![]() |
işteeeee türk gençliğiinn efsane yemeği MAKLUBEEEEE
evet kesinlikle yapması çok hüner gerektiren bir yemek. yemekten çok farklı bir tanımı olmalı aslında. çünkü onu yerken ki muhabbetin tadı o kadar farklı ki. özelikle yemek teki yabancı maddeyi bulma kısmı çok eğlenceli oluyor. onu bulmamak için böyle yol yapıp öte beriden yemek ayrı bir güzel (bulan bulaşıklara talip olur, ama gönülleri merhametle dolu abiler tabi her zaman yardım eder, amaç eğlence). çok farklı hele birde o güzel yorumlarıyla ve şakalarıyla öncülük eden abiler aranızdaysa bam başka güzel. ne çok özlemişim
|
Yemek yemek fiili ile aram yok pek :) Yanlız yaşayınca yapmasını öğreniyorsunuz mecburen ;)
Evet, memleket Trabzon kardeş, her nekadar Trabzon'da fazla yaşama imkanı bulamasakta ... VesseLam |
Alıntı:
|
Çok güzel dillendirmişsiniz, o samimane ortamın hazzı bir başkadır hani... ;) :)
|
Alıntı:
İnşallah bir Karadeniz hayalimiz var ne zaman nasip olur bilmem ama sizi görmek şeref verir bize... Sizi Konya'da görmek ayrı bir şeref verir ;) |
Alıntı:
|
Allah c.c. razı olsun, mekanları seyreylemek nekadar önemli ve cazipse, dostlar ile hasbihal olmakta okadar güzel ve hoştur. Nasip diyelim, Mevla imkan verirse neden olmasın ...
VesseLam |
Alıntı:
Duayla... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
oy oyy konu uçmuş gitmiş ;)
eğer birileri yaparsa bulaşığı ben yıkamaya razıyım nasıl olsa yardımcı olmak isteyen olur :) çok lezzetli gözüküyor ya birgün yemek nasip olur inş ??? |
ilk defa bir yemek adına bu kadar konuşulduğunu gördüm :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
denicekseniz ziyan etmeyin etleri pirinci :D yani tek denemeyin derim. bilen biri olursa beraber yapmanız daha iyi olur. ilk önce işi kapmalısınız. çoğu kişi defalarca yapmasına rağmen tek başına tutturamıyor. örnek olarak ben ;D
|
Maklube her yiğidin harcı değil... ;)
Ben tabiki beceremiyorum...Yemesi bu kadar zevkliyse yapması kim bilir... :-X |
Alıntı:
|
Doğum günü pastasına benziyor.
Hayatımda hiç yemedim,zaten ilk defa 5-6 ay kadar önce AmasyAli nickli kardeşimizden duymuştum bunun ismini :-* |
Alıntı:
Alıntı:
|
hayir ben maklube sevmiyorum
EN GUZELI KEBAP aslinda kebapta degilde yemek isimlerini bile bilmiyorum ama maklubenin en guzelolmadigi kesin ;D |
Alıntı:
|
Tekme tokat dayak yemeyim sonra :-X
Bulmak ne mümkün köstebek gibiler maşAllah :-X Hangi nimetlerden yapılıyor ? O beyaz şey yoğurt mu ? |
Alıntı:
O ortamda tadına doyulmuyor onun...Sonra patlıyosun tabi birden yüklenince mideye :D :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
gelelim mazemelere ;D şöle güzel bi kuşbaşı et, pirinç, beyaz şey dediğin yoğurt ;D salata yapmak için standart mazemeler. bazen çok azda olsa nohut eklenebiliyor, ben o şekilde bi kez yedim ama sadesi daha hoş oluyor. unuttum mazeme varmı acaba ??? . varsada boş ver zaten yapamıcan için :D en iyisi bi abilerin ortamına dal sen :-* |
Aşure gibi,ne varsa katılıyor kısaca :D
Yoğurt ve salatasevmem,prinç derken pilav di mi ;D Güzel geliyor kulağa kuşbatı et,pilav vs.Yoğurt sevmem ama bunalrın yanında güzel gider :-* Abi ve abla aranıyor geçici olarak :-X |
Alıntı:
ya ben gene yatamadım bakın işe hele neyse bu sefer gidiyorum. hayırlı geceler ;) |
maklube abi yemegi hudaverdi abla yemegi degil ;D
|
Alıntı:
Evet ben de yoğurdu yakıştıramıyorum çünkü yanında salata var zaten :'( Ama o muhabbette anlamadan hüpletiyosun :-X |
Alıntı:
|
Hayırlı geceler :-*
---- Ablalar beceremiyor mu yapmayı :o Zamani gençlik işte beceriksiz >:( :-X Sağa sola bir sorayım,bir arkadaş var o yapmayı biliyordur,Mersin den dönsün yaptırırım ona :-* ---- Nisa yemek yerken konuşulmaz :-X Sinir olurum konuşanlara >:( |
bırarkında uyuyayım artık :D . ya ablalarda yapıyor. nasıl yapmıyo ya. bizim burdaki ablalar yapıyor. yoksa beni yalanmı kandırıyorlar :o
|
düş sokağı sakini sen bu gidişle bugün forumda sabahlarsın :D(nikinde çok uzunmuş yaa)
|
bu mesaja cevap vermemiş olsaydım yatacaktım aslında ;D neyse arkadaşlar ben yatıyom bu sefer kesin bir karar aldım vaz geçiremezsiniz :D . bu aralar çok geveze oldum ben Allah sonun hayır etsin. Allah emanetsiniz :-*
|
:D :D :D maklubeyle kendinizi kandirmayin ne yemekler var ne yemeklerrrrrrrr
|
sende kendini böyle mi teselli ediyosun birbaşka :D ben denemek isterim maklubeyii
|
All times are GMT +3. The time now is 04:53. |