![]() |
Ölüm: Gaz pedalına basan ayakta, Hayat: Direksiyonu tutan kollardadır. Bunun eğlencesi ise; Ölümüne basıp hayata tutunmaktır. Peyami Safa |
'Sen duyduklarına inanıyorsun. Söylenmeyene inan! Çünkü insanın sessizliği, sözcüklerinden daha yakındır gerçeğe...
'Halil Cibran |
Cimriler çok iyi insanlardır, ölmelerini isteyenler için servet toplarlar.
Leszaynski |
Kalp kırmak 70 kere Kabeyi yıkmaktan daha büyük günahtır..
|
Alıntı:
|
Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir ki?
|
Alıntı:
Cenab-ı Hak, Tevbe Sûresinin 111 . Ayetinde mealen şöyle buyuruyor: Şüphesiz ALLAH, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar ALLAH yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. ALLAH bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü ALLAH’tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır. |
Sigara içenler yaşlanmaz! Çünkü genç ölürler. Sigara içen yaşlıları köpek ısırmaz! Çünkü ellerinden baston eksik olmaz. Sigara içenlerin evlerine hırsız girmez! Çünkü öksürükten sabaha kadar uyuyamazlar !! :şaşkın: |
İnsanın en büyük hazinesi ''Edep''tir..Edep aşık olmaya yegane sebeptir ''
|
Kemal Bey, dün Hakkari’de bir anısını anlatıyor: “Ben ilk kez Hakkari’ye geliyorum. 80 ili görmüştüm, Hakkari’yi görmemiştim. Bürokratken Van'a geldiğimde, Hakkari’ye gelmek istemiştim, o zaman güvenlik güçleri bırakmadılar, 'Hakkari'ye gitmeniz riskli olur' dediler, bırakmamışlardı.” Demek ki ne imiş? Demek ki; Kemal Bey’in bürokratlık yaptığı 1992-1998 arasında, yani CHP’nin kenarından köşesinden iktidarda olduğu dönemlerde Hakkari güvensiz bir ilmiş. Ama 2011’de, AK Parti iktidarında, Hakkari güvenli bir ilmiş. Eee. Bazen farkında olmadan, gerçekleri de söyleyiveriyor, Kemal Bey! Ali İhsan Karahasanoğlu-Yeni Akit |
Gönül Kapısı Herkese Açılırmı,
İki Laf Eden Adam Sayılırmı? Bakma İnsan Oğlunun Uyruğuna, Tanıyamazsın Basmadıkça Kuyruğuna...! |
İnsan gelişimi bir trene benzer; Kendini aşan insan garından,haddini aşan ise rayından çıkmış demektir..
|
Güneş ile dünya arasına ay girince, dünya karanlıkta kalır.
ALLAH ile kul arasına dünya girince, kul karanlıkta kalır. Necip Fazıl Kısakürek |
"Dünya gözü ile bakan "YÜZÜ" Gönül gözü ile bakan "ÖZÜ" görür."
Hz. Mevlana |
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen HİÇ ol.. menzilin yokluk olsun.
İnsanın çömlekten farkı olmamalı,nasıl ki çömleği ayakta tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutanda benlik zannı değil HİÇ'lik bilincidir... Hz. Mevlana... |
Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Lider ; Hayaldi Gerçek Oldu.. :saygılar: |
ve biz bu lideri ömrü yettiğince liderimiz olarak görmek istiyoruz Allah sağlıklı uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin
|
İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir. . . !
|
AŞK ; Sureti değil, Sireti okumakla oluşan bir duygudur.. Zira, bir an görüp sevmek sadece cismani; ‘ilk görüşte aşk’ bir masal, bir fantezidir. İlk görüşte aşık olduğunu sananlar, aslında yüz güzelliği gibi fani bir duygunun peşine düşmüşlerdir.. |
Gözlerimizi uzaklıklar değil ki yalnız; göze alamadığımız yakınlıklar da acıtır
Haydar Ergülen |
“Kafire kalktı ölüm, mümine var!” deseler; Kim “Ben müminlerleyim, bana Allah gerek” der?... NFK...
|
"Birbirlerini tanımayan, birbirlerinden şüphe eden kitlelerin bulunduğu yerde ne sulhüsalah yani barış, ne de onurlu bir eşitlik olur." ilber ortaylı
|
Gazze... 'Allah azze' diyerek ölümü öldüren şehir Rahman'a canını satmış binlerce kadın, erkek ve çocukla cennete yürüyen; elleriyle yüzünü kapatan insanlığı şehit şehit selamlayan şehir kedersiz, kefensiz!
Ali Değirmenci |
Pankart açmak, hamur açmaya benzemez... Sonuna kadar kabarmasını beklediğiniz şey kek değil, duruşunuzdur.
Esra Elönü |
Düşmanlarım bana ne yapabilir ki, ben cennetimi yüreğimde taşıyorum.
Hapsedilmem halvet, Sürgün edilmem seyahat, Öldürülmem şehadettir. İbn Teymiyye |
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir. Mevlana |
İnsanı kazanmak ve affetmek. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İnsanı köşede unutmamak. Ona, sen önemlisin demek. Benden emin ol, sana zararım dokunmayacak diyebilmek. İnsanları kazanmanın yolu, affedici ve toleranslı olabilmektir. Onların bazı kusurlarını görmemektir. En acımasız, en bağnaz düşmanlarınızı bile tevazunuzla dost edinirsiniz.
|
Tenkitler olabilir ve olmalıdır. Ama bunlar yapıcı olmalı. Bizdeki eksikliği, yanlışı, kusuru gidermeye matuf olmalı. Bunun yanında eksik olarak gördükleri hususları gidermemiz için bizi teşvik edici bir üslupla dile getirilmeli. Hatta bizde heyecan oluşturmalı. Mükemmeli elde etmek bizim elimizde değil; onu sadece Allah yapar. Fakat gayret gösterir, çalışır ve çabalarız. MFG |
Beni ısırıyorlar diye parçalamk için Allah’ın bana iki diş, iki pençe vermesini istemem.Bize akıtılan her zehire karşı panzehirimiz 'sevgi' dir. MFG |
... Muhterem Fethullah Gülen Hocam'a sonsuz şükranlarımı sunuyorum...
Sayın Melih Gökçek |
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
peyami safa |
Bazı aşklar vardır ayrılıkla güçlenirler
Bazı aşklar vardır gözyaşıyla büyürler |
Devlet nedir?
Bize hizmet etmek zorunda olan bir alet,bir ütü, bir şofben gibi birşey değil midir? Hiç kutsal bir ütü olabilir mi? Kağıt Filminden |
Dünyanın senden sonra ne halde olduğunu görmek istersen; senden evvel ölenlerden sonra ne halde olduğuna bak..
HASAN BASRİ |
Mutlu bir çift gördüğünüzde Allah bozmasın demeyin ! Çünkü Rabbim Bozmaz ; insanlar bozmasın yeter.
|
Şiiri ben yazarım,Tayyip okur..Necip Fazıl
|
Baba cennetin orta kapısıdır. Dilersen bu kapıyı terket, dilersen muhâfaza et. Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)
|
Mezarlık girişinde: "Bizde gezerdik siz gibi, sizde geleceksiniz biz gibi" yazıyor. Lan adam ölmüş hala laf sokuyo...
|
Çocuklarımızı kuzu gibi büyütmeyelim ki, ileride koyun gibi güdülmesinler.
Sadi Şirazi |
Sonunda
Bir espri yapacağız Zulüm Gülmekten ölecek Necmi Otçu |
All times are GMT +3. The time now is 21:23. |