Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=30604)

LüGaT 06-30-2008 20:42

CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET

Alıntı:

Beytullah2 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Genel intibaa imiş , nereden biliyor sunuz siz ? Sormam da bir mahsur yoktur umarım .

Genel intibaalar genelde genelde genel özelliklerden bahsederken genel olarak kullanılır. Hani insanlar arasında...Nerden bildiğimi genelde tahmin etti insanlar. Mesela Türkler genel olarak disiplinsizdir, tembeldir vs.. Anlatabildim mi? Camianızı ayıplamıyorum ama bu tip yönelimleri inkar ederek garip oluyorsunuz.
.

Türkler genel de tembelmiş , disiplinsizmiş . Rica etsem , Kanıtını sunabilirmisiniz ? Bununla ilgili bir döküman ve araştırma var mıdır ? Sürç-i lisan mı yoksa ? Nereden öğrendiniz bu bilgileri , yoksa işkembe-i kübradan mı çıktı ?

Farzedelim ki eleştiriniz de veri olarak vermiş olduğunuz bilgiler doğru ;

Türkler'i genel boyutu ile ele alıyorsanız ki , Ak Parti'li zümre de bu söylediklerinizin içersinde yer alacaktır . Bence , Siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz .

Siz herkesi kendiniz gibi ırkçı sandığınız için nevriniz döndü tabii. O kadar olur, alışkın değilsiniz, ama alışacaksınız. Kafanızdaki ırkçılık genleri geçmişteki kimi duruşları bugüne malederek bir ırkı topyekün yüceltmeye ayarlanmış. Yazık olmuş beyninize.

Bunun araştırmasını yapmaya gerek yok ama yapılsa da beni doğrular mahiyette çıkacaktır. Ulusca disiplinsiziz. En basitinden en karmaşık sosyal düzenlere kadar disiplinsiziz. Okullarımızı düşünelim, öğretmenlerimizin kaçta kaçının derse zamanında gelmek gibi bir hassasiyeti var, ya da velilerin kaçta kaçı çocuğunun durumunu, kaç ayda bir araştırıyor ? Devlet dairelerini düşünelim, uzayda değil Türkiye'de yaşayan herkes hakim laçkalığı görecektir, laçkalık şöyle dursun, rüşvet alışkanlımızın bir alışkanlık olduğunu inkar edebilecek var mı? Siyasete gireyim mi? Mesela Alman ırkı bizden, belki de tüm uluslardan daha disiplinlidir. Siz ister kabul edin ister etmeyin.

İnsanımızı seviyor olmam onun hatalarını da kabul etmemi gerektirmez. Siz elmanın içindeki solucanı da elmadandır diye yiyorsanız afiyet olsun. Bu kadar basit.

Not: Ak partili zümrenin de bu söylediklerim içnde olduğunu çözümleyebilmen olmamız eğer Türksen Türklerin ne kadar zeki olduğunu göstermeye delil olabilir. Kendimizle gurur duyalım. 8)

Not: Kozenir insan senden çıkan zeka parıltılarından insanların gözleri kinimi görmüyor. Uzak git de açığa çıksın. (:D)

LüGaT 06-30-2008 20:54

Antiparantez aramızda bilimsel araştırmalara meraklı arkadaşlar için ayrıca Türklerin unutkan olduğu sonucunu veren bir araştırma yapılmıştı. Bunu da inkar edersiniz belki ama unutkan olmasa hala MHP diye bir partisi olur muydu?

Meftun 06-30-2008 21:12

Alıntı:

Antiparantez aramızda bilimsel araştırmalara meraklı arkadaşlar için ayrıca Türklerin unutkan olduğu sonucunu veren bir araştırma yapılmıştı. Bunu da inkar edersiniz belki ama unutkan olmasa hala MHP diye bir partisi olur muydu?

:-* :-* :-* :-*

ve hala urgan atıp,kürsüde 'akepe ve emperyalist iş birlikçileri....' diye başlayan cümleler kurmaktan başka siyasetten anlamıyorlar...

kavgaya gelince en iyi bildikleri iş.....

bölüm açalım teker teker kavga dövüş, alet edavat çeşitlerini dökülmezlerse ben de bunları tanımıyorum.....

daha önce de anlatmıştım....kantini boşaltmaya kalktılar (tabii ben çıkmadım tek kaldım) neden? çünkü ellerinde döner bıçakları kavgaya gidiyorlar...

cemaatten falan anladığınız yok...milliyetçilikten hiç anlamıyorsunuz...

azıcık milliyetçi olsaydınız -tüm yapmadıklarınızdan geçtim- en azından türkçe olimpiyatlarını desteklerdeniz...

ama sizin erkek! liderlerinizde nerede o yürek >:(

Beytullah2 06-30-2008 22:54

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Genel intibaa imiş , nereden biliyor sunuz siz ? Sormam da bir mahsur yoktur umarım .

Genel intibaalar genelde genelde genel özelliklerden bahsederken genel olarak kullanılır. Hani insanlar arasında...Nerden bildiğimi genelde tahmin etti insanlar. Mesela Türkler genel olarak disiplinsizdir, tembeldir vs.. Anlatabildim mi? Camianızı ayıplamıyorum ama bu tip yönelimleri inkar ederek garip oluyorsunuz.
.

Türkler genel de tembelmiş , disiplinsizmiş . Rica etsem , Kanıtını sunabilirmisiniz ? Bununla ilgili bir döküman ve araştırma var mıdır ? Sürç-i lisan mı yoksa ? Nereden öğrendiniz bu bilgileri , yoksa işkembe-i kübradan mı çıktı ?

Türkler'i genel boyutu ile ele alıyorsanız ki , Ak Parti'li zümre de bu söylediklerinizin içersinde yer alacaktır . Bence , Siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz .

Siz herkesi kendiniz gibi ırkçı sandığınız için nevriniz döndü tabii. O kadar olur, alışkın değilsiniz, ama alışacaksınız. Kafanızdaki ırkçılık genleri geçmişteki kimi duruşları bugüne malederek bir ırkı topyekün yüceltmeye ayarlanmış. Yazık olmuş beyninize.

Bunun araştırmasını yapmaya gerek yok ama yapılsa da beni doğrular mahiyette çıkacaktır. Ulusca disiplinsiziz. En basitinden en karmaşık sosyal düzenlere kadar disiplinsiziz. Okullarımızı düşünelim, öğretmenlerimizin kaçta kaçının derse zamanında gelmek gibi bir hassasiyeti var, ya da velilerin kaçta kaçı çocuğunun durumunu, kaç ayda bir araştırıyor ? Devlet dairelerini düşünelim, uzayda değil Türkiye'de yaşayan herkes hakim laçkalığı görecektir, laçkalık şöyle dursun, rüşvet alışkanlımızın bir alışkanlık olduğunu inkar edebilecek var mı? Siyasete gireyim mi? Mesela Alman ırkı bizden, belki de tüm uluslardan daha disiplinlidir. Siz ister kabul edin ister etmeyin.

İnsanımızı seviyor olmam onun hatalarını da kabul etmemi gerektirmez. Siz elmanın içindeki solucanı da elmadandır diye yiyorsanız afiyet olsun. Bu kadar basit.

Not: Ak partili zümrenin de bu söylediklerim içnde olduğunu çözümleyebilmen olmamız eğer Türksen Türklerin ne kadar zeki olduğunu göstermeye delil olabilir. Kendimizle gurur duyalım. 8)

Not: Kozenir insan senden çıkan zeka parıltılarından insanların gözleri kinimi görmüyor. Uzak git de açığa çıksın. (:D)

Doğruları kabul ederim , etmem diye bir söz söylediğimi sanmıyorum . Lakin siz burada İşkembe-i Kübranızla bizlere birşeyler aktarmaya (Daha doğrusu sallama diyelim) çalışmışsınız.

