Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kraliçe, Bayan Gül'ün topuğuna baka kaldı! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=157431)

İntifada 11-24-2011 01:18

Alıntı:

NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971574)

Niye o zaman sürekli ülke gündemini tesettür problemleri ile meşgul ediyorsunuz. Kadınının ne üniversitelerde bulunması ne de kamu alanlarında çalışması uygun değil bir çok islam alimlerine göre.

Kadının sosyal hayattan koparan bir tasarı ile ülke gündemini sürekli perçinleyen bu zehirden kurtulabiliriz.

işte nevariyeden bir saçmalık daha ;D
kadını sosyal hayattan mı koparıyormuş başörtüsü...
edebiyle örtünen bir çok bacımız var sosyal hayatta aktif olan...

bu ümmetin annelerinden olan peygamber karısı hz.aişe deve üzerinde savaş yönetti...
sen hangi sosyal hayattan kopukluktan bahsediyorsun ?
kadının üniversitede bulunmaması gerektiğini söyleyen hoca yanlış konuşmuş...
yada onlar tesettürlü bir kızın başı açık bir şekilde kamu alanında çalışmaması,okula gitmemesini söylemiştir siz yine elinizle kapatıp işinize gelen yeri almışsınızdır...

bir papaz hz.muhammed döneminde toplumda kadın haklarının pozitif yönde nasıl geliştiğini anlatan bir makale yazmıştı...

Garibüzzaman 11-24-2011 02:33

Vay be nihilizm damarların kopmuş yine
Grup yorumcu:)

Bak diyorum ki bu ülkede tesettür sorunu çözülmüş olsa bile. Siz yine ünilerde orda burda o bunu giymiş, bu islamiyete uygun değil gibi pespaye yorumlarınıza devam eder, gündemi asla bu literatürden kurtaramazsınız.

Kendi içinizde olduğu gibi piyasade da epey bir numuneleriniz mevcut.

Sizi bu konuda rahatlatacak tek düzenleme kadını sosyal hayattan kopartmaktır diyorum çözdün.

İntifada 11-24-2011 02:43

fikirsizm damarın kopmuş yine ;D
nihilistmiş :)
ben dünyaya değer veriyorum çünkü müslümanım hamd olsun nihilizmle işim olmaz...
biz evvela zulme başkaldırıyoruz...
bizimkisi kavga değil üzüntüdür...
bilinçli bir müslüman olduğunu bildiğimiz,başörtüsü konusunda bedeller ödemiş hayrunnisa hanımın daha dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz...
yoksa şu görüntüsü bizi mutluda etmektedir...
biz nasıl ki üniversitede mini etek giyene karışmıyorsak,hakkıyla örtünmeyenede karışmayız istediği gibi gelebilir...
minietekliye bir çift söz söylecek olsak bu haramdır bacım derdik bize sorsaydı...
aynı şekilde hakkıyla örtünmeyenede aynısını deriz bu şekilde olmaz bacım diye...
biz örtüsüyle sosyal hayatta yer almak isteyen bacılarımız için mücadele veriyoruz ve mücadelemiz sürecek...
kendi içimizde bazen anlaşamasakta hayrunnisa hanımın şu başındaki örtüye bir soysuz dil uzatacak olsa hepimiz bir olur onun dilini koparırız...
ha yok diyorsan başörtülü görmeye tahammül edemiyorum açık açık söyle bilelim...
yoksa bizim üzerimizden zehrinizi dökmeye çalışmayın...
ayrıca grup yorum özgürlükten adamlıktan yanadır...
büyük başörtüsü mitinglerine katılmışlıkları vardır...
kemalist ve ulusalcı değiller ya bana yeter...

Ammar 11-24-2011 03:12

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971582)
Sevgili Amar kardeşim, demek ki onun inandığı tesettür şekli öyle. Demek ki o senin gibi düşünmüyor. Kendi inandığı şekilde giyiniyor. Sen de kendi inandığın şekilde giyin.

tesettür ayetleri ben indirmedim haşa ve islam kurallarının sana göre bana göresi yoktur tesettür bir renk tat değil ki o öyle ben öyle !

