![]() |
Kardeşlerimizi niçin tenkid etmeyecegiz? Çünki kardeşimiz zaten şeytanla mücadele içindedir. Nefis içerden şeytan dışardan kardeşimize hücum ediyorlar. Birde biz hücum edersek, o hücum şeytan hesabına geçer.
zübeyr gündüzalp |
Sana bakan gözlerimin odağı yok artık.. Sana çarpan yüreğim gibi.. Gözlerimi de baltaladın, düştün gözümden.. Kopup yerlerde zibil olan kirpiğim gibi düştün..!! |
Vefatımdan sonra beni çok seven öyleleri gelecektir ki onlar, beni görebilmek için ailesini ve servetini dahi feda etmeyi göze alacaklardır. [Müslim, Cennet-12]
|
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su; Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek; Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! necip fazıl kısakürek |
Çıkmaz sokaklarda kısır kalıyorum döngülere..
Ve ben dönemezken kendime, labirentlerinde kaybolmuşken.. Sağım sen, solum sen, yolum sen, yönüm sen olmuşken.. Senden gayrısına yok, yokluğuna râm olmuşken.. SuSma Ömrüm!... |
Milliyyeti nisyan ederek her işimizde
Efkâr-ı Firenge tebaiyyet yeni çıktı Ziya Paşa... * |
Seven ve ağlayan bir bîçâreyim,
Kararsız, derbeder hep âvâreyim, Yıkılıp dökülmüş bir virâneyim; Hâl-i hazînim tam mevsim-i hazan.. Güller gülse de ağlıyor hep bülbül, Bir dert küpü sanki şimdi şu gönül; Bilmem mümkün mü bu hâle tahammül? Rûhumda âh u zâr, dilimde figân F.Gülen |
Yağmura,nisana ve yaşıma aldanıp
Uçurumları kıyı sanarak 'Ve dağlar erişilmeyince acı verir' Sözünü unutarak Kaf dağına gitmek istedim.. Yanıldı denektaşım geriye döndüm Kutsal Sözler Panayırı'na sığınıp İpeksi bir sessizliğe büründüm: Bir hayat,mahçup ve duru ...Tanrım,gülleri Ve sessiz harfleri koru. 'İbrahim Tenekeci |
Güzel aşık cevrimizi
Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi |
Sırtımda müthiş bir dağ, ufkumda taze bahar,
Gözlerimde sevinç, sînemde ürperten acı; Her lâhza yudumladığım bir zakkum ağacı, Hicranla inliyorum, inliyorum hep zâr zâr… Dertten anlayan pek az, onun da gönlü harap, Kıvrım kıvrım zavallı cismaniyet ağında; Kalmamış ne fitil ne kıvılcım çerağında; Hissedip yaşayana kalıyor her ızdırap. Cız cız ediyor içim, hep o hüzünlü melâl, Ancak her zaman nabzım da ümitle atıyor. Ve imanım bütün ufkumu aydınlatıyor, Şimdilerde bir tüy gibiyim, önümde visal… F.Gülen |
All times are GMT +3. The time now is 20:00. |