Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26001)

MaU_95 04-22-2008 00:07

Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

duygu sen ne yaptin öyle ya 8)

Yanlış anlamayın abi..İzleyene izlemeyene karışmam..Ama resmen arkadaşlar dinen faydalı olduğunu söylüyor..Din hakkında bir bilgi insanı küfre sokar..Lütfen araştırsınlar biraz..Stv o diziden para kazanıyor,oyuncular para kazanıyor..Bu hayır değildir..Hayırdan kazanç sağlanmaz..Allah rızası kazanılır..

Peki kardesim senin anlayisinla bakalim..o zaman imanlarin para kazanmasi yanlis mi? sonucta onlarda hayir yapiyor..

İmamlık bir meslektir..Hem dini öğretiyor hem emeğinin karşılığını alıyor..Bu dünyada geçimini sağlamak için o mesleği seçmiş ve eğer hakkıyla yapıyorsa hem bu dünyada emeğinin karşılığını alır hem Allahın huzurunda mükafatlandırılır..Ama bu oyuncular insanlara HAYIR yapmak için bu dizileri çekiyorlar diyemez kimse..İmam hem ahireti için çalışıyor hem dünyası için çalışıyor..Ama bu yapımcılar insanlara güya hayır yapıyorlar,hem para kazanıyorlar hemde insanları yanlış dini bilgilerle donatıyorlar..Bu hayır değildir..Öyle olsaydı,insanları bilgilendirmek için bir amaçları olsaydı öncelikle oyuncular buna dikkat eder,rol gereğide olsa bir adam bir kadının yatağında yatmaz,rol gereğide olsa içmese dahi bir içki ortamında bulunmazdı.. Şimdi demek istediğim belli farklı yönlere çekmeyelim..Eskiden imamlık yapan bir çok kişi para kazanmaz,ya hayır duası alır,yada cemaatin verdiği yardımlarla geçinirdi..Olay tamamen farklı..Ben hayır yapacağım diye dizilerde rol alıp kendimi günaha sokup başkalarını doğru yola çekmeye gayret etmem..Bu aptallıktır..Bu hayır değil menfaattir bana göre..Bir imamda sırf para kazanmak için yanlış bilgiler öğretse hayır yapmış olmaz.. Bu dizileri tasvip etmiyorum.. Dinde bir yanlış bilgi insanı dinden çıkartır..Bu dizide bin hata var..bir kişiyi etkiliyorsa iki ikişiye yanlış bilgiyle zarar veriyor..İzleyenlere bir şey diyemem herkese saygım var..Ama tekrar ediyorum Allah rızası için, içersinde binlerce yanlış dini bilgi olan bir yapım için Dinen faydalıdır demeyin..Son cevabım artık yorum yazmıycam çünkü defalarca anlatmaya çalışmama rağmen bir çok arkadaş ya yanlış anlıyor yada kızıyor..
Saliha arkadaşım ünlü oyuncular oynayınca seviniyorum demiş mesela..Geçen bahsettim orda oynayan yeşil gözlü adını bilmediğim ama bir çok ünlü yapımda gördüğüm hanıma sordular,neden böyle ufak yapımlarda oynuyorsunuz daha büyük tekliflerde var dediler..Hanımefendinin cevabına bakın;İşin küçüğü büyüğü olmaz..Ben işime bakarım,emeğimin karşılığını alırım..Kazanmasa bu lafları dermiydi..?? Eğer o kadın o işi insanlara hayır için ve ibret olmak örnek vermek için yapmış olsaydı,rol gereğide olsa başka erkekle el ele tutuşmaz,sevgili rolü oynamazdı...!!!!!! ;)

Duygucum ön yargılısın. Sonuçta insanların amacı tartışılır, ama amaç ne olursa olsun sonuca bakmak lazım. Sonuçta bir takım bilgiler, ahlak güzelliği, insan sevgisi, anne-baba sevgisi, kötülerin karşılaştığı durumlar gibi konularda bir şeyler veriyor dizi. Varsın amaçları para kazanmak olsun(ki sanmıyorum yapımcının böyle bir amacı olsun). Olsa da sonuç değişmez.

