Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Sizce Demokratik Açılım (Kürt Sorunu) BDP'siz Başarıya Ve Çözüme Kavuşur Mu..? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=122334)

rizzelli 04-21-2010 18:38

bdp deki güvercinlerin barışa,açılıma katkısı olabilir.

ALmi´ 04-21-2010 18:40

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 700526)
Bu As_i İsyankar'ı adam sanıyordum;

KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA BU ŞAHIS VATAN HAİNİ ÇIKTI..

Nasıl mı..Şöyle;

1_Belirli günlerde bir PKK'nın yan sanayisi olan bir parti hakkında konu açarak..

2_PKK yandaşı olan şahısları belirli günlerde anarak ve bu forumdaki bilgisiz

insanlarla bunu anma törenine dönüştürerek..

3_Her konuda,konuyu PKK yandaşlığına çekerek(Sanki PKK'nın toplumsal bir

STÖ olduğunu göstermeye çalışarak)

4_Her hafta bir PKK yandaşının cezbini tutarak..

Kusura bakma As_i İsyankar..Seni ben Kürt olduğun için özellikle
sevmiştim,doğruları görebileceğini zannediyordum..Lakin bunca emeğin ardından,hala daha PKK pantizanlığı yapan birini asla sevemem..

Kusura bakmayın ama siz böyle davrandıkça kürt vatandaşların bu iktidarı benimsemeleri ya da onu destekleyen forumlara girmelerine engel olursunuz , bilesiniz.

Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil neticede.Asi kardeşimizin açtığı konuda ben bir enteresanlık görmedim. Gayet güzel bir konuya değinmiş.
Bize düşen ise kardeşimizin sorduğu soruyu , evet ya da hayır diyerek kendi düşüncelerimizle açıklamak.

Açtığın konu şöyle , yorumların böyle demek çok ayıp.

ALmi´ 04-21-2010 18:50

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 736812)
bdp yi kabul etmeliyiz, doğru. her ne kadar ideolojilerini beğenmesekte Kürtlerin bdp ye verdiği oyları gözardı edemeyiz. sonuçta 2009 da 8 ilde birinci parti oldular. bu azımsanacak bir oran değil.. zaten partimiz de bdp nin söylemlerine -kabul edilebilir isteklerine- itiraz etmiyor, elinden geldiğince radikal kararlar almaktan çekinmiyor partimiz.. oy kaybetmeyi dahi göze aldı partimiz.. dağdakiler için af çıkarmak her babayiğidin alacağı bi karar değildi.

hükümetimizin kürt açılımı konusunda yaptığı yanlış adımlar da oldu.. 40 dernekle görüşen hükümetimizin Kürtlerin açtığı İslami hüviyetteki dernklerle görüşmedi. Ben bunu hala anlamıorum. 40 dernekle görüşüldü. sayıları bir avucu bulmayan alkolik heriflerle dahi görüşen İçişleri bakanlığı yetkilileri neden İslami derneklerle görüş alışverişinde bulunmadı ?

dağdaki PKKlı inecek karakola gidecek pişmanım diyecek, sen de onu affedeceksin.. neymiş efendim? dağda askere karşı savaşmamışsa her pkk lı affedilecek dendi. iyi de dağdan inen pkklının, askerle savaşmadığı, eylemlere katılmadığı nerden bilinecek? alnında mı yazıyor? pkk lıysan affettim gitti, git gez toz eğlen fakat geçmişte şeriat yanlısı politika güden bazı kesimler müebbet hapisle cezalandırılıyor.

Kürtler içerisinde bdp den daha güçlü olan muhafazakar kesim var. mesela geçen pazar d.bakırda 350 bin kişinin katıldığı Mevlid etkinliğini düzenleyen Peygamber sevdalıları platformuyla neden oturulmadı? her kesime eşit davranılması lazım..

O 350 bin kişinin içinde belki size tuhaf gelecek ama inanın ki bdpye oy verenler de mevcut. Yani oraya toplananların hepsi bdp'ye oy vermeyen desteklemeyen insanlar değil. 'Bdp'ye oy veriyorum ama tek sebep kürt olmam' mantığı için de olanlardır o toğluluğun içindekiler daha çok.

Fakat dediğinize yine de katılıyorum bazı muhafazakar kesim ile çok fazla irtibata geçilmedi. Bu sebepten buralar kaybedildi. Bu gidişle de ak parti buralarda kaybetmeye devam edeck.
Ancak yine de görünürde bile olsa bdp ile uzlaşmak gerektiği düşüncesindeyim.

fütüvvet 04-21-2010 19:06

zaTen açılıma karşı ve bu durumdan rahatsız olan bir parti BDP..
mhp nasılki bu durumdan rahatsız bdp de aynı durumda..

Hakan Özkan 04-21-2010 19:08

Siyasi partilerimize demokratik düzenin içinde temsil hakkı yeteri kadar verebilirsek , kimse şiddet ve kaosdan beslenemeyecektir . Son günlerdeki adımlarda bu yönde değilmi zaten milletin iradesi tam anlamı ile tecelli ederse bir çok sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

hipermuhafazakar 04-22-2010 13:39

BDP - PKK - KCK zaten kürt sorununu yaratan ve ayakta tutanlar ! provakasyon terör düğmeleri karanlık güçlerin..bunların işi bu sorunun kördüğüm hale getirtmek çözülemez hale getirtmek. Bunlarla çözüm mözüm gelmez.. Ancak bunlardan ne kadar varsa yakalayıp tutuklayıp öldürüp temizlenirse otomatikmen sorun çözümlenmiş olur..!

