![]() |
AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
1- Türkiyeye doğrudan yabancı sermaye girişi (bu para Türkiye'ye geliyor. Direk uzun vadeli yatırıma akıyor) 33 milyar doların üzerindedir.>>>evet bu doğru olabilir ama çok ama çok azı yatırım yapıyor çoğu satın alıyor maalesef...
Örneğin gazetelerde okudum arap işadamı Türkiye'ye 5 milyar dolar yatırım yapcakmış...Yabancı sermaye artıyormuş vs...meğerse adam 5 milyar dolara Antalya'dan bir otel alacakmış yani böyle yabancı sermaye gelckse hiç gelmesin Bu arada ben kesinlike Yabancı Sermayeye karşı değilim yazdıklarımı dikkatli okursanız çelişkili olmadığımı alarsınız ;) |
bu borçlarla ilgili kaynak alsak tam süper olacak devlet,özel sektör ne kadar borçlanmış(resmi kaynak tabi ki)
özel sektörün borçlarını hesaba katıyorsunuz çok görünsün diye |
Sayın Yavuz Demir...
"Şimdi gelelim senin tabirinle "askeri ücret"e. Biz ona asgari ücret diyoruz."Demişsin.
Evet hatalı bir yazım.Ama bunu site önünde bu şekilde ortaya koyman hiç hoş değil. Dünya'da bir pazar oluşturabildik mi sorusunun cevabını ihracat rakamları ile vermek isterim ama sen zaten onları da bulabilirsin değil mi ? Demişsin. Burada kastım Türkiye,hangi ürünlerini stratejik konuma getirebildi? Cari açık şu anda finanse edilebiliyor ve ekonomi için bir tehdit oluşturmuyor. Cari açığın artmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de dünya piyasalarında yükselen enerji fiyatları tabi. Demişsin. İnşallah yle olur. Ecevit döneminde 1 dolara eşitlenmesi gibi bir durum vardı evet. Dolar kuru ecevit dönemindeki gibi yokuş tırmansaydı şu anda da 1 dolar olabilirdi belki. Ama doların hali malum. Enflasyon canavarı ile beraber kuzu oldular onlar karadeniz yaylalarında otluyorlar.Demişsin. Yani dolar tırmanmadı,benzin varil fiyatı arttı,kusura kalmayın.Farkında mısınız bilmiyom ama,otobüscüler,minibüscüler,taksiciler kamyoncular kan kusuyor.Sahipsiz vaziyetteler... "uğurcum bak hangi partiye gitsen iki kişi ilgilenmez seninle ama ak parti farkı işte.. " Demişsin.Değerli arkadaşım,bu samimiyet nereden?Sana aynı üslupla cevap vermeyecem.Kusura kalma. Saygılarımla. |
Alıntı:
dediğin gibi dolara ya da ekonomiye devlet müdahale edebildiği gibi,borsanın bugünkü seviyesine gelmesini sağlayan küresel güç odakları ve onların uzantıları etkileyebiliyor.Sıcak para ekonomiden çekildiği anda,borsa tepe taklak oluyor,dolar tavan yapıyor... |
Alıntı:
Türkiye'de borsa yasal bir kumarhane gibidir... |
ben senin gibi düşünmüyorum.ecevit dönemini hafızandan geçirmeni tavsiye ederim.dolar tavan yapmış,borsa çok düşmüştü.berbat bir durumdu.her kesim bundan çok zarar gördü
|
devlet istediği zaman doları düşüremez.şartlar elverişliyse olur ancak.hala o yorumunu çok saçma buluyorum
o zaman ecevit de düşürseydi,madem bu kadar kolaydı |
Alıntı:
ekonomimiz sıcak paraya bağlı değil.... piyasalar eskisi gibi oynak değil.... dolar veya euro kurları bir önceki günden çokda farklı değil... ayrıca bir arkadaşımız 5 milyon dolara otel alarak yatırım mı yapılırmış diyor... peki oradan 5 milyon dolar alan otelin eski sahibi o parayı ne yapacak yastığının altına koyup onunla mı uyuyarak geçirecek hayatının geri kalan zamanını? |
Değerli Ergin arkadaşa.
