Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İran İslam Cumhuriyeti'ni Doğru Anlamak (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=157809)

EpiVaTeS 12-05-2011 03:09

irana düşman gözle felan bakmıyorum...
ama öyle islamın lideri önderi gibide kabul etmem...
napmışta önderlik etmiş...
destek vermiyormuymuş diye duydum az önce burda...
la desteğin kralını veriyor lübnan'da şiilere suriyede nusayrilere...
esat babasından mı alıyo desteğide kendine iman ettiriyor...???

Ertuğrul ÖZGÜL 12-05-2011 03:12

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973790)
iran deyince bazılarının tüyleri diken diken oluyor başlıyor düşmanlık ama ABD deyince şerefsiz emperyalist demekle yetiniyorlar...

Ben anlatamıyorum galiba... irana düşman olan yok konuya yazanlar arasında amerikayı seveninde olduğunu zannetmiyorum... benim demek istediğim İslamın kurtarıcısı gibi görmemek gerek.. çünki onların görüşü doğrultusunda eğer ellerine güç geçerse önce hedef biziz...

Özgür Çağrı 12-05-2011 03:12

İranın liderlik palavralarına ve sonu gelmez blöflerine de
Kör bir iran düşmanlığınada
karşıyım.

Ertuğrul ÖZGÜL 12-05-2011 03:14

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973793)
karşıyım.

Tamda özet olmuş... iranın düşmanı değil abartının karşısındayım....

EpiVaTeS 12-05-2011 03:15

demek istediğimi furkan söylemiş...
ertuğrulda deklare etmiş...
olay bu kadar basit...

BeldeiTAYYIBe 12-05-2011 03:18

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973725)
İran ümmetin yüz akıdır...

Sahabeye hakaret edercesine siilikte ileri gitmeleri yüzünüzü hicmi kkizartmiyor muhterem...

Alıntı:

Ammar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973790)
iran deyince bazılarının tüyleri diken diken oluyor başlıyor düşmanlık ama ABD deyince şerefsiz emperyalist demekle yetiniyorlar...

Buyur kardesim...su manzara karsisinda tüylerin diken diken olmuyorsa bari hassas olanlara birsey demeyin.
Düsmanim yapsa sunu, düsman derim lanet ederim...Islamin KALESI!!! yapiyorsa ne diyeyim??

BeldeiTAYYIBe 12-05-2011 03:20

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973795)
demek istediğimi furkan söylemiş...
ertuğrulda deklare etmiş...
olay bu kadar basit...

Aynen...katiliyorum.

depare 12-05-2011 03:25

Gayet doğru anlıyoruz :)

Ammar 12-05-2011 03:27

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973789)

Yeryüzündeki Sünni-Şii nüfusun dağılımını gösteren şu haritaya bakarsan İslami vahdetin önünde kimin engel olduğunu rahatlıkla görürsün.

http://img193.imageshack.us/img193/6...stribution.jpg

İtikadı bozuk olan % 10 civarındaki Şiiler, bozuk itikatlarından vazgeçip Ümmet-i Muhammedin % 80 civarında bölümünü oluşturan ve itikatları doğru olan Sünnilere dâhil oldukları zaman İslami vahdet sağlanacaktır inşaallah. İslami vahdetin önündeki en büyük engel bozuk Şiilik'tir.

bu haritaya göre sünnilerin utançlarından başlarını kaldırmaması gerekirdi bilem anlatabiliyor muyum ? sembolik bir devletleri bile yok islamla yönetilen şiiler yerleri bile görünmüyor haritada ama islami devlet kurmuşlar yönetiyorlar az çok doğru yanlış yada eksik tam fark etmz.

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 973793)
karşıyım.

ben kale dedim önder demedim. tüm küfür onlara yönelmiş. ki zaten diğer müslümanların küfrü rahatsız ettiği yok. iran düşerse müslüman iyicene batacaklar.

seni teyid edenler bunu iyi okusun :)

iran islam devrimlerin oluşması için ve bu zamanda da yapılabilirliliği ortaya koyması için bir idoldur kardeşim tabi böyle düşünceleri olmayanlar laiklik en iyi sistem diyenler varsa onlar haklı olabilir.

İntifada 12-05-2011 03:28

la hayatında iranı gezmemiş dolaşmamış adamlardan iranı dinliyorsunuz...
irana gitmemiş adamların analizleriyle iranı değerlendiriyorsunuz...
öyleki geçen elemanın birisi şii karşıtı bi siteden alıntı gösterdi humeyniye ait dediği kitap humeyninin değil ;D
önce şu devletçiliği milliyetçiliği bi kenara atıp kendi ülkenizin pisliklerini konuşun sonra iranı...
dört dörtlük bir ülke değil üstelik şu an hiç değil...
muhalifleri susturuyorlar baskıcılık var ve suriye olayları imam humeyninin kemiklerini sızlatıyorlar...
mezhep fanatizmine dur deyin...
ben bir sünniyim ama madem resim mesim konuluyor kendi mezhebimi savunanları zora sokacak dolu şey koyarım...
bu mezhebimi bağlar onunla amel ettiğini sağlayanlarımı kararı siz verirsiniz...
humeyninin dediğini savunuyorum...
la şiiye la sünniye vahde vahde islamiye...

All times are GMT +3. The time now is 09:21.