![]() |
...
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi... Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın? 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın. ... |
"Can bu ilden göçmeden cananı bulmazsa ne güç
Yarini terk etmeden yârânı bulmazsa ne güç Sureti insan içi hayvan olursa kişinin Taşlar ile dövünüp insanı bulmazsa ne güç" Mısri |
Damla damla süzerek, her zerreyi içerken.
Fikri kamil süzgeci, bir vefaya bağlamak. Akrebin kıskacından, adım adım geçerken. Dize derman verene, şükür ile ağlamak ! MANSUR İLHAN YAKAR |
Doğru şeyler düşünüp,
Yanlış yerlerde durdum hep.. Çok uzağım kendime ustam.. Yalnızlığım bu yüzden.. |
"Korkarım sevgili doktor bu mektuba kendimi
üzerek başlayacağım.." Kemal Sayar |
Vandal yürek! Görün ki alkışlanasın
Ez bütün çiçekleri kendine canavar dedir Haksızlık et, haksız olduğun anlaşılsın Yaşamak bir sanrı değilse öcalınmak gerektir. İ.ÖZEL |
Dirilmek yeniden...
Yerin uyanması gibi kımıldaması gibi toprağın Bulutları yarması gibi gün ışığının Yağmurun ansızın boşanması Binlerce kuşun bir anda parlaması havalanması Erimesi gibi karların ve buzulların Patlaması gibi dal uçlarında tomurcukların. Dirilmek yeniden Yüzyıl süren bir berzahtan geçmişiz gibi Kandan kinden öfkeden Üstümüze bir sağnak boşanmış gibi Sürekli lekelendiğimiz çözülmeye terkedildiğimiz Bir bataktan çıkar gibi... Erdem BEYAZIT / Aşk Risalesi Hep istediğim şey, Dirilmek yeniden... |
Ey Rabb;
Körlere ayna dağıtıyor düzen! Sözleri kaskatı kesilmiş vaiz! İnanmadığı hikâyeyi betimliyor… Hayat; hep yüreğinin arkasından vurmuş rüyaları! Gaye, nizamı sürer avuçlarına aşkın! Darağacı tanır bir’i! Sükûtun iksiri, vaade kırpılan kirpiklerin sevdasında mahfuz! Ey Rabb; Körlere ayna dağıtıyor düzen! Sureti hayatın perdesine vurmuş bir gölgedir yalnızlık! İdraki mehcur bir kavmin müdriki, zihninde karalarla geziyor! Sitemi içinin uçurumlarına çarpan, çarpan da ağlayan hayat, dilsizlerin dilinde bestelenmiş! Yazıktır ki kanıyor aldanmışlığımız! Yahya Kurtkaya |
Sözde değil,özde sevgimiz
Menfi Değil Halka Hizmetimiz Gönülden severiz,Gönülden Destekleriz Budur Bizim Gerçek Farkımız. Çünkü Biz Gönülden Sevmişiz! İshak |
suskunlugum asaletimdendir...
her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye... |
Düşmanlara ahbâbını zemm oldu zerafet
Dildardan ağyâra şikâyet yeni çıktı ziya paşa Düşmanlarına dostlarını yermek incelik haline geldi Gönül dostlarını başkalarına şikayet etme yeni çıktı |
Asi ruhuma ızdırap verirse hasret, Çeker bi kurşun, sustururum elbet, Senden gelene dert diyecekse yürek, Çıkarırım bırakırım avuçlarına, sabret. |
ŞİİR GİBİ
Şiirde ruh olacak, coşku verecek Şiir o ki; kafiye, vezin olacak Ya aruza, ya da heceye uyacak ERZURUMLU yasin şimdi gelir hesap sormaya. Hiç hece nedir, vezin nedir uymazdım Aklımdakini yazar, ölçü bilmezdim Sanatta nedir zerre kıymet vermezdim ERZURUM yasin yine gelir hata bulmaya Hece tam gelecek, kafiye uyacak Ölçüsü güzel, şekli düzgün olacak Kelime can bulacak,mana verecek.. M.Fetullah. Gülen gelir genclerimize doğru yolu gösterir şiirlerle sözlerle biz erzurumluyuz gurur duyduk hocamızla islam aleminin nur yüzlü hocamız bizler seni hep kalbimizde aklımzda taşıyacağız imza yasin Gencdadaslar |
Hava kurşun gibi ağır! !
