![]() |
Geçmişteki acılarımıza gülümseyerek baktığımız anda büyümüşüz demektir.
KHIEW |
Geciken adalet adaletsizliktir.
W.S.LANDOR |
Aptal,kendisinin akıllı olduğunu zanneder;akıllı adam ise kendisinin aptal olduğunu bilir.
SHAKESPEARE |
Aptal görünmeye cesaret etmek büyük bir akıllılıktır.
Andre GIDE |
yar içün ağyare minnet ettiğüm aybeyleme
bağban bir gül için min hare hizmetkar olur fuzuli ...(sevgili için düşmana, rakibime minnet ettiğimi ayıplama; zira bahçivan bir gül elde edebilmek için bin tane dikene hizmetkar olur... ) |
İSLAMİYETİ KURTARMAYI BIRAKIN İSLAMİYETLE KURTULMAYA BAKIN (ahmed arvasi)
|
Cehennemle intikam alma isteği canavarlara has bir duygudur; kendisine kötülük yapanlar hakkında dahi Cehennem söz konusu olunca “Hayır ya Rabbi, düşmanım da olsa ebedî nâra girmesine razı olamam” deme mü’minlik yoludur.
m.fethullah gülen |
Ve diyorum ki: Hayat gerçekten karanlıktır istek olmadıkça Ve tüm istekler kördür irfan olmadıkça Ve tüm irfan boşunadır, bir işin meşgalen olmadıkça Ve tüm uğraşlar boşunadır aşk olmadıkça Eğer aşk ile çalışırsanız bağlanırsınız birbirinize ve Tanrıya. Aşk ile çalışmak nedir mi diyorsunuz? Kumaşı yüreğinizden çekilmiş iplikle dokumaktır; sevgiliniz giyecekmiş gibi! Halil Cibran |
|
Yunus, Taptuk’un kapısındayken “Buraya odunun bile eğrisi girmemeli” diyerek ona saygısını göstermiş. Ben olsaydım, “Bütün eğriler buraya uğramalı; zira, bu dergah doğrultan bir kapı!” der, oraya giren eğrilerin de dışarıya düzelmiş olarak çıkacağına inanır ve Mevlana gibi “Ne olursan ol, yine gel!” sedasıyla herkesi çağırırdım
m.fethullah gülen |
Yunus yüzüyle şeker dağıtır gözleriyle toprağa bakar
Kavuran güneşin alnındaki sana okyanus olur çağlar. Ölümü kimler gömmüş ? Hangileri ölümsüzlük şifrelerini çözmüş Lan bırakın nedir bu martavallar. Kendi anahtarını bulamamışlar, Senin kilitli kapını söyle nasıl açabilirler ? Onlar açamazlar... Oysa ölümü bilmiyorsun,ölümü bilen yaşama zerre tenezzül etmez Ölümü bilen hiç gelir mi Rabbini bilmezlikten ? Onlar evrim dediler,bu yaptıklarımız devrim dediler Ah zekâsına kedi işeyesi nefer,her şey kader Bu imtihan bir seferlik bedenin kâğıt kalemin amel. Sana kâfi geleceğini sandığın iki bilekti oysa hayat tek biletti Hakkını veremezsen bilet yanardı biterdi Kiminin durumu şeytandan beterdi Ab'ı hayat içtim sandı içtiği eterdi Sagopa Kajmer |
Etrafına merhamet nazarıyla bir bak ve düşün: Sen niye sağlam, sağlıklı ve varlıklısın; o niye sakat, hasta ve muhtaç?.. Çünkü Allah onu sana emanet etti ve seni ondan mes’ûl kıldı!..
|
Bazı kimseler eksikliklerini bağırıp çağırmayla doldurmaya çalışırlar; oysa, öfkeyle köpürerek bağırıp çağırma yerine, en zor şartlarda dahi üslubunu ve efendiliğini muhafaza edip mülayemetle mukabelede bulunma mefkure insanının şiarıdır
m.fethullah gülen |
Hayatta asli vazifeler ihmale uğrarsa huzur da tatile gider..
