![]() |
Peki ya Türkçemizin Kullanımı?
Alıntı:
|
Peki ya Türkçe'mizin Kullanımı?
Türkçemize gereken önemi verelim arkadaşlar , bu önem onur meselesi olmalı artık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yazmada ve konuşmada kelimelerin değişmesi normaldir bence. Tabi ki bunu abartmak dil konusunda sakıncalıdır. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce'de de bu durum vardır. Örneğin; want to demek yerine wanna, go to demek yerine de gonna derler ve yazı dilinde de bu şekilde kullanırlar. İnternet yazışmalarında bunun abartıldığına katılıyorum. Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamının genişletilmesi ve daha cazip hale getirlmesi gerektiğini düşünüyorum. |
Alıntı:
|
En yaygın dil İngilizce olduğu için o örnekleri verdim. İngilizce'de bir kelimenin yazılışı ve konuşma dilinde kullanılması tıpkı Türkçe'mizdeki gibidir. Sadece Yazılan kelimenin okunması farklıdır.
Konuşma dilimizde sorun yok bence. Sorun sadece internette kullanımın yanlış olması ve abartılmasıdır. |
Alıntı:
|
Sizce Forumda Türkçemizin kullanımına dikkat etmeli miyiz?
Bence bu saçma bir soru olmuş.Herhalde hiç kimse yok etmemeliyiz demez.Soru, ne kadar ediyoruz şeklinde olsa daha uygun olur kanaatindeyim. |
Türkçemize her zaman sahip çıkmalıyız ve kuralına göre kullanmalıyız ister bu sitede olsun ister başka sitede...
|
evet size katılıyorum.. ama yinede insan arada bir sanal alemin dil tuzaklarına düşüp.. kısaltmalar yapabiliyor....
|
All times are GMT +3. The time now is 10:12. |