Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Bir gemide 100 kişi var bunların 99'u katil, 1'i masum,siz o gemiyi batırırmısınız ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139001)

EZEL 10-10-2010 10:58

Bir önceki mesajımda gemide 99 İsrailli ve 1 Çinli olsa gemiyi batırırmısınız diye sormuştum şimdi sorumu değiştireyim gemide 99 israilli ve kardeşiniz veya anneniz babanızdan birisi olsa gemiyi batırmalarına nasıl bakardınız diye sorayım .

Mavera 10-10-2010 11:59

ne isi var kardesim o kadar katille "kömün gitsin" :)

hipermuhafazakar 10-10-2010 14:19

Bence kısas uygulanmalıdır. Kuran'da 'Kısasta size hayat vardır' diye bir ayet geçtiğini biliyorum. Katil olanlar öldürülebilir. Ama o masum bir şekilde kurtarılacaksa.
Ayrıca katil deniliyorda nasıl katil bunlar, teröristmidir, yoksa israil askerimidir yoksa canını malını ırzını korurkenmi katil olmuştur. Bununda bilinmesi lazım. 1. ve 2. şıktaki gibiseler o gemi o denizle birlikte batırılmalıdır. Kuran'da görüldüğü yerde öldürülmesine izin verilen düşmanlarda vardır.

Kadızâde Rûmi 10-10-2010 14:28

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817164)
Bir önceki mesajımda gemide 99 İsrailli ve 1 Çinli olsa gemiyi batırırmısınız diye sormuştum şimdi sorumu değiştireyim gemide 99 israilli ve kardeşiniz veya anneniz babanızdan birisi olsa gemiyi batırmalarına nasıl bakardınız diye sorayım .

Siz konuya duygusallık katıyorsunuz. Bu olmaz. Mesela desek ki Hakkari'de bomba patlayıp tanımadığımız 2 kişinin ölmesini mi istersiniz? :( Yoksa evdeki tüp patlayıp öz annenizin ölmesini mi istersiniz? :ağla:

Alternatif yoksa öz annemizin ölmesi daha doğrudur. Ama kaç kişi bu şıkkı seçebilir?

Demek ki işin içine duygusallık katarsak, hataya düşeriz.

EZEL 10-10-2010 14:36

Alıntı:

Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 817181)
Siz konuya duygusallık katıyorsunuz. Bu olmaz. Mesela desek ki Hakkari'de bomba patlayıp tanımadığımız 2 kişinin ölmesini mi istersiniz? :( Yoksa evdeki tüp patlayıp öz annenizin ölmesini mi istersiniz? :ağla:

Alternatif yoksa öz annemizin ölmesi daha doğrudur. Ama kaç kişi bu şıkkı seçebilir?

Demek ki işin içine duygusallık katarsak, hataya düşeriz.

Hayır efendim ben kendimiz için istemediğiniz bir şeyi başkası için istememeliyiz demek istiyorum

EZEL 10-10-2010 14:37

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816553)
Ben batırırım sonra gider onu kurtarırım yüzme bilmiyorsa şansına küssün napim soruda belirtilmemişti .:ağla:

EDİT : Desemde gaza gelmeyin :w:

hayatiyenicag 11-09-2010 22:19

Bu millet 1 masumu kurtarmak için savaş bile açar..Biz daima masumun mazlumun yanında olduk..Ecdadımızdan öyle gördük..

dilemma 11-13-2010 15:32

Bir ayet vardı, net anımsayamıyorum lakin mealen kafirler topluluğunun içindeki mümin kulları da korumasaydık az daha onları da arada öldüreceklerdi gibi. Oyüzden o bir masum olduğu için 99u öldürmek mümkün değil gibi.. Soru biraz mantık hatası taşıyor ama.. Bir cevap vereceksek illa bu geldi aklıma.

El Emin 11-13-2010 16:00

Said Nursi Hazretleri risalede buyuruyor.
Bir gemide 1 masum 9 cani olsa o masumdan ötürü o gemi batırılmaz.

EZEL 11-13-2010 18:19

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 831328)
Said Nursi Hazretleri risalede buyuruyor.
Bir gemide 1 masum 9 cani olsa o masumdan ötürü o gemi batırılmaz.

O Gemi askeri gemi olursa Gülen medya anında batırır ....

All times are GMT +3. The time now is 21:52.