![]() |
Cumhuriyet Mitingleri geliyorrr....
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
senin o şerefli subaylar dediğin idamlık aslında ;)..Ayrıca içerdeler.
|
Alıntı:
Cumhuriyet, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir “yönetim biçimi”dir. Cumhuriyet adı verilen yönetim biçimleri, yöneticilerin göreve getirilmesinde veraset yöntemini reddetmiştir. Cumhuriyet adı verilen yönetim biçimlerinde halk, yönetimini beğenmediği yöneticileri, belli aralıklarla yinelenen seçimlerde değiştirebilmek olanağına sahiptir.Bu nedenle yöneticiler, toplumu keyfi biçimde yönetemezler; halkın isteklerini ve beğenilerini gözönünde tutmak zorunda kalırlar. Bir başka deyişle, yöneticilerin iradesi mutlak değil, halk iradesi ile sınırlıdır. |
Alıntı:
|
sen gelip burda darbeciliği savunuyorsan bana cumhuriyetten bahsetme .yoksa seni kaala bile almam.
|
Cumhuriyet=darbe değildir bir anlasanız o zaman Cumhuriyet tehlike altında olmaktan kurtulacak. ;)
|
Alıntı:
Ülkemiz 3 tane darbe ve bir sürü muhtıra geçirdi. Yapılan her darbede, her muhtırada demokrasiden, özgürlüklerden bir adım daha uzaklaştık. AKP yi beğenmiyor olabilirsin, ki ben de beğenmiyorum. Ama senin gibi ihtilal çağrısı, darbe çığırtkanlığı yapmıyorum. Seçimle gelen seçimle gider. Bu ülkenin insanı CHP yi MHP yi vs sini iktidara getirmiyorsa, bu partiler çeki düzen vermesi gerekir demektir. Muhalefette de sorun var demektir. Demokrasiye bir nebze olsun inanıyorsan, darbeleri savunmasın.Ne çabuk unutuldu, 12 Mart ve 12 Eylül'ün sol cenahta açtığı yaralar. Tabi beyefendi solcu mu onu da bilmiyoruz? Ağzına anti-emperyalizm lafı ile sömürü lafını çok alıyor ama dile getirdiği kelamların enternasyonel sol ile alakası yok. Hangi gerçek sosyalist, askeri darbeyi desteklee? Benim bildiğim, he türlü zorba ve otoriteye karşı işçiler önderliğinde proleter devrimi savunur sosyalistler. İşçi bulamadınız da sırtınızı askere mi dayadınız ? |
Alıntı:
Ne yapmak lazım ya darbe ya kurtulus savası bunun aksi varmı? Atamız Genclige hitabede cumhuriyeti bizlere emanet etmedimi? Silahlı kuvvetlerin görevi dusmanı ic ve dıs dusmana karsı korumak degilmi? Genelkurmay baskanımız bugun 19 mayıs 1919 daki durumla aynı durumdayız diyorsa. Kör gözleri acıp cumhuriyete sahip cıkmak gerekir kanla canla |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
dediğin gibi bu yönetim biçimine göre halk AK PARTİ hükümetini seçtii .. peki yaa sizin derdiniz ne herşey cumhuriyet yönetimine göre ilerliyor :o :o |
okadar yapıldıda ne oldu...sonuş...koskoca 0
|
savunduğu düşünce aslında cumhuriyeti yıkmaya yönelik o yorumcunun.
|
evet bizde cumhuriyeti yıkmaya çalışanları içeri tıktık işte ;).
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ABD de Başkan Bush un izni olmadan Genelkurmay Başkanı konuşamaz. Bırakın ABD de ordunun siyasi konularda konuşmasını, güvenlik konularında Başkan dan izin alır. Genelkurmay Başkanı, ülkeyi savaşta sanıyor galiba. Kendisi bilmiyorsa biz söyleyelim. Ülkemiz savaşta değil, barıştadır. AKP ile sorununuz varsa, ya parti kurar demokratik mücadelenizi verirsiniz ya da yakın olduğunuz bir partiye gider muhalafetinizi yaparsınız. Bunları yapmıyorsanız lütfen SUSUNUZ. Bizim vergilerimizle bize karşı darbe yapamazsınız!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Ak Parti forum da kimse darbeyi savunamaz. Darbe çığırtkanlığı da yapamaz. Gereken yapılmıştır. :)
|
Alıntı:
|
iki dakka bos birakmaya gelmiyor ha :)
|
darbecilere karşı mücadele ediyoruz burda :) :)
|
O darbeyi savunuyor, bende banlıyorum. Bir nevi darp ediyoruz yani ... :)
|
Atatürk demiş ki "Ordu siyaset dışıdır ve öyle de kalmalıdır."
Atatürkçüler diyor ki "Ordu Göreve" Bunda bir çelişki yok mu? Ben ordunun siyasette yerinin olmadığına inandığımdan, ben bu sözde Atatürkçülerden daha Atatürkçü olmuyor muyum? |
Alıntı:
|
Bende katılım göstereceğim :D
|
Alıntı:
|
ne gariptir ki ilk gelir gelmez bu konuyu görüyorsun...
