Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   SİZCE ASKERLİK DÜŞMELİMİ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=17487)

sumeyra_tonkal 01-04-2008 19:08

SİZCE ASKERLİK DÜŞMELİMİ?

Az olsun öz olsun harcanan parlar daha iyi yerlerde değerlendirilebilir.

MaU_95 01-04-2008 21:17

Alıntı:

alikece Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili arkadaşlar,
18 ay boyunca askerlik yaptım. Vatan sevgimden, bütün arkadaşlarım açık öğretim okurken (çok üzgünüm ama askerliği kısa yapmak için) ben gittim paşa paşa 18 ay yaptım askerliğimi. 2 yıllık MYO mezunuyum.
Kıbrıs'ta yaptım, takdir belgem, bölük eğitim birinciliğim var.
Tabur S4 yazıcısı, Tabur Karargah Bölüm Çavuşu, Eğitim Çavuşu, denetleme eğitim manga komutanı, Vizite Sorumlusu görevlerini yürüttüm. Bazılarını aynı anda hemde.
Askerlik düşmelidir. Aslında askerlik profosyonelleşmelidir. Bu olunca zaten 15 aya gerek kalmayacak.

Askerliği tam manası ile yapmadan boşuna nefes harcamayın.

Subay olmak, astsubay olmak er ver erbaş olmaktan çok farklıdır.
Eğer subay olsaydım bir çok şeyi düzeltmek için kollarımı sıvardım.
İnşallah subay olacak arkadaşlarımız hataları düzeltirler.

mavera 01-04-2008 21:56

Türkiye nin jeopolitik konumu geregi ordusunun her daim güclü olmasi gerekir..ama bu askerlik olayina bile el atilmalidir zamandan önce düzeltilmesi gereken baska seyler vardir..
En basta daha 19 yasinda hayati yeni tanimaya baslayan birine verilen yetersiz egitimle teröre karsi mücadeleye göndermek cok yanlis o yüzden kademeli olarak artik profosyonel orduya gecmek gerekiyor diye düsünüyorum..
bir arkadasinda dedigi gibi askerligi, sivil hizmet olarakta yapma imkani sunulmali bir cok avrupa ülkesinde su anda öyle ama türkiyenin konumu ortada bu su anda biraz zor olarak görünüyor...
Zaman olayina gelince su andaki sartlarda 15 ayi gayet makul görüyorum ama sistem oturulursa 15 ay yerine 12 ay veya 10 aya düsürülebilir..
Hükümetimizinde profosyonel askerlik konusunda calismalari var bence cok yerinde calismalar birde ordunun üst yönetimi siyasi konulara yogunlasmak yerine ordunun asli görevi olan ülke güvenligiyle ilginir bu alanda calismalar yaparsa daha yararli olur diye düsünüyorum..

Yâren 01-04-2008 22:26

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

zamanında 24 aymıs sonra 18...sımdı 15 sıze cok mu gelıyor...(kı kısa donemlerde var yaz tatılı gıbı askerlık yapanları hıc saymıyorum)

bugunlerde boyle bır baslıgın acılması bıle cok ayıp....

bekara karı boşamak kolaydır. bence herkes işini yapsın. askerlik vatan borcu olarak anlatıldı o şekilde büyütüldük, ama içine girmeden bazı şeyleri hep manevi yönüyle duygusallıkla düşündükce insan yanıldığını anlıor. bir imam hatipli olarak dilekce verdim askerlik mesleğine okul durumumdan dolayı alınmıyorsam askerlik görevinede alınmamayı talep ettim ama tabiki kimin umrunda. askerliğim boyunca büyük komtanlarımızın brokoli sevdasından market market dolaştığımı düşündükce, ve dışarda asgari ücretle açlık sınırında yaşadığını gördükce, askerliğin maneviyatı biraz daha ölüyor. biz oaraya peygamber ocağı diye gittik ama hiçde öyle değilmiş

bekarda degılım herhagı bıseyde bosamıyorum...kusura bakmayın ama benım nerde ne sartlarda yasadıgımı hangı ortamlarda bulundugumu nerden bılıyorsunuzda bu soylemı kullanıyorsunuz....ben bu camıya ıcınde buyudum...turkiye nın her kosesınde yasadım cok sey gordum...

ıcınde bırkac yanlıs cıktı dıye tum komutanları harcamak nıye..evet askerı karısına kızına sofor eden komutanda coktur..askerı yerı gelınce evınde mısafır eden, askere sorusturma acılacakken restı cekıp kendını rıske atanda coktur...evet daglarda olen arkerde coktur batıda kamplarda kadın kız seyreden askerde coktur....

bana askerıyeyı anlatma olurmu..

ben maduriyetimi dile getiriyorum.. ben okulumdan dolayı askeriyenin nimetlerinden neden yararlanamıyorum?.. bence askerlik mecburi olarak kalsın 12 aya düşürülsün ve askerlik kamu görevi olarak yapılsın mesela huzur evi,hastahane okul vb. askerlik profosyenelleştirilsin eğitimli insanlar bu görevi icra etsin. yükseklik korkusu olan insanı, kan görünce bayılan insanı vatan kurtarmaya dağa çıkarmak bu ülkenin menfaatine olmayacaktır.

bırıncısı zaten doktorların cogu doktor olarak ogretmenlerın cogu ogretmen olarak yapıyor askerlıgını...yada ne bılım bır bılgısayar ogretmenı yazıcı olurken bır sofor makam soforu oluyor..