Para kazanmak için onlarca ahlaksızlık yapılıyor, ne yapalım TVleri kapatalım da orda çalışan onlarca kişi işssiz kalsın biz de adam gibi kanallardan mahrum mu kalalım? Çocuklarımıza ne izletecez peki?

Ve unutma bu insanlarda bir şekilde geçinmek zorunda. Bunu böyle bir yolla yapıyorlar, kimseyi kandırmıyorlar, faydalı olmaya çalışıyorlar. Ahlaksız yapmıyorlar. Sonuçta ders alınacak bir sürü hikaye izliyoruz, hem de ibretle.

Namussuzluk yapacaklarına, ahlaksızlık yapacaklarına, bu tarz topluma faydalı dizilerde oynamaları daha iyi değil mi sence?

Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin?

Yâren 04-22-2008 00:25

Alıntı:

MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı

Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin?[/b][/color]

İslamın bilinmeyen yönlerini,biliniyormuşcasına yansıtmak..

Rivayetlerin, yani kulakdan dolma hikayelerin gerçekmişcesine yansıtılması..

Herşeyden önce, sanki yönetmen ahirete gidip gelmişcesine, öbür dünyada yaşanacakları yansıtması.

Olağan dışı olayların, sanki hergün yaşanıyormuş gibi anlatmak.

Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor.
Hurafeler dinimize ciddi zararlar veriyor, bunu kabullenmek lazım. Aynı Çanakkalede destanında olduğu gibi. Orada anlatanlara sorsak, savaşı evliyalar, yatırlar kazanmıştır.

BaDe_EsNa 04-22-2008 00:56

Alıntı:

asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
illaki kötülük eden kötülük buluyor iyilik eden iyilik...

sence bu kötü birşey mi ?? :D

bunu kötü olarak söylemedim ama sonu belli olan bişeyi izlemek hiç güzel olmuyor :( sonunu bildiginiz bir kitabı okurmusunuz siz :-\ şahsen benim kaç kitabım yarım kaldı öyle ;)

Müntesip 04-22-2008 16:03

Alıntı:

Alıntı:

duygu sen ne yaptin öyle ya 8)

Yanlış anlamayın abi..İzleyene izlemeyene karışmam..Ama resmen arkadaşlar dinen faydalı olduğunu söylüyor..Din hakkında bir bilgi insanı küfre sokar..Lütfen araştırsınlar biraz..Stv o diziden para kazanıyor,oyuncular para kazanıyor..Bu hayır değildir..Hayırdan kazanç sağlanmaz..Allah rızası kazanılır..

iyi o zaman para kazanan herkes ALLAH(C.C)'ı ve RESUL(SAV) 'UNU anlatmasın.din adına kitab cıkaran,ilmihal hazırlayan hiçkimse para almasın bu bakıs acısı bana dogru gelmiyor duyguseli kardesim

Müntesip 04-22-2008 16:20

Alıntı:

