Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Atatürk' İle İlgili Görüşleriniz Nelerdir ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=159161)

Hüdaverdi 01-24-2012 03:20

Ne kadar saçma bir konu bu.
3 kişi şikayet ederse konuyu silicem ;D

Mavera 01-24-2012 03:22

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 983047)
Sadece saygı duyuyorum.

Ve atatürk'ü hiç bir samimi , Müslüman'ın sevebileceğini düşünmüyorum...

seviyor muyun, hayir nefret ediyor muyum hayir.. ona karsi nötrüm diyebilirim!
ama saygi duyuyorum!

Garibüzzaman 01-24-2012 04:20

Alıntı:

_duygu_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 983044)
Bizde kısır döngü yok fasit daire var :)
Tıkılıp kalmak maddeye özel bir şey insan olduğum için üzerime alınmıyorum … tasvir yapmak zorunda değilsiniz ayrıca kendinizde not verme zorunluluğu hissediyorsanız o ayrı…sorularınıza kendi çapımda cevap veririm sınavınızdan geçebilirmiyim bilemiyorumda :)

birilerinin maşası olması demek onu tek başına suçsuz ilan etmez.. saltanatı kaldırmasını anladık hadi hilafeti neden kaldırdı? Abdulhamid halife olarak devam edemezmiydi?
Bu soruların cevabı ona mal etmeme yetiyor… ama İslam ülkelerinin geri kalmasını tek bir şahsa veya tek bir nedene bağlamak gibi bir anlam çıkmıyor benim sözlerimden siz öyle anlasanızda ben öyle bir şey kastedmedim.
genede mantıksız gelene saygı duyuyorum.

Marka müslümanı tabirini kim için kullandığınızı anlamadım, yakıştırabildiğim bir birlik bir cemiyet bir cemaatte yok. Ama ortada bakış açınız öyle olan bir topluluk varsa, batı politikalarını çare olarak görerek taviz vermişse İslami kaideler çerçevesinde tenkit edilebilir saygı duyarız. ama özü zorla alınmışsa bunun ucu yine hilafete dokunur...

Müslümanı müslümana kırdırarak yapılan propagandanın savunucusu değilim. Buna dair söylemimde olmadı. Kendi çapınızda böyle bir mülahaza güdüldüğü düşünülebilir saygı duyarız…
Benim eleştirim inkılabların toplum üzerindeki hala sürmekte olan etkisinedir.

Evet dönüşmüştür … çok yazıkki inkılaplarla cehalete sürülen halk yeis içinde yıllarını çürütmüştür.
Halkı suçsuz bulmuyorum ayrıca, suçlular islami hassasiyetlerinin peşinden koşmadıkları ve itildikleri çukurda sadece can çekişmekle yetindikleri için, suçlular hodri meydan diyerek kökleşen zihniyetin karşısına çıkacakları sahalardan kaçtıkları için….

Not vermek veya sınava tabi etmek gibi bir sui niyet içerisinde olmadığımı belirteyim. Çünkü tarihçe değilim. Amatör olarak ilgilenirim ve okurum.
Marka müslümanları tabiri içerisinde bulunan şahıslardan biri de benim. Konuşulduğu zaman mangalda kül bırakmayan ama iş icraata geldimi güneşi ceketininin cebinde kaybetmiş marka müslümanları. İttihat ve terakkiyi de bu gruba dahil ederim bazen.
Nacizane, silahlarınızı kuşanıp tek bir cenah üzerinde ( Elbetteki o cenah gurubunun muhteşem paranoyaları ve çürük mülahazarı vardır ) tenkit ideolojisi geliştirmiştiniz. Karşı cenah eğer seküler bir hayat sürmemiş, vurdumduymaz olmamış ise o inkilaplar bu ülkenin başından batlamazdı.
.Aynı zamanda o dönemde dünyanın manevi bir buhran içerisinden olduğunu belirtmemiz gerekir. ( Dünya savaşları, kominist rejim akımları, çürük teoriler )

_SoN_ 01-24-2012 13:47

Konu başlığında ufak bir değişiklik yaptık,bu tarz başlıklar, bizi yanlış tanıtabilir.

_Ednâ_ 01-24-2012 13:50

Alıntı:

NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 983070)
Not vermek veya sınava tabi etmek gibi bir sui niyet içerisinde olmadığımı belirteyim. Çünkü tarihçe değilim. Amatör olarak ilgilenirim ve okurum.
Marka müslümanları tabiri içerisinde bulunan şahıslardan biri de benim. Konuşulduğu zaman mangalda kül bırakmayan ama iş icraata geldimi güneşi ceketininin cebinde kaybetmiş marka müslümanları. İttihat ve terakkiyi de bu gruba dahil ederim bazen.
Nacizane, silahlarınızı kuşanıp tek bir cenah üzerinde ( Elbetteki o cenah gurubunun muhteşem paranoyaları ve çürük mülahazarı vardır ) tenkit ideolojisi geliştirmiştiniz. Karşı cenah eğer seküler bir hayat sürmemiş, vurdumduymaz olmamış ise o inkilaplar bu ülkenin başından batlamazdı.
.Aynı zamanda o dönemde dünyanın manevi bir buhran içerisinden olduğunu belirtmemiz gerekir. ( Dünya savaşları, kominist rejim akımları, çürük teoriler )

estağfurllah öyle bir sui niyet isnad etmedim :)
hüsnü niyet olarak görmesem cevap verme gereği duymam :)
tekrar ediyorum suçu tek tarafa yükleme gibi bir söylemim olmadı.
bir çok birlik, cemiyet, cemaatde aynı suç katagorisinde olmasalarda suçlu görülebilecek pozisyonu aldıkları için tenkit edilebilirler.
ama her ne kadar maddi manevi buhranların olduğu bir dönem olsada hala etkisi devam eden zihniyetin başı olarak gördüğüm için sevmiyorum.
bu körü körüne, bağnaz bir his ve düşünce değil. kendimce temelinde çok sebep görüyorum.vesselam...

Saltuk Buğra Han 01-25-2012 03:48

Bu kişiden kişiye değişir.
Örneğin ben Atatürk'ü bir ağaca benzetirim.
Dalların da bir çok meyvayı ve bitkiyi barındıran koca bir ağaç.
Bu ağacın meyvaları kimine acı,kimine ekşi ,kimine de tatlı gelir.
Bazı mecnunlar kökten kesmek ister ama ,onun da baltası yetersiz gelir.
Bence en güzeli çürüyen dallarını budayıp daha verimli hale getirilmelidir.
Bilmem anlatabildim mi?

All times are GMT +3. The time now is 00:18.