![]() |
İnsanlar topraktan yaratıldıkları için, heran çaburlaşabilir..
|
|
|
Kadınlar, sevmedikleri adama hiç acımazlar.":w::w:
Alexandre Dumas Fils |
Bir köpeğin dostluğu, Bir dostun köpekliğinden iyidir... |
Veren "O" alan da ''O '' , Nedir senden gidecek?
Telaşını gören de, "CAN" senin zannedecek...! |
''Neyi arıyorsan sen O'sun" der Mevlana...
Zulmün peşindeysen zalimsin, aşkı arıyorsan aşık.. |
Sükut eyledim ''Kahrı var'' dediler, biraz söyledim ''Zehri var'' dediler. Sustum ''Kahrından susuyor'' dediler; biraz konuştum ''Zehrini kusuyor'' dediler..
|
Bende bir sayfayım hayat kitabında ,ne çok büyük sayılır ümitlerim,sevinçlerim,hüzünlerim nede küçümsenir yok sayılırım,kimine göre bir hiç ,kimine göre de çok şeyim…Koskoca dünyada yapayalnız,ama kendi dünyamda koskocamanım
|
Merhamet, Alem bu temel üzerinde… Eger toprağa, tohuma hatta kire, lekeye merhamet olmasaydı su olur muydu? Rengi merhamet, sesi merhamet, pırıltılı şırıltılı su. Ne duruyorsunuz sökün sahte su borularını. Ev ev merhamet şebekesi kurun. Tepelerinizdeki çatıları da yıkın, göklerle temasa geçin. O zaman göreceksiniz ki, acı su borularından kendi kendine tatlı su akacak ve Başlar üstüne güneşe yol veren kubbeler yükselecek… Necip Fazıl Kısakürek |
Akıllı insan düşündüğü her şeyi söylemez. Ama her söylediğini düşünür. Aristoteles.
|
saygılı bir büyüğümüzden örnek alırım saygısız bir büyüğümüzdende hiç birşey beklenmez
|
Her ağızda, her telde fanilik dırıltısı.Sonunda tek bir şarkı, tabutun gıcırtısı. Necip Fazıl Kısakürek
|
Alıntı:
tek kelımeyle muhteşem bı söz.:):gül: |
Hep ama hep vefâlı ol. Emanete sahip çık, atana vefâlı ol. İdealine sarıl, evlâda vefâlı ol. Ömrü hakkıyla yaşa, hayata vefâlı ol. Düşmanlıkları unut, dostuna vefâlı ol. Öfkeyi, kini unut, ruhuna vefalı ol…
Nurgül Özcan |
Çok Alimle Tartıştım Hepsini yendim
Çok Cahille Tartıştım Hiçbirini yenemedim (İmam-ı Şafii) |
Hasret bir rüzgar,kapı kapı aralar geçer;
Gördüğüm her güzel şey, beni yaralar geçer...nfk |
Alıntı:
canım benım senın de bu guzel paylaşımın ıcın tesekkur ederımm :):gül: |
|
Gönül Gözü görmeyen
Can gözünü neylesin Dünyada dönmeyen dil mahşerde ne söylesin Mevlam bütün beşeri ümmetin eylesin Sancağının altında ..(Ya resulallah) aminnnnnnn |
''Vaktinden evvel ağaçtan koparılmış meyve ne kadar bekletilirse bekletilsin, olmadıkça kemâle ermedikçe ona ham derler..''
Hz. Mevlana |
İnsanın kazandığı paradan değil,paranın kazandığı insandan korkun ....
|
|
Hayatı müsvette yaşamayın; temize çekmeye vaktiniz olmayabilir.
M. Fethullah Gülen |
|
Cenab-ı Hakk sana amel defterinin oku dediği zaman yanına da Kur'an-ı Kerim'i koyacak.
Soracak : " Bu günahı yaptın. Benim kitabımın neresinde buldun da yaptın, " buyuracak. Efendi Hz. |
Bir insan bilmiyorsa ne istediğini hem seni ziyan eder hem kendini... Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, sonunu görmediğin sevgiye teslim etme kendini...
|
Ağaç olmak mevsimlere razı olmak demek, kul olmak ise hallere razı olmak. Senai Demirci |
Senin mektubunu annen, baban, hanımın aldığı anda birkaç gün okumasınlar kenara koysalar, gücenirsin. Rabbin seni gördüğü halde ondan gelen mektubu hiç eline aldığın yok, utanman lazım.
Efendi Hz.. |
mükemmel kadın ve mükemmel erkeğin evlenmesi zordur.çünkü mükemmel kadın ilk defada evet demez,mükemmel erkekte ikinci şansı vermez... |
Önemli değil kaç kez yenildiğin; önemli olan, kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin... Bu paramparça ruhlardan, çelişkili duygulardan, çatışmanın açtığı yaralardan mucizevi bir ahenk çıkıyor ortaya ki "OLGUNLUK" diyorlar adına ..
|
Ey akıl sahibi!
Gül dikenle beraber bulunur. Senin dikenle ne işin var, gülü demet yap… Eğer tabiatında yalnız kusurları görmek varsa Tavus kuşunda çirkin ayaktan başka bir şey göremezsin. Sâdî Şirazi |
“ der tarik-i naksibendi lazimi çar-i terk
terk-i dünya, terk-i ukba, terk-i hesti, terk-i terk ” ( yol ehli için dört şeyin terki şarttir; dünya, ahiret, kendi, hiçbir şey kalmayınca son olarak terk... ) İmam Rabbani |
Gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan acizken, gözüyle görmediği için Allah'ı inkâr eden maddeciden iğreniyorum..
|
Sanırız ki, insan konuştuğu kadardır.
Konuşmadığımız kadarımız da konuşur oysa. Bir de konuşamayan tarafımız var ki, Nice konuşmaların gürültüsünü bastırırdı açsaydı ağzını… Senai Demirci |
Kim seni kendinden daha fazla kandırdı ?
|
Uyuyan kedinin rahatını bozmamak için eteğini kesmiş bir peygamberin ümmetiyiz.
|
Uyuyan kedinin rahatını bozmamak için eteğini kesmiş bir peygamberin ümmetiyiz.
|
Din adına yol kesen dünkü yobazın oğlu!...
Yine sen kesiyorsun, küfür uğrunda yolu!... NECİP FAZIL KISAKÜREK |
Herkes aynı fikirdeyse, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir. . . !
Hz Mevlana |
All times are GMT +3. The time now is 03:30. |