![]() |
PKK ve bazı kıstaslar
Bu ülke bir mozaiktir. ve yapılacak en büyük yanlış Türk - Kürt - Alevi Sünni ayrımı yapmaktır. Lütfen buna dikkat edelim.
|
PKK ve bazı kıstaslar
[quote=ammar ]
Alıntı:
|
PKK ve bazı kıstaslar
Alıntı:
|
PKK ve bazı kıstaslar
Alıntı:
"Ben kürtüm" (yani Türk değilim) diyen insanları nereye koyacaksınız merak ettim doğrusu."Hey Kürt titre ve kendine gel sen aslında Türksün" diyelim diyenler çıkabilir aramızdan ama ikna olacaklarını sanmam:) Yanlış anlamayın iyiniyetli bir soru: ne yapacağız bu kürtleri: soykırım tehditiyle Türk oldukarına inandıralım, hipnoz edip Türklük bilinci kazandıralım, genleriyle oynayıp Türklerinkine benzetelim ..? Var mı bir fikriniz? |
PKK ve bazı kıstaslar
Alıntı:
böyle bir anlayis konuya ne kadar cözüm getirir bilemiyorum..;) |
PKK ve bazı kıstaslar
Alıntı:
Var abi öyle entellektüel açılımlar, yenilerini bekliyoruz ? :) |
PKK ve bazı kıstaslar
tartışmaları okudum ve çok üzüldüm. adamların amaçları ve biz hala neler tartışıyoruz. kanı sütü temiz hiç bir insan bu vatanın bölünmesini istemez onun için sadece kendi düşüncesi olduğu için ben milliyetçiyim ülkücüyüm demekle olmuyor. her temiz müslümanın gayesi amacı budur. ikincisi illede türklük demişsin iyi hoşta ülkemizde ben türküm diyipte bu ülküye bölücüden daha çok zarar veren insanlar var ne olacak o zman? arkdaşlar yıllardır kısır döngü halinde konuşulan mevzulardan kurtulmak lazım. çünkü bu laflar yıllardır konuşuluyor ve çözüm yerine yanan yangını iyice körüklüyor. kardeşi kardeşe düşman ediyor. eskisi gibi artık sağ sol kalmadı. kürt türk kalmadı. ya bu vatanı seversin bu vatanın birliği için birlikte çalışrsın yada bu vatanı bölmeye çalışırsın ikisinden biri. başka yok. ikinci bu pkk olayı küçümsenecek bir olay olmadığı ve büyük şirketler tarafından desteklendiği aşikardır.bu konuyu böyle türklük kürtlük meselesine indirgerde bu dar alanda çakılır kalırsa zaten onlarda hedefine ulaşmış biz birbirimize girmiş oluruz. hangi akıllı insan bu duruma müsade edebilir. Arkadaşlar bu tartışmada bozkurt nickli arkadaşda vatan bölünmesin diyor bizde diyoruz. her sütü kanı temiz insan bunu diyor. peki neden tartışıyoruz. hala kısır konuları konuşuyoruz. eğer bu ülkeye hizmet etmek istyorsak artık ideolojik fikirleri bir kenara bırakıp hep birlikte el ele vererek çalışımalı birbirimizi kardeş bilmeliyiz. aksi hem pkknın işine yarar hemde silah petrol devi alçak şirketlerin işine....
|
PKK ve bazı kıstaslar
bulmuşsunuz birtane... yüklenin bakalım...
