![]() |
Alıntı:
Laf ebeliği yapmayınız. Kanıt getirin, ayet getirin,hadis getirin. Bunların hiç birini getiremiyorsanız gülenin papalığa sunduğu hizmeti tüm dünyadaki müslümanlara bağlamayın. O konsile gidip kim hizmet sunmuşsa hatalıdır. |
------------------------------------
Müslümana hakaret edilmez. Lideriniz gibi küfür kokuyorsunuz |
Arkadaşlar, yorumlarımızı yaparken birbirimize olan saygımızı koruyalım.
|
Alıntı:
2-Beni tanıyanlar Ellah c.c. hepsinden razi olsun canlarını verecek kadar severler, hayatım boyunca bir rezilliğim olmamıştır. 3-Dünyada 5 milyar civarında hristiyan var. Çoğunluğu savunmanızdan anlaşılan o ki kalabalık tarafı haklı buluyorsunuz. Belkide dinler arası diyalog bu sebepten sizi rahatsız etmemiş. 4- Müslüman din adamları ile görüşmek helaldir ayıp değildir. Kafir din adamları ile lüzum dışında görüşmek dostluk kurmaktır. Ayetler bu tip insanlarında kafir sayılabileceği yönündedir. 5- Hakkımı size helal etmiyorum. Ben asla rüşvet vermedim,almadım,rüşveti meşru olarak tanımadım görmedim.Parti liderimin dediği gibi bu işin içinde kim varsa cezasını çekecek. |
Alıntı:
Yahu kimsin, nesin, sıfatın nedir ki insanların her attığı mesaja devamlı suretle aşağılayıcı şekilde cevaplar veriyorsun ? Eğer bu forumun zeka seviyesi seni açmıyorsa bas git muhterem efendinin forumuna orada anlat Fethullah Hoca'nın ne muktedir bir insan olduğunu... |
Alıntı:
فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةُ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ Fe men hâcceke fîhi min ba’di mâ câeke minel ilmi fe kul teâlev ned’u ebnâenâ ve ebnâekum ve nisâenâ ve nisâekum ve enfusenâ ve enfusekum summe nebtehil fe nec’al la’netallâhi alel kâzibîn(kâzibîne). Artık kim sana gelen ilimden sonra, onun hakkında seninle tartışırsa o zaman de ki: ”Gelin, sizler ve bizler de dahil olmak üzere oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım (bir araya toplanalım). Sonra dua edelim, böylece Allah'ın lânetini yalancıların üzerine kılalım.” |
Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin, bugün 23 Aralık 2013 tarihinde yayınlanmış olan "Gayrimüslimlere Hoşgörü Müslüman'a Beddua" başlıklı makalesinin bir bölümünden aşağıdaki alıntıları Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hatırlatmak isterim:
"27 Mayıs ve Adnan Menderes'le ilgili çalışmalarımda ve Cumhuriyet Arşivi'nden çıkan belgeleri üzerinde yaptığı çalışmada Bediüzzaman Said Nursi'nin mektupları dikkatimi çekmişti. Menderes'e yazılmıştı ve bir kısmı 27 Mayıs darbesi sırasında Adnan Menderes, İçişleri Bakanı Namık Gedik ve Milli Savunma Bakanı Ethem Menderes'in makamlarında yapılan aramalarda ele geçirilmişti. 27 Mayıs'tan sonra oluşturulan, 'ihbar' mekanizması kapsamında, Said Nursi'nin Demokrat Parti yöneticilerine yazdığı, 'vatan ve millet namına' diye başlayan mektupları suç delili olarak 27 Mayıs'ın 1 no'lu tasnif komisyonu tarafından toplanmıştı. Orada dikkatimi çeken bir ifade tarzı vardı. Daha sonra Bediüzzaman Hazretleri'nin Risale-i Nur Külliyatı isimli eserlerine baktığımda da aynı şeyi gördüm. Said Nursi, mükerrer mektuplarında Menderes'e, 'İslam Kahramanı' olarak hitap ediyordu. Ezan-ı Muhammedi'nin Arapça aslına uygun olarak okunmasını sağladığı