![]() |
MALATYALI SOHBET MEKANI...
Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :Dgerçekten güzel bir anı senin için ve hayatın boyunca unutamazsın...öyle yaa MALATYAMDA.....her taraf çeşmöe dolu..ve su soguk... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ne yaptım bee ben şimdi olmuosun MALATYALI....saten sonradan MALATYALILI OLUNMAZ...........sende olma gerekmio saten ;D ;D ;D |
Alıntı:
|
anlamadıda..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yaa işte orada biraz daha yaşasan alışırsın..ve somun ekmek yemek istemezsin sana söyleyeyim.... rıdvan bir başkanın ne zaman anladıgını gördün sen yaw ::) ::) :D :D :D ;D ;D
[/quote] Yeşil yurtta hemen hemen herkes birbirinle akraba :o amca kızı amca oğlu hala kızı hala oğlu ikinci günü artık hiçkimseyi tanıyamaz oldmuştum :o kim kimin nesiydi ama çok sıcak insanlar :) |
Alıntı:
[/quote] ;D ;D ;D :) :) :) :) öyledir memleketim insanı yaaa....yardımsever sıcakkanlı daha ne olsun...bir başka duy bak nasıl insanlarızzzzzz ;D ;D ;D |
Alıntı:
[/quote] Evet ya. Genelde herkes akraba. Kasabadaki evleri hele bir görsen. kapıların hemen hepsi alttan kaldırınca kendiliğinden açılır. (Aman düşmanlar duymasın :D ) Herkes birbirine bir lakap koymuş. Gittiğimde en çok "sen kimlerdensin" diye sorarlar. Yabancı biri pek gelmez o yüzden. |
birde MALATYA terminalinde eşyalarını bırak git...kimse ellemio yaw..ben öglen bıraktım bir kere...akşama geldim aynı yerinde duruyo..kimse ellemio ne güzel birşey... :)
|
Selamunaleykum arkadaşlar....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
[/quote] Büyüklerin en meşhur lafı çay kahve veya su ikram edildiğinde "elini sevem yavruum" :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hoşbuldum...muhabbet bayağı ilerlemiş Malatyamın geleneklerimi konunuz...biraz yabancı kaldım
|
Alıntı:
[/quote] gerçekten güzel bir laf yaaa..insanın hoşuna gidio... |
Efser Malatyalı olduğunu bilmiyordum... :-*
|
Alıntı:
|
Bir kere de kasaba kahvesinde arkadaşlarımla oturdum. O sırada masaya bir köylü geldi. Elinde sanırım 20 Lira vardı. Masaya uzatıp "abi parayı yırtarmısınız?" dedi. Tabi ben şeşırdım. Deli mi sihirbaz filan mı dedim içimden. O sırada arkadaşım parayı aldı, 5'lik halinde geri verdi. Meğer yırtmak dedi parayı bozdurmakmış. :D
Vallahi masada tek olsam ve zorlasa heralde alır gerçekten yırtardım parayı. :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende olsam aynısını yapardımm ;D |
Alıntı:
|
Alıntı:
[/quote] "Oy Anan öle" sözünü de çok kullanıyorlar. |
Alıntı:
[/quote] :D |
hemşolar tanışalım bu arada yaw :)
|
oyyy okadar düşündüm aklıma klasikleşmiş laflarımız gelmedi
|
Ben Efser ve Kayısılı sizi tanımıyorum.. :(
|
walla ben söyleyem bir tane..genellikle teyzelerim söyler ama MALATYAMA mı ait bilmiom...gadanı alayım derler... ::) ::)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:D doğru şimdi aklıma geldi dedemlerin komşusu bir teyze vardı ...gelince çağam bana bir su ver derdi...
Kadam ne demek bu arada.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yaa işte bende tam bilmiom öyle diolar... :D :D |
Canım yaaaa kusura bakma kalabalık olunca...bir anda aklıma gelmedi .hatırladım Efser'cim
|
All times are GMT +3. The time now is 21:57. |