Sizden kanıt istiyorum dedim , ne ırkçılığım kalmış ne faşistliğim ! Size birşeyler soruyorum , şahsıma saldırıp duruyorsunuz ! Kaale almıyorum şahsım ile ilgili yazdıklarınızı ve halen sizden bunun kanıtını istiyorum .

MHP'li olmamdan siz neden gocunuyor sunuz ? Benim düşüncelerimden size ne Allah aşkına ? Yani şurada Siyaset tartışalım diyoruz , lafı ancak eğip büğüp şahsıma getirebiliyorsunuz .

Disiplinsizlik vardır , lakin sizin bahsettiğiniz gibi GENEL boyutta da değildir. Bunlar azınlıktadır. Vergi Dairelerinde yoğunlukla işim olmaktadır , gözlemlerim sonucu hayli tempolu bir çalışma vardır. Ayrıyeten ; Böyle bir araştırmanın yapılmış olduğunu söylediniz , getirin hele bakalım bir verilere ? Mümkünse Link halinde...

Hadi Selametle..

LüGaT 06-30-2008 23:01

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

.

Doğruları kabul ederim , etmem diye bir söz söylediğimi sanmıyorum . Lakin siz burada İşkembe-i Kübranızla bizlere birşeyler aktarmaya (Daha doğrusu sallama diyelim) çalışmışsınız.

Sizden kanıt istiyorum dedim , ne ırkçılığım kalmış ne faşistliğim ! Size birşeyler soruyorum , şahsıma saldırıp duruyorsunuz ! Kaale almıyorum şahsım ile ilgili yazdıklarınızı ve halen sizden bunun kanıtını istiyorum .

MHP'li olmamdan siz neden gocunuyor sunuz ? Benim düşüncelerimden size ne Allah aşkına ? Yani şurada Siyaset tartışalım diyoruz , lafı ancak eğip büğüp şahsıma getirebiliyorsunuz .

Disiplinsizlik vardır , lakin sizin bahsettiğiniz gibi GENEL boyutta da değildir. Bunlar azınlıktadır. Vergi Dairelerinde yoğunlukla işim olmaktadır , gözlemlerim sonucu hayli tempolu bir çalışma vardır. Ayrıyeten ; Böyle bir araştırmanın yapılmış olduğunu söylediniz , getirin hele bakalım bir verilere ? Mümkünse Link halinde...

Hadi Selametle..

Ne kıymetli bir şahsınIZ varmış, maşallah. Irkçılığını kanıtlamam için herhalde 24 saatini kayıt eden bir kameraman tutmanı istiyorsun. Ben mesajlarından yola çıkarak kullanıcı adına yöneliyorum, ırkçı mesaj yazarsan ırkçı derim, olay bu ;)

Şahsını tartışmaya bir önem atfetmiyorum. Sen de savunmaya atfetmezseniz tamam olur.

Disiplinsizlik Türk toplumunda genel boyuttadır. Hoşuna gitsin gitmesin. Beni veri sayacıyla karıştırma, gözlemlerimi ve herkesin bildiği gözlemleri sıralıyorum. Beğenmediysen aksi hali ispatlayan bilimsel araştırmalar, tezler falan yayınlarsın.

Hadi güle güle.

Beytullah2 06-30-2008 23:12

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

.

Hadi Selametle..

Ne kıymetli bir şahsınIZ varmış, maşAllah. Irkçılığını kanıtlamam için herhalde 24 saatini kayıt eden bir kameraman tutmanı istiyorsun. Ben mesajlarından yola çıkarak kullanıcı adına yöneliyorum, ırkçı mesaj yazarsan ırkçı derim, olay bu ;)

Şahsını tartışmaya bir önem atfetmiyorum. Sen de savunmaya atfetmezseniz tamam olur.

Disiplinsizlik Türk toplumunda genel boyuttadır. Hoşuna gitsin gitmesin. Beni veri sayacıyla karıştırma, gözlemlerimi ve herkesin bildiği gözlemleri sıralıyorum. Beğenmediysen aksi hali ispatlayan bilimsel araştırmalar, tezler falan yayınlarsın.

Hadi güle güle.

Bana Irkçı diyorsunuz , vebalimi alıp duruyorsunuz. Hakkımı gasp ediyorsunuz , bilesiniz. Tabii bilebilirseniz.. Tartışmayı şahsıma vurarak siz kaybediyorsunuz , yazılarımdan Irkçı olmadığım anlaşılıyor. Merak buyurmayınız.

Sayın Lügat ; İddia makamı sizsiniz , kanıtlayacak olan da elbette siz olacaksınız. Halk'ın Genel'ine "Disiplinsiz , Tembel " diyerek siz zihniyetinizi sergilediniz. Diyecek birşey yok . İddianız da bahsettiğiniz gibi Verilerinizi getirdiğiniz zaman tartışmaya devam ederiz. Benim için bu tartışma sizin İddialarınızı sunmayacağınızı söylemenizle bitmiştir.

Bana diğer Tartışmamız da ; İddian Klavyenden çıkmış diyordunuz,ben iddiamın kaynağını sundum . Sıra siz de...

LüGaT 06-30-2008 23:26

Alıntı:

Bana Irkçı diyorsunuz , vebalimi alıp duruyorsunuz. Hakkımı gasp ediyorsunuz , bilesiniz. Tabii bilebilirseniz.. Tartışmayı şahsıma vurarak siz kaybediyorsunuz , yazılarımdan Irkçı olmadığım anlaşılıyor. Merak buyurmayınız.

Merak edecek birşey yok. Bu kadar abartacak birşey de yok. Sen genel geçer hastalıklarımızı (disiplin, tembellik) yok sayıp, "Türkse tembel değildir, disiplinlidir, şöyle şöyledir.." diye slogana dönüştürürsen benden ırkçı dürtülerinden bahsetmemeni bekleme. Irkçı değilsen de gocunma.

Alıntı:

Sayın Lügat ; İddia makamı sizsiniz , kanıtlayacak olan da elbette siz olacaksınız. Halk'ın Genel'ine "Disiplinsiz , Tembel " diyerek siz zihniyetinizi sergilediniz. Diyecek birşey yok . İddianız da bahsettiğiniz gibi Verilerinizi getirdiğiniz zaman tartışmaya devam ederiz. Benim için bu tartışma sizin İddialarınızı sunmayacağınızı söylemenizle bitmiştir.

Sorması ayıp senin yaşın kaç ? "Türk toplumu disiplinsiz" tezinin kanıtlanması için nasıl bir kanıt istiyorsun. Tapu senedi ? Noter imzalı resmi senet falan mı? Ben gayet basit birşey söylüyorum, gayet de basit yani :) Türk toplumu disiplinsizdir.

Sorması bir daha ayıp ne imiş benim zihniyetim? Merak ettim.

Orhu_N_utu_Kuran 07-01-2008 06:12

TÜRK milletinin akpartiye yüzde 47 oy vermesini göbeğini kaşıyan adam olarak değerlendirenlere ateş püskürenler,bu gün bakıyorumda TÜRK milletini disiplinsizlikle tembellikle suçluyorlar.bu kara cahillikten başka bir şey değildir.

bu suçlamanın kaynağını biliyorum ben aslında.ATATÜRK ün TÜRK milletine seslenirken ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR,TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR'' demesini içine sindirememektir bunun kaynağı.

bu millet yeri geldiğinde 7 düvele karşı kahramanca mücadele verdi.bunu nasıl yaptı?dağılmış bir orduyu önce düzensiz birliklerle sonra düzenli orduyu kurarak yaptı.bu mücadeleyi disiplinsiz ve tembel bir millet veremez.

