![]() |
ömer kardeşim:)önce sakin ol hz.ömer celaliyle değil hz.ebubekir gözüyle olaya bak :)burada alıntı yaptım ama beni yanlış anladın galiba demişsin ki:Adem abi'nin söylediği gibi..Açık olsa daha iyiydi..
ben öyle bir şey demedim ben şunu dedim bu şekilde gezmesi daha uygundur tesettürsüz gezmesinden.varsın böyle gezsin:)açık olmasından evladır... |
Ben yanlış yazdım,afedersiniz..Açık olmasından daha iyi yazacaktım..
|
kısaca bir fikrimi daha yazmak istiyorum..
dünyamızda ve ülkemizde tebliğ adına herkes kendince birşeyler yapıyor.iyiliği emretmek kötülüğü nehyetmek adına.rabbim bu konuda hassas olanlardan binlerce kez razı olsun.aslında günümüzde en büyük sıkıntı tebliğde değil temsil vazifesindedir. nedir bu temsil.hakkıyla islamı ve müslümanlığı yaşayıp o elbiseyi taşımadır.haddim olmayarak nefsimde dahil kaçımız temsil ediyoruz? ama tebliği hepimiz yapıyoruz değilmi? bir daha soralım isterseniz gerçekten temsil edebiliyormuyuz? |
1800'lü yıllar'da Osmanlı'da (Osmanlıyı yıkan kafa yapısına sahip olan) idareden birileri gelip Şeyhülislama; "Hocam biz kadının peçe takmasını doğru bulmuyoruz bunu kaldırmayı düşünüyoruz sizin fikriniz nedir diye sormuşlar..
Şeyhülislam'da "O peçe kalkarsa dünyanın çivisi çıkar" demiş... Ama "o kafaya" sahip zihniyet takmamış Şeyhülislamı ve kaldırmış işte buyrun bugün neleri konuşuyoruz ayıkla pirincin taşını... Acaba Bediüzzaman (k.s) neden bu pardesü ve mantoyla bu denli uğraşmış bunları giymeyin bidattir dinde böyle bir tesettür yok demiş...? Neden "Tesettür Risalesi" adlı kitabı yüzünden yıllarca hapis yatmış o kitaba göz gezdirdiniz mi hiç..? Neden ceza alacağını bile bile "Çarşaf kadının kalesidir gir içine korun" demiş ve 2 ay hapiste yatmış...? Afedersiniz bunlar bilmiyordu davayı bunları örnek vermekle hata ediyoruz tabi bu 50-60 yıl önceydi şimdi çağ değişti tamam bilenler buyursun konuşsun.. |
Başörtünün meşruluğuna kadar uzanmış mesele ilginç , ortada inandığı gibi yaşadığını hatta amelleri çok iyi yaptığını düşünenlerin bile içinde bulunduğu gafleti siz bir kenara atın burdaki bayanın giyim kuşamı hakkında ahkam kesin . İmansız olandan cıplak gezenden kat kat çok daha iyi bir tablo var hala neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum. Her şeyi mükkemmel yapan bizler tam oldukta eksik gördüğümüz şeyler hakkında yorum yapar hale geldik. Bu kadının giyimini kuşamını islama uygun olmadığını ifade edebilirsiniz o ayrı mesele ama , giyim şekline göre şurda hata yapmış bu kadın lanettir gibi aymazlığın alemi yok . Bu kadına lanet okuyanlar asrı saadet döneminde yaşamış müslümanlar olsaymış islam bu gün bu coğrafyalara kadar taşınmazdı. İslam kaidelerini savunur ken kendin deki tamlık hissini bırakacaksın kardeşim . İslamı savun doğruları savun ama islamı Allahı inkar etmeyen bir beden üstünde bunu yapma cünkü peygamberimiz (sAv) insanlara hakaret ederek islamı gönüllere taşımamıştır. Doğruyu ifade etmek için insanların zaafları üzerinde hegomanya kurmamıştır. Burda bir çok kişinin yaptığı kendi nefsi almış başını gitmiş iken dini inkar etmeyen bir insanın üzerinden ahkam kesmekten başka bir şey değil. İslamın imajını gönüllere girmesini engelleyen zümrelerin kendine gelmesi gerekir. İslamı savunuyorum diye yıllardır nefislerini savunduklarını unutmasınlar . İslam savunulacaksa Siyer yolunu yol olarak secmek gerekir ahkam keserek dini dar alana hapis ederek olmaz bu işler.
