Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK PARTİ Yerel Seçim (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=378)
-   -   Belediye Seçimlerinde Hangi Parti Ne Kadar Oy Alır? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=38244)

Beylerbeyi 01-31-2009 17:20

Alıntı:

Milli Gençlik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501222)
Sizce 29 Mart Yerel seçimlerinde AKP ne kadar oy alır...

hocam, biz neyi soruyoruz ;D

*ADEM* 01-31-2009 18:45

adamgibi adam

gelin bu yerel seçimde ak parti yüzde kaç oy alır herkez dürüstce tahminde bulunsun:güzel:

antik 01-31-2009 18:53

CHP Mutlaka Kazanacaktır Yüzde 35 tahminen.

Feride 01-31-2009 19:14

Alıntı:

antik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501833)

tabi tabi mutlaka. %35 az kanaatimce %50 falan alabilir diye düşünüyorum.

eğer halk kendi kendine zulmetmek istiyorsa bu istatistik doğru olabilirdi. fakat çok şükür milletimiz, seçimlerde gereğini yapıyor.

ENES_CAN_AK 01-31-2009 19:26

Alıntı:

antik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501833)

Bende diyorum ki AK PARTİ %65 mutlaka kazanacaktır o zaman

antik 01-31-2009 19:36

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501854)
tabi tabi mutlaka. %35 az kanaatimce %50 falan alabilir diye düşünüyorum.

eğer halk kendi kendine zulmetmek istiyorsa bu istatistik doğru olabilirdi. fakat çok şükür milletimiz, seçimlerde gereğini yapıyor.

22 temmuz da da gereğini yaptı halk istanbul dışında türkiye kirleniyor.

mehmetakif24 01-31-2009 19:37

yalancının mumu 29 marta kadar yanar.

antik 01-31-2009 19:38

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501871)
Bende diyorum ki AK PARTİ %65 mutlaka kazanacaktır o zaman

sizin derdiniz de benimle yoksa korkunuz mu var seçimlerde ama umarım CHP 35 ile değil 65 ile gelir.

ENES_CAN_AK 01-31-2009 19:44

Alıntı:

antik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501892)
sizin derdiniz de benimle yoksa korkunuz mu var seçimlerde ama umarım CHP 35 ile değil 65 ile gelir.

gelsin kardeşim bilirim ki o zaman chp gerçekten doğru yolda tabi ikiside zor

Feride 01-31-2009 19:50

Alıntı:

antik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501888)
22 temmuz da da gereğini yaptı halk istanbul dışında türkiye kirleniyor.

evet bir kirlilik var ama chp nin yaptığı muhalefet kirliliği var ortada. bir de Allah korusun iktidar olsa, hem maddi hem de manevi kirlilik ortaya çıkacak büyük olasılıkla.. geçmiş dönemlerdeki yaşanan tecrübeler bunu rahatlıkla söylememize imkan sunuyor..

ENES_CAN_AK 01-31-2009 19:53

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501911)
evet bir kirlilik var ama chp nin yaptığı muhalefet kirliliği var ortada. bir de Allah korusun iktidar olsa, hem maddi hem de manevi kirlilik ortaya çıkacak büyük olasılıkla.. geçmiş dönemlerdeki yaşanan tecrübeler bunu rahatlıkla söylememize imkan sunuyor..

dediğim gibi gelsin sevinirim bilirimki doğru yolu bulmuşlardır ama ikiside zor ne gelebilirler nede doğru yolu bulurlar ancak şimdi ne yapıyolarsa onu yaparlar

mehmet ünsüz 01-31-2009 20:15

arkadaşlar akp %46 chp 22 mhp 18

Feride 01-31-2009 21:00

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501913)
dediğim gibi gelsin sevinirim bilirimki doğru yolu bulmuşlardır ama ikiside zor ne gelebilirler nede doğru yolu bulurlar ancak şimdi ne yapıyolarsa onu yaparlar

Bu görüşe katılamayacağım. zira eğer chp bu zihniyetle başa gelirse, halk seçse dahi halkın tercihi derim sadece. illa bu karar, doğrudur diyemem. yani halk bundan öncede birtakım kararlar verdi. her gelen iktidar iyi olacak diye bir kaide de yok. ama demokrasinin gereği bu tabi yapacak bişey yok.

kaldı ki halkımızın bundan sonra bu ve bunun gibi zihniyetlere geçit vereceğini de düşünmüyorum. İnşeALLAH hakkımızda her zaman hayırlısı olur..

Cerrah 01-31-2009 22:46

Biliyorum Sayın Başbakanımız Davos'daki olaylı seçim yatırımı olarak yapmadı ama bence o olay oyları %10 arttırdı.