Alıntı:
Ekonomiye 1- Uzun vadeli yabancı sermaye hareketiyle para girer. Bu şu demektir. Yabancılar gelirler Türkiye'de fabrika kurarlar veya kurulmuş fabrikayı satın alırlar. Veya hizmet sektöründe iseler bir şirket kurarlar ve sattıkları hizmetleri Türk insanıyla istihdam edip yaparlar. Örneğin Telekom'u alan Hariri Lübnan'dan personel getirip Türkiye'de çalıştırmıyor. 2- Kısa vadeli yabancı sermaye hareketi. Bu hareketler genellikle borsa kısa vadeli hazine bonoları ile olur. İkisi arasındaki fark şudur. Kısa vadeli yabancı sermaye hareketleri günü birlik memleketi terk edebilirler. Örneğin citybank'ın NewYork'daki bir broker'ı iki dakika içerisinde elindeki hisse senetlerini satıp, paryı dolara çevirip ikinci dakikada oturduğu semtteki banka şubesine aktarabilir. Ama Telekom'u bir günde satamazlar. Bir günde çıkamazlar. Dolayısıyla Kısa vadeli yabancı sermaye hareketleri zararlı olabilir. Bunlara sıcak para da denir. Arif olan bu kadar açıklamadan sonra ilgili mesajımda belirttiğim doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını topladığında, Emin çölaşanın büyük ekonomi prof.'u diye tanıttığı bilmem hangi adamın rakamlarından daha büyük olduğunu anlarsın. Alıntı:
Dış Borç Gayri Safi Milli Hasıla Gayri Safi Milli Hasılanın ne kadarı dış borcu ödüyor 2001 113.592 176.484 64% 2002 129.720 275.032 47% 2003 144.319 356.681 40% 2004 160.835 428.932 37% 2005 168.849 486.401 35% 2006 207.436 575.784 36% Cebinde 2001 yılında 176 varken 113 borcun vardı 2006 da 575 cebinde var 207 borcun var. kalem defterle hesap yapamıyorsan artık hesap makinesine geçme zamanın geldi de geçiyor. Alıntı:
Artık bu konuda bir laf daha etme hakkın yok. Öyle başka yerlerden öğrendikleri copy paste yapma. Senin acizliğin ve ferasetsizliğin şurdan belli: Ak Parti en çok ekonomide başarılı olmuştur. Bunu Brezilya'nın varoşlarındaki Üniversite öğrencileri bile bilirken sen hala ekonomiyle ak parti seçmenini vurmaya çalışıyorsun. Yanlış taktik aziz kardeşim. |
Ak Parti hükümeti gorev başında olduğu sürece ekonomik alanda çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. 80 yıldır yapılamayan bazı şeyleri ise 4,5 senede Ak Parti'den istemek de biraza haksızlık değil mi ? Evet biz kimsenin yapamadığı çok şeyi yaptık ama hangi ürünü stratejik bir ürün haline getirip dünya pazarına sundunuz sorusu çok muhteşem bir soru gibi gözükse de bundan önceki hükümetlerin aklı neredeydi diye sorarlar ? Türkiyenin bir çok sorunu vardı bunlar büyük ölçüde aşıldı. Önümüzdeki dönemde bir çok alanda daha düzenli gelişimlere şahit olacaksın.
|
kardeşim o tarz sorular tamamen bir tuzakdan ibaret...
