![]() |
NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
Vay be !..Mübarek insanları ırkçılıkları dini fırkaların içine de sızmış. Asabiyetin / efdaliyetin nerde çıkacağı belli olmuyor ki. Kanalizasyon misali her kafasına estiğinde patlıyor. Bu kafanın mezhepleri gereksiz görmesine sığan cahillik balyalarının kapladığı boş ve gereksiz yere de şaşırmamak lazım. Yamuk bakan nasıl doğru görsün.
Ben hep derim zaten "Hariciler" kurtulur; gerisini at çöpe. |
murat emin kullanıcı adlı şahsa;
tanrı kelimesinin anlamını benden daha iyi bildiğini iddia etmişsin,öncelikle bunu neye göre söylüyorsun.sen kimsin beni ne kadar tanıyorsun...mısır tanrısı falan diye girmişsin olaya,dikkatini çekerim mısırlılar firavunu kendi tanrıları olarak görüyorlardı,biz göktanrıya inanıyorduk,yani dünya üzerinde kendini tasvir etmeyen bir tanrı.araplar gibi krem peynirden heykel yapıp ona tapmıyorduk... bazı faşistlerin İLAHIMA DUA ETTİM lafını kullandıkları için ilah kelimesinin sakıncalı olduğuna hükmetmişsin.peki kardeşim,senin keyfin gelecek diye kelimei tevhid i de değiştiririz.lailahe illallah demeyi verelim.yeterki senin paşa gönlün hoş olsun.böyle kepazelik olmaz.eğer bir gazete genç kızların yeni ilahı teoman diye başlık atarsa almayı verirsin o gazeteyi olur biter. be hey cahil,mademki faşistler genelde ALLAH yerine tanrı yı kullanıyor da,tanrı TÜRK ü korusun diyen birini niye faşist olarak suçluyorsun.arapların içinden bir kaç tane kötü çıktı diye bizi arapları suçlarken genelleme yapmakla suçluyorsun da,tanrı kelimesini kullanan insanı niye genelleme yapıp faşistlikle suçluyorsun.önce biraz tutarlı ol... ayrıca ben sizin gibi,müslüman kanı içmiş emperyalistlerle yanyana görüneceğime faşist olmayı kendime daha çok yakıştırırım.faşizm abidesi NAZİ ALMANYA sı hiç olmazsa müslüman kanı değil yahudi kanı dökmüştür.sizin eşbaşkanı olduğunuz büyük ortadoğu projesi 1 milyon ıraklı müslüman (arap) ın kanını döktü.madem o kadar seviyorsunuz arapları bu katliama niye sessiz kaldınız. son olarak,kullanıcı adıma laf atmışsın.benim kullanıcı adımdaki bariz mesajı anlayamayacak kadar cahilsin sen.biraz yardımcı olayım istersen ORHUN KİTABELERİ,ATATÜRK ün NUTKU,FAHRİ KAİNAT EFENDİMİZ HZ MUHAMMED (sav) aracılığı ile bize gönderilen KURAN I KERİM.. öylebi tesadüf varki işte ALLAH ın hikmeti,bu üç rehber kitabı yanyana koyduğumuzda,birinin son harfi bir diğerinin ilk harfi oluyor.güzel bir kullanıcı adı olacağını düşünüp kullanmaya başladım.sonuçta bu üç eser,her MÜSLÜMAN TÜRK için çok değerlidir.... |
Orhan nutku tutulan sözlerine dikkat et!Bilmediğin konuda yorum yapma!Ne demek peygamber efendimiz zamanında varmıydı bu iş?O zaman ihtiyaç yoktu,bunu anlayacak kadar kafan çalışmıyorsa bu konulara girme!Mezheplere gerek yok demek ki sana göre..Amellerini kendi mezhebine göre mi uyguluyorsun?Şucu bucular dediğin insanlar bu millete hizmet ediyorlar.Senin gibi yan gelip yatıp sonrada her konuda bilmişlik taslamıyorlar!Mezheblere inanmıyorsan,kendi kafana göre takılıyorsan beni alakadar etmez!Ama benim mezhebime ki -salih mezhepler bellidir-laf edemezsin!Kafana göre yorum yapamazsın!
|
Alıntı:
|
Alıntı:
benim bahsettiğim mezheplerin neler yaptıkları ortada.şii sunni diye bir yığın insanın kanı dökülüyor ırakta.1980 lerde alevi sunni diye bir yığın insan öldü.madem çok biliyosun hadi bu ölümleri bana izah et...bunlar fitne değildir de nedir... |
Alıntı:
|
Ülkücüler(!) has olmayanlar ve olanlar diye ikiye ayrılıyormuş onu bilemiyorum..Şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi aynı şekilde düşünüyor çünkü..!!
