Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Resim & Fotoğraflar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=158)
-   -   işteeeee türk gençliğiinn efsane yemeği MAKLUBEEEEE (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27859)

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 01:24

işteeeee türk gençliğiinn efsane yemeği MAKLUBEEEEE

evet kesinlikle yapması çok hüner gerektiren bir yemek. yemekten çok farklı bir tanımı olmalı aslında. çünkü onu yerken ki muhabbetin tadı o kadar farklı ki. özelikle yemek teki yabancı maddeyi bulma kısmı çok eğlenceli oluyor. onu bulmamak için böyle yol yapıp öte beriden yemek ayrı bir güzel (bulan bulaşıklara talip olur, ama gönülleri merhametle dolu abiler tabi her zaman yardım eder, amaç eğlence). çok farklı hele birde o güzel yorumlarıyla ve şakalarıyla öncülük eden abiler aranızdaysa bam başka güzel. ne çok özlemişim

Necip Fazil 05-07-2008 01:26

Yemek yemek fiili ile aram yok pek :) Yanlız yaşayınca yapmasını öğreniyorsunuz mecburen ;)

Evet, memleket Trabzon kardeş, her nekadar Trabzon'da fazla yaşama imkanı bulamasakta ...

VesseLam

romakudüs 05-07-2008 01:26

Alıntı:

Düş Sokağı Sakini Nickli Üyeden Alıntı
evet kesinlikle yapması çok hüner gerektiren bir yemek. yemekten çok farklı bir tanımı olmalı aslında. çünkü onu yerken ki muhabbetin tadı o kadar farklı ki. özelikle yemek teki yabancı maddeyi bulma kısmı çok eğlenceli oluyor. onu bulmamak için böyle yol yapıp öte beriden yemek ayrı bir güzel (bulan bulaşıklara talip olur, ama gönülleri merhametle dolu abiler tabi her zaman yardım eder, amaç eğlence). çok farklı hele birde o güzel yorumlarıyla ve şakalarıyla öncülük eden abiler aranızdaysa bam başka güzel. ne çok özlemişim

kardeş ağlatacaksın beni eski günler geldi aklıma ne çok özlemişim o günleri

tayyipleyiz 05-07-2008 01:26

Çok güzel dillendirmişsiniz, o samimane ortamın hazzı bir başkadır hani... ;) :)

Ayşe_Berra 05-07-2008 01:28

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Yemek yemek fiili ile aram yok pek :) Yanlız yaşayınca yapmasını öğreniyorsunuz mecburen ;)

Evet, memleket Trabzon kardeş, her nekadar Trabzon'da fazla yaşama imkanı bulamasakta ...

VesseLam

Ama biri yer biri bakar demişler...

İnşallah bir Karadeniz hayalimiz var ne zaman nasip olur bilmem ama sizi görmek şeref verir bize... Sizi Konya'da görmek ayrı bir şeref verir ;)

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 01:29

Alıntı:

romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kardeş ağlatacaksın beni eski günler geldi aklıma ne çok özlemişim o günleri

vallahi bende ağlıcam, ben gencim yine ama artık o kadar aktif değilim. çok özlemişim gerçekten, özellikle öğrencilerimi çok özledim.

Necip Fazil 05-07-2008 01:29

Allah c.c. razı olsun, mekanları seyreylemek nekadar önemli ve cazipse, dostlar ile hasbihal olmakta okadar güzel ve hoştur. Nasip diyelim, Mevla imkan verirse neden olmasın ...

VesseLam

Ayşe_Berra 05-07-2008 01:33

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Allah c.c. razı olsun, mekanları seyreylemek nekadar önemli ve cazipse, dostlar ile hasbihal olmakta okadar güzel ve hoştur. Nasip diyelim, Mevla imkan verirse neden olmasın ...

VesseLam

Cümlemizden razo olsun inşallah... İçinde muhabbet ehli dostlar olunca anlamlı zaten mekanlar... İnşallah Rabbim nasip eyler...

Duayla...

Ayşe_Berra 05-07-2008 01:34

Alıntı:

ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Biri maklube mi dedi? :) Maşallah ilk defa ismini doğru yazan birileri çıktı sanırım. :) Fotoğraflar iyi hoş yemesi de hoştur ama bir de tarifi alsak. :D Yoksa bunuda diğer yemekler gibi ismihan usulü, uydurma denemek zorunda kalacağım. :D

Canım ben sana vereyim tarifini ama dediğim gibi ayrı bir maharet istiyor maklube yapmak. Ya da ben beceremedim :-[ :-[ :-X :-X

romakudüs 05-07-2008 01:36

Alıntı:

Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Biri maklube mi dedi? :) Maşallah ilk defa ismini doğru yazan birileri çıktı sanırım. :) Fotoğraflar iyi hoş yemesi de hoştur ama bir de tarifi alsak. :D Yoksa bunuda diğer yemekler gibi ismihan usulü, uydurma denemek zorunda kalacağım. :D

Canım ben sana vereyim tarifini ama dediğim gibi ayrı bir maharet istiyor maklube yapmak. Ya da ben beceremedim :-[ :-[ :-X :-X

ben bi yapayım dedim plav et güzel oldu ancak yoğurt ekşiymiş

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 01:36

Alıntı:

Alıntı:

Allah korusun o pirinçler taş gibi olursa birinin diş gider ???