Bağır bağır bağır bağırıyorum. Koşun kurşun eritmeğe çağırıyorum... O diyor ki bana: — Sen kendi sesinle kül olursun ey! Kerem gibi yana yana... «Deeeert çok, hemdert yok» Yüreklerin kulakları sağır... Hava kurşun gibi ağır... Ben diyorum ki ona: — Kül olayım Kerem gibi yana yana. Ben yanmasam sen yanmasan biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.. Hava toprak gibi gebe. Hava kurşun gibi ağır. Bağır bağır bağır bağırıyorum. Koşun kurşun eritmeğe çağırıyorum.. -------------------------------------------------------------------------------- Nazım Hikmet Ran |
Ne etsem berabere bitmedi o yılgın maç
Herkes bende kalanı küçük bir sıyrık sanır Sen aklıma düştükçe içim nasıl izdiham Terkedilmiş bir evin ilk günü kadar ağır.. (Ali Ayçil-Naz Bitti) |
Canımsın
Canımdan öte can Bengi Su`yum… Teheccüt`ünle iki büklüm gecelerde Ağlar gözlerin çağlayanlar gibi Secde`nle Arş`ta gezer başın Cığlık olur inler sema… Duruşunda bir vakar, Bakışında hep bir derinlik okunur. Bilirim ki; minnet çekmez varlığın. Allah`ın Kulu` dur adın. Oğulcuğum derken Nasihat dökülür dilinden Özlü Sözler… Firkat ateşi sinemi yakmadan Vah edip, ah babam inlemeden Kalbimdeki sevgim, gözümdeki ferim Benliğimle… Koca Çınar gölgendeyim. Can`a can veren Ab-ı Hayat çeşmesi. Babamsın… :( Ömercan... |
Ak düşmüş saçların yasin beyaz olan saçlarındır
Renkli olan gözlerindir kahve gözlerindir Yüzünden gülüşlerin sözlerinden espirin düşmesin Dinlediğin Tüm Türküler güzel olan şeylerdir |
Sadece kendim için..
"Geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü kendilerini tekrar, tekrar hatırlatmalarıdır. Bir kere kaybetmekle kurtulamadığımız şeylerdir. Yoklukları hayatımızdaki varlıkları haline gelir. Hep ama hep hatırlarız. Ne biçim kaybetmektir bu? Kim gölgesinden kaçabilir ki? Bazen duygularımız bizden erken yaşlanır ve bizden hayatın geri kalanını alır. Hayatın, kendini anlayanları cezalandırmasıdır bu... Durup, durup ardına bakan kadınlar vardır. Geçmişi düşünmekten şimdiyi yaşayamazlar. Her şeyi didikleyip duran mazisinin gölgesinden, anılarının yükünden bir türlü kurtulamayan gözleri ufuk yorgunu kadınlar. Güçlü, köklü bir biçimde yeni arkadaş edinecek yaşları geride bıraktıysan eğer, hasar görmüş eski arkadaşlıkları onaracak çağı da geride bırakmış oluyorsun. Zaman ilerledikçe birçok şey, daha zor olmaya baslar. Beklentisi yüksek olan kadınların yalnızlığı daha koyu oluyor. Büyük lafların gölgesinde geçen hayatlar, bir daha iflah olmuyor, geçip gittiğiyle kalıyor. Zaman, aşk...... her şey! Ayrılıkları ayrıntılar acıtır. " Murathan Mungan |
Yanılgı
Kırılmadı büyüdü oyuncağın Aklı başında her şey Kırıktır en az elli yerinden ---------- Boynu vurulmuş baksana Gözü oyulmuş Ağlama Kırılmadı adam oldu oyuncağın Afşar Timuçin |
Ezel sırlarını ne sen bilebilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen çözebilirsin ne de ben Perdenin gerisinde seni beni bir konuşturan var Perde kalkarsa ne sen kalırsın ne de ben Hayyam |
BEN VURULDUM ANNE
