![]() |
Alıntı:
|
karşındaki anlıyor sonuçta zaten harflerin amacıda bu değilmidir...
karşındakine yazıyla derdini anlatabilmek... e adam anlatıyor işte neden sorun olsun... bende sevmem ama yapanlarada bişey demem... |
sorun anlamak yada anlamamak degilki.. zaten selamün aleyküm cok uzun bir cümlede degilki..
zamanla artik sanal bir dil olusuyor.. s.a,a.s, ok, tmm,slm,mrb,a.e.o.. bende kullaniyorum ama asgariye indirmeye calisyiorum cünkü acikcasi göze hos gelmiyor, ne kadar cok selamün aleyküm yazarsak belleklere o kadar islenir ve mümkün, münasebet gercek hayatata kullaniriz.. bir soru sormak istiyorum günlük hayatta selamlasman nasil.. mesela ne zaman selamüm aleyküm, ne zaman merhaba, ne zaman selam, ne zaman, iyi günler dersin daha dogrusu hangi ortamlarda.. |
Bu kısaltmaları kullanmıyor değiliz.Ama bir sakıncası neden olsun.
A.s. yazdığımda karşıdaki aleyküm selam dıyor.Hepimiz as ve sa yazarken içimizden as mi diyoruz yoksa aleykümselammı?Bence hiçbir mahsuru yok. |
Alıntı:
Yine patlatmıs adamım :) |
üstadim her zamanki gibi konuya noktayi koymustu..
|
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı http://1.2.3.12/bmi/www.akpartiforum...s/viewpost.gif " Ameller niyetlere göredir. " Hadis-i Şerif'ini nedense insanlar işlerine geldiği gibi çeker sağa sola ... Evet ameller niyetlere göredir fakat, niyeti sağlamlaştırmak için, itikat sahibi olmak gerekir. İtikat sahibi olmak, kolaylıklara kaçarak olmaz. Herşey insanın içinde ki niyetle bitecek olsa idi, insanlardan " amel " yapılması istenmezdi. Kimi elinde ki ile yetinip, kendini avutmak ister, kimi itikat sahibi olarak dünyasını daha iyi kullanmak ... Amel ve Niyet bağını, işimize geldiği gibi değil, gerektiği gibi anlamak, anlatmak luzumludur, gereklidir. Not : Bu da bizim acizane fikrimizdir. VesseLam |
Abi y.s.s. ney ya ben bilmiyorum :)
|
Bu ne şahane anketlerdir böyle :)
|
amel niyet :)
alfabeler semboliktir... sen gerçekte selamun aleykümün selamun aleykümün karşılığı olduğunu nereden biliyorsun :) latin alfabesi sonuçta ifade için üretilmiş semboldür insanların bir şeyden ortak anlam çıkarmaları için ortaya atılmış bir sembol... amaç insanın kendini yada herhangi bir şeyi yazacaksa bu sembollerle yazması ve karşısındakininde anlaması için bu sembollerle okumasıdır... o zaman sorun ne... adam s.a yazarak selamun aleykümü ifade ediyorsa karşısındakide bunu anlayıp a.s yazarak aleyküm selam diyorsa amaçlarına ulaşıyorlar demektir... selamun aleyküm(Latin alfabesiyle yazılış hali)ün selamun aleykümü(gerçek anlamıyla) temsil ettiğini kesin olarak kim söylüyor ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
kendi adima öyle yazmaya calisiyorum.. bu arada senin mantigiyle yola cikacak olursak bizde Allahin selami üstüne olsun demeliyiz :) |
Allahin selami üstüne olsunun Allahin selami üstüne olsun anlamına geldiğini nereden biliyoruz :)
a nın a olduğunu b nin b olduğunu nereden biliyoruz :) ama böyle varsayıyoruz... o elemanlarda s.a yı selamun aleyküm varsayıyor... |
alfabelerin tarihçesine kadar gider bu konu ;D
|
olayi felsefeye dökeceksek bana beyazin neden beyaz oldugunu kanitla derim :)..
