![]() |
BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA ÜLKÜCÜLERİN ÖLÇÜSÜ!
Zaten maymun olmak için soyunun maymuna dayanmasına gerek yok... Bazıları yaşamlarıyla hayvanı aratmıyor...
|
Arkadaş esemeden gitti ;D ..=)
|
Ne yaptınız "adama" ya ... :)
|
Beter olsun..Gayri müslim..Katli vaciptir bunun.. 8)
|
Hükümde verilmiş artık ... Gelmez de bir daha ... :)
|
Yazı çok başarılı.Paylaşım için teşekkürler.
|
“Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.”
Anlayanlara... Özellikle dini inançları gereği kimse eğitim öğretim hakkından yoksun bırakılmamalı ...Ama bu özgürlüğü sağlıyacak en son partilerden biri Mhp ... "Başörtüsünü" siyasi rant uğruna kullandılar... :-\ |
Cenaze Namazı konusunda Ülkücü! ulemalarımızın ölçüsü nedir acaba? :-\
|
Alıntı:
Göerüşlerinizi elbette yazınız. Fakat "başörtüsü"nü bugün kimlerin sorun haline getirdiği,kimlerin bundan yıllarca nemalandığı güneş gibi parlak iken bunu MHP'ye mal etmek haksızlık olsa gerek! Saygılar... |
Alıntı:
Ülkücü Ulema diye bir tabir ilk defa sizden duyuyoruz. Ulemanın şucusu bucusu olmaz! Bizler Ülkücüyüz. Temiz ve samnimi Müslümanlarız. Allah (cc) ve Resulü (s.a.v),Kuran,sünnet yolumuzu aydınlatır. Dini olaylarda Diyanete danışır ve olayları en sağlam kaynaklardan öğreniriz. N e idiğü belirsiz mısırlı,lübnanlı,iranlı kaynaklardan değil! |
Alıntı:
Böyle bir konuyu Ak Partili biri acsa din bezirgancısı oluyor, CHP yada MHP olunca ses yok.. MHP de destek verdi Başörtüsü tasarısına ama dava sadece AK Parti ye açıldı. Hala merak ediyorum Şehit Cenaze Namazları konusunda ulemamızın görüşü nedir acep? |
Alıntı:
Bu konuda yanlış anlaşılmış sanırım mesajımız. Saygılar |
Ben cevap bekliyorum ama :)
|
Alıntı:
Hanefiyiz. Ehli Sünnet Vel cemaate bağlıyız. Yeterli sanırım! |
Devlet Bahçeli'nin çirkin politikacılık anlayışı partileri birbirine düşürmek. Her Türk'e özgüdür ülkücülük, sadece Mhp ye özgü olan bir şey değil. Soruyorum Mhp lilere Türk'lüğü bu kadar iyi savunduklarına göre başörtüsü ya da türban bir Türk'ün takması gereken bir şey değil mi zaten. Bizler olmasaydık Araplar İslam dinini ne kadar yayabilirlerdi ki?
600 sene dünyaya hükümdarlık yapmış bir milletiz. |
Alıntı:
BU KONUDA BİZİM BİR SIKINTIMIZ YOK! |
Tesettür Kur’an’ın emridir.
Kur’an’ın emri olduğunda bir şüphe yoktur. Mealler bunu bize göstermektedir, tefsirler de hakeza! Müslüman bir kadının başını örtmesi de, Kur’ân’ın açık ve tartışmasız emridir. Örtenler bu emre uymuş, örtmeyenler de uymamış olur. Olay budur. Başlarını örten kadınlarımız bunu Kur’anın emri olduğu için örttüklerini söylemiyorlar mı? Tesettürü temin ettikten sonra bu ‘örtü’nün adı başörtüsüdür. Başörtüsü kelimesi varken “Türban” lafını ısrarla ve kasıtlı olarak kullanmak başörtüsüne olan garezin tezahürüdür. Şekli ve bağlama biçimi kimsenin tekelinde değildir. Biz başörtüsüne karşı değiliz,”Türban”a karşıyız diyenleri sanırım artık anlamaktasınız. Kim bunlar? Biraz araştırırsanız kim olduklarını ve ne gibi ideolojilerin mahsulleri olduklarını hemen kavrayabilirsiniz. Birkaç örnek mi? Buyrun! ''Bir kesim türbanı bayraklaştırıyor. Türban, Kur'an-ı Kerim'de yok. İncil'de var. İslamiyeti bir şekil haline getirmek istiyorlar. Birtakım ayetlerin açıklamaları saptırılıyor. Bunlar günah işliyorlar. Saç kıllarını kutsallaştırmak dinimizde yok. Put gibi görmek dinimizde yoktur. (Saçları göstermek cehennemliktir) diyen bir din olur mu?” Zekeriya BEYAZ "Benim annem başını örtüyordu, türbanlamıyordu. Dikkat edin rahibe kıyafetiyle örtmüyordu. Ama eşim örtmüyor, kızım da örtmüyor. Fakat ikisi de aynı kıratta müslümandır. Şimdi siz inananları başını örtmekle kayin bir kitle haline getirirseniz, bu hakikaten Allah’ın öfkesini celbeder. Bakın türban İslami bir mesele ve İslam’ın bir meselesi değildir. İslam’da nihayet müslümanın başörtüsü diye bir