insanlar zannediyor ki, Erdoğan'ın elinde sihirli bir asa var ve düşünüyorlar ki gelir gelmez her şey düzelsin.... bir çocuk doğar... ilk 6 ay anasının kucağında gezer... 1 yaşına kadar apalar... 1 yaşından sonra önce yürümeye sonra koşmaya başlar... bunlar istiyorlar ki çocuk doğra doğmaz üniversiteye başlasın!!! |
ak partinin istanbul teşkilatının yaptırdığı tüm türkiye ak noktalarda gösterdiği tanıtım filmleri. Medya yasağı nedeniyle çok az kişiye ulaşabildi. Tanıdıklarınıza ulaştırınız.
ak parti adalettir http://www.youtube.com/watch?v=tU1Cr83gZLQ AK PARTI seçim pusulalı tanıtım filmi http://www.youtube.com/watch?v=If_OJA3KYtQ AK PARTI ile ekonomi büyüdü http://www.youtube.com/watch?v=eSByWJ-gFlY ak parti sandıklı kampanya filmi http://www.youtube.com/watch?v=vVrAq...elated&search= ak parti faizleri dusurdu http://www.youtube.com/watch?v=OkD80...elated&search= |
abi filimler için teşekkürler...
gerçekten güzel olmuşlar... inşallah mail listemizde olan arkadaşlarla paylaşacağız bunları... |
Alıntı:
|
Değerli ergin demişki:
"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım." Bu sözüne cevap vermek,seninle aynı seviyeye inmektir.Kusura kalma cevap yok.Moderatör umarım gerekeni yapar. "Artık bu konuda bir laf daha etme hakkın yok. Öyle başka yerlerden öğrendikleri copy paste yapma. Senin acizliğin ve ferasetsizliğin şurdan belli: Ak Parti en çok ekonomide başarılı olmuştur. Bunu Brezilya'nın varoşlarındaki Üniversite öğrencileri bile bilirken sen hala ekonomiyle ak parti seçmenini vurmaya çalışıyorsun. Yanlış taktik aziz kardeşim" Demişşin,değerli arkadaşım kimseyi vurduğumuz falan yok.Sadece birşeyleri aktarmak istedik ama sen hakaretler yağdırdın. Allah işini rast getirsin. Saygılarla... |
Bu da yeni taktik.. Mantıklı cevaplar alıp söyleyecek birşey kalmayınca sizin seviyeniz şu demek. Yani haklı olanı haksız duruma düşürme çabası.. Ama yemezler. 10 kere cevap verdik 11. kez aynı şeyi yazdın... Sen hep aynı şeyleri söyledin biz anlattık sen yine aynı şeyleri söyledin... Demedin ki senin dediğin yanlış iktisatta şöyledir, makro ekonomi uzmanları şöyle diyor, mankew böyle diyor, Smith böyle diyor.
Yok sen diyorsun ki Emin Çölaşan şöyle yazmış. O da başkasından almış, sen de ondan almışsın. Tavbuğun suyunun suyu. Aslında ekonomi hakkında hiçbir bilgin yok. Ancak balık amcam ne demiş onu yazıyorsun buraya.. |
çok merak ediyorum acaba Milli Görüş'çüler ne zamandan beri emin çölaşanın söylediklerine itibar etmeye, yazdığı yazıları orada burada kaynak olarak göstermeye başladı....
