Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

dytsyn elif 09-18-2009 23:05

doğru söylüyorsunuz olcayatay abi diyelim:) dediğim gibi zaten sadece bişeyler söyleyebilmek adına olabilir olursa..

depare 09-19-2009 00:27

Sen, onların milletlerine (dinlerine)(1) uyuncaya kadar Yahudi ve Hıristiyanlar senden asla hoşnut olmayacaktır…… “(Bakara/120)
“Ey (hakiki) iman sahipleri! Mü’minleri bırakıp da küfre sapanları/inkârcıları/İslâm karşıtlarını velî (sırdaş ve başlarınıza idareci) edinmeyin. (Bunu yaparak) Allah yanında aleyhinize olacak (onlardan olduğunuzu gösterecek) açık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” (Nisa/144)
“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları velî (sırdaş, dost ve idareci) edinmeyin. Onlar (ancak) birbirlerinin yâr ve yardakçısı (İslâm’ın da düşmanı)dırlar. Kim onları (ve aynı zihniyette olanları) velî edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah (böylece kendilerine ve Müslümanlara) zulmeden toplumu doğru yola eriştirmez.”(Maide/51)

Bu ayetlerin tefsir açıklamasına bakalım dost mu kastedilmiş velimi kaştedilmiş yoksa başka bir şeymi...

"Ey iman etmiş olan kimseler! Yahudileri ve Hristyanları (kendiniz için güvenecek,yardım edip yardım isteyecek ve ahbab gibi geçinecek) dostlar edinmeyin! Çünkü onların bir kısmı (size karşı) diğer bir kısmın dostlarıdır. içinizden kim onları dost edinirse,şüpesiz ki o da onlardandır. Gerçekten Allah (kafirlerle dostluk kurarak hem kendilerine hem de müminlere haksızlık yapmış olan) o zalimler topluluğunu (doğruyu bulmaya) hidayet etmez!"(Maide/51)

(Habibim!) Sen onların dinine tamamen uyuncaya kadar, ne Yahudiler ne de Hristyanlar asla senden razı olacak değil(ler)dir. De ki: "Allahın hidayeti (ve dosdoğru yolu olan islam var ya), şüpesiz ki (iki cihan saadetine ulaştıracak istikameti gösteren) hidayet ancak odur( sizin davet ettiğiniz sapık yolların ise hidayetle hiç bir alakası yoktur)! Andolsun ki; eğer (İslamın doğruluğuna dair) sana gelmiş olan (bunca) ilimden sonra yine de onların(eğri büğrü görüşlerine ve) kötü arzularına uyacak olursan, elbette Allah'tan(başına gelecek belalara karşı) senin için ne bir dost bulunur ne de bir yardımcı! (Bakara/120)

"Ey iman etmiş olan kimseler! Müminleri bırakıpta kafirleri bir takım dostlar edinmeyin!(Çünkü bu,münafıkların adetidir,siz de onlara benzemeyin!)
Yoksa siz (böyle yaparak) kendi aleyhinize (olacak nitelikte ve size azap etmesini haklı çıkaracak şekilde) Allaha apaçık güçlü bir delil mi vermek istiyorsunuz?" (Nisa/144)

Kaynak: Kuran-ı Mecid ve Tefsirli Meal-i Âlisi/Mahmud Ustaosmanoğlu (k.s)/Cübbeli Ahmet Hoca vs...

Bu Tefsirli Kuranı Kerim bütün Tefsir Alimlerinin tefsirleri incelenerek hazırlanmıştır...
A cemaatinin ya da B cemaatinin görüşü değildir zaten tefsir bu şekilde hazırlanamaz...
Gayri Müslimler ile ticaret yapılır,onların "helal" ölçü kapsamın da olan yemekleri yenebilir...
Eğer komşumuz gayri müslim ise komşumuz olduğu için bizim üzerimiz'de komşuluk hakkı vardır...
Zaten İslam Dini Müslüman olsun,Gayri müslim olsun yada başka inanca sahip olsun kimseye kötü davranmayı değil iyi davranmayı tavsiye eder...

