Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   Erbakan Gençliğe Hitap Etti... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27457)

murat kurt 05-17-2008 16:54

Erbakan Gençliğe Hitap Etti...

Alıntı:

BilgeAdam Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Elfida YILDIRIM Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

erbakan bu ülkeye ne verdi

ne komik soru ne vermedi tabirinde kullansaydınız daha mantıklı olurdu sanırım...
1 sene başta duran bir hukumetin elkeye sağlıyabileceği yararların 5 mislisini yapan siyasi bir lider kendisi icraatleri sayesnde bu gn halen bir çok kesmden saygıyla anılan bir şahsiyet ve şunu kesnkez söylüyormki fazla değil 2 sene daha iktidarda olsa idi eminm bu gn anadoluda kepenk kapayan evine ekmek getiremeyen kişler olmazdı

7 sene evvelinde altı tane dolar milyarderi varken bu gn bu rakam 30 çıktı fakir daha fakir zxengn daha zengn oldu resmen küreselleşme..
hocanın iktidarda dış ülkelerden borç almada imf sz bir şekide memura yüzde elli zam yapması ise bir devrimdir devrim daha ne olsun ....

memura para basa basa ülkenin içini çürüttülerr be seçim için basılan paralar krize sebep oldu niye boş konuşuyorsun

boş konuşuyorsun hemşerim... memuru açken memur aç memura fazla para verirsen devletmi aç... tabiki hayır .. Bizim düzenimiz adil düzen..kimsyi aç bırakmayız heleki devleti hiç.

sen boş konuşuyorsun o paralarla vicdanınızı rahatlatırken bir kaç yıl sonra enflasyon büyüdü,hep para basmaktan bilmediğin mevzuda konuşma aç bırakmazmış, birkaçyıl içinde hepimiz aç kalıyorduk Ak PARTİ gelmeseydi

Erbakan 6 aylık iktidarı ile bunları yaptı.. unutma siz iktidarı Erbakandan değil .. erbakandan sonra 4 hükümet siz hala suçu ernakanda arayın.. Ecevitib Bahçelinin Must Yılmazın Tansu Çillerin Baykalın suçu yok tek Suçlu ERBAKAN ...

6 ayda para bastık ne iyi ettik dersen ben senle ne konuşayım ekonomi bilmiyorsan konuşma

BilgeAdam 05-17-2008 16:54

Alıntı:

Alıntı:

ben imam hatip li imalı bir gençim dilimden Allah ve kelamı düşmüyorsa dini siyasete değil... kalbimi siyasete bulaştırıyorum... ve kalbimdeki dilime vuruyor...

kalbini siyasetle karartma da

imam hatiplisin diye patrik statüsü gibi bir statü mü istiyorsun

Hepimiz müslümanız,takvadaki üstünlüktür önemli olan

onu da sen bilemezsin

terbiyesizlik yapma ...biz sizden öyle makam falan istemiyoruz eğitim hakkı istiyorum imam hatip olarak.. Üniversiteyi düz liseliler kadar rahat okumak istiyoruz.

Ayşe_Berra 05-17-2008 16:56

KArdeşim uslubumuza dikkat edersek iyi olacak kanaatindeyim.

tayyipleyiz 05-17-2008 16:56

Milli görüşte diktada mı var... 8) Çok tanıdığım var ama siz "güzide" olanlardansınız ... ;)

BilgeAdam 05-17-2008 16:57

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

sertkaya Nickli Üyeden Alıntı
ben erdogandan başka adam tanımam
(istisnalar hariç)

sen adam tanımamışsın yazık....

sen kendin adam değilsin Ak Partnin forumunda başkanımıza laf ettirmem!!!

terbiyesizlik yapma sen adam seçme makamımısın haddini bil.

murat kurt 05-17-2008 16:57

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ben imam hatip li imalı bir gençim dilimden Allah ve kelamı düşmüyorsa dini siyasete değil... kalbimi siyasete bulaştırıyorum... ve kalbimdeki dilime vuruyor...

kalbini siyasetle karartma da

imam hatiplisin diye patrik statüsü gibi bir statü mü istiyorsun

Hepimiz müslümanız,takvadaki üstünlüktür önemli olan

onu da sen bilemezsin

terbiyesizlik yapma ...biz sizden öyle makam falan istemiyoruz eğitim hakkı istiyorum imam hatip olarak.. Üniversiteyi düz liseliler kadar rahat okumak istiyoruz.