|
Dost göze sezdirmeden gözyaşı silendir...
|
İyilik ve güzellik bilgisi,
yozlaşma ve soysuzlaşmaya karşı savaşan bir ordu gibidir. DAHHAK |
"Başkasının çizdiği çizgiden gitmek özgürlüğüme dokunuyor" diyordu Halikarnasçı Balıkçı, çizgili káğıda yazmayı reddederken..
|
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür… Mahatma Gandhi |
HAYIRsızların HAYIR diyeceği referandumda EVET diyeceğiz...(tuttum bu sözü)
|
İnsanlar ölülerin gözlerini kapatıyor ama, ölüler insanların gözlerini açamıyor..
|
Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik. Ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk; kardeş olarak yaşamayı. (Martin Luther King)
|
Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz..
|
Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir.
(Hekimoğlu İsmail) |
Ah gönlüm kırık ayna....
|
Sağcı veya Solcu, Kürt veya Türk, adına ne derseniz deyin bugün hepsini bir araya toplayan veya toplanmalarını zorunlu kılan temel olgu; Türkiye'nin demokratik değişim ve dönüşüm sürecine karşı direnmek, mevcut Kemalist/militarist sistemi ilelebet yaşatmak amaçlanmaktadır, gerisi teferruattır...
Eski PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan |
Seni sevmeye ayarlı gönül Kâbe'sinde biz ne yabaniler ağırladık!Öfkeler diktik gönlümüzün baş köşesine,nefretler ektik kalbimizin temiz bahçesine!Unuttuk bizi asıl SEVENİ,unuttuk asıl SEVMEMİZ gerekeni...
SENAİ DEMİRCİ.. |
hezar car ere-(bin kere evet)
dün diyarbakırda açılan pankart |
Şimdi Fatih kalksa mezarından, ne ben onu tanırım ne o beni tanır. Ama İstanbul'u Bizanslılar almış deyip bir daha savaşır...
(Necip Fazıl Kısakürek) |
CHP ve MHP'ye itafen günün sözü :)
Hayatlarında hiçbir başarı gösteremeyenler, kendilerini başkalarının başarılarını küçültmekle teselli ederler.(C.S.Ongun) |
Kimle konuştuğunu anlasaydin inanki NAMAZdan hiç kalkmazdin..!!! |
Bir çoğu yanlış düşünür, Bazıları hiç düşünmez.. Gerisi düşünenleri kötüler
|
"Eskiden derdim ki; “İnsanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün yapayalnız kalmasıdır." Öğrendim ki; Hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey: “Yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır."(Goethe) |
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos..._5017662_s.jpgBin "SENE" de okusam.. ne "BILIYORSUN" diye sorsalar bana? "HADDIMI" Bilirim derim. . . !
Hz Mevlana |
http://www.darulkitap.com/oku/kulliy...2/nfk/NFK2.jpg
Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette; ister dünyada pişer isterse ahirette. . . N.F.K. |
Siz fark etmesenizde Hakikat kendi değerlerinden hiçbirşey kaybetmez....ne var ki siz ondan mahrum kalırsanız çok şey kaybedebilirsiniz...(Mustafa İslamoğlu) |
DÜNYA GÜZELİ OLSAK; DOĞARKEN AĞLAMAZDIK. YAŞARKEN TEMİZ KALSAYDIK ;ÖLÜRKEN YIKANMAZDIK.
|
''Sabrın Sonu SeLâmet, Sabır Hayra Alâmet.. Belâ Sana Kahretsin; Sen Belâya Selâm Et !'' Necip Fazıl Kısakürek |
" İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse Devlet kurar. " Bir Çin Atasözü
|
Duâdır bizi ayakda tutan.. Herşeyin karmakarışık ve bilinmezliklerle dolu olduğu şu günlerde.. "Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" |
Ey Gönüldaş! Bir Gönül Yapmak Gelmiyorsa Elinden Bâri Bir Gönül Yıkılmasın Dilinden..! (Mevlana) |
All times are GMT +3. The time now is 07:59. |