"Müslüman elinden ve dilinden başkasının zarar görmediği kimsedir"(Hadisi Şerif)

Bunlara zaten kimsenin karşı çıktığı yok yasaklanan dost edinmek ve sevmektir...
Yardım etmek için,iyilik yapmak için dost edinme yada sevme şartı yoktur...
"Size kötülük yapana iyilikle muamele ediniz (Hadisi Şerif)
Uhud savaşında sahabelerin bir çoğunun Babası,oğlu,karısı,dayısı kafirdi ve düşman safındaydılar...
Burda Baba oğlu ile oğul babası ile savaş yaptı bu ince ayrıntıya dikkat etmek lazım...
Tabi ki savaş zamanı durum farklıdır...Ama sahabe savaş dışında da kafir oldukları için Babalarına,oğullarına bakış açıları çok farklıydı..

depare 09-19-2009 01:30

Alıntı:

Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668653)
İshak Hocam başta verdiğiniz iki ayetin konu ile hiçbir alakası yok. Kur'an-da müslüman erkeklerin kitap ehli (Yahudi Hristiyan) iffetli bayanlarla evleneceği ve kitap ehli insanların yemeklerinden yenebileceği ayrıca onların da biizm yemeklerimizden yiyebilecekleri (ikram) net biçimde yazıyor. Maide (5/5) Bugün temiz ve güzel olan her şey size helal kılındı. Kitap ehlinin yemekleri size, sizin yemekleriniz de onlara helaldir. Yine iffetli mü’min kadınlar ile sizden önce kendilerine kitap verilenlerin iffetli kadınları, namusuyla yaşamaları ve aldatmamaları şartıyla, kendilerine hak ettikleri karşılığı da vererek size helal kılındı…

O bahsettiğin ayette "dost" tan kasıt "veli" dir. Yok öyle olmasaydı söyler misin bana bir bayanla dost olmadan nasıl evlenilir hadi görücü usulüyle evlenildi diyelim nasıl beraber yaşanılır. Dost olmadan niye gidip kitap ehlinin yemeklerini yiyelim ve dost olmadan niye onlara yemek ikram edelim. İşte o bahsettiğin ayete göre müslüman bayanlar kitap ehli erkeklerle evlenemez. Burada velilik durumu oluşuyor çünkü.

Dinde haram kılınmış olan bazı hükümlerin bazı yerler'de yapılmasına izin verilmiştir...
Mesela yalan söylemek haramdır ama üç yerde söylemek caizdir..
Karı kocanın arasını yaparken,Savaşta düşmanı yanıltmak için,Dargınları barıştırmak için...
Mesela Domuz eti yemek haramdır ama bir kaç yerde serbesttir...
Aç kaldığın zaman(Aşırı açlık ta) yersen,ya da birisi zorla yedirdiği zaman haram işlemiş olmazsın...
Kafirleri dost edinmek,sevmekte haramdır, yalnız bir yerde oda Tahrimen mekruh(Harama yakın mekruh) olmakla beraber Ehli Kitap olan bir kızla evlenmeye izin verilmiştir...
Zor'da kalmadıktan sonra(Aşık olduysan vs..) da Tahrimen mekruh işlemek caiz değildir..
Bir de dikkatini çekmek isterim bu izin yalnızca erkeğe verilmiştir...
Kadın Ehli Kitaptan birisiyle asla evlenemez Alimler böyle bir durum da bu kızın büyük günah işlemiş olacağını hatta kimileri kafir olacağını beyan etmiştir....
Şimdi bu konuyla ilgili bir kaç kaynağa bakalım:

Muhammed Masum hazretleri buyurdu ki:
Kâfirleri sevmemek Kur'an-ı kerimde açıkça emredilmiştir. Kur'ana uymak ise farzdır.

Kâfirleri sevmenin haram olduğunu bildiren âyet-i kerimelerden birkaçının meali şöyledir:

(Allah’a ve kıyamet gününe iman edenler; babaları, kardeşleri ve akrabası olsa da, Allah’ın ve Resulünün düşmanlarını sevmez.) [Mücadele 22] (Demek ki babası da olsa kâfir sevilmez.)

(Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, [İslam düşmanlığında] birbirinin dostudur. Onları dost edinen de onlardan [kâfir] olur. Allahü teâlâ, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidayet etmez.) [Maide 51]

Hakiki imana kavuşmak
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(Allah’ın düşmanlarını düşman bilmeyen, hakiki iman etmiş olmaz. Müminleri Allah için seven ve kâfirleri düşman bilen, Allah’ın sevgisine kavuşur.) [İ. Ahmed]

(Allah’ın dostunu seven, düşmanını düşman bilenin imanı kâmil olur.) [Ebu Davud]

(İsyan edenlere düşmanlık ederek, Allah’a yaklaşın!) [Deylemi]

(Bir kavmi sevip de onlarla dostluk kuran, kıyamette onlarla haşrolur.) [Taberani]

(Kâfirlerle mal, can ve dilinizle cihad edin!) [Redd-ül-muhtar] (Kâfirleri sevmek cihad değildir.)

Halife Hazret-i Ömer'e, (Hireli bir Hıristiyan var. Çok zeki, yazısı da çok güzel, bunu kendine kâtip yap) dediler. Kabul etmedi. Aşağıdaki âyeti okuyup, (Mümin olmayan birini dost edinemem) dedi.

Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

Bir müslüman, hıristiyan zevcesinin kiliseye gitmesini ve evde şarap yapmasını yasaklayabilir. Hayz ve nifas sonunda, gusletmeye zorlayamaz. Tesettür ettirirse iyi olur. (Nimet-i islam)

Sual: Bir Hıristiyan kadınla evlenmek istiyorum. Bu kadının başını kapatmam gerekir mi?
CEVAP
Hıristiyan kadınla evlenmek tahrimen mekruhtur. Yani harama yakındır. Evlenince başını kapatmanız gerekmez. Hiç bir ibadeti yaptırmanız da gerekmez. Çünkü gayri müslimin önce iman etmesi gerekir. İmansız ibadetlerin faydası olmaz

Ebu Musel Eşari hazretleri anlatır:
Halife Hz.Ömer'e(r.a) (Hıristiyan kâtibim çok işe yarıyor) dedim. “Niçin bir Müslüman kâtip almadın? (Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanları sevmeyin) âyetini işitmedin mi sen?” dedi. Ben de, “Onu dini için değil, kâtipliği için aldım” dedim. “Allahü teâlânın hakir ettiğine ikram etme! Onun zelil ettiğini aziz eyleme! Allah’ın uzaklaştırdığına yaklaşma” dedi. “Ama Basra’yı onunla idare edebiliyorum” dedim. “Hıristiyan ölürse ne yapacaksan, şimdi onu yap! Hemen onu değiştir”dedi.

Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, hakkı Ömer’in diline ve kalbine yerleştirdi.) [Tirmizi]

Bakın Hz.Ömer (r.a)'da ayetleri bu şekilde anlamış ve uygulamış :)

Sual: Bazı kimseler, hoşgörü adı altında gayrimüslimlerle arkadaşlık kuruyorlar, Kiliselerine gidiyorlar, ayinlerine katılıyorlar. Bu dinen caiz midir?
CEVAP
Asla caiz değildir. Aşağıdaki âyet-i kerimeler, kâfirleri sevmenin haram olduğunu bildiriyor:

(Ey müminler, mümin olmayan kâfirlerle dost olmayın!) [Âl-i İmran 118]

(Ey iman edenler, benim ve sizin düşmanınız olanları dost edinmeyin.) [Mümtehine 1]

(Ey Nebi, kâfirlerle [silahla] ve münafıklarla [öğütle, delille, belgeyle] cihad et, [öğüt de kâr etmezse] onlara sert davran! Onların gidecekleri Cehennem, ne kötü yerdir.) [Tevbe 73, Tahrim 9]

(İbrahim ve Onunla beraber olan müminlerin sözlerinden ibret alın! Onlar, kâfirlere dediler ki: Biz sizden ve putlarınızdan uzağız. Dininizi beğenmiyoruz. Allah’a inanıncaya kadar, aramızda düşmanlık, nefret vardır.) [Mümtehine 4]