bizde s.a nin ne anlama geldigini biliyoruz ama su amel, niyet olayini cok indirgiyoruz bende namaz kilmaya niyetleniyorum ama kilmiyorum simdi amelim, niyetime göremi.. madem isi paranoyaga dökdük s.a sayesinde sabancinin reklami oluyor diyorum bende :) |
O kadar kelime çıkıyor ağzından Allah'ın selamı zormu geliyor da kısaltıyosun. Derim :) |
adam selam vermeye niyetleniyor ve selamını veriyor :)
niyet ettiği ameli gerçekleştiriyor... bir nevi sen namazda elini bağlıyorsun adam ellerini yana salıyor olay bu... |
tamam yine senin mantigiyla gideyim bende namaz kilmaya niyetleniyorum ama 4 yerine 2 kiliyorum yani ayni selamün aleykümü kisalttigim gibi kisaltiyorum o zamanda niyetim kabul olmus oluyormu..
anlatmak istedigim sudur s.a selam görevini görüyor buna birsey demiyoruz ama bana göre cok sanal bir terim yeni selamün aleyküm yazman cok zamanimizi almaz ki.. facebook da bakiyoruz adam dindarsa s.a giriyoruz, entelse selam takiliyoruz, dinle alakasi yoka selam diyoruz, mülki amirse iyi günler diyoruz, samimi bir arkadassa naber lan diye giris yapiyoruz.. s.a basliyor, A.e.o bitiriyoruz peki a nin acilimi nedir Allah ya A.a(Allah askina) 5 kelimeyi söylemekde cok zor! |
Evet üstad yeterli açıklama yapmiş..
ameller niyetlere göredir. s.a yazmak bir sanal dili ise bu normal.. zaman israfı açısından hasıl olan durum.. |
Alıntı:
2 rekat kıldığın namaz 4 rekat kılman gereken namazın yerini tutuyorsa buyur kıl :) |
mavera s.a yı ne olarak okuyorsun...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sen ne olarak okuyorsan bende öyle okuyorum ama yanlis buluyorum ve asgariye indirmeye calisiyorum cünkü nasil alisirsan öyle devam edersin.. bir gün korkuyorum gercek hayatta da s.a diye selamlasacagiz :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
namazın farzı ortada sünneti ortada...
nasıl yapmak gerektiği belli nasıl yaparsan kabul olur belli... oysa kelimeler varsayım selamun aleyküm gerçek... adam isterse lkjhuı yazsın karşısındaki bundan selamun aleykümü anlıyorsa selamını iletmiş demektir... herhalde siniyordur içine amacı selam vermek... |
sünnet olayini sabaha kadar konusuruz ki bazi mezheplerde sünnet yokdur..
tabiki farz, vacip, helal, haram, günah gibi degismeyecek kavramlar vardir ama birde yoruma göre sekillenen kavramlar vardir ki sünnet bunlardan biridir.. Selasmakda sünnettir ve güzel bir vecibedir o yüzden selamlasirken mümkün, münasebet Allahin selamini vermekde güzel bir olaydir bana göre.. selamün aleykümden kastimizda Allahin selamidir o acidan onu güzel sekilde ifa etmekde bence hostur.. tabiki isteyen, istedigi gibi selam verir bunun günahi, vebali yokdur isteyen hello der, isteyen selam moruk degil yani aldigi egitim, terbiyeye göre selamini verir.. s.a olayida malesef son yillarda sanal alemin ve kisa mesajlarin bize getirdigi bir aliskanlikdir ve siklikla kullaniliyor.. sen bilirsin mirc ilk ciktigi zamanlar slm, asl pls leri yani bir nevi onlarin devami diyebiliriz ;) |
adam sa diyerek zaten Allahın selamını veriyor :)
selamın aleyküm demek istiyor... لسلام عليكم ورحمة الله وبركاته böyle yazmıyorsunuz hepinizi kınıyorum... mırc niye ben biliyorum hiç bilmem valla... msn messenger harici bilmem... |
Hersey Allahin selamda, yazida, harfte ama onu bir karsidakinin bellegine sokacak sekilde Selamün Aleyküm yazmak var birde 3 sn! tasarruf yapip s.a yazmak var..
biz herseyden tasarruf eder olduk, sn, dk, slm, sbh.. herhalde sms! lerimiz cok cabuk bitiyor :) |
problem yok..
s.a deyince zaten içimden selam aleyküm diye okumuş oluyorum.. uzun oldugu için hızlı yazayım derken kısalta kısalta herşy 2 harfe indi oda ayrı mesele..(a.s) |
Maksadını aşmadığı sürece yazım özgürlüğü olmalıdır diye düşünüyorum o yüzden farketmez.
|
Normak hayattamı internettemi 😊
|
All times are GMT +3. The time now is 10:42. |