Orhu_N_utu_Kuran 07-01-2008 08:22

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ve hala urgan atıp,kürsüde 'Ak Parti ve emperyalist iş birlikçileri....' diye başlayan cümleler kurmaktan başka siyasetten anlamıyorlar...

bölüm açalım teker teker kavga dövüş, alet edavat çeşitlerini dökülmezlerse ben de bunları tanımıyorum.....

daha önce de anlatmıştım....kantini boşaltmaya kalktılar (tabii ben çıkmadım tek kaldım) neden? çünkü ellerinde döner bıçakları kavgaya gidiyorlar...

azıcık milliyetçi olsaydınız -tüm yapmadıklarınızdan geçtim- en azından Türkçe olimpiyatlarını desteklerdeniz...

yani o olimpiyatları izlemesek yutturacaksınız.o olimpiyatlara mhp yi temsilen meclis başkanvekili sayın meral akşener gitmedimi.siz izlememişsiniz o olimpiyatları gelmiş burda iftira atıyorsunuz.bunu şimdi bana izah ediniz.

Müntesip 07-01-2008 10:45

Yaşanan bütün süreçler MHP'nin geleneğini oluşturur. Bu nedenle hiçbir partide aranmasa bile MHP'de farklı bir duruş aranır ve günlük politikanın cerbezeli dönekliğine tenezzül etmesi düşünülemez. Vaktiyle başörtüsü konusunda halka özgürlük vaadinde bulunan MHP, kendisi için "Ürkek değil erkek parti" demiş ve bu propagandayla oy toplamıştı. Bu söylem ona yakışıyordu. Nitekim %18 ile iktidara ortak oldu. Halk ondan "ürkek" değil "erkek" tavır bekledi. Başka bir parti olsaydı "O konuştuklarımız seçim öncesiydi; şimdi iktidarız ve iktidar olmanın gerektirdiği uzlaşmacı tavrı korumak zorundayız." der sıyrılırdı işin içinden. Öyle olmadı. Halk başkasına yakıştırdığı gevşemeyi MHP'den beklemiyordu ve küskünlüğünü ilk seçimde ortaya koydu.

DSP ile koalisyonu sırasında olanları ve onun sonucunda olanları biliyoruz (meclis dışı ! )

Şimdi yeni bir testten geçiyor MHP yönetimi. AK Parti'nin kapatılması davasındaki duruşu MHP'nin de kaderini belirleyecek. Çünkü AK Parti tabanı kadar MHP tabanı da başörtüsü konusunda titiz ve duyarlı. Üstelik başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğine öncülük yapan, Başbakan Erdoğan'ı anayasa değişikliğine zorlayan parti de MHP. Şimdilerde suspus olan bazı yöneticiler o dönemde "AK Parti samimiyse gelsin anayasa değişikliği yapalım ve başörtüsü sorununu kökten çözelim." diyordu. Şimdilerde o gür ses duyulmuyor. Başka bir partide böyle tutarsız davranışlar sergilenebilir; ancak MHP'de döneklik ağır bir suçtur.

MHP, rakip partinin (üstelik siyaset dışı güçlerin baskısı sonucu) kapatılmasıyla kendine alan açmaz. Alavere dalavere işlerden nefret eden bir kitle "Başörtüsü bir tuzaktı. AKP'yi tuzağa düşürdük." diyen yöneticilerin laubali yaklaşımını asla tasvip etmez. Ya bu yöneticiler partilerinin tabanını tanımıyor ya da yaptıklarının vahametini bilmiyor.

Buyurun size en son, en çarpıcı örnek: Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki CHP ve MHP üyeleri ortak bir bildiri yayımladı. Güya Türk yargısının bağımsızlığını savunuyorlar. Tamam, CHP'ye her türlü antidemokratik davranış biçimi yakışabilir. En azından halk artık yadırgamıyor bu partinin siyaset dışı müdahalelerden medet ummasını. Peki, MHP'ye neler oluyor?

MHP için en vahim görüntü CHP'nin güdümüne girdiğine dair oluşacak muhtemel bir algıdır. Öyledir demiyorum; ama son aylardaki gizli / açık ittifaklar halkta böyle bir algıya sebep oluyor. MHP geleneğinin buna tahammül etmesi mümkün değil. Herkes olsa bile, MHP gizli planların bir parçası olamaz; hele 12 Eylül tecrübesinden sonra asla kapalı kapılar arkasındaki siyaset mühendisliğine boyun eğemez. Siyasi rakibine pusu kurmak, CHP'nin gündemine boyun eğmek, halktan kopmak... Bunlar MHP taraftarlarının tasvip edeceği stratejiler değil. Çünkü siyasette belli bir geleneği olan partiler fırsatçı davranamaz. Bir parti kapanır; diğeri açılır. Halk bir şekilde tercihini ortaya koyar. Dik duranla yürüdüğü yolda sekiz çizeni birbirinden ayırır. Dost acı söyler; MHP ya yanlış yerde duruyor veya kendini yeterince doğru ifade edemeyerek kendine zarar veriyor...

Bu yazı Sayın Ekrem Dumanlı'nın bugün kü yazısından bir kesit ders niteliğinde Mhp'li kardeşlerim size zahmet bir okuyun !

LüGaT 07-01-2008 16:05

Alıntı:

Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
TÜRK milletinin akpartiye yüzde 47 oy vermesini göbeğini kaşıyan adam olarak değerlendirenlere ateş püskürenler,bu gün bakıyorumda TÜRK milletini disiplinsizlikle tembellikle suçluyorlar.bu kara cahillikten başka bir şey değildir.

bu suçlamanın kaynağını biliyorum ben aslında.ATATÜRK ün TÜRK milletine seslenirken ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR,TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR'' demesini içine sindirememektir bunun kaynağı.

bu millet yeri geldiğinde 7 düvele karşı kahramanca mücadele verdi.bunu nasıl yaptı?dağılmış bir orduyu önce düzensiz birliklerle sonra düzenli orduyu kurarak yaptı.bu mücadeleyi disiplinsiz ve tembel bir millet veremez.

Göbeğini kaşıyan adam vs... gibi dostlarınızın söylemleri birer hakarettir. Ama bu milletin bir müntesibi olarak tembellik ve disiplinsizlik hastalığımız olduğunu , ırkçı pörsümüş yararsız bir zihniyete inat, kabul etmek millet için hayırdan başka birşey değildir. Mesela "Türkün aklı sonradan başına gelir" de bir Türk atasözüdür ve öz eleştiridir. Gerçekten de öyle, herşeyi sona bırakırız, disiplinsizliğimizin eseri. Benim milletime olan sevgim, Allah'a olan sevgimle karışmadığı için onun kusurlarını da biliyorum. Kusursuz olmayan tek varlığın ne olduğunun farkında olma meselesi, siz öğrenene kadar çok geçecek anlaşılan.

Atatürk'ün arkasına sığınmak, hani külah ve silah yerine kullanmak size çook yakışıyor, devam edin garip ülkücüler.

Ben bu millet tarihin her döneminde her an tembel olmuştur ve genlerine tambellik işlemiştir demediğime göre son paragrafın ancak seni bağlayan bir fiyasko. Sıcak başına vurduğu için olsagerek.

Orhu_N_utu_Kuran 07-01-2008 23:47

Türklükleriyle övünmeyenler,Türk milletini karalamaya çalışıyor.birde özeleştiri yapıyormuş.sen Türklükten hiç nasibini alamamışsınki kendini Türk hissedip özeleştiri yapabilesin.

işin gücün,çürütülen hipotezlerini,demogoji yapıp,en lümpen cinsinden de hakaretler ederek unutturup kendini temize çıkartmak.aynen böyle devam et.zira kimin başına güneş geçtiği gün gibi ortada...