ıkıncısı sen zaten askerlık basvurusunu yaptıgın zaman bu sıkıntıları dıle getırırsen yukseklık korkusu gıbı kan tutma gıbı yada herhangı bır rahatsızlıgın varsa , zaten ona gore bır uygulama ıcıne grılıyor...

yanı zaten bu soyledıklerın tamamen olmasada buyuk olcude uygulanıyor...

haklısın doktor doktor olarak yapıyor askerliğini,öğretmen ise öğretmen olarak 12 ay yedek subaylık yaparak, bu millette maaşlarını ödüyor zaten. 4 yıllık mezunlar ise 6 aylık kısa dönem askerlik. köyden gelen cobanımızda 15 ay... profosyonel bir orduya köyden gelen cobanımızmı yoksa eğitilmiş 4 yıllık mezun asker mi daha faydalı olacaktır? çobanı eğitmen zaten 6 ayını alacaktır. ayrıca askerliğe kabul zamanında kimse ne tür korkularımızın olduğunu sormuyor. zaten elinde raporu olan çürüğe ayrılıyor... önümüzdeki dönem gidecek askerlerine tercih hakkı tanıdığımızı varsayalım,bakalım kaç kişi gitmek isteyecek askere. her Türk asker doğmaz bu ezber bozulacak ve artık birileri kıral çıplak diyecektir

kobbal 01-05-2008 01:31

milletimiz kolaya kaçmayı çook seviyor askerlikten korkan varsa bakın açık öğretim var arkadaşlar korkmayın kayıt olun

ATmaCA53 01-05-2008 15:16

düşmemeli

mavera 01-05-2008 16:28

Alıntı:

kobbal Nickli Üyeden Alıntı
milletimiz kolaya kaçmayı çook seviyor askerlikten korkan varsa bakın açık öğretim var arkadaşlar korkmayın kayıt olun

olay askerden kacmak yada askerligi sevmek degildir..olay olaya gercekci yaklasmak ve 15 aylik askerligin getirisidir..
yoksa her vatan evladi bu ülkede askerlik yapmak ister ancak askerligin sartlari, ortami ve sekli bu konunun burada tartisilmasinin en önemli nedenidir...
Söyle ufak bir analiz yaparsak Her Türk asker dogar, vatan, millet, sakarya, hersey vatan icin, vatan sagolsun gibi kavramlar eski gücünü kaybetmistir bunun sonuclarida bence cok iyi sekilde irdelenmelidir!

MaU_95 01-06-2008 00:04

Alıntı:

Yok güzel kardeşim. Vatanına gönül vermiş akıllı, zeki, olgun, bilinçli ak gençlerin arasındasın.

parabol 01-06-2008 00:06

Alıntı:

aramızda bu sekılde dusunen arkadaslar oldugunu hıc sanmıyorum..burda tartısılan askerlık yapılsın yapımasın degıl bır ıkı ay dussun dusmesın meselesı...

CeVHeR 01-06-2008 23:46

Parabol kardeş çocuksu bir kahramanlık yapıyorsun gibi geliyor bana. Askeriyelerin içinde büyüdüm, bana askerliği anlatmayın diyorsun. Bak ben askere gitmedim. Her an gidebilirim çünkü tecilim bitti. Neyse konu bu değil. AMa askere gitmiş bir sürü arkadaşım var ve askerlik hikayeleri dinlemekten bunalmış bir insanım. Askerliğin kısalmasını isteyenlere kızmışsın. Nedenini anlamak mümkün değil. Nereli olduğunu bilmiyorum ama evine en yakın askeriyeye gittiğin zaman göreceksin ki hep boş boş gezen askerler. O çocuklar, o en verimli çağlarında oralarda boş bş gezeceklerine,, gelecekleri için birşeyler yapsa daha iyi olmaz mı?
Sonra demişsin ki ben de askerlik yapacağım. Harp akademisine gideceğim. İnşallah istediğin olur. Yalnız Harp Akademisinden mezun olmuş biriyle 15 ay vatani görevini yapmaya gelmiş eri nasıl olur da bir tutarsın. Harp Akademisinden mezun olan biri orduya rütbeli olarak girer. Ayrıce bunu hayatını geçindirmek için yapar. Devletten aylık maaşını alır. Devletin her türlü imkanından faydalanır. Askeri lojmanlarda yer, içer, yatar. Ama normal er vatani borcunu ödemek için oradadır. Karşılığında hiçbir bedel almaz. Yeri gelir tuvalet temizler. Yeri gelir sarhoş komutanını evine taşır. Yeri gelir hanımefendiyi konken partisine götürür. Yeri gelir yatar. Yeri gelir kalkar. Yeri gelir sürünür. Bu işleri yapmak için 15 ay çok uzun bir süredir.
Harp Akademilerinden mezun olup orduya giripte bende askerlik yapacağım demeyin. Çünkü maaş için yapılanla, vatan borcunu ödemek için yapılanı bir tutamazsınız. Tutarsanız er ve erbaşlara çok büyük haksızlık yapmış olursunuz.
Ayrıca merak ediyorum. Harp Akademisinden mezun olupda Güneydoğu' da çatışmış, yaralanmış veya şehit düşmüş kaç bayan askerimiz var veya var mı??? Yani orduda bir görev alsanızda masa başında imza atarsınız anca...
Necip Fazıl' a katılıyorum, hayatları boyunca askerlik yapmayacak insanların bu konuya yorum yapmaları çok ilginç...
15 ay çok uzun bir süredir. Düşürülebildiği kadar düşürülmelidir....

All times are GMT +3. The time now is 06:47.