Eshab-ı kiram, (Kâfirlere karşı çok çetin, sert davranırlar) diye övülüyor. (Feth 29)

Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bir Peygambere vahy etti ki, şu âbide söyle: Benim için ne yaptı?) Âbid dedi ki: Yâ Rabbi! Senin için ne yapılır? Allahü teâlâ buyurdu: (Düşmanıma, benim için düşmanlık ettin mi ve sevdiğimi benim için sevdin mi?) [Mektubat-ı Rabbani 3/55]

Kâfirler ve fasıklar, Allahü teâlânın düşmanı olmasalardı, Buğz-ı fillah farz olmazdı. İnsanı Allahü teâlânın rızâsına kavuşturacak şeylerin en üstünü olmaz ve imanın kemaline sebep olmazdı.

Kaynak: Dinimizislam.com

menes 09-19-2009 11:05

MÜSLÜMAN – GAYR-I MÜSLİM İLİŞKİLERİ (Prof. Dr. Abdulaziz BAYINDIR)

(TEVBE SURESİNİN 5. AYETİNE YANLIŞ ANLAM YÜKLENMESİ)

David isminde, Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye yüksek lisans yapmak için gelmiş Hıristiyan bir öğrencim vardı. Bir gün konu karikatür krizine ve Müslüman-gayrı Müslim ilişkilerine geldi. David, benim bu konudaki görüşümün ne olduğunu sordu. Ben de ona: “Aç Tevbe suresinin 5. ayetini, oku” dedim. Açtı ve okudu.
9. Tevbe 5:
Haram aylar çıkınca o müşrikleri nerde bulursanız öldürün. Onları yakalayın, çevrelerini kuşatın, her gözetleme yerinde onlar için oturun. Tevbe eder namazı kılar ve zekâtı verirlerse yollarını açın.

David ayeti okuyunca dedi ki: “Müşrik kime denir?”
Dedim ki: “Sen de onlara dahilsin”
Çocuk tedirgin olmaya ve sağa-sola bakınmaya başladı.

Ben de David’e; “Bak, Avrupalılar ayeti bu kadarıyla okuyorlar ve ‘Müslümanlar bize böyle davranacak’ diyorlar” dedim ve konuyu burada size anlatacağım gibi anlattım.

Sorun, ayeti Avrupalıların/insanların yanlış anlamaları değildir. Asıl sorun bizim bazı âlimlerimizin konuyu yanlış anlamaları ve onları taklit eden günümüz bazı meal yazanlarının aynı yanlışa düşmeleridir. Çünkü tarihte Müslüman gayrı Müslim ilişkilerinin merkezine bu ayet konmuş ve bu ayete dayanarak Kur’ân’daki Müslüman-gayrı Müslim ilişkilerini düzenleyen pek çok ayetin hükmü geçersiz kılınmıştır (nesh)

Peki, bu ayet nasıl anlaşılmalıdır? Bu ayet gerçekten Müslüman-gayrı Müslim ilişkilerini mi belirliyor yoksa burada anlatılan başka bir şey mi var? Bunu anlamak için bu ayeti öncesiyle beraber okuyalım. Tevbe suresini 1. ayetten itibaren okursak 5. ayette öldürülmeleri istenen müşriklerin “bütün müşrikler” olmadığını, “antlaşma yapıp da antlaşmayı bozan savaş suçlusu müşrikler” olduğunu görürüz.