Dini kendi ideolojilerine göre yorumluyorlar..Ona göre yaşıyorlar dini..Dinde sence bence diye bir şey asla olmaz..Ama bunlar kendi kafalarına göre ellerinde delil olmadan dini emirleri kendi kafalarına göre yorumluyorlar..Çok büyük bir hata..Dini emirleri(Kuran'ın emirleri) ancak ictihad ehli alimler yorumlar..Bizlerde ona göre uygularız.. Kalkıpta o zamanda böyleydi bu zamanda böyle diyemezsiniz arkadaşlar..Dini zamana göre uyarlamakta günahtır..Ehli olmadığınız konularda yorumlar yapmayın.. Güzel dinimizi basit ideolojilerinize alet etmeyin.. Gerçek müslüman tuttuğu takımla,partiyle vs belli olmaz..İyi bir müslüman diniyle böyle şeyleri kıyaslamaz bile.. İyi bir müslüman farklı fikirlere dahi sahip olsa herkes için hayırlı şeyler düşünür,karalamaz.. :-* Ülkücü olmanız yada chpli olmanız beni zerre kadar ilgilendirmez.. İnsanlığınızla belli edin kendinizi..İdeolojileriniz için verdiğiniz bu mücadeleyi dininiz içinde verin..!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tartışma nereye gelmiş.. Bende milliyetçi duyguları hassas birisiyim.. Ama çıkıpta milliyetçiliğimi dinime yaslamam.. Allah Türk ü korusun diğer inananları yoketsin mi diyeceğiz.. Bundan saçma bir şey olamaz..
Artık öyle bir dünyada yaşıyoruzki gitgide ülkeler bölünüyor yeni devletlet kuruluyor dünyada yeni sınırlar oluışuyor.. Dünya yeniden yapılandırılırken sınırların kalkması gerekli olduğu düşünülürken tam tersi dünya sınırlar daha da derinleşiyor milletler birbirinden daha da fazla kopuyor.. Böyle bir ortamda çıkıpda kendi ırkını savunmamak kendi sonunu hazırlamakdır.. Ancak dini duyguları sömürürcesine Allah Irkı korusun düşüncesi çok yalnış... Eğer din i bir düşünce ortada ise o zaman dinde önce inançlar din de önce inananlar gelir.. Dinin çıkıpda ırk ayrımı yapacağını sanmıyorum değilmi .. ;) Allah tüm müslümanları korusun.. Ve Allah ım müslümana müslüman kanı akıtmak nasip eylemesin.. |
Arkadaşlar şu noktaya iyi dikkat edin.biz Allah sadece Türk'ü korusun demiyoruz .Allah Türk'ü korusun diyoruz, bu duayı söylememize Allahtan başka kimse engelleyemez ve kendisine yapılan duayı da geri çevirmez.Zaten yapılan dua gene onadır.