ve Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi, Müslümanların ibadetlerini korkusuz bir şekilde yerine getirilmesine zemin hazırladığı için, Menderes'e dua ettiğini söylüyordu. Bediüzzaman, 'İslam'a ve Kur'an'a hizmetleri' nedeniyle Menderes'e dua ederken, Demokrat Parti döneminde kendisi ne durumdaydı? İktidar nimetleri önüne serilmiş, talepleri talimat olarak kabul edilmiş, kadroları devletin kademelerine yerleşmiş, bir eli yağda bir eli balda mıydı diye baktım. Demokrat Parti döneminde Türkiye, din ve vicdan özgürlüğü alanında ne kadar ilerlediyse, demokrasinin sağladığı hürriyet havasından kim ne kadar istifade ettiyse, Bediüzzaman Said Nursi de o kadar istifade etmiş. Hatta o kadar bile değil. Yine Cumhuriyet Arşivi'ndeki belgelere göre fişlemede yine birinci derecede tehlikeli olan kodla, '1-a' koduyla fişlenmiş, mahkemeleri ve sürgün hayatı devam etmiş. Isparta ve Barla'da mecburi ikameti sürmüş ama CHP dönemindeki kadar katı değil, kısmen rahatlatılmış. Isparta'dan Barla'ya, Barla'dan Emirdağı'na gidişi dahi izinle ve polisin takibatı altında olmuş. Ama Bediüzzaman kendisinin Ankara'ya girişine yasak getirdiği halde şahsı için değil, Ezan-ı Muhammedi hürmetine Menderes'e hep, 'İslam Kahramanı' gözüyle bakmış, öyle hitap etmiş. Bunları niçin hatırlattım. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı'ndaki Türkiye'de dindarların sıkıntı olarak gördükleri her şeyin kaldırılmasına, kamuda ve Meclis'te başörtüsü serbestisine, okullarda Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz'in Hayatı'nın ders olarak okutulmasına, ordudan atılanların haklarının iadesine, darbecilerden, Ergenekonculardan hesap sorulmasına, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin beraat etmesini sağlayan 2006 tarihli yasal düzenlemelere ve hocefendiye, 'Türkiye'ye dön' çağrısına rağmen, duanın yerini beddua aldı. Hem de ne beddua... İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgalinde, Amerika'nın Irak'ı işgalinde, Ebu Gureyb'de Müslüman kadınların ırzına geçilirken yapılmayan beddualar bugün Recep Tayyip Erdoğan için yapılır oldu. Kur'an'da Kabe'yi yıkmaya giden Ebu Leheb'e yapılan bedduanın gönüllere Kabeler inşa etmeye çalışan kadrolara karşı kullanılması üzücü bir durum olsa gerek." Muhterem Hocaefendi; Pir-i Mugan Şem-i Tâban sözleriyle hürmetle andığınız Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri, rahmetli Adnan Menderes'i "İslam Kahramanı" olarak nitelendirirken, Adnan Menderes'in; İslam'a, Müslümanlara, Türkiye'ye, Müslüman Türk Mileti'ne ve insanlığa yapmış olduğu hizmetlerin çok daha fazlasını yaparak, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin ölçülerine göre değerlendirirsek, Adnan Menderes'e göre, "2 kat, 3 kat, 4 kat İslam Kahramanı" olarak nitelendirilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sembol lideri olan AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında son günlerde söylemiş olduğunuz sözlerinizi, Bediüzzaman'ın ölçülerine göre nereye koyuyorsunuz ve o büyük zâtın talebeliğini hakkıyla yerine getirebildiğiniz kanaatinde misiniz? |
Alıntı:
Ehil biri yokmu sizde? |
Dinlerarası Diyalog mevzusuna değinecek olursak Hoca Efendi'nin hala ısrarla Papa ile görüşmesini eleştirenler var...