Tüm islam muctehitlerinin üzeriden itifak ettiği bir tesettür sınır ölçüsü vardır. ilköğretimdeki kardeşlerimize cehalet cahil diyen bu zatı muhteremdi sizin gbi düşünmüyor demek ki demedi onlar öyle ben böyle !

Alıntı:

NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971630)
Vay be nihilizm damarların kopmuş yine
Grup yorumcu:)

Bak diyorum ki bu ülkede tesettür sorunu çözülmüş olsa bile. Siz yine ünilerde orda burda o bunu giymiş, bu islamiyete uygun değil gibi pespaye yorumlarınıza devam eder, gündemi asla bu literatürden kurtaramazsınız.

Kendi içinizde olduğu gibi piyasade da epey bir numuneleriniz mevcut.

Sizi bu konuda rahatlatacak tek düzenleme kadını sosyal hayattan kopartmaktır diyorum çözdün.

yanlış olan hiç bir şeye eletirilerimiz bitmez biz her yerde ve her zaman yanlışlara karşıyor.
sizin bu zihniyetinizide her yerde ve her zaman eleştireceğiz onuda sosyal hayattan kaybederek ilelebet çekebilirsiniz ancak o zaman eleştiriler son bulur.

EZEL 11-24-2011 03:58

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video

Eşref 11-24-2011 04:30

Dinde elbette bence sence olmaz. Fakat buradaki mesele çok farklı.

Bayan Gül baş örtüsü neden takıyor? Aksesuar olsun diye mi? İnancı gereği öyle giyiniyor. Sanırım bundan kimsenin şüphesi yok.

Peki Hayrünnisa hanım, senin bildiklerini bilmiyor mu? Eminim biliyordur. Cahil bir bayan değil. Demek ki böyle giyinmeyi kendince uygun buluyor. Demek ki onun için bu şekilde giyinmek, dinen uygun. Ne diyelim?

Sonuçta giyim konusu, tesettür konusu, çok kesin çizgilerle belirlenmiş bir mevzu değil. Yorum farklılıkları olabiliyor. Bu konu, içkinin haram olması gibi kesin ve tartışmasız bir çizgiye sahip değil. Eğer öyle olmasaydı, tesettürün şekli bu kadar tartışılmazdı.

Bu kadar yazıyorum, fakat yanlış anlaşılmasın, Hayrünnisa hanımın giyim şekli doğrudur demiyorum. Sadece ona saygı duyuyorum. Yoksa elbisesinin darlığını da geçtim, en başta bir bayanın böyle topuklu bir ayakkabı giymesi bile çok doğru değil. Hem dikkat çekici hem de tak tuk ses yapar. Ziynet eşyasının sesinden pek farkı kalmaz. Ama Hayrünnisa hanımın kendi aklı var, geniş bir bilgisi var, üstelik yanında eşi var, oğlu var. Bir eleştiri yapılacaksa onlar yapar. Ben karışırsam, yarın bir başka yabancı da bana karışır. Ortada saygı, sevgi, hoşgörü kalmaz.

Ammar 11-24-2011 15:06

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971650)
Dinde elbette bence sence olmaz. Fakat buradaki mesele çok farklı.

Bayan Gül baş örtüsü neden takıyor? Aksesuar olsun diye mi? İnancı gereği öyle giyiniyor. Sanırım bundan kimsenin şüphesi yok.

Peki Hayrünnisa hanım, senin bildiklerini bilmiyor mu? Eminim biliyordur. Cahil bir bayan değil. Demek ki böyle giyinmeyi kendince uygun buluyor. Demek ki onun için bu şekilde giyinmek, dinen uygun. Ne diyelim?

Sonuçta giyim konusu, tesettür konusu, çok kesin çizgilerle belirlenmiş bir mevzu değil. Yorum farklılıkları olabiliyor. Bu konu, içkinin haram olması gibi kesin ve tartışmasız bir çizgiye sahip değil. Eğer öyle olmasaydı, tesettürün şekli bu kadar tartışılmazdı.