LüGaT 07-01-2008 23:52

Alıntı:

Türklükleriyle övünmeyenler,Türk milletini karalamaya çalışıyor.birde özeleştiri yapıyormuş.sen Türklükten hiç nasibini alamamışsınki kendini Türk hissedip özeleştiri yapabilesin.

işin gücün,çürütülen hipotezlerini,demogoji yapıp,en lümpen cinsinden de hakaretler ederek unutturup kendini temize çıkartmak.aynen böyle devam et.zira kimin başına güneş geçtiği gün gibi ortada...
Sen ırkıyla övüğnen bir ırkçı oldun diye herkesi kendin gibi mi sanıyorsun. O kadar farkımız olsun. Ben bir ırkın başka ırka üstünsizlüğüne inanmışım. İslam yolunun yolcusu birtakım ülkücüler de inansalar iyi edecek. Üstünlük takva iledir. Ben de ve milletimde bir iyilik varsa bu Allah'ın lütfudur, benimle / milletimle alakası yoktur, buna ancak şükredilir. Övünülmez, üstünlük vesilesi sayılmaz, kibire batılmaz, firavunluk, kuzmanlık yapılmaz..

Ben seninkinden başka çürütülen hipotez görmüyorum. Tabii buna hipotez denirse. Allah kimi temize çıkaracağını bilir, sen yoğurt ye, iyi gelir.

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 00:26

Alıntı:

Alıntı:

Sen ırkıyla övüğnen bir ırkçı oldun diye herkesi kendin gibi mi sanıyorsun. O kadar farkımız olsun. Ben bir ırkın başka ırka üstünsizlüğüne inanmışım. İslam yolunun yolcusu birtakım ülkücüler de inansalar iyi edecek. Üstünlük takva iledir. Ben de ve milletimde bir iyilik varsa bu Allah'ın lütfudur, benimle / milletimle alakası yoktur, buna ancak şükredilir. Övünülmez, üstünlük vesilesi sayılmaz, kibire batılmaz, firavunluk, kuzmanlık yapılmaz..

Ben seninkinden başka çürütülen hipotez görmüyorum. Tabii buna hipotez denirse. Allah kimi temize çıkaracağını bilir, sen yoğurt ye, iyi gelir.

kullandığımız ırk kelimesinden kastımızın biyolojik ırk değil,akif in şiirlerinde kullandığı ırk kelimesine ne anlam yüklüyorsa o olduğuğnu yüzlerce kez yazmamam karşı hala anlamıyorsun.ya çok art niyetlisin ya da harbiden akli melekeriniz yerinde değil...

ayrıca siz de hıyar yiyin.gayet iyi gelir.hem de tuzlayarak......

LüGaT 07-02-2008 00:27

Kültür milliyetçiliğinden ne kadar uzak olduğunu ... ırka ön yargım var diyerek açığa vurmuştun ya, niye kendini zorluyorsun bu kadar :)

Kaldı ki kültür milliyetçiliği "benim ırkım kutsaldır, hiçbir kusur olamaz, ben ırkımla herkese karşı övünürüm, diğer ırklar önümde diz çöküp üstünlüğümü tanısın" manasını içermez. Allah'ın kutsal demediği hiçbir şey kutsal değildir. Kutsallarınızı gözden geçirene kadar bunu anlamayacaksın. Şimdi gayri ahlaki önerilerini kendine uygula, bence işe yaramayacak ama dene ;)

LüGaT 07-02-2008 00:28

Konu akli melekeler olursa zararlı çıakrsın, fazla girme o mevzulara bence ;)

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 00:35

Alıntı:

Kültür milliyetçiliğinden ne kadar uzak olduğunu ... ırka ön yargım var diyerek açığa vurmuştun ya, niye kendini zorluyorsun bu kadar :)

Kaldı ki kültür milliyetçiliği "benim ırkım kutsaldır, hiçbir kusur olamaz, ben ırkımla herkese karşı övünürüm, diğer ırklar önümde diz çöküp üstünlüğümü tanısın" manasını içermez. Allah'ın kutsal demediği hiçbir şey kutsal değildir. Kutsallarınızı gözden geçirene kadar bunu anlamayacaksın. Şimdi gayri ahlaki önerilerini kendine uygula, bence işe yaramayacak ama dene ;)

bu millet peygamber efendimizin istanbulun fethedileceğine dair mücdesini yerine getirmiş,onun övgüsüne mashar olmuş bir millettir.elbetteki milletimle övüneceğim.eğer yüzyıllardır islam sancağını dünyaya bu millet hakim kıldıysa bu milletin diğer milletlere göre bir üstünlüğü vardır demektir.bu biyolojik üstünlük değil takva üstünlüğüdür.bu dünya da müslümanlığın yaşandığı bir ülke varsa orası da TÜRKİYE dir.ben bunlarla gurur duyuyorum.

ama sen her fırsatta TÜRK milletini aşağılamaya çalışıyorsun.çünkü senin arzuladığını müslümanlık şekli sapkın müslümanlık.tıpkı renösans ve reform öncesi avrupasının hristiyanlığında,bu günün arap topraklarında olduğu gibi,şeyhler şıhlar mollalar varlık içinde,yer altı kaynaklarını siyonistlere peşkeş çekip 10 larca kadınla haremlerini kurup zevki sefa içinde yaşayacak.bir yurtdışı ziyaretine 10 larca uçak yüzlerce bavulla gidecek.halk sefalet içinde sürünecek...işte bu dediğimiz müslümanlığı yaşayan milletlerden,TÜRK milleti herhalde takva olarak üstündür.

eğer sen oyle müslümanlık istiyorsan yar saçların lüle lüle,haydi sana güle güle.git orda istediğin gibi yaşa....

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 00:39

Alıntı:

Konu akli melekeler olursa zararlı çıakrsın, fazla girme o mevzulara bence ;)

sen beni düşünme.bizim her söze verilecek cevabımız vardır.lügatımız zengindir...

habib 07-02-2008 00:47

Siz ülkücüler AKPARTİ foruma girip düşüncelerinizi anlatabiliyorsunuz.çünkü burada özgürlük var.Biz ise sizin forumunuzda yazamayız!Özgürlük yok.
İki parti arasında çok önemli bir fark bu:Özgürlük farkı!
Benim özgürlüğüme saygısı olmayanın neye saygısı olabilir!

LüGaT 07-02-2008 00:49

1. Milletinle övünemezsin milletinin tarhiyle ve müslümanca işleriyle övünürsün. Bu ihsanlar milletine Allah tarafından bahsedilmiş bir ihsandır ve onu ilelebet yüce bir karaktere büründürmez. "Siz Fatih'in torunları, madem sizin atanız çok hayırlı bir insandı diğer tüm ırklardan bir gömlek üstünsünüz" üç kağıtçılığı zavallı asabiyetçiliğin diğer adıdır. İlahi buyruğa karşı isyan, tuğyandır.

2. Bu zihniyetin tezahürü olarak Allah katında işgal ettiğin "takva üstünlüğü" senin ve senin gibilerin karar vereceği iş değildir. Allahtan rol kesme senin haddin de değildir. Kaldı ki bunu hissetsen bile bununla övünüyor olmak tam bir aymazlık. Hiçbir takva sahibi takvasıyla "övünmez". Aynı namaz kılanın kendini namaz kılmayanlara karşı övememesi gerektiği gibi, aynı oruç tutanın oruç tutmayanlara karşı kendini övmemesi gibi.Diğerlerinin ayıplarını tecessüs etmen de bir başka usulsüzlük ve yamuk tasavvur göstergesi.

3. Bu senin zavallı üstünlük duygunun en garip yanı (normal olarak) diğer ırkları küçük görmendir ki bunun fıkıhen tartışılacak yanı yok. Sonra bu diğerlerini küçük görme hastalığı, diğerlerini beğenmeme, diğerlerine düşman olma, diğerlerini bölücü ilan etme, diğerlerine saldırma, diğerlerini vatandan kovma... diye taaa beyninin ve vicdanının en derin köşelerine sızıyor.Bunu sen de hissediyorsun ama hastalıktan kurtulmak kolay değil. Bir kere düşmüşsün kurtulamazsın.