meselesi olabilir ki o da bir içtihadi meseledir, kesin bir emir değildir. Ama türban nerden çıkıyor? Şimdi türbanın varlığına, tipine, yapısına baktığımız zaman bu, Sembol’ün Hz. İsa’dan sonra kiliseye soktuğu rahibe kıyafetidir. Kadın üzerinde erkek egemenliğinin göstergesi diyor buna Sembol. Bunun İslam’da yeri yoktur." Yaşar Nuri ÖZTÜRK Peki dinî inançlar gereği olmadığı iddia edilse bile, kişi hak ve hürriyetleri açısından ‘başı örtmeyi’ tercih, en az ‘başı açmayı tercih’ etmek kadar ‘hak’ olduğunu kabul etmek gerekmez mi? Elbette gerekir. Peki neden başörtülü kızlarımızın Üniversitelerde eğitim hakkı engelleniyor. Başını aç gel demek ne demektir? Neye hizmet etmektir. Bu ülke insanına bu kadar mı değer veriyor? Başını açmakla modernlik olacaksa olmaz olsun! Bu ülkede bu kadar başörtülü kızımız evde otursun yüksek tahsil almasın demek aydınca bir yaklaşımmıdır? Ülkücü Hareket son sözü söylememiştir. Allah (CC) Türkü Korusun Ve Yüceltsin. Ne Mutlu Türküm Diyene! |
Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu son karar ile ilgili olarak Ülkücü Hareketin Görüşü şudur:
1-Anayasa Mahkemesi'nin kararların kesindir ve buna herkesin saygı duymak durumundadır. 2-Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir. 3-Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiğinin bilinen bir gerçektir. 4-TBMM'nin bu sınırlı amaçla Anayasanın 10. ve 42. maddelerinde yaptığı değişikliklerin, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba idi. 5-Bu kararın devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez. 6-Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir. 7-Bu kararla milli vicdan yara almıştır. 8-Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır. 9-Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır. 10-Bu karar,Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır. 11-Milletle devleti, devletle milleti karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için değerli bir zemin teşkil edebilecektir. 12-Anayasa Mahkemesi'nin kararı hukuki değil siyasidir. 13-Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi, Anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır. 14-Anayasada açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek Anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir. 15-Mahkemenin bu kararının AKP'nin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir. 16-İddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki Anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur. 17-Milliyetçi Hareket Partisi, milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamıştır. |
yarabbim yaa ... biz sizin huyunuzuda biliriz suyunuzuda burda gelip birşey yzama
|
evet yazılmasın gerçekten siyasi oyuncak haline getirildi zaten MHP kışkırtmasıyla oyuna gelindi yazık!
medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvan senden daha medeni! M.Akif Ersoy |
“Türkiye’nin sorunlarına çözüm aranacak yegâne yer Yüce Meclistir.Sorunların çözümünde rehber olacak ilke de; Çözümsüzlüğü “malumun ilanı” mantığıyla kabullenmek değil, Toplum vicdanının kabul edeceği çözümleri “makulün ilamı” haline getirebilmek basiretidir. Üniversitelerde başörtüsü serbestisinin laiklik ilkesini zedeleyen bir düzenleme olarak görülmesinin ve bu konudaki yasağın sürmesinin devletin varlığını koruma vasıtası haline getirilmesinin anlaşılır ve kabul edilir bir yönü bulunmadığını buradan açıkça ve bütün samimiyetimle belirtmek isterim.”MHP genel Başkanı-Dr Devlet BAHÇELİ
http://img61.imageshack.us/img61/2751/devletyi9.jpg |
vaybe mhp neymis böyle 8)..dünki ürkekler, bugün erkek olmusta haberimiz yok... ama son dönemdeki ilimli muhalefetinden dolayi tebrik ederim ancak ben meclise yapilmaya calisilan yargi darbesine karsi mhp den daha bir dik durus bekliyorum ;)
|
Şimdi şöyle bir düşünelim.