Görüşülür kardeşim neden görüşülmesin ? Fethullah Gülen , Papa ile görüştü diye Hristiyan'mı oldu ? Onların boyundurluğu altına mı girdi ? Kendi okullarında ki çocuklara Müslümanlığı aşılayan bir oluşuma seviyesiz ve fütursuzca iftiralar atmak hangi zihnin ürünüdür yahu.. Dinlerarası Diyalog'a kafirlik bile diyenleriniz var yazık... Sizin mantığınıza göre ben Müslüman'ım deyip her türlü pisliği ( ZİNA,KUMAR,İÇKİ )yapan bir adamla oturup dost olunabilir, Fakat haram yemeyen , insanlara ve çevresine son derece duyarlı sağlam bir Allah inancı taşıyan , Hristiyan Müslümanlığa davet edilemez.. Bunlar AK Parti'nin gökten indirdiği ayetler galiba... "Zulmedenleri hariç, Ehl-i kitab ile en güzel olan şeklin dışında bir tarzda mücadele etmeyin ve onlara şöyle deyin: "Biz, hem bize indirilen kitaba, hem size indirilen kitaba iman ettik. Bizim İlahımız da sizin İlahınız da bir ve aynı İlahtır ve Biz O'na gönülden teslim olduk." (Ankebut, 46) Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara adil davranmanızı yasaklamaz." (Mumtehıne, 8) Kur'ân-ı Kerim'in, bazı âyetlerine dayanarak "Hıristiyan ve Museviler ile dostluğu yasakladığını" ileri sürmekte olan bir kasım çevreler var. Oysa sözü edilen âyetlerde yasaklanmış olan ne "diyalog", ne de günlük dildeki anlamı ile "dostluk"tur.. Dinler arası diyalog görüşmelerini "yıllarca İslâm'a, Kur'ân'a başkaldırmış, düşmanlık etmiş insanlarla dostluk kurma" diye tenkit edenler olabilir. Halbuki dinler arası diyalog görüşmeleri, İslâmî bir düşünce ve bu düşüncenin hayata yansımasından ibarettir. Allah Resûlü (s.a.s.), yıllarca kendisine her türlü işkenceyi yapan Ebu Cehil'i ve onun gibi nicelerini karşısına alıp muhatap olarak kabul etmiştir. O halde çeşitli vesilelerle görüşülüp konuşulan değişik dinlerden bu insanlar -kaldı ki çokları inancını izhar ediyorlar- yüzünden, İslâmî nasslarla te'lif edilemeyecek tenkitler yapmanın hiçbir manası yoktur. Böyle bir tavır aslında, İslâm'ı tam anlamıyla özümseyememenin bir ifadesidir. Allah Resûlü (s.a.s.), bir gün yoldan bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkar. O esnada yanında bulunan bir Sahabi, "Ya Resûlallah, o Yahudidir" der. Nebiler Serveri (s.a.s.) hiç tavrını bozmadan ve yüz çizgilerini değiştirmeden, zamana "dur ve beni dinle" dedirtecek şu cevabı verir: "Ama bir insan!" (Müslim, Cenâiz 78, 81) O'nu bu ölçüler içinde tanımayan müntesiplerinin de, O'nun (s.a.s.) insanlık adına getirdiği evrensel mesajlardan habersiz yaşayan insan hakları savunucularının da kulakları çınlasın! Bu söze ilave edilecek hiçbir şey yoktur ve eğer biz, bu sözün sahibi o şanlı Peygamberin ümmeti isek, O'ndan farklı düşünmemiz de mümkün değildir. |
Alıntı:
1- Hocaefendi'nin duasında isim yok. 2- Dua manaen çok şümullu "Zalim" tavsifine giren herkes duanın muhatabı. 3- Hocaefendi milletimizin tek bir ferdinin burnunu dolaylı da olsa kanatmadı, Beddua diye düşünülen sözlerin İslam hukukunda bir karşılığı var ve bu ruhsatı Kur'an ayetlerinden almıştır... Yazıyı okursan ve at gözlüklerini çıkartırsan neyin ne olduğunu bir nebze anlayabilirsin ; http://www.zaman.com.tr/gundem_mulaa...r_2187747.html |
Alıntı:
Diyorum ehil biri gelsin yine farklı cevapların yanıtlarıyla farklı sorular cevaplanıyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İzniniz olursa ben sorayım siz cevap verin bilgi seviyenizin benden ileri olduğunu düşünüyorsunuz ya o bakımdan.