Üç mevsim 02-01-2009 04:25

Alıntı:

Milli Gençlik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501222)
Sizce 29 Mart Yerel seçimlerinde AKP ne kadar oy alır...

Alıntı:

*ADEM* Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 501820)
gelin bu yerel seçimde ak parti yüzde kaç oy alır herkez dürüstce tahminde bulunsun:güzel:

Sevgili arkadaşlar ayrı ayrı açtığınnız bu konu için daha önceden burada bir sohbetimiz mevcttu, buyurun burdan devam edelim.

(konular taşındı ve birleştirildi)

RascaL 02-01-2009 06:05

AKP en az %50 alır insaAllah gerisi ilgilendirmiyoor tabi bide İzmir Diyarbakır ve cankırıyı almamız lazım

antik 02-01-2009 15:48

Alıntı:

RascaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 502200)
AKP en az %50 alır insaAllah gerisi ilgilendirmiyoor tabi bide İzmir Diyarbakır ve cankırıyı almamız lazım

izmiri zor alir akp

hasantalha 02-01-2009 16:22

akp % 38
chp % 19
mhp % 11
sp % 9
dp % 5
anap % 5
bbp % 2

ak61 02-02-2009 00:23

Arkadaşlar bu tahminleri ve yorumları gerçekçi olup duygularımızdan arınarak yaparsak çok daha sağlıklı ve güzel olur. Ben örneğin sağda solda %53-61 diyorum ama gerçekci değil eğer ciddi tamin yapacak olursak.
AKP %40
CHP %25
MHP %15
SP %7
DTP %5
DSP %3
Diğer %5

İl Bazında İzmirde Yaşıyorum Ama Trabzonluyum 2 tahminide yapmak istiyorum
İzmir
CHP %40-45
AKP %25-30
MHP %10-15
SP %5-10

Trabzon
AKP %30
CHP %25(Volkan Canalioğlunun oyları)
SP %20
MHP %20
DP %5

hugoboss 02-02-2009 02:05

bana kalırsa yüzde 47 nin altına düşmez.

kertenpele 02-02-2009 12:52

akp:%45
chp:%30
mhp%15
diğerleri:%10

böyle bir sonuç bekliyorum.Büyükşehirler arasından da izmiri chp alır eskişehiri dsp alır.Diğer belediyeler ak olur özellikle Dıyarbakır'a kesinlikle ak olacağını düşünüyorum

Büyükşehirler arasında Eskişehiri çok ayrı tutuyorum.Solcu değilim ama başkan Yılmaz Büyükerşen çok fazla hizmet verdi.Yiğiti öldür,hakkını ver.Milletvekili seçimlerinde akpye oy veren bir çok eskişehirli arkadaşım dspye oy vereceğini söylüyor.Benimde içimden Yılmaz Büyürerşen geçiyor.Şuanda bu ülkedeki tek sosyal demokrat Yılmaz büyükerşendir..

FarukARSLAN. 02-03-2009 21:45

Alıntı:

ismailhaniyye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 503995)
inşallah kardeş sp %9 yerel seçimlerde alırsa genelde tek başına olmasa bile koalisyon ile hükümete gelir bugünler babama 1994 hatırlatıyormuş neden dediğimizde o zamanlarda bize siz %3 geçemezler diyorken biz yerelde %8 aldık sonrada iktidar olduk yine aynı şeyler ama bu sefer inşallah iktidardan olmayacağız

Hımm.. Hadi bakalım hayırlı olsun iktidarlığınız

*AZRA* 02-04-2009 11:02

AKP %64:saygılar:
CHP %16???
MHP %7:hmm
SP %4:cool:
DTP %3:evet:
DSP %3:evet:
Diğer %3:evet:

xeoxxeox 02-07-2009 19:49

AKP-37
CHP-22
MHP-11
SP-10.5
DP-5.5
DTP-5
DSP-2
BBP-2
ANAP-1
DİĞER-4
BÜYÜK ŞEHİRLER
İST-ANKARA AKP
İZMİR CHP
KONYA-URFA SP
ESKİŞEHİR DSP
ERZURUM MERSİN MHP
DİYARBAKIR DTP

DİĞER ŞEHİRLER

SİİRT-RİZE-ADIYAMAN AKP
ÇANAKKALE-BALIKKESİ MUĞLA CHP
YOZGAT-ERZİNCAN-NEVŞEHİR MHP
MARDİN-ŞIRNAK-BİTLİS DTP
TOKAT-MALATYA-BAYBURT SP
DÜZCE BBP
YALOVA-DP