Daha önceden başörtülü kızlarımız üniversitelerin her alanına girebiliyor muydu? Yani eğitimine devam edebiliyor muydu dininin emrini yerine getirerek? Cevabınız hayır ise mesele yok! Ama! Eğer cevabınız evet ise o zaman burada durmak gerekir! Ne oldu da bu durum bu şekilde “Arap saçına” döndü veya döndürüldü? Bunun sorumluları tek taraf mı? Elbette değil! Meseleyi şu şekilde ele alalım bir de: Son alınan kararla artık rektörler ellerinde karar kapıda kağıdı başörtülü kızlarımızın yüzlerine doğru gösterip sol işaret parmaklarını bir sola bir sağa sallayarak diyecekler ki GİREMEZSİN! Başka? “Aç!” Diyecek! Başka? “Peruk tak!” Durum budur. Peki derse girdiğinde karşısında onlarca peruklu talebeye ders vermek hoşuna mı gidecek? Yazık! Hem de çok yazık! Üniversite giriş kapılarında kızlarımızın psikolojilerinin ne hale geldiği kimsenin umurunda değil! Allah (CC) elbette inananların yanında olacaktır. Ona şüphemiz yok! Lakin,gün olur devran döner. Ülkücü Hareketi hesaba katmadan kimse plan yapmasın! Sanırım alınan bu mahkeme kararı karşısında kadeh kaldıranlar,derin bir Oh çekenler,bayram edenler bilmeli ki bir atasözümüz vardır: “Alma Mazlumun Ahını ,Çıkar Aheste Aheste “ ALLAH (CC) MÜSLÜMAN TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN. |
Böyle ülkücülüğe can feda ama Bahçeli yanlısı olunca olmuyor!
|
biz bilmiyormuşuzda mhpliler ne dindar insanlarmış içki içmezlermişş kızları açık saçıkmışş bunları ben demiyorum ülkücü arkadaşlarım diyor ;)
|
Alıntı:
Ondan bir milim farklı düşünseydik şu an MHP de olmazdık. Saygılarımla... http://img262.imageshack.us/img262/6...derbabumd3.jpg |
liderinize tapcaksınız nerdeys ebenim arkadaşım var mhp li tüm duvar boyunca bahçeli resmi kocaman
|
Benim MHP li arkadaslarım da nedense hiç sevmiyorlar Bahçeli'yi ben de sevmiyorum MHP yi savunmak isterim ama savunulacak bir yanı kalmadı.
|
bence mhp savunulmaz yine de bahçeli savunulur...yani zor durumda kalsak..
(sakın yanlış anlamayın ikisi de benden uzakta olsun) ama bahçeli mhpli gençliğin imajını düzeltmeye çalışıyor,kavgadan uzak tutmaya çalışıyor... başarılı olamıyor bu tartışılabilir... hemen savaş isteyen mhp en azından gençlerini şiddetten uzak tutmayı başarabilse daha ferah bir ülke olacağız...hayal gibi ??? |
kozenir kardeşim öncelikle yazdığın yazı çok güzel olmuş teşekkür ederim ellerine sağlık
Ama ilginç olan nedir biliyomusun türban meselesini türbanın allahın emri olduğunuz bu topraklarda yaşayan kurana iman etmiş her insanın en doğal ve insani hakkı olduğunu gayet net ve güzelce açıklamana rağmen üç beş tane arkadaş ilginç şeyler yazmışlar mhp türban konusunda samimi değilmiş mhp ve ülkücüler türban konusunda akp yi kandırmış gibi aslı astarı olmayan hiç bir dayanak göstermeden iftira atan arkadaşları ayıplıyorum Birkere şunu herkes iyi bilecek türk milliyetçileri ve ülkücüler türkiyede diğer partilker gibi amacı hedefi projeleri olmayan havaya siyaset yapan bir siyasi oluşum değildir türkiyenin tek ideoloji partisidir türk dünyasının son başbuğu ve mhp nin genel başkanı cennet mekan alpaslan türkeşin bu hareketi oluşturan ülkücü yaşam şeklinin ve ülke yönetiminin çözümlerini aktardığı 9 ışık doktriniyle bu ülke insanının hak ettiği ne varsa ulaşmak için gerekli yol haritasıdır.Bu ideolajinin temelini türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve fazileti oluşturur. ideal ve ülkü sahibidirler türk milliyetçilerinin hiç bir beklentisi ve ferdi çıkarları yoktur ülkücülerin tek beklentisi kuranı rehber edinmiş peyganber efendimizin ahlakını ve yolunu kılavuz olarak gören milli hassasiyetleri yüksek örf