|
Alıntı:
1- isim yokmuş... siz o kadar safmısınız yoksa saf ayağınamı yatıyorsunuz... 5 yaşındaki bebeğe sorsanız bilir o bedduanın nereye kime söylendiğini... 2- zalim tavsifine girmek için deshane kapatmak yeter galiba... hizmet adı altında yapılan işler zalimlik sayılmaz... 3- %50nin evi yansın diyen adamın burun kanamasıyla işi olmaması çok normal... tabi ayetin önüne arkasına bakmadan kime hitaben olduğunu bilmeden bakarsanız herşeye dayanak bulursunuz... bektaşi gibi bakarşanız başörtüsü furuattır dersiniz yada müslümana beddua etmeye bile kılıf bulursunuz... eeee minareyi çalan kılıfını bulurmuş... ama artık eskisi kadar kolay değil... |
Alıntı:
-Güleni kim Müslümanlar adına konuşması için görevlendirdi diyorum. Ses yok -Gülen hiç kimsenin izni olmadan gidip neden müslümanlar adına konsile hizmetlerini sundu diyorum. Ses yok -Hizmet dedikleri bir anlamda müslümanların kasası olan paranın yönetimi kimde diyorum ses yok. -Nasıl kullanılıyor diyorum. Ses yok -Gülen papaya yazdığı mektupta Müslümanları suçlamış dinen hükmü nedir diyorum. Ses yok. -Gülen papaya yazdığı mektupta Türkiyeyi ortadoğu olarak tanımlıyor sebebi nedir diyorum. Ses yok -Gülen bazı ayetleri ve Kuran-ı Kerim'i hristiyanlara yönelik yaptığı işlere kılıf olacak şekilde yorumluyor diyorum. Ses yok -İslam alimleri din için hapis yatmayı ve hatta ölmeyi seve seve göğüslüyor gülen neden kafirlere sığınmış diyorum. Ses yok Bu sorularımın yarısı bile değil fakat bunları soruyorum bana hakaret edip saçma cevaplarla üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Senli benli sanki merhabamız varmış gibi davranıp laçkalaştırmak sureti ile.. |
Alıntı:
Ne içip de geldin foruma Bir aydır diyormuş Gülen'i kim görevlendirmiş miş La yukarıda o kadar fotoğraf paylaştım Her biri Müslüman alimi Papa ile görüşmüşler Dalay Lama ile görüşmüşler Bunları kim görevlendirdi? Senden izin almamışlar Pardon Çoluk çocukla uğraşıyoruz burada Aaaa bak bunu unutmuşun Bir tane daha var Bunu kim görevlendirdi acaba Bak münafığa Papa ile görüşmüş birde :) .. http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vu1tp.jpg |
Alıntı:
Siz mavalınızı vatikan sevdalılarına ve gülen dinine mensup olanlara anlatın. Birileri kafiri sevdi diye hepimizmi sevmek zorundayız. Ayet hadis kaynak bunlar olmadan gelmeyin. |
Alıntı:
Fethullah Gülen'den Rüşvet Emri: "Hakimleri Kiralayacaksınız! Destekleriz" İslam Peygamberi Hz.Muhammed rüşvet alanı ve vereni lanetliyor, ABD'de yaşayan Emekli Vaiz Fethullah Gülen "Destekleriz" diyor, emrediyor. Bu video, paylaşım rekorları kırıyor. CIA-MOSSAD-MI5-KGB İşbirliği ve Mavi Marmara İhaneti, 25 Kasım'da A Haber Canlı Yayınında Fatih Tezcan tarafından belgeleriyle ortaya konulan Gülen Hareketi'nin başındaki isim Fethullah Gülen'in, örgütüne