Allah Türkü korusun,yeri geldiğinde Allah bütün müslümanları korusun,Allah anamızı babamızı korusun vs. Bir kez daha belirtiyorum.Allah sadece Türkleri korusun değil.Allah Türkleri korusun Bilmem anlaşıldımı. |
Alıntı:
Ilımlı islamın kaynağı ve menşeyi bellidir. Güne uyarlamak diye algılanması da İslam adına yanlış olur. Bundaki kasıt, herzaman olduğu gibi İslamın bayraktarlığına açıılan kasıtlı bir mücadelenin tezahürü olarak karşımızda durmaktadır. Bakış açımız bu olmalıdır. Başka tarafa çekersek yanlış anlaşılmara gebe kalır bu ifade ... :) |
Alıntı:
Alıntı:
Öncelikle şu yukardaki yorumunuza bakalım..Rabbim kimseyi cehaletle sınamasın..Bizim dinimizde Tanrı lafzı yoktur.. Allah(c.c) 99 ismi vardır ve içlerinde tanrı kelimesi geçmez..Ülkücülerin özenti uydurmasıdır bu..Açıkçası ben Müslümanım diye geçinen kardeşlerimden bunu duyunca utanıyorum.. İşte size kendi kafasına göre dine yorum getiren bir düşünce.. Alıntı:
Alıntı:
??? Rabbim sen şaşırtma bizleri..Şimdi ülkücülerin arasından bir tane densiz çıksın..Size,dininize vs küfür etsin,kendi menfaatleri uğruna fitne çıkarsın ve onun arkasından doğal olarak bir kaç densiz daha gitsin.. Bizde '' İşte bütün ülkücüler böyledir,şöyledir'' diye atıp tutsak, siz bize ne dersiniz..? ;) Her ırktan,her dilden,her dinden insanın içinde farklılıklar,sapkınlıklar gayet tabi olabilir..Dünyanın kanunu böyle..Biz bunu iyiilerle kötüler diye ikiye ayırıyoruz.. :-* Siz bazı yaşanmaması gereken ama Allah'ın takdiri,yaşanmış olan olumsuz şeyler yüznden tüm arapları aynı kefeye koyarsanız bende size ne derim biliyormusunuz..? ;) Allah'ın sopası var,nereden geleceği belli olmaz,sağınıza solunuza dikkat edin derim..http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/smiley14.gif Üstünlük ırkta değil takvadadır..Siz ırkından değil müminliğinizden,kulluk vazifelerinizden sorguya çeklieceksiniz..!! Allah size ''sen Türkmüydün..? Sen niye araptın..?'' diye sormıyacak.. :-* ''Sen Allah için,benim için ne yaptın'' diye soracak..''Sen ırkın için kaç kişiyle kavga ettin,kaç mümin kardeşinin farklı fikirleri için kaplerini kırdın'' diye mutlaka hesap soracaktır.. Kul hakkı Allah'ın affetmiyeceğini haber verdiği en büyük günahlardan..Yeter artık..!! Hakkında çok iyi bilgi sahibi olmadığınız onlarca insan hakkında suizanda bulunmayın..Kul affeder Allah affetmez.. :-* Beni tanımıyrsunuz bende sizi..Kimse kimseden daha iyi müslümanım diyemez..! O Ancak Allah'ın takdiri ve bilgisi dahilindedir..Siz kimsiniz..? Necisiniz..? Sizin gibi düşünenler yüzünden bazen gerçekten Türklüğümden utanıyorum.. Böyle basit ideolojilere saplanmış bir Türk olmak yerine,Şerefli,dini için çaba gösteren,fikirleri farklı olduğu için mümin kardeşinin kabini kırmayan bir arap bir kürt olmayı yeğlerdim..!! Irkımla değil Allah'a kulluğumla övünürüm her daim.. Irkım yahudi soyundanda gelebilirdi belki..Belki bir hristiyan evladı olupta sonradan hidayete eren,doğru yolu gören biride olabilirdim..Irk nedir..? Siz soyağacınızdan eminmisiniz..? Kimblir soyunuzdan kaç soysuz çıktı..Kimbilir bizim soyumuzdan kaç kafir çıktı..? Yeter artık..Irk diye diye öleceksiniz..!! Mezarda ırkınız kurtarıcınız olmayacak..Oraya iyilik ve kötülüklerinizle gireceksiniz..!! :-* Alllah kimseyi şaşırtmasın kardeşim..!! |
Yavv Kızmayayım Diyorum Kendime Hakim olamıyorum.. Eğer Müslümansan Bunu söyle!!
( Allah c.c Müslümanları Korusun..) |
varya duyguseli kesinlikle hakettin bir artıyı...hatta bir saat geçsin bir tane daha vereceğim...çok güzel anlatmışsın ama eminim ki bunda da üste çıkacak bir yorum bulacaklardır ;)
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* |
Alıntı:
??? Teşekkür ettim..Olsun çıksınlar üste..Onların sözü kendilerine geçer..Allah2ın yanında haklı haksız kesinlikle bellidir..Takdir ona kalmış..Biz görevimizi yapalım maksat vicdanımız rahat olsun.. ::) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selametle.. ;) |
Alıntı:
Kafirlere iyi niyetle yapabileceğiniz tek dua onların hidayetini dilemektir.. :-* Allah hidayet nasip etsin der geçeriz..Eğer o kul layıka zaten Rabbim hidayetini nasip eder..!! |
Ben şunu merak ediyorum.. İnsanlık için çok önemli bir buluş yapmış olan ataist bir bilim adamı için dua etmek günahsa onun o buluşundan yararlanmak ne kadar doğru.. Sanırım parabol ün de dikkat çekmek istediği bu.. İnsanları korumak için adımlar atan bir çok insan var. Örneğin Afrikada aç çocuklara yardım eden müslüman olmayan Yahudi Hristiyan lar var bunlar için dua etmek de mi bu yasağın içine giriyor.. O zaman o yardımlar insanlık için çokda yararlı değil. Dini olarak yaklaşdığımızda...