1) Antlaşma yaptığınız müşriklere, Allah ve Elçisi tarafından yapılan ilişkiyi kesme duyurusudur.
2) Bu topraklarda dört ay daha dolaşın. Bilin ki, Allah’ı çaresiz bırakamazsınız. Ama Allah, görmezlikten gelenleri (kâfirleri) rezil eder.
3) Bu büyük hac gününde Allah ve Elçisi tarafından bütün insanlara bildirilen şudur: Allah’ın o müşriklere desteği yoktur; Elçisinin de öyle. Ey müşrikler, tevbe ederseniz hayrınıza olur. Sırt çevirirseniz bilin ki, siz Allah’ı çaresiz bırakamazsınız. Görmezlikten gelenlere (kâfirlere) acıklı bir azabı müjdele.
4) Bu duyuru, sizinle antlaşma yapmış ve daha sonra bir kusur işlememiş, size karşı kimseye destek vermemiş müşrikleri kapsamaz. Onlara karşı olan andınızı süresinin sonuna kadar tam yerine getirin. Allah korunanları sever.
5) (Dört) yasak ay[1] çıkınca o müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın, onlar için her gözetleme yerinde oturun. Ama tevbe ederler, namaz kılarlar, zekât verirlerse yollarını açın. Allah’ın bağışlaması çok, ikramı boldur.”

5. ayette anlatılan müşrikler; savaş suçlusu olan, antlaşmayı bozan müşriklerdir. Ayetleri dikkatle okursak bunu çok kolay anlarız. Çünkü birinci ayette “anlaşma yaptığınız müşriklere ilişkiyi kesme duyurusudur.” dendiğine göre ayetler tüm müşrikleri/gayrı müslimleri kapsamaz.

4. ayette de “antlaşmayı bozmayanların ve Müslümanların aleyhine çalışmayan müşriklerin hariç tutulduğu” söyleniyor. Demek ki bu ayetteki ilişkiyi kesme duyurusu, anlaşma yapılan her müşrikle ilgili değildir.

5. ayette de “o müşrikler” deniyor. 4. ayette antlaşmayı bozmayanlar hariç tutulduğuna göre geriye sadece “antlaşma yapıldığı halde antlaşmayı bozan müşrikler” kalıyor.
Ayetteki ilk muhataplar Mekkeli müşriklerdir. Onca suçlarına rağmen yine de bunlara dört ay süre tanınıyor ve yanlıştan dönenlere (tevbe edenlere) ve çekip gidenlere dokunulmayacağı bildiriliyor. Ayet böyle olduğu halde ayeti bağlamından koparıp burada “o müşrikler” diye anlatılan müşrikleri, “tüm müşrikler” olarak anlamak ve bu ayeti Müslüman-gayrı Müslim ilişkilerinin merkezine oturtmak tam bir cinnet olsa gerektir. Zaten dikkat edilirse ayette; “el-müşrikîn” kelimesi geçiyor. “el- müşrikîn” “o müşrikler” demektir. Arapça kurallara göre bir kelimenin başına belirlilik takısı (el) gelirse bilinen bir şeyden bahsediliyor demektir. Dolayısıyla 5. ayette bahsedilen müşrikler tüm müşrikler değil, antlaşmayı bozan müşriklerdir. Ama maalesef tarihte, bu özel olayı anlatan ayetler tüm müşriklere genellenmiş ve buna göre hukuk oluşturulmuştur.
Aslında bu ayetler, Mumtehine suresi 8-9. ayetlerle ilgili bir örnektir.

Mumtehine suresi 8-9. ayetlerde üç kırmızıçizgi çizilmiştir. Bu kırmızıçizgileri çiğnemeyen herkesle iyi ilişkiler kurulur. Bu çizgiler şunlardır:
1. Dinimizden dolayı bizi öldürmeye kalkanlar (savaş açanlar)
2. Bizi vatanımızdan sürüp çıkaranlar
3. Vatanımızdan sürüp çıkaranlara destek verenler.

