Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   kim amerikancı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=124736)

fatih güneş 03-17-2010 17:55

tarihi vahşetler den bahsediyorsun.bir milleti ve devleti tarihi üzerinden yargılarken aynaya bakmak lazım.

.:Ay_Yıldız:. 03-17-2010 18:00

Alıntı:

fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 720010)
tarihi vahşetler den bahsediyorsun.bir milleti ve devleti tarihi üzerinden yargılarken aynaya bakmak lazım.

Bu tezi cevap olarak sunman için,benim "Türkçü" olmam ve "İnsan haklarına tamamiyle uyan bir devlet" olduğumuzu iddia etmem gerek.

fatih güneş 03-17-2010 18:03

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 720015)
Bu tezi cevap olarak sunman için,benim "Türkçü" olmam ve "İnsan haklarına tamamiyle uyan bir devlet" olduğumuzu iddia etmem gerek.

aaaa ozaman burda bir enteresanlık var.sen amerikancılıkla türkçülüğü aynımı görüyorsun.türklük bir ırktır.türkçülük türk ırkını öne çıkaran bir görüştür.yani kusura bakmayın ama ırkçılıktır.amerikancılık ise çok farklı amerikan diye bir ırk yoktur

.:Ay_Yıldız:. 03-17-2010 18:04

Alıntı:

fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 720016)
aaaa ozaman burda bir enteresanlık var.sen amerikancılıkla türkçülüğü aynımı görüyorsun.türklük bir ırktır.türkçülük türk ırkını öne çıkaran bir görüştür.yani kusura bakmayın ama ırkçılıktır.amerikancılık ise çok farklı amerikan diye bir ırk yoktur

Devlet bazında değerlendiriyorum.

Şuayip 03-17-2010 18:29

ABD ile ilişkilerimiz Atatürkün dönemindeki kadar sıcak olmadı :). Sağlam ülke küresel güçler ile yararımıza olan ilişkileri sürdürmek ile sağlanır. ABD ile olan ilişkilerimiz hiç bir dönem bugün ki kadar Türkiyenin faydasına ulaşamamıştır. Bütün dünyayı dize getiren Ak parti bu yönde de atmaşı

SeHzAdE17 03-21-2010 12:34

Alıntı:

fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 719138)
yahu doğu türkistanın mazlumların annesi rabia kadire amerikadan başka kucak açan bir ülke varmı hemde çine rağmen.eğer bu devlet bu kadar vahşi mazlumun ardında durmayacak bir devlet ise neden bu kadına kucak açıyor.şuanda ben bu ülkede doğu türkistan dendiğinde bön bön bakan türk ve müslüman kardeşlerinin neler çektiğinden hiç haberi olmayan insanlar görmekten iğreniyorum.filistin dendiğinde ayağa kalkanlar çin zulmünü göz arda ediyor.ama biz müslümanlar bu haldeyken.amerika sahip çıkıyor.türk kardeşlerime sahip çıkan amerikayı savunmak benim için şereftir.

Basit düşünmek bu olsa gerek o kadına amerika sanki iyiliğindenmi kucak açıyo gün gelip çine koz olarak kullanmak için kucak açıyo sonrada biz böyleyiz herkese kapımız açık edebiyatı yapıyorlar sizde yiyorsunuz onlar bizim bir numaralı düşmanımızdır bu bugün belgelerle tersi olsada ilerde açık bişeydir sanıyormusunki türkiye zulme karşı kafa tutsa amerika bigün dost kalacakmı az daha güçlenelim bakıcaz bakalım kim dost kim değil

fatih güneş 03-21-2010 12:50

Alıntı:

SeHzAdE17 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 721359)
Basit düşünmek bu olsa gerek o kadına amerika sanki iyiliğindenmi kucak açıyo gün gelip çine koz olarak kullanmak için kucak açıyo sonrada biz böyleyiz herkese kapımız açık edebiyatı yapıyorlar sizde yiyorsunuz onlar bizim bir numaralı düşmanımızdır bu bugün belgelerle tersi olsada ilerde açık bişeydir sanıyormusunki türkiye zulme karşı kafa tutsa amerika bigün dost kalacakmı az daha güçlenelim bakıcaz bakalım kim dost kim değil

doğrusu beni niye kucak açtığı ilgilendirmiyor.sonuçta ülkesine kabul etmişmi etmiş.üstelik çine karşı kullanacak olması seni niye rahatsız ediyor ki?.bir çin sempatin olsa gerek.diğer söylediklerine ise katılıyorum.türkiye güçlenirse elbette amerkayla ilişkileri zayıflıyacak.devletler arasındaki rekabetin baş kuralı budur.fakat türkiye güçlenene kadar amerikayla iyi ilişkiler gütmek zorundadır.zaten devlet ilişkilerinde dostluk yoktur.çıkar vardır

All times are GMT +3. The time now is 13:03.