Ukbâ 04-22-2010 13:43

Ancak bunlardan ne kadar varsa yakalayıp tutuklayıp öldürüp temizlenirse otomatikmen sorun çözümlenmiş olur..!

Daha önce denenmiş hareket bu , geleçek kuşaklara kin savaş göz yaşından başka bir şey bırakmadı . Tek parti dönemlerindeki asimilasyon politikaları yanında kitlesel katliamlar yapıldı sonuç hiç bir şey eee o halde denenmiş şeyleri deneyerek bu sorunun üstesinden gelinmezmiş değilmi. Suç işleyen herkesi hukuk karşısında cezalandıracasın sorun buda değil o halkın devletekarşı düşmanlığını nasıl azaltabiliriz bunalrın caresine bakmak lazım.

hipermuhafazakar 04-22-2010 13:57

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 737171)
Daha önce denenmiş hareket bu , geleçek kuşaklara kin savaş göz yaşından başka bir şey bırakmadı . Tek parti dönemlerindeki asimilasyon politikaları yanında kitlesel katliamlar yapıldı sonuç hiç bir şey eee o halde denenmiş şeyleri deneyerek bu sorunun üstesinden gelinmezmiş değilmi. Suç işleyen herkesi hukuk karşısında cezalandıracasın sorun buda değil o halkın devletekarşı düşmanlığını nasıl azaltabiliriz bunalrın caresine bakmak lazım.

O halkı devlete düşman edenler zaten bugün BDP adındakiler KCK adındakiler, ara sıra çıkıp 'polis çocuğun kafasını parçaladı' , 'burası gazze değil hakkari' diyen körfezce bakışlar..Gözü dönmüş provakasyon düğmelerini muhatap alarak sorun morun çözülmez !!! Daha fazla KCK gözaltıları olması lazım, daha fazla terör örgütü yuvaları bombalanması lazım..Daha fazla ETÖ gözaltı dalgaları olması lazım. Aslında bir sorun yok..Türkiye kritik aşamalrdan geçtiği güzel bir geleceğe yelken açtığında bu teör düğmelerine basılıyor. İşte o terör düğmesine basan ETÖ liderlerini ve bu işbirlikçilerini temizleyince sorun kalmaz. Karıştırmayın şimdi tek parti dönemini falan lütfen

Ukbâ 04-22-2010 14:16

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 737177)
O halkı devlete düşman edenler zaten bugün BDP adındakiler KCK adındakiler, ara sıra çıkıp 'polis çocuğun kafasını parçaladı' , 'burası gazze değil hakkari' diyen körfezce bakışlar..Gözü dönmüş provakasyon düğmelerini muhatap alarak sorun morun çözülmez !!! Daha fazla KCK gözaltıları olması lazım, daha fazla terör örgütü yuvaları bombalanması lazım..Daha fazla ETÖ gözaltı dalgaları olması lazım. Aslında bir sorun yok..Türkiye kritik aşamalrdan geçtiği güzel bir geleceğe yelken açtığında bu teör düğmelerine basılıyor. İşte o terör düğmesine basan ETÖ liderlerini ve bu işbirlikçilerini temizleyince sorun kalmaz. Karıştırmayın şimdi tek parti dönemini falan lütfen

Aslında aynı duyguları paylaşıyor ama bunun dinmesi için sizin yöntemlerinizin uygun olmadığını belirtiyorum. Kitlesel asimilasyon yapılırken örgütlemeler yoktu örgütlenmelerin hepsi devletin bu hatalarından sonra kökleşti devlet mağdur etti o mağduru kullanan örgütler ve dış güçler ortaya çıktı şimdi biz bunları tartışma yerine nevruz kutlamalarında olsun bir çok açılışlarda olsun doğu insanının cocuk katili Abdullah öçalana sempati duyması onun bayraklarını savurmasına nasıl çözüm bulabiliriz bu ayrılıkcı terör örgütlerine olan teveccühü nasıl kırabilirin bunlara bakalım , yoksa yaptırım dayatı baskı silah vs gibi bütün uygulamalar yapıldı bu ülkede tek sorun kürtlerin devlet aidiyet bağlarındaki kopukluk biz devlet olarak onları kapsayabilirsek onların bir takım kültürel haklarını verebilirsek bunu hayata geçiren iradeye kürt halkı teveccüh eder ondan sonra etnik siyaset yapan veya kalleş şekilde mücadele eden pkk kürt halkı itibar etmez. Bundan başkada yöntem fayda etmez

Defne Naz 04-22-2010 15:06

Bence açılımın başarıya ulaşması için BDP ye ihtiyacımız yok.Çünkü BDP çoğu kişinin bildiği gibi Kürt halkını temsil etmiyor.Bu er ya da geç ortaya çıkacaktır.

All times are GMT +3. The time now is 18:18.