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 01:38

Alıntı:

O zaman benimde becerememe ihtimalim yüksek. :-X :-X :-X Benim adım İsmihan, elimden bir uçan, bir kaçan kurtulur. :D İlk denemeler vasat olsada, durmak yok yola devam deriz... :D :D

burdan ne anlıyoruz. ilk denemelerin tadına bakmıcaz ;D

Ayşe_Berra 05-07-2008 01:38

Alıntı:

romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

ben bi yapayım dedim plav et güzel oldu ancak yoğurt ekşiymiş

Bende sonuna kadar güzel yapmıştım ama bu tencereyi ters çevirdiğim an tam bir fiyaskoydu, kısaca maklubenin sonu :-X :-X Ama yinede güzeldi tadı, şekil bozukta olsa...

BaDe_EsNa 05-07-2008 01:50

oy oyy konu uçmuş gitmiş ;)
eğer birileri yaparsa bulaşığı ben yıkamaya razıyım nasıl olsa yardımcı olmak isteyen olur :)
çok lezzetli gözüküyor ya birgün yemek nasip olur inş ???

eddie 05-07-2008 01:53

ilk defa bir yemek adına bu kadar konuşulduğunu gördüm :)

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 01:57

Alıntı:

eddie Nickli Üyeden Alıntı

bir tadına bak eminim fazlasını yaparsın ;)

eddie 05-07-2008 02:01

Alıntı:

Alıntı:

bir tadına bak eminim fazlasını yaparsın ;)

içine azıcık ekşi girmiş herşey hakkında yorum yapmaya değer bence... :) yoğurtlu yoğurtlu.. denicem inşallah :)

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:07

denicekseniz ziyan etmeyin etleri pirinci :D yani tek denemeyin derim. bilen biri olursa beraber yapmanız daha iyi olur. ilk önce işi kapmalısınız. çoğu kişi defalarca yapmasına rağmen tek başına tutturamıyor. örnek olarak ben ;D

_Yeniden_ 05-07-2008 02:11

Maklube her yiğidin harcı değil... ;)
Ben tabiki beceremiyorum...Yemesi bu kadar zevkliyse yapması kim bilir... :-X

eddie 05-07-2008 02:14

Alıntı:

denicekseniz ziyan etmeyin etleri pirinci :D yani tek denemeyin derim. bilen biri olursa beraber yapmanız daha iyi olur. ilk önce işi kapmalısınız. çoğu kişi defalarca yapmasına rağmen tek başına tutturamıyor. örnek olarak ben ;D

bi usta buluruz yahu.. amma kıymetli yemeğiniz varmış :)

Hüdaverdi 05-07-2008 02:17

Doğum günü pastasına benziyor.

Hayatımda hiç yemedim,zaten ilk defa 5-6 ay kadar önce AmasyAli nickli kardeşimizden duymuştum bunun ismini :-*

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:20

Alıntı:

Alıntı:

bi usta buluruz yahu.. amma kıymetli yemeğiniz varmış :)

kıymetli tabi (:

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı

Hayatımda hiç yemedim,zaten ilk defa 5-6 ay kadar önce AmasyAli nickli kardeşimizden duymuştum bunun ismini :-*

üzüldüm kardeş. hizmetten birilerini bul, abi ben maklube yemek istiyrum de. misafir ol kesin yaparlar. hemde ne sevinirler bir bilsen ;)

Kafes 05-07-2008 02:22

hayir ben maklube sevmiyorum

EN GUZELI KEBAP aslinda kebapta degilde yemek isimlerini bile bilmiyorum ama maklubenin en guzelolmadigi kesin ;D

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:24

Alıntı:

Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
hayir ben maklube sevmiyorum

EN GUZELI KEBAP aslinda kebapta degilde yemek isimlerini bile bilmiyorum ama maklubenin en guzelolmadigi kesin ;D

maklubenin muhabbeti her şeye değer. ama vali kebabı bence daha güzel tat olarak. ya ben en son yatacaktım. neyse yatıyorum muhabbete sokmayın beni ;D hayırlı geceler akparti forum

Hüdaverdi 05-07-2008 02:24

Tekme tokat dayak yemeyim sonra :-X
Bulmak ne mümkün köstebek gibiler maşAllah :-X

Hangi nimetlerden yapılıyor ?
O beyaz şey yoğurt mu ?