rüşvet emri verirken çekilen görüntüleri Youtube'da yayınlandı. Uzun yıllardır ABD himayesinde Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in "Orda icabında mahkemenin altını üstüne getireceksin,avucuna alacaksın. Arkadaşlara diyorum ki ben ; bin döktüreceksin,belki geriye bir dönecek! Bu dersaneleri üstad, destekleriz yani. Bir milyar vereceksiniz, on milyonluk tazminat davası alacaksınız. Yani bu da mahkum etmektir yani. Avukat da kiralayacaksınız, hakim de kiralayacaksınız!" dediği görülüyor. Uzun yıllardır ABD himayesinde yaşayan Fethullah Gülen, hurafe dolu motiflerle süslediği konuşmalarını kullanarak, yine bir ABD-İngiltere projesi olan Kemalist Rejim'in baskıları nedeniyle İslam'dan uzak kalan Müslüman halkın çocuklarını, Gülen Örgütü'nde çalıştırmasıyla tanınıyordu. Bu videodaki sözlerin ardından Fethullah Gülen'e yargı yolunun açılıp açılmayacağı, merak konusu. İşte Peygamberimizin "Rüşvet Alan da Veren de Mel'un'dur" diyerek Lanetlediği Rüşvet Suçunu Destekleyeceğini Söyleyerek Örgütüne Rüşvet Emri veren Fethullah Gülen:
AnalizMerkezi.com/ÖZEL http://www.analizmerkezi.com/haber/f...eo--34949.html |
Özgür Suriye bak kardeşim
o kaset 28 şubatta montajlanmış kaset 20 yıldır internette Böyle boş şeylerle uğraşma Bugüne gel Bak mesela Benim de çok sevdiğim BURHAN KUZU Az önce bir twit atmış Bacak bacak üstüne atan lahmacun yiyen polisleri eleştirmiş Ama haramiler için rüşvet iddiaları için tek kelime yok Bacak bacak üstüne atmak da artık suç Propaganda böyle bir şey işte http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vu7xm.jpg |
montaj filan değil yalan söyleme. gerçek o video. montaj sizin yaptığınız iş. ben 7 sene Fethullah Gülen'in okullarında okumuş, onun dershanelerine gitmiş birisi olarak, artık nefret ediyorum bu adamdan. |
Sizlerle bir alintiyi paylasmak istiyorum
Alıntı:
Diyalog adina ibrahimi dinler millete anlatiliyor Yapilmak istenen nedir, anlayamadim ama sonu iyi bitmiyecek Allah yardimcimiz olsun, biz bu aciz kullari Hak yoldan sapittirmasin. |
Alıntı:
Konu çok geniş!. İsterseniz ben size birkaç link vereyim orada benim mesajlarımı görürsünüz... Vakit buldukça bunları iyice okumaya gayret ediniz... http://www.akpartiforum.com/diyalogt...ras%FD+diyalog http://www.akpartiforum.com/yahudi-v...ras%FD+diyalog http://www.akpartiforum.com/yahudi-v...ras%FD+diyalog http://www.akpartiforum.com/yahudi-v...ras%FD+diyalog http://www.akpartiforum.com/yahudi-v...ras%FD+diyalog |
Yahu arkadaş Amerikanın himayesinde ki bir adamdan bu memlekete ne zaman fayda gelmiş bu sefer gelsin. Boşuna tartışıyorsunuz.
Rüşvet verdiğinde bedduayı yersin, ama savcının, hakimin kirasını ödersen sıkıntı yok. Kapatın gitsin konuyu... |
Hocam yapma böyle şeyler bak, sonra beddua geri gelip seni buluyor...