SİVASTA AKP SP VE BBP ÇEKİŞİR
TRABZONDA CHP VE SP ÇEKİŞİR.AKP DE BU ÇEKİŞMEYE ORTAK OLUR
KAYSERİDE AKP VE MHP ÇEKİŞİR
KOCAELİDE AKP CHP ÇEKİŞİR
BURSADA AKP CHP ÇEKİŞİR DP DE ÇEKİŞMEYE ORTAK OLUR
KÜTAHYADA AKP SP ÇEKİŞİR
ELAZIĞDA MHP SP ÇEKİŞİR
ISPARTADA DP AKP ÇEKİŞİR

ebu ubeyde 02-07-2009 21:48

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 506534)
AKP-37
CHP-22
MHP-11
SP-10.5
DP-5.5
DTP-5
DSP-2
BBP-2
ANAP-1
DİĞER-4
BÜYÜK ŞEHİRLER
İST-ANKARA AKP
İZMİR CHP
KONYA-URFA SP
ESKİŞEHİR DSP
ERZURUM MERSİN MHP
DİYARBAKIR DTP

DİĞER ŞEHİRLER

SİİRT-RİZE-ADIYAMAN AKP
MARDİN-ŞIRNAK-BİTLİS DTP
TOKAT-MALATYA-BAYBURT SP
DÜZCE BBP
YALOVA-DP

KÜTAHYADA AKP SP ÇEKİŞİR
ELAZIĞDA MHP SP ÇEKİŞİR
ISPARTADA DP AKP ÇEKİŞİR

inşallah ta bunu neye göre yaptınız merak ettim...

NS 02-07-2009 21:50

Akparti 51
chp 26
mhp 12

hayırlısı insallah :)

xeoxxeox 02-08-2009 14:06

Alıntı:

ebu ubeyde Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 506601)
inşallah ta bunu neye göre yaptınız merak ettim...

Benim tahminlerim böyle ve bu tahminleride kamuoyu yoklamalarına göre yaptım

ebu ubeyde 02-08-2009 19:36

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 506895)
Benim tahminlerim böyle ve bu tahminleride kamuoyu yoklamalarına göre yaptım

hımm güzel inşallah olur....

genç_TÜRK 02-08-2009 19:40

akp:%55
chp:%18
mhp:%17

ha bu arada bbp nin de %5 leri zorlayacağını düşünüyorum..bu seçim diğer seçimlerden farklı olacak...

tsira35 02-08-2009 20:28

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 506534)
AKP-37
CHP-22
MHP-11
SP-10.5
DP-5.5
DTP-5
DSP-2
BBP-2
ANAP-1
DİĞER-4
BÜYÜK ŞEHİRLER
İST-ANKARA AKP
İZMİR CHP
KONYA-URFA SP
ESKİŞEHİR DSP
ERZURUM MERSİN MHP
DİYARBAKIR DTP

DİĞER ŞEHİRLER

SİİRT-RİZE-ADIYAMAN AKP
MARDİN-ŞIRNAK-BİTLİS DTP
TOKAT-MALATYA-BAYBURT SP
DÜZCE BBP
YALOVA-DP

KÜTAHYADA AKP SP ÇEKİŞİR
ELAZIĞDA MHP SP ÇEKİŞİR
ISPARTADA DP AKP ÇEKİŞİR

Güzel tahminler
Trabzon kesinlikle chpnin yani Volkan Canalioğlunun olur. akp geçen yerel seçimlerde yaptığı hataları tekrar ediyor. Trabzon halıkını dilinden anlamayan orada ikamet etmeyen kişileri aday gösteriyor. Trabzon halkının tepkiside güzel oluyor. İstanbul - Esenlerde gösterdiği aday gibi bu millet artık uyanmalı yerel seçimlerde partiye değil adaya oy verilir. Trabzon halkının bunu tekrar göstereceğine eminim.

muhammed.ikb 02-08-2009 21:30

Alıntı:

tsira35 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507144)
Güzel tahminler
Trabzon kesinlikle chpnin yani Volkan Canalioğlunun olur. akp geçen yerel seçimlerde yaptığı hataları tekrar ediyor. Trabzon halıkını dilinden anlamayan orada ikamet etmeyen kişileri aday gösteriyor. Trabzon halkının tepkiside güzel oluyor. İstanbul - Esenlerde gösterdiği aday gibi bu millet artık uyanmalı yerel seçimlerde partiye değil adaya oy verilir. Trabzon halkının bunu tekrar göstereceğine eminim.