Tevbe suresi 5. ayette bahsedilen müşrikler, bu üç kırmızıçizginin tamamını çiğneyen Mekkeli müşriklerdi. Mekkeli müşrikler sırf inançlarından dolayı Müslümanları öldürmeye kalkmışlar, onları yurtlarından çıkarmışlar ve çıkarmak için işbirliği yapmışlardı. Peygamberimizle yaptıkları barış anlaşmasına (Hudeybiye antlaşmasına) rağmen Medine’nin dış mahallelerine baskın yapıp adam öldürmüşler ve hayvanları alıp götürmüşlerdi. Bu olaydan sonra peygamberimiz Mekke’yi fethetmiş ve bu işi yapan insanlara bir yıl hiç dokunmamış, sonra bu ayetler inmişti. Ayetlerde o müşriklere dört ay daha süre tanınıyordu. (toplam 16 ay) Bu dört aylık süre zarfında istedikleri yere gidebilirler ya da Müslüman olabilirlerdi. Bu süre bittikten sonra Tevbe suresinin 5. ayeti uygulanacaktı. Bu ayette geçen haram aylar zilkade, zilhicce, muharrem, receb ayları değildir. Bu ayetin gelmesinden sonraki dört aydır.
Fakat elinizdeki meallere bir bakın, Tevbe suresi 5. ayete nasıl anlam vermişler? Mesela ben bir-iki örnek okuyayım:
“O haram aylar çıktı mı artık diğer müşrikleri nerede bulursanız öldürün”
“Haram aylar çıktığı zaman müşrikleri nerde yakalarsanız öldürün”
Peki “diğer müşrikler” ile “o müşrikler” aynı kavram mı? Veya “müşrikler” ile “o müşrikler” aynı şeyi mi anlatıyor? Ne oldu ayetin manasına? Ayetin manası değişti ve sistem tersine döndü.
Günümüzde bilen bilmeyen herkes meal yapmaya başladı. Meal yapanların çoğu, âyetler arası ilişkileri dikkate alarak değil, eski ulemanın görüşlerine uyarak meal yapıyor. Onlar bir konuyu yanlış anlamışsa bu yanlış anlayış normal anlayış haline getiriliyor. Bu da hakların çiğnenmesine ve saldırılara yol açılıyor. Dikkatsiz cahil insanların tuzağa düşmesi de kolaylaşıyor.

depare 09-19-2009 18:52

Yalçın Karaca
Allah zalim topluluğa hidayet etmez ayeti, onlarla diyaloğa ve beşeri ilişkilere mani değildir ki

Zaten arkadaşların bir kısmının belirttiği gibi ehli Kitaptan kız almak, Kuranın hükmüyle sabit bir vaka değilmi

Aynı dili konuşuyoruz hocam bunları bende kabul ediyorum...
Yanlışmı anlaşılıyorum bilemiyorum ama ben beşeri ilişkilere karşı değilim ben sevmekten bahsediyorum...
Bakın bizim mahalle'de sahibi alevi olan bir bakkal var içki satmadığı için ben oradan alışveriş yapıyorum işte bu beşeri ilişki ama adamı sevmiyorum...

(Kişi, dünyada kimi severse, ahirette onun yanında olur.) [Buhari]

Sevgi sıfatı Allahın düşmanına duyulamaz,dostlukta sevgi temeli üzerine kurulur ben bunlardan bahsediyorum...
Allah,Peygambere inanmayan her kim olursa olsun Allahın düşmanı olur . Ehli Kitabın hepsi bir değil(idi) Eskiden öyleydi zımmi olan Ehli Kitap vardı,Harbi olan Ehli kitab vardı. Bugün ise Ehli Kitabın hepsi harbidir...
Evlilik husuna karşı olmadığımı yukarı da belirtmiştim zaten ayet var nasıl karşı olabilirim ki..?
Anlatmak istediğim evet ayet var onun için caiz ama Tahrimen mekruh...
Zımmi olan Ehli kitapla evlenmek Tenzihen mekruhtu..
Bugün dediğim gibi Ehli Kitabın hepsi harbiidir...
Harbi olan Ehli Kitapla evlenmekte caiz ama Tahrimen mekruh...

2 bin yılının müceddidi 70 bin evliyanın reisi İmamı Rabbani hazretleri mektubatında şöyle buyuruyor;
"Resulullah efendimize tam ve kusursuz tâbi olabilmek için, Onu tam ve kusursuz sevmek gerekir. Tam ve olgun sevginin alameti de, onun düşmanlarını düşman bilmektir. Onu beğenmeyenleri sevmemektir. Sevgiye müdahene [gevşeklik] sığmaz. İki zıt şeyin sevgisi bir kalbde, bir arada yerleşemez. İki zıttan birini sevmek, diğerine düşmanlığı gerektirir. (1/165)

Eğer İmamı Rabbani(r.h) kalitesin'de başka bir alimin görüşü varsa onuda görmek isteriz..