adet gelenek göreneklerinden uzaklaşmayan yabancı milletlerin köhnemiş ahlak dışı yaşam tarzını klesinlikle kabul etmeyen herşey devletim milletim vatanım için diyen imanlı gönüllerin yönetimde söz sahibi olduğu bir ülkenin varlığı için çaba sarfederler ve mücadele verirler bu yolda ülkücü hareket 5000 şehit vermiştir. Birilerinin beynindeki kadar sığ bir milliyetçilik anlayışımız yoktur bizim milliyetçilğimiz faşizmi kominizmi emperyalizmi kesinlikle reddeder herşey bu ülke insanı ve bu topraklarda yaşayacak olan geleceğimiz olan çocuklarımız içindir. Ülkücü hareketi bilmeden tanımadan kimse kafasına göre yorumlarda bulunmasın Bu çerçevede ülkücüler lider doktrin teşkilat 3lüsü çerçevesşnde yapılanır ve siyesetlerini bu şekilde ifa ederler devlet beya ve mhp ye adledilen tuzak meselesinin aslını tüm türkiye biliyorken aslında tuzağı kuran ve mhp yi yarıyolda bırakan akp dir 17,maddede anlaştığını söyleyip bu maddeyi metne almayan akp siyaseten ahlak dışı bir durum sergilemiştir.Devlet bahçeli akp nin samimiyetini denemiş ve haksız olmadığını yani aslında mesele insanların özgür bir şekilde başlarını örtmelerini sağlamak değil mesele türban üzerinden eskiden olduğu gibi modur siyaseti yapıp başı kapalı bacılarımızın oy kapısı olarak kalmasıdır. Son olarak Akp* nin bu ülkede yaptıkları erdoğanın ve bakanların icraatleri ortadayken kimsenin mhp ye iftira atmaya hakkı yo0ktur lütfen adalet ve kalkınma partisi olarak bari bu konuda adaletli olun allaha emanet olun Hira dağı kadar müslüman Tanrı dağı kadar türküz allah türkü korusun ve yüceltsin |
Alıntı:
|
evet doğrudur
|
Alıntı:
bu işi vakti zamanında halledemediğiniz gibi şimdi de siyasi amaç güttünüz.. haberi şuanda bulamadım ama deniz bölükbaşı demişti ki 'türban düzenlemesini akparti kapatılsın diye yaptık' ehh bu işten sıyrıldığınıza göre tebrik ederiz... |
Alıntı:
Hemde Ak Partililer tarafından! |
Alıntı:
bu bize hakarettir, olabilir ama bence mhp ile ilgili çok daha çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor... |
Alıntı:
70 tane milletvekiliyle senin deyiminle akp yi kandırmışsak ve aslında biz başörtüsü nün çözümsüzlüğünü istiyorsak bunun kime yararı olacağını iyi düşün bakalım o zaman mhp nin başörtüsünde ne kadar samimi olduğunu bulursun Akp nin eline yüzüne bulaştırdığı sözde türban çözümsüzlüğünün faturası herzaman olduğu gibi yine ülkücülere çıktı olsun be sizin canınız sağ olsun brgün türkmilliyetçilerinin feryadı uyarılarının ne kadarda doğru olduğunu anlıycaksınız Herzaman diyorum önce kendi iktidarına ve hükümetin elit tabakasına bak onların icraatlerini takip et daha sonra iftira at allaha emanet olun |
Siyasi iktidarın önemli bir yöneticisi bu Milletin yüzde 1,5 luk kesiminin sorunu derse alakasız bir beyanda bulunmuş olur başörtüsü siyasi ranttır çoğunluk bunu kabul ediyor ak partide mhp de rant için kovaladıklarını ispat ettiler.
|
Alıntı:
biz örtümüzü asla sorun olarak görmeyiz başımızın tacıdır ;) |
Boş yere uğraşıyorsunuz. Bir kere başlık baştan sakat. Başörtüsü konusunda ülkücü ölçüsü. Öyle birşey var mı ki? Ölçüsüzlüğü tartışacaksak tamam da ülkücülerin başörtüsü konusunda ölçüsü kalmış mı?
Hatırlayın Merve Kavakçıyı, bir tanesi "bu kadına haddini bildirin" derken mecliste suçlu bir bebek edasıyla oturanları düşünün. Bu adamların hiç ölçüleri olmadı. Böyle gelir kopyala yapıştır slogan atarlar hepsi bu işte. Haa sonra çözüm yolu buldular tabii. Madem izin vermiyorlar açarız biz de dediler, al sana çözüm. Samimiyetsizlik paçalarından akmaya devam ediyor, ne diyelim. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 06:32. |