Yine bu akşam nöbetteyim anne Ortalık o kadar karanlık ki göz gözü görmüyor Ama içimde bir his o gece biliyormusun? Bir an daldım öyle karanlığa kız kardeşimi görür gibi oldum Sanki babam'ın göz yaşlarını hissettim yüreğimde İçim ürperdi birden nöbette bir asker ağlıyordu anne Oğlun seni özlemişti anne,oğlun sizi özlemişti anne Bir ihbar aldık o gece toplandık tüm askerler Gece karanlığında dağlarda o çakalları Vatanımın toprağına bastığı o ayakları kırmaya gidiyorduk Ve çatışma başlamıştı o anda Kaç asker şehit oldu anne dökülüyordu gözlerimden yaşlar Elini bırakmadım şehitimin gözlerime baktı O garip bedenini boşluğa bıraktı içim yanıyordu İçim kanağlıyordu anne İşte o zaman dahada kızdım birbiri ardına mermileri sallıyordum Ve birden ahhhhhh Gözlerim karardı ben vuruldum anne O an yanımda sen vardın sanki Kollarına bırakır gibi bıraktım kendimi Kalk oğlum diye haykırırcasına bağrıyordun Tuttum ellerini bırakma dedim beni Ağlama anam sil göz yaşlarını bedenim toprak olsa Ruhum yanında bedenimi sardığın gibi ruhumuda al kollarına Baba sensin bu değil mi ? Ben gidiyorum vatan Nice benler gitti uğruna feda olsun vatan sana Akar anamın göz yaşları tabutumun başında Hissettirme anne göz yaşlarını bana Oğlunun kanı dökülmüş çok mu vatana Sen dökme göz yaşlarını ağlatma beni ana. Alıntı |
"Derin uykular tutmuş bizi ey
Dağlar gürleyin bir hal olmuş bize Ey bizi bekleyip bekleyip hüzünlenen çağ Bir hal olmuş bize bir hal olmuş bize" |
MEHMEDIM SEVININ BAŞLAR YÜKSEKTE
ÖLSEKTE SEVININ EVE DÖNSEKTE SANMA BU TEKERLEK KALİR TÜMSEKTE YARİN ELBET BIZIM ELBET BIZIMDIR GÜN DOGMUŞ GÜN BATMİŞ EBET BIZIMDIR Necip Fazıl Kısakürek |
Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak...
Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak. Dünyâda inanmam, hani görsem de gözümle. İmânı olan kimse gebermez bu ölümle: Ey dipdiri meyyit, "İki el bir baş içindir." Davransana... Eller de senin, baş da senindir! His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin? Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin. Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz? Kendin mi senin, yoksa ümîdin mi yüreksiz? Âtiyi karanlık görüvermekle apıştın? Esbâbı elinden atarak ye'se yapıştın! Karşında ziyâ yoksa, sağından, ya solundan Tek bir ışık olsun buluver... Kalma yolundan. Âlemde ziyâ kalmasa, halk etmelisin, halk! Ey elleri böğründe yatan, şaşkın adam, kalk..... m.akif ersoy |
AKINCILAR
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik Haykırdı ak tolgalı beylerbeyi "ilerle" Bir yaz günü geçtik tunadan kafilelerle Şimşek gibi atıldık bir semte yedi koldan Şimşek gibi Türk atlarının geçtiği yoldan Bir gün yine doludizgin atlarımızla Yerden yedi kat arşa kanatlandık o hızla Cennette bu gün gülleri açmış görürüzde Hala o kızıl hatıra gitmez gözümüzde Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik YAHYA KEMAL BEYATLI |
Şiirim ben
Ölüm bir güne yakın gibi oluyor Ağlasam göz yaşlarım kalbimden esiniyor Gülsem gülen gözlerim mutluluğu bildiriyor Ne care saclarım ak beyaz düşünsem mi düşünmesem mi Hayal değil benim diyorum ruyalar hayal gibidir Sevmek benimkisi kalbe aşk korkusuzu yürekler sağlar Yasin adımdır soyum dadaştır nazar değmesinler Seviyorum seviyorum Rabbimi sevenlerimi Gardaşımsın kardeşimsin delikanlımsın Başındaki alyazman sevdamdır saygıdır Kalpler bir olsun dostluklar birlik olsun Gelin insanca islamca yaşıyalım dostlar |
Güzeller mihribân olmaz dimek yalandur Ey! Bâki
