Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   kürtçeye hayır (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=5933)

Onlybullet34 08-27-2007 16:52

kürtçeye hayır

Alıntı:

mavera, Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kobbal arkadasin tespitine söyle bir acilim getirmek istiyorum Türkiye de yasayan herkes Türk müdür yoksa Türk vatandasi midir?

ANAYASA

I. Türk vatandaşlığı

MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)

Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.

Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.

Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.

kardes anayasada yazan hersey dogruysa bu anayasa iyi bir anayasa ise neden anayasa degistiriliyor neden bu anayasa yüzlerce kez delik desik oldu?
zaten yeni sivil anayasada bu degisiklikleri öngürüyor..ideolojilerden uzak, renksiz ve özgürlükcü bir anayasa...
askeri darbenin eseri olan anayasanin her yazdigi ne kadar ülkenin gercekleriyle örtüsebilir ki!

Mavera anayasanın 4 maddesini iyi oku !!!

Değiştirilen maddeler belli !! Laf oyununa gerek yok ..

mavera, 08-27-2007 16:53

kürtçeye hayır

Alıntı:

yavuzdemir Nickli Üyeden Alıntı
Konunun 7 sayfasını da okumak çok zor ama bu mesele Kürtçe kurslarının açılması serbest bırakılması ile ilgili konuda da değişik yerlerde tartışılmıştı. O zaman da bir sürü yaygara koparıldı. Vatan bölünüyordu, hükümet hain ilan ediliyordu vs.

Şimdi bakıyorum kurslar açıldı hepsi tek tek kapandı. Demek ki serbest bırakılmadığı sürece hep öne sürülerek ayrışma noktası olunan bu konu serbest bırakılınca bütün değerini yitiriyormuş. Bırakın isteyen istediği dilde konuşsun ki hakikaten bu vatanı bölmek isteyenlere malzeme kalmasın.

Kimse istediği dili öğreniyor diye bu ülke bölünmez. Gerçekten Ak Partinin felsefesini anlamış bir kişi zaten böyle bir konu da açmaz bu meseleye de böyle bakmaz.

kardes eline saglik bende bu noktaya dikkat cekmeye calisiyorum yasayla, yasakla bu isler olmaz..ne oldu türkce yayin konusunda cok yaygara koptu ne oldu ülke mi bölündü hayir ayni sekilde kürtce kurs konusunda da demediklerini birakmadilar ne oldu hic birsey.kurslar ilgisizlikten dolayi kapandi(burada özelestiriyi kürtler yapmalidir)

kobbal 08-27-2007 16:54

kürtçeye hayır

Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle mülga: 3.10.2001-4709/23 md.)
:D :D :D
bizim buna bişey dediğimiz mi var sayın arkadaşım ben sadece burada açılan konuya tepkimiz var

Onlybullet34 08-27-2007 16:54

kürtçeye hayır

Alıntı:

kobbal Nickli Üyeden Alıntı
anlamaya başlamak o ne demek
benim yengem kürt ve bu konu benim kanıma dokunuyo vartmı başka söz etmek isteyen buyursun
bende sizlerin türklüğünden şüphe duymaya başlıyayim

Ağzını topla sen kimin Türklüğünden şüphe duyuyorsun !

mavera, 08-27-2007 16:55

kürtçeye hayır

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

kobbal arkadasin tespitine söyle bir acilim getirmek istiyorum Türkiye de yasayan herkes Türk müdür yoksa Türk vatandasi midir?

ANAYASA

I. Türk vatandaşlığı

MADDE 66. – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir.

Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz.

Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.

kardes anayasada yazan hersey dogruysa bu anayasa iyi bir anayasa ise neden anayasa degistiriliyor neden bu anayasa yüzlerce kez delik desik oldu?
zaten yeni sivil anayasada bu degisiklikleri öngürüyor..ideolojilerden uzak, renksiz ve özgürlükcü bir anayasa...
askeri darbenin eseri olan anayasanin her yazdigi ne kadar ülkenin gercekleriyle örtüsebilir ki!

Mavera anayasanın 4 maddesini iyi oku !!!