Emin Çölaşan'ın zihniyeti belli de ben aslında sizin zihniyetinizi anlamadım!!! |
Alıntı:
1 tip tartışmacı: Karşısındakine söz hakkı bırakmaz. Karşısındakinin söyledikleri doğru da olsa yanlışdır der. 2. tip tartışmacı: Karşısındakini dinler. Karşısındaki doğru da söylese o doğruyu benimsemez. 3. tip tartışmacı: Diyalog dan yanadır. Karşısındakinin söylediği gerçekten doğruysa, doğruyu benimser ve kendi doğrusu yapar. İletişime en açık olan insanlardır. Şimdi aziz kardeşim, birinci merhaleden ikinciye doğru gitmeye başladın. Dilerim Allah sana doğruyu sahiplenme ve kabuletme yani 3. merhaleye yükselmeyi nasip eder. |
alıntı : işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın... ----- iyi de devletin kar etmesi mi öncelik vatandaşın kar etmesi mi? harıl harıl çalışıyolarmış 800 ytl az değil mi :( bir de açıkta kalan işçilerin inşallah istihdam edilebilecekleri kurumlar mevcuttur. |
Alıntı:
|
alıntı : Değerli arkadaşım,
bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu. Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere. Burada ciddi anlamda düşünmeliyiz.Hesap sormalı sorgulamalıyız. SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın. ----- şimdi kanunlar felan var deniyor da bilemiyorum zamanında 12 adaları geçici olarak vermiştik şimdi elde avuçta ne var? bu iş de o duruma benzemesin inşallah. tamam kanunlar felan var da tehlikeli bir durum yani yine de. inşallah sonuçları kötü olmaz ne diyelim ... |
Alıntı:
Bir ülkenin ekonomik refahını değerlendirirken o ülkenin işsiz sayısına makmayacaksın. Daha basit bir benzetmeyle sen bir şeker fabrikası kuruyorsun. 500 kişi çalışıyor. Ancak başka biri aynı kapasiteye sahip fabrikayı 100 kişiyle çalıştırıyor. Hangisinin rekabet gücü daha fazla olur? Bir işçi asgari ücret alsa.; SSK ve Net maaş dahil 562 YTL maliyet, + 100 YTL aylık yemek parası ödeseniz. 3 aydan 3 aya bir ikramiye verseniz. (ada 180 YTL demektir)+ servis ücretini verseniz(150 YTL)=992 YTL Asgari ücret verince herşey bitmiyor. Rakamın nasıl büyüdüğünü görüyorsunuz.400 işçi ile bu rakamı çarpın ve bir de 12 ayla çarpın. Bu kadar fazla harcaması olan bir fabrika mı fiyatlar düşünce rakabet edebilir yoksa devlet teşebbüsü olup, Devletin belirli kademelerinden gelen "Kart hamili yakinimdir" imzalı kartlarla bir kişinin yapabileceği işe üç kişi getirirsek mi? Unakıtan'ın mizacı pek çok kişiye hoş gelmeyebilir ancak söylediği sözler "herşeyi satacağım!" çok önemli. Herşeyi satarsanız arpalık bırakmazsanız. Görev zararı dediğiniz şey kalmaz. Devlet işin içinden çıktıktan sonra tüm kuruluşların dünya ölçeğinde rekabet edebileceği güce gelmesi için çalışır. Çok basit bir örnek vereyim; Özal ile birlikte başlayan ekonominin dışa açılması ülkemizde 20 yıl önce başlasaydı bugün dünya çapında Türk otomotiv firmalarımız olurdu. Neden olmadı peki? Koç anadol gibi hırhırı üretti, beş para etmeyen araba için sıraya girdik. Karşısında rakip yoktu, kendini hiç geliştirmedi. Rekebet gücüne yönelik hiç yatırım yapmadı. Çünkü ne üretse müşterisi aylar öncesinden hazırdı. 