Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   İşte KUR'AN, İşte HADİS !... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=125815)

SSS 03-24-2010 20:08

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 723117)
Kendisini Hadis Alimi zanneden kişi Hadisleri inkar etmekten vazgeçinceye kadar,onunla mücadele edeceğiz kimse kusura kalmasın..Peygamberimizin düşmanları varsa,Elhamdülillah dostları ve yardımcılarıda var..

:karizmatik: Sahte hadis karşıtlığı ile peygamber düşmanlığını ayır edemeyene söyleyecek bir söz kalmıyor. Don Kişot yeldeğirmenleri ile savaşa devam etsin !:w:

Ömer Bekir 03-24-2010 20:16

Alıntı:

SSS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 723199)
:karizmatik: Sahte hadis karşıtlığı ile peygamber düşmanlığını ayır edemeyene söyleyecek bir söz kalmıyor. Don Kişot yeldeğirmenleri ile savaşa devam etsin !:w:

Gördük senin sahte Hadis karşıtlığını koçum..Sahih bir Hadis bırakmadın ümmete,malum Hadis alimisin..Kaç talebe yetiştirdin,10 kişi var mı.? :)

Özgür Çağrı 03-24-2010 20:22

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722960)
Hadis İslamın en zayıf konusuymuş..Bana bak bilader,artık edebini çok fazla aşmaya başladın..Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in sözleri ile alay etmene burada müsaade etmem..Seni son ken uyarıyorum..

Not: Bu konuda yöneticileri daha dikkatli olmaya çağırıyorum..Bu şahıs gün geçtikçe İslamın başka yerlerinede saldıracaktır..

Evet hadisler İslamda en çok tartışılan konulardır. O kadar çok sallama uydurma hadis varki . Her hadis sandığın peygamber efendimizin sözü değilki. İslami yorumlamalarını hadis diye yutturmaya çalışıyor bazı zatlar.
Ayetlerin bile uydurulduğu şu dönemde hadislere ne kadar güvenebiliriz ?
Elbette sahih ve gerçek hadisler vardır fakat bunları tartışmak zarar getirmez.
Sana kalsa hadislere tek laf söyletmeyeceksin be hey mübarek nerden bilirsin hepsinin gerçek olduğunu.

Buhari ve Müslimin kaynaklarındaki hadisler sahih kabul ediliyor. Ama eğer sahih değildir diyenlere çatmak kötü söz söylemek onların konuşmasını engellemek çalışmak yobazlıktır.

İmamı gazali diyor en savunulmayacak konuları tartışın. Tartışalımki gerçeği bulmamız kolaylaşsın.
Biz bunu deniyoruz arkadaşlarla ama yolumuz hep Hak yol İslamda buluşuyor. ;1
Yani tartışmak ve araştırmak zarar getirmez. Her anlatılanda elbet doğru değildir.

Biz her şeyi okuyalım fakat doğru olanı alalım inşAllah.

Özgür Çağrı 03-24-2010 20:23

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 723111)
''Yanlış bi yorum yaparız ayağımız kayar'' mantığı kadar yanlış bir mantık olamaz 'bence'.
İnsanların inancı sorgulayarak pekişir.
Bizim haddimiz değil yorum yapmak ve ya bize düşmez bu konuda söz söylemek din alimleri daha iyi bilir demekte kolaya kaçmaktan başka bi'şey değil(bana göre)...
Tartışmalarda doğan 'farklı fikirler' insanın ufkunu açar...
Olaylara farklı açılardan bakmayı sağlar..
Araştırmaya, bilgisini geliştirmeye iter...
Elbet 'alim' sıfatını yüklendiklerine göre bizden daha fazla bilgi birikimleri var.
Onlar yardımcı olurlar...
Fakat sadece doğruyu okumakla doğruya tam bi inançla ulaşılabileceğini sanmıyorum.

Din tüm insanlığı içine alan bir olgu, yani doğru ve ya yanlış ' her gelenin gidenin' yorum yapma hakkı var demektir buda..

Ha diceksiniz ki yanlış şeyleri görüp başka insanlar yollarından sapabilirler.
Zaten o insanlar tembellik edip araştırma yapmayarak hazıra konarak baştan kaybetmiş oluyorlar...

