![]() |
Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Alıntı:
Para kazanmak için onlarca ahlaksızlık yapılıyor, ne yapalım TVleri kapatalım da orda çalışan onlarca kişi işssiz kalsın biz de adam gibi kanallardan mahrum mu kalalım? Çocuklarımıza ne izletecez peki? Ve unutma bu insanlarda bir şekilde geçinmek zorunda. Bunu böyle bir yolla yapıyorlar, kimseyi kandırmıyorlar, faydalı olmaya çalışıyorlar. Ahlaksız yapmıyorlar. Sonuçta ders alınacak bir sürü hikaye izliyoruz, hem de ibretle. Namussuzluk yapacaklarına, ahlaksızlık yapacaklarına, bu tarz topluma faydalı dizilerde oynamaları daha iyi değil mi sence? Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin? |
Alıntı:
İslamın bilinmeyen yönlerini,biliniyormuşcasına yansıtmak.. Rivayetlerin, yani kulakdan dolma hikayelerin gerçekmişcesine yansıtılması.. Herşeyden önce, sanki yönetmen ahirete gidip gelmişcesine, öbür dünyada yaşanacakları yansıtması. Olağan dışı olayların, sanki hergün yaşanıyormuş gibi anlatmak. Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor. Hurafeler dinimize ciddi zararlar veriyor, bunu kabullenmek lazım. Aynı Çanakkalede destanında olduğu gibi. Orada anlatanlara sorsak, savaşı evliyalar, yatırlar kazanmıştır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
cocuklar için birseyler yazmıssın mesela ; günah işlersem atesin içine,iyilik yaparsam bulutların üstüne tarzında vs aslında küçük cocuklara temel de bosa konusmanın günah oldugunu mu anlatmalıyız. bilmem biliyormusun bosa konusmak bile günahtır.(dogru olsa bile cünkü insan ALLAH'ın verdiği bedeni yıpratıyor,bu da emanete hıyanet etmek oluyor)..isterseniz ifrat ile tefrit'e hiç girmeyelim..aslında bütün suclamalarının kaynagı belli insanların anlatılan olayları yanlış anlama korkusu ve bu yanlış anlama sonucu dinden cıkabilecekleri olgusu...bir bakın etrafınıza sizden baska olayları anlatılmak istenenin dısında anlayan kac kişi var ?? yoruluyorum cevab yazarken lütfen bu kadar yanlış anlamayın anlatılanları !! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dizinin amacı belli, yapılanlar belli. Kötü bir şey yok ortada, şiddet, kavga yerine iyilik, hoş görü örnekleniyor, ahlaksızlık yerine güzel ahlak örnekleniyor, insanların bir takım dersler çıkarması sağlanıyor. Bu amacı taşıyarak yapılan bu programları desteklemek gerek. Bir bölümünde (ki en çok etkilendiğimdir) bir kadın bebeği doğaya bırakıyor aradan geçen günlere rağmen bebek hayatta kalıyor. Kadın da yaptğına pişman oluyor. Çıkarılacak o kadar çok ders var ki. Ön yargılarınızdan kurtulup izleyin, çocuklarınıza izletin. Hurafe görmedim ben bugüne kadar dizilerde gerçi o gözle de hiç bakmadım itiraf edeyim. Olduğuna ihtimal vermiyorum. Yine de hurafe olduğunu idda ettiğiniz bir bölümü Youtube den bulabilirseniz link yollayın bakalım belki görürüz bir şey, tabii o kadar varsak:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gerekçe belirtme gereği duymadan BU DİZİLERİN İÇERİĞİ VE İLETİLERİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA KESİNLİKLE İZLEMİYORUM VE NAZIMIN GEÇTİĞİ İNSANLARA DA İZLEMEMELERİ YÖNÜNDE ÇAPIMCA TELKİNDE BULUNUYORUM.
|
All times are GMT +3. The time now is 15:53. |