hayır yanılıyorsun bence trabzon ak partimiz alacak adım gibi eminim...
mhp bu defa adaylarını destekleyecek...bu chp nin işine gelmez..

ebu ubeyde 02-08-2009 21:38

Alıntı:

muhammed.ikb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507184)
hayır yanılıyorsun bence trabzon ak partimiz alacak adım gibi eminim...
mhp bu defa adaylarını destekleyecek...bu chp nin işine gelmez..

trabzondan aldığım haberlere göre saadet alacak gibi görünüyormuş bu fındık olayından sonra......

muhammed.ikb 02-08-2009 22:47

Alıntı:

ebu ubeyde Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507191)
trabzondan aldığım haberlere göre saadet alacak gibi görünüyormuş bu fındık olayından sonra......

,,

hayır kesinlikle alamaz saadet...gerçekçi olun kardeşim...

ebu ubeyde 02-08-2009 22:48

AKP=%35
CHP=%15.5
MHP%13
SP=%11
DTP=%5.5
DSP=%5
DP=%4
DİĞERLERİ=%10

ebu ubeyde 02-08-2009 22:50

Alıntı:

muhammed.ikb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507257)
,,

BİLEMEM ARKADAŞLARIMIN DEDİĞİNE GÖRE FINDIK ALIM FİYATI NEDENİYLE BİR ÇOK KİŞİ FİKİR DEĞİŞTİRMİŞ BİR ARKADAŞIMIN AMCASI TÜM AİLE OLARAK AKP DE .ÇALIŞŞIYORMUŞ ŞİMDİ ATMAM OY HAYATTA DİYORMUŞ VE BÖYLE ÇOK ÖRNEK OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR....???

ak61 02-09-2009 03:13

Alıntı:

muhammed.ikb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507257)
,,

Ben Trabzonluyum Trabzonda Saadet 2007 den bugune çok güçledi öyle diyim sana. Akrabalarımla yeri geldiğinde konuşuyorum Ak Partiye pek şans tanımıyorlar. Volkan Canalioğlu ve Saadet arasında geçer diyorlar. Ancak Genelde %55 almamıza rağmen Volkan Canalioğluna veren Ak Partili Trabzonlular da var. Ben Yinede yarışın içinde olacağımızı düşünüyorum Trabzonda.

Necip Fazıl 02-09-2009 03:30

Alıntı:

ebu ubeyde Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507191)

ona bakarsan saadet iktidarlığıda alacaakk... :w: :hihi2:

Üç mevsim 02-09-2009 03:40

Bilmedğimiz bir yer hakkında fazla iddialı olmayalım isterseniz arkadaşlar sonra mahcup oluruz..

Trabzon'da milletvekili seçimlerini ezici üstünlükle kazanıyoruz, bir kere burada sorun yok.

Önce tsiranın yanlışını düzeltelim; geçen seçimde AK Parti'nin adayı Trabzon'da ikamet eden Milli Görüş kökenli dürüst, başarılı ve çalışkan bir Belediyeci idi. Trabzon'un dilinden de iyi anlardı.. Tek eksiği fazla tanınmamasıydı, çok tanınan kişiler genelde "piyasa adamı" olur. Bunlar seçimi kazansa da onlardan memlekete pek fayda gelmez, bunu da unutmayın.

Trabzon teşkilatı "hoş ama boş" olmayan başarılı, çalışkan, dürüst ve birikimli adayda ısrarlı. Bu seçimde de böyle biri aday oldu. (bu dürüst ve cesur duruş Saadet Partililerin takdirini topluyor) Sağlık Müsteşarıydı, Trabzon'da ikamet etmiyor olabilir bunun hiçbir önemi yok.. Adayımız Trabzonlu ve memuriyeti nedeniyle Trabzon'da değildi bu kadar. Gelip birikimini şehire aktarmasın mı yani..

İşin kötüsü CHP adayı solcu değil, hatta laikçi hiç değil... MHP fikriyatında biri sayılır.

Bakın Trabzon'da geçen seçim şöyle bir durum vardı:
CHP:---- 26.612
AK Parti: 26.240
SP:----- 10.152
MHP:---- 4.980

Bu tabloya bakıldığında SP oyları göze çarpıyor. Saadet Partisi'nin adayı yine aynı kişi ve Saadet Partililer bu adayın seçimi kazanamayacağını görebiliyorlar. AK Parti adayının yukarıda bahsettiğimiz meziyetlere haiz ve Milli Görüş kökenli olması ve Trabzon'un, CHP'den kurtarılması isteği, Saadet Partisi'nin bu yukarıda görülen 10 bin oyunun en az yarısını çekecek, bu aşikar. Seçimin sonucunu da bu belirleyecek.