Konuştukça anlıyorum ki bu sefil gurur, asabiyet, asalet mantığı islam şöyle dursun insanlıkla bağdaşmayacak derecede kirli bir hastalık. Geçmiş olsun.

KaRaYı-L-aN 07-02-2008 00:52

mhp başlı başına bi sorun...

olan bizim hükümete oldu osman bölükbaşı oğlunu iyi yetiştirmiş

bunların siyaseti ahlak limanına hiç uğramamış

habib 07-02-2008 00:52

Cemaat ile ülkücülük'ü birrada düşünemiyorum.çünkü cemaat insanları din temelinde birleştirir.Ülkülük ise aynı dine inanan insanların arasına ırkçılık fitnesini sokar.Bir cemaat gerçek bir cemaat ise ülkücülükle alakası olmaz!

Meftun 07-02-2008 00:55

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ve hala urgan atıp,kürsüde 'Ak Parti ve emperyalist iş birlikçileri....' diye başlayan cümleler kurmaktan başka siyasetten anlamıyorlar...

azıcık milliyetçi olsaydınız -tüm yapmadıklarınızdan geçtim- en azından Türkçe olimpiyatlarını desteklerdeniz...

yani o olimpiyatları izlemesek yutturacaksınız.o olimpiyatlara mhp yi temsilen meclis başkanvekili sayın meral akşener gitmedimi.siz izlememişsiniz o olimpiyatları gelmiş burda iftira atıyorsunuz.bunu şimdi bana izah ediniz.

maalesef bahsettiğim ilgili haberi bulamadım ama araştırmaya devam edeceğim...bulduğum anda da eklerim ;)

eğer meral akşener dediğiniz gibi katıldıysa kendisini tebrik ederim...

fakat bu mesajı yazarken kastettiğim daha genel birşeydi...

en basitinden son yapılan olimpiyatı ele alalım...başbakan hem katıldığı açılışlarda hem de grup toplantısında değindi..memnuniyetini ve gururunu ifade etti...

baykal kendisine yakışanı yaptı...kin ve nefretini kustu....

peki ya bahçeli? sadece sustu...'ben susarım gözlerim konuşur' diyorsa bilemem...ben ne demek istediklerini anlamıyorum 8)

Türkiyedeki bir çok sarsıcı olaya sessiz kaldığı gibi yine sustu...desteklese bile bu suskunluk fayda vermez...

ben isterdim ki madem milliyetçi! sayın bahçeli çıksın ve bir ödül de o versin....

ama nerdeeeee!!!!yoksa 'irticacı' diye yafta yemekten mi korkuyor...

insan düşünmeden yapamıyor ;)

habib 07-02-2008 00:59

MHP gerçekten Türkçü bir parti olsa Fethullah Gülen'i desteklerdi.MHP Türk milliyetçiliği falan yapmıyor.Sadece parti milliyetçiliği yapıyor.Partisine oy vermeyeni kanı bozuk diye damgalıyor. :) Parti merkezli ırkçılık yapıyor,sadece!

KaRaYı-L-aN 07-02-2008 01:02

mhp için bakınız ittihat terra ki

LüGaT 07-02-2008 01:02

Muhammed Esed Tefsirinden, isteyen bakabilir (hucurat suresi/13) :

...bütün ırkçı, milliyetçi/kavmiyetçi veya kabilevî önyargılar (‘asabiyye) kınanmıştır. Kur'an'da zımnen, Hz. Peygamber tarafından ise daha açık bir şekilde kınanmıştır (bkz. 28:15, not 15'in ikinci bölümü). Ayrıca, Hz. Peygamber, insanların kavmî veya kabilevî geçmişlerini yüceltmeleri konusunda şunları söylemiştir: "Bakınız, Allah, atalarını yüceltmeye dayanan cahiliyye şirkinin kibrini sizden uzaklaştırdı. İnsan, ya Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde olan bir mümin, yahut çaresiz bir günahkardır. Bütün insanlar Hz. Âdem'in evlatlarıdır ve Hz. Âdem balçıktan yaratılmıştır" (Ebû Hureyre'nin rivayetiyle Tirmizî ve Ebû Dâvûd'da nakledilen Hadisin bir bölümü).

Beğenmeyen istediği şey ile övünsün, işine gelmeyen Allah'tan ve Resul'unden neden böyle emrettiniz diye hesap sorar artık
.

evren_kentli 07-02-2008 01:39

Arkadaşlar buradaki muhabbetler hoş mu sizce
Ben şoke oldum bir taraftan ülkücüler gibi 70-80 yılları arası ülkemize sonsuz hizmet veren (ÜLKÜCÜ)camia
diğer taraftan akparti(Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın devamı)sizce bu meseleleri burada kavga
edercesine tartışmak ne kadar MANTIKLI
Bizler burada şu parti veya bu partinin çelişkilerini yada açıklarını mı bulmaya çalışacağız
Yoksa ortak bir çatı altında yeni bilgi ve araştırmalarla ufkumuzu mu açacağız?
Yada görüşlerimize denk yaşantı olarak yaşantımıza denk insanlarla birarada mı olacağız?

habib 07-02-2008 01:49

AKPARTİ klasik sağ parti değildir ve olmamalıdır.Hiç bir şekilde ırkçılığa bulaşmamalıdır.Hiç bir şekilde özgürlük düşmanlığı yapmamalıdır.İnsana insan olduğu için değer vermelidir.
Ben bu yüzden AKPARTİ'ye oy veriyorum.Şahsen faşizme meylettiğini görürsem asla ona oy vermem!Şu anda Türkiye'de faşizme destek vermek Türkiye'nin bölünmesini isteyen güçlerin ekmeğine yağ sürmektir.
AKPARTİ bir tür MHP değildir ve olmamalıdır!

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 02:02

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

maalesef bahsettiğim ilgili haberi bulamadım ama araştırmaya devam edeceğim...bulduğum anda da eklerim ;)

eğer meral akşener dediğiniz gibi katıldıysa kendisini tebrik ederim...

fakat bu mesajı yazarken kastettiğim daha genel birşeydi...

en basitinden son yapılan olimpiyatı ele alalım...başbakan hem katıldığı açılışlarda hem de grup toplantısında değindi..memnuniyetini ve gururunu ifade etti...

baykal kendisine yakışanı yaptı...kin ve nefretini kustu....

peki ya bahçeli? sadece sustu...'ben susarım gözlerim konuşur' diyorsa bilemem...ben ne demek istediklerini anlamıyorum 8)

Türkiyedeki bir çok sarsıcı olaya sessiz kaldığı gibi yine sustu...desteklese bile bu suskunluk fayda vermez...

ben isterdim ki madem milliyetçi! sayın bahçeli çıksın ve bir ödül de o versin....

ama nerdeeeee!!!!yoksa 'irticacı' diye yafta yemekten mi korkuyor...

insan düşünmeden yapamıyor ;)

saliha hanım!!!!

siz bu olimpiyatları başından sonuna dek izlememişsiniz anlaşılan.çünkü meral akşener sayın meclis başkanı ve meclis eğitim komisyonu başkanı sayın mehmet sağlamla yanyana oturuyorlardı.

sayın meral akşener,taha akyol a Türkçe ile ilgili bir ödül verdi.başka insanları olimpiyatlara kayıtsız kalmakla suçlamadan önce kendiniz kayıtsız kalmayınız.Allah insanı böyle şaşırtır işte.bir daha insanları itham etmeden önce olayı iyice tetkik ediniz.bu da size bir ders olsun.....

devlet bahçeli ye gelince.sayın başbakan katıldımı ki devlet bahçeli katılsın.orada hiç bir parti genel başkanı yoktu.hiç bir parti genel başkanı yokken neden devlet bahçeli oraya gitsin.eğer bu olimpiyat olayını tasvip etmese meral akşener in gitmesine izin vermezdi

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 02:13

Alıntı:

1. Milletinle övünemezsin milletinin tarhiyle ve müslümanca işleriyle övünürsün. Bu ihsanlar milletine Allah tarafından bahsedilmiş bir ihsandır ve onu ilelebet yüce bir karaktere büründürmez. "Siz Fatih'in torunları, madem sizin atanız çok hayırlı bir insandı diğer tüm ırklardan bir gömlek üstünsünüz" üç kağıtçılığı zavallı asabiyetçiliğin diğer adıdır. İlahi buyruğa karşı isyan, tuğyandır.