http://www.trthaber.com/haber/turkiy...di-113113.html |
İşte Vatikan’ın kendi ağzından Dinlerarası Diyalog;
-Dinlerarası diyalog, kilisenin bütün insanları kiliseye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. - Bu misyon aslında Mesih’i ve İncil’i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir.(Redemptoris Mission (Papa 2. Jean Paul’un 1991 yılında ilan ettiği “kurtarıcı misyon” adlı genelgesi) -Dinlerarası Diyalogdan söz ettiğimizde açıktır ki bu faaliyeti, kilise şartları çerçevesinde misyoner ve İncil’i öğreten bir cemaat olarak yapıyoruz. Kilise’nin bütün faaliyetleri, üzerinde taşıdığı şeyleri yani Mesih’in sevgisini ve Mesih’in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeple diyalog, kilisenin İncil’i yayma amaçlı misyonunun çerçevesi içinde yer alır. -1964 yılında 2. Vatikan Konsili’nde kurulan “Hıristiyan Olmayanlar Sekretaryası’nın 1973 yılında, sekreterlik görevine getirilen Pietro Rossano’nun, Sekreterya’nın yayın organı Bulletin’deki yazısı; -Papa 6. Paul’un vizyonu gerçekleşmektedir. Çünkü dinler arası diyalog, kilise misyonunun normal bir parçası olarak görülmektedir. (Bulletin, 59/20–2.1985.124). -Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Afrika ve Amerika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda Asya’yı Hıristiyanlaştıralım.” (Papa 2. Jen Paul / 2000). -Hıristiyanlar İsa’nın Mesih olduğuna ve insanın onun sayesinde kurtulduğuna inanır. Tanrı’ya götüren başka bir yol yoktur.” (NPQ: Cilt: 1, Yaz 1991 Buttiglione). “Kilise ile diğer dinler arasındaki diyaloga evet. Ama aynı zamanda tek kurtarıcının İsa olduğunu ilan etmek gerekiyor.” (Papa 2. Jean Paul, Sen Pietro Kilisesi 25.06.2000). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- GÜLENİN PAPAYA YAZDIĞI MEKTUP (ZAMAN GAZETESİ) Pek muhterem Papa cenapları, Üç büyük dinin doğum yeri olarak bilinen toprakların dünyayı daha iyi yaşanabilir bir mekan kılma yolundaki kutsal misyonumuzu tam manasıyla bilen halkından size en içten selamları getirdik. Yoğun gündeminizde bize zaman ayırarak sizinle müşerref olmayı bahşettiğiniz için zatialilerinize en derin kalbi teşekkürlerimizi sunarız. Papa 6. Paul Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarasi Diyalog için Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle, bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazi yardımlarımızı sunmak için size geldik. İslam yanlış anlaşılan bir din olmuştur ve bunda en çok suçlanacak olan Müslümanlardır. Uygun bir yerdeki vakitli bir gayret bu yanlış anlamanın büyük oranda azalmasına katkı sağlayabilir. Müslüman dünyası, İslam'in asırlarla ölçülen yanlış algılanmasını silip atacak bir diyalog imkanını bağrına basacaktır. Beşeriyet, çelişen görüşler ortaya koydukları gerekçesiyle, zaman zaman bilim adına dini, din adına da bilimi inkar etmiştir. Bilginin tamamı Allah'a aittir ve din Allah'tandır. O halde bu ikisi nasıl çelişebilir? İnsanlar arasında anlayışı ve hoşgörüyü artırmaya yönelik dinlerarası diyaloğa yönelik ortak gayretlerimiz çok iş görebilir. Kendi memleketimizde şimdiye kadar çeşitli Hristiyan mezheplerinin liderleriyle diyalog içinde olduk. Bu naciz gayretlerin boşa çıkmadığını acizane ifade etmek isteriz. Amacımız bu üç büyük dinin inananları arasında hoşgörü ve anlayış yoluyla bir kardeşlik tesis etmektir. Bizler bir araya gelmek suretiyle sözde medeniyetler çatışmasının gerçekleşmesini