80 lerden sonra dışa açılmaya başlayınca yalınayak kaldı. Pazarın ne kadarına hakim? Dolayısıyla rekabet vitamindir güçtür. Ne yaparsak yapalım rekabet gücümüzü artırmamız lazım. Katma değer yaratmamış için bu gerekli. Hiç kimse bir firmaya 2,05 milyar dolar verip söz hakkının başkasında olmasına izin vermez. Bırakın adamları yatırıp yapsınlar kendi paralarıyla, verimliliği artırsınlar. Bakın Telekom özelleştirmesine neler demediler? 2010 yılına kadaar memleketin her tarafı fiberoptik ağlarla örülecek. Bunun için 1 milyar doların üstünde bu yıl bütçe ayrılmış. 40 mbps ile internete gireceğiz. Türk telekom özelleştirilmeseydi, o kurumun ettiği kar başka bir kurumun zararını kapamak için kullanılacak, yatırıma dönüşmeyecekti. Kuru kuruya düşmanlık, ahmaklıktır. Düşüncelerimizin altını doldurmadan ortaya atmayalım lütfen. Saygılarımla.... |
bundan önce yazmış olduğum 2 mesaja verilen aydınlatıcı cevaplar için teşekkür ederim. ben zaten yazarken dikkat ettiyseniz birazcık da soru mahiyetinde yazmaya çalıştım. çünkü çok fazla derinlemesine bu konularla alakadar değilim, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
yazılan bütün cevapları okuyordum fakat maşallah her arkadaşımız dolu dolu yazmış şimdilik ben konuyla ilgili düşüncemi belirteyim inşallah daha sonrasında tüm mesajları okuyacağım. bence özelleştirme tabi ki olmalı fakat devletin payı yüzde 50-55 seviyesinde olmalı. geriye kalan kısmı ise yerli yatırımcı ya da halk ve yabancı yatırımcı paylaşmalı. tabi şu husus da ihmal edilmemeli; kim hizmeti daha iyi yapabilecekse ona imkan tanınmalı ... diye düşünüyorum, saygılar |
Alıntı:
Gerçi sonuna bir gülücük koymuşsun , unutmayalım ki devlet refaha ermeden vatandaş refaha ermez... günde 8 saat çalışarak 800 YTL özelleştikten sonra alıyor işçiler... eskiden yani özelleşmeden önce yine günde 3 vardiya vardı ve yine işçiler günde 8 saat çalışıyorlardı.. ve fabrika %35 kapasiteyle çalışıyordu... şu an fabrika %70 kapasite ile çalışıyor... diğer konularda ise zaten ergin kardeş gereken cevabı vermiş... Selametle... |
Alıntı:
komunist ülkelerin durumu ise şu an ne kadar parlak var sen düşün... ve devlet kimseyle ortak da olmaz.... Özelleştirmeler 2 yönlü faydalıdır devlete... birincisi özelleştirmeden elde edlen sıcak para devletin borçlarını kapatmada kullanılır... ikincisi ve en önemlisi özelleştirilen yerler rekabet ortamına kavuşturulur, oralara teknolojik imkanlarla istihdam arttırılır... oranın yapacağı kardan devlet vergi alır ki devletin alacağı vergi şu an yaptığı kar ile neredeyse aynı miktarda... ayrıca oraların daha önce Ergin kardeşimin dediği gibi sömürülmesi, bir kaç tane bürokratın yakınlarını işe koyması engellenmiş olur... |
Değerli ergin demişki:
"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım." Ben senden özür bekliyorum. Site moderatöründen de Ergin arkadaşa uyarı vermesini,adalet gerçekten varsa,bu sitede görmek istiyorum... Bizim merhalemiz, her zaman 3.şıkta belirttiğindir.Bunu bizi tanıyanlar bilirler... Seviyemizde her zaman bellidir... Düşüncelerimizi kabullenmeyen arkadaşlarımıza hakaret etmek bizim lugatımızda yazmaz. Saygılarla. |
Alıntı:
Öncelikle belirtmem gereken bir husus var. Emin çölaşan'ın bilmem hangi profesör'ün bilgilerine dayanarak köşesinde yayımladığı yazıyla Ak parti'yi ve onun özelleştirme politikasını eleştirmişsin. Herkesin ekonomi bilgisi olmayabilir. Özelleştirmeden de pek birşey anlamayabilir. Özelleştirmeyi, devletin iktisadi teşekküllerinin peşkeş çekilmesi olarak görebilir. Zira özelleştirmenin de olumsuz tarafları olabilir. Ben yazımda olumlu yanlarının daha öncemli ve memleketimize uzun dönemde daha fazla kazanç sağlayacağı yönündeki görüşlerimi ve fakat ilgili profesörün yanlı , subjektif ve Ak parti'yi "memleketi batırdı" diye özetleyebileceğimiz rakamlarına gene onun kaynak olarak kullandığı hazine.gov.tr , dtm.gov.tr , tcmb.gov.tr adreslerindeki resmi istatistiklerlerle karşılaştırmalı olarak cevapladım. Sırf senin bu konuda yanlış bir fikre kapılmaman ve bir nebze de sana bu konuda bilgi verek için 40 dk. harcadım. Sen de kalkıp bunun üzerine bana tıpkı 1.tip tarmışmacılarda oldu gibi gene "dolar, döviz kuru düşüklüğü falan deyince", 40 dakikamı harcadım hala anlamadın. Bunun üzerine normalde pek kullanmadığım o üslubu takınmak zorunda kaldım. Aslında beni alevlerdiren şuydu: Memlekete hizmet için iktidara gelmiş bu gönülden vatana ve millete bağlı insanları beceriksiz gösterme çabandı (Gerçekten öyle olsalar yerden göğe kadar haklısın). Geldikleri saçlarında ak yoktu, 5 yılda ne hale geldiler görüyor musun acaba. Ayrıca sana karşı kaba konuştuğum için gerçekten üzgünüm, seni aşağılamak ve aptal yerine koymayı gerçekte istemedim. Saygılarımla.... |
yaßancıLara satılmamalıydı en büyük yanLlışşş
|
batan fırmayı hıc bır turk almıorsa burda hata nerde
|
Alıntı:
Türkiye'de ne kadar işsiz var? Mart 2007 rakamlarına göre %10,4. Bu ne demek? Şu demek: Eli iş tutan her 100 kişinin yaklaşık 10,4 kişisi şuan işsiz demek. Peki işsizlik nasıl önlenir? İstihdam yaratılarak. Peki istihdam nasıl yaratılır? Yatırımla. Peki bir kişiye iş yaratmak için ortalama ne kadar yatırım yapılıyor? Dünya ortalaması 100.000 USD. Yani 130.000 YTL'yi yatırıp bir işyeri açarsak bu yatırımla bir kişiye iş imkanı sağlamış oluruz. Peki memlekette bu kadar işsiz var. Bunlara iş imkanı sağlamak için kaç paraya ihtiyacımız var?1 milyon kişiye iş imkanı sağlamak için 100 milyar dolar paraya ihtiyaç var. (NOT: Teröre 100 milyar doların üzerinde ve faize her yıl en az 40-50 milyar dolar ödüyoruz. Devlet bu yıl kazandığı paranın sadece 12 milyar dolarını vatandaşa yatırım olarak götürdü ve AK parti faizleri gecelik %7500 lerden %17 lere indirdi.) Bu para kimde var? Bizde yok. Hele 2 milyon kişiye imkan sağlayacak hiç imkan yok. (Bunun için durmak yok, yola devam) Peki ne yapmalı? Yatırım ortamını iyileştir. Millet milyar dolarlarını getirsin, memlekete yatırsın hem o kazansın vergi ödesin, hem de bizim vatandaşımız bu işletmelerde çalışsın geçimini sağlasın. Ve işsizlik azalsın. Bir kişinin yapabileceği işe 3 kişi verirseniz. Verimli fındığı verimli şekilde üretemezseniz, (dünya ihtiyacının daha fazlası üretim var ve dünyadaki üretimin %80 türkiyede) rekabet edemezsiniz. Fındıkçınız rekabet edemez, kar edemez. Sonra siyasiler 8 ytl vereceğim der, zaten devletin kasasındaki 3 kuruşu verip sübvanse eder ve memleket eski haline geri döner.) Biraz uzun oldu ama saygılarımla ; |
Gerçekten çok doqru diyorsunda...ilerisinide düşünmek Lazım...neyse teşekkür ederim bilqiler için...