_Yeniden_ 05-07-2008 02:25

Alıntı:

Mehmet becerebilsem yapardım sana ama işte abla ya da abi olmayanlar beceremiyor bunu..İşin sırrı burda gizli 8)
O ortamda tadına doyulmuyor onun...Sonra patlıyosun tabi birden yüklenince mideye :D :D

Kafes 05-07-2008 02:25

Alıntı:

kostebek mi heryerdeler onlar ;D

Hüdaverdi 05-07-2008 02:27

Alıntı:

_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı

Mehmet becerebilsem yapardım sana ama işte abla ya da abi olmayanlar beceremiyor bunu..İşin sırrı burda gizli 8)
O ortamda tadına doyulmuyor onun...Sonra patlıyosun tabi birden yüklenince mideye :D :D

Senin hazır çorba dahi yaptığın mı görülmüş ki bu 1 tepsi,yapılması zor görünen yemeği (tatlı veya her neyse) yapacaksın :-X

Alıntı:

kostebek mi heryerdeler onlar ;D

Ben göremiyor hiç :-X

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:30

Alıntı:

Hangi nimetlerden yapılıyor ?
O beyaz şey yoğurt mu ?

yok kardeş yok, öncelikli şart anlayış sevgi, misafirperverlik :-* evet her yerde karşına çıkarlar ve insanı en güzel olana çağırırlar.

gelelim mazemelere ;D şöle güzel bi kuşbaşı et, pirinç, beyaz şey dediğin yoğurt ;D salata yapmak için standart mazemeler. bazen çok azda olsa nohut eklenebiliyor, ben o şekilde bi kez yedim ama sadesi daha hoş oluyor. unuttum mazeme varmı acaba ??? . varsada boş ver zaten yapamıcan için :D en iyisi bi abilerin ortamına dal sen :-*

Hüdaverdi 05-07-2008 02:33

Aşure gibi,ne varsa katılıyor kısaca :D

Yoğurt ve salatasevmem,prinç derken pilav di mi ;D
Güzel geliyor kulağa kuşbatı et,pilav vs.Yoğurt sevmem ama bunalrın yanında güzel gider :-*

Abi ve abla aranıyor geçici olarak :-X

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:35

Alıntı:

Güzel geliyor kulağa kuşbatı et,pilav vs.Yoğurt sevmem ama bunalrın yanında güzel gider :-*

princi pişirince plav oluyo sanırım haklısın :D hele bi ye bak nasıl gidiyor yoğurt salata :-* ha pattesi unuttum ben galiba sanırım. öle bişiler işte.

ya ben gene yatamadım bakın işe hele neyse bu sefer gidiyorum. hayırlı geceler ;)

Kafes 05-07-2008 02:36

maklube abi yemegi hudaverdi abla yemegi degil ;D

_Yeniden_ 05-07-2008 02:37

Alıntı:

Ben hazır çorbayı yapabiliyorum aslında :-X
Evet ben de yoğurdu yakıştıramıyorum çünkü yanında salata var zaten :'( Ama o muhabbette anlamadan hüpletiyosun :-X

_Yeniden_ 05-07-2008 02:38

Alıntı:

maklube abi yemegi hudaverdi abla yemegi degil ;D

Belki abiler bulmuştur ama biz her hafta yerdik bir başkacım ;) Gamze ablam nefis yapardı... :'(

Hüdaverdi 05-07-2008 02:39

Hayırlı geceler :-*
----
Ablalar beceremiyor mu yapmayı :o Zamani gençlik işte beceriksiz >:(
:-X

Sağa sola bir sorayım,bir arkadaş var o yapmayı biliyordur,Mersin den dönsün yaptırırım ona :-*

----
Nisa yemek yerken konuşulmaz :-X
Sinir olurum konuşanlara >:(

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:41

bırarkında uyuyayım artık :D . ya ablalarda yapıyor. nasıl yapmıyo ya. bizim burdaki ablalar yapıyor. yoksa beni yalanmı kandırıyorlar :o

BaDe_EsNa 05-07-2008 02:45

düş sokağı sakini sen bu gidişle bugün forumda sabahlarsın :D(nikinde çok uzunmuş yaa)

Düş Sokağı Sakini 05-07-2008 02:47

bu mesaja cevap vermemiş olsaydım yatacaktım aslında ;D neyse arkadaşlar ben yatıyom bu sefer kesin bir karar aldım vaz geçiremezsiniz :D . bu aralar çok geveze oldum ben Allah sonun hayır etsin. Allah emanetsiniz :-*

Kafes 05-07-2008 02:48

:D :D :D maklubeyle kendinizi kandirmayin ne yemekler var ne yemeklerrrrrrrr

BaDe_EsNa 05-07-2008 02:49

sende kendini böyle mi teselli ediyosun birbaşka :D ben denemek isterim maklubeyii

All times are GMT +3. The time now is 04:53.