![]() |
Çok konuşan erkek yoktur. Hiç bi şeyden anlamadığı için açıklama yapmak zorunda kaldığımız kadın vardır. ! :) Ben bu şekilde biliyordum... :)
|
izdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız, o gençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem ahirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslamiye ile o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatte sarf etseniz, o gençlik manen baki kalacak ve edebi bir gençlik kazanmasına vesile olacak.
Bediüzzaman.. |
Yanlış hayat doğru yaşanmaz...
|
Unutma! Nerede olursan ol: Küfrün ve cehlin ta temelini çürüteceksin. Bir gün Kur'an etrafındaki surların yıkıldığını görürsen: hemen kemiklerini taş etlerini harç kanını da su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten, ahlaktan kaleler dikeceksin. KALELER FEDAİLER İSTER. Nasıl olsa sen de içinde fedai olacaksın." (Zübeyir Gündüzalp) |
Mübarek gitti de daha iyisi mi gelecek sanki diyorlar. Mısırlılar diktatör devirmesini öğrendiler artık, kötüsü gelirse onu da devirirler, meraklanmayın...
| Bülent Akyürek |
İktisatlı davranarak israfı terket ! Bu günden yarını düşün , zaruri ihtiyacına yetecek kadar malı elinde tut. İhtiyacın olacak an için, arta kalan malları Allah yolunda dağıt. Allah, sana mütavazi kişilerin ecrini vermek isterken ; Sen mütekkebirlik taslayanlardan olmayı mı istiyorsun ! ? Dulu ve zayıfı muhtaç bırakarak lüks içinde yaşamaya tamah göstererek , sadaka verenlerin ecrini ve mükafatınımı kazanmak istiyorsun!? Kişi, daha önceki günlerinde yaptıklarıyla mükafatlandırılır ve neyi vermişse onun karşılığını alır.
Vesselam Hz. Ali |
Hazlarla bedenin huzurunu tamamlayayım dersen, ruhun yolunu tıkarsın.
| Nurettin Topçu |
|
gözlerin gözlerimin gözlediği yolları gözleseydi.
gözlerin gözlerimle göz göze gelirdi. Hz Mevlana |
İzm'ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri..
|
Secdelerdeymiş aşk.. Bulmak alnıma düştü; Elhamdulillah.. |
''İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir.'
|
GönLün ßiLir
Hadi qit ömrüm kefiL Senden Vazqeçemem Sanma... Çok da koLay vazqecerim NasıLsa. ...Aşkın DeğiL Sözlerim 0nurum. ...Gönlün Kadar Konuş 0 Zaman Avunurum... |
Sen âni ve fâni zevklerin bekasını (sonsuzluğunu) arıyorsun. Onun için zevaliyle (yokluğuyla) ağlamaya başlıyorsun. Kör hissiyatınla bu yanlışının tam tokadını yersin. Bir dakika gülmeye bedel on saat ağlıyorsun. Bediüzzaman |
Dışın daima halkla için Hak'la olsun.
Sakın halk ile meşgul olman Hak'tan gafil olmana sebep olmasın. Erzurumlu İbrahim Hakkı(k.s) |
Çocuklarınıza masal yerine Kur'an kahramanlarının; Hz. İbrahim'in, Hz. İsmail'in, Hz. Musa'nın, Hz. Yusuf'un, Hz. İsa'nın kıssalarını anlatınız. Onların hayal dünyasına çağdaş kültür, sahte futbol ilahlarını, pop megastarlarını sokmadan, siz, Kur'an kahramanlarını sokunuz.
| Mustafa İslamoğlu |
"Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
Milletler için işte kıyâmet o zamandır." M. Akif Ersoy |
Bizler, emri bi’l-ma’ruf nehy-i ani’l-münkerle mükellefizdir. Herkes derecesine, kendi seviyesi ölçüsüne göre irşad ve tebliğ yapabilir, ilmi ve kültürü seviyesinde hak ve hakikatleri anlatabilir. Herkes belli bir muhitte müessir olabilir ve seviyesine göre bir hâle meydana getirebilir. Böyle olmaması mümkün değildir. Çünkü Cenab-ı Hak ferden ferda bizi bu esaslarla mükellef kılmışsa, demek ki bu iş teklif dâhilinde olan bir husustur. Binaenaleyh bu, teklif-i mâlâ yutâk (götürülemeyecek bir yük) değildir.