Dinde sence bence kavramı olmadığı için ben kendi düşüncelerime göre değerlendirmiyorum konuyu öncelikle onu belirteyim..Ben diziyi eleştiriken dini boyutuna göre ele aldım.. :)
Bir hayırda yanlış varsa demişim değil mi..? Ve sizde namaz örneğini vermişsiniz.. :) Şimdi Namaz nedir..? Farzdır..!Farz ne olursa olsun yapılması gereken şeydir değil mi..? peki namaz da aklımıza gelen kötü şeyler ne yapar ..idrakımızı azaltır ;) idrakımız azalıyor diye namazı bırakmak tamamen idraksızlıktır..Aklımıza bir şeyler gelse dahi biz namaz kılmama günahıdan kurtuluyoruz..Eee namazda idrakım yok varsın namaz kılmama günahım olsun demek te hangi akıla sığar..? :) Gelelim bu sırlar dünyalarının konusuna..Fıkıh bilirmisiniz..? fıkıhta altın kurallardan birisi vardır..harama düşmek tehlikesi varsa farz bırakılır..tahrimi mekruha düşmek varsa vacip,tenzihi mekruha düşmek tehlikesi varsa sünnet bırakılır...Burda ne var..? Harama düşmek tehlikesi var..Çünkü öldükten sonra vicdanımız değil sorgu melekleri bizi sorgular..O melekleri senaryolaştırabilirlerdi..Harama düşüren bir değil bir çok şey var..O dizide oynayan erkekler mesela..Dinimizde içki bulunan yerde durmak içilmesede haram mıdır..?Evet..Ama rol icabı ordaki insanlar içki bulunan ortamdalar..İçmeselerde ellerinde var..Bazı bölümlerde içki içen ayyaş,günahkar insanlar anlatılıyor..Bunuda geçtik başka bir örnek verelim..Dinimize göre namahremin nahamreme bakması yanayana durması günah değil mi..? Ama bu dizide namahrem olan kadın erkek rol icabı aynı yatağı paylaşmıyor mu..?Onuda geçtik..O dizide Vicdanımız bir kadını sorguluyor sen haram yedin,oğlunun ölümünede sebep oldun..Kadının çığlıkları yükseliyor affedin,affedin beni diye haykırıyor ama kırmızı buharlar arasında cehennemin taa dibine postalanıyor..Bunu izleyen bir çocuk ne düşünecek bir bakalım.. ''Aaa şimdi bende ölünce günah işlersem böyle kırmızı kapıdan,iyilik yaparsam ibadet edersemde beyaz kapıdan gireceğim demek ki..'' diye kafasında yanlış düşünceler canlandıracak..Bu çocuğun dini bilgisi büydüğünde ne kadar sağlıklı olur..?
Şimdi diyeceksiniz yine sizin başınız açık sizde her ortama giriyorsunuz.. :) Evet öyleyim ama bu dinin gerçek olan taraflarını savunmayacağım anlamına gelmez..Ben bu diziyi izleyen insanların yanlış etkilendiğini,özellikle çocukların yanlış bilgiler öğrendiğini,dini bilgi öğrenmek için yanlış bir yol olduğunu düşünüyorum..Ben açığk olabilirm..Günahkarım ama namaz kılıyorum..Bir hanımda kapalıdır ama namaz kılmıyor..Ben başım açık günaha giriyorum ama oda başı örtülü namaz kılmayarak günaha giriyor değil mi..? :) Bu iki örnek dinde baş örtüsünün ve namazın farz olduğunu anlatmama engel olur mu..? ;)

Ahireti Allah'ı hatırlatmak elbette hayırlıdır ama bunu bu aptal senaryolarla değil Kuranı Kerimden,gerçek kıssa ve hadislerdende öğretebilir ve anlatabiliriz..Bu senaryolar yerine yaşanmış kıssalar anlatılsa ne hoş olur..Misal geçen Kanal 7de Veysel Karani hzlerinin hayatını izledim..Ağlayarak hemde..O kadar etkilendim ki iki gün kurtulamadım..Peygamberimiz için dişlerini sökmesi,annesinin sözü için peygamber efendimizin yüzünü göremeden geriye dönmesi vs..Çocuklarımıza,insanlarımıza neden yaşanmış olanları anlatıp,onların hayatlarıya ibret vermeye ve öğretmeye çalışmayalım.. ;) Öte tarafta bizi vicdanımız sorgulamaz..Bizi hünker ve Nekir adındaki iki mübarek melek sorgular..Ve sonunda bizi cennete yada cehenneme postalamaz..İyi halde olanlara cennet penceresini açar ve azap vermez,kötü halde olanlara cehennem penceresini açar ve azap verir..Ama bu programda bizi bir sakallı dede karşılıyor..Benim çocuğum bunu görse demez mi sen bana iki meleği anlatmıştın ama burda dede var diye..Bu senaryolardan iki kişi fayda görüyorsa,bir kişi zarar görüyorsa o iki kişininde önemi yoktur.. ;) Dinimizde bir hayır yaparken içinde dini yönden ufacık bir yanlış dahi varsa yaptığınız hayır hayır olamaz..Bir kişi o hayırdan zarar görüyor,on kişi fayda görüyorsa o hayır hayır değildir..Dinimizi daha güzel şekillerde öğretebilirz..Allah bize dini öğrenin ve öğretin demiştir ama bunu yaparken bize dizileri örnek vermemiştir..O dizi bana göre yarar değil kocaman bir zarardır..Siz o saatlerdeki diğer diziler daha zararlı diyorsunuz..Hayır efendim..Dini yanlış öğrenmek asıl büyük zarardır..Ben o yayınları izlerim belki..Günahkar olurum..Ama din hakkında yanlış bilgiler öğrenipte,o bilgileri savunsam,başkalarınada öğretsem küfre girerim..Günahkar olmak nerde küfre girmek dinden çıkmak nerde..Lütfen dini bilgileri gerçeğine göre anlatalım..Kendi düşünceleremize göre tartıp anlatmayalım..Eminim siz bu sözü söylerken dinen yanlış bir bilginin insanı dinden çıkartacağını bilmiyordunuz... ::)