2. Bu zihniyetin tezahürü olarak Allah katında işgal ettiğin "takva üstünlüğü" senin ve senin gibilerin karar vereceği iş değildir. Allahtan rol kesme senin haddin de değildir. Kaldı ki bunu hissetsen bile bununla övünüyor olmak tam bir aymazlık. Hiçbir takva sahibi takvasıyla "övünmez". Aynı namaz kılanın kendini namaz kılmayanlara karşı övememesi gerektiği gibi, aynı oruç tutanın oruç tutmayanlara karşı kendini övmemesi gibi.Diğerlerinin ayıplarını tecessüs etmen de bir başka usulsüzlük ve yamuk tasavvur göstergesi.

3. Bu senin zavallı üstünlük duygunun en garip yanı (normal olarak) diğer ırkları küçük görmendir ki bunun fıkıhen tartışılacak yanı yok. Sonra bu diğerlerini küçük görme hastalığı, diğerlerini beğenmeme, diğerlerine düşman olma, diğerlerini bölücü ilan etme, diğerlerine saldırma, diğerlerini vatandan kovma... diye taaa beyninin ve vicdanının en derin köşelerine sızıyor.Bunu sen de hissediyorsun ama hastalıktan kurtulmak kolay değil. Bir kere düşmüşsün kurtulamazsın.

Konuştukça anlıyorum ki bu sefil gurur, asabiyet, asalet mantığı islam şöyle dursun insanlıkla bağdaşmayacak derecede kirli bir hastalık. Geçmiş olsun.

milletinle övünemezsin milletinin tarihiyle övünürsün.yani bu ne şimdi?lahana turşusumu??ha milletin şanlı tarihiyle övünmüşün,ha onun tarihiyle.yoksa millet aynı millet değilmi?onu mu kastediyorsun?

ilahi buyruğa karşı isyan bizim lugatımızda yoktur.biz çıkarlarımız pahasına emperyalist ,siyonist,müslüman kanı içen alçakları tozkondurmamak pahasına savunmuyoruz.asıl ilahi buyruğa itaatsizlik budur.

3. fıkrada bazı konulara değinmişsin.bu dediklerinin altına imzamı mührümü atarımda sen ne kadar bu dediklerine uyan bir kişiliksin onu da sormak isterim.ülkücü kardeşlerimizi içki içmekle,zayıf imanlılıkla,ırkçılıkla,namaz kılmamakla suçlarken onların takvasını düşükmüş gibi gösterirken,kendinizi on numara müslüman ilan etmiyormusunuz.bu konu başlığında yazılan diğer tüm yazılara bakınız.bunun örneklerini sıkça göreceksiniz.sizin en büyük zaafınız tutarsız olmanız.artık bunu kesinlikle kanıksadım...

bu sefil gurur asabiyet falan bişeler demişsin.biz TÜRK'üz gururlu onurlu haysiyetli bir milletiz.bizim gururlu bir millet olduğumuzu bütün dünya biliyor.ve bundan hiç rahatsızlık duymuyorum.başka müslüman ülkelere bakınca oralardaki çarpıklığı gördüğümde,güzel TÜRKİYEM le gurur duyuyorum.bu topraklarda doğduğum için ALLAH a binlerce kez şükrediyorum...

asabiyet konusunda kesinlikle saçmalamışsın.çünkü burda seninle karşılıklı yaptığımız yazışmalarda serinkanlı olan benim.asabi olan sensin.lafın bittiği yerde aşağılamaya ve hakaret etmeye başlıyorsun...bari bunu kabul et.çünkü yazdığın yazılar hala duruyor...

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 02:21

Alıntı:

KaRaYı-L-aN Nickli Üyeden Alıntı
mhp başlı başına bi sorun...

olan bizim hükümete oldu osman bölükbaşı oğlunu iyi yetiştirmiş

bunların siyaseti ahlak limanına hiç uğramamış

yine mağdur edebiyatı.hep aynı muhabbet hep aynı muhabbet.kardeşim diyelimki mhp nin siyaseti ahlak limanına uğramadı,sizin siyasetiniz hiç mi akıl limanına uğramadı.

koskoca devleti yönetenleri (diyelimki) bir mhp kandırabiliyorsa,koskoca emperyalist ülkeler neler yapmaz....yazık yaaa.kendi kendinizi küçük düşürüyorsunuz.....

Orhu_N_utu_Kuran 07-02-2008 02:43

Alıntı:

habib Nickli Üyeden Alıntı
Siz ülkücüler AKPARTİ foruma girip düşüncelerinizi anlatabiliyorsunuz.çünkü burada özgürlük var.Biz ise sizin forumunuzda yazamayız!Özgürlük yok.
İki parti arasında çok önemli bir fark bu:Özgürlük farkı!
Benim özgürlüğüme saygısı olmayanın neye saygısı olabilir!

bu söylediklerinize katılıyorum ve bu vesile ile sayın forum yöneticilerine teşekkür ediyorum...ALLAH sabır versin onlara

LüGaT 07-02-2008 03:09

Lahana turşusu dediğin olmak ya da olmamak meselesi. Tarihdeki başarılarıları kendine maledip ırkıyla övünen insan bunu biyolojik genlerine atfetmiş haliyle, ırkçı olmuş olur. Yani atam güzelde ben atamın kanından ben de güzelim, öyleyse en güzel benim gururu. Oysa ki Fatih'e İstanbul'u fethettiren Allah fethi ona "Sen Türksün onun için bunu hakediyorsun" diye bahşetmedi. "Sen hayırlı müslüman oldun, öyleyse bunu hakettin" diye bahşetti. Fatih fethi Türk ulusu adına yaptıysa Kuzman gibi onun zerre hayrını göremez, islam adına yaptığı için Fatih Fatih olmuştur.

İkincisi millet aynı millet değildir. Senin bu yüceltici kafayla milletlerin hayatında inişler ve çıkışları görmen zaten mümkün değil. Fatih'in İstanbul'uyla bugünün İStanbulu ne akdar aynıysa o milletle bu millet o kadar aynıdır. Senin aynı dediğin şey yalnız kan bağı olduğuna göre bir daha ben ırkçı değilim, ya da ben biyolojik ırkçılığı kastetmiyorum deme de gülmeyelim.

Milliyetçiliğin, ırkçılığın çıkmazı da burdadır, milletlerin hareketleri, tavırları, tutumları değişkendir. Bunlardan yola çıkarak kurallar manzumesi çıkarmak bir ahlak olgusu oluşturmaya çalışmak. Allah'ın kural koyuculuğunu milletlerin kültürüne hasretmektir. Aynı Allah'ın kusursuzluğunu milletlere hasretmek gibi.

İşte ilahi buyruk işte ülkücü kafa. Gerisine sen karar ver. Benim kafam ve gönlüm gayet berrrak bu konuda.