Doğru konuş benle lan terbiyesiz sensin,senin burnun büyümüş,ne biçim imamlık okuyorsun sen!

İmam hatip sorunu için benim bağıra bağıra sesim kısıldı sen ne konuşuyorsun?

Sen bu edepsizlikle imam olma zaten yakışmaaz..

Ayşe_Berra 05-17-2008 16:58

Alıntı:

Alıntı:

Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Turkiye icin Akparti Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Erdoganin boyle olmasinda azicik olsun onun da payi var..
Hakkini yememek lazim..
Ne kadar sacmalasada :-\

saçmalamak derken içiniz sızlamıyorsa... Erbakan ne verdi derken için sızlamıyorsa... sizin gibi nankörlere bir şey diyemem.. Bu ülkede ağır sanayi hamlesini 64'lerde yapan 1970-80'ler de islamcı gençliği kanatları altında tutup gençliğin bir birini kırdığı noktada dindarların evlatlarını bu günlere taşıdığı yetmiyorsa..1996'da havuz siztemi ile denk bütçeyi sağlaması yetmiyorsa... o olmasa idi ecevitle çöken ekonımi arjantin gibi yapardı bizi...ama sizin gibilere deymezmiş adam bir ömrünü verdi bu ülke ye el-insaf.Şimdi gençlere eğitiyo agd ile kuranı gençliğe empoze ediyor ama birilerine Allah'ın kelamı rehatsızlık veriyorsa onlarıda bilmem..

Valla benim hiçbir yerim sızlamıyor!!!

sızlamadığı için budurumdayız... Allahın eli hepimizin üzerinde her kez manevi hazza ulaşmaz Allah vaadi Maneviyat son kapımız.Ve mutlak kapımız.

Durumumuzda ne var ki. Ülkemizin geldiği noktalara bakın ekonomiden sosyal yaşama kadar büyük bir iyileşme var. Partimizin son dönemde yaşadıkları bir nebse bir şeyleri sarstı belki ama bu da bizim suçumuz değil. Başımızda kendini bu ülkeye adamış bir Başbakan var, ülke kazanacaksa ben kaybederim diyen adam gibi bir adam var...

Allah'ın kapısı hepimizin ilk ve son kapısı bilincindeyiz merak etme. Ancak bunu ne diye söylediğini anlamadım. Yani bu maneviyata ulaşmanın erbakanla olacağı saçma fikrini empoze içine gireceksen hiç uğraşma...

bizm dilimizden gözümüzden bakışımızdan ve aklımızdan zikrimizden maneviyat eksilmez bunu Erbakanla onla bunla değil milli mücadele ve islamla ulaşırız... Bu dönemde siyasi liderimiz Erbakan...

Valla pek tutarsız konuşmaların o yüzden hiç kaale almıyorum...

BilgeAdam 05-17-2008 16:59

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Hakkini yememek lazim..

saçmalamak derken içiniz sızlamıyorsa... Erbakan ne verdi derken için sızlamıyorsa... sizin gibi nankörlere bir şey diyemem.. Bu ülkede ağır sanayi hamlesini 64'lerde yapan 1970-80'ler de islamcı gençliği kanatları altında tutup gençliğin bir birini kırdığı noktada dindarların evlatlarını bu günlere taşıdığı yetmiyorsa..1996'da havuz siztemi ile denk bütçeyi sağlaması yetmiyorsa... o olmasa idi ecevitle çöken ekonımi arjantin gibi yapardı bizi...ama sizin gibilere deymezmiş adam bir ömrünü verdi bu ülke ye el-insaf.Şimdi gençlere eğitiyo agd ile kuranı gençliğe empoze ediyor ama birilerine Allah'ın kelamı rehatsızlık veriyorsa onlarıda bilmem..

sızlamadığı için budurumdayız... Allahın eli hepimizin üzerinde her kez manevi hazza ulaşmaz Allah vaadi Maneviyat son kapımız.Ve mutlak kapımız.

