!.. aslinda su zamanda gelir seviyesindeki ayrim salt üstündekilerden degil her yönüyle ortaya cikiyor.. giydigi ayakkabidan, kullandigi telefona, yazdigi kalemden, kantinde yedigine kadar o acidan bir önlük bütün bu farki kapatiyorsa buyrun devam edelim!..
su eziklik psikolojisini üstümüzden atmamiz gerekiyor sonucta tekstil ülkemizde en ucuz sektörlerden o yüzden su her gün farkli elbiselerle gelinecek paranoyasindan kurtulalim sanki o ögrenciler ayri mahallelerde, ayri dünyalarda yasiyorlar!.. serbest kiyafet özgüveni getirir, özgürlügü getirir, farkliligi getirir tabiki bunlarinda bir siniri vardir onuda zaten meb cizmis ama su özgürlügün icinde basörtüsünün olmamasi hala daha icimde ukde kalmis durumda o acidan bu yönetmenlik tam anlamiyla özgürlükcü degildir.. ama ehveni ser diyelim ve zamana birakalim.. |
Okullarda bu kılık kıyafette yapılan değişikliğe göre ülkemizde yeniden laiklik tartışmalara yol açarsa şaşırmayın.Benden demesi...
|
Alıntı:
Aç mecmuaları bak..Peygamber efendimiz (s.a.v) in böyle bir hadis-i şerifi olduğunu biliyorum..İslam2ın sancağının Türk'lere verildiğini biliyorum..Hz.Eyüp'ün bir İstanbul(Constantine) ve Hz.Muhammed(sav) aşığı olduğunu biliyorum.. Ve evet siyah ten ile beyaz ten'in bir üstünlüğü yoktur çünkü Siyah tenli Türk'te vardır,beyaz tenli Türk'te,yüreğin yürekten üstünlüğü vardır.. Peygamber efendimiz(s.a.v.) Çanakkale'de bizzat yanına Cebrail(as)'ı alıp savaştığını kimse inkar edemez ki Seyit onbaşı o mermiyi tek başına kaldırmadı,o mermi o geminin bacasından girecek ve gemiyi ortadan ikiye ayıracak şekilde kendiliğinden yol almadı.. Yanlışlarım varsa düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim.. Tekrar bildirmekisterim ki doğru bildiğim yanlışları savunuyorsam her halükarda af ola.. Tekrar teşlekkür ediyorum. |
kılık kıyafet okul için bir varlıktır.
biz türk milletiyiz, avrupa özentili bir yaşam sadece benliğimiz alır... ilim ve fen alın avrupadan, ama kültür değil... |
Rasim ozan kütahyalının sözü geldi aklıma " önlük fakirliği örtermi ? "
|
Biz serbest kıyafet uygun değil dediğimiz zaman bize öyle böyle laflar yapıp,at gözlüğü takıp yok illede Erdoğan diyenler!!!!!
Alın size serbest kıyafet!!!! Siz Ak Partilisiniz de biz neyiz!!! Biz bunun olmasından korkuyorduk tıkla linke!!! Dakika bir gol bir.. http://www.haberturk.com/gundem/habe...erbest-kiyafet |
bence iyi oldu zaten normal hayatta sınıf ayrımının her turlusunu yaşayan cocuklar okulda sınıf ayrımı yaşayıncamı sorun olucak hadi ordan....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Devletimizin yardımlarını takdirle karşılıyorum.Ancak kendisine haybeden yük getiren işlerden sakınması gerektiğini düşünüyorum. HÜKÜMET OLARAK HER BİR İCRAATIN GELİRİNİ VE GİDERİNİN HESABINI ÇOK İYİ YAPMAZSA HALKIMIZ BUNUN ACISINI HER ZAMAN ZAMLA ÇEKMEYE DEVAM EDER... |
Serbest kıyafet konusuna tamamen karşı olmama rağmen SÖZCÜ gazetesinin Tayyip Erdoğan ve Ak Parti adına yapmış olduğu bazı haberlerin beni rahatsız ettiğini söylemek isterim..