Olur hem vallahi hem billahi YALVARI GÖRSÜNLER.... |
Hüzün,ayrılıktır,kavuşmamaktır
Hüzün,gurbet elde siyah gecedir Hüzün,yaslı gönül,konuşmayan dil Suskun dudaklarda,iki hecedir. kemal eyüboğlu |
Yolun başından başlamak için Yolun başına kadar yürümek gerekti Yaşlıydım Gördüm Aşktan öte cevap yokmuş hayata Bütün zamanlar için Yüzümü toprağa Yüzümü denizlere yüzümü çiçeklere koyup Allah`ım dedim, Allah`ım Başka bir şey demedim başka bir şey yapmadım Bilmem geçti mi bahar Kimin ülkesinde uyanacağım Mevlana İdris Zengin |
Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden,
Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben... Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden... Gemileri yaksalar da geleceğim sana, On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana, -Ihlamur çiçek açtığı zaman... Bahattin KARAKOÇ / Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman(dan) |
"vurma kazmayı
ferhaaat he'nin iki gözü iki çeşme aaahhh dağın içinde ne var ki güm güm öter ya senin içinde ne var ferhat" |
Kimbilir Kaç yetimin gözyaşları Islatıyor şu an geceyi Kimbilir kaç şair İhya ediyor heceyi Ve Kimbilir/Sıyrılıp Yalnızlığın deminden Kaç aşığın Vuslat damlıyor kaleminden Gözlerin geliyor aklıma Ve sözlerin... |
Mecnun olup çöle düşmeyeceksen
Ne Leyla'yı çağır ne çölü incit.. |
deli sizsiniz böyle bir çağda
akıllı kaldığınız için. ben sizin akla hayale sığmayan yanınızım siz ki dünyayı üstünüze giyseniz yine de açıkta kalırsınız çünkü gözleriniz dipsiz bir ambar sanki. ah siz, mezarlıklara müdür olsanız bundan daha iyi bir koyup hiç almasanız bir tohum gibi kendinizi toprağa. İbrahim Tenekeci |
Beynim tipki bir sorular harmani,
Hislerim ölgün, cevaplarim sisli; Gezer dururum yorgun ve avâre... Sarmiş bir bugulu hüzün dört bir yani, Kalbim annemin kalbi gibi hisli; Her hâlim garipligime emâre... Kulaklarimda hep bir gurbet şiiri, Her nagmemde bir poyraz serinligi... Düşüncem "veda" diyor bu yerlere. Ülkemden ayrildigim günden beri, Gömdüm sîneme sevinci, neş'eyi; Hasretim şimdi o mavi günlere... Gurbet yagiyor ufkuma muttasil, Bu semâda hiçbir şimşek çakmiyor; Aysbergler gibi sopsoguk sokaklar... Insan, eşya ve varlik fasil fasil, Irmaklar bize dogru akmiyor... Ihtilâç içinde kalabaliklar. Bu yerde kalbe ilhamlar inmiyor, Kapali kapilari gökler-yerler... Ve madde katiliginda her biri... Burda rûha güzellikler sinmiyor.. M. FETHULLAH GÜLEN.. |
Mecnun Leyla’sını ararken çölde,
Hep onu görürmüş çiçekte, gülde. O kadar çok severmiş ki Leyla’yı, Ona benzetirmiş güneşi, ayı. Arar iken Leyla’sını her zaman, Koymazmış adını dilinden bir an. Leyla Leyla diye feryad ederken, Acırmış haline Mecnun’u gören. ali karaca |
Birşeyler var,
rüzgar başka esiyor. Birşeyler, güneş başka batıyor. Var var, birşeyler var, herkes biliyor, söyleyemiyor. Ahmet Ünal Çam |
Sensin gökten gelen oklara hedef;
Oyası ateşle işlenen gergef Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! |
"Dilimin benden gizlediği birşey var
Kendine surat asan suçlular gibiyim.." İ.Tenekeci |
Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır
Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır Sevgili En sevgili Ey sevgili Sezai Karakoç |
All times are GMT +3. The time now is 20:07. |