Öte yandan milli görüşçüleri ve hatta ulusalcıları dahi anti emperyalist söylemler bakımından anlarım ama MHP li olarak bu konuları sağda solda pek açma. Tavsiye ;)

Üçüncüsü uslubumu bırak ben belirleyim. Ben şahsiyetlere değil şahsiyetlerin cümlelerine ve anlayışlarına odaklanıyorum. Ne kadar normal cümle olursa o kadar normal cevap vermeye çalışıyorum. Çok olmadı, yönetime şikayet edersin, paşa paşa cezamızı çekeriz biz de. Ayrıca ülkücülerin kusurlarını bulmak gibi bir derdim yok ama genel yönelişleri inkar etmeniz tam bir fiyasko. Ak parti tabanındaki genel yanlış yönelişleri kendi adıma biliyorum, inkar etmiyorum, bu benim adıma kocaman bir artı mesela.

Dördüncüsü sen öyle gururlanmaya devam et, tezek su dibine batmaz. Onların ırkçılarına sor emin ol en az senin kadar Türklerin kusurunu bulur, bu tarih boyunca böyledir.

Beşincisi "saçmalamışsın" gibi garip sözlerden sonra benden normal bir uslub beklemenin garipliğini vurgulayarak. asabiyetin başka anlamlarını araştırmanı tavsiye ediyorum, belki vardır.

MertcAn_1903 07-02-2008 03:42

Öncelikle selam olsun "Gerçek" olarak ülküsüne sahip çıkanlara.

Gerçek olarak dedim çünkü ;

Günümüzde ülkücülere baktığımız zaman eski zamandaki abilerinden çok farklı oldukları gözlemliyorum.

Aranızda size yakışmayan insanlar var.

Onları temizleyip tekrar eski günlerdeki gibi dürüst,namuslu,şerefli olarak anılmanız tek temennimizdir.

Yolunuz açık olsun.

Her şey Türkiye için.

Beytullah2 07-02-2008 07:35

Alıntı:

Alıntı:

Merak edecek birşey yok. Bu kadar abartacak birşey de yok. Sen genel geçer hastalıklarımızı (disiplin, tembellik) yok sayıp, "Türkse tembel değildir, disiplinlidir, şöyle şöyledir.." diye slogana dönüştürürsen benden ırkçı dürtülerinden bahsetmemeni bekleme. Irkçı değilsen de gocunma.

Alıntı:

Sorması ayıp senin yaşın kaç ? "Türk toplumu disiplinsiz" tezinin kanıtlanması için nasıl bir kanıt istiyorsun. Tapu senedi ? Noter imzalı resmi senet falan mı? Ben gayet basit birşey söylüyorum, gayet de basit yani :) Türk toplumu disiplinsizdir.

Sorması bir daha ayıp ne imiş benim zihniyetim? Merak ettim.

Benimle alakalı olan hususlara son kez cevap veriyorum , Fitnen ile ilgili belgeni getirmeni bekleyeceğim.

Irkçı değilim diyorum , siz diyorsunuz ki Irkçısın , Şovenistsin vs. saçmalama rekoru kırıyorsunuz. Tabii ki cevap hakkı doğurur bu iddialar bana... Cevabımı veririm , köşeme çekilirim. Bundan dolayı neden gocunacağım ki ? Cevap vermem gocunduğum anlamına da gelmez. Gocunmam lakin Fitne'yi iyi bilirim. Burada hakkımda yaptığınız Fitneden başka birşey değildir. Günahtır , günah !!

Sırf bu yüzden dahi ; Sizin Siyasetten anladığınız da zaten (Sorularımı cevapsız bırakıp şahsımla ilgili polemiklerinizden dolayı) Makaraya sarma vaziyetinden başka birşey değildir. Yaşımı sormuşsunuz ; Sizin yaşça epey büyüğünüzüm desem Saygı gösterir misin ? Yoksa Fitne'ne devam mı edersin ?

M.K. Atatürk diyor ki ;

Türk Milleti Çalışkandır ! Türk Milleti Zekidir !

Bakınız kim diyor bunu ? Tembel olarak addedilmiş olan bir Millet değiliz derim , Irkçı dersin ! Atatürk'ün sözünü eklediğim de ise ; Acaba ne diyeceksin ? Atatürk ; bu sözü neden demiştir acep ? Siz , Tarihimizin geneli için dememişsiniz . Ben diyebiliyorum ama , Atatürk te diyebiliyor .

Çünkü , erkenden kalkıp Sabah namazını kılıp tan ağarırken tarlasına giden köylümü tanıyorum.(Aslen köylüyüm ve bundan mutluluk duyuyorum. Benim köylüm çalışkandır !)
Çünkü , Kahvaltısını yapıp okuluna giden Öğretmenimi tanıyorum.
Çünkü , İşinin başında "Çalışmak ibadettir" düsturu ile işini yapan İşçimi tanıyorum.
Çünkü , İşini bitirip evine dönmek için çırpınan Memur'umu iyi tanıyorum.
Çünkü , ben Yurttaşlarımı iyi tanıyorum .
Çünkü , Sallamasyon yazılar yazanların ipliğini pazara çıkarıyorum.

Bu yüzden ise karşımdaki muhatabım , ( kendini tatmin etme uğruna) Faşist diyor bana ! T.C. ' ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür. Bu bir anayasa maddesidir. Milletim kelimesini de buna mütakiben diyorum . Yoksa bu sözede mi MUSSOLİNİ faşistisiniz yakıştırmasını yapacaksınız ?

Zihniyetinizi sormuşsunuz ; Önyargılı , Fitneci ve bilmediği konularda atıp tutan desem gocunur musunuz ?

Fitnecilerle sonuna değin mücadeleye devam diyorum.

habib 07-02-2008 10:27

Hatta İslami forum sitelerine üye olup asılsız iddialarla insanları banlatmaya çalışıyorlar.Ama kendi sitelerinde MHP'ye toz kondurmazlar.Aksine bir şey söyleyen adminden küfürle birlikte banı yer.En hafif hakaret "Vatan Haini" olur.Faşist partilerin zaten en önemli silahları insanları vatan haini olarak yaftalamaktır!

Müntesip 07-02-2008 13:37

Alıntı:

.Sizin yaşça epey büyüğünüzüm desem Saygı gösterir misin ?

M.K. Atatürk diyor ki ;

Türk Milleti Çalışkandır ! Türk Milleti Zekidir !

Bakınız kim diyor bunu ? Tembel olarak addedilmiş olan bir Millet değiliz derim , Irkçı dersin ! Atatürk'ün sözünü eklediğim de ise ; Acaba ne diyeceksin ? Atatürk ; bu sözü neden demiştir acep ? Siz , Tarihimizin geneli için dememişsiniz . Ben diyebiliyorum ama , Atatürk te diyebiliyor .

Çünkü , erkenden kalkıp Sabah namazını kılıp tan ağarırken tarlasına giden köylümü tanıyorum.(Aslen köylüyüm ve bundan mutluluk duyuyorum. Benim köylüm çalışkandır !)
Çünkü , İşinin başında "Çalışmak ibadettir" düsturu ile işini yapan İşçimi tanıyorum.

Bu yüzden ise karşımdaki muhatabım , ( kendini tatmin etme uğruna) Faşist diyor bana ! T.C. ' ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür. Bu bir anayasa maddesidir. Milletim kelimesini de buna mütakiben diyorum . Yoksa bu sözede mi MUSSOLİNİ faşistisiniz yakıştırmasını yapacaksınız ?

Yaşın küçük olsada saygı gösteririz sen rahat ol kardeş ! Yeter ki yorumların aklıbaşında olsun ;)

"Günaha girmemek şartıyla milletini aşiretini müdafa edendir,en hayırlınız " ALLAH(c.c)'IN RESUL (SAV)'u burada sıkıntı yok ancak merkezdeki İslam olgusundan uzaklaştıgınız zaman milliyetçiliğiniz beş para etmez ve faşizim'e dönüşür. Bu ince çizgiyi korumak gerekir.Korursunuz korumazsınız o sizin probleminiz ancak burada sizin fikirlerinizi yanlış yansıtmanız sonucu kanaat edinmiş arkadaşlarımıza fitneci demeniz uygun değil !