Neyse çok uzattım galiba ama cevap verme gereği hissettim..Lütfen bu konu hakkında kişisel doğrularınızı değilde dini yönden doğruları savunun ve anlatın..Ben kendi nefsimi tatmin etmek ve kendimi kabul ettirmek için değil,dini gerçekleri savunmak için cevap veriyorum..Bu son yorumum bu konu hakkında..Dilieyen izlesin ama ALLAH RIZASI İÇİN DİNEN FAYDALIDIR demesin..Allah rızası için diyorum..!!!!!!

bircoksey yazmıssınız tesekkür ederim ama sizin bu düşüncelerinizi bende savunursam bir tek kadını ve erkegi sokaga cıkartmam.cünkü her an harama girme tehlikesi var...bir sürüü yazı yazmıssın hangisine cevap verecegimi sasırıyorum...
cocuklar için birseyler yazmıssın mesela ; günah işlersem atesin içine,iyilik yaparsam bulutların üstüne tarzında vs aslında küçük cocuklara temel de bosa konusmanın günah oldugunu mu anlatmalıyız. bilmem biliyormusun bosa konusmak bile günahtır.(dogru olsa bile cünkü insan ALLAH'ın verdiği bedeni yıpratıyor,bu da emanete hıyanet etmek oluyor)..isterseniz ifrat ile tefrit'e hiç girmeyelim..aslında bütün suclamalarının kaynagı belli insanların anlatılan olayları yanlış anlama korkusu ve bu yanlış anlama sonucu dinden cıkabilecekleri olgusu...bir bakın etrafınıza sizden baska olayları anlatılmak istenenin dısında anlayan kac kişi var ?? yoruluyorum cevab yazarken lütfen bu kadar yanlış anlamayın anlatılanları !!

Müntesip 04-22-2008 16:27

Alıntı:

Dinde sence bence kavramı olmadığı için ben kendi düşüncelerime göre değerlendirmiyorum konuyu(bunu konun basında yazmıssın)

Lütfen dini bilgileri gerçeğine göre anlatalım..Kendi düşünceleremize göre tartıp anlatmayalım(bunu da sonunda )..Eminim siz bu sözü söylerken dinen yanlış bir bilginin insanı dinden çıkartacağını bilmiyordunuz... ::)

dinen yanlış bir bilgi insanı dinden cıkarmaz !! bu yanlış bilgiyi savunmak ve anlatmak insanı dinden cıkartır ve bildiklerini yapmamak insanı dinden cıkartır.hiçbir müslüman yanlış bildigi bir olayın yanlış oldugunu bilmez.insan zaten yanlış oldugunu bilse dogruya ulasmaya calışır..burada sizinle din bilgisi yarışması yapmıyoruz.