Ne gariptir ki biraz önce yaratık diyen osman diye bir örümcek beyinliyle aynı düşünceyi savunuyorsun... Ne gariptir ki sen osmansın ve Devamını getirmek istemiyorum |
Levent abi su hayvanat bahcesinden kacan arkadaslara gerekeni yapsana :).. kafesleri iyi yapmiyorlar baksana evrimini tamamlayaman mahlukatlar kolayca kaciyor 8)
|
5 defa banladım yahu ... :)
|
Şİmdi biri daha gelirse şaşmayın
|
Bu arada silinen hitabe değildir. Sadece banlanan üyelerin mesajı silinir. :)
|
bu hitabeyi buraya yazmakla ATATÜRKçü olunsaydın ooooooooooo :D :D benim söylediklerimle ben bunun bir bağlantısını çıkaramadım :o :o bence sen bana sorduğun soruları ilk olarak kendine sor ! senin okuman yazman varmı ? yada anlayabilme yeteneğin ? bir düşün istersen tabi düşünebiliyorsan ! ben sadece sizin derdine düştüğünüz cumhuriyet yönetiminin bir getirisi olarak Ak Parti hükümeti başta ! anlamışsındır umarım ! sanırım mesaj böyle daha uygun oldu |
Cin isi Alemeti farika da var, su konuyu takip edenleri hic gözüm tutmasi bunlara topluca katliam yapmak gerekir :) soykirimda kabulumdur 8)
|
Lütfen gereksizin mesajından alıntı yapmayalım. :)
|
Dakika 1 gol 1...
Ben bu işin uzmanıyım be 8) |
o neydi be...Yazdıklarına bakıp gülüyodum sadece. Gereksizlik yapmaktan ne anlıyolar yok... çekmişler canım....:D :D :D
Alıntı:
|
Daha geçen yıla kadar, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 3 büyük şehirde de Tuncay Özkan önderliğinde mitingler düzenlendi. Ama nasıl düzenleniyor. Meydana 1 milyon kişi topluyorlar, bunlardan 300.000 kişi hariç diğer 700.000 kişilik kitle, Türkiye'nin çeşitli illerindeki vatandaşların zorunlu bir şekilde getirilmesiyle oluşuyor. Genelkurmay başta olmak üzere bazı devlet resmi kurumları bünyesinde görev alan çoğu kişi, bu kurumların bu mitingi zorunlu göstermesiyle, zorunlu bir şekilde de İstanbul ve İzmir meydanlarına konvoy eşliğinde katıldı.
Samsun'da oturan, Kayseri'li eski bir komşumuz vardı. AK Parti'ye oy ve gönül verdiği halde seçimlerden bir müddet sonra Kayseri'ye geldi. Çağlayan mitingine hanımıyla birlikte katıldığını bildirdi. Nedenini sorunca 'Hadi ne yaparsın? Katılmasan ekmek elden gidecek, katılsan o zihniyetin içinde olmam içime hiç sinmiyor. Ekmeğimden olmamak, benim için öncelikti ve o zihniyetin içinde olmayı seçtim' dedi. Kendisi Genelkurmay bünyesindeki OYAK Bank'ta görev yapıyordu ve bir kısım personeli zorunlu götürdüklerini söyledi. Durum budur. 1 Milyon küsüratında kişiyi memleketin 4 bir yanından toplayıp getirerek, sonra 2-3 boyutlu kesimlerden fotoğraflar çekip dergi ve gazete manşetlerinde 'işte Laikliğin gücü' diye nara atan Ulusalcı zihniyet. Eğer bir grup ya da bir kesim; kendini böyle sokak ve meydanlara atıp, bununla birlikte naralar atıyorsa, belli bir kesimi eleştiriyorsa, bu o kesimin son çırpınışları olduğunu gözler önüne serer. Ama 15 Temmuz'daki Kazlıçeşme mitingini unutamam. 1,5 milyon insanın kendi gönlüyle, iradesiyle katıldığı dev bir mitingti. İşte Cumhuriyet Mitinglerine verilen en devasa cevap buydu. Zaten Cumhuriyet mitingleri düzenlendiği günler itibariyle, halkın damarına basmış ve halkta bunun cevabını meydanlarda, en önmlisi Kazlıçeşme'de ve genel olarak ta seçimde vermişti. Şimdi ki miting düzenleme planlarına gelince, artık millet bu tip Ulusalcı mitinglerine eskisi kadar rağbet göstermiyor. Artık Tuncay Özkan'ı görüyoruz; Büyükşehirler'de düzenlediği mitinge parmakla sayılacak kadar insan geliyor. Çünkü, 1 yıl içinde yaşanan 2. büyük iktidarlık, kapatma davası, başörtüsü meselesi bir çok olayın seyrini değiştirdi. Büyük kutuplaşmalar oldu. Halkın büyük çoğunluğu artık kimden yana olacağını biliyor. Tuncay Özkan yerin dibine girdiğine göre Sabih Kanadoğlu hayli hayli girer. Onlar istediği kadar irili ufaklı miting düzenlesin, bizim çoğunluğumuz ve otoritemiz belli. Yeter ki biz ayaklanmayalım 8) |
All times are GMT +3. The time now is 18:58. |