Demek istediğimi daha güzel anlatmışsın katılıyorum :güzel:

SSS 03-24-2010 20:25

Alıntı:

''Yanlış bi yorum yaparız ayağımız kayar'' mantığı kadar yanlış bir mantık olamaz 'bence'.
Bizim haddimiz değil yorum yapmak ve ya bize düşmez bu konuda söz söylemek din alimleri daha iyi bilir demekte kolaya kaçmaktan başka bi'şey değil(bana göre)...
Elbet 'alim' sıfatını yüklendiklerine göre bizden daha fazla bilgi birikimleri var.
Fakat sadece doğruyu okumakla doğruya tam bi inançla ulaşılabileceğini sanmıyorum.

Din tüm insanlığı içine alan bir olgu, yani doğru ve ya yanlış ' her gelenin gidenin' yorum yapma hakkı var demektir buda..

Zaten o insanlar tembellik edip araştırma yapmayarak hazıra konarak baştan kaybetmiş oluyorlar...

Teşekkürler

Forumda mantıklı ve çaplı düşünen kişilerin varlığını
görmek beni mutlu ediyor .
Selamlar.......................................... ...........:güzel:

İntifada 03-24-2010 20:29

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 723218)
Evet hadisler İslamda en çok tartışılan konulardır. O kadar çok sallama uydurma hadis varki . Her hadis sandığın peygamber efendimizin sözü değilki. İslami yorumlamalarını hadis diye yutturmaya çalışıyor bazı zatlar.
Sana kalsa hadislere tek laf söyletmeyeceksin be hey mübarek nerden bilirsin hepsinin gerçek olduğunu.

Buhari ve Müslimin kaynaklarındaki hadisler sahih kabul ediliyor. Ama eğer sahih değildir diyenlere çatmak kötü söz söylemek onların konuşmasını engellemek çalışmak yobazlıktır.

İmamı gazali diyor en savunulmayacak konuları tartışın. Tartışalımki gerçeği bulmamız kolaylaşsın.
Yani tartışmak ve araştırmak zarar getirmez. Her anlatılanda elbet doğru değildir.

:güzel::güzel:

SSS 03-24-2010 20:35

Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/s...s/viewpost.gif

:güzel::güzel:

BlueMoon 03-25-2010 13:40

Alıntı:

Ömer Bekir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 723542)

O söylediğin şeyi kafana geçiririm,edebini bil..

sakin olalım arkadaşlar.....

isimsiz 03-25-2010 15:10

Alıntı:

kardeş mesela toplama çıkarma bilmeyen birinin önüne denklem koyarsak ne olur? o denklemi çözemez çözmeye kalkarsada sadece kafadan sallar hiçbir gerçekliği olmaz. dini ilimlerde böyledir. şimdi gelse bir hadis prof u bu konuyu okusa sadece güler çünkü hadis in de bir ilmi vardır. merak eden bu ilmi araştırsın. ben araştırmıştım hadisler nasıl inceleniyor diye. önce tasnifi yapılıyor sonra hangi durumda Efendimiz bu hadisi söylemiş ona bakılıyor. sonra kimler tarafından rivayet edilmiş ona bakılılıyor. hatta rivayet edenler nerede nasıl duymuş o inceleniyor ve rivayet eden kişi sayısına göre kuvvetli zayıf hadis diye ayrılıyor.

eğer çok araştırmacı ruhlu olan gider bunları araştırır. bu ilimleri bilmeden kendi kafasına göre şu sahihdir bu değildir derse herkes böyle yorum yapmaya kalkarsa bilenide konuşur bilmeyinide ve halkın kafası karışır sonra sahih hadislerede inanmamaya başlar. hatta canım benim aklım mantığım var tefsire ne gerek var diyip Kur'an meali okuyup hani ben okudum Kur'anda başörtüsü yok diyenlerin durumuna düşeriz.

hatırladığım kadarıyla siz kimyacıydınız şimdi gitseniz farklı bakış açısı kazanacağım diye hiç kimya ilimi olmayan insanlarla kimya konuşsanız bu sizib ufkunuzu bakış açınısı ne kadar geliştirir? geliştirmez ortaya sadece cahilce fikirler çıkar o kadar.

lütfen daha toplama çıkarma bilmeden denklem çözmeye kalkmayalım...

SSS 03-25-2010 15:27

*** İşte herkes her konuda konuşuyor, yazıyor.
Bunları okuyanlar değerlendirecek. Tabii ki hiç kimse cahilliği kabul etmez. Kimin ne olduğu yazılarından, bilgilerinden belli olur. Kim toplama çıkarmayor bilmiyor. Kim biliyor.
Selamlar

All times are GMT +3. The time now is 07:27.