![]() |
Ne gariptir ki, İnsanoğlu ölümü tadmakla ölümsüz olur.. |
Babamdan öğrendim,yerde ekmek bulunca yüksek yere koymayı,kuşlar yer derdi... Hiç yiyeni görmedim.Seni gördüğüm an ulaşabileceğim en yüksek yere koydum... Sevgilim!!!... Şimdi nerdesin? Kuşlar mı yedi?... |
Hayalden ibaret ülke hayali kuranlar bugün yarın nasıl gelecekten bahsederler
|
Aşka gönül ile düşersen yanarsın. Zeka ile düşersen kavrulursun. Akıl ile düşersen çıldırırsın. Duygu ile düşersen gülünç olursun. Aşka düşmezsen kalabalığa karışırsın, ezilirsin. Sersem sersem bakınıp durma bir yol seç.
|
Züleyha değilsen eğer peşine düşmeyeceksin Yusufların...
|
her yıl mutlu yıllar dileriz mutlu olmayan insanlarımız mutlu olamadılar
|
bu gönül şahit olmadı mı hiç yalnızlığa,insan kendini bulur bazen uzaklaşınça ...
|
İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı güzel soru sormak ilmin yarısı güzel idare etmek geçimin yarısıdır.
Hz. Ömer (r.a.) |
son carelerini falda büyücüde arıyanlar caresiz düşücesiz olmasını gördüler
|
Senin bana Rabb oluşun bana iftihar, kıvanç, övünç olarak yeter.
Benim sana kul oluşum bana şeref olarak, izzet, haysiyet olarak yeter… (Mustafa İslamoğlu) |
“Artık iki yüzlüleri sever oldum.
Çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar görmeye başladım” M. Âkif |
söz ona derler ki bir yol açsın,
yol ona derler ki hakikate ulaşsın... |
istikbal bizden hizmet bekliyor...
*** |
istikbal bizden hizmet bekliyor...
*** |
‘’Hiçbir şey için geç değil; ve geç değil bir şey için hiçbir şey … Bişey vardı öyleyse bişey beni çeken gecenin duldasından uzağa kocaman çayırlara çeken bi’şey gümrah ırmaklara sonra sıcağa sonra acıya sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan bi’şey …!’’
|
''Günahlara kefarettir gönüldeki keder. . Niyetler halis olunca, Ameller olmaz heder. .Biraz sabreyle bak . .Neler göreceksin neler. .Mevlam ihmal değil;İmtihan eder . . ! ''
|
'' BÜTÜN KARANLIK BİR YUSUF’A DÜŞMAN; BİR YUSUF BÜTÜN KARANLIĞA HAYRAN..! ”
|
İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa;
Payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası kişinin kendini ne zannettiğini... Payda büyüdükçe kesirin değeri küçülür. Tolstoy |
'' Ve gördük ki mekan değildir zamandır önemli olan ve lakin o da değildir eylemdir önemli olan ve o dahi değildir kalb olmadıkça...!''
|
Türk ordusunu yüzde elli küçültsek yine de britanya ordusundan iki kat büyük olur.ama Türk hariciyesini iki kat büyütsek ingiliz hariciyesinin yarısına varamaz...
prof.dr.nuri yurdusev |
"Hayatımı kaybettim hükümsüzdür; buldum hayatımı hükümlüdür. Bir tek sende hükmüm var, bir tek sende hükmüm yok. Her şeyin hükmünü yitirdiği yerdeyim... Ama nereye kadar? Demem o ki, 'kanrevandır kanrevandır kanrevandır''...''
|
Gönlünüzde Herkesin Oturabileceği Bir Sandalye Olmalı.
m.fethullah gülen.. |
http://files.myopera.com/dut-h%C3%A2...20ondan....jpg
*Bizler mi vakti hoşça geçirmekteyiz bu gün / Şüphem budur: Vakit mi geçirmektedir bizi? ( Yahya Kemal ) |
Beni kimsecikler okşamaz madem,öp beni anlımdan sen öp seccadem!!
(NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
Zihnimizde ne yapmak istediğinizi sölerseniz, onu yapmak için çalışır...
|
herhangi bir makama ve mevkiye elin yetişmediği zaman ayağının altına başka bir vasıta bul.sakın kuranı kerimi vasıta yapma..üstad saidi nursi.
|
iktidarlık gecici bir dönemdir bıraktığın izleri herzaman gönlünde tah kursun
|
Ben Türkiye'yi yerin üstündeki 35 milyon ölünün degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım.. " Necip Fazıl Kısakürek
|
“… Neylersin ölüm herkesin başında. / Uyudun uyanamadın olacak. / Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? /
|
Türk konuşmaya utanır, dövüşmeye utanmaz!
ahmet turan alkan sayesine öğrenmiş oldum... |
Yeryüzü din-i İslam’a, din ise hakkıyla temsile muhtaçtır.
m.fethullah gülen |
Akıyor Hayallerim Gözkapağımdan ...
|
sanat için soyunana alkış tutanlar neden allah çin giyinene zulüm eder?
|
Denizin dibinde incilerle taşlar karışık bulunurlar. Övülecek şeyler de kusur ve yanlışların arasında bulunur. Mevlana |
Büyük insanlar fikirlerle,
Orta insanlar olaylarla, küçük insanlar ise, insanlarla uğraşırlar |
Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın;
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!.. Necip Fazıl Kısakürek |
Başımla gönlümü edemedim eş / Biri yüz yaşında biri yirmi beş.
Celal Sahir (Erozan) |
"Hayatın en hüzünlü anı; mevsimine kapıldığın kişinin bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadığını anladığın andır..."
|
Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep,
dediler ilim geride, illa edep illa edep. |
Cahil kimsenin yanında.. "KITAP" gibi sessiz ol ( HZ. Mevlana )
|
All times are GMT +3. The time now is 00:15. |