![]() |
"İSTEDİĞİNİ
SÖYLEYEN İSTEMEDİĞİNİ DUYAR" |
Gökle bir olmadıkça, yerle bir oluyor insan...
Mustafa İslamoğlu |
Diyorsun ki; "ben sana gönlümü verdim." İyi de gönül dediğin nedir ki ey sevgili? Ben sana hiç gönlümü verir miyim? Çünkü gönül dediğin toprağa girince toz olur, toprak olur. Ben sana ruhumu veririm. Çünkü ruhum sende sonsuzluk olur!..[Hz Mevlana]
|
'' Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder, hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye teslim etme kendini.''
Mevlâna Celâleddin-i Rûmi |
Namaz kılan yaşlıyı severim..
Namaz kılan gence aşığım.. Hz.ömer |
Yerin üstüne baktım, uykuya dalmışlar;
Altına baktım, çürüyüp toprak olmuşlar. Yokluk ovasında başka ne var ki zaten: Daha gelmemişler var, gelip gitmişler var. ...Ömer Hayyam |
Dertsizler yeryüzüne derttir..
|
Kılıç insana vurulmaz küfre vurulur... Kastı vücuda değildir, Kastı küfürdür...
|
Resulallah(S.A.V) şeytana sordu;
Sen en çok kimden nefret edersin? Senden dedi... Benden Sonra? Tövbekar GENÇTEN! |
ysk kararlarını akpartiye yıkmaya çalışanlara ömer çeliğin cevabı:
"Bugün bu durumdan dolayı AK Parti'yi suçlayan BDP unutmasın ki bu tip sorunlar çıkmasın diye yapılan Anayasa ve yargı reformlarını engelleyenlerin oluşturduğu hayır cephesinden biri de BDP idi." dedi. |
zülme tepki vermeyen kişiler, ahiretteki cennetin özlemiyle zülme rıza gösterdikleri için allah onları 3. dünyanın cehenneminde yaşatır..
ali şeriati |
Halka hürmet edenler hürmete mazhar; halkı tahrik edenler hakarete layık olurlar. Halka saygınlık veren kişi, saygın tutulmuştur. Halkı küçümseyenlerse saygı görmemişlerdir.( Hz.Ali)
|
Ahmaklığın alâmeti, kendi ayıbını bırakıp
Başkasının ayıbıyla uğraşmaktır (Sırrî-yi Sekatî) |
Halka hürmet edenler hürmete mazhar; halkı tahrik edenler hakarete layık olurlar. Halka saygınlık veren kişi, saygın tutulmuştur. Halkı küçümseyenlerse saygı görmemişlerdir.( Hz.Ali)
|
Tayyip Erdoğandan Bahçeliye yanıt:
“SEN BOZKURTLARLA BEN İNSANLA DOLAŞIYORUM” |
Ey zülüflerinin dağınıklığı yüzünden gönüllere perişanlıklar düşüren güzel! ve yakut duakları şekerler saçan sevgili! bana:
-"Bizden ayrılırsan pişman olursun" dedin. -Ey benim canım! Hemde nasıl pişman oldum, bir pişman değil, bin pişman oldum. Bütün pişmanlıklar bu pişmanlıkta.( hz.Mevlana) |
''Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?''
(Bosna katliamında vurulan 4 yaşında bir çocuğun ölmeden önce annesine sorduğu soru) |
Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül..
Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül.. Başın olsada yüksek, gözün enginde gerek.. Kibirle yürüyerek, yolu incitme gönül.. Mevla verince azma, geri alınca kızma, ...tüten ocağı bozma, külü incitme gönül.. Dokunur gayretine, karışma hikmetine sahibi hürmetine, kulu incitme gönül.. Sevmekten geri kalma, yapan ol, yıkan olma sevene diken olma, gülü incitme gönül.. Konuşmak bize mahsus olsada bir güzel süs ; ya hayır de, ya da sus, dili incitme gönül.. Yunus EMRE |
Bir ADAM Sevdim.. Adam Gibi Adam.. HİÇ Bırakmayan Ve SON Zerresine Kadar Seven Bir Adam!! Uzatmaya Gerek Yok O Adam Benim BABAM! |
Birini Sevdim.. Adam Gibi Sandım.. HİÇ Bırakmayan Ve SON Zerresine Kadar Seven Biri Sandım!! Uzatmaya Gerek Yok O Benim Vefasızım! |
Ey gönül, gidenden ümidini kes!