hükümetin doğu bölgeleri politikasının sonuna kadar arkasındayım.. terör biterse işte böyle biter. ama yeri geldiğinde şehit olacak kan akıtacak kahramanlar gerekli. şehadete giden askere "sen türkiyelisin edebiyatı yapamazsın" ona tğrk olduğunu hissettireceksin. sağına baktığında Ulubatlı Hasan'ı soluna baktığında Alparslan'ı görecek. a milli takım için yapılan turkcell reklamları gibi arkasında görmek istediği topluluktan bir tanesi BEN TÜRKİYELİYİM dese, muhtaç olduğu kudreti damarlarında hissedemeyek. senin benim kökenim ırkım etniğim farketmez. dağlıcada şehit olanlar Türk oldukları için şehit edildiler. ölmeyenler Kürt oldukları için ölmedi. bu ayrımcılığı yapan ben değilim, sen değilsin. diyarbakırlıya sorsan, kürtçe BEN TÜRKÜM diyecek. sen istedin diye değil, ben istedim diye degil, kendi istediği için diyecek. içinden geldiği için diyecek. hissettigi için diyecek. maraş kahraman, antep gazi, urfa şanlı.. fransıza direnen, orada zafer kazanan Türk halkıydı. yurt dışına çıktıgında, pasaport isteyem görevli memura , pasaportu uzatırken "turkish passport" deriz. türk pasaportu. sende gitsen bende gitsen bu boyledir. türkiyeli pasaportu degil.. süper güçmü olmak istiyorsun?? hangi amerikalı "ben amerikalıyım" dder? "i am an american" sorsan alacagın cevap budur. iki tane resmi dil, kırk küsur ıetnik yapı, siyahı beyazı cekik gözlüsü... ama göguslerini gere gere "ben amerikanım" diyorlar. BEN TÜRKÜM demesini ögrendigimiz an, kuvvet doguracak birligi sağlamış oluruz. ben türkiyeliyim demek, etnik ayrımcılıga buyuk zemin hazırlamakta. aman dikkat.. bahsettigim ümmetçilik yada osmanlıcılıktan daha farklı. türkçülük değil.. belki turancılık olsa gerek. cunku yeri geldiginde HAYDİ TÜRK BİRLİĞİ kuruyoruz dediğimizde, e biz hepimiz türk degiliz sadece 12 milyonumuz türk (ab'ye göre türkiyede 12 türk yaşıyor) ama türkiyeliyiz.. dedigimiz anda iş biter. 6 asır 3 kıtada at kşturmaktan, 2 çağ açıp kapatmaktan, avrupalının "tanrının kırbacı" asyalının çin seddi yapılış sebebi olmaktan gurur duymana gerek yok. dağlıcadaki 12 kişiden dolayı TÜRK olmaktan gurur duyarım. bir kişi için hepimiz ermeni oldukya. 40bin kişi için hepimiz Türk olalım. geriye kalan, benim adım ahmet, senimki mehmet demek gibi olsun. |
PKK ve bazı kıstaslar
muhalefet kardes sagolasin bize tarihi tekrar hatirlattin ;)..
evet bizler Türküz bunuda gururla söylüyoruz ama bir türk dünyaya bedeldir yaklasiminida benimsemiyorum.. habire gecmisten dem vuruyoruz..iste söyle sanli tarihimiz var, böyle sanli tarihimiz var ya simdi? acaba türk denilince neden insanlar dudak büker oldu.. madem gecmisten dem vuruyoruz sunuda hatirlatmak isterim osmanlinin tebasinda bir cok halk vardi onlar ne diyordu ben "osmanliyim" osmanli sen bir bosnaliya, bir ruma, bir ermeniye zorla "türküm" dedirtti mi?.. nedir bu insanlari zorla türk yapma sevdasi..birakin isteyen türküm desin, isteyen türkiyelim desin kim kendini nasil ifade ediyor, kimligini nasil ifade ediyorsa öyle desin.. yazinda buram buram milliyetci ögeler var, buram buram türk irkinin üstünlügünden bahsetmis sunuda unutma dinimizde irklar arasi üstünlügü kaldirmis, üstünlügü takvada görmüstür.. ben türk oldugum icin mutluyum cünkü benim atalarim alemlerin rasülünün övgüsüne mazhar olmus varmi bundan güzel mutluluk.. ama benim türk olmam benim diger irklari kücük görmem anlamina gelmez ki, benim türk olmam bütün irklardan üstün oldugum anlamina gelmez ki.. atalarimiz yillarca dünyaya hakim olmus ama böbürlenmemisler, baskalarini hor görmemisler, hosgörü göstermisler, kimseyi zorla türklügü kabul etmeye zorlamamistir.. böyle vatan, millet, sakarya naralari atmak gercekten cok güzel..cok duygusal bir milletiz, en ufak olayi bile milli bir meseleye dönüstebiliyor, en ufak basarilari bile milli zafer olarak algilabiliyoruz.. lütfen ayaklarimiz yere saglam bassin..ülkemizin dört bir yani düsmanla cevrilmis biz ise hala daha sen susun, ben buyum tartismasi yapiyoruz.. ya birakin kendini türk hisseden türküm desin hissetmeyende adini her ne koyuyorsa onu desin, birakin insanlari zorla sevdirmeyi seven sevsin, sevmeyen ne yaparsa yapsin ama saygi duysun!.. sevmeyene sen terket demek erdem degildir, sevmeyene neden sevmiyrosun gel sunun özüne inelim demektir baktin niyeti kötü o zaman gereken yapilir ama zorla, basina vura vura sevdirmek nasil olacak.. o insan ancak takiyyeye zorlanir, icinde yine nefret saklidir ;).. lütfen tepkimizi gerektiti yerde, gerekene gösterelim ;) |