Durumumuzda ne var ki. Ülkemizin geldiği noktalara bakın ekonomiden sosyal yaşama kadar büyük bir iyileşme var. Partimizin son dönemde yaşadıkları bir nebse bir şeyleri sarstı belki ama bu da bizim suçumuz değil. Başımızda kendini bu ülkeye adamış bir Başbakan var, ülke kazanacaksa ben kaybederim diyen adam gibi bir adam var...

Allah'ın kapısı hepimizin ilk ve son kapısı bilincindeyiz merak etme. Ancak bunu ne diye söylediğini anlamadım. Yani bu maneviyata ulaşmanın erbakanla olacağı saçma fikrini empoze içine gireceksen hiç uğraşma...

bizm dilimizden gözümüzden bakışımızdan ve aklımızdan zikrimizden maneviyat eksilmez bunu Erbakanla onla bunla değil milli mücadele ve islamla ulaşırız... Bu dönemde siyasi liderimiz Erbakan...

ozaman niye yorum yapıyorsun....

Ayşe_Berra 05-17-2008 16:59

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(istisnalar hariç)

Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzedi sizinki... Lütfen sınırlarımızı bilelim.

murat kurt 05-17-2008 16:59

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(istisnalar hariç)

Lan sen başbakana adam değil imasında bulunansın terbiyesiz.Sen imam hatipli falan değilsin,Eğer öyle isen yazıklar olsun!

Ayşe_Berra 05-17-2008 17:01

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Hakkini yememek lazim..

ozaman niye yorum yapıyorsun....

Cevap hakkı dogdugundan yorum yazıyorum kaaleye aldıgımdan değil. Yazdıklarına sadece gülüp geçiyorum...

Müntesip 05-17-2008 17:01

Alıntı:

halinden sen mutlu olabilirsin siz vatanını sadece ekonomi olrak değerlendirin imam hatipler çürüyor bir yol bulunsun ...
filistinli kardeşimi kahpe abbas satıyor bir destek ver hadi bölgesel dengeler falan elinle destek veremitorsan dilinle ver...
abd dünyanın her yerinde müslüman kanı akıtıyor... senin için rahat olsun her gece rahat uyu.... allah daha rahatlık verin...man için sızlamsın reynalar laylalar sizi bekliyor vur patlasın çal oynasın.

güzel kardeşim imam-hatiplerinin katsayı haksızlıgına maruz kalmasının altında kimin imzası var açıklarmısın ??
filistin'deki kardeşlerimiz acı içindeler bundan hepimiz muzdaribiz unutma !!!
abd eskiden beri insanların kanını döküyor müslüman,hristiyan ayırt etmeden...

kardeşim bu sıkıntılar aslında hepimizin ortak sıkıntıları bunları tekelleştirmeniz,cehape zihniyetiyle farksız oldugunuzu gösterir.onlar cumhuriyeti kimseye vermiyor siz dini diyaneti... bırakın bu tarz ötekileştirme çabalarını !!!
değil mi ki hepimizin ALLAH(c.c)'ı bir,PEYGAMBER(SAV)' i bir,vatanı bir,bayragı bir vs vs o zaman hepimiz kardeşiz...yok siz şunu yaptınız biz bunu yaptık..bu tarz tartışmalar müslüman bir gence yakışmaz...
konuya dönecek olursak Erbakan hoca gençliği ilgilendiren cok güzel bir konuşma yapmış.akıllı insan kötüyü de okusa iyi şeyler çıkarır olmasına rağmen konuşmada iyi denecek o kadar cok şey var ki bunları konuşalım derim ben ...