ATATÜRK ;
"Türk Milleti Çalışkandır "demiş... Eee demişte Türk milleti çalışmış mı ? Almanya ,Japonya 1950 'de sıfır'dı sonra ne oldu ? Dünya resmi tatili encok olan ülkelerden kaçıncısıyız ? Türk milleti çalışmak ta ibadettir der ancak 5 vakit namazı es geçer vs vs Yani Türk Milleti külliyen çalışkan değildir.calışkanı vardır , dürüstü vardr ancak Türk Milleti Çalışkan'dır sözü tam anlamını bulmaz.

LüGaT 07-02-2008 15:54

Alıntı:

Benimle alakalı olan hususlara son kez cevap veriyorum , Fitnen ile ilgili belgeni getirmeni bekleyeceğim.

Daha çok beklersin. Ben gerekli açıklamayı yaptım yukarda, gözlerindeki ve idrakinde sorun konumuz dışında.

Alıntı:

Irkçı değilim diyorum , siz diyorsunuz ki Irkçısın , Şovenistsin vs. saçmalama rekoru kırıyorsunuz. Tabii ki cevap hakkı doğurur bu iddialar bana... Cevabımı veririm , köşeme çekilirim. Bundan dolayı neden gocunacağım ki ? Cevap vermem gocunduğum anlamına da gelmez. Gocunmam lakin Fitne'yi iyi bilirim. Burada hakkımda yaptığınız Fitneden başka birşey değildir. Günahtır , günah !!

Sırf bu yüzden dahi ; Sizin Siyasetten anladığınız da zaten (Sorularımı cevapsız bırakıp şahsımla ilgili polemiklerinizden dolayı) Makaraya sarma vaziyetinden başka birşey değildir. Yaşımı sormuşsunuz ; Sizin yaşça epey büyüğünüzüm desem Saygı gösterir misin ? Yoksa Fitne'ne devam mı edersin ?
Genelde ırkçılar ırkçı olduğunun farkında değildir. Benim ırkçı tanımlamama göre güzel bir ırkçısın, ya da ırkçı söylemler içine giriyorsun diyelim (ağlıyorsun sonra). Öyle değilsen kimse seni benim dememle öyle sanmaz. Yani ajitasyonun luzümu yok.
Alıntı:

M.K. Atatürk diyor ki ;

Atatürk bir devlet adamı olarak savaştan çıkmış insanlara "Türk milleti çok tembelsiniz, biraz silkinin, bu kadar tembellik yeter" diyemezdi herhalde. Zaten o toplumla bu toplum arasında benzerlik "sadece" kan bağı olduğu için aklınız otomatik olarak oraya kilitlenip (hani radar gibi) ikisi de aynı şey diyebiliyorsunuz. Hani siz biyolojik ortaklığa önem verezsiniz ya;) Atatürk'ü bir silah olarak kullanana bu zihniyetin fikir namusuyla pek yakın olmadığını söylemiş olayım. O söylemişse doğrudur mantığı onun gibi düşünmeyenleri onun sözleriyle köşeye sıkıştıralım saçmalığı bu forumda hiç etkili olmadı merakınız olmasın.

Alıntı:

Türk milleti çalışkandır,

Eee senin tanıdığın insanların Türk milletini temsil ettiğini nerden anlıyoruz. Ben de Türk milletinden olan rüşvetçi, sahtekar, umursamaz, laçka birsürü insan tanıyorum, ipliğini pazara çıkarsam ne olacak? Bu toplumda sadece sen mi yaşıyorsun ? Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın?

Sizin kafa koordinatlarınıza işlemiş bir takım hastalıklar yüzünden anlaşmamız mümkün değil. Zira Türk kültüründe çalışkanlık olduğuna göre, bu tarihte böyle olduğuna göre bugün ve ilelebet Türkler çalışkan olacaktır. Zira onların "genlerinde" vardır mantığı ırkçılığın daniskasıdır. "Benim ırkım kutsaldır, hatalı yönlere sapmaz, hep çalışkandır, çalışkan kalacaktır" kolaycılığının ifadesidir. "Toplumumdaki insanlar rüşvet yiyormuş, sahtekarlık yapıyormuş ,disiplinsizmiş, tembelmiş kime ne? Ne de bizim kültürümüzde ya da tarihimizde bunlar yok, biz temiz insanlarız" yollu vicdana verilmiş rüşvetinin ipliğinin foruma çıkarılmasıdır.

Türk toplumunu tembeldir dememdeki gaye bir ırkı aşağılamak değil (o zaman maazallah sizden farkım kalmazdı) ama kutsalınıza dokunduğum için canınız yanıyor. Oysa Allah'ın kutsal saymadığı hiçbir şey kutsal olmaz. Türk toplumu manevi üstünlüğü garantiye alınmış bir kutsal değildir. Türk toplumunun kötü hasletler edinmemesi yönünde ilahi bir koruma, birilerinin söylediği gibi hazır bir takva makamı yoktur. Aynı şekilde çalışkanlık makamı da yoktur. (varsa belge gösterin, yalnız noter imzalı olacak) Türk ırkını aşağılamak da boş yere yüceltmek de benim gözümde bir. Ben milletimi severim hayırlı işlerini hayırla anarım, İslamın ulviyetini / gönül fethine konu örnek olan tarihi süreçleri insanlığa da örnek olarak sunarım ama hastalıklarını sizin garip gözlükleriyle görmezden gelmem, atalarımın hayırlarının üzerine haketmediğim halde konup kendime maledip hazır yiyicilik yapmam, diğer ırkların önünde bir üstünlük vesilesi saymam. Senin gibi kınayanların kınamasından da sakınmam. Herşey bu kadar basit.

Alıntı:

Zihniyetinizi sormuşsunuz ; Önyargılı , Fitneci ve bilmediği konularda atıp tutan desem gocunur musunuz ?
Sen dersen gocunmam. Zira atasözü malumdur, yarası olan gocunur. Beni örnek al, kendimden emin olduğum için birtakım insanların fitneci vs.. demesi hiç önem arzediyor mu bak ? :-X

Alıntı:

Dikkat et üslûbunu forum kurallarına uydurmazsan mücadeleni başka forumlarda sürdürmek zorunda kalırsın.

Whitecloud 07-04-2008 18:52

güzel bi yazı ama malesef kimse ülkücü ruhunu taşımıyor biz bunu anlatmalı bilinçlendirmeliyiz.Türk adının kutsallığını anlatmalı ecdadımızın yaptıklarını ve bizden beklentilerini anlatmalıyız.kutsal dinimiz İslamiyeti anlamalı ve anlatmalı ve ırkçılık yapmamalıyız(tabi bazen öyle çığırdan çıkıyor ki kanı bozuk bazı milletler yada etnik gruplar,yaptırıyorlar kusura bakmayalım...).ülkü ocaklarında çok rezil insanlar var zaten bazı büyük ocaklar bu yüzden kapatıldı+çok da iyi oldu.umarım biraz akılları başlarına gelir.

serdar-ı ekrem 07-10-2008 14:02

ülkücü kardeşime şöyle cevap veriyorum "iCRAATINIZ YOK" SADECE LAF VAR HANİ İCRAAT?OTURDUĞUNUZ YERDE ONU ELEŞTİRİRSİNİZ BUNU ELEŞTİRİRSİNİZ ÜLKE SORUNLARINA ÇARE ARARSINIZ FAKAT HANİ İCRAAT?

All times are GMT +3. The time now is 23:13.