Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Peki ya Türkçe'mizin Kullanımı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=11436)

HüseyinYıldırım 10-20-2007 14:07

Peki ya Türkçemizin Kullanımı?

Alıntı:

hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
''chat" anlayışı dilimizi mahvediyor.Dilimizi chat anlayışından kurtarıp sahip çıkalım (sanalda da olsa)ben de oyumu kullandım.TeşekkürleR..

KATILIYORUM.

Onlybullet34 10-25-2007 18:13

Peki ya Türkçe'mizin Kullanımı?

Türkçemize gereken önemi verelim arkadaşlar , bu önem onur meselesi olmalı artık.

bennur 10-25-2007 18:18

Alıntı:

Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Türkçemize gereken önemi verelim arkadaşlar , bu önem onur meselesi olmalı artık.

Evet yakında daha güzel ve etkili çalışmalarımız olacak arkadaşlar.Katılım için teşekkürler ;)

HOGE_MERA 10-25-2007 18:22

Alıntı:

GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bennur Nickli Üyeden Alıntı
Pekii,hayır diyen arkadaşlardan da yorumlarını alsak nasıl olur acaba ??? Çünkü gerçekten çoğu kişinin gereksiz gördüğünü biliyoruz.Ama sebebi nedir?Asıl merak ettiğimiz düşünceler bunlar ;)

Neden olacak tek neden üşengeçlik....Yazarken zor oluyor da o bakımdan karşı çıkıyorlar.....

Aslında duruma en başından bakmak gerekirse,yazılarımız kadar konuşmalarımız da Türk Dili'ne pek uygun gözükmüyor. Çevremize dikkatlice baktığımızda anlamamız çok zor olmayacak.Örneğin "kız"kelimesini "kıss","geleceğim" kelimesini "gelecem" diye söylememiz bizi yanlış yazmaya iten sebeplerden sadece bir kaçı...TÜRKÇE'Yİ HER HALİMİZLE NEREDE OLURSAK OLALIM KENDİSİNE VE TÜRK MİLLETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE KULLANMALIYIZ!!!

Yazmada ve konuşmada kelimelerin değişmesi normaldir bence. Tabi ki bunu abartmak dil konusunda sakıncalıdır. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce'de de bu durum vardır. Örneğin; want to demek yerine wanna, go to demek yerine de gonna derler ve yazı dilinde de bu şekilde kullanırlar.

İnternet yazışmalarında bunun abartıldığına katılıyorum. Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamının genişletilmesi ve daha cazip hale getirlmesi gerektiğini düşünüyorum.

GÜLseven 10-25-2007 18:29

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bennur Nickli Üyeden Alıntı
Pekii,hayır diyen arkadaşlardan da yorumlarını alsak nasıl olur acaba ??? Çünkü gerçekten çoğu kişinin gereksiz gördüğünü biliyoruz.Ama sebebi nedir?Asıl merak ettiğimiz düşünceler bunlar ;)

Neden olacak tek neden üşengeçlik....Yazarken zor oluyor da o bakımdan karşı çıkıyorlar.....

Aslında duruma en başından bakmak gerekirse,yazılarımız kadar konuşmalarımız da Türk Dili'ne pek uygun gözükmüyor. Çevremize dikkatlice baktığımızda anlamamız çok zor olmayacak.Örneğin "kız"kelimesini "kıss","geleceğim" kelimesini "gelecem" diye söylememiz bizi yanlış yazmaya iten sebeplerden sadece bir kaçı...TÜRKÇE'Yİ HER HALİMİZLE NEREDE OLURSAK OLALIM KENDİSİNE VE TÜRK MİLLETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE KULLANMALIYIZ!!!

Yazmada ve konuşmada kelimelerin değişmesi normaldir bence. Tabi ki bunu abartmak dil konusunda sakıncalıdır. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce'de de bu durum vardır. Örneğin; want to demek yerine wanna, go to demek yerine de gonna derler ve yazı dilinde de bu şekilde kullanırlar.

İnternet yazışmalarında bunun abartıldığına katılıyorum. Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamının genişletilmesi ve daha cazip hale getirlmesi gerektiğini düşünüyorum.

İNGİLİZCE VE TÜRKÇE'MİZ KIYASLANAMAZ İNGİLİZCE'DE OKUNUŞ VE YAZILIŞ FARKLI OLABİLİR FAKAT TÜRKÇE'DE ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ OLURSA DA YAZIM YANLIŞI OLUR. NASIL YAZILIRSA O ŞEKİLDE OKUNUR BİZİM DİLİMİZDE...

HOGE_MERA 10-25-2007 18:34

En yaygın dil İngilizce olduğu için o örnekleri verdim. İngilizce'de bir kelimenin yazılışı ve konuşma dilinde kullanılması tıpkı Türkçe'mizdeki gibidir. Sadece Yazılan kelimenin okunması farklıdır.

Konuşma dilimizde sorun yok bence. Sorun sadece internette kullanımın yanlış olması ve abartılmasıdır.

bennur 10-25-2007 18:42

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı

Ama İngilizler veya Amerikanlar bizim ü,ş,ç,ö gibi harflerimizi almıyorlar.American English/British English her ikisinde de sokak İngilizcesi ve Academic writing olmak üzere iki farklı kullanımı var.Bahsettiğiniz wanna,gonna gibi kelimeler akademik kullanıma uygun değildir.Ama tehlike de olan dil Türkçe'dir.Bizim dilimiz olarak sorumluluğu ve korunması bize düşer ;)

Enfal 02-11-2008 19:21

Sizce Forumda Türkçemizin kullanımına dikkat etmeli miyiz?
Bence bu saçma bir soru olmuş.Herhalde hiç kimse yok etmemeliyiz demez.Soru, ne kadar ediyoruz şeklinde olsa daha uygun olur kanaatindeyim.

yildirim_00 02-12-2008 12:30

Türkçemize her zaman sahip çıkmalıyız ve kuralına göre kullanmalıyız ister bu sitede olsun ister başka sitede...

sadeceali 03-09-2008 11:32

evet size katılıyorum.. ama yinede insan arada bir sanal alemin dil tuzaklarına düşüp.. kısaltmalar yapabiliyor....

All times are GMT +3. The time now is 10:12.