Değiştirilen maddeler belli !! Laf oyununa gerek yok ..

ben laf oyunu yapmam kardes, buna gerek duymam o yönden rahat olabilrisin..bu maddede yeni anayasayla beraber degisecektir surada ne kaldi calismalar bitmek üzere yeni anayasayi görecegiz ama sayin üskül yeni anayasadan bir kac ipucunda bulundu diye nasil linc edildi hatirliyoruz degil mi??
birde kardes sana birsey soracagim anayasada öngörülen Türk lük kavrami vatandaslik, yurttaslik anlaminda mi yoksa irk anlaminda mi ;)

Mu-Alim 08-27-2007 16:56

kürtçeye hayır

Arkadaşlar bence bu kadar yeter! Bir tartışmadan bir sonuç alınamayacağı ortaya çıktığı anda durmalıyız bence orda,ki bu tartışmadan orta bir yol bulunamayacağı da sanırım malumunuz..

böyle gittikçe Reha Muhtar programlarına benziyoruz..Herkes bildiğini savunmaya devam etsin ama bu sayfada yeterince belirtildi fikirler bence.Yoksa forum zarar görecek,insanlar birbirini kırmaya başlayacak...ve bu da hiçbirimize yakışmaz...

Lütfen...

Onlybullet34 08-27-2007 16:56

kürtçeye hayır

Sen ne anlıyorsan artık ..

kobbal 08-27-2007 16:57

kürtçeye hayır

allah rızası için bu mubarek gün hurmetine kaoatın kilitleyin ya şu konuyu

mavera, 08-27-2007 16:58

kürtçeye hayır

Alıntı:

Sen ne anlıyorsan artık ..

ben senin ne anladigini ögrenmek istedim kardes ;)..
benim fikrime gelince yurttaslik, vatandaslik anlaminda kullanilmistir..

Mu-Alim 08-27-2007 16:58

kürtçeye hayır

Alıntı:

allah rızası için bu mubarek gün hurmetine kaoatın kilitleyin ya şu konuyu

Bence de...lütfen...

Seyda 08-27-2007 17:01

kürtçeye hayır

arkadaslar gaz olmayalim (: sakin olalim.. butun sayfalari tek tek okudum..
mavera & mesut bana en yakin kisiler gibi geldi bu konuda..
ben zaza'yim.. ama zazaca bilmiyorum. kalkip "aa beni asimile ettiler. yok iste dilimi caldilar vs vs" de demem. kucukken hep mehter marslariyla buyumus bi adamim. Ceddime de Turklugume de kimse tarafindan laf soyletmem. lakin konu bence tamamen dis kaynakli.. dunyada bu hep var olmustur olacaktir. nedir bu? "icerden bolmek, karistirmak" insan bi lafi cok duyunca pek onemsemiyor ama olay sirf karsitliklar meselesi. kapitalizm kominizm gibi aynen.

"yaratilani sev yaradandan oturu" & "Gel ne olursan ol gel" bence bu ufku gormek hissetmek, kaniksamak da bitiyor olay...

Onlybullet34 08-27-2007 17:03

kürtçeye hayır

Arkadaşlar konu çok yön saptırdı ..Bazı arkadaşlar Türkçeye ve Türklüğe dil uzattığı için Sabrım kalmadı ve doğruları yazmaya çalıştım.

kobbal 08-27-2007 17:05

kürtçeye hayır

dediğim gibi benim yengem has bir kürt ve bende bu konuya acayip sinirlendim baktım konu kapatılmıyor
ve bundan sonra olacak kavga ve kırgınlıktan sorumlu kişidir herkesin önünde yemin ediyorum

sabır kalmadı artık

kürtlere laf eden türk değildir

ben hem türküm hem kürt hem laz

kobbal 08-27-2007 17:05

kürtçeye hayır

çünkü türkiyeliyim

mavera, 08-27-2007 17:06

kürtçeye hayır

Alıntı:

Arkadaşlar konu çok yön saptırdı ..Bazı arkadaşlar Türkçeye ve Türklüğe dil uzattığı için Sabrım kalmadı ve doğruları yazmaya çalıştım.

kardes böyle töhmet altinda birakici konusman yanlis..burada fikir alisverisi yapiyoruz..kimse kimsenin Türklügüne laf edemez...
hepimiz kendimizce dogrulari yazmaya calistik..ama dogru, ama yanlis orasini bilemeyiz..ben senin fikirlerine saygi duyuyorum ayni saygiyida senden bekliyorum..
selametle...