|
Alıntı:
Bu laf kesinlikle not edilmelidir.:güzel: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Türkiye cumhuriyetinin kuruluş yıllarında yapılan devrimler neticesinde kadınların başlarının açılması, sözde modernize edilmesinin istenmesinden dolayı Üstad bunu korumaya çalışmıştır.50-60 sene değil daha evveline dayanır.1 Şu anda alimler islamı zamanın şartlarına uygun bir şekilde yorumlamaya çalışıyorlar.Efendimiz zamanındaki gibi yaşansaydı kadınların sosyal hayattaki rolü ve erkeklerin kıyafetleri de değişirdi.O yüzden o tarz örnekleri pek gerçekçi bulmuyorum. Not:Ömer bekir beyi'in ifade tarzı karalayıcı olduğu için cevap verilme gereği duyulmamıştır |
Alıntı:
Ben Allah Resûlü(s.a.v)'in ve Büyük Alimler'in,kadınların tesettürü hakkındaki açıklamalarını yaptım..Bunlar mı karalayıcı oluyor.. |
Öncelikle bir insan neden örtünür acaba ?
Neden kapanır?.. Allahu Teâlâ bizden neden böyle bişey istemiş..? Setri avret ..gizlenmesi gereken yerleri örtmek.. Örtünmekden maksad sadece saçı mı gizlemek? Bizler Mü'mine hanımlar olarak böyle düşünürsek diğer kesim ne demesin ! Örtünmek bir bakıma dikkat çekmemekdir.. Karşı cinsin ilgisini çekmemek gerekir.. Kadının sözlerinde bile buram buram harama teşvik var..! Giyinmesi derseniz o biçim dikkat çekici.. E müslümanım diye geçinmesin o halde.. Bir kere Kur'an-ı Kerim'de tek bir örtünme şekli vardır o da âşikar.. Sadece başı kapatmakla iş bitiyor diyen İslâm'dan zerre nasibini almamış demekdir.. Kendi tarzına göre giyinmeyeceksin hanımefendi..İslâm ne derse onu savunacaksın.. Tamam giyemeyebiliriz ağır gelir..Ama çıkıp da birde kendini savunuyor doğruymuş gibi.. Makyaj yapıyor; mübah sayıyor.. Her zaman ilâhi mi dinlicez diyor.. Şarkının haram olduğunu bilmiyor üstüne üstlük bir de savunuyor yahu..! Demekki babası kızım ne bu hâl ne ?dese; o babadan kötüsü olmayacak, zorbacı olacajk o baba ! Kadını tanımam, takip etmem ilk kez rastladım.. Ropörtajı yetti aman tanımayayım da zaten ! İnandığınız gibi yaşamazssanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız diyen Hz. Ömer (r.a) ; tam da bu günü özetlemiş..ne yazıkki.. son olarak; Cehalet ala vezni rezalet ! ( Mahmud Ustaosmanoğlu) Vesselam. |
feride çok güzel şeyler söylüyorsunuz islam bazlı ,ama mesele bu değilki günahkar olan bir insana yanaşma stilindeki kokuşmuşluk sorun. Örtünmenin kaidesi bozulmayacak ağır şartları olabilir. Bunları inkar etmek hiç birimizin şiarı olamaz. Kapanmaktaki inceliğin farkında varamayanlara karşı bu denli düşmanca tavır sergilemenin islamda yeri yoktur bizlerin ifade ettiğide bu zaten. Düşünün gıybet gibi bir çok günahtan fazla ağır ve kul hakkı olan eylemi hepimiz bir şekilde yapıyoruz . Şimdi bu noktaya dikkat eden biri kalkıp bizi bu noktamız ile değerlendirirse heleki bu bayana verilen tepkiler kadar yoğun bir şekilde eleştirilirsek ne hissederiz. Ortada inkar yok sadece bir zaaf var hangi birimizde yokki bunlar o halde herkese musallat olan noksanlıkları gidermek için onları bir kefeye koyma yerine onlar için dua etme hatta onlarında dualarını alma gibi fonksiyonu icra edersek çok daha makul hareket etmiş oluruz.
|
galiba güme gitti...
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 17:14. |