Kafirleri sevmekle ilgili bir kaç bilgi daha;

Mektubat-ı Masumiyye’de deniyor ki:
(Sevgi, sevgilinin [Allah’ın] dostlarını sevmeyi, düşmanlarına düşmanlık etmeyi gerektirir. Seviyorum diyen, sevgilisinin düşmanlarından uzaklaşmadıkça sözünün eri sayılmaz, o yalancıdır. Allah’ın düşmanlarını sevmek, insanı Allah’tan uzaklaştırır. Onun düşmanlarından uzaklaşmadıkça, sevgiliye dost olunmaz.) [4/29]

Allahü teâlâ, Hz. Musa’ya, (Benim için ne işledin?) buyurdu. O da namaz, oruç, zekat gibi ibadetleri saydı. (Bunların faydası sanadır. Benim için ne yaptın?) buyurdu. Hz. Musa, (Ya Rabbi, senin için ne yapmak gerekirdi?) dedi. Allahü teâlâ, (Sırf benim için dostlarımı sevip, düşmanlarıma düşmanlık ettin mi?) buyurdu. Hz. Musa, Allah için olan en kıymetli amelin, Hubb-i fillah ve Buğd-i fillah olduğunu anladı. (1/22)

Allahü teâlânın rızasını kazanmak isteyenlerin kâfirlerden uzaklaşması gerekir. Allahü teâlâ, (Kâfirleri sevmek, Allah’ı sevmemektir) buyuruyor. Bir kimse, ben Allah’ı seviyorum dese, ama kâfirlerden uzak durmasa bu sözüne inanılmaz. Bir âyet meali:
(Kâfirleri sevenleri, Allah, azabı ile korkutuyor.) [Al-i İmran 28]
Bu büyük tehdit, çirkinliğin çok büyük olduğunu gösteriyor. (3/55)

ENES_CAN_AK 09-19-2009 21:23

önce insan olsun bir sakıncası yok benim için.

eda05 09-20-2009 00:40

Alıntı:

nikel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668702)
Evet var ve çoğumuzdan daha fazla insan.
Hem de her haliyle insan. Dinimize , dilimize , milliyetimize bizden daha fazla saygılı.
İnşaallah müslüman olur da , insanlık gerçek müslüman görür.

Size katılıyorum.. Benimde 1 yıllık güzel bir arkadaşlığım var kişinin kendisi hristiyan ama her yönden mükemmel bir insan ve yavaş yavaş islamada ısınıyor sorular soruyor umarım doğru yolu bulur.Bulmasada, onu tanıdığım için çok şanslıyım, mutluyum :evet:

Feride 09-20-2009 00:48

Alıntı:

nikel Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668702)
Evet var ve çoğumuzdan daha fazla insan.
Hem de her haliyle insan. Dinimize , dilimize , milliyetimize bizden daha fazla saygılı.
İnşaallah müslüman olur da , insanlık gerçek müslüman görür.

Çoğumuzdan daha fazla insandır ne demek..! Ben hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum.

Bir insan, gerçek manada ancak ve de ancak islamla şeref bulur. Saygılı olan da mutlaka vardır olmayan da vardır. Bu tek başına bir kıstas değil..