görmek isteyen yolunu şaşırmış ve şüpheci kimselere karşı dalgakıranlar gibi, isterseniz bariyerler gibi deyin, karşı durabiliriz. Geçen yıl bazı ünlü uluslararası bilim adamlarının katıldığı medeniyetlerarası barış ve diyalog konulu bir sempozyum düzenledik. Bu gayretin başarısından aldığımız teşvikle bu tür etkinlikleri tekrarlamak istiyoruz. Halihazırda üç büyük dinin bağlıları arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik olarak dinlerarası diyalog konusunda Vatikan'ın da temsil edileceğini ümit ettiğimiz bir konferans düzenleme sürecinde bulunuyoruz. Yeni fikirlerimiz varmış iddiasında bulunmuyoruz. Yine musamahanıza sığınarak, bu misyonun hedeflerine yakından hizmet etmek için üstlenmek istediğimiz birkaç teklifte bulunmayı arzu ediyoruz. Hristiyanlığın üçüncü bin yılına girişi münasebetiyle yapılacak kutlamalar vesilesiyle Ortadoğu'daki Antakya, Tarsus, Efes ve Kudüs gibi bazı kutsal yerlere müşterek ziyaretleri içeren birçok etkinlik önermek istiyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel'in, cenaplarının ülkemizi ziyaretine ve mezkur kutsal mekanları göstermeye davetini tekrarlamak için bir fırsat addediyoruz. Anadolu halkı size misafirperverliğini göstermeyi ve şevkle selamlamayı hararetle beklemektedir. Filistinli liderlerle diyalog kurmak suretiyle Kudüs'ü birlikte ziyaret etmemize davetiye çıkarabiliriz. Bu ziyaret bu mübarek şehri Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslumanların, hiçbir kısıtlama, hatta vize dahi olmaksızın serbestçe ziyaret edebileceği uluslararası bir bölge olarak ilan etme gayretlerine yönelik dev bir adım teşkil edebilir. Üç büyük dinden liderlerin işbirliği ile ilki Washington DC'de olmak üzere muhtelif dünya başkentlerinde bir konferanslar serisinin gerçekleştirilmesini teklif ediyoruz. İkinci serinin zamanı için Hz. İsa'nin doğumunun 2000. yıldönümü ideal olabilir. Bir öğrenci değişim programı da çok faydalı olacaktır. İnançli genç insanların birlikte eğitim görmesi birbirlerine yakınlıklarını artıracaktır. Ögrenci değişim programı çerçevesinde üç büyük dinin babası olduğu ikrar edilen Hazreti İbrahim'in doğum yeri olarak bilinen Urfa şehrindeki Harran'da bir ilahiyat okulu kurulabilir. Bu, ya Harran Üniversitesi'ndeki programların genişletilmesi suretiyle ya da üç dinin ihtiyaçlarını da temin edecek sumullu bir müfredata sahip bağımsız bir üniversite şeklinde gerçekleştirilebilir. Önerilen programlar aşırı büyük işler gibi algılanabilir; ama bunlar erişilmez değildir. Dünyada iki tip insan vardır. Bazıları kendilerini topluma adapte etmeye çalışır. Diğer bazıları ise topluma uymaktansa toplumu kendi değerlerine adapte etmek ister. Toplum bütün ilerlemeleri bu ikinci tip insanlara borçludur. Onları yarattığı için Rabb'e şükürler olsun. M. Fethullah Gülen / Rabb'in aciz kulu / 9 Subat 1998 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gülen bu ülkenin din adamı değildir. Bu ülkenin din adamı diyanet işleri başkanıdır. Bu şartlarda gülenin papaya din adamı olarak gittiğini söyleyen cahiller nasıl olurda haklı bulurlar Bu ülkenin Müslüman vatandaşlarından izin almadan kendisine vekalet vermediğimiz halde bizim adımıza giderek yaptığı işgüzarlığa kılıf uydurmaya çalışanlar.! Halen dinler arası diyalog kavramında gülen isimli vatikan hizmetkarının haklı olduğunu iddia edenler. (kızmayınız hizmetlerini sunmaya gittiğini kendisi söylüyor) Dinler