BilgeAdam 05-17-2008 17:02

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(istisnalar hariç)

Lan sen başbakana adam değil imasında bulunansın terbiyesiz.Sen imam hatipli falan değilsin,Eğer öyle isen yazıklar olsun!

ne yeazıklar olsun pek anlıyamadım 10 yıldır hala ezdirdiğiniz imam hatiplileremi ..size helal olsun ....

tayyipleyiz 05-17-2008 17:02

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(istisnalar hariç)

Murat değmez sinirlenmeye kardeşim... gerektiğinde gereken yapılır, kussun kinini rahatlasın. Cevap bile yazılmaz böylesine :)

BilgeAdam 05-17-2008 17:04

Alıntı:

asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

halinden sen mutlu olabilirsin siz vatanını sadece ekonomi olrak değerlendirin imam hatipler çürüyor bir yol bulunsun ...
filistinli kardeşimi kahpe abbas satıyor bir destek ver hadi bölgesel dengeler falan elinle destek veremitorsan dilinle ver...
abd dünyanın her yerinde müslüman kanı akıtıyor... senin için rahat olsun her gece rahat uyu.... allah daha rahatlık verin...man için sızlamsın reynalar laylalar sizi bekliyor vur patlasın çal oynasın.

güzel kardeşim imam-hatiplerinin katsayı haksızlıgına maruz kalmasının altında kimin imzası var açıklarmısın ??
filistin'deki kardeşlerimiz acı içindeler bundan hepimiz muzdaribiz unutma !!!
abd eskiden beri insanların kanını döküyor müslüman,hristiyan ayırt etmeden...

kardeşim bu sıkıntılar aslında hepimizin ortak sıkıntıları bunları tekelleştirmeniz,cehape zihniyetiyle farksız oldugunuzu gösterir.onlar cumhuriyeti kimseye vermiyor siz dini diyaneti... bırakın bu tarz ötekileştirme çabalarını !!!
değil mi ki hepimizin ALLAH(c.c)'ı bir,PEYGAMBER(SAV)' i bir,vatanı bir,bayragı bir vs vs o zaman hepimiz kardeşiz...yok siz şunu yaptınız biz bunu yaptık..bu tarz tartışmalar müslüman bir gence yakışmaz...
konuya dönecek olursak Erbakan hoca gençliği ilgilendiren cok güzel bir konuşma yapmış.akıllı insan kötüyü de okusa iyi şeyler çıkarır olmasına rağmen konuşmada iyi denecek o kadar cok şey var ki bunları konuşalım derim ben ...

haklısın abim ben senin gibi düşünen kimseye bir şey demem... sorun bizim ...elele verelim berber çözelim böyle desinler çözelimdesinler eywallah ama bunlar erbakana hakarety ediyorlar.

murat kurt 05-17-2008 17:05

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(istisnalar hariç)

Murat değmez sinirlenmeye kardeşim... gerektiğinde gereken yapılır, kussun kinini rahatlasın. Cevap bile yazılmaz böylesine :)

haklısın bir daha yazmayacağım provokatif herif..

Müntesip 05-17-2008 17:07

Alıntı:

haklısın abim ben senin gibi düşünen kimseye bir şey demem... sorun bizim ...elele verelim berber çözelim böyle desinler çözelimdesinler eywallah ama bunlar erbakana hakarety ediyorlar.

yok güzel kardeşim burada kimse büyüklerine saygısızlık etmez merak etme.yanlış anlaşılmalar zincirinin bu denli uzaması sonucu konu ne yazık ki buralar gelmiş...gerek yok biz omuz omuza verdiğimiz zaman kimse duramaz önümüzde...
nerede o yiğitler ki hür !
sesleri dünyayı bürür..
yürü dese, dağlar yürür,
dur dese, kalpler durur...

Müntesip 05-17-2008 17:10

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
erbakan'nın gençliğe hitabesi !!!
Hayat doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibarettir. İslam sadece Müslümanlara değil bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır. Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir. Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur.