Yorum yaparken, bir gayri müslim kişi için, dini bağlamda aşırı bir ölçü ile göklere çıkarmanın manasızlığını bilmem nasıl anlatmak gerek..!

dilemma 09-21-2009 13:57

Yazılan mesajları tek tek okudum. yani öyleleri var ki hayretten hayrete düşmemek mümkün değil.
üzüldüm de çokca..
Hakkaniyet adına birşey barındırmadığını gördüm bazı arkadaşların..
Allah onları dost edinmeyin derken Dostluktan neyi kastetmiştir iyi okumak lazımdır ki eklenen bazı ayetler bunu açıklamıştır.
Gayrimüslim olan kişilerle Yalçın Abi'nin mesajında belirttiği üzre beşeri ilişkilerde/diyaloglarda bulunmakta bir sakınca görmüyorum.
İslamla şereflenmeyen insanların Allah korkusu yoktur sözlerini de ağlanası cümleler olarak görüyorum.
Bizler dünyaya ailelerimizi de dinimizi de seçerek gelmedik. Ya da sonradan bunu hakederek bu dinle şereflenmedik. Miras bir dini devraldık. Yani o yüzden gayrimüslim kişilerin inançları hakkında yorum yapmadan evvel biraz daha mütevazi olalım.

Kişinin iyi huyları için dinine,milliyetine, şusuna busuna bakmaksızın arkadaşlığımı devam ettiririm.
Aslolan kimlik olarak müslüman olmak değil
Allah'a halef olabilecek kadar İNSAN olmaktır.
Bu tüm dinlere mensup kişiler için geçerlidir.

"Cennete sadece müslümanlar girecektir" diye düşünen kişilerle aynı paydada buluşamayacağız sanırım..

Tehlike arz eden fikirlerim...
Dinden çıktığımı da söyleyen çok insan oldu ama...
Allah çok şükür, Allah ne olduğumu biliyor da öyle olmadığını gösteriyor bir şekilde.

Sevgili menes, eklediğin ayet aradığım cevabı vermiş oldu, teşekkür ederim.
İyi ki varsın.

depare 09-21-2009 15:25

Cennete sadece müslümanlar girecektir" diye düşünen kişilerle aynı paydada buluşamayacağız sanırım..

Hadi diğer sözlerini bir yere kadar anlamak mümkün'de bu ne demek şimdi..?
Sizde Hayrettin Karaman gibi Yahudiler ile Hristyanların cennete girebileceği gibi bir düşünceyemi sahibsiniz yoksa..?
Bize şiiler ile vehhabilerden bulaşan bu görüşümü savunuyorsunuz..?
Hayrettin Karamana göre "Kuranı Kerim bütün insanların Müslüman olması için inmemiş" imiş...
Ehli Kitabın Amentüsü 2 imiş bunlara inanırlarsa Cennete giderler imiş...
Bir sonra ki aşama ne..? Ateisti Cehennem çukurundan çıkartıp cennete sokmakmı..?
Peygamberin(s.a.v) cennete asla giremeyeceklerini söylediği Ehli Kitabı cennete sokmak bizemi düştü..?
Burada bu görüşleri tek bir hadis çürütmeye yetiyorda artıyor ama anlayana, ülkemiz'de bu tür görüşlere sahip olanların bu görüşleri sağlam delillerle reddiyer yapılıp çökertildi...
"Cennete yalnız Müslüman olan girer" (Buhari)
Sadece Müslümanların cennete gireceğini düşünenlerle aynı payda'da buluşamayacağız'da ne demek oluyor..?
İslam Dini gelmeden önce ki Ehli Kitabdan bahsediyorsanız onlar'da İbrahim (a.s)'ın Hanef olan Dini üzere Müslümandı...
Öyle olmasaydı bile onlardan Peygamberlerinin Dinine uyanlar Cennete gidecek tabi ki biz bizim Dinimizden bahsediyoruz...
İslam geldikten sonra bu Dine iman etmeyen ister Edison gibi ampulu bulup bütün insanlığa hizmet etsin...
İsterse Peygamberimizi sevsin ama iman etmesin(Kaldı ki iman etmeyenin sevgisi yalandır)
Her ne olursa olsun cennete gi-re-mez..!
Müslüman olmayanın insan olma durumunu açıklamak için "Esfelesafilin" tabiri kafidir..
Yahu nasıl aslolan kimlik olarak Müslüman olmak değil sizi anlayamıyorum hayret..
Şimdi işim var gitmem icab ediyor ama bu konu uzayacağa benziyor bu söylediklerinizin ucu tutulacak bir yerini bulmak imkansız gibi...

All times are GMT +3. The time now is 08:45.