| M. Fethullah Gülen |
Ne zaman İsrail, Filistin'e bomba yağdırsa biz Müslümanlar "Cihad" ayetlerini saklayıp, bol bol "sabır" ayetlerine sarılarak kermesler kurup içli köfte, gözleme satarak, Filistin için günah çıkartıyoruz...
| Bülent Akyürek |
Öyle anlar vardır ki : BiTTiM ! dersiniz adeta…
Söyledikleriniz aczinizin son söz...leridir.. Ve işte tam o sırada olmazlar olur! İlahi bir inayet birden imdada yetisir… Sebeplerin tükendigi bir yerde ; ...S Ö Z... O ’ N U N D U R…! |
Laiklik-irtica diye diye bir neslin ömrünü yediniz.... Ama siz de ebediyetinizi kaybettiniz.
|
Şimdi sen "su" olduğunu düşün. Su kadar özel, su kadar faydalı ve su kadar çok, tükenmez... İnanıyorum ki gerçekten de öylesin. Ama ister çeşmelerden dökül, ister göklerden yağ, ister nehirler dolusu ak; dibi olmayan bir kovayı dolduramazsın. Yani seni dinlemeyenlere sesini duyuramazsın...!!
|
Sen hakla meşgul ol, yoksa batıl seni istila edecektir.
| İmam Şafii |
İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler.
ŞEYH EDEBALİ. |
Asiller İdare Eder Acizler Şikayet Eder Basitler İftira Eder... |
Benim ayağımın altı da müsait, başımın üstü de; nerede duracağını sen belirle.
Necip Fazıl Kısakürek |
Cennete girmek için, mutlaka Müslüman olmak gereklidir. Ancak bu dünyada, Adil bir düzen’in himayesinde, huzur ve emniyet içinde yaşamak için, sadece "insan" olmak yeterlidir."
Prof. Dr. Necmeddin ERBAKAN |
Ey şiirlerinde intihara selam duran yavşaklar
Umutsuzlara bir tek cevabım var, hepiniz geberin Kanı kaynamayan kim varsa idam mangasına Parazitlere ölüm! Parazitlere ölüm! | Hakan Albayrak |
Gel'me bana, ayy'aş(k) sokaklarım tekin değil.. |
Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın; sussan acıtır, konuşsan kanatır..
|
Ey Gönül! Beni Mescide götürmeyen AŞK, söyle Cennet'e nasıl götürsün..
(Hz.Mevlana) |
"Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyosun dedi. Öleceğini bildiği halde yaşadığını unutmuştu''
|
Ömürde ki her 365 günün en kısa ama en anlamlısı "Allah "
|
medeni olmak açmaksa bedeni
ozaman hayvanlar bizden daha medeni...M.AKİF ERSOY |
Eğer birini “seviyorum” diyor ama onun derdi sizi germiyorsa, onu sevmiyorsunuz!
“Allah’ı seviyorum” diyor, Allah’ın davasını dert edinmiyor; Sevmiyor! Allah’ı seven, Allah’ın derdini dert edinir, davasını dert edinir! | Mustafa İslamoğlu |
İbni Abbas (r.a.) rivayet ediyor:
Şu üç şey sebebiyle Arapları sevin: 1. Ben Arap olduğum için. 2. Kur'ân Arapça olduğu için. 3. Cennette Arapça konuşulacağı için. (Suyuti, Camiussagir, Hadîs No: 225) |
• Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir,
Onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir. (Goethe) |
Ey Aşk..! İşte tam bu an'da Bir nefes Vuslattayım; Bir nefes ayrılıktayım..! Bir adım içerdeyim; Bir ... adım dışardayım..! Bilmem ki her seferde neden bu kadar KEDERDEYİM...?..... Sana bir o kadar YAKIN; Bir o kadarda UZAKTAYIM...!
Hz. Mevlana |
Aşk Mı ? ( Hala Aklımda )
Gülmek Mi ? ( Yok Bahtımda ) Yaşamak Mı ? ( Kral Tahtında ) Sevinç Mi ? ( İfadesi Güzel Yanaklarında ) Senin Gibi Mi ? ( Görmedim Hayatımda ) ......Mutluluk Mu ? ( Bulamadım Dünyada ) Ölmek Mi ? ( İsterim Yalnız Sevenin Kollarında )........... |
Yalanla Bataklık Arasında Hiçbir Fark Yoktur İkiside Dibe Doğru ÇEKER...!
|
All times are GMT +3. The time now is 03:40. |