POLAT 08-27-2007 17:07

kürtçeye hayır

Herkesin kandilini kutlarım bu günde bu konuya ara verelim lütfen

mavera, 08-27-2007 17:08

kürtçeye hayır

Alıntı:

dediğim gibi benim yengem has bir kürt ve bende bu konuya acayip sinirlendim baktım konu kapatılmıyor
ve bundan sonra olacak kavga ve kırgınlıktan sorumlu kişidir herkesin önünde yemin ediyorum

sabır kalmadı artık

mehmet kardesim yangina da körükle gitmenin anlami yok..aslinda bu tür konularin tartisilmasi cok normal ama bizler bu konulari tartisma olgunlugunda degiliz..fikirlere saygi duymuyoruz kendi fikirlerimizi zorla karsidakine empoze etmeye calisiyoruz..
biraz daha anlayis, biraz daha empati, biraz daha az önyargi sorunu cözecektir ;)

Ak_Kelebek 08-27-2007 17:08

kürtçeye hayır

şu mübarek günde böyle konu açana ben hakkımı helal etmiyorum...

mesudum47 08-27-2007 17:09

kürtçeye hayır

sabahtan beri buradayım.... ben çıkıyorum....

bu konudaki fikirlerim belli ve büyük kısmını da yazdım...

şimdilik selametle kalın sonra görüşürüz...

Slav u Rez

POLAT 08-27-2007 17:10

kürtçeye hayır

mavera kardeşim uzatmasak tamam kapatalım artık kırıcı olunmaya başlandı

mavera, 08-27-2007 17:10

kürtçeye hayır

Alıntı:

POLAT Nickli Üyeden Alıntı
mavera kardeşim uzatmasak tamam kapatalım artık kırıcı olunmaya başlandı

hayirli kandiller polat ;)

Mu-Alim 08-27-2007 17:11

kürtçeye hayır

Alıntı:

Alıntı:

sabır kalmadı artık

mehmet kardesim yangina da körükle gitmenin anlami yok..aslinda bu tür konularin tartisilmasi cok normal ama bizler bu konulari tartisma olgunlugunda degiliz..fikirlere saygi duymuyoruz kendi fikirlerimizi zorla karsidakine empoze etmeye calisiyoruz..
biraz daha anlayis, biraz daha empati, biraz daha az önyargi sorunu cözecektir ;)

Ahmet hocam henüz hazır değiliz işte bazı şeylere...Hazır oluruz inşallah bir gün..Bu arada ben de burdan herkesin Beraat Kandili'ni kutluyorum...

mesudum47 08-27-2007 17:11

kürtçeye hayır

özel mesajlara açığım...

isteyen msn adresimi de ekleyebilir...

kobbal 08-27-2007 17:13

kürtçeye hayır

bu konu neden kapatılmıyor anlamadığım bu

ben herkesten özür diliyorum

HOGE_MERA 08-27-2007 17:14

kürtçeye hayır

Kürtçe'ye EVET. Tarihine bakmaya bile üşenen insanların kalkıp şuna hayır, buna hayır demeleri ne kadar ilginçtir. Tıpkı Türkan Saylan'ıa kalkıp namaz hakkında konuşması gibi...