Taşıdığımız bu sorumlulukların aksine bugün bütün insanlık bir buhranın içindedir. İslam coğrafyası ırkçı emperyalistlerin elinde kan gölü haline çevrilmiştir. Ayrıca işsizlik, açlık, insan hakkı ihlalleri ile dünya gençliği bunalıma sürüklenmektedir.
Bizim davamızın esası şefkattir. Gayemiz, tüm insanlığın saadeti için bütün gücümüzle çalışmaktır. İnsanlığın saadeti için çalışmak inancımız gereğidir. Dünyaya yön veren ve tarihe şan veren hareketlerin itici gücü tarih boyunca gençler olmuştur. çelebi Mehmet'leri ve Fatih'leri yetiştiren bu coğrafya bağrından sayısız kahraman çıkartmıştır, yine çıkartacaktır. Bizim hareketimizin motoru gençliktir. Genç, davasının sancağını en yükseğe diken Ulubatlı Hasan'ların yolunda yürüyen insandır.

yazının birazını kestim,burayı okuyalım ve yorumlara devam edelim güzel insanlar !!!

Hıfz-ı lisan 05-17-2008 17:31

Bende dedim ki İmam Hatipli biri gelmiş..ancak imamhatipli olmak sabrı ve hoşgörüyü gerektirir.aynı dşüncelerde olmasan dahi sabırla cevap vermeli (imamhatiple kısıtlı değil ya neyse)..aynı okullarda okusak dahi aynı düşüncelere sahip değilmişiz..

Demokrat 05-17-2008 18:49

senligi kacirmisiz 8)..bazilari yine bos durmuyor, eger konu cizgisinden cikarsa tarafimca kilitlenecektir ;)

Müntesip 05-17-2008 19:03

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
senligi kacirmisiz 8)..bazilari yine bos durmuyor, eger konu cizgisinden cikarsa tarafimca kilitlenecektir ;)

elimizden geldiğince,dilimiz döndüğünce,yürğimiz yettiğince düzeltemeye çalıştık !!! sen gönlünü ferah tut güzel kardeşim... :-*

Demokrat 05-17-2008 19:09

Alıntı:

Alıntı:

elimizden geldiğince,dilimiz döndüğünce,yürğimiz yettiğince düzeltemeye çalıştık !!! sen gönlünü ferah tut güzel kardeşim... :-*

Ondan süphem yok kardes ;)..ama bazi arkadaslar durumdan kendilerine vazife cikarabilirler biz forumda farkli konular olabildigince tartisilsin diyoruz ancak gösterdigimiz hosgörüyü birileri propagandayla tüketiyor...

Müntesip 05-17-2008 19:19

Alıntı:

Ondan süphem yok kardes ;)..ama bazi arkadaslar durumdan kendilerine vazife cikarabilirler biz forumda farkli konular olabildigince tartisilsin diyoruz ancak gösterdigimiz hosgörüyü birileri propagandayla tüketiyor...

zaten bizim vazifemizde insanlara dogru olanı en güzel şekilde anlatmaya çalışmak değil mi ?? önemli olan muhaliflere birşeyler anlatabilmek.gerçi bu benim haddime değil,sizler daha iyisini hakkıyla yaparsınız...bırakın istedikleri gibi konuşsunlar(tabi gerektiğinde seviyeyi düşürmemek için yorumları silmek lazım ;) )
gerçi siz buradayken bize söz düşmez hakkınızı helal edin !!!

murat kurt 05-17-2008 19:26

Karşımdaki provokatöre uyup biraz sınırı aşmışım 8)

Bu tiplere aynı şekilde karşılık vermemek gerek,
ama dayanamadık..

Rahatsız olan arkadaşlar için özür dileriz..

Demokrat 05-17-2008 19:26

Eger amac yorum silmek olsaydi silinecek o kadar yorum varki...siz bir forum düsünün ki o forumda Mhp lisi, komunistiyle fikir alisverisi yapar sp lisi, ldp liyse tartismaya girer...
Iste o forum ak parti forumdur! biz diger forumlarda agzimizi acacak oluyoruz, aninda "burada isin yok diye" bizi banliyorlar biz ise pravakatörler disindaki her görüse sonuna kadar hosgörü göstermeye calisiyoruz..
Tabiki bazen duygularimiz ön plana cikiyor buda partimize ve forumumuza yapilan haksizliklar nedeniyle ;)

Müntesip 05-17-2008 19:34

Alıntı:

Eger amac yorum silmek olsaydi silinecek o kadar yorum varki...siz bir forum düsünün ki o forumda Mhp lisi, komunistiyle fikir alisverisi yapar sp lisi, ldp liyse tartismaya girer...
Iste o forum ak parti forumdur! biz diger forumlarda agzimizi acacak oluyoruz, aninda "burada isin yok diye" bizi banliyorlar biz ise pravakatörler disindaki her görüse sonuna kadar hosgörü göstermeye calisiyoruz..
Tabiki bazen duygularimiz ön plana cikiyor buda partimize ve forumumuza yapilan haksizliklar nedeniyle ;)

söylediklerin şüpheye mahal vermeycekte olan dogrulardır kardeşim :-* forumumuz diğer forumlarla kıyaslanmayacak kadar ali bir yerde !!! bunu muhliflerde kabul ediyor zaten ! belki de onları en cok kızdıran olay da sizin engin hoşgörünüzdür,buna dayanamadıkları için sinirleniyor olabilirler ;)

Sahara_ 05-18-2008 19:52

Hayat doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibarettir. İslam sadece Müslümanlara değil bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır. Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir. Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur.

güzel ve yararlı bir yazı.Allah razı olsun inşallah.

aşk-ı ilahi 05-18-2008 23:47

Alıntı:

yasinarslanpay Nickli Üyeden Alıntı
Hadi be sende oradan erbakancı saygıymış neyine saygı duyacam onun

neyine saygı duyacaksın....biliyormusun...

islami kimliğine ..ve tartışılmaz siyasi zekasına...

ne olursa olsun ...şu andaki liderinin hocalığına....

vede yaşına....

bilmem senin için geçerli kriterler mi....

pirinçkentli 05-25-2008 02:30

Arkadaşlar güzel bir konu ilk başlarda gayet iyi giden bir fikir alış-verişi ama sonradan biraz bozulmuş ama bu tip şeyler gayet doğal.Ama Erbakan hocanın hakkını vermek lazım.Tam bir lider başbakanımız,cumhurbaşkanımız varsa bi nevi onun katkısı büyüktür.Yani ortamı germeye gerek yok.Bence (şahsi kanaatim) en çok birbirine destek olması gereken 2 siyasi topluluk varsa bunlar akparti ve sp olması gerek.İkisi de elindne geldiğince hakkı üstün tutmağa çalısıyor.Yani tek yürek tek bilek olmamız lazım.Malum düşman çok.Bu arada asimov kardeşim çok iyi biri forum olsa bile onun ortamı yumuşatması ve hoşgörülülüğü çok hoş.Allah hepinizden razı olsun.Selametle....

sümeyye_60 05-25-2008 17:53

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

acıklama ve bilgilendirmeniz için ne kadar teşekkür etsem azdır evet bu konu tam olarak bilmedigim konulardan birisi.ancak bugüne kadar milli görüş deyince akla ilk gelen saadet partisi olması hasebiyle fikirlerim hep bu düşünce merkezli gelişmiş olabilir.belki milli görüşü savunan bir chp'li olmayısı bu fikrimi destekliyorda olabilir.neyse asıl bu yorumu yazmamın sebebi;
milli görüş catısı altında olmak dinini ve vatanını seven herkes'e şart mı ? benim yanlış anlamama en büyük etken de bir takım dini vasıfları tek bir isim altında toplaması.yani bunun en güzel yolu milli görüş demesi daha uygun olmazmıydı ?
yani hani diyor ya üstad hazretleri "herkes en güzel yol benimdir diyebilir ancak tek güzel yol benim yolumdur diyemez.." böyle dediği takdirde diğer yoldaki yolcuları yolda bırakmıs olmaz mı ?
bu konu da da acıklama zahmetinde bulunmanızı kemal-i hürmetle istirham ediyorum.yanlış anlamayın amacım sorgulamak degil sadece bilgilenmek.