|
Tabi ki korusun kardeşim , Türk'ü de korusun kürdü'de,lazı'da tüm müslümanları korusun RABBİM !
|
Alıntı:
hani bazen duyarız belki sizde duymuşsunuzdur,daha çok da büyüklerimizin dediği gibi Allah razı olsun şu ampulu icat eden den ve buna benzer dualar falan gibi. |
Sanırım loneliness ile ayni soruyu sormuşuz ;)ama ikimizede cevap verebilirsin.
|
Alıntı:
Konu farklı mecralara kayıyor sanırım ;) |
Alıntı:
mondragonu çok severim... süper bir file bekçisidir... her gol kurtardığında Allah razı olsun diyordum ama babam uyardı beni.. ben de artık onun için hidayet versin diye dua etmeye başladım... bu her gayrı müslim için geçerlidir ;) |
Alıntı:
Dinimiz bana '' kafir için hayır duası etmek günahtır'' diye emr ediyorsa başım gözüm üstüne..Ben müslüman isem onu yapmak zorundayım..Allah'ın kelamına mıhalefet etmek haddimize mi..? Allah onun emirlerine muhalefet etmekten muhafaza etsin hepimizi.. Ben kafirlere ancak hidayete gelmeleri için hayır duası ederim..Ama onları koru,onları bize bağışla vb şeklinde dua etmek benim dinime göre günahtır.. :-* Bunlar benim fikrim mi..? Hayır..!! Dinde benim fikrim,senin fikrin olmaz ki..? Allah'ın kuralları mutlaktır,değişmez..!! Hun Yabgu kardeşim cevabım sizin içinde geçerli olsun.. :) biz günümüzde çok görüyoruz böyle sözleri sarfedenleri..Ama bu büyüklerimiz diyor diye doğrdur diyemeyiz ki..? Allah'ın emri mi daha kıymetli sizin yanınızda yoksa büyüklerin söylediği sözler mi..? ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Allah razı olsun efendim..Faydam olduysa ne mutlu.. :-*
|
Alıntı:
Bununla hayır duasıı etmenin alakası yok..!! Ben ictihad ehli bir alim değilim..Size bu soruların cevabını ancak ictihad ehli bir alim verebilir.. :-* Kafirliği konusunda bilgi sahibi olmadığım kişilerden bahsetmişsiniz..Onlara gelince..ben kimseye bilmeden böyle bir yakıştıma yapmam..Allah esirgesin :) Genel olarak kafir olanlara hayır duası etmenin,Allah onları korusun vb dular etmenin dinimizce günah olduğunu ifade ettim sadece.. Ben insanlık için hayırlı bir iş yapan kafire sadece Hidayete ermesi için dua ederim..Onun dışında onları koruması için hayır duası etmekten Allah'a sığınırım,Allah korusun..!! |
Haa birde müslüman kardeşlerime zarar veren kafirlerede beddua edebilme gibi bir lüksümde var..!! ;) Misal her daim ''Allah'ım sen israiil köpeklerini helak et,kardeşlerimizin haklarını o kafirlerin yanlarına bırakma..'' diye beddua ederim..!! Bunlar ince mevzu..Tartışmak uygun değil..Bilgili birinden daha güzel öğrenebilrisiniz.. :-*
|
Birincisi anlatmaya çalıştığım tamda Nurullahın dediğiydi beni iyi anlamış....
İkincisi ben dua derken oturupta gayrı müslimler için özel dua edecek değilim ama "Allah türkü korusun" yada "Allah müslümanı korusun" demek bana yanlış geliyor bunu vurguluyorum...Ne yani Allah iyi kötü tüm müslümanları korusunda iyi bir hristiyanı sırf dininden ötürü atsın bir tarafa birde belaSını mı versin hayır bu yanlış....Ben tüm insanları korusun da demiyorum "Allah iyi insanların tümünü korusun" diyorum... Ha şunu derseniz onada katılırım "Allah tüm iyi müslümanları korusun" ama öyle hain müslümanlar varken bu söylenilen bana yanlış geliyor üzgünüm..Bu günah olsa dahi ( sanmıyorum ama öyleymiş ya) ben bunu savunurum.... |
Beni tanıyan tanıyor.Bilen biliyor.Arkadaşlarım bu konuda yanlış düşünüyor.