Feyza 08-27-2007 17:14

kürtçeye hayır

bu arada akşama kadar okunacak 4 cüz kaldı bi el atın derim bitsin hatimimiz

Onlybullet34 08-27-2007 17:14

kürtçeye hayır

Hayırlı kandiller.Konuyu uzatmaya gerek yok tartışılan tartışıldı ilerlerse foruma çok zarar verecek..

mavera, 08-27-2007 17:16

kürtçeye hayır

Alıntı:

Hayırlı kandiller.Konuyu uzatmaya gerek yok tartışılan tartışıldı ilerlerse foruma çok zarar verecek..

hayirli kandiller arkadaslar...bende arkadasa katiliyorum bundan sonraki tartismalar yapici degil, yikici olur ;)

Ak_Kelebek 08-27-2007 17:16

kürtçeye hayır

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı

saat kaça kadar okunması lazım?

akradyo-djyavuz 08-27-2007 17:17

kürtçeye hayır

http://radyo.akpartiforum.com adresinde güzel ilahiler dinleyebiliri isteklerinizi yollayabilirsiniz...

Forumumuzun radyosuna bekliyoruz....

Feyza 08-27-2007 17:17

kürtçeye hayır

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tartışmamı neden ben asıl tartışmamı yapmamaya çalışıyorum
eğer tartışmamı istiyorsanız özel mesajla olabilir çünkü sinirden ardı ardına sigara yakıyorum

arkadaşlar eğer bi konu hakkında konuşuluyosa germeden konuşun bu konuyu açan arkadaşımızın demekki kafasında soru işaretleri varmışki açmış aydınlatmaya çalışalım
seviyeli bir şekilde

,

allah allah neden (kürtçeye hayır) neden kürtler canınımı sıkmış ahlaksızlık mı yapmış laf mı
atmış kapkaç mı ne ¿

bakın benim lafımı bile çarpıttınız tebrik ediyorum

bizim doğrumuz ona yanlış geliyo demek
onun doğrusuda bize
bu kadar konuşmadan sonra ya ikna olur yada olmaz

cüz alın diyorum link veriyorum
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10518.22

aslı 08-27-2007 17:19

kürtçeye hayır

arkadaslar forumu yıpratmayın artık
ıcınızde ukte kalacaksa özelden yazışın dılersenız
yetkılıler lutfen ıstrham edyrz kılıtleyın bu konuyu

mavera, 08-27-2007 17:20

kürtçeye hayır

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tartışmamı neden ben asıl tartışmamı yapmamaya çalışıyorum
eğer tartışmamı istiyorsanız özel mesajla olabilir çünkü sinirden ardı ardına sigara yakıyorum

arkadaşlar eğer bi konu hakkında konuşuluyosa germeden konuşun bu konuyu açan arkadaşımızın demekki kafasında soru işaretleri varmışki açmış aydınlatmaya çalışalım
seviyeli bir şekilde

,

allah allah neden (kürtçeye hayır) neden kürtler canınımı sıkmış ahlaksızlık mı yapmış laf mı
atmış kapkaç mı ne ¿

bakın benim lafımı bile çarpıttınız tebrik ediyorum

bizim doğrumuz ona yanlış geliyo demek
onun doğrusuda bize
bu kadar konuşmadan sonra ya ikna olur yada olmaz

cüz alın diyorum link veriyorum
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10518.22

cok gec farkettim yoksa bir kac cüzde ben alirdim cok fazla zamanimida almazdi ama simdi aksam namazina kadar calisyiorum :(

Onlybullet34 08-27-2007 17:21

kürtçeye hayır

Alıntı:

evet 4 cüz kaldı bir el atalım...

unnamed 08-27-2007 18:26

kürtçeye hayır

Alıntı:

Ebru_ist Nickli Üyeden Alıntı
kürtçenin sivil anayasaya girmesini protesto ediyorum..öyle olursa verdiğim oyu haram ediyorum ve öteki dünyada iki elim yakalarındadır bilsinler..sınırlarda şehitlerimiz can verirken biz onlara taviz veremeyiz

ya böyle bişey yapılırsa resmen türkiye ikiye bölünmüş olur bi devletin bi dili vardır beğenmiyen gitsin ne kürtçesi ya zaten anası baası öğreitoyr onlara bu resmen türkiyeyi vermektir bıraın gitmyene bi dilimiz kaldı bari ona sahip çıkalım

Hasan ERBEK 08-27-2007 18:52

kürtçeye hayır

konu amacını aştığı için tarafımdan kilitlenmiştir.saygılar

All times are GMT +3. The time now is 11:11.