PKK ve bazı kıstaslar
Alıntı:
Öyle ya Türk olmayan şehid de olamaz. Gök tanrı öyle demiş ya. Ya da Türk olmayan savaşamaz orijini Türk olmayan herkes askerlik konusunda potansiyel özürlüdür. Sizin milliyetçilik dediğiniz şeye hep olumlu bakmaya çalışıyorum ama ırkçılık fışkırıyor çatlaklarından, görmemek için kör olmak lazım. Şehadetin ne manaya geldiğini, kimin nasıl şehit olduğunu Türk halkı da çok iyi bilir Türk vatandaşı kürtler de.. Bunları iyiniyetle söylediğini düşünüyorum ama farkında olmadan bir çatışmaya yol veriyorsun.Bir kürt vatandaşı "ne yani şehadete gitmek için Türk mü olmak lazım" dese bunu kimse sıradışı karşılayamaz.Bu çatışmaların boyutunun sadece fikir bazında kalmayacağı da açık.. Bir de şu "Türk olduğunu hissettirme" meselesi.. Yukarda da sordum cevap alamadım; faraza ben kürtüm (ki mesele değil), doğduğumda ailem kürtçe konuşuyordu, çevremde şalvarlı esmer insanlar vardı ve (göktanrı beni affetsin) kendimi bir türlü Türk gibi hissedemedim hadi bana Türk olduğumu hissettirsin birisi. Bİr yöntem olarak Alıntı:
Yani aslında bu kadar kolaymış: onlar da Türk biz de Türk bir mesele yok.Biz düşünemişiz.. Eğer dediğin doğruysa ne âlâ, kendisini Türk gibi hissediyordur öyle tanımlıyordur.Kültür milliyetçiliği, olabiliyorsa ne güzel.. O zaman neden "kürt meselesi" diye bir meselemiz var, neden doğudan oy almak isteyen liderlerin ağzından "Benim teyzem de kürtçe konuşurdu, benim 75 kürt milletvekilim var" gibi sözler ve vaatler işitiyoruz ? Ben ordaki insanların büyük bölümünün kendini Türk olarak tanımlamadığını düşünüyorum. Aksini iddia edenlere saygı duyarım ama bu nesnel bir durum gidip araştırmak, gözlemlemek yeterli olur.(inşallah, inanması zor olabilir bir kesimin ) Mesele şu ki yukardaki durumun (ordaki vatandaşların kendilerini nasıl tanımladığının) kendi istediği gibi olmasını isteyen modern adolflar var. Yöntemleri de Rusların Çeçenlere, Kırgızlara, uyguladığının aynısı... Önce "bu adamlar Türk" diyorlar. "Dur bakalım hemşerim benim ne olduğumu sen benden daha iyi mi bileceksin" karşılığını alıyorlar."Türk değilsen de Türk olacaksın"a başvurmakta hiç çekinmiyorlar ki mesele burda başlıyor.Burdan itibaren tiyatronun adı "ırkçılık", "kültür soykırımı", "gereksiz bir dejenere çabası" !.. Sonra "sen dağ Türküsün" baskısı "Türkiye Türklerindir" aşağılaması(Türkiye'yi ona kim verdiyse?) "ya sev ya terket" kovması(seni sözcü seçen kimse?) İşte komutanların itirafları.. "Haddini aşan herşey aksine rucû eder" Kötüniyetli, boş devlet hayali güden, bölücü kürt vatandaşlar yok mu? İlla ki.. Ama yukardaki zorbalık, gereksizlik tüm kürtlere isabet edip onları aksi istikamete çekiyor; "Madem bana dağ Türkü olduğumu dikte ediyorsun, gör bakalım nasıl oluyormuş dağların kürtü", "madem Türkiye Türklerindir, ben de kürdistan kurarım orası bizim olur hadi bakalım" "madem sevmediysem terkedeyim; peki, ama topraklarımızı da alırız." demesi için haksız, nankörce ama sosyoloji mantığı gereği "geçerli" gerekçe yaratılıyor.Bunu hesap edememek nasıl mümkün oluyor düşünmek lazım... Velhasıl sanal, yapma, garip yollardan ortak yan inşa etmeye çalışmaktansa ortak yanlarımızı vurgulayabilsek mesele çözüm rayına girecek.O ortak yanın da neler olduğu belli.Hele içlerinden birisi var ki o en güçlüsü, en mükemmeli ama birileri rahatsız oluyor tabii... |
All times are GMT +3. The time now is 02:13. |