Yani inşallah Trabzon'u alacağız...

(dipnot: fındık mındık bunlar hikaye.. bulutların üzerinde dolaşıyorsun ebu ubeyde)

FarukARSLAN. 02-09-2009 03:54

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507477)
Bilmedğimiz bir yer hakkında fazla iddialı olmayalım isterseniz arkadaşlar sonra mahcup oluruz..

Trabzon'da milletvekili seçimlerini ezici üstünlükle kazanıyoruz, bir kere burada sorun yok.

Önce tsiranın yanlışını düzeltelim; geçen seçimde AK Parti'nin adayı Trabzon'da ikamet eden Milli Görüş kökenli dürüst, başarılı ve çalışkan bir Belediyeci idi. Trabzon'un dilinden de iyi anlardı.. Tek eksiği fazla tanınmamasıydı, çok tanınan kişiler genelde "piyasa adamı" olur. Bunlar seçimi kazansa da onlardan memlekete pek fayda gelmez, bunu da unutmayın.

Trabzon teşkilatı "hoş ama boş" olmayan başarılı, çalışkan, dürüst ve birikimli adayda ısrarlı. Bu seçimde de böyle biri aday oldu. (bu dürüst ve cesur duruş Saadet Partililerin takdirini topluyor) Sağlık Müsteşarıydı, Trabzon'da ikamet etmiyor olabilir bunun hiçbir önemi yok.. Adayımız Trabzonlu ve memuriyeti nedeniyle Trabzon'da değildi bu kadar. Gelip birikimini şehire aktarmasın mı yani..

İşin kötüsü CHP adayı solcu değil, hatta laikçi hiç değil... MHP fikriyatında biri sayılır.

Bu tabloya bakıldığında SP oyları göze çarpıyor. Saadet Partisi'nin adayı yine aynı kişi ve Saadet Partililer bu adayın seçimi kazanamayacağını görebiliyorlar. AK Parti adayının yukarıda bahsettiğimiz meziyetlere haiz ve Milli Görüş kökenli olması ve Trabzon'un, CHP'den kurtarılması isteği, Saadet Partisi'nin bu yukarıda görülen 10 bin oyunun en az yarısını çekecek, bu aşikar. Seçimin sonucunu da bu belirleyecek.

(dipnot: fındık mındık bunlar hikaye.. bulutların üzerinde dolaşıyorsun ebu ubeyde)

Güzel tespit olmuş.. Partimizin kırılma oyunu nereden alacağını bilip adayını o titizlikle seçme örneği ile karşı karşıyayız yani yine..

Hadi hayırlı olsun Trabzon için..
(Fatih, İstanbul'da Bizans İmparatorluğunu yıkınca bunlardan kaçanları ve az buz toplananları Trabzon'da Trabzon Rum İmparatorluğu'nu kurmuştu.. Ama onların sonu da aynı Fati tarafından olmuştu..
İşte, aklıma hep bu geliyor. İstanbul ve Anadolu'yu ayakları altına serdi, sıra Trabzon'a geldi. FATİH'TE AYNI FATİH!)

ak61 02-09-2009 04:07

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507477)

Trabzon'u yerelde kaybetme nedenlerimizin başlıca nedenleri;
1-Milletin sandığa gitmemesi.Düşük oy kullanımı.
2-Adayın tanınmamış olması.
3-Başbakanın Fb'li olması.(Gülmeyin)

Şehri az çok biliyoruz.Kahvelerde dönen muhabbetleride biliyoruz.
Saadet'te bir akrabam var ve hiç sanmıyorum Saadet'in oylarının bize kayacağını,hatta adım gibide eminim.Belki Davos'tan biraz kayar ama Saadet'liler Ak partiyi pek sevmiyor özellikle Trabzonda.
geçen gün haber61 in anketini gördüm tesadüfen
Volkan Canalioğlu %44
Orhan Gümrükçüoğlu %39 du bu bana sanki Volkan Canalioğlu aldığı oyları arttırmış gibi geldi.
Yarın Genel seçim olsa yine alırız.Ancak yerelde bizim seçmenimiz bile eski Trabzonsporlu futbolcu Volkan Canalioğluna veriyor.
Zor bir seçim olacak tahmin etmesi en zor yer bana göre Türkiyede sonuç açısından.
Mhp'nin bile aslında eski kalelerinden.Şansı olmayacak ama aldığı her oy bizim için kötü olur.
İnşallah kazanırız.

All times are GMT +3. The time now is 17:18.