Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Atatürk Heykelleri Ucube (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=143254)

depare 01-15-2011 12:37

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847685)
O dönemin kendine has tavrında bu yapılmalıydı diyebilirsek. Şimdi aynı şeyin Atatürk heykellerine karşı yapılmanın peygambervari tavırdır diyerek yapılması gerekirmi sizce ? yoksa müslümanlara daha çok zarar verip heykellere dokunmammakmıdır peygambervari tavır.

Atatürk değil mevzu Peygamberin heykeli de olsa fark etmez ben illa Atatürk demedim ilk mesajıma bakabilirsiniz :)

Hatta Peygamberin emri olduğu için evvela onun heykelini yıkarım :)

Neden..? Mekke müşriklerin'in duyguları,hisleri incinmedi mi tanrıları parçalanınca..?

Halbuki bunları tanrı yerine koyan da pek yok :)

Ayrıca İslam da herkezin inancına değil Ehli kitabın inancını yaşamasına özgürlük vardır...

Diğerleri hakkın da ki fıhki hükümlere girmeyeyim sonra vahşet,canilik diye kemalistlerin çenesi düşmez :)

Ukbâ 01-15-2011 12:41

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847695)
Atatürk değil mevzu Peygamberin heykeli de olsa fark etmez ben illa Atatürk demedim ilk mesajıma bakabilirsiniz :)

Neden..? Mekke müşriklerin'in duyguları,hisleri incinmedi mi tanrıları parçalanınca..?

Ayrıca İslam da herkezin inancına değil Ehli kitabın inancını yaşamasına özgürlük vardır...

Diğerleri hakkın da ki fıhki hükümlere girmeyeyim sonra vahşet,canilik diye kemalistlerin çenesi düşmez :)

Güzel insan peygamberin heykeli olsa onun yıkmanız Atatürkün heykelini yıkmak için onu kutsayanları ikna edebilecekmiyiz. Bir iç karışıklık cıkmadan bu meselenin altından kalkabilecekmiyiz veya iç karışıklık cıktı bunun en çok kime zararı olur bunların çok iyi düşünülmesi gerekmezmi. Yani bizheykelleri yıkıyoruz diye mevlam bize yardım mı yapar yoksa bu asırda bu hareket akla mantığa ve siyer ruhuna aykırıydı zararını cekin mi denilir bunlar benim hep kafamı kurcalar.

depare 01-15-2011 12:48

Alıntı:

Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847697)
Güzel insan peygamberin heykeli olsa onun yıkmanız Atatürkün heykelini yıkmak için onu kutsayanları ikna edebilecekmiyiz. Bir iç karışıklık cıkmadan bu meselenin altından kalkabilecekmiyiz veya iç karışıklık cıktı bunun en çok kime zararı olur bunların çok iyi düşünülmesi gerekmezmi. Yani bizheykelleri yıkıyoruz diye mevlam bize yardım mı yapar yoksa bu asırda bu hareket akla mantığa ve siyer ruhuna aykırıydı zararını cekin mi denilir bunlar benim hep kafamı kurcalar.

Zaten bugün var olan devlet şartlarına göre hareket etmek zorundayız her ne kadar istemesekte :)

Onun için zaten şu şartlar da yıkmak gibi bir lüksümüz yok :)

Benim dediğim İslam devleti kurulacak ta,güçlenecekte öyle mümkün..

Şimdilik bizden tehlike gelmez uslu,uslu oturuyoruz :hihi2:

Ukbâ 01-15-2011 12:52

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847699)
Zaten bugün var olan devlet şartlarına göre hareket etmek zorundayız her ne kadar istemesekte :)

Onun için zaten şu şartlar da yıkmak gibi bir lüksümüz yok :)

Benim dediğim İslam devleti kurulacak ta,güçlenecekte öyle mümkün..

Şimdilik bizden tehlike gelmez uslu,uslu oturuyoruz :hihi2:

Tamam o zaman kardeşim. Ben böyle sakat bir sistemin içinde söylediklerinizi yapmamız gerekli diye algıladım. Anlaştık. Bizde oturuyoruz sessiz sessiz veya sinsi sinsi :)

unnamed 01-15-2011 14:35

emege saygi++++

İntifada 01-15-2011 14:56

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847695)

;D;D;D;D
gir gir gir gir :)

AK Üye 01-15-2011 14:58

Sooruma cevap veren arkadaşlar şu ince ayrıntıyı gözden kaçırmıyorlar mı?
Hz.Peygamber'in(s.a.v) yahut İbrahim(a.s)'ın kırdığı putlar bilfiil tapılan ve kendisi Rabb olarak görülen varlıklardı...

Ama sahabilerin muhatap olduğu heykellerin fonksiyonları çok farklıydı...

Demek istediğim o ki; heykel başkadır put başka...
Put başkadır heykel başka...
Istılahi manasına bir göz atmak gerekir...

EvrenBilimci 01-15-2011 15:49

Heykel yapılmıs ne oluyor bazi heykeller ucube olabılır ama heykelcılık bır sanattır ona tapılmak ıcın yapılmaz ona tapılmıs gıbı yapılmıs havası verenlerıde kınıyorum.

ALmi´ 01-15-2011 17:35

Atatürkün heykelini yapıp, ülkede herhangi bir olumsuzlukta ''atam'' diye başlayıp ülkede yaşanılanları atatürke şikayet etmek üzere onun huzuruna (!) çıkmak da bana göre tapınmanın bir başka boyutudur. Ben arada çook büyük bir fark görmem.
Atatürke sadece sevgi beslemenin ötesine gitmeyenlere sözüm yok.Fakat bunu yapanlarda çok büyük bir kesim değildir,bunu anlamak için de ayrıca üstün bir özelliğe sahip olmamıza gerek yok.

Feride 01-15-2011 19:26

Alıntı:

Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 847674)
Rahatsız olduğum yok
Atatürk'ü ve heykelleri bende sevmem, ancak saygı duyarım.
Lakin başka derdimiz yokmuş gibi bunlarla uğraşmak yanlıştır.
Ülkede bir sürü ciddi sorun var. Bunların başında Kürt Sorunu geliyor.
Hani nerde Açılımın devamı mesela?

Elbette gündem de başka şeylerde olabilir
fakat bu başka şeyler çok önemli değil.
Önemlileri çözmeliyiz -ki daha fazla canlar yanmasın!.

Medya adeta cımbızla bir haberi ön plana çıkarıyor diye, ak partinin gündeminin sadece bunlardan oluştuğunu mu düşünüyorsunuz. Malesef bir kısım medya bana göre kasıtlı olarak, bu tarz haberleri ön plana çıkararak sanki gündemde başka hiç bir mesele olmadığını vurgulamaya çalışıyor olabilir..

Sadece başbakan bir rahatsızlığını belirtmiş. Ben de forumdaki bir çok arkadaş gibi, bu sözleri tasvip ettiğimi belirttim. Onun dışında merak etmeyin ak parti inşaAllah diğer çalışmalarını da elinden geldiğince, en güzel şekilde yapmaya devam edecektir..

All times are GMT +3. The time now is 16:40.