Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   BDP'li Adayların Veto Edilmesi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=147624)

Asi_isyankar 04-18-2011 23:52

Alıntı:

Ahmet Yasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 883347)
Evet çıktığı için tabiki önemi kalmadı.Ya hayır çıksaydı bdplilerin dilinden düşmezdiki chp ve mhp den çok üstlenirdi bunu destek vermedik hayır çıktı gücümüz bu diye

O tarafını bilmem ben.
Önemli olan referandumda "Evet" çıkmasıdır.

Yeri geldiğinde zaten boykot kararlarını yadırgarım
Ama bu diğer hata ve yanlışları görmezlikten gelmem anlamına gelmez...

Mavera 04-18-2011 23:54

üstadim az, cok hukuk okuduk biliriz ayni durum daha önce tayyip erdogan icinde gecerliydi ve onun memnu haklari iade edildi o acidan o anayasa oylamasinda siyasi yasaklari düzenleyen maddede gerekli düzenlemer yapilabilirdi ama bdp ne yapti, meclisten kacti ki daha önce defalarca partisi kapatilmis bu zihniyetin yaptigi aslinda amaclarinin üzüm yemek degil, bagciyi dövmek oldugunun göstergesidir..
diger bir nokta bu adaylar hakkinda daha önce ysk dan bilgi alinabilirdi yani aday olup, olmayacklari hakkinda bilgi alma haklari vardi peki neden bu rahleye kadar bekletildi?

Ahmet Yasin 04-18-2011 23:57

Eğer bu karar üzerine seçime girmese daha çok oyu artar.Seçime girerlerse ''devlete itaatsizlik yapıyoruz ama maaşınıda istiyoruz'' olur

Asi_isyankar 04-19-2011 00:02

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 883356)
üstadim az, cok hukuk okuduk biliriz ayni durum daha önce tayyip erdogan icinde gecerliydi ve onun memnu haklari iade edildi o acidan o anayasa oylamasinda siyasi yasaklari düzenleyen maddede gerekli düzenlemer yapilabilirdi ama bdp ne yapti, meclisten kacti ki daha önce defalarca partisi kapatilmis bu zihniyetin yaptigi aslinda amaclarinin üzüm yemek degil, bagciyi dövmek oldugunun göstergesidir..
diger bir nokta bu adaylar hakkinda daha önce ysk dan bilgi alinabilirdi yani aday olup, olmayacklari hakkinda bilgi alma haklari vardi peki neden bu rahleye kadar bekletildi?

Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel
Daha önce nasıl aday oldular peki?

Eğer daha önceki seçimlerde bu karar alınsaydı
Bu seçimlerde öyle bir şey yaşanmazdı.
Ayrıca bazı adayların hukuki durumu gayet açıktır
Yani adaylık için önlerinde kesinleşmiş bir hukuki engel yoktur.

Dediğim gibi;
Bu karar siyasidir, maksatlıdır.

Bu karar Ak Parti'nin işine yaramayacaktır.
BDP için dolaylı olarak yararlı olabilir
Fakat fazla bir yararı olmayacaktır.

Yinede her iki partinin işine yaramamıştır bu.
Çünkü Ak PArti güven kaybetmiş oluyor
Ve BDP daha az vekille meclise girmiş olacak.

Olan barışa ve demokrasiye oluyor kardeşim.
Ben buna üzülüyorum en çok...

onurcan 04-19-2011 00:04

bu olay BDP nin kendi hatası bence birde konunun başlığı yanlış bu adaylar bağimsız aday olmuşlar bunun bu şekilde olacağı ihtimal dahilinde değerlendirmeleri gerekirdi siyaset adı altında başka işlere çalışacaksın halkın içinden aday göstermeyeceksin entrikalarla seçim hesabı yapacaksın ondan sonrada sicili bozuk insanları YSK reddeince başka yerlere çatacaksın...
bu olay ne Ak Parti ile nede başka bir şeyle ilişkilendirmek kimsenin aklına gelmesin...

Mavera 04-19-2011 00:11

Alıntı:

Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 883362)
Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel
Daha önce nasıl aday oldular peki?

Eğer daha önceki seçimlerde bu karar alınsaydı
Bu seçimlerde öyle bir şey yaşanmazdı.
Ayrıca bazı adayların hukuki durumu gayet açıktır
Yani adaylık için önlerinde kesinleşmiş bir hukuki engel yoktur.

Dediğim gibi;
Bu karar siyasidir, maksatlıdır.

Bu karar Ak Parti'nin işine yaramayacaktır.
BDP için dolaylı olarak yararlı olabilir
Fakat fazla bir yararı olmayacaktır.

Yinede her iki partinin işine yaramamıştır bu.
Çünkü Ak PArti güven kaybetmiş oluyor
Ve BDP daha az vekille meclise girmiş olacak.

Olan barışa ve demokrasiye oluyor kardeşim.
Ben buna üzülüyorum en çok...

o iki sahsiyet mv ydi ama onlar mv olduklari zaman hüküm giydiler yani onlarin mv olmasiyla davalar durmadi, sonuclandi ve hüküm giydilar o yüzden bu secimde yasak yediler!..
ben kararin dogru olmadigina inaniyorum ve demokratik acidan etik olmadigini düsünüyorum ki o yasak yiyen sahsiyetlerden zerre kadar haz etmem hepsini pkk li görürüm ama onlara birakinda hesabini halk versin, ysk degil!

Eşref 04-19-2011 00:11

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Mecliste buna benzer sahneler her gün yaşanırken, insan doğal olarak soruyor; bunların mecliste ne işi var? diye.

Bu arada Ahmet Altan, kendine yakışır bir yazı yazmış.

Özgür Çağrı 04-19-2011 00:13

oktay vuralın mehmet şandırın mecliste ne işi var eşref abi ?

manifesto 04-19-2011 00:18

Estergon adaylarına okey ama dtp adaylarına veto
Çifte standart ve siyasi karar ve yanlış
Zararını Türkiye çeker
Hem de daha önceden adaylıklarında sorun var mı yok mu diye de çok defa da dtp liler ysk ya gitmişler
Son dakika komplosu bu

Eşref 04-19-2011 00:18

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 883381)
oktay vuralın mehmet şandırın mecliste ne işi var eşref abi ?

Valla bana kalsa, ben ilk chp'yi meclis dışarı ederim. Ama yine onlar ülkeyi bölme isteklerini gizli gizli yürütüyorlar. Sanki ülke sevdalısıymış gibi hareket ediyorlar. Bdp de bu yok.

All times are GMT +3. The time now is 06:24.