Allah Türkü korusun duasında hiçbir yanlışlık yok. Çok güzel bir dua. Allaha şöyle dua etmiyormusunuz "Allahım babamı koru,onu muhafaza et" Bakın bir tek babanızın adını andınız.Allah annenizi,kardeşlerinizi korumasın mı? Hayır,siz bunu kastedmediniz. Babanıza özel dua ettiniz.Sonra diğer sevdiklerinize de dua edeceksiniz. Bunun gibi once Türklere özel dua edersiniz.Sonra ümmete de edersiniz. Bu dua güzel bir duadır.Ve Türkler bu duayı hakediyor. |
Ayet= (Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir.) [Tevbe 113]
Hadis = Kendisine kâfir denilen insan kâfirse söz onadır. Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner.” (Buhari, Edep: 73) Ayet evet kafire dua etmek yalnış diyor.. Ancak Hadis de ise insanlara kafir demenin sonuçları anlatılıyor.. Bu önemli bir konu ve dikkatli olunması gerekiyor.. Evet kafire dua etmek günah ama kim kafir kim değil bunu nasıl bilebiliriz.. :-\ :-\ |
Alıntı:
|
o zaman Allah iyi olan türkleri korusun....
Anlatamıyorum sanırım derdim duayla ilgili değil...Türkün içinde iyide var kötüde var...niye hepsini korusun...iyi olanlarını hayırlı olanlarını korusun.... Ya da kafirlerden bahsetmiyorum çünkü Allah korkusu olmayan insandan hayır gelmez zaten hiç kafir kelimesini kullanmadım....ben diğer din mensuplarından bahsediyorum...hrıstıyanında Allah korkusu var musevinide...ve bunların içinde iyi insanlar var...Müslümanlardan kötü insanlar varken neden o kötüler korunuyorda gayrı müslimlerden iyi insanlar korunmuyor... ifademde mi bir kıtlık var anlamıyorum... |
Alıntı:
|
Bak Beril..Murat kardeşim aslında cevabı net vermiş..Dua ederim ama hidayet dilerim demiş..Kaifre ancak hidayet dileyebilrsin..Ama diğer mesajlarında sen böyle demiyorsun..Ben ona takıldım..Allah müslüman olan herkesi korusun..! Müslüman olmayanlarada müslümanlık şerefine erişmeyi nasip etsin..!! Dinimizde kafirlere hayır duası etmek günahtır..!!! Benim düşüncem değil Allah'ın emridir..!! Ama sen mesajında ben böyle kabul ediyorum dedin..Bu Allah'a muhalefet etmek demektir.. :)
Sevgili Lonelines kardeşim..senin söylemek istediklerini anlayamadım açıkçası..Konuştuumuz konu kafirlere hayır duası edilip edilmeyeceği oldu amacının dışına çıkarak.. Ben şu insan kafir şu insan müslüman diye bir nitelemede bulunmöadım..Genel olarak konuştum..Allah'ın varlığını kabul etmeyen,veya kabul edipte onun resulune ve imanın şartlarına muhalefet edenler biliyorsunuz ki kafirdir..!! Hristiyan,yahudi ve islam dini dışındaki tüm diğer dinleri benimsemiş herkes şüphesiz kafirdir..!! Yani ben çıkıpta şu adam kafir,şu müslüman demedim..Elbette bilemem..Milyonlarca insan var ve ben hepsini tanımıyorum.. ;) Genel olarak dinimizde var olan bir emri savunuyorum.. dinimizde kafire hayır duası etmek günahtır,yasaktır.. Genel olarak tüm kafirler için edeceğim hayır duası şudur..Allah hidayet etsin..Hidayete rmiyorsada kahretsin..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi,ona inanaları(her ne kadar eksik ibadette yapsalar) korusun diyorum..Biz günahta işlesek küfre girmediğimiz sürece cennete gireceğiz,bunu Hak kitabında bildiriyor..!! Ama kafirleri sonsuz azap bekliyor..O yüzden ben onlara hayır duası etmesem bunun için cehenneme girmem..!! Allah ıslah etsin tüm kafirleri.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..!? ;) |
All times are GMT +3. The time now is 04:12. |