Bu kadar yazıyorum, fakat yanlış anlaşılmasın, Hayrünnisa hanımın giyim şekli doğrudur demiyorum. Sadece ona saygı duyuyorum. Yoksa elbisesinin darlığını da geçtim, en başta bir bayanın böyle topuklu bir ayakkabı giymesi bile çok doğru değil. Hem dikkat çekici hem de tak tuk ses yapar. Ziynet eşyasının sesinden pek farkı kalmaz. Ama Hayrünnisa hanımın kendi aklı var, geniş bir bilgisi var, üstelik yanında eşi var, oğlu var. Bir eleştiri yapılacaksa onlar yapar. Ben karışırsam, yarın bir başka yabancı da bana karışır. Ortada saygı, sevgi, hoşgörü kalmaz.

islamda dediğim gibi bencesi yoktur. kesin emir yok diyorsunuz var nasıl yok. islam fıkhı bayan cudunun hatları belli olmayacak diyor. buna siz de itiraz etmiyorsunuz. saygı duyarım diyorsunuz. hiç kusura bakmayın islam da yanlışa saygı yoktur tahammul vardı gücün yetiyorsa ortadan o yanlışı kaldırmak vardır. aklı var diyorsunuz yanlış yapan herkesin aklı var bizim de aklımıza var yanlış doğruyu da biliyoruz ama yanlış yapabiliyoruz. o zaman islam alimleri çekilsin hiç kimseye anlatmasın herkes canı nasıl istiyorsa yapsın yok böyle bir mantık. yanlış yapan müslüman kardeşimizi uyarmak bizim görevimiz demişsiniz ki yarın birileri bizede karışır evt yanlış yapıyorsan bizede karışması lazım.

bide demişsiniz nisa hanım biliyor. bilmesi yanlış hakkını vermiyor bilakis daha dikkatli olma sorumluluğu yüklüyor.

bu video çok şey anlatıyor...
YouTube Video

nihani 11-24-2011 16:36

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971558)
:) bu ne bahane böyle heytt,

Ha Cumhurbaşkanın hanımı diye hem makyajlı hem tesettürlü mü olacak yani ? Sırf siyasetin iğrençliği yüzünden ilahi kurallar mı değişecek, ne diyor vücut hatları belli olmayacak bakın hanımefendiye belli mi ? Belli... Ya sıkmabaş olduğunu kabul edecek ya da adam gibi girecek tesettüre kardeşim, hem ne alakası var, elleri ve yüzü (kabaca) görünebilir bunlarda bir sıkıntı yoktur dosdoğru girsin tesettüre yani bu nasıl bir savunma mekanizmasıdır ! Böyle zihniyetler sayesinde İslam yozlaşıyor ! Hem makyaj yapıp hemde ben tesettürlüyüm diyemez kimse, oldu o zaman giysinler incecik şeyleri ha kapanıyormu vücudum kapanıyor bu tesettür müdür yani, lütfen saçmalamayın böyle bir mantık olamaz, herşey açık ve net, kafanı kapat sonra git vücut hatlarını olduğu gibi gösteren saçma salak şeyler giy bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..!

Çarşaf giysin o zaman,bakalım yanında eşi var yada yokken o saraya girebiliyor mu?..

nihani 11-24-2011 16:39

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 971572)
Hayrünnisa hanımın giyim tarzını beğenmeyebiliriz. Bize göre dine aykırı da olabilir. Fakat bu Hayrünnisa hanımın kendi tercihidir.

Siz de kendi tercihinizi yapar ve beğendiğimiz şekilde, dine uygun olarak giyinirsiniz. Ne sizin giyim tarzınız ne Hayrünnisa hanımın giyim tarzı bir başkasını ilgilendirmez. Hele hele bir başkasının giyim tarzını öne sürerek onu hor görmek, küçümsemek, kötülemek asla kabul edilemez.

Kesinlikle katılıyorum.Başörtüsüyle Çankaya'ya çıktığında neler olduğunu hatırlatacak değilim.Kritik bir noktada duruyor ve başörtüsünü çıkarmak zorunda bile kalabilirdi.

manifesto 11-24-2011 16:41

Bayan Gül'ün başında beri kılık kıyafet sorunu var
Şimdi de topuk sorunu ekledi
Bu topuklar biraz hafif bayanlar için gibi geldi bana
Gereksiz ve kaba
Karşında zaten küçücük bir kadın var.
Abdullah Gül de uzun boylu sayılmaz
Sorun ne?

All times are GMT +3. The time now is 20:47.