Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Dunya Hz Muhammed (s.a.v) yuzu suyu hurmetine mi yaratildi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155435)

İntifada 09-22-2011 16:50

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955342)

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisi, İmam-ı Rabbani'nin, Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın ve Yusuf-i Nebhani'nin yazmış oldukları kitaplarda yer alıyormuş. Başka İslam âlimleri de eserlerinde bu hadis-i kudsiye yer vermişler. İmam-ı Rabbani'ye, Erzurumlu İbrahim Hakkı'ya, Yusuf-i Nebhani'ye ve o hadis-i kudsiye eserlerinde yer vermiş olan İslam âlimlerine itibar ederek o sözün hadis-i kudsi olduğuna inanıyorum.

o saydığın isimler alim olsa da sen bir sözün hadisi kutsi olup olmadığını onlara bakarak karar veremezsin...
birşeyin hadisi şerif olmasını belirmek için sözün senedine bakılır arkadaş...
bu hadisle ilgili yorum yapan hocaların hepsi en azından benin duyduklarım rivayetin senediyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemektedir diyorlar...
kimiside evet bu hadis değildir ama manası doğrudur diyor...
onu da bilemem...
ama dediğim gibi söz konusu hadis ise itibar edeceğin peygamberimiz olmalıdır islam alimleri değil...

Cihannur 09-22-2011 18:25

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955350)

o saydığın isimler alim olsa da sen bir sözün hadisi kutsi olup olmadığını onlara bakarak karar veremezsin...
birşeyin hadisi şerif olmasını belirmek için sözün senedine bakılır arkadaş...
bu hadisle ilgili yorum yapan hocaların hepsi en azından benin duyduklarım rivayetin senediyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemektedir diyorlar...
kimiside evet bu hadis değildir ama manası doğrudur diyor...
onu da bilemem...
ama dediğim gibi söz konusu hadis ise itibar edeceğin peygamberimiz olmalıdır islam alimleri değil...

Muteber İslam âlimleri eserlerine bu hadis-i kudsiyi aldıkları için onlara itibar ettiğimden dolayı hadis-i kudsi olduğuna inanıyorum diyorum. İmam- Rabbani gibi İslam âlimlerinin en büyüklerinden biri eserine bir hadis almışsa ona itibar ederim. İmam Rabbani, bu hadis-i kudsiyi eserine alırken onun hadis-i kudsi olduğuna inanarak eserine almıştır. Bediüzzaman Said-i Nursi de bu hadis-i kudsiye eserinde yer vermiştir.

Hadis demek zaten peygamber efendimizin diliyle söylediği sözlerdir. İslam âlimleri, peygamberimizin hadis-i şeriflerini toplamışlar ve hadisler bize bu şekilde ulaşmıştır. İslam âlimlerinin çalışmaları olmasaydı peygamberimizin hadislerini kimlerden öğrenecektik? Peygamberimize de itibar ediyoruz onun yolundan yürümüş ve yürümekte olan muteber İslam âlimlerine de itibar ediyoruz.

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin senedinde sorun olduğunu ama manasının doğru olduğunu söyleyen bazı âlimlerin olduğunu sen de kabul ediyorsun. Öyle söyleyen âlimlerin bu söyledikleri ne anlama gelir? Peygamber efendimiz böyle bir söz söylememişse bile o sözün manasının yani anlamının doğru olduğu anlamına gelir. Bunu bir misalle anlatayım: Peygamberimiz: "Kur'an-ı Kerim'in indirilmesi 23 yılda tamamlanmıştır." dememiş olsa bile, böyle bir hadis-i şerif olmasa bile bu sözün manası doğrudur. Yani Kur'an'ın indirilmesi 23 yılda tamamlanmıştır. Böyle bir hadis-i şerifin olmaması, Kur'an'ın indirilmesinin 23 yılda tamamlandığı gerçeğini değiştirmez.

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin manasının doğru olduğunun söylenmesi, o sözün mana olarak doğru olduğu, yani kâinatın peygamber efendimiz varolduğu için yaratıldığı anlamındadır.

EpiVaTeS 09-22-2011 18:42

islamoğlu hoca mı...???

İntifada 09-22-2011 18:48

ezbere konuşuyorsun her zaman ki gibi...
kimlerin buna eserlerinde yer verdiği değil senet ilgilendirir bizi...
hadi mustafa islamoğlu,abdulaziz bayındır gibi isimler bunun hadis olmadığını söylese bazı güruhlar onlar zaten hep öyle deyip bu sözü tamama tutmayacaklardır ama ebubekir sifil hocada senet olmadığını ama alimlerin manaen doğru olduğunu bildirdiklerini söylüyor...

ben mana doğrudur diye kabul etmiyorum doğru oku alimlerin görüşünü dile getiriyorum...
ve sen aradaki farkın ciddiyetini anlayamıyorsan boşa tartışmayalım derim...
eğer bu bir hadisi kutsi olsaydı biz buna şüphesiz iman etmek durumda olacaktır yani kainatın peygamberimiz için yaratıldığına şüphe taşımayacaktık...
ama bir alim çıkıpta bu hadis değildir ama manası doğrudur diyorsa bu kendi yorumudur.
her insan buna katılmak durumunda değildir.

İntifada 09-22-2011 18:48

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955402)
islamoğlu hoca mı...???

evet hoca...
varsa aksini kanıtlayacak ilmin reddiye yazmakta serbestsin...

EpiVaTeS 09-22-2011 18:50

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955406)

evet hoca...
varsa aksini kanıtlayacak ilmin reddiye yazmakta serbestsin...

bence değil...
sana göre mi karar vercem olm...
sen ispatla reddiye yazarak hocalığını bakem...???

Seyyah 09-22-2011 18:54

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955407)
bence değil...

Sana göre hoca kimdir üstad merak ettim?

İntifada 09-22-2011 18:54

bana göre hoca bana göre hoca değil ne demek ?
sen benmi belirliyoruz birisinin hocalığını...
hoca olmasa elbet biri çıkar hoca değilsin der değil mi bu kadar hoca içinden...
adam eğitimini almış,yıllardır yapıyor hocalığını düşmanları bile hoca diye bahsediyor ortada realite var sen hoca olmadığını neye göre söylüyorsun ?
reddiye aksi bir durum için yazılır
ben islamoğlu hocayı sayıyorum seviyorum ve vakfınada üyeyim...

EpiVaTeS 09-22-2011 18:55

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955410)
bana göre hoca bana göre hoca değil ne demek ?
sen benmi belirliyoruz birisinin hocalığını...
hoca olmasa elbet biri çıkar hoca değilsin der değil mi bu kadar hoca içinden...
adam eğitimini almış,yıllardır yapıyor hocalığını düşmanları bile hoca diye bahsediyor ortada realite var sen hoca olmadığını neye göre söylüyorsun ?
reddiye aksi bir durum için yazılır
ben islamoğlu hocayı sayıyorum seviyorum ve vakfınada üyeyim...

tamam hocalığını ben belirlemiyorsam sende belirleyemezsin...
yanlışmıyım...???

Mavera 09-22-2011 18:55

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955407)
bence değil...
sana göre mi karar vercem olm...
sen ispatla reddiye yazarak hocalığını bakem...???

pardon abi sen kimdin, herhalde basbakanimizin bahsettigi ulema sen oluyorsun..

All times are GMT +3. The time now is 11:22.