MaU_95 04-22-2008 16:52

Alıntı:

jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı

Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin?[/b][/color]

İslamın bilinmeyen yönlerini,biliniyormuşcasına yansıtmak..

Rivayetlerin, yani kulakdan dolma hikayelerin gerçekmişcesine yansıtılması..

Herşeyden önce, sanki yönetmen ahirete gidip gelmişcesine, öbür dünyada yaşanacakları yansıtması.

Olağan dışı olayların, sanki hergün yaşanıyormuş gibi anlatmak.

Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor.
Hurafeler dinimize ciddi zararlar veriyor, bunu kabullenmek lazım. Aynı Çanakkalede destanında olduğu gibi. Orada anlatanlara sorsak, savaşı evliyalar, yatırlar kazanmıştır.

Hurafe = Dine sonradan girmiş yanlış inanç. (TDK)

Dizinin amacı belli, yapılanlar belli. Kötü bir şey yok ortada, şiddet, kavga yerine iyilik, hoş görü örnekleniyor, ahlaksızlık yerine güzel ahlak örnekleniyor, insanların bir takım dersler çıkarması sağlanıyor. Bu amacı taşıyarak yapılan bu programları desteklemek gerek. Bir bölümünde (ki en çok etkilendiğimdir) bir kadın bebeği doğaya bırakıyor aradan geçen günlere rağmen bebek hayatta kalıyor. Kadın da yaptğına pişman oluyor. Çıkarılacak o kadar çok ders var ki.

Ön yargılarınızdan kurtulup izleyin, çocuklarınıza izletin. Hurafe görmedim ben bugüne kadar dizilerde gerçi o gözle de hiç bakmadım itiraf edeyim. Olduğuna ihtimal vermiyorum. Yine de hurafe olduğunu idda ettiğiniz bir bölümü Youtube den bulabilirseniz link yollayın bakalım belki görürüz bir şey, tabii o kadar varsak:).

Müntesip 04-22-2008 19:56

Alıntı:

Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor. [/b]

işte tam da bu yüzden ahiret var güzel kardeşim ...kömür ile elmas aynı olmasın diye,iyiyle kötü aynı olmasın diye,zalimin zulmu yanına kalmasın diye,alimin ilme boşa gitmesin diye ...takdir edersin ki asıl ceza veya asıl ödül bu fani dünyaya sıgamayacak kadar şiddetli veya güzeldir...

hipermuhafazakar 04-23-2008 13:49

Alıntı:

Ben izlemiyorum, evde izleyenlerede sesimi çıkarmıyorum..

İslamın hurafeleştirilmesi ve yanlış lanse edilmesinden başka yararının olduğununuda sanmıyorum

Hem izlemiyorum diyorsun hemde islamı hurafeleştiriyolar yanlış lanse ettiriyorlar diyorsun. Sen islamı ne kadar biliyorsunki. Senin mantığına bakarsak bende seni tanımıyorum ama senin islam düşmanları kadar muzır birisi olduğunu düşünüyorum diyorum o zaman. Bu nasıl bir cahillik bu nasıl bir insafsızlıktır ya. Onlar KURAN'DAN MÜCEDDİDLERİN ESERLERİNDEN HAYATLARINDAN AYNEN ALINTI YAPARAK SENARYOLAŞTIRIYORLAR VE GERÇEĞE OLABİLDİĞİNCE EN YAKIN OLACAK ŞEKİLDE EKRANA TAŞIYORLAR. Sabır yaa

Mu-Alim 04-23-2008 18:25

Gerekçe belirtme gereği duymadan BU DİZİLERİN İÇERİĞİ VE İLETİLERİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA KESİNLİKLE İZLEMİYORUM VE NAZIMIN GEÇTİĞİ İNSANLARA DA İZLEMEMELERİ YÖNÜNDE ÇAPIMCA TELKİNDE BULUNUYORUM.

All times are GMT +3. The time now is 15:53.