arası diyaloğa inananlara söylüyorum. Müslüman gibi yaşayamıyorsanız bari asıl mensup olduğunuz dinden olduğunuzu açıkça ilan edin. -Her kim din anlamında kafiri örnek alırsa oda kafirdir. -Her kim küffarın gelişmesinde rol almışsa kafirdir. -Her kim dinen kafire özeniyorsa onlar gibi yaşamak istiyorsa kafirdir. Bu benim fetvamdır her türlü günahı, sorumluluğu bana aittir. Sizde bir fetva verinde görelim? Sizde kendi içtihadınızla hareket edecek kadar ehilseniz buyurun gelin görelim. Kuran-ı Hakim de 3 büyük dinin kardeşliğini çaldıkları minareye kılıf olarak gösteren cahillerin unuttukları iş, İslam dininin gelmesiyle, kudsiyetleri saklı kalmak ve diğer dinlerin bozulması, mensupları tarafından değiştirilerek yeniden düzenlenmesi ile hükümlerini kaybetmiştir. Geçerli tek din İSLAMDIR Ben müslümanım, ben hamdolsun Muhammed Mustafa s.a.v ümmetiyim. Dinimi ne gülenden nede gülenin hizmetini sunduğu vatikandan öğrenmedim hele hele gülenin katolik müslüman sentezi ile yoğrulmuş bağlılarından hiç öğrenmedim. (bu eyleme destek verenlerden bahsediyorum genelleme değildir onaylamayanlar müstesna) Videoları yalanlayan yalancıdır kafirle kafir, Müslümanla Müslüman olan münafıktır Hadi ispatlayın aksini. Ağzınız küfür kokuyor, hakaret ve diğer çirkin beddualar,suçlamalar iftiralar dinler arası diyaloğa gönül vermiş sapkınlara yakışır. |
Ekinoks Kardeşim.Ben, bu zahmet edip de yazdığın mesajlara katılıyorum.Hala dinlerarası diyaloğu destekleyen ahmaklar var.Bunlardan prof.lardan olanlar da var.Bunlar Kuran'da dinlerarası diyaloğa işaret eden hiçbir ayet yok.3 hak din diye bir şey yok.Sadece İslam dini Hak'tır.
"İNNED-DÎNE İNDELLAHİL İSLÂM.."Allah katında makbul din İslam'dır".(AL-İ İMRAN SURESİ-19) AL-İ İMRAN SURESİ,85 - Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de çok zarar edenlerden olacaktır. Evet bu ayetleri ve daha bir çok ayetleri delil olarak gösterdiğim halde, eşşek inadından bir türlü vazgeçmediler.Bunlar sözde müslüman!...Allah ıslah etsin bunları... |
Alıntı:
Geçmişte sizinlede tartışmalarımız oldu fakat görüyorsunuz bir yerde kesişip aynı fikirlere sahip olabiliyoruz. Gülen yapılanmasından kastımız, bilinçli olarak Müslümanları yönlendiren, tabiri caizse işin kaymağını yiyen,dış güçlerden emir alarak ülkeyi kaosa sürükleyenleri suçlamalıyız ki bizim hedefimizdekiler onlardır. Topyekun tüm bağlılarını suçlayıp gülen gibi beddua yada hakaret etme hatasına düşmeyelimki yarın o insanların içinde gerçeği görüp yanlıştan dönenlerle küslük olmasın aramızda. Müslüman Müslümanın kardeşidir onlar bizim bizde onların kardeşiyiz, hedefimiz kardeşlerimiz değil yapılanmayı yönetenler olmalıdır. Yorumunuza katıldığımı biliyorsunuz çünkü ikimizde aynı fikre sahibiz. |
Alıntı:
Youtube'a gir!.Mesaj bölümüne "Nurettin Veren-Fethullah Gülen" diye yaz bakalım karşına ne çıkacak*Orada bir söyleyişi var.Tam 2 saat 22 dakikalık Ulusal Kanal'da itiraflar var..Sabırla dinle şok olacaksın... |
duaymış la...
|
|
acaba bu halleri kimin çıkarı içindi toplum yada hakla ilgili olsaydı şimdiye kadar Türkiye de ve dünyada yaşanmış sayısız insanlık suçu oldu ama hiçbirine tepkisi böyle değildi...???
|
ALLAH FETOOŞ GÜLENİN BELASINI VERSİN
|
Alıntı:
Osmanlı zamanında olsaydı bu yaşananlar, hain feto ve taifesi vatana , millete ve dini İslam a verdikleri zararlardan dolayı çoktan idam edilirlerdi. |
All times are GMT +3. The time now is 02:26. |