Onlardan bir tanesi; ""Alın size Serbest Kıyafet"" BAŞLIĞI ALTINDA YAZILMIŞ BİR HABERDİR...Haberde konu bambaşka bir yere saptırılmıştır.. Doğu ve Güneydoğu'da ki çocukların terörist kıyafeti giydirilip okula gönderileceğini yazmış.. Bu haber tamamen aşağalıkça yazılmış ve o bölgeyi bilmeyen insanları kendi safhalarına çekmek için yazılmış düzmece bir haberdir.. Teröristlerin üzerine giyiyor olduğu kıyafetler adını anmak istemediğim o kahpe örgütün kamuflaj üniforması değildir..Doğu ve Güneydoğuda insanlar o şekilde giyinirler ve o yörenin kılık kıyafeti öyledir.. Terörist arıyorlarsa zor değil takım elbise içerisinde mecliste yanıbaşlarındadır.. Doğuda söylenilenin aksine eğitim ve öğretime karşı çıkma gibi bir eğilim yoktur.. Ben şırnak/cizrede sabah mayın aramasına çıkarken,tıklım yıklım öğrenci dolu okulun bahçesinde(cumhuriyet i.ö.o) her sabah ilk önce istiklal marşı,daha sonra andımız okunurdu... Yani kısacası;serbest kıyafet konusunu saptırarak ve ne hikmetse yine KÜRT kökenli Türk vatandaşlarımızı PKK ile bağdaştırıp AK PARTİ ve bireylerini karalama kampanyası devam etmektedir.. Kaç dönemdir istikrarlı bir biçimde Ak Parti diyen halk,gerçeği kendi gözleri ile gördüğü gibi,kendini bilmez bir kaç sahte laf ebesinin dolduruşuna gelmeyecektir.. Onlar her ne kadar bu güne dek İKTİDAR'ın küçük yanılmalarını yanlışlarını göstermeye çalışmış olsalarda,Halk yapılan doğruları görmekte,ve dönemlerdir eze eze oyları ile Ak Partiyi İKTİDAR'a oturtmaktalardır.. Saygılarımla.. |
Askeriyemi okullar kardeşim tek tip kıyafet öğrencilerin dersleri zaten ağır bide kıyafetle uraşıyolar full sıkıntı bence herkez kafasına gore gıyınsın...
|
Her nimetin bir de külfeti olacak.
Çok değil önümüzde ki yıl Okullara giden gençlerimizin kıyafetlerini burada paylaşırız Yetişmiş genç kızlar Belki de en dekolte elbiseleri ile okullarda boy gösterecek Bunlara da hazır olmak gerek Çünkü ben özel sektörde bu durumu yıllardır yaşıyorum Şimdi ki resmi okul kıyafetlerini arar duruma gelmeyiz inşallah |
Öğrencilerimizin Transparan giyeceği,Terörist kıyafeti giyeceği,yönünde yorum yapan arkadaşlarımıza net bir dille duyurulur..Aşağıdaki metin ""OKULLARDA SERBEST KIYAFET YÖNETMELİĞİ""dir..Saygılarımla ;
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecek. Öğrenim görülen programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuvarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyilebilecek. Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecek, ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacak. Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek. Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak. Kılık ve kıyafet sınırlamaları: Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak. Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, lise öğrencilerine MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında da ilgili disiplin hükümleri uygulanacak. Ömer DİNÇER (Milli Eğitim Bakanı-Ak Parti İstanbul Millet Vekili) |
Benhur bak olaya tek bı pencereden bakıyosun yazının sonunda dekolte var git liselere kızların eteklerıne bı bak evden çıkarken diz altında okulda sınıfta bahçede dız ustunde isteyen her turlu acar bunun onune kımse gecemez şimdi eşitsizlik külfet derken ben sana anlatayım eyüp lisesinde okudum öğlenci olduğum yıllarda oruç ayında çok yaşadım bunu oruçluyum arkadaş lan biz ekmek arası tost alacak para bulamıyoduk koşa koşa eyüpteki iftar cadırından yiyecek içecek alıp orucumuzu acıyoduk sınıftakı arkadaşların coguda varlıklıydı adamlar kantınde masa kapatıyolardı full ne ararsan var eşitsizliğin önüne kıyafetle felan geçemessin önemli olan toplumsal bilinç lise1 lise 2 aynı ceketle okula gıttım lise 3 te mezun bı arkadaşın ceketini giydim anlıcan tek tip kıyafetinde yararı yok.....
|
Alıntı:
Ve bilinmelidir ki öğrencinin sahip olduğu terbiye miktarı... Evden çıkarken standart bir öğrenci..Okula gittiğinde ilk iş tuvalete girmek,kravatı gevşetmek,gömleğin ilk iki veyahut bir düğmesini açmak,eteği beline doğru çekmek yetersiz kalırsa eteği katlayıp kısaltmak... Bunları eğitim gördüğümüz liselerde çok gördük.. Ojeli tırnaklar,biçim biçim saçlar,ağızda sakızlar.. Bunların önüne geçilemez.. Bu konu çok düşündürücü ve utanç verici bir konudur.. Ancak bu konudaki kilit nokta koyulan kurallar değil,kuralların uygulatılma aşaması olmaktadır.. Bir öğrenci eğitim ve öğretimin önemini ancak ve ancak o hakkı kaybettiği zaman anlamaktadır.. Özür dileyerek söylüyorum ne olur af edin,ben 21 yaşında genç bir erkeğim..Ancak 15 yaşından itibaren yaşıtım olan yani 21 yaşındaki gençlerimizin oluşturduğu kitlenin gidişatı,hal tavırları,kılık kıyafetler ve görünen-gidilen sonuç beni ürpertmekte ve utandırmaktadır.. Ne yazık ki,nasıl bir kanser hastalığı insanı içeriden içeriye bitiriyor yok ediyorsa sinsice,gençlerimizde aynı şekilde yok olmaktadır.. Yüce Rab'tan yardım dilemekten başka yapacak bir şey yoktur.. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 22:24. |