|
özelleştirmeler şu an için değil zaten ilerisi düşünülerek yapılmıştır saygıdeğer kardeşim...
insanlara istihdam ortamı oluşturmak, köhnemiş eskimiş teknolojiyi yenisiyle değiştirmek için yapılmıştır... size bu konu hakkında daha detaylı bilgi vermesi için zamanında özelleştirilemeyen SEKA'nın durumunu araştırmanızı tavsiye ediyorum... |
ÖZELLEŞTİRME DEMEK YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK , YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK YATIRIMLARIN AARTMASI DEMEK , YATIRMLARIN ARTMASI DEMEK ÜRETİMİN ARTMASI DEMK , ÜRETİMİN ARTMASI DEMEK İSTİHDAMIN ARTMASI DEMEK , İSTİHDAMIN ARTMASI DEMK İŞSİZLİĞİN AZALMASI DEMEK...
DURMAK YOK YOLA DEVAM İŞTE LİDER İŞTE İCRAATLAR |
Alıntı:
|
bende ilk duydugumda çok yalnış yaptılar dedim ;)
sonra forumda bu konu açıldı ve gerekli açıklamaları arkadaşlarımız yaptı ilk sayfadan itibaren okursan aslında özelleştirmenin ne kadar önemli ve gerkli oldugunu anlarsın arkadaşım... saygılarımla... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bankacılıkta özelleştirme zaruridir. Bunun nedenleri açıklamadan önce bankacılık sektörüyle alakalı bir değerlendirmeyi size sunmak istiyorum Rekabet, rekabet gücü günümüz dünyasından her sektördeki kilit kavramlardır. Bir banka düşünün (Ziraat bankası en çok şube sayısı olan bankadır) bir şubesinde en az bir şube müdür ve iki yardımcısı, bir veznedar, bir operasyon ve bir kambiyo elemanı ve bir güvenlik ve hizmetli istihdam ettirsin. Bundan daha az sayıda elemanla bir şube işlemez. Sonra bu elemanların kıdem tazminatları (yani emekli ikramiyesi için şimdiden ayrılan karşılık), bu şubenin kirası, kırtasiye giderleri, elektrik gideri ve en azından sabit bir yatırım (bilgisayar, server,jeneratör) vb, bankamatik noktası ve bu liste uzayıp gidiyor. Bir ilçe merkezinde bazen 10 farklı banka şubesi olabiliyor. Şimdi bu bankalardan 3 tanesi tek şube altında birleşsin. Sizce ne kadar bir tasarruf sağlarlar? Ayda en az 50.000 YTL (istanbulda ise bu rakamlar 300.000 YTL'yi bile geçer). Peki Türkiye'de bildiğim kadarıyla 700'ü aşkın şubesi olan Ziraat bankası bu operasyonu yapsa ne olur? Dolayısıyla burda gelmek istediğim nokta, bankacılıkta rekaber şunu dayatıyor: BİRLEŞİN. Piyasa kızıştıkça birleşmeyenler güç kaybedecek ve eriyecektir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim. Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler. Ziraat Bankası Telekomdaki gibi hata yapılmadan özelleştirilmelidir. Zamanında özelleştirilse 40 milyar dolar fizibilitesi olan telekom, malum rakamlara özelleştirildi.) Bankacılıkta eski karlar kalktı. Devleti hotumlayan bankalar, reel faizlerin düşmesiyle cazibesini kaybetti. Bu yüzdendirki; Finansbank, Denizbank, Dış Bank'ın partonları bu sektörden çıkmıştırlar. Yoksa kim altın yumurtlayan tavuğu keser? Bir arkadaşım aşağıdaki yorumu yapmış; Alıntı:
Kuru kuruya düşmanlık, cehalettendir. Saygılarımla.... |
mhp yide özelleştirelim
mhpyide özelleştirelim hatta toprak gibi satalım
|
Alıntı:
|
mhp yide özelleştirelim
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 07:12. |