Kaçan bir hayale benziyor herkes .. Necip Fazıl Kısakürek |
Basit adam, karmaşık adamdan daha korku vericidir. ( Dostyevski)
|
Alıntı:
|
Ölmek için doğmuştur ya insan; O yüzden her yağmur sonrası toprak kokusunu sever..
|
" 'Mekke ticaret yolu üstünde, o yüzden peygamber çok şey duydu, peygamberliğini ilan etti' diyorlar. Vallahi bizim köy de yüzyıllardır ipek yolu üzerinde ama, ben hiç bir şeyler başarmış adam çıktığını duymadım"
Ali Şeriati |
Alıntı:
|
Hatalı sollama öldürür, hatalı oylama süründürür..
|
Kadın Mezarlığa Girerken Başını Kapıyor, Dışarı Çıkarken Açıyor, Ölüye Karşı Kapayıp, Diriye Karşı Açmak Akıl Almaz..!
N.F.K |
Bazen öyle diplomalı insanlar görüyorum ki, içimden
"bu kadar cehalet ancak eğitimle mümkündür." diyesim geliyor.... |
Gözlerimi yıkamalıyken güneşler,
Karanlıklar devriliyor içerime ! Her gece hüznü sürüp kaleme Gecenin şakağına kırık şiirler sıkıyorum.! Bilmiyorsun Sükut Lehçem, Duymuyorsun ! Kan Revan oldu seslerim.! DiLim LaL DiLim Naçar Bir SUS'kuda kiLitLiyim.!!!.... |
türban olayını çok karıştırdılar. ha aralarında bir fark galdı, o farkda çok güzel oldu. mesela herkesin hayatına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir. şu şekil giyinir... amma hiçkimse kimseye garışmaya bi hakkı yok. özgürlüğü bidir. aa başörtü kurban olduuum ya resullallah tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir.
|
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi ?Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an...Bozmadım (Cemal Safi)
|
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... SAhte Yüzleri Görmed...en...Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum... Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum...Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan......!
|
HERKES BiRiNCi SINIF VATANDAS OLMASAYDI, MALiYE BiR KÜRT'E TESLiM EDiLMEZDi.. Maliye Bakani Mehmet Simsek. |
"Asıl yetimler anadan, babadan değil; ilim ve ahlâktan yoksun olanlardır."
Hazret-i Ali |
Kim ayırabilir imanını eylemlerinden ya da inancını meşgalesinden? Kim "bu Allah'a ait ve şu bana; bu ruhuma ait ve şu diğeri bedenime" diyerek önüne saatlerini serebilir?
Halil Cibran |
HEP O
Hep nefs çıkar karşıma, ölüp ölüp dirilsem; İnsandan kaçmak kolay; kendimden kaçabilsem... (NFK-1973) |
100 gram aklın 90 gramı Abdulhamid Han'da, 5 gramı bende, 5 gramı da diğer siyasilerdedir !
Prens Bismarck |
Başkasını kıskanandan daha mazlum görünen bir zalim düşünemiyorum.
—Halife Ömer b. Abdülaziz |
Üstad Necip Fazıl'a mahkemede hakim sorar: -Şiirleriniz için burada bulunuyorsunuz ve incelenmesi için bir uzman istemişsiniz: -Evet -Peki sizce memleketimizin en iyi şairi kimdir? Üstad tereddüt etmeden -Ben, der. Hakim burun kıvırır: -Bu biraz kendini beğenmişlik olmuyor mu? Üstad: -Evet lakin mahkmeye çıkmadan önce doğruyu söyleyeceğime dair yemin etmiştim. |
All times are GMT +3. The time now is 11:58. |