samimiyetinizden eminim değerli kardeşim :-* bende size ilginiz için çok teşekkür ediyorum. sorularınızı nacizane kendi cümlelerimle cevaplamaya çalışacağım:

chp liler milli görüşcü olamaz kardeşim cünkü milli görüş yukarıdaki tanımdada yazdığı gibi ilk başta KUR'AN I VE SÜNNETLERİ esas alır sizce böyle bir görüşün bir chp li tarafından desteklenmesi mümkünmü ama ben şunuda duydum bir chp liden dediki kendisi bizzat bana ne kadarda milli görüşcü değilsemde gerçektende Erbakan'ın bu ülke hakkındaki düşünceleri bu ülkeyi kalkındırmak yönünde İsmet inönün bir lafı vardır ki o durumu özetliyor "bu ülkeyi kurtaracak tek bir adam geldi o da dinci çıktı" chp lilerin hazmedemesi milli görüşü savunanların çok dindar olması. çünkü onlar dindar insanların bu ülkeyi çağ dışı bırakacaklarını savunuyorlar.

ikincisi Erbakan hocam hiçbir zaman dini konuda milli görüşcü olmayanlar dindar değildir diye birşey söylememiştir. şimdi bunu size bir örnekle anlatacağım. yanılmıyorsam 28 şubat döneminde ortalığı karıştırmak isteyen kartel medya sayın Hocama Fethullah Gülen'in kendisi hakkında pek iyi şeyler düşünmediğini buna karşılık olarak Hocamın Fethullah Gülenle ilgili yorumunun ne olacağını sormuşlar Hocam şu cevabı vermiş O insan benim hakkımda kötü düşünmez biz günde beş vakit onunla buluşuyoruz. ben Hocam'ın ağzından hiçbir cemaate yada liderine onlar yanlış yoldadır diye bir söz işitmedim

üçüncü olarak dinine bağlı insanların milli görüşü desteklememesinin (dikkat edin milli görüşcü olmaması demiyorum) sebebi aynı sizin gibi milli görüşü sadece saadet partisine oy vermek yada sadece bir siyasi strateji zannetmesinden kaynaklanıyor. biraz öz eleştiri yapacak olursak bunda biz milli görüşcülerinde suçu var. ama yukarıda açıkladığım gibi milli görüş sadce bir siyasi strateji değil, ülkenin İmanını kurtarmak için çabalayan Türkiye'yi Fatih Sultan Mehmet'in getirdiği konuma getirmeye çalışan bir islami projedir.büyük israil devletin kurulmasını engellemek isteyen bir projedir. şimdi size küçük bir örnek vereceğim. hani hacca gitmek için uçağa biniyoruz ya uçak biletine verdiğimiz paranın %9 u israile gidiyor. çünkü uluslar arası uçuşu sağlayan dünya şirketinin sahibi. başka bir örnek vercek olursa hani afet olduğunda türkiyeden pakistana yollanan paralar vardı ya ondan israil pay aldı. çünkü türkiynin uluslar arası para gönderecek banka alt yapısı yok bu parayı uluslar arası para nakli olan bankaya yatırmak zorunda ve bu bankanın sahibi yine israil ve yatan her paradan pay alıyor. israil şu ana teknolojide o kadra ilerideki. benim eniştem çifçi ve tohumları israilden alıyor. israil tohumundan biten domatesin çekirdeği olmuyor çünkü genleriye oynuyor. işte milli görüşün esas amacı israilin dünya üzerindeki bu hakimiyetine son vermek ve bunu yapmak içinde islam ülkeleri birliğini kurmak. yani şimdi böyle bir amacı olan görüşe dindar musluman antipati duyarmı (not sempati duyması saadete oy vermesi değildir). İşte milli görüşün amacı türküyeyi siyonizmin uşaklığından kurtarmak. dindar kesimin milli görüşe antipati duymasının sebebiyse onu sadece saadet partisine oy vermekten ibaret görmesidir.

elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çelıştım. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. :-*

çok güzel özetlenmiş...

Davasına_sevdalı 05-29-2008 21:13

Ayrıca asıl marifet, yük altında ve hizmet esnasında sadık ve sağlam kalabilmektir

Rabbim Aziz HOCAM'dan razı olsun Hakk olan bu davada ayaklarımızı sabit kılsın inşallah hitap edilen gençlikten oluruz ...seni seviyoruz Hakkı savunan adam...

All times are GMT +3. The time now is 11:24.